Perspectiefloze Babel moet plaatsmaken voor juweel van Real Madrid

Zaterdag, 21 juli 2012 om 12:20Erik van Dam

Volgens BILD is TSG Hoffenheim heel dicht bij de komst van José Luis Mato Sanmartín, beter bekend als Joselu. De 22-jarige aanvaller, die zowel op de flanken kan spelen als in het centrum, moet bij de Bundesligist voor een belangrijke impuls in de voorhoede gaan zorgen. Joselu lijkt de plek van Ryan Babel in te nemen, die totaal geen perspectief meer heeft bij zijn Duitse werkgever.

/

Eerder deze week zei Hoffe-trainer Markus Babbel dat het voor Babel een 'heel lastig verhaal' gaat worden, komend seizoen. De Nederlandse aanvaller reageerde daar zelf opvallend luchtig op en zei dat hij dat niet zo verrassend vond, aangezien hij zijn laatste contractjaar ingaat. Met de naderende komst van Joselu moet Babel zich echter zorgen gaan maken: mogelijk zit hij straks gewoon op de bank bij de middenmoter.

BILD omschrijft Joselu als een van de juwelen van Real Madrid, die echter kwaliteit tekort komt om het te redden bij de hoofdmacht. Afgelopen seizoen deed de Spanjaard zich wel gelden bij Real Madrid Castilla, dat in de Segunda B speelt. Hij maakte negentien doelpunten in 33 wedstrijden en mocht in de laatste speelronde ook een keer invallen bij de A-selectie.

Tegen Almería had hij na zijn invalbeurt twee minuten nodig om te scoren, in een wedstrijd die in een daverende 8-1 overwinning voor los Merengues eindigde. Joselu kost in de ogen van Real acht à tien miljoen euro. Hoffenheim zit daar voorlopig nog niet aan, dus houdt men nog een slag om de arm. Babbel heeft voorin ook de beschikbaarheid over Eren Derdiyok, Sven Schipplock en diverse andere aanvallers.Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door cr7502)

Ach Babel... Vond hem bij Ajax al geen geweldenaar en het was ook onbegrijpelijk waarom Liverpool zoveel geld voor hem overhad. Voor Ajax de beste optie, maar voor Babel zeker niet.. Hij moet nu wel erg oppassen dat zijn carrière niet nog erger gaat verloederen.. Hij zal zijn salaris eisen erg moeten aanpassen wil hij nog ergens aan de bak komen.

Edit: Wow zie net dat Josue vorig seizoen 11 gele kaarten heeft gepakt.. is het zo een vervelende jongen?

21 juli 2012 om 12:37

Het was nog veel erger. Wedstrijden lang liep hij te schutteren en leed hij dom balverlies maar steeds werd hem de hand boven het hoofd gehouden door de trainer omdat hij zo'n groot talent was die veel wedstrijden moest spelen.
En net toen het er naar uit begon te zien dat hij iets van rendement ging halen en hij een serie van goede wedstrijden neerzette was meneer vertrokken. Toe aan een nieuwe uitdaging enzo.
Welnu, dit kan er met je gebeuren als je niet als grote jongen, maar als aardig talent naar een grote club in het buitenland vertrekt.

21 juli 2012 om 22:38

Er zijn bepaalde spelers die enorm hebben geprofiteerd van de generatie vdvaart, Zlatan, Maxwell, Chivu, Sneijder etc.
Ik noem een vdmeijde, Heitinga, Babel en in mindere mate N.de Jong. De transfer van Babel was echt de klapper. Een debiel scoutingsapparaat en mensen met geld teveel die vele miljoenen neerlegden voor Babel en Kuyt.

Om eerlijk te zijn is Babel gewoon een mazzelpik geweest. Hij is niet beter dan al die andere jeugd van Ajax die na 10 wedstrijden in het eerste verkassen naar een Eredivisie middenmoter. Maar ook een Heitinga is nooit beter geweest dan een Ooijer, maar Ooijer heeft nooit die klapper gemaakt (afgezien van Blackburn in zijn nadagen). Ik moet toegeven dat ik die Heitinga als rechtsback wel redelijk vind, het probleem is dat ie daar al een tijdje niet meer te vinden is.

Kom lekker terug naar de Eredivisie, als je wat salaris wilt inleveren. Kan je je carriere terug leven inblazen. Maarja, dt gaat nooit gebeuren. Die vind wel ergens een club en als hij geen goede vind vertrekt hij wel naar Amerika, Midden-oosten of China.

Toch wel respect voor Babel dat hij met zo weinig talent het zo lang heeft volgehouden bij clubs als Liverpool en Hoffenheim.

Misschien iets voor Heerenveen?

21 juli 2012 om 12:37

Hij had wel talent, Maar verpeste het voor zich zelf denk ik.

Gevalletje Elia.

21 juli 2012 om 12:39

Elia die verdiende op basis van zijn spel een transfer naar Twente en vervolgens naar Hsv.
Babel deed het niet eens zo goed in Amsterdam en toch werd er 17/18 miljoen voor neergelegd. Bij hem ging het meer om de status. Elia is betere, maar ook meer getalenteerd dan Ryan Babel.

21 juli 2012 om 14:08

Babel verdient meer krediet dan dat. Ze zijn even oud, maar Babel heeft veel meer interlands gespeeld dan Elia en een stuk of 100 wedstrijden meer gespeeld. Hij had wel het talent, maar Liverpool heeft zijn carriere verpest net zoals ze toendertijd deden met Le Tallec en Sinama Pongolle.

21 juli 2012 om 12:38

Hij zal veel te veel salaris vragen en als hij naar de Eredivisie terug komt, lijkt het me sterk dat hij bij een subtopper aan de slag wil gaan. Verstandig zou het wel zijn, maar ik kan me ook voorstellen, dat hij deze stap niet overweegt.

21 juli 2012 om 13:59

En wat moet Babel dan bij Heerenveen gaan doen? De ballen oppompen?

21 juli 2012 om 15:58

Neen. Hij moet rappen tijdens de rust. Zo kunnen de spelers van Heerenveen met een goed gevoel het tweede helft verwerken.

On: Babel heeft geprofiteerd van het goede imago van Ajax. Toendertijd dachten Europese clubs dat elke jonge voetballer bij Ajax een pareltje was. Zo heeft Babel zijn droomtransfer kunnen maken, maar de tijd liet zien dat Babel een erg beperkte speler was/is.

Hij begon bij Ajax, belandde bij de Engelste top ( Liverpool), zocht zijn heil in de Duitse middenmoot ( Hoffenheim) en zal eindigen bij een Italiaanse, Spaanse of Engelse degradatiekandidaat.

Het is nog afwachten of Babel niet eindigt als van Gobbel en Bogarde. Het kan zo hetzelfde verhaal zijn.

Babel gaat het nergens meer maken. Hij vindt zichzelf zo ontzettend veel beter dan hij is, dat hij zelfs als hij een stap terug zou doen nog door zijn eigen ego wordt tegengewerkt. Het toonbeeld van de Ajax-arrogantie van zijn generatie, wat mij betreft.

Hopelijk hebben ze in het contract een regeling getroffen als Real hem terug wilt kopen over 2 of 3 jaar

Gewoon lekker naar Ajax halen. Dan kan hij weer zijn oude niveau proberen te halen.

21 juli 2012 om 12:41

ik denk dat hij op zijn oude niveau zit.
Hij is altijd een beetje overschat in mijn opinie.

21 juli 2012 om 13:16

Inderdaad. Hij is feitelijk gewoon niet beter geworden alleen maar ouder. Rennen en schieten, meer is het niet. Daarnaast is het eigelijk een speler 'zonder positie'. Wat heb je er aan? Geen vleugel vanwege het feit dat hij geen voorzet of echte actie heeft en geen spits, hij scoort gewoon niet.

De correcte term voor Babel lijkt me 'aanvaller'. En die 18 miljoen, tja. Ik neem aan dat Liverpool heeft gedacht dat ze hem die eigenschappen die hij mist wel aan konden leren. Helaas.. Terug naar de Eredivisie zou het beste zijn maar hij is te verwend neem ik aan.

21 juli 2012 om 14:53

Lijkt me ook de enige optie voor Babel om nog iets te bereiken als voetballer. Maar dan wel beginnen op 0 met een klein contract en werken om in de basis te komen. Als hij dat kan opbrengen kan hij zich best weer positief ontwikkelen.

Babel moet gewoon een club hebben waar hij sowieso eerste spits is, waar hij veel kan spelen, belangrijk zijn met doelpunten. Ik vond Hoffenheim wel een goede keuze van hem, maar dit blijkt echter ook nog een stapje te hoog voor Ryan. Aangezien hij ook nog niet oud is en niet terug wil naar de Eredivisie (qua salaris), zal hij bij een degradatiekandidaat moeten gaan spelen. Beetje op de counter, met zijn snelheid en schot, moet toch wel lukken!

21 juli 2012 om 12:47

Tja het begint een erg triest verhaal voor hem te worden als Hoffenheim al een stapje te hoog is voor hem.. Ik ben erg benieuwd wat er gaat gebeuren met hem.

21 juli 2012 om 13:32

Mwah, Hoffenheim is toch net onder de suptop in Duitsland, een soort van middenmotor. Ik zou hem graag bij een club als Köln zien, maar die zijn gedegradeerd, maar een soort gelijke club moet wel lukken lijkt me.

Nee niet ook al Josélu. Hij zit is nu op trainingskamp met Madrid en hij zit dicht bij de A-selectie. Afgelopen seizoen viel hij al een aantal keer in en hij scoorde meteen. Dit talent moet Madrid echt behouden.

21 juli 2012 om 15:38

Eens als Joselu weggaat, dan snap ik er werkelijk niks meer van! (doe ik nu ook al niet in de kwestie met Carvajal) Doe dan eerder Joselu een kans geven bij het eerste en Morata nog een jaartje Castilla, aangezien Joselu al op de leeftijd zit dat hij wat moet laten zien. Dan kan Morata mooi nog een jaartje topscorer van de Segunda worden; en dan aansluiten bij het eerste.

21 juli 2012 om 17:44

Real Madrid moet egt beter met hun jeugd omgaan.. wat is dit? Ik dagt egt dat Carvajal naar de eerste gehaald zou worden. Wat doen ze verkopen ze hem, en nu Joselu en straks Jese zeker.

21 juli 2012 om 17:58

Carvajal kopen ze aan het einde van het seizoen weer terug aangezien hij echt wel gaat presteren bij Leverkusen. Maar Joséku, Morata, Nacho en Jesé moeten gewoon minuten maken om erbij te komen. Ik hoop dat de staf dat ook inziet.

Best wel jammer dat Joselu weggat. Maar ik snap het ook wel als je Benzema,higuain,(callejon) en morata voor je hebt. En op de flanken natuurlijk meer dan genoeg spelers.
Voor Babel is het nu toch wel game-over bij Hoffenheim. Misschien eens een degradatiekandidaat in Engeland proberen ala Reading of iets dergelijks.

Heb nog nooit van deze speler gehoord eerlijk gezegd. Ik volg Real Madrid best vaak en heb hem nog nooit zien spelen. Maar dat lijkt me wel logisch als je spelers als Benzema , Higuain en Callejon voorin hebt lopen. Dit is heel slim gedaan door de jonge speler want bij Hoffenheim gaat hij vaak spelen en dat is alleen maar goed voor zijn ontwikkeling als speler. Maar natuurlijk leert hij bij Real Madrid ook heel veel van de topspelers.

Babel doet er verstandig aan eens serieus naar zijn carriere te kijken. Tot nog toe heeft hij een redelijke prestatie bij Ajax geleverd. Daarna is hij voor een mega bedrag naar Liverpool gegaan en is het volgens mij een beetje in zijn bol geslagen. Hij is gewoon niet zo goed als hij zelf denkt.
Dat hij nu ook in Duitsland mislukt verbaasd me niks.

Hij is nog relatief jong en zou misschien opnieuw kunnen beginnen. Ik denk dat er zeker Nederlandse clubs zijn die hem een nieuwe kans willen bieden maar dan komt het verhaal salaris weer om de hoek kijken. Een adere keuze is misschien nog twee jaar in de woestijn voor een hoop dollars en dan lekker met pensioen??

Denk dat alleen China, Amerika of het Midden Oosten nog enige interesse in Babel hebben.
Europese clubs hebben het wel gezien.

Tja, die Babel kan gewoon niet beter. Heel Nederland vond het altijd al een dom blind paard qua voetbal, en nu weten ze dat in Engeland en Duitsland ook. Misschien moet ie terug naar NL of degradatiniveau gaan spelen in een grote competitie.

Sinds wanneer wordt dit gezien als de waarheid en niet als gerucht wat thuis hoort in de wandelgangen? Het gaat notabene over Bild?

Maar over Babel zou hem wel willen zien in de eredivisie! Maar weet niet of hij dat wil met zijn salaris.

21 juli 2012 om 13:26

Dit is al weken gaande. Spaanse sport kranten zoals AS en Marca meldden dit ook. Het zijn niet meer geruchten, Hoffenheim heeft concrete interesse in Joselu.

21 juli 2012 om 19:08

Oke bedankt voor het melden, had van mij ook wel in het bericht mogen staan dan aangezien ik Bild niet echt hoog in het vaandel heb zitten.

Zolang dat Real maar een terug koop akkoord in het contract zet vind ik het goed dat onze jeugd bij een minder grote naam ervaring gaan op doen.op dit moment is er gewoon veel te veel concurrentie.jeselu,morata,jesé en Carvajal kunnen binnen enkele jaren de nieuwe toekomst van Real worden.jesé word zoizo de nieuwe Ronaldo.misschien dat hij ook eerst naar Manchester moet gaan :P lol

Ja voor Babel is het nu wel tijd om te kijken wat hij wil, geld of spelen. Als ik hem was zou ik voor het voetbal gaan, zou een prima versterking zijn voor Heereveen o.i.d.

Babel heeft het voetbal niet al te serieus genomen, door veel te twitteren en veel met muziek bezig is geweest en daardoor te weinig aandacht gaf aan het voetbal.

Hij kan nog makkelijk mee als spelers bij de Nederlandse top.
Maar de vraag is natuurlijk als hij dat wilt.

Ik zie hem eerder zich laten uitcashen bij Hoffenheim op de bank, dan dat hij heel graag wilt spelen.

Is Babel niet wat voor Ajax? Flink salaris inleveren en dan heb je alsnog een buitenspeler erbij. Ik denk ook niet dat Hoffenheim veel voor hem gaat vangen dus dat zal ook het probleem niet zijn.

Joselu kan eigenlijk alleen in de spits, is een echte killer maar moet zeggen zijn techniek verraste me in de play-offs voor de Segunda. Was toen echt geweldig trouwens, belangrijke man in het kampioenschap van Castilla.

Het is alleen jammer dat hij al 22 is, geen echt talent meer. Maar hij zou nu al in de basis kunnen bij een Sevilla of Schalke bijvoorbeeld. Dus ook Hoffenheim. Hij heeft zoveel zelfvertrouwen. Twee jaar geleden stond hij bekend als supersub dus ik was er van overtuigd dat hij zou scoren voor het eerste tegen Almeria. En ja hoor op aangeven van Ronaldo meteen gescoord. Werd toen al wel basisspeler bij Castilla en moest Morata naar links. Ik zou hem het liefst als derde spits zien achter Benz en Higuain. Morata gewoon bij Castilla want zo houdt Castilla geen spits over als Morata naar het eerste gehaald wordt.

Geen idee of Real een terugkoopclausule bij hem opneemt. Bij Carvajal en Canales in ieder geval wel.

21 juli 2012 om 19:37

Haha bij Schalke. Dus jij denkt dat die Huntelaar, Draxler of Farfan uit de basis kan spelen?

21 juli 2012 om 22:35

Vorig seizoen speelde Huntelaar samen met Raúl, Raúl is weg. Zo moeilijk is het niet.

21 juli 2012 om 22:48

Ja Holbty neemt zijn positie in. Ik denk niet dat deze Joselu beter is dan hem. Zelfs Jurado heb je nog. Ook niet mis toch?

21 juli 2012 om 23:17

Die beide speelden ook met Raúl. Ik ken Jurado uit zijn Atlético tijd nog. Is geen spits of schaduwspits. Holtby is wel een schaduwspits maar speelde vaak centraal op het middenveld of vanaf links. Met Joselu heb je meer scorend vermogen.

Ik denk dat Babel zijn contract laat aflopen zodat hij volgend seizoen lekker vrij kan kiezen. Zoals vele spelers naar de zandbak om nog even flink te cashen zal geen gek idee zijn. Het is een vrij overschatte voetballer geweest bij Ajax altijd.

Ik hoor hier dat hij gewoon naar de Eredivisie moet gaan en nog wat maken van zijn carriëre, maar er is geen club die hem ook maar de helft van zijn salarissen bij Liverpool en Hoffenheim kan en wil betalen. Je moet dan wel heel weinig affectie met geld hebben wil je daarvoor kiezen.

Babel heeft het denk wel gezien bij Hoffenheim, ik denk dat hij daar weg moet.
Vind het sowieso al geen goede club voor hem, het is ook een speler die niet heel erg goed meer is.
Ik ben benieuwd wat hij hierna gaat doen.

Ik heb Babel altijd een hele matige voetballer gevonden.

Hij is snel, maar mist techniek en overzicht. Daarbij is het een enorm voorspelbare voetballer. Niettemin heeft Ajax er toch een aardig centje voor ontvangen.

Dat gaat er lekker aan toe zo bij Castilla. Het ene talent na het andere dat je aan het kampioenschap heeft geholpen word verkocht voor lachwekkende prijzen. Hoe moeten ze dat nou weer volhouden aankomend seizoen? Nu heeft Castilla trouwens allebei hun spitsen verloren, Morata is namelijk al naar het eerste.

21 juli 2012 om 15:43

Dat is natuurlijk niet fijn voor RM Castilla, Joselu (topscorer Segunda B) weg en dan ook nog Morata die eigenlijk ook weggaat naar het eerste en natuurlijk Carvajal naar Leverkusen. Hoop niet dat ze dan na één seizoen al meer degraderen dan.

21 juli 2012 om 19:11

Ja, maar dat zit wel goed joh. Jesé, Morata en Joselu zijn weg maar er zullen wel nieuwe aanvallers klaar staan om hun plekken in te nemen. Althans dat hoop ik!

Joselu is/was een goede speler bij RM Castilla maar zou sowieso te kort komen bij het grote Real Madrid. Goede keuze dus om het elders te proberen bij Hoffenheim. Good luck Joselu!

Die Eren Derdiyok die speelt toch voor Bayer Leverkussen??

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

TSG Hoffenheim

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
J. Bruun LarsenAanvaller62
A. KramarićAanvaller61
O. BaumannKeeper60
G. RutterAanvaller61
M. DabburAanvaller41
R. SkovAanvaller20
L. PhilippKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina TSG Hoffenheim.

0 fans
Aanvaller, 31 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Alavés 6 1 0 0
2020/2021 Alavés 37 11 1 0
2019/2020 Alavés 36 11 6 0
2018/2019 Newcastle United 16 2 1 0
2017/2018 Newcastle United 30 4 2 0

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren