Ferguson: 'City zal nooit een jeugdspeler voor de leeuwen gooien'

Zondag, 22 juli 2012 om 13:02Matthijs van Laar

/

Sir Alex Ferguson heeft tussen de regels door weer eens uitgehaald naar stadsgenoot en rivaal Manchester City. De manager van Manchester United vergelijk de transferpolitiek van zijn eigen club met die van de opstomende Citizens en ziet nog altijd grote verschillen. “Wij kunnen een achttienjarige jeugdspeler opstellen omdat dit bij ons beleid past”, zo verklaarde eigenzinnige Schot zondag.

Ferguson maakte duidelijk dat het onlangs uitgebrachte bod op Robin van Persie (zo’n 25 miljoen euro) geen voorbode zal zijn van een beleidswijziging. United wil in principe zoveel mogelijk spelers zelf opleiden en zo weinig mogelijk extern investeren. “Dat doet geen enkele andere club. City doet dat niet. Zij zullen zeker geen jongere spelers voor de leeuwen gooien die zijn doorgekomen via de eigen opleiding.”

In het vraaggesprek neemt Fergie het ook op voor de Glazers, die de club zeven jaar terug definitief in handen kregen. De Amerikanen zijn bepaald niet populair bij de eigen fans. “Sinds de overname is er altijd onvrede geweest, maar je houdt altijd groepjes fans die er hun eigen ideeën op nahouden. Maar de meerderheid van de echte fans zal met een realistisch oog kijken en zien dat het geen invloed heeft op de ploeg. We hebben vier landstitels en een Champions League gewonnen sinds ze hier zijn gearriveerd.”


Poll

Welke club vind jij mooier?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

96 reacties (laatste reactie door vlaav)

SAF jammer om zo te reageren

22 juli 2012 om 13:15

Zeker jammer gezien er bij United ook niet echt veel talenten doorbreken naar het eerste elftal alleen de afgelopen jaar speelde eindelijk jeugd in de basis bij United. Eerst de Saurez kwestie en nu heeft hij het weer over City is het niet verstandig voor deze ervaren coach om zich bezig te houden met United en zich daar op focussen.

22 juli 2012 om 13:28

inderdaad de enige club die echt veel met de jeugd doet en altijd al heeft gedaan is Arsenal, en ik trek eigenlijk de landstitel van City afegelopen seizoen nog zwaar in twijfel. de wedstrijd die er voor QPR toe deed was 4min eerder afgelopen, en toen de stand daar bekent was dat ze mochten verliezen vlogen ze er achter elkaar in, maar rare dingen kunnen nu ook eenmaal gebeuren we zullen het nooit zeker weten Ferguson maakt zich de afgelopen dagen er niet populairder op met het modder gooien naar anderen, en dat heb ik altijd al jammer gevonden, voor de rest is het een geweldige coach (met of zonder gauwom, liever zonder (nomnomnomnomnom))

22 juli 2012 om 13:33

Ik het gebruiken van jeugd van Arsenal ook wel enorm overhyped. De meeste worden wel vaak op vroege leeftijd gehaald, maar wie komen er nou uit de huidige selectie daadwerkelijk uit de Arsenal Academie? Wilshere, Gibbs en Frimpong, verder kom ik niet.

22 juli 2012 om 13:34

Ik weet niet of jullie daar meer vanaf weten, maar is Savic geen jeugdspeler? Of is die op zijn 18e ergens weggehaald?

22 juli 2012 om 13:36

Die is vorig jaar gekocht voor 7 miljoen, dus geen eigen jeugd.

22 juli 2012 om 13:37

joeri heeft gelijk arsenal haalt ook heel veel jonge talenten die geven ze een kans terwijl hun eigen jeugd gewoon geen kans krijgt (en niet goed genoeg is)

22 juli 2012 om 13:45

Boyata speelt sinds 2006 bij City en maakte op 18 jarige leeftijd zijn debuut voor hun in 2009. Hij speelde dat seizoen 10 wedstrijden.

22 juli 2012 om 13:50

scrumpti0uz ja dat is alsnog een belg die van een andere jeugd komt dus niet de jeugd van man city

22 juli 2012 om 13:56

Ferguson zegt heel duidelijk jeugdspeler. Boyata speelt al bij City sinds zijn 14e (geboren in november dus werd pas tijdens het seizoen 15), dan mag je hem wel als hun eigen jeugdspeler aanduidden vind ik. Jongens als Wellbeck bijvoorbeeld kwamen pas op hun 15e bij United.

22 juli 2012 om 15:21

Wat Ferguson wil zeggen is dat spelers als Welbeck, Cleverly, Evans, Rafael, Fabio (in mindere mate) afgelopen jaren allemaal veel kansen gekregen hebben om zich te bewijzen in de eerste ploeg. Ook vroeger deden ze dit met spelers als Becks, Giggs, Scholes, de broertjes Neville, Fletcher,... Ze kijken eerst naar de jeugd. En dan heb je ook nog de aankopen voor de toekomst. Spelers als Jones, Smalling en De Gea die de kansen krijgen om zich te ontwikkelen. Dit ligt bij City gewoon anders. Zij halen grotendeels sterren die er al staan en de talenten die ze aankopen (bv. Savic) die geven ze dan amper kansen.

22 juli 2012 om 15:41

De enige die al een lange tijd bij City speelt maar die kwam op 16 jarige leeftijd over van Oldham Atheltic is Micah Richards.

22 juli 2012 om 16:05

Fc saasveldia Ooit Bayern United1-2 pas in de laaste 2 min scoorde United 2x.
Er zijn genoeg andere voorbeelden van wedstrijden waar pas in de laaste 2 min blessure tijd nog 2x werd gescoord.
En United hoeft al helemaal niet te klagen met al die penalty's na overduidelijke schwalbe's die ze meekregen en dan nog 2x verloren van City 1-6 en 1-0 meer dan verdient kampioen.
United koopt ook alles wat los en vast zit .

23 juli 2012 om 21:39

Helemaal mee eens. Deze uitspraak komt uit één ding voort: jaloezie. Ferguson kan het niet verkroppen dat de grote concurrent met veel grote aankopen en zonder enige filosofie boven hem eindigt, hem twee keer in een jaar verslaat en kampioen wordt.

Het opstellen van 18-jarige jongens komt over het algemeen niet voort uit overvloed. Man U moet ze soms opstellen, omdat ze anders niet genoeg spelers hebben. City heeft alle posities dubbel of driedubbel bezet, dus heeft hier geen problemen mee. United heeft dit niet, dus die moeten zo nu en dan een jeugdspeler van 18 opstellen. Waar United soms met jeugdspelers moet opstellen, heeft City overal wel een ervaren speler achter de hand om in te vallen en te rouleren. United kan amper rouleren, omdat ze op sommige posities gewoon onderbezet zijn.

Ferguson baalt ervan dat hij niet de middelen heeft om spelers als David Silva, Yaya Touré en Balotelli te halen. Hij moet het doen met spelers als Kagawa en Nick Powell. Ook goede spelers, maar niet zo goed als de spelers van City op vergelijkbare posities.

Ferguson laat zich met deze uitspraak wel weer kennen. Hij geeft weer een sneer aan City, uit frustratie dat hij zelf niet de mogelijkheden heeft om op een vergelijkbaar niveau te komen.

Nee inderdaad, weining kans dat city dat zou doen al hebben ze toch echt goeie jeugdspelers vind ik, zou wel mooi geweest zijn als ze toch een paar jeugdspelers de kans geven maarja.

Das jammer voor Karim Rekik...

zo veel jeugdspelers gooit Manu ook niet voor de leeuwen hoor.bovendien is de jeugd niet meer zo goed als jaren geleden er word veel meer gescout op lengte en sterke jongens en op latere leeftijd kopen ze pas spelers (voor de jeugd) dat doen ze als de spelers de jeugd al doorlopen hebben en niks meer (in de jeugd)kunnen leren

Hij begint geïrriteerd te raken als zijn club nou is niet meer de beste is. Hij heeft natuurlijk wel gelijk, maar als United vorig jaar 1e was geworden dan betwijfel ik het of hij dit gezegd had.

22 juli 2012 om 13:20

Het is een beetje een verbitterde, oude man aan het worden. Eerst moest er even poep op de stoep van Kenny Dalglish, nu moet er een emmer stront richting Eastlands. Leuk om te zien!

22 juli 2012 om 13:21

Helemaal gelijk in, dit moet ie niet doen.

Off: Ik heb net ongeveer precies hetzelfde op jou gereageerd haha

Geen enkele club doet dat en Barcelona dan die is er 9 keer zo goed in als Manchester United. Daarnaast hebben ze wel nu een paar jeugdspelers die doorgebroken zijn maar zo bijzonder goed vind ik ze niet.

nou united koopt ook elk seizoen wel een paar spelers hoor en die selecties zijn daar zo groot dat de jeugd zowat geen kans krijgt ook al leid je ze zelf op. en trouwens alle jeugd bij hun is gekocht bij andere clubs vandaan dat noem ik nou weer niet opleiden

Dat gaat echt nog wel komen hoor, op een gegeven moment is die ploeg om het zo maar te zeggen 'verzadigd', door de vele sterren die gehaald zijn. Ik denk wel dat er misschien komend jaar al wat vaker jeugdspelers hun kans gaan krijgen.

Richards? Of telt die niet meer?

Dat doet geen enkele andere club??
Volgens mij leeft die man op dit moment ook in zijn eigen wereldje.

Wie zijn er nu uit de eigen jeugd van Man Utd dan? Welbeck, Scholes, Giggs en Ferdinand(laatste 3 al op oude leeftijd) nog ofzo? Rest is allemaal gekocht. Nani, Valencia, Young, Carrick, Jones, Smalling, Rafael, Fabio, De Gea, Lindegaard, en ga zo maar door. Allemaal gekocht. Tenminste als hij eigen jeugd bedoelt. Want hij zegt dat ze alles intern willen oplossen (zo weinig mogelik aankopen) terwijl overgrote deel van de selectie is gekocht. Lach me kapot.

Club als Arsenal geeft toch ook jonge jongens de kans? Dus ga niet zeggen dat het alleen zo is.

Overigens mooi dat 25 miljoen is afgewezen. vpersie moet binnenlands voor minimaal 30 miljoen worden verkocht, niet minder. Aan Juventus mag die voor 25 wel vertrekken!

22 juli 2012 om 13:13

Ferdinand was voor 40 miljoen gekocht van Portsmouth (?)

22 juli 2012 om 13:16

Leeds. Maar Glennn heeft gelijk natuurlijk, het is natuurlijk geen slimme uitspraak.

22 juli 2012 om 13:20

Nee klopt, hij begint echt een zeurende opa te worden, geeft het alleen maar af op City. Terwijl City vorig jaar gewoon de betere was.

22 juli 2012 om 13:56

Het scheelde toch niet veel. Ik bedoel al die miljoenen en dan verliezen op goals. Ik snap wel dat hij een beetje verbitterd is hoor..

22 juli 2012 om 17:40

Sorry. Wist dat niet. Maar in ieder geval speelt Ferdinand er al heel lang. Dacht dat hij ook jeugdspeler was. Stom!

Wat ik bedoel te zeggen is dat de spelers uit de eigen jeugd van Man Utd (die dus niet persé voor bedragen van miljoenen of tonnen gekocht zijn) maar dus vroeg weggeplukt en opgeleid. Dat die spelers wel tegenvallen.

Scholes, Giggs zijn eigen jeugdspelers die nu al tegen eind dertig aanlopen. Of in ieder geval nog maar een jaar of 2 maximaal meegaan denk ik.

Daarna komen alleen spelers als Welbeck, Cleverley, Johnny Evans, Fletcher en geloof Amos.

Welbeck en Cleverley spelen dan normaal gesproken wel redelijk wat, indien fit. Fletcher is nu ook zwaar geblesseerd (met zijn ziekte, weet niet precies wat het is) dus dat is nog maar de vraag of die terug komt! Johnny Evans is een matige centrale verdediger die dit jaar nog wat gespeeld heeft maar echt niet zo goed is.

Amos is een 3e keeper bij hun.

Wat ik gewoon bedoel te zeggen is dat Man Utd, en dan met name Ferguson, niet van dit soort domme uitspraken moet doen en dat hij voordat hij wat zegt moet nadenken.

Nu doet hij net alsof zijn club één van de enigste is die jonge (zelfopgeleide) spelers een kans geeft, wat totaal niet waar is...

22 juli 2012 om 17:41

@skef

Het scheelde niet veel. Maar ze kregen ook harde klop van hun hoor.

Tevens geeft City veel uit, maar nu moeten we niet doen alsof Man Utd niet met miljoenen smeet. Young, Jones, Smalling (o.a) zijn al enkele spelers waarvoor heel wat miljoenen zijn betaald.

23 juli 2012 om 12:12

Waar haal jij die onzin nou weer vandaan?? Ferdindand komt uit de jeugd van West Ham United

22 juli 2012 om 13:16

Ferdinand komt van Leeds United, en dan uit de jeugd van West Ham

De jeugd die er zijn: Cleverley, Welbeck, Scholes, Giggs, Evans, Fletcher en Amos. Je kunt niet voor elke positie jeugd hebben, er moeten ook spelers met ervaring zijn

22 juli 2012 om 13:18

Guttegut, het is wat zeg.. Twee jonge gozertjes, twee jongens die tegen de veeritg aanlopen, een reserve-verdediger, de derde keeper en met Fletcher één echt goede speler. Ook al tien jaar geleden opgedoken.

22 juli 2012 om 13:23

Cleverley komt ook niet uit eigen jeugd, die kwam toch van een Franse club? Anders was het Obertan, maar die is al weg.

22 juli 2012 om 13:25

Dat zal Obertan wel geweest zijn. Cleverley is wel degelijk zelfopgeleid.

22 juli 2012 om 13:27

Nee Cleverly speelt al sinds zijn 12e bij United, hij is wel een keer uitgeleend aan Wigan tussendoor.

22 juli 2012 om 13:17

Ferdiand is niet van eigen jeugd. hij werd destijds voor een bedrag van 45miljoen euro overgenomen van Leeds United. de rest zijn wel van eigen jeugd

22 juli 2012 om 13:17

Ferdinand is ook gekocht hoor, voor een zeer hoog bedrag zelfs. Hij komt uit de Westham jeugd en daar is hij weggeplukt door Leeds geloof ik. Daarnaast geeft United in vergelijking met City en Chelsea wel vaker jeugd een kans. Maar als deze niet te vinden is in de eigen opleiding (ook door strenge beperkingen ivvm aantrekken van engelse jeugdspelers) moet er natuurlijk wel gekocht worden. De concurrentie is gewoon groter als vroeger. Veel tijd om spelers te laten leren uit hun fouten is er niet meer want dit kan het kampioenschap kosten.

22 juli 2012 om 14:59

ferdinand is toch gekocht paar jaar geleden?

Ik zie eigenlijk ook niet zo snel veel 18-jarige jongens bij United door te breken, bij de meeste Engelse topclubs breken ze pas na hun 20e door nadat ze een paar keer zijn uitgeleend, want het niveau tussen The Reserves en het 1e elftal is razend groot.

22 juli 2012 om 15:34

Ferguson moet niet zo zeuren joh, alsof er zoveel spelers bij Man united lopen die eigen jeugd zijn. Hij denkt zeker dat Jones eigen jeugd is.

Hihi, hebben we hem weer. In de ontmoeting tussen City en United op Koninginnedag 2012 was het elftal dat United aan de aftrap bracht toch echt een duurder elftal dan dat van City. Van de 19 spelers die dit seizoen meer dan 10 competitiewedstrijden voor United speelden, waren er exact vier zelf opgeleid.

23 juli 2012 om 13:05

Ik heb nu al meerdere post van je op dit onderwerp gelezen. Volgens de Fifa en de FA regels zijn de volgende spelers bij United opgeleid.

Amos, Rafael, Fabio, Evans,fletcher, Cleverley, Scholes, Giggs, Rooney en Welbeck. Dan heb je nog Petrucci, Macheda, Tunnicliffe, L.cole, M.keane, W.keane, Blackett, Wootton en Lingard die bij de selectie van dit jaar zitten.

Dat zijn totaal 19 spelers komend seizoen die voorals nog in de selectie van United zitten. Fabio word dan weliswaar verhuurd en bij de rest zitten een heleboel jonge jongens maar het geeft wel aan hoeveel spelers er tegen of in de eerste selectie zitten.

Volgens de regels had United afgelopen seizoen dus wat meer spelers die 10 wedstrijden hebben gespeeld. Rafael, Evans, Scholes, Cleverley, Giggs, Rooney en Welbeck. Ook Fabio, Fryers, Will Keane, Macheda en Fletcher hebben PL wedstrijden gespeeld.

Dat waren 12 spelers die volgens de Fifa opgeleid zijn door United waarvan er 7 dus 10 wedstrijden of meer hebben gespeeld. Als je verder kijkt zijn Ferdinand, Smalling, Jones, Carrick en Young opgeleid in Engeland.

Ik vind het dus heel zwak (en dan bedoel ik niet alleen jou post hierboven) om te zeggen dat United meer koopt dan zelf opleid.

23 juli 2012 om 14:45

Het spijt me wel, maar dan is opleiden wel heel makkelijk. Dan kan je Rooney bij Everton laten spelen, wachten tot hij op een EK wereldberoemd wordt en hem daarna voor, destijds, 37 miljoen euro kopen. Je kan natuurlijk van opvatting verschillen over het begrip 'zelf opleiden', maar volgens mij is 'opleiden' in essentie iemand klaarstomen voor iets.

Een Vwo-er wordt opgeleid voor wetenschappelijk onderwijs, dus wanneer hij een opleiding in het wetenschappelijk onderwijs volgt, wordt hij niet meer opgeleid als Vwo-er. De opleiding van een voetbalclub heeft als doel om spelers professioneel te laten voetballen, dus zodra ze dat doen, zijn ze dan nog wel 'op te leiden'.

23 juli 2012 om 16:12

Het ging me er om dat je het wel heel makkelijk allemaal verwerpt.

Ik heb een aantal artikelen gelezen van zowel de fifpro als van de fifa en de eufa.

De regel geld als volgt. Een speler is homegrown wanneer een speler tussen de leeftijd van 16 en 21 jaar 3 of meerdere jaren bij een club heeft gezeten.

De fifpro schrijft zelfs dat ze vinden dat een speler niet volledig opgeleid is tot dat ze een aantal jaren bij hun club in het eerste elftal hebben gezeten.

Ik snap je punt helemaal maar het zit nogal ingewikkeld. Eindigt de opleiding van een speler wanneer hij zijn debuut maakt of wanneer hij een aantal jaar op het zelfde niveau heeft gepresteerd.

Ik gaf met de spelers alleen aan wat de regelementen van de Fifa, Eufa en the FA zijn. Zelf vind ik ook dat wanneer je een speler voor 37 miljoen koopt je eigenlijk niet meer kan spreken van een zelf opgeleide speler. Maar zoals Rafael en Fabio, die hebben nooit in het eerste elftal van hun vorige club gespeeld dus vind ik zeker wel dat United een groot aandeel heeft in het opleiden van deze spelers.

Het zelfde geld voor Smalling en Jones. Die jongens hebben weliswaar bij respectievelijk Fulham en Blackburn 1 jaar gespeeld maar United draagt wel degelijk bij tot de voetballer die ze worden.

Om nog even terug te komen op het feit of United wel of niet een koopclub is.
Ik vind van niet, met de voornaamste reden dat een Club zoals City of Chelsea spelers heel weinig kansen geven en vooral aankopen doen puur op het behalen van succes.

United is daarin veel meer in balans. Het geeft jongen talenten uit de eigen opleiding kansen en geeft jonge Engelse spelers van andere clubs ook kansen. Er word bijna nooit een wereldster aangetrokken maar daarin tegen krijgen aanstormende talenten wel de kans.

Ik wil niet United nou de hemel in prijzen en zeggen dat alles word gezet op het opleiden van super talenten. Nee United koopt met verstand en altijd met het gehele plaatje in het hoofd. Dus welke spelers hebben we die uit de opleiding kunnen doorstromen en op welke vlakken komen we tekort.

Ik denk dat meneer Ferguson maar eens even moet ophouden. Om de 4 uur zie ik weer dat hij dit en dat denkt. ''hazard is niet zoveel waard'' Manchester City dit, Chelsea dat. Het wordt tijd dat deze man maar eens met pensioen gaat

ferguson zegt dat geen andere club jongelingen voor de leeuwen gooit maar ajax doet dat en city doet dat via verhuur

Gaat Rekik ergens op huurbasis naar toe?? volgend seizoen of bljift hji bij City?

Hoeveelste man is hij centraal voor 2 posities, 6e?? of 5e?

22 juli 2012 om 13:35

Hij heeft Kompany, Lescott, Touré, Savic en eventueel Richards nog voor zich.

22 juli 2012 om 13:52

@joeri @jjiipp,

Ik denk dat City hem dan houd. Die hebben het liefste elke positie 6 dubbel bezet. Rekik moet gewoon spelen, maar ja...

Weet iemand hoe het verder zit in engeland met

#nathan Ake
#kyle Ebicilio
#gyliano van Velzen
#kenji Gorré

Gaan zij volgend seizoen vehuurd worden/wegrotten/invallen/spelen?? of zijn ze al weg??

Graag antwoord!

22 juli 2012 om 13:57

verder dat ik weet alleen william Troost-ekong hij is een verdediger bij tottenham hij is niet geweldig tallentvol maar goed genoeg voor de subtop.verder hoop ik natuurlijk dat ze allemaal minuten gaan maken maar we weten allebei dat dat niet gaat gebeuren daarom zou het goed zijn als ze allemaal worden verhuurd(denk ik) behalve ake ik denk dat hij beter een jaartje kan wachten want hij is nog maar 17

22 juli 2012 om 13:40

dat is nog niet bekent ik hoop persoonlijk op een subtopper in de eredivisie maar ik denk dat hij aan QPR ofzo verhuurd word om te wennen aan de PL

22 juli 2012 om 16:25

Wat ik zou doen met hem als ik City was is hem bij de selectie houden en hem wanneer er geen blessures zijn bij de andere cv's hem een maand verhuren aan een mooie club in de Championship. Wanneer iedereen fit is wordt hij beter verhuurd. Maar ik weet niet of City dat van plan is, het kan van wel.

Wat olie op het vuur kan geen kwaad.

Je kunt zeggen wat je wilt, maar Ferguson geeft zijn mening en houdt zich daarbij niet in zoals zovelen doen. Ik vind het altijd wel leuk om te horen. Wel heel vreemd dat er eens iemand is die regelmatig zijn echte mening geeft en dat anderen dan zeggen dat hij dit niet moet doen. Vervolgens klagen we allemaal steen en been omdat iedereen zo ingehouden spreekt. ???

22 juli 2012 om 13:40

Je mening geven is prima. Een wanstaltig propagandaverhaaltje dat daarbij geeneens op waarheid berust mag hij voor zich houden.

22 juli 2012 om 14:13

@ Lfcdutchy

Benoem jij mij even wat wanstaltig en propaganda is? Ik kan het namelijk niet vinden. Het is niet zo dat Ferguson er een aantal oneliners uitgooit in de pers. Nee, de pers pakt de meest pittige uitspraken eruit. Nou, dan valt het allemaal wel mee hè.

22 juli 2012 om 14:37

Ferguson beweert hier, met een duidelijke sneer naar Man City, dat zijn team probeert te bouwen op de fundamenten van de jeugdopleiding terwijl de feiten dat duidelijk tegenspreken.

22 juli 2012 om 15:08

@ Lfcdutchy

Wat is hier dan wanstaltig en propaganda aan? Als Ferguson dat vindt dan moet hij dat zeggen. Man Utd is in tegenstelling tot Man City wel duidelijk bezig om jeugd in te passen. Kijk naar jongens als Evans, Cleverly en Welbeck. Ook in het verleden hebben zij grote spelers voorgebracht onder Ferguson. Ik vind het dus niet zo vreemd dat hij hier iets over zegt. Dat de tekst ongetwijfeld wat uit zijn verband is gerukt moet je als lezer doorheen kunnen prikken.

22 juli 2012 om 15:37

Manchester United is precies evenveel een koopclub als Manchester City, alleen minder bemiddeld. Een club die zich wil focussen op het doorbrengen van eigen jeugd koopt niet Phil Jones voor 20 miljoen pond, die stelt Evans wel op.

22 juli 2012 om 17:15

@ Lfcdutchy

Heb je afgelopen seizoen niet gekeken? Evans heeft veel wedstrijden gespeeld en het bleek maar eens dat het hebben van Jones, Evans en Smalling totaal niet overbodig is. Man Utd koopt ook veel, maar je krijgt er als jeugdspeler meer kans dan bij Man City. Dat is wat Ferguson aan wil geven en daar kan ik hem geen ongelijk in geven, maar nogmaals wat is er wanstaltig en propaganda aan wat Ferguson zegt?

22 juli 2012 om 20:20

Het wanstaltige propaganda-element zit hem erin dat de man onwaarheden verkondigt. Als je zo min mogelijk wil investeren en graag even een sneer richting Eastlands wil uitdelen over hun investeringen, is het niet handig om zelf een duurdere ploeg te hebben dan de ploeg waar je naartoe sneert.

Welke spelers bij United in de selectie hebben nou een tijd in de jeugdopleiding doorgebracht? Ik kom niet verder dan Evans, Fletcher, Cleverly, Welbeck, Scholes en Giggs. Dit zijn volgens mij de enige spelers die door de afgelopen vele jaren heen het eerste elftal met succes hebben behaald (al moeten we dat bij Cleverly nog gaan zien) na het doorlopen van de jeugdopleiding. Volgens mij valt dat behoorlijk mee. Ik wil mijn eigen club hier niet ophemelen maar als Ferguson zegt dat geen andere club wat dit betreft zo succesvol is dat slaat hij de plank volgens mij een beetje mis. Barça loopt hierin nog wel wat voor op United. Misschien interpreteer is zijn uitspraak verkeerd of heeft voetbalzone het niet helemaal goed overgenomen.

Wat United wel goed doet is jonge spelers voor weinig geld halen en ze meteen goed laten renderen. Wenger probeert het bij Arsenal maar het lijkt erop alsof Ferguson er bij United niet minder goed in is. Maar goed ik weet eerlijk gezegd niet hoeveel United de afgelopen jaren heeft gespendeerd vergeleken met clubs als Liverpool, Arsenal, Barça, Bayern en Milan.

Vergeet hij maar hart en richards voor het gemak?

22 juli 2012 om 14:08

Ja als je naar de afgelopen jaren kijkt kun je volgens mij die twee bij City noemen en Fletcher, Evans en Welbeck als succesvol gebrachte jeugdspelers bij United neerzetten. Scholes en Giggs zijn alweer van meer dan een decennium terug en Cleverly moet het nog gaan laten zien. Volgens mij ontlopen ze elkaar in de praktijk vooralsnog niet heel veel op dit gebied.

22 juli 2012 om 14:38

Ik vind Hart en Richards niet voor de leeuwen gegooid door het huidige City. Richards was reeds een gevestigde speler voor die Arabieren de club kochten. Indien hij nu pas zou moeten doorbreken zou zijn toekomst er mss heel anders uitzien, door de hevige concurrentie. En Hart kreeg zijn kans pas na zijn huurperiode waarin hij het schitterend deed, en vervolgens vanaf de eerste paar matchen die lijn doortrok bij City. Savic, een gekochte jongeling, moest het dit jaar doen met enkele invalbeurten en League Cup matchen. Ik vond hem eerlijk gezecht verre van indrukwekkend maar dit is zo bij de meeste jonge gasten op het begin van hun carriere.

Hoe United (of liever saf) bleef geloven in Evans, hoewel die eerst vaak flaterde, dat zie ik City momenteel niet doen. Dit kan hen namelijk het kampioenschap kosten en een andere gevestigde speler halen is toch geen enkel probleem voor hen, gezien het oneindige budget. Hierin zal United en Arsenal uiteindelijk toch in moeten meegaan, willen ze nog kans maken op PL winst.

22 juli 2012 om 16:18

Hart komt niet uit de jeugd van City, laat dat duidelijk zijn.

Je kunt ook de al gestopte Scholes terughalen in plaats van een jeugdspeler in te passen. Het zijn keuzes die een club maakt Saf, maar zoals bij elke Engelse topclub, komt er weinig door vanuit de jeugdopleiding.

22 juli 2012 om 14:58

dat dacht ik ook. Scholes opstellen, Nagawa (of hoe die ook heet) kopen en die jonge middenvelder kopen. Dan geef je jeugd echt een kans. met een achterhoede waar alleen rafael eigen jeugd is en de rest bijna allemaal aankopen.

Iedereen zegt wel van dat moet hij niet doen , maar hij spreekt gewoon de waarheid.
Dat hij daarbij een sneer naar city uitdeelt, daar moet je niet al te veel om zeuren.
Wij maken het niet van zo dichtbij mee: wij zien de wedstrijden, horen dingen in de media, en de lokale supporters krijgen daarnaast natuurlijk ook randzaken etc mee. Maar SAF werkt (bijna) elke dag aan zijn geliefde man united, om dan maar steeds te moeten opboksen tegen de makkelijke weg van het geld, dat lijkt mij toch echt zwaar. City heeft man te kijk gezet afgelopen seizoen, en dat SAF daar moeite mee heeft, lijkt me duidelijk.

Hij moet eens een keer zijn mond houden.
Let gewoon op je eigen team.
Ik wil niet veel zeggen hoor, maar Manchester United heeft ook niet veel jeugdspelers

De arme man kan er niet tegen dat zijn club niet meer bij de elite spenders hoort.

22 juli 2012 om 15:18

Beter dan iemand die gieriger is dan Dagobert maar wel zeuren dat je sterspelers gaan overlopen.

22 juli 2012 om 17:44

Wenger gieriger noemen dan Dagobert en vervolgens zien dat hij nu al 2 spitsen voor zo'n 25 miljoen heeft gekocht. De maan Augustus moet nog beginnen, en hij een beperkt e salarisplafond heeft i.t.t. tot clubs als United, City en Chelsea die absurde bedragen betalen voor spelers

Deze man heeft een plank voor zijn kop van 1 meter dik of heeft een enstige vorm van geheugenverlies,ik zal effe een paar kleine transfertjes opsommem onder deze ietwat vergeetachtige man:berbatov 46m,ferdinand 44m,rooney 42m,veron 42m,van Nistelrooy 30m,de Gea 30m,carrick 28m,nani 26m,hargreaves 26m,hernandez 9m,anderson 16m,jones 25M en verder wil ik het hierbij laten.

22 juli 2012 om 15:16

Dat is over pakweg 10 jaar verspreid, met eigen verdiend geld betaald!!!!!!!! Veel beter beleid dan een City die 500+ miljoen ineens erin pompt maar als die sjeik weggaat ze failliet veklaard kunnen worden!

Btw elke club koopt ook een Barca die pretendeert 11 jeugdproducten op het veld te hebben..

22 juli 2012 om 15:20

Nou zakt mijn broek van City nog verder af dus dat punt krijg je van mij maar doe aub niet alsof jezelf niet veel geld uit geeft zoals inderdaad ook Barca doet,lijkt me een beetje hypocriet.

22 juli 2012 om 23:41

Haha pretendeert Barça elf jeugdproducten op het veld te hebben? Volgens mij maken snotneuzen zonder kennis dat ervan. Als iemand momenteel pretendeert als geen ander te teren op de eigen jeugd dan is dat volgens mij de held van het rood gekleurde deel van Manchester.

stel dan ook eens jeugdpspelers op ipv de oude garde... of koop niet de middelvelders maar durf het zelf ook.

groot hekel aan City maar die krokodillen van een grote en rijke club als United (zie ook Arsenal) continu n.a.v. City's en Chelsea's koopwoede werkt me op de zenuwen!

kijk in de spiegel! jullie Engelse clubs in de top zijn allemaal ziek...kopen allemaal en er zal best soms wat jeugd tussenzitten maar het al jaren een koopcompetitie...nu worden dit soort clubs overschreeuwd door nog rijkere clubs en gaan ze janken!

kots hier wat van

22 juli 2012 om 16:27

Scherp opgemerkt inderdaad allemaal huilie huilie gedrag, bij Real,barca,liverpool United,arsenal lopen ook peperdure vedette's die allemaal gekocht zijn.nu kopen clubs als City,malaga,psg ,anzhi en dan zijn het ineens koopzieke clubs.
Hypocriet zijn ze gewoon veel clubs gewoon.
Zelf alles leegkopen doet een andere club het zijn ze koopziek!!!!!!!

22 juli 2012 om 18:41

Jullie zeggen eerst dat het vele kopen van spelers niet goed is en nu krijg je weer zo'n iemand die de rest napraat en zegt dat wenger gierig is om 'maar' 25 miljoen euro uit te geven aan een aanvaller Deze reactie was bedoelt voor el chicharito

Richards Hart Adam Johnsen ?

22 juli 2012 om 16:22

Richards was al basisspeler voor de sjeiks er kwamen, Johnson is 25 en werd gekocht van Middlesbrough 2 jaar terug. Hart werd wel in de ploeg gebracht door Mancini toen die inzag dat hij Hart beter eerste keeper kon maken voor die zou willen weglopen naar een andere ploeg.

de 21 jarige Ballotelli toch? Of als ze bij United jeugd voor de haaien gooien.
Daar is ook 99% gewoon gekocht.

Net omdat City alle topspelers opkoopt is Manu verplicht om hetzelfde te doen om nog an een titel te geraken. In principe heeft Manu RVP helemaal niet nodig, want ze hebben al een geweldige tandem Rooney - Welbeck. Welbeck is jong en Engels. Met daarachter Chicharito. RVP hebben ze niet nodig, maar omdat City boven hun eindigde kunnen ze de topschutter van de PL wel best gebruiken. City verplicht Utd om Van Persie te kopen om te kunnen concurreren.

Klopt natuurlijk wel wat Ferguson zegt. Jongens als Guidetti en die nieuwe Noor bij Feyenoord zullen het ook niet gaan maken daar, net zoals de Engelse jeugdspelers daar. Als je ziet welke spelers daar allemaal op de bank zitten, is dat ook logisch natuurlijk. De enige jeugdspeler die daar in de basis staat is Richards. Nee, Joe Hart is geen jeugdspeler, de overige spelers ook niet. Sowieso breken er bij de Engelse topclubs nooit veel jeugdspelers door, ook niet bij Man Utd. Welbeck heeft potentie, Evans is een goede verdediger, maar bij lange na niet de beste en Cleverley moet het nog steeds waarmaken op zijn 22ste. Amos is ouder dan De Gea, dus die zal nooit 1ste keeper worden bij Man Utd. Maar ook bij Chelsea, Liverpool, Arsenal en Tottenham is dit het geval.

Het is normaal dat City hun jeugd bijna niet gebruikt ze hebben zoveel geld dat ze gewoon de beste kopen.

Dat doet geen enkele andere club... Zou SAF dan echt nog nooit iets gehoord hebben over de jeugdwerking bij Barclona en de kansen die jeugdspelers daar krijgen ?

Tot nader order interesseert het bij City ook geen hond dat er weinig of geen jeugd doorbreekt bij hen ; het belangrijkste voor de Blues uit Manchester is het gehate United voorblijven en als je dan een geldschieter hebt die even makkelijk 25 mio euro dan wel 500 mio EUR overschrijft, wie geeft er dan om dat er eigenlijk weinig uit de jeugd overkomt ?

Wat moet Manchester United met Robin van Persie?
Ze hebben Rooney, Welbeck, Hernandez, Macheda (invalbeurten) en Berbatov die nog steeds niet verkocht is. Laat hem lekker naar Juventus gaan. Spelen attractief aanvallend voetbal en missen een echte spits. Prachtige club die evenals Arsenal een rijke geschiedenis heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Liverpool6926
4.Chelsea6722
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. DialloAanvaller30
N. BishopKeeper00
David de GeaKeeper260
L. GrantKeeper00
D. HendersonKeeper130
S. RomeroKeeper00
E. BaillyVerdediger120
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

Schotland
267 fans
Coach, 79 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 18 juni
Feyenoord zoekt naar nieuwe verdedigers en kijkt vanwege de gebrekkige financiële mogelijkheden naar potentiële huurdeals. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren