Update: PEC Zwolle gaat niet in zee met doelman van Juventus

Donderdag, 9 augustus 2012 om 10:55Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 11:08

PEC Zwolle krijgt de komende week Mario Kirev op proef, zo meldt de Stentor. De Bulgaarse doelman staat nog tot medio 2013 onder contract bij Juventus, dat hem ruim drie seizoenen geleden overnam van Slavia Sofia. Zijn sportieve toekomst ligt niet in Turijn.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door hiddebaatje)

Zeer goede keeper lijkt me ! br Gelijk halen , en contract voor een jaar of 4 geven , dan kunnen ze hem na 3 jaar weer aan de eredivisie top verkopen , zo maak je geld , zou wel een slimme zet zijn dit !

2 augustus 2012 om 20:11

doorverkopen aan de top eredivisie?
Die man heeft als huurling van Juventus niet eens wat geprsteerd bij : Grasshoppers, FC Thun en Politehnica.
lijkt me niet echt een toppertje dus.

2 augustus 2012 om 20:13

Lijkt je? Heb je hem ooit zien spelen dan?

2 augustus 2012 om 20:24

Moeilijk om hem te zien spelen als hij maar 7 duels heeft gespeeld in 3 jaar tijd he? Bovendien mag je er best van uit gaan dat alle mensen die hem beoordelen daar er wel verstand van hebben.

2 augustus 2012 om 20:29

Inderdaad, hij is bij 4 clubs beoordeeld en heeft bij de minste club slechts 7 wedstrijden gespeeld. Lijkt me dus niet dit een geweldenaar is. Althans, het slaat nergens op dat sommige zeggen dat dit een goede keeper is die over een aantal jaar doorverkocht kan worden aan een topclub.

9 augustus 2012 om 11:12

Wat een topper he? Hij krijgt geeneens een contract bij PEC Zwolle. Maar goed dat jij geen TD bent.

ON: Ik ben nog wel beschikbaar als 3e keeper. Pec, stuur me even een Prive Berichtje!

Over een aantal jaar komt ongeveer hetzelfde te lezen over Bouy. Ken deze man niet, maar Juventus heeft ooit iets in hem gezien dus kan maar zo een mooie versterking zijn voor Pec.

8 augustus 2012 om 16:40

Beetje simpel om te stellen dat Juventus alleen maar goede spelers scout. Hij is natuurlijk niet voor niks transfervrij nu. Ook Juventus (net als alle andere clubs) scout 100 spelers met de hoop dat er 1 goede tussen zit. De 99 andere gescoute spelers zijn uiteindelijk in de meeste gevallen niet eens goed genoeg voor de amateurtak.

9 augustus 2012 om 00:44

Juventus en alle andere clubs gaan echt niet 100 spelers scouten voor de lol. Ze moeten zowieso wel wat talent hebben anders kan je ze net zo goed niet aantrekken. Er staat in de tekst bij dat Kirev een jeugdinternational is dus hij had toen waarschijnlijk mooie dingen laten zien en daarom hebben ze hem aangetrokken.

Mario Kirev zou 'n uitstekende keeper zijn voor PEC Zwolle, maar hij is eigenlijk beter als eerste keeper. Daardoor lijkt het niet echt realistisch, aangezien Diederik Boer eerste keeper blijft.

Zou Kirev niet 'n goede keeper voor Roda JC zijn? Hij is jong en zou zeker 'n uitstekende aanwinst zijn voor Roda JC.

2 augustus 2012 om 20:14

Roda heeft met Kurto al een talentvolle keeper uit Polen aangetrokken en hebben ook Prus nog.

Wel apart dat iedereen hier zegt dat het een goede keeper is, en zelfs zeggen dat hij doorverkocht kan worden aan de top van de eredivisie terwijl bijna niemand hem ooit heeft zien spelen. Die reacties krijg je alleen maar omdat hij toevallig van Juventus komt. Dat zegt helemaal niks. Garcia-garcia is volgens mij ook nog steeds de duurste jeugdspeler ooit van Real Madrid en dat is er ook nooit uigekomen.

2 augustus 2012 om 20:20

@ Azalkmaar2,

Oow, maar misschien kan Mario Kirev dan de concurrentiestrijd aangaan met Kurto.

En jij schrijft dat bijna niemand hem ooit heeft zien spelen en dat je dit soort reacties alleen krijgt omdat hij bij Juventus speelt, maar ik heb hem zien spelen en hij zou 'n goede keeper zijn voor clubs als VVV Venlo en Roda JC.

2 augustus 2012 om 20:26

Hij heeft 7 wedstrijden gespeeld in 3 jaar.. Dus jij hebt hem toevallig in die 7 wedstrijden gezien in de Roemeense competitie bij een nietszeggende club?

2 augustus 2012 om 20:32

@ Azalkmaar2,

Ja, volg alle competities. Een echte voetballiefhebber die doet het en ik heb hem inderdaad in die zeven wedstrijden zien spelen.

2 augustus 2012 om 20:52

Loop toch niet zo interessant te doen man.. Jij hebt de Roemeense competitie niet eens bekeken en kent deze man ook helemaal niet. Je loopt vandaag in wel meer topics te zwammen en een beetje interessant te doen om niks.

2 augustus 2012 om 20:57

Azalkmaar,

Oké, toen ik zei dat ik Lee Rochester Sorensen was, toen was het niet waar. Maar als jij mij niet wilt geloven dat ik alle competities volg, dan is dat voor mij geen probleem.

Want ik zelf weet wat ik wel doe en kijk en wat ik niet doe en kijk.

2 augustus 2012 om 21:20

@ Azalkmaar2,

Loop jij niet zo heilig te spelen. Net alsof jij nu niet interessant doet. Rochester schrijft alleen dat hij alle competities volgt, hijzelf zal het toch wel veel beter weten dan jou. Of voel je je gewoon aangevallen?

Hoe weet jij nou dat hij Mario Kirev niet kent? Ken je Rochester zelf? Oké, ik heb gezien dat hij tijdens 'n andere topic schreef dat hij Lee Rochester Sorensen was, maar misschien is het wel z'n lievelingsspeler en wilt hij misschien net zo goed als Lee Rochester Sorensen zijn.

Maar als Rochester alle competities volgt, dan doet hij dat toch. Zoals hij zelf schrijft, hij weet zelf wel wat hij doet en kijkt en wat hij niet doet en kijkt.

Nu ben jij juist degene die in deze topic zit te zwammen en interessant te doen. Ik heb Rochester wel in andere topics zien schrijven dat hij alle competities volgt.

2 augustus 2012 om 21:26

@ Darren,

Ja, jij begrijpt mij. Daarom zijn we ook vrienden op Voetbalzone. Ik heb het inderdaad vaker bij andere topics geschreven dat ik alle competities volg.

Maar laat Azalkmaar2 maar. Ik weet wat ik wel en niet doe, Azalkmaar2 denkt dat hijzelf wel weet wat ik doe.

2 augustus 2012 om 21:41

In een ander topic loopt hij zich uit te geven voor een ander, en nu volgt hij ineens de nietszeggende Roemeense competitie. Sorry maar dan ben je voor mij ongeloofwaardig. Als hij die echt volgt dan volgt hij nog meer competities dan Johan Boskamp en heeft hij een gigantische schotel op zijn dak staan. Bovendien zie ik veel mensen hier zeggen dat het een goede keeper was maar ik weet één ding 100% zeker en dat is dat sowieso niet al die mensen de Roemeense competitie volgen. Het zou best kunnen dat Rochester die competitie volgt maar ik acht het zeer onwaarschijnlijk, zeker vanwege zijn eerdere gelieg hier. Dat heeft hij volledig aan zichzelf te danken.

2 augustus 2012 om 21:58

Ja, kom maar eens bij mij langs, dan zie je vanzelf 'n gigantische schotel op m'n dak. Ik kan het je bewijzen, als je wilt geef ik je mijn adres zodat je zelf kan komen kijken. Dat in die andere topic over dat ik Rochester was, dat was niet waar. Het was maar ''n grapje, maar wat boeit het mij dat jij mij daardoor niet wilt geloven.


En ik meen dit echt.

9 augustus 2012 om 12:00

Top keepertje Rochester! ;-)

2 augustus 2012 om 20:21

Ken jij hem dan? Op basis van dit artikeltje kan ik alleen maar de conclusie trekken dat het een enorme miskoop is geweest van Juventus die het tijdens uitleenbeurten naar hele kleine clubjes ook niet heeft kunnen laten zien.

Zou een mooie versterking zijn voor Pec, heeft Boer ook eindelijk eens concurrentie. En zoals Yoell al zei: Contract voor een jaar of 4 geven en daarna aan de Eredivisie top verkopen.

Ik had eigenlijk Manninger verwacht...
On: ben benieuwd hoe die is, Ik ken hem niet, kan iemand wat meer over deze keeper vertellen?

Ongeveer 10 duels in 3 jaar? Dan vraag je toch af of het niet beter voor zijn ontwikkeling was of hij nog gewoon die jaartjes in Bulgarije was gebleven... Hij is pas 22, zijn beste jaren moeten nog komen, dus misschien kan hij bij PEC slagen. Boer zal binnen een paar jaar wel stoppen dus dan kan moet hij zijn kans pakken, als hij zich tenminste niet groot genoeg voelt voor de JL, want ik verwacht dat PEC volgend seizoen weer gewoon JL speelt.

Ik dacht eigenlijk dat Buffon naar PEC Zwolle zou gaan.

De doelman is volgens nog nergens echt geslaagd als vaste doelman.
Maar misschien voegt hij bij PEC wel echt iets toe.

2 augustus 2012 om 20:25

Ja, zou wel een interessante strijd onder de lat zijn: Diederik Boer tegen Gianluigi Buffon. Ik zie hem al helemaal op stage komen bij PEC haha.

On: Ben ook wel benieuwd of hij iets toevoegt bij Pec. Juventus zal hem niet voor niets gehaald hebben, zal wel enigszins een bal kunnen vangen denk ik.

Zeer goed talent,
PEC is zeer goed voor zijn ontwikkeling en moet Boer makkelijk uit de basis spelen.

Hier weer een typisch gevalletje van een speler die te vroeg naar een topclub is gegaan.

op ze 19de ofzo vertrokken naar juventus en in die 3 jaar alleen uitgeleend geweest.

Echt zonder van zulke speler, snap tegenwoordig niet dat jonge spelers dit willen. Ze hebben toch genoeg voorbeelden gehad van spelers die hun voor zijn gegaan en helemaal mislukt zijn.

Kijk chelsea als je een jonge speler bent wil je toch niet naar zo'n club gaan als je ziet hoeveel zij uitgeven aan jonge spelers en dan kijkt hoeveel er doorbreken dan lach je je toch kapot .8 augustus 2012 om 15:50

Tja wat moet je doen als je 17 jaar bent en je speelt in een klein voetballand en plots krijg je een aanbieding van Juventus, Manchester United of Chelsea om in hun jeugdopleiding opgenomen te worden. Dan is het toch begrijpelijk dat ze hun droom proberen waar te maken, ook al slagen 29 op 30 spelertjes niet.

In België en Nederland hebben we het al vaak meegemaakt dat jonge talenten van ons al heel vroeg naar zo'n topclub vertrokken maar daar niet slaagden en nadien niet eens in de Jupiler League meer aan de bak geraakten..

Ibrahim Maaroufi bv, verliet op z'n 17e PSV voor Internazionale, werd een toptalent genoemd maar nu speelt die in Iran bij een middelmatige club en moet daar zelfs weg. Speelde vorig seizoen zelfs voor een derdeklasser in België.

Maar die gasten lijken het niet te snappen, nu ook weer met de broertjes Charly (15), Tika (18) en Lamisha (20) Musonda die de overstap maakten van de jeugdopleiding van Anderlecht naar Chelsea.. Waarom toch.

Thorgan Hazard zelfde verhaal. Bij Lens voelde hij zich niet goed maar ipv naar Lille te gaan of naar België ging ie ook naar Chelsea. Terwijl hij er nog lang niet klaar voor is.

Kirev heeft best een goede naam hoor, schijnt een erg groot talent tezijn, en ergens hoop ik dat hij zich bij FC Zwollein de kijker gaat spelen, heel veel slechter dan Boer is die namelijk niet.

2 augustus 2012 om 22:54

Ik vind het bijzonder knap dat je Boer en Kirev zo met elkaar weet te vergelijken. Kirev heeft de voorbije jaren nauwelijks wedstrijden gespeeld.

3 augustus 2012 om 11:42

Klopt, maar Kirev heeft wel veel meer groeipotentie, is in verhouding een betere doelman dan Boer, die zijn plafond al bereikt heeft

En dit soort keepers is er niet in Nederland?????

Ik hoop dat die het in de komende week laat zien aan de staf dat die het aankan.
Heb er vertrouwen in.

Als het een goeie keeper is waarom niet voor PEC Zwolle dan hebben ze een extra keeper erbij. Hij heeft niet zomaar een contract bij Juventus binnen kunnen halen dan moet hij wel kunnen keepen.

2 augustus 2012 om 22:50

Juventus zal hem niet voor niets al aan een hele rits clubs hebben uitgeleend.

3 augustus 2012 om 11:43

Dat heeft ook een reden natuurlijk, wat moesten ze dan ? hem laten verpieteren op de tribune? Achter Buffon en Storari.

8 augustus 2012 om 14:22

Je doet je naam wel eer aan, want je snapt bizar weinig van hoe topclubs met talenten om gaan. Als een talent niet goed genoeg is voor de basis / bank, dan laten ze hem niet op de tribune zitten zodat hij stil staat in zijn ontwikkeling, maar lenen ze hem uit. Maar dat kunnen jullie niet weten, want dat gebeurt niet bij Zwolle.

8 augustus 2012 om 14:31

@ Smk88

Topclubs gaan inderdaad altijd hééél verstandig om met talenten. Dergelijkse clubs zullen nooit miljoenen aan nieuwe spelers uitgeven, omdat ze zo verstandig met talenten omgaan.

Als een speler niet goed genoeg is voor de basis en zelfs de bank en ook niet goed genoeg is voor de clubs waaraan hij wordt uitgeleend, waarom staat zo''n speler dan überhaupt onder contract bij een topclub? Daar zul jij als ''''kenner'''' vast veel meer verstand van hebben.

Ik heb Kirev wel al een paar keer zien keepen, al dan niet bij de belofte van Juventus. Maakte bij mij altijd een goede indruk, niet dat ik een toekomstige topper in hem zag maar wel een degelijke doelman die kan meedraaien in een competitie. Voor een club zoals deze zou zo'n man alleen maar een meerwaarde zijn denk ik.

Hij heeft ook de pech gehad bij Juventus daar ze daar tal van goede doelmannen hebben. Ze hebben ook nog eens Branescu als doelman en ze hadden ook Constantino. Nu is ook nog eens de negentienjarige talentvolle Leali gekomen, dat wordt denk ik wel de toekomstige vervanger van Buffon. Die is wel extreem goed, zowel op de lijn als op hoge ballen als op uitkomen.

8 augustus 2012 om 15:44

Ik dacht dat Branescu op termijn de vervanger van Buffon ging worden, maar nu Leali er is denk ik dat hij meer kans maakt. Hij is een jaartje ouder en al meer ervaring opgedaan in de Serie B. Wordt Leali eigenlijk nog uitgeleend? Ik heb effe gecheckt en ik zag dat Siena nog zonder goeie doelman zit..

8 augustus 2012 om 16:55

Ik hoop en verwacht ook dat Juventus Leali zal verhuren aan een club, desnoods voor twee seizoenen op ervaring op te doen in de Serie A. Siena zou natuurlijk kunnen maar Bologna verloor ook Gillet en dat zou ook wel een goede optie kunnen zijn. Ploegen moeten ook bereid zijn om hem slechts te huren. Kleinere clubs hopen vaak de helft van de tranfserrechten te bemachtigen, dat zal Juve met dit talent niet snel willen doen lijkt me.

Keeper bij Juventus maar afgetest bij PEC Zwolle? Dan moet er iets heel fouts zijn gegaan bij de scouting in Turijn?

9 augustus 2012 om 11:24

Soms heb je dat wel eens. Vergissen is menselijk, zelfs bij de scouting van Juventus.

9 augustus 2012 om 11:41

Ja oke, maar als hij dan zelfs bij met respect Zwolle niet goed genoeg is, dan kan de scouting toch niet goed geweest zijn?

9 augustus 2012 om 11:49

Of hij heeft zich niet ontwikkeld zoals men had gehoopt, terwijl hij wel de basistalenten heeft om uit te groeien tot een goede keeper.

9 augustus 2012 om 12:02

Klopt. Hoevaak zie je niet dat een speler in de B-junioren de beste van zijn lichting is en het uiteindelijk eens tot prof weet te schoppen? Bij AZ ken ik er een aantal voorbeelden van. Het gaat op een gegeven moment of je je echt kan ontwikkelen van junior naar senior, dat is niet altijd makkelijk in te schatten. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar de selectie van Jong Oranje. Zo wordt je Europees kampioen met Jong Oranje en zo is iedereen je vergeten. Neem een voorbeeld aan een Maceo Rigters bijvoorbeeld.

9 augustus 2012 om 12:03

@ forzae
Hoezo 'met respect Zwolle'? Deze keeper is ook mislukt bij clubs als Politehnica Timisoara en FC Thun.

22 jarige speler van Juventus niet goed genoeg als 3e keeper bij Pec... Mijn god! Sommige clubs hebben jeugdopleidingen minder op orde ;

De vraag is waarom is die jongen afgetest. Zou hij er werkelijk weinig van kunnen of legt pec haar prioriteiten ergens anders. Ik denk het laatste. Die jongen komt echt niet voor een appel en een ei en plus dat Zwolle naarstig op zoek is naar een ervaren kracht op het middenveld en kan daarom elke cent maar één keer uitgeven. Waarschijnlijk gooien ze het budget daarop en vullen ze de 3e keeper op met een jeugdkeeper.

9 augustus 2012 om 12:25

Dat hij niet voor een appel en ei zou komen dat was van te voren ook wel duidelijk, al zal hij ook weer niet de hoofdprijs kosten. Het is nu eenmaal geen wereldtopper gebleken gelet op de clubs waar hij al is mislukt. Het zal niet voor niets zijn dat ze hem op proef hebben laten komen, anders hadden ze net zo goed direct een jeugdkeeper aan de selectie kunnen toevoegen.

9 augustus 2012 om 12:53

dus ligt de prioriteit ergens anders zoals daarboven al werd aangegeven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PEC Zwolle

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
18.PEC Zwolle1-14
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. KastaneerAanvaller90
S. TedićAanvaller90
J. WestermanAanvaller00
K. LamprouKeeper90
D. BajselmaniVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina PEC Zwolle.

Nederland
31 fans
Keeper, 41 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 19 oktober
Manchester City verlangt een bedrag van tachtig miljoen euro voor Raheem Sterling. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren