Chelsea smijt met miljoenen voor Olympiër Óscar

Woensdag, 25 juli 2012 om 18:10Erik van Dam • Laatste update: 19:09

Chelsea maakt woensdag bekend dat Óscar dos Santos Emboaba Júnior, die vooral bekend is onder zijn voornaam, erbij komt als zomerse versterking. De transfer van de Braziliaan hing al langere tijd in de lucht. Internacional de Porto Alegre hield echter lang vast aan een forse vraagprijs van enkele tientallen miljoenen euro's. Het lijkt erop dat Chelsea overstag gegaan is voor de forse eisen van de Zuid-Amerikanen, want Óscar is gecontracteerd.

/

Óscar wordt over twee maanden 21 jaar en werd opgeleid bij São Paulo, de club die eerder al sterren als Kaká, Júlio Baptista en Júlio César voortbracht. In 2010 maakte hij de binnenlandse overstap naar Internacional en nu volgt de verwachte oversteek naar West-Europa. Naar verluidt kwamen Chelsea en de Brazilianen vorige week tot een akkoord van 31,9 miljoen euro als transfersom. Eerder kocht men Eden Hazard en diens broer Thorgan al en Marko Marin.

De nieuwe aanwinst kan het best uit de voeten als aanvallende middenvelder, maar is ook op de flanken inzetbaar. Hij maakt deel uit van de Braziliaanse Olympische selectie, die momenteel in Chelsea's thuisstad Londen is. Vrijdag speelde Óscar nog mee in de oefenwedstrijd tegen Groot-Brittannië, die met 2-0 werd gewonnen. Voor hoeveel jaar hij tekent, is niet bekendgemaakt.


Poll

Óscar is een topaankoop


Gerelateerd

Meer sportnieuws

173 reacties (laatste reactie door devilsown)

Ken hem niet, is hij een directe versterking voor de basis?

25 juli 2012 om 18:17

Geen idee, het is een nummer 10 dus in principe zou hij kunnen spelen. Dan moet Hazard wel op rechts en Mata op links.

Chelsea mag niet meer klagen dat ze creativiteit tekort komen nu hehe;
Met Hazard, Mata en Oscar heb je 3 spelers die dat kunnen invullen.

25 juli 2012 om 18:18

Ik heb hem een tijd terug gezien bij Brazilie onder 20 en daar was hij echt een geweldenaar, Het is simpelweg een van de brazilie's grootste talenten ik denk niet dat hij direct een basisplaats kan opeisen maar hij gaat het aankomende seizoen zijn minuten zeker maken met dat overvolle programma in engeland FA cup League Cup de PL en de CL, Ik had ergens een interview gelezen dat hij vooral is overgehaalt door zijn landgenoten Ramires en Luiz die hem goede verhalen hebben vertelt over Chelsea, Ik ben niet bepaald fan van Koopploegen maar dit Chelsea gaat er echt heel leuk uit zien volgens jaar.

Hij is een van de grotere talenten op het middenveld in brazilie Ganso Lucas Oscar Danilo worden vaak in 1 adem genoemt.

Edit ze hebben nu trouwens wel veel middenvelders of spelers die daar uit de voeten kunnen : Oscar Hazard Mata Debruyne Marin Ramires Essien Lampard Meireles Mikel (spelers als Marin Hazard en Mata spelen veel op de flanken maar zijn van nature aanvallende middenvelders)iemand enig idee hoe Chelsea dit denkt te gaan doen?

25 juli 2012 om 18:26

De Bruyne zal wel uitgeleend worden. Marin is in principe gehaald als bankzitter, Hazard zal in de basis staan en dat geld denk ik ook voor Mata.

Wie op de flanken / 10 zal staan is voor mij niet duidelijk ik denk dat Òscar een kans zal krijgen. Lampard en Mikel zullen waarschijnlijk het cm duo worden voor de verdediging.

Cech!!
Ivanovic
Luiz
Terry
Cole / trand
Lampard
Mikel
Oscar
Hazard
Mata
Torres
25 juli 2012 om 18:29

Een speler voor 31,9 miljoen kopen die geen basisplaats krijgt? Je zal maar oliesjeik zijn en wat geld over hebben. Je weet van gekkigheid niet meer wat je moet doen.

25 juli 2012 om 18:36

inderaad, waar gaaaaat dit over :S

25 juli 2012 om 18:43

Allereerst is Di Matteo een coach die heel veel rouleert en aangezien er veel spelers weg zijn gegaan moeten daar ook veel voor terug in de plaats. Want de coaches hebben nog niet de weg naar de jeugdopleiding gevonden. Ramires zal voornamelijk spelen als rechtsbuiten (in 4-2-3-1), een positite waar we nog niet zoveel spelers voor hebben. Hazard/mata/marin zullen rouleren op de linksbuiten en '10 positie. De Bruyne wordt verhuurd en Essien/lampard/mereiles/mikel zullen rouleren voor de centrale middenvelders posities. Bij een club als Chelsea is het niet heel gek om veel posities dubbel bezet te hebben.

Oscar is een speler die van nature zeker op '10 speelt en daar ook het beste is. Ik heb echter ook verschillende stukken gelezen over Oscar dat hij ook iets verdedigender kan spelen, op die een van die twee middenvelders posities. Als dat klopt dan biedt Oscar als speler heel veel en is het echt nog een speler die we nodig hebben. Tot nu toe is onze 'verdedigend middenveld' nog vrij zwak qua spelers en als er door tegenstanders vroeg druk wordt gezet (zoals PSG in de oefenwedstrijd recent deed) dan heeft het middenveld het gewoon lastig. Oscar heeft (wat ik heb gelezen) de kwaliteiten om zich daar onderuit te voetballen en biedt toch ook defensief wat.

25 juli 2012 om 18:45

Ik denk idd ook dat het er zo uit komt te zien, Al betwijfel ik zeer of Oscar gelijk een basisplaats krijg als hij die al krijgt word het waarschijnlijk op de 10 positie want daar komt hij echt het best tot zijn recht maarja dat zelfde geld eigenlijk ook voor Mata & Hazard, Ook twijfel ik over Lampard/mikel Lampard is idd een vaste waarde maar afgelopen seizoen is hij ook een aantal keer pijnlijk overlopen Mikel deed het de laatste wedstrijden idd zeer aardig waar ex-geweldenaar Essien na zijn blessure nooit meer zijn niveau heeft gehaalt maar volgens mij heeft Ramires ook wel een aardig krediet bij Chelsea & vooral bij Di Matteo.

Het word iniedergeval mooi om te zien wat er volgend jaar gaat gebeuren, Dit word ook het jaar van de waarheid voor Torres met Hazard Mata & Oscar ben je voorzien van genoeg creativiteit en heb je ook de nodige assist per seizoen, Ik heb iniedergeval heel veel zin in het volgende seizoen PL en ik kan niet wachten om te zien wat Arsenal gaat doel.

25 juli 2012 om 19:17

De Bruyne is verhuurd aan Werder, Essien, Meireles en Mikel mogen vertrekken als er een goede aanbieding komt.

25 juli 2012 om 19:38

Ik denk dat Chelsea Essien & Mikel laat gaan het word waarschijnlijk of of, Anders hebben ze buiten Ramires geen centrale middenvelders en al helemaal geen 1 met verdedigende kwaliteiten, Meireles mag denk ik ook wel vertrekken.

25 juli 2012 om 20:04

Chelsea is nog iets anders als koopploeg vind ik ze hebben nu 2 potentiele sterren gehaald en een paar talenten dat valt mee ze hebben hun spelers en als ze heel goed presteren kopen ze volgende zomer misschien 1 speler voor de verdediging dus ze hebben een ploeg voor de komende 6 jaar buiten Terry en Lampard die zijn al wat oud maar het is toch nog anders als PSG die zullen elke zomer wel sterren kopen dat is echt een koopploeg als je weet wat ik bedoel.

25 juli 2012 om 20:45

PSG is nog niet zo ver als Chelsea nu is.

PSG zit in de beginfase, zoals Chelsea in het begin (2003/2004) was met de aankopen zoals Crespo, Scott Parker, Wayne Bridge, Geremie, Glen Johnson, Mutu, Duff, Makélélé en Joe Cole met een totale investering van circa 170 miljoen euro....

Terwijl ze het seizoen daarvoor nog winst hadden gemaakt aan transfers!!

Het jaar er op werd er zo'n 160 miljoen geïnvesteerd aan spelers. (drogba, Carvalho, Robben, Cech, Jarosik, Ferreira, Tiago, Alex, Kezman, Alcides).

Dus PSG is exact hetzelfde als Chelsea als je weet wat ik bedoel ;

On-topic:
Lijkt me dat Chelsea een totaal andere speelstijl gaat hanteren met zoveel creativiteit. Sterker nog, ze kunnen niet anders meer. Maar wat hebben die Brazilianen weer een prachtige lichting spelers. Ze gaan de wereld weer domineren en zal beginnen met Wk-winst in eigen land denk ik.

25 juli 2012 om 22:23

En toch vond ik het onnodig dat Chelsea ook nog eens Oscar haalde nadat eerder Hazard, Marin al waren gekocht en het feit dat chelsea nooit met een echte nummer 10 speelt?

26 juli 2012 om 04:27

@ Atletico

En hoe denk je dat chelsea is begonnen met een team op te bouwen om voor prijzen te gaan spelen?

PSG zit nu in de fase waar ze net beginnen aan een team die om prijzen gaat spelen.

Chelsea geen koop ploeg?
Kan me vaag iets herinneren dat ze dik 60 mil. (of zo iets) neer hebben gelegd voor torres.
(laatst staan wat ze hebben uitgegeven de afgelopen jaren)

Zijn (helaas) te veel koop (sjeiks etc) die gewoon een onderlinge strijd met elkaar aangaan van wie kan het meeste uitgeven.

Nu is PSG hot, eerder was het Man. City, who is next?

25 juli 2012 om 18:28

@ Vedetterut,

Ja, Oscar is 'n directe versterking voor de basis. Eigenlijk was Luka Modric ook in beeld, maar die was te duur, toen wou Chelsea Hulk, dan Chelsea met Hulk op rechtsbuiten spelen en Eden Hazard op de tien positie, maar Hulk was ook te duur en nu hebben ze Oscar gehaald, die gaat nu op de tien positie spelen, Hazard op rechtsbuiten en Juan Mata op linksbuiten.

31,9 miljoen is echt 'n hoop geld. Oscar is echt 'n uitstekende en geweldige talent, ik heb er vertrouwen in dat hij het gaat maken bij Chelsea, alleen 31,9 miljoen is gewoon teveel. 15 miljoen was denk ik 'n veel betere prijs voor Oscar.

Cech
Ivanovic
Luiz/Cahill
Terry
Cole
Ramires
Lam/Essi/Mik
Hazard
Oscar
Mata
Sturridge/To
25 juli 2012 om 18:48

Hazard komt op de tien, was een voorwaarde opdat hij voor Chelsea ging tekenen.

25 juli 2012 om 19:29

Ik denk dat Chelsea dir jaar met een totaal andere tactiek zal spelen

25 juli 2012 om 18:32

Het is een type Cesc; Nonchelante stijl, kan enorm versnellen, schiet met beide benen erg goed, combineer sterk en snel, heeft rust aan de bal en kijkt altijd heel goed om zich heen voordat hij een bal speelt.
Dus hij bezit veel inzicht/overzicht.

Dit is een wereld speler in wording; Zeer sterke aankoop.

Goede aankoop, ik hoop dat hij het waar gaat maken. Ik denk dat Lampard nu minder speeltijd gaat krijgen denk dat Di Matteo gaat rouleren met Hazard Oscar en Mata op 10.

Edit: Behalve als Lampard centraal gaat spelen maar daar kan je beter Ramires en Mikel zetten.

25 juli 2012 om 18:55

Lampard speelt al zijn hele carrière vanop het middenveld, niet vanop de 10...

25 juli 2012 om 19:57

Dat weet ik, maar als ze Oscar en zo niet hadden gehaald dan zou hij wel op 10 moeten spelen. Snapje?

25 juli 2012 om 20:12

Nee, Mata,hazard,de Bruyne,oscar,marin... kunnen op de 10 dus ik snap je punt niet.

Vorig jaar speelden we een half jaar 4-3-3 met Mata als linksbuiten en lampard als centrale middenvelder...

25 juli 2012 om 20:20

Met enz bedoelde ik Hazard en Marin ook.. maargoed de Bryne word denk ik weer verhuurd.

Top aankoop, heb deze jongen 4x zien spelen en lijkt me vooral voor in de toekomst een fantastische speler !

Ik ken hem niet, maar het zal wel een goede speler zijn als Chelsea zo veel voor hem wil betalen. Weet iemand iets meer over hem?

Nou maar eens zien of hij echt goed is

Chelsea blijft maar talenten binnenhalen, maar stelt ze nooit op. Dit seizoen zal er echt meer talent op het veld moeten verschijnen, want anders wordt het niks met al die aankopen.

25 juli 2012 om 22:15

Nee joh, ze kopen ze maar stellen ze nooit op. Bij een topclub heb je vaak zekerheid in spelers nodig. En die jongens van 18,19 presteren gewoon niet erg constant. Ze zijn ook gehaald als garantie voor de toekomst. Vorig jaar was het alles of niets voor de Champions League, en toen moesten de ervaren krachten echt spelen.

Maar nu Kalou, Bosingwa, Drogba etc. weg zijn gaat het een grote jonge garde worden. Dat verjongen gaat echt heel erg goed moet ik zeggen. Inter had dat ook moeten doen na de CL winst in 2010. Wat een talent loopt er nu rond, Piazon, Oscar, Hazard, Hazard, Hutchinson, Chalobah, Lukaku, De Bruyne, Mceachran, Aké en ik vergeet er waarschijnlijk nog heel erg veel.

25 juli 2012 om 23:15

Musonda, is echt een toppertje en nog maar 15 denk ik.

Moest behoorlijk wat kosten toch?
Heb hem nooit zien spelen, maar zal vast een groot talent zijn.
Iemand enig idee hoeveel Chelsea deze transferperiode heeft uitgegeven?

25 juli 2012 om 18:23

Òscar is te bewonderen deze olympische spelen met de nationale ploeg van jeugdelftal Brazilie. Ik zou eens een kijkje nemen als ik jou was, ze spelen heerlijk voetbal.

25 juli 2012 om 19:20

Was ik toch al van plan maar zal eens extra op hem letten. Bedankt voor de tip!

Verschrikkelijk man. Psg, chelsea en man city geven echt overdreven veel geld uit. Dat maakt het weliswaar wel leuk dat er veel leuke spelers in een team zitten en dat je bij fifa of pro altijd die team kan kiezen enso maar is gwn niet meer leuk om te zien man in het echte wereld. Tegenwoordig wat die 3 teams doen is gwn een kampioenschap kopen en niet uit eigen kracht de kampioenschap winnen.

25 juli 2012 om 18:22

voetbal blijft voetbal. een kampioenschap win je met elf man op het veld en een aantal op de bank. op eigen kracht dus. of je spelers nu voor 3 of voor 300 miljoen koopt moet je zelf weten. hangt er vanaf hoeveel geld je beschikbaar hebt. net als in het bedrijfsleven. wen er alvast maar aan.

25 juli 2012 om 18:25

IK wen aan niks want als die ene regel komt dan zijn ze allemaal zwaar de ...
En je praat onzin man, laten we man city als voorbeeld nemen denkje nou Echt als die sjeik niet was gekomen dat ze dit jaar kampioen waren geworden? nou echt niet gwn een gekochte kampioenschap dus. Dus wat bler je nou met je eigen kracht een team als Manchester united bijvoorbeeld wint kampioenschappen op eigen kracht

25 juli 2012 om 18:38

Dus jij gaat mij zeggen dat De Gea, Evra, Jones, Ferdinand, Smalling, Hernandez, Rooney, Berbatov, Young, Nani en Valencia uit de jeugd van United komen. Hoe bedoel je kampioenschappen op eigen kracht?

25 juli 2012 om 18:44

Hij bedoeld eigen kracht als een club die geld vergaard d.m.v goed beleid
( United )

In plaats van een club die wordt gefinancieerd door een oliesheikh.
( City )

Al kan je dit gewoon omschrijven als het is oneerlijk, daar bestaat de wereld nou eenmaal uit en wie het meeste geld heeft die heeft de meeste mogelijkheden.

25 juli 2012 om 19:30

Goed beleid? Manchester United heeft een schuld van 850 miljoen euro.

26 juli 2012 om 00:50

Veel minder, en dat is niet van United zelf maar van The Glazers, die ze op de naam van United hebben gezet.

Waarom halen ze Thorgan Hazard? Waarom hebben ze Mceachran en Piazon in hun eerste ploeg al lopen en halen ze er dan nog eens Oscar bij? Waarom zal iedereen verbaasd zijn als hun drie over twee jaar nog niet eens doorgebroken zijn? Wat een beleid...

25 juli 2012 om 18:28

Alsof Thorgan Hazard al klaar is voor het eerste van Chelsea? Dat ventje heeft net een paar potjes bij Lens in de benen, heeft nog niet eens een compilatie video in stadions van meer dan 10 meter hoog. Waar hebben we het over? Die gaat lekker bij de reserves wennen, of desnoods op huurbasis. Chelsea kon hem voor een spotprijsje halen en het zal ook wel een beetje zijn om z'n broer te paaien. Is die ook weer blij.

Piazon en Mceachran moeten ook eerst maar verhuurd worden. Het zijn grote talenten maar je kunt ze niet opeens voor de leeuwen gooien, daar hou je City en United op dit moment niet mee bij. Ik geef toe dat het best veel is wat er nu rondloopt, maar je kunt ook overdrijven.

25 juli 2012 om 20:27

Ik heb het dan ook over de toekomst, waar gaan die gasten allemaal spelen

Mata, Sturridge, Hazard, Marin, Oscar, Piazon, T. Hazard. Dat zijn 7 namen voor 3 posities. Dan zit je gewoon met een luxeprobleem.

25 juli 2012 om 20:30

Thorgan Hazard kan gewoon met winst worden doorverkocht, mocht het op niks uitlopen. Oscar kan ook controlerend op het middenveld spelen in de toekomst en Sturridge in de spits. En Marin is misschien niet eens een potentieel basisspeler. Stel het wordt de komende jaren Mata, Hazard en Marin/oscar. Tegen de tijd dat Piazon er écht klaar voor is is Mata misschien al wel weer weg, en speelt Oscar op de plek van Lampard. Dan heb je met Sturridge, Hazard, Hazard en Marin vier spelers voor de flank. Het is ruim, dat geef ik toe, maar niet extreem ofzo.

25 juli 2012 om 23:58

@ t0mt0m

Je weet wel dat Chelsea ruim 30 miljoen heeft betaald. Ook al is dat relatief weinig geld voor de eigenaar, maar voor 30 miljoen verwacht ik dat een vedette moet zijn. En je zal er maar als jeugdspeler rondlopen, met het idee elk moment kan er een speler gekocht worden voor 30 miljoen..

25 juli 2012 om 22:57

Oscar kan ook zeer goed op CM spelen, en ook op de wings!

Oscar, wat een speler. Geweldig. Zeker een speler om naar uit te kijken. Gaat nog veel van komen.

Vind het erg jammer dat hij naar Chelsea is.

25 juli 2012 om 18:26

Heb je hem ooit in je leven zien voetballen? Oprechte interesse.

25 juli 2012 om 19:24

Een speler die zoveel kost kan nooit een bankzitter zijn!

25 juli 2012 om 20:17

Het is 'dan jij' en ik ben je vriend niet.

Bovendien laat je uit niets blijken dat je meer van hem hebt gezien dan enkele compilaties op youtube. Chelsea betaalt 31 miljoen voor een speler. Logisch dat hij er wat van kan. En het is ook logisch dat een speler die nog niet in de PL heeft gespeeld, zich moet bewijzen in de Pl.

26 juli 2012 om 04:34

Moet iedere speler zich niet bewijzen als hij naar een andere land/competitie gaat?
Is voor deze jongen niet anders dan bijv. een Messi die naar een andere land/competitie zou gaan, die moet zich daar ook maar zien te bewijzen.

26 juli 2012 om 04:35

Dat dachten we toen ook van Torres ...
Soms heb je gewoon tijd en aanpassingen nodig.
Vergeet niet hij heeft alleen in Brazilie gespeeld, totaal andere cultuur en voetbal.

Dit is gewoon een fantastische en gerichte aankoop, wat zit iedereen nou te janken. Al jaren hebben we een echte passer met inzicht op het middenveld nodig en die hebben we nu dan eindelijk.

25 juli 2012 om 18:21

Die jankerds zijn allemaal haters, nu heeft Chelsea zoveel creativiteit met Hazard, Mata, Oscar en Marin. Ik zie Chelsea boven Man united eindigen en strijden met City voor plek 1.

25 juli 2012 om 18:24

Dat denk ik dus niet, die spelers zullen eerst aan elkaar moeten wennen. United heeft daarentegen een selectie die al geruime tijd bij elkaar is. Ik denk dat Chelsea pas na komend seizoen zal gaan oogsten.

25 juli 2012 om 18:32

Hoe wil United dat gaan doen dan? City begint een steeds meer op elkaar ingespeeld elftal te worden en daarnaast vind ik dat City in bijna iedere linie de betere spelers heeft. Ik denk dat City komend seizoen gaat domineren en dat ze het seizoen erna met Chelsea gaan uitmaken wie de titel pakt.

25 juli 2012 om 18:40

Mwoah. Ik vind Chelsa achterin wel sterker nog dan City hoor.

Cech - Hart = Cech
Cole - Clichy = Cole
Kompany - Terry = Gelijk
Lescott - Luiz,cahill = Gelijk
Ivanovic - Richards = Gelijk

City heeft in de breedte een sterkere selectie maar 11-11 vind ik het gelijkwaardig hoor.

25 juli 2012 om 19:58

Haha hypocriet Real Madrid kocht en Manchester heeft zich versterkt?

25 juli 2012 om 20:49

he blufferd wie is er kampioen geworden vorig seizoen??

25 juli 2012 om 21:00

Ik vind City veel beter achterin. Chelsea heeft 46 goals tegen gekregen afgelopen seizoen. Vergelijk dat eens met City dat nog geen 30 goals tegen heeft gekregen. Kompany en Lescott zijn als duo is beter dan Terry en luiz/cahill. Kompany als individu is beter dan Terry, Luiz en Cahill. Cole is de betere op de lb positie maar ik vind Ivanovic niet beter dan Richards.

26 juli 2012 om 04:37

@ Benedetobarca ...

Je zegt dat je deze jongen wel eens heb zien spelen.
Dus ook de Braziliaanse competitie ... Die is Absoluut (!) niet lager dan de eredivisie.
Anders hoor je wel beter te weten

25 juli 2012 om 18:31

Hij is inderdaad een goede passer met een goed gevoel voor positie, maar als ik eerlijk ben vind ik het inzicht wel meevallen. Wat me vaak opvalt is dat hij de steekpass dan toch niet ziet( of niet wilt zien).

Al moet ik zeggen dat ik maar 3 a 4 wedstrijden van hem gezien heb.

25 juli 2012 om 19:03

Als je de aankoop bekijkt op prijs en resultaat moet ik het eerst nog maar eens zien of dit een goede aankoop is, je betaalt gewoon 30 miljoen voor een talent uit een relatief matige competitie. Zijn talent zal ongetwijfelt groot zijn, maar dat je daar dit soort bedragen ervoor neerlegt moet je als Chelsea supporter maar hopen dat hij zijn potentie eruit haalt, als hij niet optimaal rendeert kan ik je nu al garanderen dat dit geen topaankoop is.

Hetzelfde is van toepassing op Torres, de aankoop qua naam is zeer goed, maar als je de prijs erin meerekent is ook dit geen goede aankoop. Het lijkt erop dat enkele chelsea supporters alles als "topaankoop" zien zonder ook daadwerkelijk te kijken naar de prijs die je ervoor neerlegd.

25 juli 2012 om 22:17

Inderdad, als je het geld hébt, moet je het goed besteden. Chelsea heeft met de ervaren krachten eindelijk de CL gewonnen, maar die verourderen nu ook echt. De verjonging gaat geweldig en er zijn gewoon mensen die er moeilijk tegen kunnen dat Chelsea nu garant de komende 10 jaar een topclub is. En we verleggen onze grenzen goed, want het gaat aanvallend technisch voetbal worden.

Fifa 13, Here I come!

Geld zat dus waarom niet.

Vind het een beetje hypocriet dat mensen zitten te zeuren heletijd.

Ik vind het veel erger als je als club honderen mlijoenen schuld heb en dan spelers koopt dan dat je geld zat hebt.

26 juli 2012 om 04:39

@ Hardy

En wat als zo sjeik of wie dan ook met veel geld er "opeens" geen zin meer in heeft ?
Dan heb je als club zijnde een groot probleem met salarissen etc.
Want die zouden dan niet meer betaald kunnen worden.

26 juli 2012 om 09:34

Persoonlijk denk ik dat als je ergens honderden miljoenen in stopt dat je niet "opeens" geen zin meer hebt;

En verder is Abramovich gewoon zelf ook een Chelsea fan hoor; Hij zal ze nooit in de steek laten. Dat weet ik wel zeker.

26 juli 2012 om 11:12

in de voetballerij is niks zeker, dat is 1 ding wat ik zeker weet

Erg groot talent. Misschien wat aan de dure kant maar hopelijk laat hij zien het waard te zijn. Weer een extra reden om naar de Olympische spelen te kijken, erg benieuwd om deze speler meer aan het werk te zien.

Met die creativiteit zit het ondertussen wel goed, nu maar hopen dat het allemaal gaat werken in de praktijk. Al zal deze Oscar wel redelijk rustig gebracht worden.

Ik kan niet wachten op het komende seizoen! Weer een toptalent binnen, zo goed als onze hele voorhoede is nu verjongt wat ook wel eens tijd mocht worden. En alle aankopen van deze transferperiode kunnen nog makkelijk 10 jaar mee, dus lig niet echt wakker van die 10-tallen miljoenen.

Ik heb zelf buiten youtube deze speler nog niet aan het werk gezien, hopelijk pikt hij nog een wedstrijdje mee bij onze oefenwedstrijden.

Jezus Cristus, die brazilianen zijn niet goed wijs dat ze zoveel vragen en Chelsea is nog dommer dat het meegaat in de belachelijke bedragen die ze in Brazilië vragen.

Een Neymar, Oscar of Lucas zijn ongetwijfelt grote talenten, maar spelen in een competitie waar verdedigen nog uitgevonden moet worden en qua niveau denk ik net iets hoger ligt dan de Eredivsie. Dan zouden wij bijvoorbeeld Eriksen of de Jong ook voor 30 miljoen moeten kunnen verkopen.

Maarja het is wat de gek ervoor geeft, gaat heel lastig voor Oscar worden om deze belachelijke transfersom ooit terug te verdienen.

25 juli 2012 om 18:38

Niet precies. Ze doen eerder of het de nieuwe Kaka is. De nieuwe Messi/cr7 is Neymar.

25 juli 2012 om 19:32

Neymar de nieuwe Cr7? Laat me niet lachen.

Nee, Chelsea heeft gewoon een goede speler gehaald. Speculeren over zijn geschiktheid voor de prm heeft geen enkele zin. Silva werd ook te licht bevonden en die blijkt ook prima te renderen. In 2013 zien we wel of hij zijn geld waard was.

25 juli 2012 om 22:19

@catalunya11

Ja moeilijk hè, dat concurrenten van jouw club heel veel talent binnenhalen ook al is het voor veel geld. Neymar heeft duidelijk op internationaal niveau al bevestigt een topper te zijn, dat gaat dus niet over de Braziliaanse competitie. Het aankoopbeleid van topclubs is echt niet gek hoor, Oscar moet echt wel een heel groot talent zijn. En dat vind ik eigenlijk ook het mooie. Hij is niet zo gehyped als Neymar, en daarom kan hij alleen maar verassend uit de hoek komen, ook al is het voor zoveel geld, het is en blijft in potentie een van de beste spelers ter wereld in de toekomst.

chelsea wordt weer een leuke club om naar te kijken denk ik.
met alleen hazard en deze oscar is er al dusdanig veel creativiteit gekocht dat de counter geen optie meer is vind ik.
lekker voetbal op een hoog tempo wil ik weer zien van chelsea, kom op, nu kan het!

Altijd die klote titels ook bij Chelsea artikelen.

Als Chelsea een aankoop doet is het 'smijten me geld', of noemen ze het ineens 'zoveelste miljoenen aankoop', ook al zijn onze laatste aankopen allemaal gerichte aankopen die ons team meteen beter zullen maken, met oog op de toekomst. Bij andere clubs zie je dat soort titels nooit. Welke speler is nou geen miljoenenaankoop tegenwoordig?!

25 juli 2012 om 18:29

Je hebt groot gelijk, maar laat ze maar lekker. Vorig seizoen stond iedereen te klagen dat we niet aanvallend speelden en weinig creeerden. Nu halen we creatieve aanvallende spelers en dan lopen ze weer te zeuren dat we teveel geld uitgeven..

Maar uiteindelijk zijn wij degenen die het laatst lachen. Verdedigend stond het vorig seizoen alweer goed onder Di Mateo, en nu hebben we ook weer een aanval om te smullen met pijlsnelle creatieve vleugels

25 juli 2012 om 18:31

@ The_bison

Haha je hebt gelijk. Bij United zou er waarschijnlijk staan: United maakt met trots melding van komst toptalent Lucas Moura, of iets in die richting. Maar ik stoor me er eerlijk gezegd nog niet eens zo erg aan, vind het ergens ook wel weer genieten

25 juli 2012 om 22:22

@the_bison

Inderdaad, misschien zal mijn bericht verwijdert worden, maar VZ blijkt een bepaalde voorkeur voor teams te hebben. Barcelona is geweldig, clubs als Chelsea worden minder gewaardeerd. Alleen omdat we veel geld hebben en het goed besteden. Maar Abramovich is geen Sjeik, hij houdt echt van het voetbal zelf en wil ook goed aanvallend voetbal zien. En iedereen ergerde zich toch zo aan Chelsea's speelwijze? Kopen we een goede creatieve speler gelijk weer gezeik en negatief gedoe. Dit is toch juist goed, oogstrelend voetbal, dat wou toch iedereen?!

25 juli 2012 om 23:39

Die voorkeur voor Barcelona is bij heel veel mensen (ook sport1 en NOS commentatoren bijvoorbeeld) het geval en dat went wel eigenlijk.
Vind overigens helemaal niet dat VZ zo erg anti-chelsea bezig is. Toen Chelsea net was overgenomen door Abramovich, toen werd Chelsea enorm bekritiseerd overal en dat was vervelend (kan niet oordelen over VZ, aangezien ik later pas hier terecht ben gekomen), nu vind ik dat heel erg meevallen. Het viel mij het afgelopen jaar juist op dat er steeds meer positieve berichtgeving rondom Chelsea naar buiten komt in zijn algemeenheid.

Voetbal is geen sport van het volk meer maar dat van rijke oliesjeiks

Mooi voor Oscar dat hij z'n transfer te pakken heeft. Het is nogal wat geld voor iemand die overkomt van de braziliaanse competitie, maar Oscar heeft zeker potentie om een hele goede voetballer te worden. Al schat ik Ganso en Lucas Moura net iets hoger in, maar aan Oscar om m'n ongelijk te bewijzen.

Met Oscar erbij heeft Chelsea meer dan voldoende creativiteit op het middenveld om met goed en mooi voetbal te komen. Met spelers als Hazard, Marin, Mata en Oscar kan je als Chelsea zijnde niet meer zeuren over creativiteit lijkt me.

Donderdag speelt Brazilië tegen Egypte voor de olympische spelen om 20:45, denk dat het zal worden uitgezonden op Eurosport, maar dat weet ik niet zeker. Daar kunnen we onder andere Oscar even aan het werk zien.

Hazard, Mata , Oscar ,piazon en Marin aan creativitei op t middenveld zal er iig geen gebrek zijn.

Zo de laatste tijd is Voetbalzone even bezig met een soort propaganda tegen Chelsea. In de afgelopen dagen hebben ze steeds titels gebruikt met de boodschap 'miljoenen'/ 'met geld smijten'. Volgens mij zijn Marin, Hazard en Oscar samen nauwelijks meer waard dan Carrol, Downing en Henderson maar zie ik daar weinig over. Barcelona die in 2 jaar alleen al voor 2 spitsen ook een bedrag betaalt dat er niet ver vanaf zit, maar daar krijg je dit soort koppen ook niet te lezen

Zelf ben ik erg blij met deze aankoop. Ik heb hem niet veel zien spelen, maar heb gelezen dat hij erg veelzijdig en ook defensief zijn steentje bijdraagt. Hij is naar het schijnt ook een stuk kalmer en meer 'down-to-earth' dus een gevalletje Robinho lijkt me onwaarschijnlijker dan bij Moura of Neymar. We zullen het dit seizoen zien.

Edit:
Ik heb inmiddels ook vernomen dat door Internacional een transfersom van 25 miljoen euro is gemeld en dus niet pond.

25 juli 2012 om 19:01

Haha inderdaad. ' Met geld smijten '. Zoiets heet nog altijd gewoon een investering hoor VZ. Maar ja, sensatie zoekers he...

25 juli 2012 om 22:24

Ja, ik was blij om te lezen dat hij heeft getekend, maar gelijk weer die ergenis om de titel. Maar @dekenner12 , ze willen creatief voetbal, nu gaan ze het krijgen. Kan niet wachten op het nieuwe seizoen.

25 juli 2012 om 22:45

Ja, eindelijk creativiteit. Hopelijk begint Torres nu ook te scoren!

Maar je zult toch zien dat de mensen dan weer komen met opmerkingen 'ja, gek dat ze nu goed voetballen, als je 80 miljoen voor 3 spelers uitgeeft'.. Het zal nooit ophouden.

25 juli 2012 om 23:20

Heb nu wel vertrouwen in Torres. Denk niet dat er nog een spits bijkomt dus zal die alle vertrouwen krijgen. Vorig jaar zakte die diep terug omdat er geen goede passes kwamen. Nu zullen we hoger spelen en zal die de bal in de 16 gaan krijgen en zowieso meer kansen.

25 juli 2012 om 23:23

Ja dat moet toch wel, met bediening van Mata, Marin, Hazard en Oscar moet je toch wel scoren?! Dat kan toch niet anders?

Ja, het gezeur houdt nooit op. Overal waar succes is zijn jaloerse reacties van fans van concurrenten, maar het zij zo.

25 juli 2012 om 23:21

Agh, ik vind het allemaal wel meevallen. Als je het vergelijkt met de bakken kritiek die we over ons heen hebben gehad aan het begin van het Abramovich tijdperk, dan is dit niks. Vond Chelsea in het begin wel negatief afgeschilderd worden door voetbalzone, maar ik moet ze een compliment maken; dat is in mijn ogen nu niet meer het geval.

Wel erg veel geld lijkt me! Vind hem (nog) niet van het niveau Pato, Neymar, Lucas Moura, Ganso of Hulk.

Snap de aankoop ook niet echt van Chelsea, want ik denk dat Chelsea met Lucas Piazon, Kakuta, de Bruyne, Eden en Thorgen Hazard al een aantal grote talenten heeft voor dezelfde posities. Dan hebben ze daarnaast ook nog eens een Benayoun, Malouda, Mata en Marin. Ze hadden beter een goede spits en/of een back erbij kunnen nemen voor dat geld. Leandro Damiao, Šime Vrsaljko, Santon, Neymar, Bale, om er maar even een paar te noemen.

Wat een geweldige beleid voert Chelsea weliswaar dure aankopen maar niet net als liverpool bijv. miljoenen aan matige spelers . Chelsea gaat samen met city domineren wat een schitterende elftallen hebben die tot beschikking . Zege voor het voetbal dat er meer mooie elftallen komen die het gaan opnemen tegen barca en real .

25 juli 2012 om 19:46

Ik ben het met je eens dat er, voornamelijk mbt. Carrol, vorig seizoen te duur is ingekocht door Liverpool. Maar waar de meeste mensen op Voetbalzone de fout in gaan, is dat ze denken dat alle aankopen van Chelsea überhaupt naar Liverpool hadden gewild.

Ik ben een groot fan van lfc, maar ik verbeeld me niet dat we na de afgelopen 3 seizoenen nog echte top kunnen halen. We spelen geen Champions League en zijn sinds '08/ '09 niet meer hoger geëindigd dan 6e. Nu is dat in Engeland gewoon nog subtop tegenwoordig, maar namen als Hazard zijn simpelweg niet meer realistisch. Het halen van Engelse spelers als Downing en Hendo is dan niet eens zo verkeerd, alleen is er teveel voor betaald. Overigens was Enrique wel een koopje, maar dat blijft een druppel op een gloeiende plaat.

Benedeto wat loop je nou de heletijd opmerkingen te maken over koop clubs?

tuurlijk chelsea heeft veel gekochte spelers maar kijk aub ook naar barcelona zelf..

dan denk ik aan David villa, Pique, Fabregas, Sanchez, Mascherano, etc. zijn ook heel veel miljoen in gegaan

verder ben ik benieuwd hoe deze speler gaat spelen op het olympisch toernooi + PL hoop wat vaker iets van hem te gaan zien

25 juli 2012 om 19:35

Helemaal mee eens. Enige bescheidenheid is sowieso wel gepast als je club er financieel zo matig voorstaat. Zlatan was immers ook een ge-wel-dig stukje beleid natuurlijk..

26 juli 2012 om 04:47

@sideways

Inderdaad, omdat iemand op Vz over Chelsea begint en toevallig een Barcafan blijkt te zijn is het gerechtvaardigd over het beleid van Barca te beginnen. Maarja jij had natuurlijk van tevoren al kunnen zien dat Zlatan niet helemaal in het spel van Barca zou passen.

Barca moest ook wat aangezien Eto´o niet wou bijtekenen en er een wereldspits moest komen. Gelukkig kwam Villa het jaar daarop, maar dat terzijde..

26 juli 2012 om 14:31

Het feit dat jij denkt dat ik mijn mening laat beïnvloeden door de club waar iemand fan van is, zegt genoeg over jezelf. In tegenstelling tot de meesten hier vel ik juist pas een oordeel over een transfer als ik een tijdje heb kunnen aanzien hoe het in de praktijk uitpakt.

Als ik een mede Liverpool fan zie zeuren op het aankoopbeleid van City of Chelsea, dan vind ik dit evengoed hypocriet. Dit betekend dus evenwel dat iemand die de vergelijking met Barca trekt, zijn bril moet afzetten. Ik veroordeel het algehele beleid van Barca evenmin, want fouten worden door iedere club gemaakt. En over het algemeen worden door zowel Chelsea als Barca prima spelers aangetrokken. Dat daarvoor geïnvesteerd moet worden, is meer dan logisch.

Lang verhaal kort, van welke club je ook fan bent, dat alwetende en geregeld hypocriete gespeculeer op dit forum 'begint' een beetje vervelend te worden. Ga lekker voetbal kijken, minder oordelen over andere clubs en gebruik de geschiedenis als argument, en geen onzichtbare toekomst. Zoals je hieronder zelf ook prima doet.

26 juli 2012 om 04:45

Kom aub niet met rotzooi, of neem een bezem mee.

Villa heeft een fantastische eerste seizoen gekend, en heeft een zeer grote aandeel gehad in behaalde successen van Barcelona in 2010/2011. Dat hij geblesseerd raakte vorig seizoen heeft denk ik ook een grote impact gehad op Barca waardoor ze geen grote prijzen konden veroveren.

Piqué hoef ik als het goed is geen uitleg over te geven. Hij is terug gekocht voor 4 miljoen, zijn ze hem zat verkopen ze hem sowieso voor meer dan 25 miljoen.

Cesc is gewoon zeer strak onderhandeld. Een wereldtopper voor een bedrag van 32 miljoen overnemen is gewoon geweldig. Daarbij bewijst Francesc zich al jaren bij Arsenal en absolute top. Dat is wat anders dan voor hetzelfde bedrag een jongen uit Brazilie overnemen die het nog maar moet bewijzen, en hopelijk speelminuten zal maken.

Mascherano lijkt met de dag belangrijker te worden voor Barcelona, daarbij klaagt hij niet en zet hij zich altijd volledig in.

Sánchez heeft inderdaad nog het minst van allen laten zien waartoe hij in staat is. Nogmaals speelde hij bij Udinese geweldig, liet hij dit afgelopen seizoen bij vlagen ook zien. Ik ben ervan overtuigd dat hij het gaat maken.

Ik hoef enkel over de 60 millies van Torres te beginnen... maar dat doe ik niet.

Ze hebben toch Lampard, Mata en Hazard al, als aanvallende middenvelders?

25 juli 2012 om 19:50

Lampard is igg een DM die veel opstoomt. Doet ie al jaren, hij scoort echt veel enzo. Maar komt ook door zijn overzicht en slimme looplijnen maar dan heb je iemand nodig die het dichtloopt.

Maar je hebt gelijk het is teveel... Oscar en Thorgan Hazard waren en zijn niet nodig.

25 juli 2012 om 20:06

Okee. Ik dacht dat die Eden Hazard ook een aanvallende middenvelder was.

Als ik Chelsea was, had ik gewoon Falcao gehaald. Die is echt ontzettend allround als spits. Kan goed koppen, is sterk, kan snoeihard schieten met rechts én links en staat vaak op de goeie plek. Enige nadeel is z'n leeftijd misschien. Maarja, waar vind je een spits die jonger is en net zo goed? Ze hebben nog wel een spits nodig dacht ik, want ze hebben nog geen vervanger voor Drogba of wel?

25 juli 2012 om 20:22

Jaa naja kijk spitsenpositie is eigenlijk zeer goed bezet. Lukaku hoeft in mijn optiek niet eens verhuurd te worden, die kan nu al de kleine ploegen spelen. Je ziet dat hij veel heeft geleerd van Drogba. Torres natuurlijk die met Hazard, Mata, Marin en wss Oscar nu echt ballen gaat krijgen. En dan heb je Sturridge die ook nog in de spits kan. Dus dat is wel goed bezet. Maar nu zal voornamelijk veel van het middenveld komen. Want Drogba was overal te vinden in het veld, verdediging, middenveld en spits. Dat ga je Torres/lukaku en Sturridge niet zien doen.

Maar ik vind dat de prioriteit ligt bij de jeugdopleiding. Wij hebben een zeer sterke lichting. En met al die talenten die jong zijn, lijkt het eorp dat onze jeugd gewoon zal afstromen. Sturridge is een voorbeeld van hoe het is gegaan. Speelde in de jeugd van City, maakte geen kans op speelminuten dus Chelsea nam hem op.

Dit kan ook snel gaan voor Mceachran, Todd Kane, Piazon en Chalobah. Alhoewel ik van Chalobah verwacht dat hij Terry op termijn zal vervangen. Mceachran werd vooral genoemd als opvolger van Lampard. Maar nu heb je Mereilles, Mikel, Essien, Ramires en Lampard voor 2 posities. En dan heb je talenten als Chalobah (concentreert zich veel op de VM) Mceachran die uit de eigen jeugd komen gewoon geen kans zullen krijgen.

Ik hoop echt dat Essien, Mikel, Mereiles weggaan. En dat de jeugd veel kans gaat krijgen. Want ik wordt nu wel moe van het verhaaltje over de jeugd. We hebben hele tijd lang verdedigd dat het een tijd duurt voordat talenten doorstromen. Door al die investeringen en verbetering van accomodatie en noem maar op hebben we nu 4 talenten waarvan 1 slechts af en toe basisspeler is.

Ik heb geen zin om die onzin weer te horen als deze generatie ouder is. Ze hadden Mceachran de kans moeten geven, boven Oscar, of Chalobah. Cahill was ook niet nodig inmijn ogen, Chalobah voor de leeuwen gooien, had ik veel liever gehad.

Ik ben echt gefrustreerd want ik wil niet dat de talenten weggaan. Eigen jeugd, Engels en trouw aan de club, wat wil je nog meer? En dan gaan ze f*cking domme aankopen doen.

De benaming koopclub, heeft op deze manier zeker wel een waarde, want n ben ik zover om te zeggen dat we dat ook zijn. En we zijn geen haar beter als City. Enige verschil is dat Chelsea schijnheilig doet over het project van de jeugd, City komt er tenminste eerlijk voor uit.

25 juli 2012 om 20:34

De goede lichting jeugd is gewoon nog te jong voorlopig. De spelers die gaan doorbreken zijn allemaal 17/18 en alleen Mceachran is 19. Piazon, Kane, Chalobah en Mceachran hebben nog gewoon weinig ervaring omdat ze (logisch) nog weinig verhuurd zijn. Mceachran is qua bouw nog minder sterk dan Oscar en heeft toch duidelijk minder ervaring en is jonger. De vorige lichtingen jeugd waren gewoon echt niet goed genoeg. Alleen van Borini kan je dat misschien nog zeggen maar die wilde zelf weg en gaat nu toch ook naar een subtopper.

Natuurlijk zijn deze aankopen niet een positief iets voor de jeugdopleiding, maar aan de andere kant doen we (nog) geen verdedigende aankopen. In de jeugd hebben we niet hele grote aanvallende talenten (niet die een goede leeftijd hebben iig). Verdedigend gezien hebben we al betere aankopen. We hebben ook nog geen CM gehaald en gezien pre-season moet Mceachran zich daar toch op concentreren. We konden niet met spelers als Malouda en Kalou doorgaan en in de jeugd hebben we geen talentvolle vleugelspelers die de stap nu al kunnen maken en zeker niet de spelers waar je zoveel op kunt vertrouwen dat je ze meteen 1e keus maakt.

Het is gewoon hopen dat Di Matteo lang coach blijft en dat hij de kans krijgt om jeugdspelers te brengen. Het feit dat we een Thorgan Hazard halen betekent niet dat hij meteen hoger staat dan Piazon in de pikorde. Eden Hazard en Oscar zijn wel gewoon duidelijk grotere talenten dan wij (voor die positie) in de jeugdopleiding hebben.

25 juli 2012 om 20:54

Mceachran heeft al aantal wedstrijden gespeeld onder Ancelotti en die wedstrijden liet hij zien wat hij kon. Akkoord, Piazon is nog iets te jong, en Chalobah moet eerst maybe verhuurd worden aan 2e divisieclubs. Maar ik vind bijv dat ze best eens de kans mogen krijgen.

Gewoon een keer voor de leeuwen gooien, Mceachran had nu al een vaste waarde kunnen zijn voor ons. Het frustreert me gewoon snap je..

Bedoel het zijn grote talenten die bijv bij United en Arsenal, Barca en Ajax gewoon erin zouden gezet worden om te kijken hoe ze het doen. Oscar was niet nodig, Mceachran kan je daarvoor zetten....

Cahill was maybe dan wel nodig maar ik had liever Chalobah de voorkeur gegeven. In iedergeval hoop ik echt dat ze deze talenten echt de kans gaan geven ... Niet dat het een Sturridge verhaal wordt..

25 juli 2012 om 21:20

Ja, onder Ancelotti was hij steeds zeker goed. Daarom vond ik het ook vreemd dat hij bij Swansea mislukte.

Voor de leeuwen gooien doe je niet snel met jeugdspelers. Bij United en Arsenal zou dat ook niet gebeuren. Wilshere en Cleverley hadden allebei ook nog eerst een (succesvolle) verhuurperiode voordat ze er in werden gezet en uiteindelijk eindigde die beiden voor lange tijd in de ziekenboeg. Dat gebeurt als je spelers op een te jonge leeftijd veel laat spelen in de Epl.

Barcelona is een ander geval, want 16 van de 19 wedstrijden spelen ze tegen vrij matige tegenstanders en die zitten in een veel betere 'flow' dan Chelsea de afgelopen jaren en hadden een coach met baanzekerheid.

Oscar is in mijn opinie in ieder geval een goede aankoop (niet per sé nodig) omdat hij ook handig is voor de breedte. Nu hebben we 4 goede spelers voor 4 posities.

Toen Cahill werd gehaald was Chalobah al helemaal te jong. Je zet die jongen dan onder zoveel druk en fysiek is Chalobah ook niet sterk genoeg. Het is frustrerend maar je moet geduld hebben met de aankomende lichting. Dat is de eerste lichting die grote kans heeft om wereldtop te worden en die moet je niet te vroeg brengen anders krijg je blessuregevallen als Wilshere en Cleverley.

25 juli 2012 om 21:46

Ben het toch niet helemaal met je eens .. vind dat Torres zich toch sterk verbeterd heeft in zijn algemene spel .. hij komt op het mideveld en soms nog verder terug de ballen ophalen en bereid aanvallen zelf voor

misschien nog niet zo als Drogba maar het is al een heel stuk beter als 2 jaar terug

25 juli 2012 om 23:28

Zola ik ben het alleen eens over Mceachren, Vorig jaar hadden we Meireilles niet moeten halen en Josh wat meer kansen moeten geven maar ja Meireiles is een portugees en Avb ook.
Ze zijn ook nog allemaal jong vind ik, je doet zo wild over Chabalaoh maar tegen Seatlle vond ik die matig. Een Thorgan Hazard halen is goed voor zen broer en was volgend jaar ook einde contract dus zo erg was die transfer niet vind ik.

Hopelijk gaan er nu een paar op uitleenbasis en kunnen die volgend jaar een plek in de A kern krijgen

26 juli 2012 om 12:59

@dekenner12

Amen, mooi verwoord. Als het aan Zola lag spelen Chalobah, Mceachran en Piazon komend seizoen in de basis, om nog maar te zwijgen wie dan hún vervangers zouden moeten zijn. En dat terwijl we het meest wedstrijden van allemaal spelen. Wat jij al zegt, geweldige flankspelers lopen er niet in de jeugd en de meeste toptalenten zijn nog behoorlijk jong. Jong genoeg om nog even mee te wachten. En achterin is er voor Chalobah gewoon de mogelijkheid door te stromen wanneer Terry ermee ophoudt, ik zie het probleem ook niet echt. Tegen de tijd dat Piazon er klaar voor is is Mata misschien wel weer verdwenen, gaat snel in de voetballerij.

@ Zola

Je spreekt jezelf in je twee post ook behoorlijk tegen. Eerst moet Chalobah maybe maar verhuurd worden aan 2e divisie clubs maar tegelijkertijd had je hem vorig seizoen al in de selectie willen zien ten koste van Cahill. Wat als we daardoor de CL finale verloren, had je het dan ook nog leuk gevonden vraag ik me af? Chalobah''s tijd komt wel, ik zou je niet teveel opwinden! Ik ben het met je eens dat bepaalde aankopen hier en daar misschien wat veel lijken, maar laten we eerst maar eens afwachten hoe ze het bij Chelsea allemaal gaan managen de komende tijd alvorens allerlei conclusies te trekken

De oude heren van Chelsea hebben hun laatste adem gegeven en het is tijd voor verjonging. Hier zit 2 kanten aan; 1. Chelsea koopt er weer op los, wat overigens hun goed recht is maar ik heb er een hekel aan. 2. Ze kopen zeer creatieve spelers zoals Hazard en Oscar. Hoop dat Chelsea over een jaar of 3 eindelijk mooi en aantrekelijk voetbalt speelt, ze hebben intussen gewonnen wat ze wouden winnen en nu vind de rijke Abramovich toch tijd voor een mooi voetbalpotje, kost alleen een paar centjes maarja maakt hem dat uit

ben erg benieuwd naar zijn spel. zondag ben ik erbij op old trafford, lucky me

Toch knap dat onze Barca en Real vrienden altijd weer een plaats op een totaal vreemd topic weten te vinden om hun onderlinge strijd uit te vechten. Nog mooier vind ik het dat ze andere betichten van 'het smijten met geld'. Barca en Real hebben samen (een van de hoogste) schulden in het betaalde voetbal. Deze clubs mogen eigelijk niet meer bestaan, dus als er twee groeperingen hun mond moeten houden zijn deze het wel. Ondanks dat ze enorm leuk voetbal spelen zijn de (vaak) drammerige supporters van deze clubs de reden dat de club veel antipatie verzameld (dat merk ik tenminste de laatste tijd). Gewoon juichen en daarnaast je mond houden over het uitgeven van geld; Zolang jullie (kleine) vrome spelers miljoenen per jaar verdienen (ook de heilige Xavi, Iniesta en Messi) en de clubkas meer dan leeg is terwijl de rest van Spanje in duigen ligt, aub zwijgen over anderen. Er is een spreekwoord over gemaakt; iets met een ketel en een pot.

On Topic. Oscar is voor mij een redelijk onbekende, dus vandaar sta ik redelijk te klapperen met mijn orren van deze transfersom. Maarja, ik denk dat Ome Roman de scouts van Chelsea thuis heeft uitgenodigd tijdens een wedstrijd van Spanje en toen vrij driftig heeft gewezen met de woorden 'ik wil ook van die kleine handige spelers, moet hebben!´. dus wat doe je dan... daarnaast vind ik Hazard echt een topaankoop welke gewoon betaald moet worden, daar kom je niet onderuit. Marin is een absolute grap, ik woon in Duitsland en hier praat echt nietmand over deze beste vaak geblesseerde jongen.. kwam niet eens im frage voor het EK. maar ja juist dat kunnen de leukste aankopen gaan blijken. ik heb er iig zin in.

Ik heb hem nooit zien spelen, maar voor dit geld moet het wel een groot talent zijn. Hoop dat hij slaagt!

Chelsea heeft heel erg aan creativiteit gewonnen met Marin, Oscar en Hazard, dit wordt een interessant seizoen met de koopgekke clubs.

ik heb oscar een paar keer gezien en ik kan zeggen het is een talent waar je uw kan zeggen volgens mij kan hij ook rechtsbuiten spelen maar dan moet je eerder een steekpas van hem verwachten dan een voorzet chelsea heeft deze transferperiode geweldige techinische aankopen gedaan het eingste nadeel is dat deze aankopen waarschijnlijk ten kosten gaan van de wonderkinderen die chelsea in hun jeugdopleiding want een hazard oscar kunnen gemakkelijk 10 jaar mee en dan lopen ze bijv de musonda broertjes in de weg kevin de bruyne die waarschijnlijk aan een duitse club wordt verhuurd las ik ergens zit dan ook in een selctie en lucas pizano die volgens mij een 10 is weet ik niet zeker moet er ook aan komen ik hoop dat dit de laatste aankopen voor een lange tijd worden in de voorhoede van chelsea

25 juli 2012 om 20:55

ik vraag me wel iets af wie weet kan een echte chelsea supporter ze beantwoorden ik vraag me als eerste af of chelsea een extra rechtsback gaat halen of dat iemand uit de jeugdopleiding wordt . ?

di matteo is een aanvallende coach dus die gaat waarschijnlijk me een hoge lijn en terry is niet meer de snelste dus ik vrees dat er heel problemen achterin komen

cech
Ivanovic/?
luiz./cahil
terry/Ivanov
cole/Bertra
mikel/Essien
lamp/ram
Oscar/ram
Hazard/Piazó
Mata/Sturri
Torres/Sturr
25 juli 2012 om 23:30

Hutchinson speelde daar vorig jaar is maar is een cv van nature. Chalobah is een toptalent en speelde in de 2 voorbereidingsmatchen als rechtsback maar is van nature een Cvm/cv. En Todd Kane is ook nog vrij jong maar is wel een pure rechtsback dacht ik en deed het goed tegen Seatlle

25 juli 2012 om 23:50

Denk niet dat Di Matteo dezelfde fout gaat maken als Villas-boas deed, door Chelsea met een hoge lijn te laten spelen. Vorig jaar schafte hij deze hoge lijn in ieder geval direct af en ging hij weer diep spelen verdedigend, zoals Terry dat als geen ander kan. Ik ben heel bang dat Abramovich een extra rechtsback aan gaat trekken, maar ik denk dat Di Matteo het liefst Todd Kane als back-up voor rechtsback heeft (en Ferreira speelt natuurlijk ook nog bij Chelsea).

26 juli 2012 om 01:18

Ik zou Ramires wel eens als rechtsachter willen zien, lijkt me er wel kwaliteiten voor te hebben. Snelheid,uithouding,goede tackle...

Ik hoop niet dat er nog een rechtsachter komt en het nog minstens 2 jaar met Brani doorkunnen en hopelijk is Kane dan al goed genoeg.

Goede aankoop van Chelsea, is een enorm talent!
Misschien wel overdreven veel voor betaald, maar hij zal dit bedrag wel terug betalen door te presteren.
Goede versnelling, uitstekend schot, goede passing en ook veel inzicht/overzicht.
Persoonlijk vind ik het wel een beetje jammer van Mceachran, echt een geweldig talent , één van de grootste van Engeland,

Nu nog Neymar en dan is mijn opgebouwde krediet voor Chelsea met ervaren, trouwe spelers als Terry, Lampard, Cech en Drogba totaal verdwenen. Wat een onverantwoord beleid zeg. Gokken op de euro's van een steenrijke Rus.

31,9 miljoen euro voor een relatief onbekende snotneus.

Letterlijk geen woorden voor.

Edit: 90 procent van de Vz-leden doen alsof ze boezemvriend van Oscar zijn. Aan de hand van twee wedstrijden maken mensen hem uit voor geweldenaar. Pluim voor hun voetbalkennis!

Mwoah. Ik vind Chelsa achterin wel sterker nog dan City hoor.

Cech - Hart = Cech
Cole - Clichy = Cole
Kompany - Terry = Gelijk
Lescott - Luiz,cahill = Gelijk
Ivanovic - Richards = Gelijk

City heeft in de breedte een sterkere selectie maar 11-11 vind ik het gelijkwaardig hoor.

Wowww...! eentje heeft onder een steen gelegen afgelopen 2 jaar.

Cech - Hart = Cech (hart is nog jong)
Cole - Clichy = Clichy (sneller , meer assisten afgelopen jaar)
Kompany - Terry = 1000% zeker kompany , beste verdidiger van Pl
Lescott - Luiz,cahill = Gelijk
Ivanovic - Richards = Richards , jong en snel , meer assisten vorig jaar .. minder kaarten , minder schorsingen dus .. invallovic is te wisselvallig en is niet meer de jongste

25 juli 2012 om 21:20

Uhhm begrijp ik het goed en reageer je op je eigen mening in dezelde bericht?

25 juli 2012 om 23:59

Ivanovic speelde niet alles (als rechtsback) en daarnaast heb jij het afgelopen half jaar onder een steen geleefd als jij Kompany 1000% zeker beter vindt dan Terry. Terry heeft een verschrikkelijk slechte periode gekend onder Villas-boas, maar het afgelopen half jaar heeft hij bewezen (zowel bij Chelsea als op het EK) dat hij nog altijd één van de allerbeste en misschien wel dé allerbeste verdediger ter wereld is. Als je het met me oneens bent (en dat zullen heel veel mensen hier zijn, omdat iedereen elkaar na praat helaas), ga eens Chelsea kijken. Naast dat hij individueel een geweldige speler is, maakt hij het team zoveel beter door zijn coaching, de rust die hij uitstraalt en het zelfvertrouwen dat hij de andere geeft. Misschien 1 op 1 dat Kompany beter is, maar als complete verdediger zou ik nog altijd liever Terry in mijn team hebben. Niet voor niets dat hij elke keer weer aanvoerder wordt van Engeland, ondanks persoonlijke problemen. Ook het afgelopen EK was overduidelijk dat hij de daadwerkelijke leider van Engeland was en niet Gerrard, die officieel de leider was.

Ik vind 31 miljoen een beetje aan de hoge kant voor een voetballer die het alleen in brazilei heeft laten zien. ondanks dat hij een potentie heeft!. Als je kijkt wat je allemaal in europa kan kopen voor 31 miljoen.

Ganso,neymar en Lucas waren dus toch te duur voor Chelsea,die zullen een oversteek nu wel kunnen vergeten dankzij die abnormale bedragen die de clubs voor hun spelers vragen.

Oscar is een hele goede speler,maar die andere 3 zijn toch echt al een paar stappen verder dan hem,daarom vind ik 31mil wel een beetje veel voor een 4e keus.

Het zal druk worden volgend seizoen...
Dus verwacht ik een moielijk seizoen voor Di Matteo voor het kiezen van de spelers, want tsjaa op elke positie moet je nu gaan kiezen tussen toppers.

hazard gaat gewoon als linksbuiten spelen ! en oscar op 10. dus deze op stelling =
ik snap eigenlijk niet waarom niemand aan terry twijfelt want hij is toch al oud en wat minder snel natuurlijk is het een echte leider en vechter maar toch op een gegeven moment is het schluss. waarom niet cahill naast luiz neerzetten net zoals in de cl finale.

en over 2 a 3 jaar zou ik courtois piazon de bruyne en lukaku in de basis gaan zetten.

wel een tip voor chelsea stop met kopen !!! je hebt nu spelers waar je 10 jaar mee vooruit kan. miss nog een defensieve versterking (de linksback omdat cole ook alweer in de 30 is). verder niks.

cech
ivanovic
luiz
cahill
cole
ramires
mikel
stur/mata
oscar
hazard
torres
25 juli 2012 om 23:20

ik vind dat je helemaal gelijk heb het is zo


en je opstelling is ook goed

26 juli 2012 om 02:44

hier ga je de fout in vriend.. mata op rechts? yeah right..

cech
iva
luiz/cahill
terry
cole
mikel
lamp/ramires
marin/hazard
oscar/hazard
mata
torres/sturr

Chelsea is echt niet dom jongens, iedereen die zegt wooow 31 miljoen voor een speler die niet bekend is! nee misschien niet voor jullie, maar Chelsea heeft hem zeer zeker wel vaak genoeg bekeken om dit bedrag voor hem neer te leggen!

En deze jongen kan op 10 spelen wings en ook nog eens goed uit de voeten komt op CM positie!

Goede aankoop van Chelsea. Met Oscar hebben ze één van de grootste talenten van een zeer talentvolle nieuwe generatie Brazilianen binnen. Wordt ook veel gezegd over de hoogte van de transfersom. Maar denk dat in de toekomst dit soort spelers niet meer voor minder de overstap naar Europa gaan maken. Waar de Braziliaanse clubs een aantal jaren geleden het geld nog nodig hadden kunnen ze nu talenten als Neymar, Ganso, Damiao, Lucas en deze Oscar veel makkelijker behouden. Daarbij verdienen dit soort talenten in Brazilië tegenwoordig ook miljoenen per jaar. Dus voor hun is de noodzaak snel naar Europa te verkassen ook niet zo groot meer.

Verder lijkt Chelsea weer helemaal terug op de rit. Waar Chelsea de afgelopen jaren eigenlijk te lang is doorgegaan met een ''uitgebluste'' selectie met de CL overwinning als laatste stuiptrekking. Gaat Abromovich nu eindelijk verjongen. Sterker nog, di Matteo heeft volgend jaar luxe problemen. Met name in de linie achter de spits heeft di Matteo met Mata, Sturrigde, Hazard, Marin, de Bruyne, Lucas Piazon, Lampard en Oscar er veel mogelijkheden en creativiteit. Ik ben benieuwd wat hij ervan weet te maken. Waar di Matteo vorig jaar een heel degelijk en gediciplineerd team van wist te maken ben ik nu benieuwd of hij zijn team ook creatief kan laten voetballen en zijn grote selectie tevreden kan houden. Ik denk dat Chelsea volgend jaar weer een serieuze gooi naar de titel kan doen. Ik vind ze kwalitatief van hetzelfde niveau als Man City. Misschien nog wel beter dan Man Utd. Ik verwacht volgend jaar een titelstrijd tussen het grote geld. Oftewel Chelsea vs Man City.

Verder ben ik ook benieuwd naar Brazilië en Oscar op de Olympische spelen. Ik hoop dat ze Spanje van de titel kunnen houden. Dat zou zomaar kunnen. Als Menezes er eindelijk een team van weet te maken geef ik ze een goede kans. Met spelers als Thiago Silva, Marcelo, Sandro, Ganso, Lucas, Neymar, Hulk, Pato, Oscar en Damiao hebben ze een elftal om van te smullen. Ik hoop dat ze eindelijk weer eens een prijs weten te winnen.

Dit kan wel eens de 3e huurling van Vitesse gaan worden. Vitesse heeft dringend behoefte aan een creatieve aanvallende middenvelder. Zou fantastisch zijn om Oscar op de Nederlandse velden te zien!

Tis niet dat het een slechte speler is maar hij is absoluut geen 31,9 waard !!! Talentvol en wellicht een rijzende ster , alleen is het makkelijk voor abramovic om het geld uit te geven , want de club van oscar weet met wie ze te maken hebben en als chelsea zijn zinnen heeft gezet op een speler is de rest geschiedenis !

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Chelsea1913
2.Liverpool1816
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
R. LukakuAanvaller73
T. WernerAanvaller71
KepaKeeper10
E. MendyKeeper70
Marcos AlonsoVerdediger61
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren