Tabloids koppelen Ajax plotseling aan begeerde Engelse verdediger

Dinsdag, 17 juli 2012 om 17:40Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 17:49

/

Ajax heeft bij Blackburn Rovers geïnformeerd naar de beschikbaarheid van Scott Dann, zo schrijven diverse Britse tabloids dinsdagmiddag. De club uit Amsterdam wil de 25-jarige verdediger naar verluidt voor één seizoen op huurbasis overnemen. Het is niet duidelijk of Ajax niet langer in de markt is voor Barcelona-verdediger Marc Muniesa.

Ajax verkocht Jan Vertonghen aan Tottenham Hotspur en werd sindsdien met tal van verdedigers in verband gebracht. Blackburn Rovers beseft dat Dann een van de spelers is die men niet kan dwingen om komend seizoen in de Championship te spelen. Clubs als West Ham United en Southamton hebben eveneens belangstelling.

Blackburn Rovers wil Dann het liefst verkopen. Een jaar geleden kwam de verdediger voor zeven miljoen euro over van Birmingham City. Dann begon zijn carrière bij Walsall en speelde vervolgens voor Coventry City. In dienst van Birmingham City maakte de verdediger zijn debuut in de Premier League.


Poll

Scott Dann zou een goede optie zijn voor Ajax


Gerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door afca_leeds)

waarom steeds dat huren...?
heb liever dat iemand komt voor de lange(re) termijn!!
ik begrijp dat denswil zich in rust kan doorontwikkelen, maar zo kan je volgend seizoen weer met een nieuw centrum spelen...

17 juli 2012 om 17:55

Ik denk dat in het geval van Scott Dann huur de enige optie is om het betaalbaar te houden, in Engeland kosten spelers van dit kaliber zomaar 10 miljoen, dat zijn bedragen waar Ajax niet aan kan en vooral niet aan wil voldoen.

Ik betwijfel wel of dit bericht waar is. Geloof er weinig van. Dit is typisch een kick-and-rush voetballer, die past op het eerste gezicht totaal niet bij het voetbal wat Ajax wil spelen.

17 juli 2012 om 17:58

Ajax wil huren omdat we verder willen met het zelf spelers opleiden. Op dit moment is er nog geen centrale verdediger die klaarstaat. Volgend seizoen waarschijnlijk wel dus vandaar dat er eigenlijk een speler word gezocht voor 1 jaar. Dat is ook de visie dat als een basisspeler vertrekt dat in de toekomst eigenlijk direct een jeugdspeler die basisplaats in kan nemen.

17 juli 2012 om 18:05

Tja inderdaad, een Denswil of Blind is en dan vooral Denswil lijkt me "nog" niet een betrouwbare factor en al helemaal om Vertonghen te vervangen. Een jaar huren lijkt me juist perfect om de jeugdspelers klaar te stomen om het daarna over te nemen. Zo ben je geen belachelijk bedrag kwijt om een speler te kopen en heb je geen speler die het seizoen daarna de jeugdspelers in de weg staat.

17 juli 2012 om 20:34

maar als je verder kijkt zal dit ook het laatste seizoen van toby alderweireld worden dan moet je volgende zomer 2 nieuwe centrumverdedigers inpassen..

17 juli 2012 om 22:13

nee ajax wil huren omdat volgend seizoen viergever moisander en nuytink nog maar een contract voor een jaar hebben en daarom willen ze nu een jaar een speler huren dan zijn die spelers automatisch goedkoper

18 juli 2012 om 00:03

@ voetbalfreak

Dat klopt maar er komen gelukkig een aantal verdedigers aan waardoor een eventueel vertrek van Alderweireld dan ook opgevangen kan worden.

Voor de rest ken ik deze jongen niet(ik volg de Premier League niet echt meer sinds Leeds degradeerde) dus ik durf niet te zeggen dat dit een aanwinst is. Wel vind ik dat hij een goede leeftijd heeft, wat dat betreft heeft hij wel wat ervaring en dat kunnen wij achterin wel gebruiken.

17 juli 2012 om 17:59

Omdat Ajax niet meer de grote bedragen wil betalen zullen ze wel moeten huren want een verdediger die aan de eisen van Ajax voldoet is niet te betalen en om nou nog een jong talent te halen (nuytinck) is onnodig als men al zoveel talent heeft rondlopen.

17 juli 2012 om 18:00

Ik vind ook dat Ajax een verdediger moet kopen die bij Ajax kan blijven maar het lijkt dat Ajax een jaartje wilt wachten met belangrijke aankopen en liever huurt. Kopen is geen optie omdat je dan beter voor enkele Nederlandse spelers kunt gaan die minder kosten en zijn salaris is in Engeland al veel hoger dan eender wie in Nederland.

17 juli 2012 om 18:02

Waarom denk je dat Ajax wilt huren? ze willen geld besparen op deze manier en als je het stuk leest kostte deze speler 7 miljoen eerst toen hij werd gehaald. Dus als Ajax deze speler wilt kopen mogen ze ook gelijk een aardig bedrag neerleggen waarvoor je eigenlijk net zo goed Moisander kan halen. (deze reactie was op ingmarafca)

17 juli 2012 om 18:05

Denswill staat klaar volgend seizoen. Ze zitten met een gat van 1 seizoen

17 juli 2012 om 18:16

Dat is koffiedik kijken. Als hij volgend seizoen klaar staat, waarom nu dan nog niet? Hoe kan je anders zo zeker weten dat hij er volgend seizoen staat? Dan moet hij nu al erg goed zijn wil je dat kunnen zeggen.

En ja ik snap dat je hem niet meteen vanaf dag 1 in de basis kan zetten maar kan dat met een speler als Muniesa dan wel?

17 juli 2012 om 19:23

Misschien omdat een speler zich moet ontwikkelen? Je ziet snel genoeg of een speler talent heeft ofniet. Feit blijft je een speler vanuit de beloften of jeugd niet direct een heel seizoen in de basis kunt zetten. Zo'n jonge moet je een seizoen mee laten draaien bij het eerste, trainingen en wat minuten laten maken.

Ik vind het nou niet echt koffiedik kijken zoals jij dat zo mooi noemt. Dat is ergens over nadenken. Nu kost het ze alleen de huur met de kans dat volgend jaar een jeugdspeler de plek over kan nemen.
Als Ajax nu een speler van een paar miljoen koopt + zijn salaris betaald en hem een meerjarig contract geeft heb je volgend seizoen ook nog eens iemand die in dit geval een Denswil in de weg zit. Ik snap het opzicht wel.

17 juli 2012 om 20:39

voordat een buitenlander die niet aan onze taal gewend is en dergelijke moet ie eerst een half jaar wennen (acclimatiseren) er zitten dus aan beide kanten haken en ogen

17 juli 2012 om 21:46

Het lijkt mij dat iedereen bij Ajax en in Amsterdam wel Engels spreekt. En aan het weer hoeft hij ook niet wennen, want dat is in Engeland nog slechter als hier. En helemaal Up-north waar die nu speelt.

17 juli 2012 om 18:52

Iedereen heeft het erover dat er gehuurd moet worden omdat Denswil er nog niet klaar voor is, maar volgend jaar wel. Hoe kun je dat weten dat hij er volgend jaar wel klaar voor is? Als hij er volgend jaar niet klaar voor is dan had je mijns inziens moeten kopen. Daarbij ben ik de laatste die het erg vind dat Narsingh niet naar Ajax komt. Alleen kan ik het er slecht mee eens zijn dat 4,1 miljoen teveel geld is voor dergelijke spelers. En ook als je voor die positie gaat huren vraag ik me af hoe je kunt weten dat een de Sa, Lukoki, enz. er volgend jaar echt klaar voor zijn. Er zijn genoeg voorbeelden van veelbelovende spelers die hun belofte niet inlossen. Ik vind het huren van een speler niet verkeerd, maar er zitten wel risico's aan voor zowel de korte als langere termijn.

17 juli 2012 om 19:34

Afca_126,
Ik zou als ik jou was tevreden zijn met hoe Ajax het nu aanpakt. Je zou je stukje tekst eens terug moeten lezen en kijken hoe simpel je eigenlijk praat over een bedrag van 4 miljoen. Ajax is nu bezig met deze verdediger waar ze straks alleen huur voor betalen, niemand weet of Denswil wel of niet klaar is volgend seizoen maar blijkbaar hebben ze er vertrouwen in en talent zien ze echt wel.
Betekent dat je er straks een jeugdspeler hebt staan.

Koop je nu een nieuwe speler voor een paar miljoen, je betaald zijn salaris. Volgend seizoen zit die speler er nog en loopt hij bijvoorbeeld diezelfde Denswil in de weg. Wat schiet je ermee op? Niets want tegen die tijd kan Denswil een basisklant zijn maar loop je met een verdediger die je voor miljoenen hebt gekocht.

Ajax pakt het juist fantastisch aan, ik zou er gewoon vertrouwen in hebben als ik jou was. En dat zeg ik als Twente supporter ;

17 juli 2012 om 21:32

Ingmarafca..

Ik ben het helemaal met je eens. Ik sta helemaal achter het beleid dat nu gevoerd wordt maar ze moeten er niet in doorslaan. Spelers huren past -in mijn optiek- niet in de filosofie van Ajax! Dan in ieder geval een clausule met een optie tot koop als hij bevalt en kan blijven als Ajax dat wil. Als dat niet haalbaar (of betaalbaar) is, dan maar niet. Ajax hoort de touwtjes in handen te hebben en moet niet 'afhankelijk' zijn van anderen en de ontwikkeling van één speler..

Ik geloof hier niks van. Scott Dann past niet echt in het systeem van Ajax en hij zou, denk ik. Dan heb ik liever dat Ajax Marc Muniesa een jaar huurt, dan hoop ik tegen die tijd dat Denswil goed genoeg is voor het eerste elftal van Ajax.

17 juli 2012 om 21:39

Ik geloof uberhaupt niet dat Ajax een speler alleen voor één seizoen een speler wil huren en enkel en alleen wacht op de ontwikkeling van één speler.
Scott Dann heb ik een aantal malen zien spelen en Marc Muniesa nog nooit, maar heb het één en ander opgezocht. Beide spelers zien er redelijk uit maar niet van ''wereld-niveau'', voor zover ik kan oordelen. Dus ik zou niet weten waarom men deze spelers dan wil huren voor één jaar en daarna weer weg doen. Dat past toch helemaal niet in de visie van Ajax? Ik vind het in ieder geval niks, mocht het waar zijn.

Ik zie dan toch liever een speler 'vast' komen. Moisander heeft mijn voorkeur. Daar voor gaan en proberen zo weinig mogelijk te betalen en de rest van de selectie laten zoals deze is. Dan kan Denswil alsnog ingepast worden en valt Ajax zich geen breuk aan de kosten...

Ik heb toch liever Muniesa.(als je zou moeten kiezen tussen die twee)

17 juli 2012 om 18:09

Waarschijnlijk, als dit bericht echt waar blijkt te zijn, zal Muniesa dus niet komen... Anders zou Ajax niet bij een volgende club/speler aan gaan kloppen.

17 juli 2012 om 20:10

Als jij een spijkerbroek wilt kopen dan ga je toch ook in meerdere winkels kijken en vervolgens de prijs en kwaliteit verhouden overwegen?

Dat doet Ajax nu ook. Ze willen een linksbenige centrale verdediger die opbouwend goed is. En Muniesa is niet de enige speler die de benodigde kwaliteiten beheerst. Dus dan kijk je als club ook nog wat rond.

"wed nooit al je geld op één paard";

Ik denk niet dat Dann dan wel zo goedkoop is, mochten ze hem wel willen kopen. Hij is vorig jaar voor 7 miljoen gekocht en clubs houden niet van verlies leiden op aankopen.

Hem huren zou wel een goede zet zijn. Hij is Premier League gewend, dan moet de Eredivisie wel een makje zijn. Of je nou tegen Van Persie of Matthew Amoah (om maar iemand te noemen, hier had elke spits uit de eredivisie kunnen staan) moet, dat is toch een heel verschil. Voetballend kan hij wel wat minder zijn, dat is wel een minpunt.

Dat is wel een aardige verdediger, ken hem niet zo goed maar volgens mij is hij vooral opbouwend heel goed.

Jammer dat Ajax niet gewoon iemand kan kopen, huren vind ik maar niks.

Edit: Kennelijk is hij opbouwend dus niks, stom van me maar ik dacht dat AVB toen ook interesse toonden en die is van de goed opbouwende cv''s

17 juli 2012 om 18:02

Je kent hem niet maar je weet wel dat hij opbouwend heel sterk is?

Geloof er geen bal van. Denk dat hij ook boven het salarisplafond gaat.

Je leest nu wel veel berichten over mogelijk nieuwe aanwinsten van Ajax. Een speler huren als vervanger van Vertonghen zou de laatste optie moeten zijn. En gezien de transfermarkt nog een tijdje open is zou ik nog wachten. Denk dat er nog genoeg andere opties zullen zijn.

17 juli 2012 om 19:24

Eigenljk zou een topclub als Ajax meteen binnen een paar dagen de opvolger moeten kunnen vastleggen. Zeker omdat het al een jaar duidelijk was dat Vertonghen wegging. Hoe langer je wacht hoe langer het duurt voor het team is ingespeeld. Wat dat betreft heb ik altijd respect gehad voor Twente die meestal binnen 1 a 2 dagen een opvolger presenteren van een vertrokken speler.

Ajax zal hier niks mee opschieten. Denk dat Blind het beter zal doen dan hem.

Lijkt mij sterk dat Ajax hem wil en daarnaast gaan Engelse spelers weinig naar het buitenland. Zeker als clubs uit de Premier League interesse hebben.

Ik hoop dat ze gewoon de eigen jeugd een kans geven ipv deze speler of Muniesa een jaar te huren

Hij is vorig jaar voor 7 miljoen verkocht aan die club. Alsof Ajax dan met het nieuwe, zuinige, beleid hier geld in gaat investeren. Dit is weer zo'n gerucht die je als VZ niet eens moet willen plaatsen.

Dann wordt toch wel geteisterd door verkeerde keuzes. Eerst degradeert hij met Birmingham en dan gaat hij naar de 'stabiele' club Blackburn en degradeert hij daar weer. Bij West ham en Southhampton is het nog maar de vraag of hij niet voor de 3e keer op rij degradeert, staat niet echt leuk op je Cv.
Bij Ajax speelt hij CL en gaat hij altijd strijden om het kampioenschap, alhoewel dat wel in een kwalitatief mindere competitie is. Ajax kan hem beter kopen en eventueel verkopen, hoe stond al op de radar van subtopclubs en als hij nu een goed seizoen doormaakt in Amsterdam, kunnen ze hem verkopen en Denswil op zijn plek zetten.

Scott Dann: nog nooit van gehoord dus ff op youtube gekeken. Is een uitstekende bokser met een sterkte goeie rechtse. Voorts is hij op de playstation beter dan in het echt.

17 juli 2012 om 17:59

Je hebt nog nooit van hem gehoord. Je gaat naar youtube en kijkt een paar filmpjes van hem en komt dan meteen met een conclusie dat hij op de playstation beter is als in het echt. Pfff.... hoe bedoel je kortzichtig?

17 juli 2012 om 18:03

Het spijt me oprecht dat ik nog nooit van Scott Dann heb gehoord. Hoe heb ik dit mega-talent kunnen missen.

Als je deze knaap nazoekt, krijg je alleen maar playstation-filmpjes dus veel kan het niet zijn. Maar goed ik kom nog uit de tijd dat John Veldman in de verdediging stond dus ben al snel tevreden.

17 juli 2012 om 22:50

In de periode van Veldman stond Frank de Boer en Danny Blind er ook nog dus zo slecht was die periode niet hoor haha.

Scott Dann heb ik zelf gevolgd afgelopen seizoen omdat Liverpool ook interesse had in deze speler. Is een typische Engelse verdediger. Speelt erg op fysiek en verliest weinig duels. Alleen is totaal geen type Vertonghen en is opbouwend erg matig. Dus weet niet of dit de speler is die wij moeten halen.

En hier is weer een gerucht, welke verdediger is de volgende?

Hij zou elke Eredivisie aanvaller in zijn zak hebben.

17 juli 2012 om 20:41

maar engelse verdedigers staan niet bekend met goed opbouwen dus heb je er nog steeds weinig aan een mannetje uitschakelen is het moeilijkste niet

whehe er lekt gewoon nauwelijks nog wat uit bij Ajax en dan komen ze met zulke berichten...
Morgen weer een berichtje van De Boer dat er niks van waar is en zo blijft het voorlopig nog wel ff doorgaan. Eigenlijk wel jammer dat er niks meer uitlekt, maar aan de andere kant natuurlijk beter voor de club. Ik heb nog nooit van deze kerel gehoord maar ik volg dan ook verder geen buitenlands voetbal, maar als hij vorig jaar voor 7 miljoen over kwam lijkt het mij sterk dat ze hem een jaartje gaan huren. Hij zal ook wel een ziek salaris hebben...

Dit lijkt me een gelopen race want die andere clubs willen hem kopen en Black Burn wil dat ook dus..
En die clubs kunnen hem waarschijnlijk een beter salaris geven maar, misschien wil hij graag CL spelen wat ik me wel kan voorstellen.

Verdedigend wel goed, alleen ik heb geen idee of deze linksbenig is. En opbouwend is in het ajax spel zo mogelijk nog belangrijker. Stond deze misschien ook op een lijstje van de Boer? Na moisander, nuytinck, viergever en wie weet welke nog meer?

Hoe kan een speler die bij een club die laag in de PL staat en daar geen basisplaats heeft goed genoeg zijn voor ajax?

Dit artikel hoort thuis tussen de geruchten/in de wandelgangen!

17 juli 2012 om 18:22

ik snap er echt niks van waarom vz de geruchten van nietszeggende tabloids (het is vaak onzin) hetzelfde behandelt als echt feitelijk juist nieuws. (interviews etc.)

maar goed, on: het lijkt me ook niet dat deze speler naar ajax komt en dat ajax überhaupt interesse heeft.
wat moeten ze er mee? de salarissen in engeland zijn niet mis (dus huren zal duur genoeg zijn) en de speler in kwestie lijkt me nou niet echt passen bij de filosofie van ajax...

Wel leuk om dan een fan te horen zeggen:

"you know what the damnedest thing is? Since moving to Brum, Scott Dann has proved to be the classiest, most solid, most intelligent defender England has produced since Bobby Moore."

Als je goed leest staat er ook dat hier melding van gemaakt is door Engelse Tabloids, als je nou iets niet moet geloven dan zijn het wel deze bladen die roepen alleen maar wat zonder ook maar een gerucht te verifiëren omdat ze elke dag weer hun blaadje moeten slijten. Vooral The Sun is een mooi voorbeeld van riool journalistiek. En VZ wil alleen maar hits.. dus zeer voorspelbaar en goedkoop nieuws..

Wat mij opvalt is dat Frank de Boer heeft gezegd dat hij een ervaren Nederlandstalige verdediger erbij wil hebben. Dat zijn Muniesa en Dann allebei niet. Ik snap ook wel dat Frank de Boer Spaans kan om met Muniesa te communiceren. Maar het gaat natuurlijk vooral om de communicatie met vooral Alderweireld.

Ik ben geen voorstander van huren, zeker niet als topclub in je eigen land. Mocht hij goed presteren dan weet je zeker dat je hem niet kan behouden. Valt hij tegen dan zit je met zijn salaris.
Je kan eigenlijk nooit trots zijn op een gehuurde speler, dit is wel het geval bij een speler uit eigen opleiding en in mindere mate een gescoute/gekochte speler.

Ik denk ook niet dat de bericht enige waarheid bevat, de Engelse tabloids is zoals de Privé en de Story in Nederland.

waarom telkens die geruchten allemaal.
word je toch moe van van die geruchten telkens.
is niet serieus te nemen die geruchten
plaats dan niets.

17 juli 2012 om 18:42

Inderdaad, kwordt ook zo moe van die geruchten.
9 van de 10 geruchten zijn bullshit volgens mij.
Kgeloof er geen ruk van dat ajax en frank de boer met dit nieuwe beleid met zulke spelers aan komen...
Net zoals die geruchten van sapunaru van porto en benayoun van arsenal

off topic: ik heb een vraagje

Ik woon in belgie, en ik wou eens graag met een vriend van mij naar de johan cruijf schaal.
weet iemand, of je telefonisch kan bestellen (vanuit belgie)? want ik kan niet online betalen, omdat ik in belgie woon

alvast bedankt

Ik neem dit niet zo serieus, zijn salaris is enorm natuurlijk en dat kan Ajax nooit overnemen. Misschien via een constructie met Blackburn, maar dan nog zie ik deze jongen niet zo snel naar Ajax komen.

Hoezo jeugdopleiding? Gisteren en eergisteren werd mij luid en duidelijk verteld dat Ajax veel jeugdspelers heeft klaarstaan. Vervolgens lees ik dag in dag uit dat Ajax interesse heeft in respectievelijk, een Nederlandse Fransoos, 2 Roemenen en nu weer een Engelsman. Dit is dan ook mijn laatste reactie omtrent het bestempelen van Ajax als een ''huurclub'' dan wel ''koopclub. Ik hoop dan ook dat het de laatste keer is dat alle Ajacieden PSV bestempelen als ''koopclub''. We kunnen er niet omheen draaien..zowel PSV als Ajax moeten elders vissen omdat de eigen kweekvijvers nog halfvol zitten. Einde discussie.

17 juli 2012 om 21:18

Er staan ook een flink aantal jeugdspelers klaar, maar je hebt natuurlijk nooit een lichting waarmee je alle posities in het eerste kan vullen. Je zal dus af en toe aanvullingen nodig hebben. Bovendien weet je niet in hoeverre talenten als Dijks en Denswil er al een heel seizoen kunnen staan. Door te huren kan je een jaartje overlap creëren zodat de talenten zich verder kunnen ontwikkelen. Daarmee neem je financieel weinig risico.

Ik vind overigens ook dat het bestempelen van PSV als koopclub een vermoeiende discussie begint te worden. Van mij mogen moderators deze verwijderen onder de noemer "eindeloze discussie". Maar ja, daar ga ik niet over.

18 juli 2012 om 00:16

@ yahweh1979

Dan moet je die artikelen beter of anders gaan lezen. Er staan jonge gasten klaar, waarvan de technische staf denkt dat ze nog een jaartje nodig hebben. Dan is het toch handig om een speler voor een jaar te huren in plaats van veel geld te besteden aan een aankoop ?

PSV is ook een koopclub(is geen schande), er is een verschil tussen gerichte aankopen en altijd maar alles kopen. Doorgaans breken er bij Ajax meer eigen spelers door dan bij jouw club. Goed nu weet ik dat PSV ook die kant op wil en dat zoiets tijd kost maar niet om te provoceren. Het willen veranderen van een koopclub in een opleidings club hebben we natuurlijk vaker gehoord in het Eindhovense. Maar goed ik erg benieuwd hoeveel jonge gasten Advocaat dit seizoen zal laten debuteren. Daarmee bedoel een aantal spelers echt veel speel minuten geven en niet hier een daar wat minuutjes mogen pakken om de tijd op te vullen.

Er loopt echt wel wat talent rond in Eindhoven maar ik ben erg benieuwd wanneer ze daar eens echt lef gaan tonen en die jongens eens het vertrouwen geven. Het niet geven van vertrouwen is denk ik ook de reden dat er de laatste tijden veel jonge spelers bij PSV hun heil elders hebben gezocht. Bij Ajax vertrekt er ookweleens een jonge speler omdat een buitenlandse club zich meld maar de meeste blijven wel bij Ajax.

18 juli 2012 om 00:32

@afca:
Het opzetten van een geweldige jeugdopleiding is een meerjarenplan. Ben blij dat Goes voor PSV behouden blijft. In de toekomst zul je steeds meer gaan horen van Psv's talenten...depay en Locadia in de voornaamste volgorde dan Bertrams, Van Ooijen, Koch, Verkoelen, Ritzmaier. Bij PSV hebben in een te korte tijd te veel wisselingen van de wacht plaatsgevonden als je alleen al kijkt naar de jeugdopleiding...sturing, Vloet...het waren passanten. Na de herfinanciering is de jeugdopleiding de 2de belangrijke factor om het gezonde voortbestaan van PSV te waarborgen. Jelle Goes is dan ook bezig om iets moois neer te zetten. Mijn statement welke ik afgelopen dagen wilde maken is het feit dat het afgelopen moet zijn dat we elkaar bestempelen als koopclub...onze nationale kweeekvijvers zitten halfvol..dus logisch dat jullie en ook wij elders gaan vissen.

18 juli 2012 om 01:41

@ yahweh1979

Nu ben ik een tijdje niet actief geweest op voetbalzone, dus jouw bijdrages van de afgelopen tijd heb ik niet gezien. Maar goed zoals je het nu uitlegd ben ik het helemaal met je eens. Dat sommigen mensen (van beide kanten) er lol in hebben om altijd maar kort door de bocht te gaan zal je altijd houden en die moet je gewoon negeren,er zijn gelukkig nog voldoende mensen van beide kanten die wel normaal de discussie met elkaar aankunnen en willen gaan. Natuurlijk is een beetje leedvermaak en elkaar voor paal proberen te zetten wel leuk en hoort dat er ook bij, alleen slaat het helaas tevaak door en domineert dat de verschillende topics.

Jouw opmerking over die kweekvijver vind ik wel een hele goeie. Meer en meer clubs in Nederland richten zich meer dan ooit op de (eigen jeugd). Aangezien Nederland een klein landje is zal er denk ik in de aankomende jaren ook een fikse strijd geleverd worden om jong talent aan zich te binden. Een goed voorbeeld daarvan is eigenlijk wel dat gentelmen akkoord tussen de drie tradionele grootmachten wat allang en breed geschonden word door alle drie de clubs. Daar komt nog bij in het geval van jouw club dat er natuurlijk meerdere Bvo's in de omgeving zijn. Alleen zou PSV met haar naam toch in staat moeten zijn om bijna alle jeugd in Brabant naar zich toe te trekken.

Jelle Goes ken ik niet en daarom kan ik zijn werk ook niet beoordelen dat kan jij veel beter dan ik. Wat ik wel net las is dat hij een lucratief bod van Anzhi af heeft geslagen, dat vind ik wel mooi. Dat betekend dus dat die man hart heeft voor zijn werkzaamheden en Psv, juist van mensen met die instelling zullen Nederlandse clubs het meer en meer moeten hebben.

Wat ik niet snap is dat er bij PSV weinig ex-(top)voetballers in de jeugd actief zijn (correct me if I´m wrong). Bij mijn weten alleen Cocu en in de nabije toekomst van Bommel. Als je meer van dat soort ex spelers aan je jeugdopleding kan binden zal dat ook als een magneet werken voor aantrekken van talent. Het bewijs daarvan (niet om op te scheppen) is mijn club, waar een aantal talenten aangegeven hebben juist voor Ajax te kiezen omdat mensen zoals Bergkamp bij Ajax werkzaam zijn, terwijl ze ook voor veel geld in de opleidingen konden gaan van een aantal Europese grootmachten.

Nu ben ik wel heel nieuwschierig hoe jij over het volgende denkt. Er is natuurlijk wel wat gebeurd tussen PSV en Hiddink, de Visser en volgens mij ook Valckx. Dat PSV de macht van die ene zaakwaarnemer de kop in wou drukken snap ik. Alleen is daardoor het hele goede scoutings apparaat wat PSV toen had weg gevallen. In ieder geval de lijnen met Zuid-amerika en andere plekken op de wereld, daarvoor is volgens mij nooit echt vervanging voor gekomen. Naast het reorganiseren van de jeugdopleding ( waar PSV mee bezig is ) lijkt het mij ook van vitaal belang dat PSV ook dat gat zo snel mogelijk moet opvullen met mensen die goede (internationale) connecties hebben.

Het worden spannende tijden denk ik in Eindhoven, dat er talent rondloopt is duidelijk en hopelijk gaan die jongens nu echt de kans krijgen.

Geloof er niks van salaris kan nooooit betaald worden bovendien hoeveel engelse spelers spelen er ooit in de eredivisie?

Goeie verdediger die de boel achterin kan neerzetten wat wij natuurlijk wel nodig hebben, en inderdaad hij is veel te duur voor ons om hem te kopen.

Een engelse verdediger van blackburn..... bij ajax......
Past vast en zeker in de voetbalfilosofie van de amsterdammers kick and rush .
Of zou dit de eerste engelsman zijn die als verdediger ook kan voetballen?
Volgens mij een broodje aap verhaal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4145
2.Vitesse3818
3.PSV3722
4.Feyenoord3519
5.AZ3416
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
A. OnanaKeeper170
Q. PromesAanvaller176
D. TadićAanvaller179
L. TraoréAanvaller117
K. ScherpenKeeper00
N. TagliaficoVerdediger140
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

0 fans
Verdediger, 33 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 23 januari
Everton is niet de enige club met interesse in Bayern München-spits Joshua Zirkzee. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren