Ajax wacht op jawoord beoogde rechtsbuiten na akkoord met Göteborg

Woensdag, 25 juli 2012 om 12:52Bart Kruyt • Laatste update: 13:00

Ajax hoopt Tobias Sana snel te kunnen presenteren als nieuwe rechtsbuiten. Maandag kwam naar buiten dat de Amsterdammers interesse hadden in de vleugelaanvaller en in Voetbal International zegt Marc Overmars dat er inmiddels een akkoord is bereikt met IFK Göteborg over een transfersom. Nu moet Sana nog akkoord gaan met de aanbieding die Ajax hem gedaan heeft.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

80 reacties (laatste reactie door tektek)

Heeft iemand een idee over hoe goed deze jongen is?
Ik vind dat je met 23 jaar niet echt meer als talent gezien kan worden, dus hij moet wel goed zijn.
Anderzijds lees ik dat hij zal starten bij jong Ajax (mits hij tekent natuurlijk).

25 juli 2012 om 12:58

Zoek hem op op youtube.

25 juli 2012 om 16:28

Met filmpjes kan je vrij weinig aangezien ze dan alleen goeie acties laten zien

25 juli 2012 om 13:01

We zien wel, de filmpjes die ik zag was ik wel redelijk van onder de indruk. Voor dit bedrag kun je nog is een gokje wagen

25 juli 2012 om 13:24

@ @ajax2011 Welk bedrag is er gemoeid met de transfersom dan? Ik heb het nergens gelezen

25 juli 2012 om 13:40

Veel kan het niet zijn voor een jongen met 5 maanden contract. Het zal gaan om enkele tonnen. Dat feit en de ervaringen met jongens die door deze scouts gehaald zijn maakt dat deze gok onmogelijk als onverantwoordelijk kan worden bestempeld.

25 juli 2012 om 14:08

Een paar ton geloof ik iets van 2 tot 3 ton ;

25 juli 2012 om 14:32

een half miljoen meende ik dat ik zag staan

25 juli 2012 om 18:53

350k

25 juli 2012 om 13:03

Je kan ook bijvoorbeeld iets later stappen maken dan een volbloed talent, een laatbloeier vind ik ook niet van toepassing, want 23 jaar is nog steeds redelijk jong. Als hij in het laatste jaar bij IFK goed heeft gespeeld, duidelijke stappen heeft gemaakt, kan je toch nog spreken van talent dat misschien nu pas tot uiting komt en daardoor eerst buiten de radar is gebleven.

25 juli 2012 om 13:04

Ik weet niet waar je dat leest/hebt gelezen? Maar het lijkt mij vreemd als je iemand van 23 haalt en die in je jeugdelftal zet. Ik hoop wel dat Ajax Sulejmani en Van der Wiel verkoopt, dan zijn we daar ook vanaf.

25 juli 2012 om 13:07

Werd gesproken over jong ajax in de comments, maar verder heb ik ook geen berichten gelezen over jong ajax op VZ zelf. Met 23 een transfer maken, dan maak je die naar Ajax 1.

25 juli 2012 om 13:13

Precies.

Verder kan ik niet beoordelen of het een goede aankoop is, daarvoor heb ik te weinig beelden van hem gezien. Het is dus afwachten wat hij kan.

25 juli 2012 om 13:17

Kan me goed voorstellen hoor dat hij eerst in Jong Ajax wordt gezet om te aclimatiseren

25 juli 2012 om 13:33

Deze speler wordt niet in Jong ajax gezet. Laten we anders alle aankopen van buiten nederland lekker in Jong ajax zetten om te aclimatiseren. Man alsof hij vanuit zuid amerika hiernaartoe moet komen.

25 juli 2012 om 14:03

Geloof er ook weinig van dat hij bij Jong Ajax gaat spelen. Deze jongen wordt opgenomen in de selectie en zal gewoon spelen en hopelijk in de plaats van Sulejmani.

Veel mensen praten elkaar maar na op voetbalzone, één iemand verzint iets en iedereen neemt het maar over. Go figure.

25 juli 2012 om 13:21

Ik vertrouw inmiddels wel op John Steen Olsen. Die man heeft Eriksen, Boilesen en Fischer aangeraden, dus als hij deze speler aanraadt moet het ook wel goed zitten.

edit: dit was een reactie op Dnsdkr

25 juli 2012 om 22:32

Uh sorry? Misschien off-topic: maar Jon Steen Olsen is toch een schaatser?

25 juli 2012 om 22:39

Dat weet ik niet :D John met een H erin is in ieder geval de Ajax scout voor in Scandinavië.

25 juli 2012 om 22:59

Sorry, denk dat ik in de war ben... Maar de scout Steen Olsen heeft in ieder geval Ajax nog niet teleurgesteld. Ik ben ook heel nieuwsgierig naar deze speler! En ook nog even loeren naar een ervaren linker centrale verdediger. Dan heb ik er volop vertrouwen in! Grtn

25 juli 2012 om 13:43

Het is niet zeker dat hij bij Jong Ajax zal starten. De hoofdsponsor van Göteborg heeft boos geroepen dat hij het niet vindt kunnen dat een van de grootste talenten van Zweden vertrekt en dat dhij dan gaat naar een club als Ajax om daar in het tweede te spelen. Dit kan hij natuurlijk in zijn boze bui geroepen hebben, dus of hij echt in het tweede komt is nog maar de vraag..

25 juli 2012 om 13:52

Ik weet het niet hoor, maar als het een supertalent was geweest had ie niet meer in Zweden gespeeld. Om nou erg veel te verwachten van de echtsbuiten van een zweedse subtopper...ik weet het niet.

Daarbij vind ik dat als ik naar Ajax kijk, ik toch die topklasse mis, die speler die uit het niets het verschil kan maken. Siem de Jong, Anita, Boerigter allemaal lieve jongens, maar ik mis een beetje de Bergkamps, Sneijders, Kluiiverts van deze tijd! Ik heb als ajax fan echt het gevoel dat we na het vertrek van Vertonghen kwaliteit te kort komen. Aankopen als Schone, Sana zijn leuk voor de breedte.
Als Sigthorsson fit blijft en Eriksen zet een stap in zn beslissendheid kan het wat worden, maar die zekerheid heb je niet.
Ik zou er nog 2 echte kwaliteitsspelers bij halen.

25 juli 2012 om 14:00

Probleem is dat ook kwaliteitsspelers tijd nodig hebben om zich aan te passen. Ajax heeft nu enorm veel grote talenten die in het 2e zich kunnen klaarstomen en over 2 jaar moet dat er allemaal uit komen. Petterson weet wat Ajax nodig heeft en daar vertrouw ik nu maar op.

25 juli 2012 om 23:15

Ach iedereen weet wel dat ik er ook weinig van verwacht.
Iemand van 23 die kun je nauwelijks nog een talent noemen.

En het gaat niet alleen om dat de transfersom laag is, als het echt een koekebakker is zit je wel 3 a 4 jaar met een salaris van enkele tonnen per jaar opgescheept en dat overstijgt de transfersom in dit geval waarschijnlijk meerdere malen.

Maar voor degenen die denken dat hij de pannen van het dak gaat spelen, ik blijf 3 doelpunten in 50 wedstrijden heel weinig vinden. Ik blijf het vreemd vinden dat een linkermiddenvelder die weleenswaar rechts is gehaald wordt als rechtsbuiten.

En ik blijf het raar vinden dat een speler die bij de nr 12 van Zweden geen vaste waarde is dit Ajax naar een hoger niveau kan tillen. Waarom?

http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=141487

Utrecht haalde vorig jaar drie Zweden, twee daarvan behoorden "tot de beste" spelers van de kampioen van Zweden (helsingborgs) en het zijn eigenlijk alle drie een enorme teleurstelling.
Lees bovenstaand bericht en het verhaal is precies het zelfde: Erg interessant, volgende stap, goede indruk en bovenal goedkoop.

Dus hij mag me op rechts verbazen, en het is te hopen dat hij dat doet want ik ben er echt van overtuigd dat als Ajax zich niet snel versterkt het hele komende seizoen verkloot wordt.

Ik ben nog erg huiverig naar deze speler, het voelt aan als een soort wanhoopsactie. Marc en FDB zijn echter geen koekenbakkers dus ik laat me graag verassen.

25 juli 2012 om 13:08

John Steen Olsen is dat zeker niet. Die bezorgde de club Eriksen en Fischer.
Dat is scouten. Ipv weer een speler terughalen voor 5 miljoen.
Boerrigter is ook pas laat doorgebroken en tegen een mooie prijs gehaald.

Wat als deze Sana het nou echt beter gaat doen dan Narsingh?
Dan hebben ze het uitstekend gedaan.
Valt me wel op dat de selectie erg veel noord europeanen kent.
Gekozen wordt hier ook voor de mentaliteit. Die voeren uit en hebben geen eisen.

25 juli 2012 om 13:30

Niet lullig bedoeld, maar Eriksen had bij alle grote clubs stage gelopen, en werd ook begeerd door die clubs. Fischer speelden een ongelofelijk jeugd ek (of wk? correct me if I'm wrong) gespeeld, en ik kon ook meteen zien dat het een gigantisch talent is, dus dat ''scouten'' valt best mee.

Maar, ik ben het met je eens dat Olsen een goed oog voor talent heeft, zie Boilessen b.v. , en hij zou nooit en te nimmer een koekenbakker naar Ajax sturen, de beelden die ik gezien heb van Sana waren positief, maar waren veelal van de LH positie, dus ik ben benieuwd hoe hij het doet op rechtsbuiten.

25 juli 2012 om 15:10

John Steen Olsen is overigens ook de scout die Zlatan Ibrahimovich naar Ajax haalde.

Ik denk dat lh in een 4-2-2 systeem ook doorgaat als buitenspeler.
Psv destijds met advocaat en boudewijn zenden bijvoorbeeld.
Het is wel een echte buitenspeler en daar zijn er weinig echte goede van.

25 juli 2012 om 16:06

Tektek, hoevaak moet er nog gezegd worden dat het Geen echte buitenspeler is? Hij speelt op links, trekt naar binnen en schiet.. Zelf ingenomen kereltje, niet echt bezig met het afleveren van voorzetten...
Overigens wel talentvol, maar dat zijn er wel meer. Ook in onze jeugdopleiding, die WEL als buitenspeler spelen.

25 juli 2012 om 16:38

fischer kostte ook al een miljoen terwijl hij nog geen wedstrijd gespeeld had, dat heeft niets met scouten te maken maar met kopen.

25 juli 2012 om 17:46

Dan heb ik blijkbaar hele andere beelden gezien want zijn voorzetten zijn juist geweldig. Het klopt dan weer wel dat hij veel op linkshalf/links buiten staat maar het is het een rechtspoot dus lijkt me dan ook wel dat hij op rechts kan spelen.

25 juli 2012 om 17:47

Dus als je een miljoen betaalt voor een jonge speler dan is het geen scouten meer? Wat een logica...

25 juli 2012 om 20:54

@jax2011, youtube beelden zijn prachtig van elke speler.. Kijk maar eens een wedstrijd van Göteborg dan zal je het zien ;
Hij kan op rechts uit de voeten, dat is hij van zichzelf. Maar hij speelt liever de man voorbij dan dat hij een voorzet aflevert. En zodra hij een leuke actie heeft gemaakt is hij snel tevreden. Mentaal nogal zwak. Begint hij zwak, zakt hij zwaar door de ondergrens. Begint hij sterk, dan kan hij een leuke pot spelen. Maar hij is snel tevreden..

26 juli 2012 om 07:44

Wel frappant dat juist op you tube er een prachtige goal staat dat Sana er op rechts buitenom voorbij gaat, dus niet binnendoor, en hem vervolgens in de kruising schiet. Maar het is wel heel negatief wat je allemaal zegt. En dat zegt voor mij genoeg eigenlijk.

26 juli 2012 om 07:47

Hij koste zelfs meer dan een miljoen als ik me goed herinner. Maar wat zegt dat? Er zijn clubs die nog jongere spelers voor dat geld halen. Er komt tegenwoordig altijd geld bij kijken ook al is het opleidingsvergoeding.
Het is ook niet voor niks dat Fischer nu al de grote clubs achter zich aan heeft zitten zoals man utd.alleen zijn de denen zo vol van Ajax dat ze eerst bij Ajax willen slagen om vervolgens de 2e stap te maken.anders hadden ze nu al bij een city gespeeld waar ze vervolgens dan niet aan spelen toe komen want dan moet die spits van 40-50 miljoen natuurlijk spelen.

25 juli 2012 om 13:09

Wanhoopsactie? Ajax heeft nog ruim een maand de tijd totdat de transfermarkt sluit. Stefan Pettersson en Jan Steen Olsen zijn zijn positief en daarnaast is Henny Spijkerman gaan kijken en die was te spreken over Sana in een 5-0 verloren wedstrijd, dat zegt wel wat. Vooral omdat Olsen positief is, de man die met Eriksen, Fischer en Boilesen op de proppen kwam, heb ik geen enkele twijfel dat het geen talent zou zijn.

25 juli 2012 om 13:09

Je laten verassen gaat nogal ver lijkt me, maar lijkt me wel logisch als het geen koekebakkers zijn. Hij is in ieder geval een stuk goedkoper dan Narsingh en aan de reacties te zien van die club is het wel een goede speler, maar ik denk niet dat hij zo gaat verrassen zoals Boerrighter dat kon.

25 juli 2012 om 13:10

Ergens heb ik ook een beetje dat gevoel inderdaad, dat dit een soort antwoord is op het afketsen van de transfer van Narsingh. Aan de andere kant heb ik vertrouwen in het technische hart, er wordt eindelijk eens geen onverantwoord beleid gevoerd, dus wie weet is dit wel een voltreffer, net zoals PSV jaren geleden bv. Dszudszak haalde, daar had ook nog niemand ooit van gehoord en hadden ook geen andere clubs interesse in.

25 juli 2012 om 13:36

eeeh sorry hoor maar als de ene transfer afketst dan zoek je toch verder of ben ik nou zo dom... Dan is het toch logisch dat je bij iemand anders uitkomt. Ze hadden echt niet alleen Narsingh op hun lijstje staan hoor.

Ik hoop vurig dat hij komt. Van wat ik gezien heb is hij zeker een aanwinst voor ajax.

Volgens Zweedse media gaat het om nabij 350.000 euro, wat daar van waar is weet ik ook niet. Hij zal ongetwijfeld meer energie in een wedstrijd stoppen dan Sulejmani, al is daar niet veel voor nodig. Het is een verantwoord risicotje wat je neemt met een klein transferbedrag.

Als John Steen Olsen ook positief is, dan moet het wel goed komen. Hopen dat deze jongen meteen laat zien wat die kan, en dat hij de plek van Sulejmani over kan nemen!

Off: Ondertussen is ook bekend dat Cvitanich getekend heeft bij Nice. Ajax ontvangt hiervoor een kleine vergoeding.

Als Olsen en Petterson positief zijn heb ik er wel vertrouwen in. Boilesen is trouwens ook door Olsen gescout. Olsen was trouwens ook zeer positief over een andere scandinavische vleugelaanvaller, ik meen Lucas Andersen. Maar dat was een half jaar geleden, maar sindsdien niks meer over gehoord. Iemand enig idee?

25 juli 2012 om 13:06

Niks meer over gehoord, maar ik denk dat Andersen veel talent heeft en ik had het ook zeker mooi gevonden als hij op jonge leeftijd al kon profiteren van een Ajax-opleiding.

25 juli 2012 om 13:10

andersen is nu 17 zit bij het eerste van Aalborg BK. verder weet ik niks over hem

25 juli 2012 om 13:10

Ze hadden toen interesse in hem, de Europese top trouwens ook, maar ik weet niet waarom ze er toen van af hebben gezien. Ik ben in ieder geval onder de indruk van Andersen door wat ik op Youtube etc. heb gezien.

OT: Ben benieuwd wat die Sana in petto heeft. Voor zo weinig geld kan en mag je denk ik wel een gokje wagen.

John Steen Olsen is de enige scout bij Ajax die ook daadwerkelijk werkt.

25 juli 2012 om 13:17

Heeft hij ook Stekelenburg, Van der Wiel, van Rhijn, Anita etc. gescout?

Dat hij meer in het nieuws komt, omdat je nou eenmaal minder hoort over scouten bij jongere leeftijden, wil niet zeggen dat er verder geen goede scouts zijn.

Maar je mag van mij zo oppervlakkig denken hoor

25 juli 2012 om 13:24

Als we het hebben over scouten buiten NL dan is hij wel een van de weinigen die goed werk levert, Ajax zit overin in NL dat zijn niet alleen de gevestigde scouts die gaan kijken op de amateurvelden. Ook zijn er vaak satelietclubs die aangeven die de grote talenten zijn, dat scheelt al.

On: Ik ben sceptisch, omdat ik nog nooit van hem gehoord had en de meningen over hem vverdeeld zijn. Ook vanwege zijn statistieken + leeftijd doet mij twijfelen.

Echter, Boerrigter kwam bijv ook rond die leeftijd pas echt los toen na zijn eerste seizoen in de eredivisie met Rkc, in de JL.

25 juli 2012 om 13:38

Je doet net alsof 23 al oud is man! Niet te geloven zeg nog even en mensen twijfelen al als iemand 16 is.....

25 juli 2012 om 16:26

Je zei niks in je berichtje over enige scout buiten Nederland.

Vanwege zijn statistieken? Daar kijken scouts niet naar. Wat als je 10x een bal opzij legt en de desbetreffende spits schiet 10x voor open doel mis, denk je echt dat scouts dan denken: Aaah jammer, geen assis, want als die nog een assist erbij had, dan hadden we hem wel moeten halen.

En leeftijd.. 23.. Wow!! Je weet tegenwoordig dat een normale profspeler nog makkelijk tot zijn 35e mee kan? Dan heeft die nog 12 jaar. Als die bij Ajax eventueel goed zou doen, kan die op zijn 26e of 27e nog naar buitenland. Vlaar is ook (volgens jou AL) 27, maar er is toch echt interesse in deze oude man.

25 juli 2012 om 17:19

Begrijpend lezen kerel, ik zei namelijk wel wat over enige scout buiten Nederland, want daarvoor had ik nog helemaal niks gepost.

ON: Op papier ljkt hij toch ook geen topspeler. Hij is 23, en hij heeft nog amper wat bereikt, er is hier iemand op het forum die de Deense competitie nauwlettend volgt en die was totaaal niet onder de indruk van hem. Het is gewoon 1 plus 1, Boerrigter had er bijvoorbeeld enorm veel ingeschoten en was duidelijk de beste speler van Rkc. Van wat ik heb gelezen lijkt het bij deze speler wel mee te vallen...

EN, Ajax zoekt iemand die direct iets toevoegd, niet iemand voor de toekomst dus dat hij nog 12 jaar meekomt is echt een waardeloos argument. Net als over Vlaar, die gewoon al een hele tijd aanvoerder is bij een van de topclubs van Nederland en op het EK bij NL 2 vn de 3 wedstrijden in de basis stond.

Jij weet waarschijnlijk helemaal niks over deze Sana denk ik, ik ook niet, maar daarom is het toch niet gek dat de verwachtingen vooraf niet zo groot zijn als bij een Narsingh bijvoorbeeld? Die al heeft aangetoond rendement uit zijn spel te kunnen halen. Ik hoop dat hij echt een topper is, echter wil ik het nog maar zien..

Als jij 23 bent en nog niet veel denderende dingen hebt laten zien terwijl je daar wel al de tijd voor hebt gehad, dan is het niet vanzelfsprekend dat je waarde toevoegd aan Ajax.

En scouts kijken echt wel naar statistieken, ik heb het nooit gered maar toen ik gescout werd heb ik zelf gewoon mijn statistieken gepresenteerd gekregen..

25 juli 2012 om 21:40

Pfff lees eens zelf goed... Ik reageerde op de persoon die zei dat het de enige scout van Ajax was. In die zin stond niks over buiten Nederland. Dus wat praat jij raar.

12 jaar mee gaan is een waardeloos argument? Dan snap jij er he-le-maal niks van.

En scouts kijken niet naar statistieken, anders hadden ze Zlatan toen ook niet gehaald namelijk. Dus ook weer lulkoek.

Misschien is het een laatbloeier, en 23 is helemaal niet oud. Voor deze prijs een prima aanwinst. Het enige dat hij hoeft te hebben is snelheid en een redelijke voorzet. Als het kan nog wat doelpuntjes meepikken en ik ben tevreden. Voor 350.000 euro mag je natuurlijk ook geen wonderen verwachten.

ben heel erg benieuwd, als dit een van de grootste talenten is van Zweden vind ik het toch vreemd dat ik nooit eerder iets over hem gehoord of gelezen heb. Maarja, als Stefan Pettersson het zegt

Dat veel mensen weer naar de statistieken kijken is erg typisch. Het zegt namelijk niet zoveel. Dat zowel Petterson als Olsen een positief rapport over Sana hebben opgemaakt is een goed teken. Frank heeft Sana zelf ook aan het werk gezien dus wat dat betreft zit men op 1 lijn. Ik ben benieuwd naar zijn kwaliteiten.

Ik ben erg benieuwd.

Ajax is op zoek naar een rechtsbuiten voor de basis, dus zien ze in hem meer talent dan in Lukoki, Ebecilio en Ozbiliz. Hij heeft de schijn tegen aangezien hij al 23 is en er weinig tot geen clubs interesse hebben, maar er zijn altijd uitzonderingen. Hopelijk is Sana dat. We zullen het zien.

25 juli 2012 om 13:40

Al 23 man doe even overdreven zeg. 23 is nog jong! Lukoki is niet goed genoeg en hetzelfde geldt voor die andere 2

25 juli 2012 om 13:59

correctie: lukoki is nog (met de nadruk op nog want dat wordt hij wel denk ik) niet goed genoeg, de andere 2 zullen het nooit worden ook...

ebecilio heeft dat nu onderhand wel genoeg bewezen, ozbiliz is 22 en presteert niet goed.
hij maakt amper acties (iets wat lukoki veel beter doet) en van dreiging is vaak niet eens sprake.
bovendien maakt hij nog fouten die lukoki ook nog maakt...

Op Youtube zie ik hem toch alleen maar op linksbuiten staan en hij is rechtsbenig. Dat kan je dan op rechts neerzetten voor de voorzetten. Maar speelt hij nou linksbuiten op zijn favoriete plek, of heeft IFK een degelijke rechtsbuiten en geen linksbuiten die enige kwaliteiten heeft voor het basisteam?

Het schijnt dat Sana een talent is maar had liever een eigen jeugdspeler een kans zien krijgen. Speler als Lukoki zou denk ik ook een optie kunnen zijn. Ik ben benieuwd.

Op Youtube staan een tiental complete wedstrijden van Göteborg waarin deze jongen mee speelt. Ik ben voor de aardigheid deze wedstrijden (versneld) gaan kijken en heb de volgende (voorzichtige) conclusie getrokken:

- Sana is snel en explosief
- Sana heeft een uitstekende techniek
- Sana heeft een goed overzicht, mede hierdoor heeft hij een uitstekende steekpass
- Sana heeft oog voor zijn medespelers, bij veel aanvallen is hij direct betrokken en hij is niet egoïstisch aan de bal

Hij speelt nu wel in een lagere competitie, maar we moeten niet vergeten dat hij straks bij Ajax ook veel betere spelers om zich heen krijgt. Ik hoorde dat hij rond de 350.000 euro moet gaan kosten, dat lijkt mij een uitstekende deal.

25 juli 2012 om 13:40

@gulio
Hij zal wel snel zijn als je de wedstrijd versneld ;

Maar het is wel goed dat hij snel en niet egoïstisch is. Zo kan hij samen met (hopelijk) Boerrigter Sigthorsson uitstekend bedienen.
Als hij voor minder dan 5ton is gehaald vind ik het toch uitstekend gedaan van Ajax. Ook al moet hij het nog wel gaan later zien, net als die Boccara die ook voor ongeveer 5ton overkwam.

Heeft Sana ook een goede voorzet?

25 juli 2012 om 13:46

Ik denk dat we een geweldige aanval hebben met Sana en Boerrigter op de flanken. Dan heb je twee razendsnelle aanvallers en een echte afmaker voor in staan. Ik heb hem enkele voorzetten zien geven en die waren goed en op maat. Alleen stond hij als rechts benige speler vrij vaak op links, waardoor hij geneigd was naar binnen te trekken. Ik denk dat hij bij Ajax op rechtsbuiten prima kan renderen.

Wat ik vergat te zeggen is dat hij ook een uitstekend schot heeft, bijna al zijn doelpunten maakt hij buiten de 16 of op randje 16.

25 juli 2012 om 13:51

Ja, mooi om te horen. Het is altijd wel even afwachten hoe hij in A'dam gaat renderen, maar voor nu ziet het er goed uit en als het niets wordt dan verspil je maar een paar ton, inplaats van 6,5 miljoen (cvitanich).

25 juli 2012 om 14:43

Ik ben allang blij dat de rare (paniek) aankopen verleden tijd zijn. Luque, Mounir en dergelijken hebben Ajax ongelofelijk veel geld gekost. Sana is talentvol en zal qua aankoopsom als salaris niet erg veel gaan kosten. Daarnaast is hij ondanks zijn vrij jonge leeftijd al best ervaren.

Ik weet niet, Petterson vind ik tot op heden niet echt een goede tipgever van de verhalen die ik daarover heb gehoord (die 3 Zweden van Utrecht maar Brian Steen Olsen daarentegen heeft wel erg veel goede tips gehad, beetje een Deense Piet de Visser zeg maar...

Ben benieuwd...

25 juli 2012 om 17:16

Onzin, Pettersson heeft die 3 Zweden niet bij Utrecht aangedragen, hij is de zaakwaarnemer van een van die Zweden.

Leuk. Iedereen hemelt die jongens uit Belgie en Scadinavie hier op, maar men vergeet de Nederlandse talenten! Waarom richt Ajax zich niet op de Nederlandse subtop/middenmoot ipv op te leiden voor De Rode Duivels (alderweireld, Vertonghen, Rits) of The Danish Dynamite (eriksen, Fisher, Boilesen)

Niet dat ze er niet mogen zijn, maar kijk ook naar de eigen mensen...

Ik krijg soms het gevoel dat men liever een Belgisch/scadinavisch talent wil dan een Nederlander (vooral als het een Allochtoon is, correct me if I'm wrong)

Rememer Euro 2012: Nederland - Denemarken 0-1

25 juli 2012 om 17:21

Omdat er voor die Nederlandse talenten uit de subtop die goed genoeg zijn voor Ajax dikke miljoenen neergelegd moeten worden en daar weigert Ajax nog langer aan mee te werken. Belgen en Scandinaviers zijn over het algemeen vrij snel ingeburgert dus dat is in elk geval mooi meegenomen.

25 juli 2012 om 18:08

Hoe wil je dan een sterk Oranje over een paar jaar??

dit is wel een flinke streep door de rekening van jeugdspelers als lukoki en ozbiliz. Jammer dat deze plaats moeten maken voor een zweedse middenmoter.

25 juli 2012 om 16:53

Ozbilliz en Lukoki zijn ook niet zo goed hoor , zie jij hun al spelen in de CL?
Sana is 23 en heeft dus genoeg ervaring en ik heb filmpjes gezien , Sana is beter als ozbilliz of lukoki.

Goeie rechtsbuiten, ik denk wel dat hij de eerste tijd in Jong Ajax moet spelen. Maar ik vind dat Ajax een goed beleid aan het voeren is!

25 juli 2012 om 17:29

Waarom in Jong Ajax? Die jongen heeft volgens mij al ruim 90 wedstrijden voor Göteborg gespeeld, dan heb je mijns inziens wel voldoende ervaring om Jong Ajax over te slaan. Göteborg is geen top natuurlijk, maar het ligt wel ver boven het niveau van een Jong Ajax.

Hopen dat deze jongen snel acclimatiseert omdat hij relatief gezien al wat ouder is.
Als hij twee seizoenen goed presteert kun je hem zomaar voor 10 miljoen euro verkopen.

Mijn opstelling is een jong elftal maar ik weet zeker dat het succes gaat boeken. De jongens zijn goed op elkaar ingespeeld en hebben met Frank de Boer een verstandige trainer die zijn spelers wel degelijk beter weet te maken.
Door Van der Wiel en Enoh (bij een mooie prijs) te verkopen krijg je de volgende bank:
Cilissen, Denswil, Dijks, Janssen, Serero/boccara, Klaassen en Sulejmani.

Vermeer
Van Rhijn
Alderweireld
Blind
Boilesen
De Jong
Anita
Eriksen
Sana
Sigthórsson
Boerrigter

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3414
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

48 jaar
133 fans

In de wandelgangen

Vrijdag 18 juni
Feyenoord zoekt naar nieuwe verdedigers en kijkt vanwege de gebrekkige financiële mogelijkheden naar potentiële huurdeals. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren