'Newcastle meldt zich met nieuw bod van vijf miljoen euro in Nederland'

Dinsdag, 31 juli 2012 om 08:20Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 09:49

Joop Munsterman gaat ervan uit dat de selectie van FC Twente tot 1 september aan veranderingen onderhevig kan zijn en de tabloids in Engeland delen die mening. Newcastle United zou een nieuw bod op de 24-jarige Douglas hebben uitgebracht.

/

Volgens de laatste berichten gaat Newcastle United nu tot vijf miljoen euro voor de Braziliaanse verdediger, die nog een contract tot medio 2013 heeft. Het eerste bod van de Premier League bedroeg 4,5 miljoen euro. Douglas, die ook interesse van Aston Villa zou genieten, wil het liefst nog een jaar in Enschede blijven.

"Voor mij is het niet concreet", zei Douglas toen hij onlangs met het eerste bod van Newcastle United werd geconfronteerd. "Ik wil gewoon bij FC Twente blijven." Joop Munsterman hechtte niet veel waarde aan die woorden. "Douglas roept de ene week dat hij weg wil en de week erop, dat hij graag wil blijven", claimde de voorzitter.


Poll

Speelt Douglas komend seizoen voor FC Twente?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door moustro)

Als het bod klopt direct doen natuurlijk. Vijf miljoen is een prima bedrag voor een speler met een eenjarig contract die niet zijn sterkste seizoen achter de rug heeft.

31 juli 2012 om 08:57

Juist niet. Het probleem is als je Douglas nu verkoopt dan zal volgens geruchten het grootste deel naar derden gaan, stel Twente verkoopt hem voor 5 miljoen en bijvoorbeeld 3 miljoen daarvan gaat naar derden, dan heb je er weinig aan, dan kan hij net zo goed nog een seizoen bij Twente blijven en misschien wel belangrijk zijn voor Twente waardoor we eventueel kampioen kunnen worden, en dan haal je veel meer geld binnen dan dat je hem nu voor 5 miljoen verkoopt.

31 juli 2012 om 11:25

5 miljoen zou idd een mooi bedrag zijn voor een speler met nog een 1-jarig contract.
vond hem trouwens ook niet zo goed spelen vorig seizoen, speelde een beetje nonchalant.

kan ie beter naar Aston Villa gaan, mooi verdedigings duo, Vlaar en Douglas.

Offtopic: Maning moet vast Mening zijn

Douglas moet weg, ook van Munsterman anders levert ie volgend jaar niks meer op. Die gaan ze nog wel ergens aanbieden.

31 juli 2012 om 08:40

Ik denk ook nog wel dat hij vertrekt, morgen is het augustus, dan kan het niet zo heel lang meer duren. Dan zou ik als ik Joop was maar naar Nijmegen gaan, en plet aanbieden, misschien kun je Nuytink dan mee terug nemen. Dat lijkt me dan weer een leuke deal.

31 juli 2012 om 12:31

Vraag me alleen af of ze dat bij NEC ook een leuke deal vinden. Twente zal dan makkelijk 2,5 a 3 miljoen moeten bij betalen.

31 juli 2012 om 08:44

Je bent bekend met het legertje zaakwaarnemers dat rechten heeft op delen van de transfersom als Twente Douglas verkoopt? Voor 5 mln. wordt Douglas niet verkocht - dan is over een jaar gratis de deur uit laten lopen, maar hem nog een jaar kunnen behouden, aantrekkelijker.

31 juli 2012 om 08:56

leg mij dan is uit wat aantrekkelijker is.
pak en beet de helft overhouden van 5 miljoen, en Plet in de deal betrekken met Nuytink. Als je dan Nuytink een contract kunt geven van 3 a 4 jaar, dan heb je gewoon in potentie weer meer financiele waarde in de selectie zitten. Mede ook omdat we nu een spits over hebben is het misschien nu wel aantrekkelijk om hem te laten gaan.
Leer mij ondertussen Joop kennen, die weet ook dat een Douglas met een aflopend contract geen financiele waarde meer vertegenwoordigd, en Joop let over het algemeen toch echt wel op de kleintjes.

31 juli 2012 om 09:08

Nuytink is geen volwaardige vervanger voor Douglas. Ondanks dat hij het afgelopen seizoen wat vaker fouten maakte, was hij in de meeste wedstrijden van onschatbare waarde. En daar heeft Twente ook dit seizoen meer aan dan aan een paar miljoen, als ze die overhouden.

Het kan ook best zo zijn dat Munsterman een afspraak met Douglas heeft dat hij weg mag als hij dat per sé wil en een interessante club genoeg voor hem betaald. Maar wat mij betreft doet Twente er verstandig aan hem te behouden en ook het laatste jaar van zijn contract in Enschede te laten uitdienen. .

verkoop hem gewoon in de winter voor 3 miljoen ofzo douglas blij dat hij nederlander is.

newcastle blij dat ze geen werk vergunning aan hoeve te vragen..

en twente blij met 3 miljoen

31 juli 2012 om 08:42

Wat moeten wij als Nederland zijnde met Douglas? Blinde stier die zelfs al steken laat vallen bij het mandekken en laten we het over het opbouwen maar helemaal niet meer hebben. Daarnaast hebben we meerdere malen kunnen aanschouwen dat er een aantal steken loszitten bij hem met zijn rare, agressieve gedrag in wedstrijden. Ook buiten het veld begint hij al Braziliaanse fratsen te laten zien zoals het niet op komen dagen bij de eerste training van Twente.

We hebben verdedigend talent in NL alleen Bert van Marwijk zag dit niet. Bijv. van Rhijn, Viergever, de Vrij, vd Wiel, van Dijk, Indi, Willems en Dijks en Denswill van Ajax kan je voor over 2 jaar ook alvast noteren. allemaal gasten met potentie en zo zijn er nog wel meer.

31 juli 2012 om 08:58

Hij zegt toch niet dat hij blij is dat Douglas Nederlander is? Hij zegt dat Douglas blij is dat hij dan een Nederlander is..
Mooi verhaal verder over talenten enzo maar het sluit totaal niet aan op zijn verhaal...

ON: Ik zou hem nog wel een jaartje in de Eredivisie willen zien, het blijft toch altijd leuk om een speler te zien met zulk temperament en wil om te winnen maar daar totaal niet bij nadenkt!

31 juli 2012 om 09:02

Als Nederland? Wereldkampioen worden natuurlijk in zijn geboorteland. Of vindt jij maar beter hem af te schuiven naar de PL waar alle voetballers die eredivisie-onwaardig zijn gedumpt worden (voor dumpprijzen).

Ik denk dat er geen nederlandse club is waar ze deze jongen niet graag in de verdedigingslinie zouden willen opnemen.

31 juli 2012 om 09:03

Op de vraag of je er blij mee moet zijn zal ik niet reageren, dat is aan ieder voor zich..maar ik vind dat je behoorlijk respectloos over Douglas praat. Het lijkt mij niet voor niets dat er voldoende belangstelling is voor deze bonkige verdediger, of zullen die clubs een grasveldje achter het stadion hebben waar ze deze stier voor de lol laten grazen?
Zijn impulsieve gedrag is niet altijd goed te praten, maar ik vind hem bij Twente van veel meerwaarde en dat zien ook de "grotere" clubs uit andere competities. Dat moeten de andere Nederlandse verdedigers die jij opnoemt nog maar waar maken in de aankomende jaren...

Dat ze Pieters maar is komen ophalen, dat heb ik veel liever..

ON: Zou een mooie club zijn voor Douglas

31 juli 2012 om 08:48

Nee Pieters moet in de basis komen en wel links centraal in de verdediging.
Dan gaat PSV er op vooruit.
Ik weet dit gaat niet over de topic maar is een reactie op Panerai.

Ik ben blij als hij weg is. Ik geef munsterman gelijk deze kerel lijkt wel labiel. ene keer wil hij weg dan weer niet.. gwn wegsturen en cashen, talenten zat in de eredivisie

Hij kon toch ook pas eind augustus weg omdat hij anders niet voor NL mocht uitkomen?

5 miljoen is erg veel voor een speler met een contract voor een jaar. Lekker weg doen, want zijn instelling is ook niet meer de beste. Douglas wil mss een jaar uitvoetballen zodat hij transfervrij kan weggaan en flink kan cashen. Ik neem aan dat Twente dat niet laat gebeuren. In dat geval zou een wintertransfer ook mogelijk zijn hoewel hij dan minder oplevert. Als alternatief lopen er wel goede kandidaten rond, want afgelopen seizoen was niet zijn sterkste.

31 juli 2012 om 23:29

5 mln veel voor een speler met een jaarcontract? Op zich wel mee eens, maar met Vertonghen gezien dat de juiste club een veelvoud betaalt...

Twente kan zich vertrek van Douglas helemaal niet veroorloven. De hele verdedeging leunt op zijn kwaliteiten. Wigerhof is traag, Bjelland is traag. dus dan kan gewoon niet. Zorgelijk

31 juli 2012 om 09:04

Maar ik moet je eerlijk bekennen dat ik ook niet kapot ben van hoe Douglas zich het laatste anderhalf jaar gepresenteerd heeft op het veld.
tactisch en technisch niet goed en door vier teamgenoten tegen gehouden moeten worden omdat je anders een scheidsrechter te lijf wilt gaan en na zijn verkregen paspoort sportief nog wat verder terug gezakt spreekt niet echt lekker in zijn voordeel.
Zo sterk vind ik hem niet meer na zijn sterke periode die hij hiervoor wel had.
Was dat misschien een opvlieging en is hij niet zo goed als men in het begin dacht?

Douglas is 7 jaar geleden met hulp van extern gefinancierd. Daarom heeft Twente er helemaal geen baat bij als hij gaat. Twente houd een kleine 2 miljoen over als het 5 miljoen is en voor dat geld haal je geen waardige vervanger. Gewoon een jaar knallen met Dougie achterin en dan maar gratis de deur uit en een jaar lang rustig kijken voor een vervanger. Geloof zelfs dat hij 2 jaar geleden bijgetekend had met een optie jaar erin?

31 juli 2012 om 09:10

heb jij enig idee hoeveel geld 2 miljoen is voor een club als Twente??
Nou hebben ze al dik wat centen binnen geharkt deze transfer periode, maar ook veel uitgegeven.

31 juli 2012 om 10:29

2 miljoen is wel lekker, maar is het niet waard om je sterkhouder achterin te laten vertrekken. Ik heb Douglas liever nog een seizoen hier.

31 juli 2012 om 11:33

2 mln is pas een leuk bedrag als je voor 5 ton een vervanger kunt halen.... Aangezien dat niet kan, wordt een transfer van Douglas dus ook minder interessant..

En aangezien er de afgelopen jaren voor zo'n 50 mln euro aan transferbedragen ontvangen is (en minder is uitgegeven), is die 2 mln ook niet echt noodzakelijk ofzo...

31 juli 2012 om 11:42

De enige opties binnen Nederland zijn Moisander (te duur?) en Nuytinck (net als Bjelland een linkspoot). Dan moet je haast weer wekelijks met Wisgerhof gaan spelen. Lijkt me geen goed plan. Komt bij dat Twente dan bijna een geheel nieuwe verdediging heeft. Een beetje vastigheid kan geen kwaad. Hopelijk blijft hij in ieder geval tot de winterstop zodat we kunnen zien of de verdediging enigszins loopt in de wedstrijden dat hij niet speelt.

31 juli 2012 om 11:31

Douglas 7 jaar geleden gefinancierd? 7 jaar geleden (2005 dus), was zijn allereerste jaar bij een voetbalclub (joinville). In 2006-2007 speelde hij in het 1e van Joinville, waarna hij in september 2007 zijn debuut maakte voor Twente (ofwel: 5 jaar geleden). En, moet eerlijk zeggen dat ik het niet helemaal 100% zeker weet, maar volgens mij kwam Douglas transfervrij over na een stage die hij liep bij Twente...

Ik denk dat je Douglas verwart met Kufo... Die is inderdaad gehaald met behulp van financiers en uitgegroeid tot het boegbeeld van de wederopstanding van FC Twente...

5 miljoen is wel een mooi bedrag. Maar als ik Twente was gewoon Douglas houden. Een goeie vervanger vind je toch niet voor hetzelfde prijs. Douglas is echt een dragende speler voor de verdediging van Twente.

waarom wil douglas zijn contract dan niet verlengen?

31 juli 2012 om 11:33

Dat wil geen enkele speler als die hogerop wil. En transfervrij zijn levert een speler financieel natuurlijk ook aardig wat op.
Vandaar dat hij nu ook niet perse weg wil...hij vond het salaris van anderhalf miljoen Euro bij Newcastle zelfs te weinig.
Al denk ik dat hij zijn handen daarmee mag dichtknijpen.

31 juli 2012 om 12:31

ok maar vind het jammer want twente verdient er dan niet aan

voordat bedrag zou ik hem zeker verkopen.ik vind hem dat eigenlijk niet waard dus dat is mooi meegenomen voor twente

Als ik Fc Twente was zou ik eens kijken wat Van Dijk moet kosten van FC Groningen. Dat is namelijke een rechtercentrale verdediger. Met Bjelland hebben ze al een hele goede linker centrale verdediger. Daar heeft Douglas met zijn rechterbeen wel gespeeld, maar ik denk dat hij als rechter centrale verdediger veel beter tot zijn recht zou komen. Als Fc Twente voor hetzelfde bedrag wat ze over kunnen houden nu van Dijk aan kunnen gaan trekken zou ik dat meteen doen. Wisgerhof kan het tempo en niveau wat Fc Twente nastreeft namelijk niet meer aan. Ik heb alleen geen ideen wat van Dijk zou moeten gaan kosten. En bovendien kan Douglas volgens mij pas rond 20 augustus vertrekken als hij voor het nederlandse elftal uit zou willen komen. Ik denk dat in die laatste week FC Groningen ook liever niet meer meewerkt aan een transfer.

Het mooiste zou zijn als Douglas nog gewoon 1 seizoen blijft.

31 juli 2012 om 11:46

Dat zou inderdaad een mooie optie zijn. Was hem helemaal vergeten. Van Dijk kan natuurlijk wel eerder overkomen terwijl Douglas er nog is. Heeft die ook 2-4 weken langer om te wennen.

Als hij nu vertrekt kan hij dan nog wel voor het Nederlands elftal uitkomen?

31 juli 2012 om 12:32

kan wel maar dan moet hij eind augustus verkocht worden niet eerder

Ik zeg doen mooi bedrag hij heeft nog maar 1 jarig contract anders loopt ie gratis de deur uit.
Hopelijk leeft ie daar weer op Newcalste is een grote club hoor.
In Nederland blijft ie anders zoals de laatste 2 jaar alleen maar blunderen hopeloos fouten.

Doen! Douglas is toe aan een nieuwe stap in zijn carriere. Je kan aan alles zien dat hij dat nodg heeft. Newcastle is een mooie stap, stijgt hij ook weer een rankjeop de Nederlands Elftal-ladder.

Bij een mooi bod natuurlijk verkopen.

Dan kun je Nuytinck bij NEC ophalen. Douglas raak je vroeg of laat toch kwijt.

Douglas zou een goede voor Newscastle kunnen worden en zou het misschien ook wel verder kunnen schoppen maar ik denk dat het nog beter zou zijn als hij nog 1 jaar bij Twente zou blijven.

Toch handig zo'n Nederlands paspoort, in verband met werkvergunningen enzo.

5 miljoen voor een Douglas die nog maar een jaar onder contract staat en 12,5 miljoen voor Vertonghen die ook nog maar een jaar onder contract stond? Toont de juiste verhoudingen.

Douglas kan beter blijven bij Twente heeft vorig seizoen zich niet van zijn beste kant laten zien, maar het is de vraag hoelang Twente hem kan tegenhouden om niet te gaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Feyenoord1611
8.Vitesse13-7
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. PröpperVerdediger84
M. SadílekMiddenvelder80
M. VlapMiddenvelder81
R. ZerroukiMiddenvelder80
M. UgaldeAanvaller81
M. HilgersVerdediger70
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

Nederland
49 fans
Verdediger, 33 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren