Van Basten: 'Hij heeft mij laten weten dat hij wil blijven bij Heerenveen'

Zondag, 29 juli 2012 om 11:00Daniel Cabot Kerkdijk

Met de 2-0 nederlaag tegen 1. FC Köln kwam er voor sc Heerenveen een einde aan de voorbereiding van dit seizoen. De noorderlingen hebben een matige voorbereiding achter de rug. Alleen de duels met Gaasterlân/Sleat (0-8) en Be Quick Dokkum (0-9) werden gewonnen. "Qua resultaat hebben we deze voorbereiding niet goed gepresteerd. Daar zijn we niet tevreden mee", concludeert Marco van Basten, die weet dat het donderdag tegen Rapid Boekarest echt beter zal moeten.

/

"Dat willen we ook, en daar werken we hard aan", vertelt Van Basten op de clubsite. "Maar dat lukt niet zomaar even snel. Tegen FC Köln miste ik echt een stukje beleving bij ons, terwijl ik dat vooraf wel geëist had. We hebben wel goede perioden in wedstrijden, maar we weten het niet vol te houden. We willen het spel van achteruit maken, maar we beheersen dit nog niet goed genoeg. In het benutten van kansen en het spel dicteren zijn we soms nog wat te voorzichtig en te bescheiden. Dat zag je ook weer tegen FC Köln. Zoveel beter dan wij was Köln niet."

Tegenover de mogelijke afwezigheid van Matthew Amoah, die waarschijnlijk een blessure aan de hamstrings heeft, staat de terugkeer van Oussama Assaidi. De vleugelspeler speelde tegen FC Köln zijn eerste minuten van het seizoen. Assaidi mist nog spelritme, maar is op de goede weg om weer volledig fit te worden. Van Basten is blij dat hij over de aanvaller kan beschikken. "Assaidi zorgt voor veel gevaar. Ik heb hem er graag bij, en hij heeft bij mij aangeven dat hij zelf ook graag wil blijven bij sc Heerenveen. Hij kan van grote waarde zijn voor deze ploeg."Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door fc twente top)

Heerenveen heeft helaas aan kwaliteit in moeten leveren door het vertrek van een paar belangrijke spelers. Als hiervoor niet op zijn minst net zo'n goede vervanging wordt gehaald, wordt het erg lastig om überhaupt in het linkerrijtje te eindigen. Het zal moeilijk worden vrees ik.

29 juli 2012 om 13:34

Het klopt dat Heerenveen een zeer moeizame voorbereiding heeft. Maar met aankopen Raitala (vervangt Breuer, dus kan niet slechter) Zuiverloon (is zeker net zo sterk als Janmaat) hebben ze zeker de defensie versterkt voor het komende seizoen. Natuurlijk is Heerenveen verzwakt door de verkoop van Dost en Narsingh, het is daar in tegen wel positief dat Assaidi blijft. De spitsen Uth en Amoah zullen het natuurlijk niet zo goed gaan doen als Dost, maar wie weet kunnen ze verrassen. Dus je weet niet wat er het komende seizoen te verwachten valt van Heerenveen, maar ze hadden nog wat geld om een speler te halen, dus verwacht wel dat ze in het linkerrijtje eindigen.

Denk dat Heerenveen daar anders over denkt.
Ze laten hem echt niet transfervrij weggaan aan het einde van het seizoen.
Ik zie Assaidi sowieso vertrekken.

29 juli 2012 om 12:03

Dat betwijfel ik. Met het vertrek van Narsingh en Dost hebben ze veel kwaliteit ingeleverd. Maar ze hebben er ook veel geld voor gekregen. Daarom is het niet noodzakelijk je belangrijkste speler van dit moment te verkopen.
Het is eerder noodzaak wat extra aanvallers aan te trekken. Want met dit team heb je geen kans het succes van vorig seizoen te evenaren.

Maar sc Heerenveen is altijs een serieuze subtopper gebleven ondanks het vertrek van huntelaar, Alves, samaras, enz... Ze komen er wel weer bovenop.

29 juli 2012 om 11:39

Maar toen trokken ze goede vervangers aan voor de vertrekkende spelers. Dat is nu nog niet gebeurd. Voor de EL is het nu te laat, de spelers die er nu zijn moeten het doen. Tot 31 augustus hebben ze nog kans op versterking aan te trekken. Maar dat moet ook niet te lang duren, want dan zitten er al een paar wedstrijden op.

Ik gok eigenlijk op Theo Jansen bij Heerenveen. Heerenveen heeft aangegeven nog een linkspoot op het middenveld nodig te hebben. Al zal Theo Jansen niet voor een appel en een ei gehaald kunnen worden. En geld heeft Heerenveen momenteel niet zo veel. Misschien is mijn gok dus eerder een "wens is de vader van de gedachte".

29 juli 2012 om 11:54

Serieus? Als Janssen al weg gaat zal het voor Vitesse zijn. Heerenveen kan het in ieder geval bijna onmogelijk beter doen dan afgelopen jaar. In Narsingh, Dost en Janmaat zijn al drie belangrijke spelers vertrokken. En Aissadi zullen ze liever niet transfervrij zien vertrekken lijkt mij.

29 juli 2012 om 12:19

Ik zeg toch dat het mijn wens misschien wel de vader van de gedachte is?

Waarom zal Heerenveen het onmogelijk beter kunnen doen dan vorig jaar? Met Dost en Narsingh heb je inderdaad veel ingeleverd en daarom moet er nog een rechtervleugelaanvaller komen. Uth in de spits, daar heb ik wel vertrouwen in. Schijnbaar een type Kuyt (minder techniek, maar veel felheid). Janmaat was vorig jaar niet erg belangrijk. Vooral in de tweede helft van het seizoen was hij meer geblesseerd dan spelend. En daar heeft Heerenveen adequaat op gereageerd door Zuiverloon te halen. Verdedigend zit het zo ie zo goed, met Raitala, Zomer, Gouweleeuw en Zuiverloon. Kum nog als back up.
Middenveld heeft nog een speler nodig voor dat beetje extra. Daarom zou ik daar graag een type Jansen zien. Goede pass, overzicht, body en flair. En natuurlijk een goede vrije trap. Dus het mag ook die Marco Papa zijn, schijnt ook deze kwaliteiten te hebben en is jonger.
En dan nog een rechtsbuiten ala Nurmela of Yildirim (hoeft dus niet perse snel te zijn, als hij maar een goede voorzet heeft).


29 juli 2012 om 16:09

Theo Janssen naar Heerenveen haha, En Messi naar Twente?

29 juli 2012 om 19:14

Ze komen er wel weer bovenop en het zijn maar oefenwedstrijdjes maar er moet nog wel snel aanvallende versterkingen worden gehaald, die voorhoede van nu is helemaal niks.

Voor Heerenveen zal het financieel wel een tegenvaller zijn als Assaidi niet zal gaan vertrekken. Nu kunnen ze nog een paar miljoen voor hem ontvangen waarvoor ze dan Wildschut van VVV voor terug kunnen kopen en ook nog eens geld overhouden. Sportief zal het een hele goede zaak zijn als Assaidi kan blijven want hij is toch een van de smaakmakers van het afgelopen seizoen. Als hij het op de heupen heeft is hij door bijna niemand af te stoppen. Als Heerenveen weer rond de 5e of 6e plaats wil eindigen moeten ze zich denk ik nog wel wat versterken.

Ik vraag me af of Assaidi zelf wel weet wat hij wil. Waarschijnlijk moet hij dat eerst even aan zijn zaakwaarnemer vragen.
Een jongen die zo druk bezig is geweest met een transfer en dan vervolgens doodleuk vertelt dat hij wil blijven, dat kan ik niet serieus nemen. De meest uitgesproken leugens in het voetbal zijn tot nu toe: ''ik blijf bij de club'' en ''deze trainer heeft de volledige steun van het bestuur''.

Ik denk dat het nodig is om Assaidi bij Heerenveen te houden. Hij zorgt altijd voor dreiging en is tenminste gevaarlijk. Heerenveen zal op deze manier misschien niet verdienen aan Assaidi qua financiën, maar sportief gezien is het het beste als hij blijft. De aanval Van La Parra, Uth en Amoah is het gewoon nog niet, vooral niet als ik die Van La Parra zulke grote kansen zie missen als hij deed in de voorbereiding en hetzelfde geldt voor Amoah

Aissaidi kan natuurlijk volgend jaar tekenen waar hij wilt transfervrij, gewoon een seizoen op niveau blijven bij Heerenveen.

Ik verwacht toch nog minimaal 2 aankopen, tenminste dat mogen we hopen anders wordt het wel een erg moeilijk verhaal. Het lijkt er echter op dat ze hier niet zo slagvaardig meer in zijn, in tegenstelling tot de tijd van Riemer.

29 juli 2012 om 12:03

Er zijn wel pogingen gewaagd maar de financiële situatie laat te wensen over. Het is in ieder geval nog maar te hopen dat er op zijn minst een rechtsbuiten en een spits bijkomen. Uth is er (nog) niet klaar voor en Amoah kan er gewoon helemaal niets van. Van la Parra is helaas ook nog niet ver genoeg om een toegevoegde waarde te zijn. Europees overwinteren kunnen we in ieder geval al vergeten (we scoren toch niet tegen Rapid) en het linkerrijtje gaat ook nog een hele klus worden als er aanvallend niets bij komt.

29 juli 2012 om 12:12

Riemer was voorzitter in een mooie tijd. Transferbedragen waren minder dan nu, nu denkt iedere 4e klasser al dat het miljoenen kan vragen voor haar spelers. Daarnaast waren landen als Zweden voor West Europese clubs heel onbekend, nu heeft iedere club in het grootste deel van Europa scouts rondlopen. Een speler die maar een beetje opvalt in zijn eigen land krijgt daardoor tal van clubs achter zich aan. Spelers blijvend over het algemeen ook korter bij een club, waardoor meer transfers plaats vinden.

Het is niet realistisch om de tijd van Riemer met nu te vergelijken.

29 juli 2012 om 12:52

Maar als je ziet dat Ajax voor het schijntje van 3,5 ton de beste rechtsbuiten van Zweden binnenharkt, heeft Mrjones dan toch niet een beetje een punt?
En dat de transferbedragen door het plafond geschoten zijn, werkt toch twee kanten op want daardoor kan Heerenveen ook meer ontvangen als ze een speler verkopen.
Dat spelers steeds korter bij hun club blijven is in mijn ogen het belangrijkste pijnpunt. Na 1 goed seizoen weigeren ze al bij te tekenen en ben je als club gedwongen hem te verkopen voordat hij gratis de deur uitloopt. Een team opbouwen zit er tegenwoordig niet meer in.

29 juli 2012 om 15:38

Of dat de beste rechtsbuiten van Zweden is, moet de toekomst nog maar uitwijzen.

Bevestigd overigens eens te meer mijn punt, er liggen veel kapers op de kust. Als ze kunnen kiezen tussen Heerenveen en Ajax, dan is de keuze snel gemaakt.

Amoah was het afgelopen seizoen bijna alleen maar geblesseerd en heeft maar 4 wedstrijden gespeeld toen. Nu weer geblesseerd, dus ik denk dat het een grote flop is, ook gezien zijn leeftijd. Voor Heerenveen is het sportief gezien geweldig als Assaidi blijft, want we missen op dit moment goede voorhoedespelers. Voor La Parra is het minder leuk, want concurreren met een fitte Assaidi is erg lastig. Ik zie het tot nu toe somber in voor komend seizoen. Al valt het op papier ook wel weer mee: De verdediging is versterkt met Zuiverloon, Raitala en Kum. Het middenveld is alleen anders door het vertrek van Elm (zeker geen groot verlies) en hij is vervangen door De roon, waarvan ik nog niet weet hoe goed die is. In de voorhoede blijft dus Assaidi zo te zien en uiteindelijk missen we dan alleen Narsingh en Dost. Tannane/la Parra/ Valpoort/martinus gaan denk ik om de rechtsbuiten strijden, omdat Assaidi in mijn ogen een zekerheid is op links. Hier hoeft dus niemand voor worden gehaald en uiteindelijk ben ik dus alleen ontevreden over de spitspositie. We kunnen dus veel beter met de selectie dan dat we tot nu toe hebben laten zien. Hopelijk komt dat er dan ook zo snel mogelijk uit.

29 juli 2012 om 13:50

het grootste verschil met vorig seizoen is dat er een goede trainer voor de groep stond en nu niet, marco van basten heeft nou nog niet bewezen een goede trainer te zijn in zijn loopbaan

29 juli 2012 om 14:06

Ron Jans werd in zijn eerste jaar ook ineens als slechte trainer bestempeld. Het gaat er meer om hoe de klik is tussen spelers en trainer denk ik en zolang de trainer de juiste spelers opstelt, maakt het niet zoveel uit denk ik. Om nu al Van Basten een slechte trainer te noemen, daar ga ik niet in mee. Pas over een jaar of 5 wil ik beginnen met het vormen van een mening, want trainerschap moet je over een lange termijn bekijken. Het voordeel is nu dat we meer uitstraling hebben met deze trainer en dat had Jans ietsje minder. Ik heb zelf overigens nooit Jans bekritiseerd en gaf Dost, Beerens en Roorda liever de schuld voor de toen gecreëerde onrust. Ik let veel meer op de spelers dan de trainer.

29 juli 2012 om 16:13

Martinus is al weg als je beetje hebt opgelet

Het ligt ws anders; Als er geen mooie club is die Assaidi wil, dan wil Assaidi graag blijven.

Naja.. Assaidi wil blijven, van Basten wil hem ook erbij hebben, maar wat zegt het bestuur. Als Assaidi het aankomende seizoen volmaakt, kan hij het jaar erop transfervrij vertrekken. Zo zal Assaidi nog een jaar in de subtop van Eredivisie spelen en is het volgende seizoen transfervrij veel aantrekkelijker als nu. Voor hem is dit de ideale oplossing om alsnog aan een goede club te vinden.

Voor Heerenveen is het op sportieve vlak een aanwinst, maar financieel zeker niet (misgelopen transfersom plus salaris). Kunnen de Friezen dat wel veroorloven?

We zullen het zien.

29 juli 2012 om 12:13

We hebben net 11 miljoen binnen gehaald door verkoop van Dost en Narsingh. Daarbij kun je Assaidi in de winterstop eventueel nog verkopen.

29 juli 2012 om 12:23

Winterstop? Dan is Assaidi nog minder waard dan de nu gevraagde 3 miljoen. Als ze hem verkopen doe dat dan voor 31 augustus. Verder hoop ik nog wel dat Heerenveen zich gaat versterken met wat aanvallers en misschien een middenvelder. Nieuwe spelers inschrijven voor het duel tegen Rapid kan in ieder geval niet meer.

29 juli 2012 om 12:28

We hebben al 11 miljoen binnen. Wat is dan meer waard, kwaliteit in de selectie om punten te kunnen pakken, of wat euro's? 3 miljoen voor Assaidi is gewoon weinig geld, dan kun je hem net zo goed dit jaar af laten maken. En wie weet kun je een deal maken, waarbij hij met een transferclausule voor volgend jaar 1 jaar bij tekent.

29 juli 2012 om 13:09

Dat is waar. Heerenveen heeft veel geld binnen gesleept. Nu is het de bedoeling om de selectie zo sterk mogelijk te houden. Daarnaast denk ik niet dat Heerenveen voor 3 miljoen (eventuele transfersom van Assaidi) een waardige vervanger voor Assaidi zou kunnen halen.

Met Djuriric, Gouweleew en Assaidi heeft Heerenveen nog een paar belangrijke spelers in huis, maar de spitenpositie is erg dun en slecht bezet. Het bestuur moet een 'echte' vervanger voor Dost halen en gokken op het verblijf van Assaidi.

Want met alle respect zijn Uth, la Parra en Amoah op dit moment niet in staat om de prestaties van vorig jaar te evenaren en laat staan na te streven.

Toch denk ik dat Assaidi gaat vertrekken voor 31 augustus of anders in de winterstop.
Ik denk niet dat Heerenveen van plan is hem transfervrij de deur uit te laten wandelen.
Verder weet ik totaal niet waar Heerenveen staat op dit moment, ze hebben een waardeloze voorbereiding gehad en ook zegt dat volgen van Basten niet zo veel, ik denk toch dat men zich zorgen moet gaan maken in het Friese.
Donderdag mag Heerenveen aan de bak en zullen we zien hoe de ploeg er voor staat.

Assaidi z'n vader is pas overleden, dat speelt een rol mee aangezien die dan dichtbij familie is.

Ja Assaidi, ik denk dat als je wilt blijven, je een contract moet gaan tekenen, wat dus weer financieel voor Heerenveen goed is. Want anders gaat ie na dit seizoen transfervrij weg... Verder denk ik dat ie alsnog mijn cluppie gaat verlaten!

Heerenveen is slecht bezig. Ze verkopen hun twee beste spelers (dost en Narsingh) en halen Uth en Amoah ervoor terug. Dat is niet 1, maar 3 stappen terug. Door niet op tijd op het vertrek van deze 2 spelers in te spelen, dreigt al meteen aanstaande donderdag uitschakeling in de voorronde van de EL. Is meteen al het resulaat van het afgelopen goede seizoen teniet gedaan. Als er niet echte kwaliteit voorin bij komt, wordt hetzeker geen top 5 komend seizoen. Daar kan zelfs Marco van Basten niets aan veranderen.

Als je met deze selectie het seizoen in gaat, dan speel je om degradatie. De voorhoede is heel matig. Alleen Assaidi is goed, voor de rest is het gewoon degradatiemateriaal daar. Het middenveld en de verdediging is wel in orde, al houdt het daar in de breedte niet over. Degene die over de aankopen gaat heeft het echt slecht gedaan afgelopen zomer.

29 juli 2012 om 14:08

Uth is een zeer groot talent, de fans van Koln betreuren zijn vertrek. Je kunt alleen niet verwachten dat hij er zomaar staat. Vandaar dat Amoah is aangetrokken, heeft in het verleden aangetoond allerminst degradatiemateriaal te zijn. Van La Parra heeft het vorig jaar ook gewoon prima gedaan als invaller.

De verdediging is zeer breed met iedere positie dubbel bezet. En Kum is de best mogelijke back up die je je als Heerenveen zijnde kunt wensen.

Zal ook niet heel veel belangstelling voor hem zijn aangezien hij net terug komt van een blessure.

Ze kunnen hem toch ook in de winterstop verkopen?

Kan iemand mij vertellen hoe SC Heerenveen er financieel voor staat en het noodzakelijk is om Assaidi te verkopen? SC Heerenveen heeft jarenlang miljoenen verlies gedraaid. Hoe doet de nieuwe directeur het nu?

29 juli 2012 om 14:13

Er is nu nauwelijks ruimte voor nieuwe aankopen. Daarom zijn de spelers vooral transfervrij gehaald en proberen we de spelers die we kwijt moeten te verkopen. Zal een probleem worden daarom met Assaidi maar sportief gezien is het wel weer goed dat hij blijft. Assaidi is geen grootverdiener, maar het geld van een verkoop zou zeer welkom zijn. De afgelopen jaren zijn we miljoenen armer geworden en daarom moet nu zuinig worden gedaan. De selectie is nu veel kleiner en de salarissen zijn lager. Er wordt wel winst verwacht komend jaar als ik me niet vergis, dus Heerenveen is wel weer op het goede spoor beland. Er is in die begroting ook niet rekening gehouden met eventuele extra opbrengsten dus een goed resultaat zou erg positief uitvallen.

29 juli 2012 om 14:58

Waarom is er eigenlijk geen ruimte voor aankopen? Er is toch 10 miljoen voor Dost en Narsingh binnen gekomen? Betekent dat die 10 miljoen in de tekorten van de afgelopen jaren wordt gestopt of zijn de tekorten van de afgelopen jaren gedekt met de eigen vermogen?

SC Heerenveen met Veenstra nu eindelijk een directeur in huis met een echte SC Heereveen hart, dan konden we van Kuiper niet zeggen!

29 juli 2012 om 15:40

Je kunt over Kuiper alles zeggen, behalve dat hij geen Heerenveen-hart heeft. Kuiper is een echte clubman.

hij is nu wel zowat de enige bij heerenveen die een actie en een goal kan maken daar; als ze hem ook nog eens verkopen gaat het er wel heel slecht uit zien daar

Dat zou geweldig zijn voor Heerenveen als hij zou blijven. Weet iemand hoe Ousamma Tannane het doet?

29 juli 2012 om 15:03

Was gisteren niet best!

29 juli 2012 om 15:39

Heb je het duel gezien dan? Werd nergens uitgezonden.

30 juli 2012 om 00:22

Ja, ik was in keulen en heb de wedstrijd gezien.

Die beleeft een topseizoen en gaat dan transfervrij de deur uit...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Vitesse16-6
9.AZ126
10.SC Cambuur12-6
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. van BeekVerdediger90
M. van EwijkVerdediger90
T. HalilovićMiddenvelder93
J. VeermanMiddenvelder91
H. VeermanAanvaller95
S. de JongMiddenvelder80
B. NygrenAanvaller80
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

114 fans
Aanvaller, 33 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 oktober
Barcelona beschouwt Alexander Isak als alternatief voor Erling Braut Haaland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren