Een nieuwe start

Maandag, 16 juli 2012 om 21:19 door ASR10Totti

Mijn reis naar Rome is geboekt. Dinsdag 2 september vertrek ik, samen met mijn vriendin, vanuit de luchthaven in Brussel naar de eeuwige stad. Na al die tijd van dromen zal ik eindelijk eens de Italiaanse hoofdstad met mijn eigen ogen kunnen aanschouwen. Ik houd van Rome, maar vraag me niet waarom.

Ongeveer twee uur na ons vertrek uit België zullen we aankomen in de luchthaven Leonardo Da Vinci, ook wel bekend als Fiumicino. De plaats waar ook vele voetballers aankomen, om van daaruit te vertrekken naar een kantoor om hun vers contract te ondertekenen en vanaf dan deel uit te maken van onze prachtige club: AS Roma.

José Rodolfo Pires Ribeiro, beter bekend onder zijn voetbalnaam Dodo, was de eerste die deze zomer een contract mocht ondertekenen. De twintigjarige verdediger die overkomt van de Braziliaanse topclub Corinthians was de eerste transfer die AS Roma realiseerde deze zomer. En daar bleef het vooralsnog niet bij. Dodo werd gevolgd door zijn landgenoot Jonatan Lucca, de Griek Panagiotis Tachtsidis, die twee hele grote talenten blijken te zijn, en de Amerikaanse international Michael Bradley, die overkomt van Chievo Verona.

Na de eerdere definitieve vastlegging van die andere Braziliaan Marquinho, zijn dit tot nu toe de transfers die AS Roma deze zomer realiseerde. Terwijl Juventus zich kwalitatief goed versterkt en AC Milan zijn beste voetballers van de hand doet, denk ik dat wij als rood-gele supporters tevreden mogen zijn. Hoewel Italiaans international Fabio Borini en de Braziliaanse verdediger Juan de Romeinse deur achter zich dichttrokken en het vliegtuig naar respectievelijk Engeland en Brazilië namen, is er vooralsnog geen reden tot paniek.
Maar was het niet Walter Sabatini die ons een grote naam beloofde? Dat bracht de geruchtenmolen flink op hang en onze hoofden op hol. Namen als Nilmar, Giuseppe Rossi, Christian Eriksen, Angelo Ogbonna, Mattia Destro en anderen zouden onze club komen versterken, na een minder seizoen. Een voetbaljaar dat nog niet eens zo slecht was, als je rekening houdt met het feit dat er zowel een nieuwe trainer als nieuwe spelers werden gehaald die de Serie A nauwelijks tot niet kenden.

De voetbalfilosofie van Luis Enrique bleek geen succes te zijn, al had hij daarvoor, in mijn ogen althans, niet genoeg tijd voor genomen. Maar de gigantische druk die de media op hem uitoefende was natuurlijk geen pretje. Roma was plots geen Italiaanse topper meer. Onze trots werd voorbijgestreefd door clubs als Napoli, Udinese en zelfs onze eeuwige rivaal Lazio. Iedereen die ook maar iets heeft te maken met de Giallorossi zint op eerherstel. AS Roma ís en blijft een topclub.

De ommekeer begon met de aanstelling van de nieuwe coach Zdenek Zeman. Een man die onze club kent, de trainer die nota bene ons wonderkind Francesco Totti groot heeft gemaakt. Bij Pescara bewees hij jonge spelers uitstekend uit te spelen, wat zeker een troef is bij AS Roma, waar er ook heel wat jonge spelers rondlopen en jonge talenten die hopen een kans te maken op een plek bij het eerste team. Denk maar aan Nicolas Lopez, Alessio Romagnoli en Federico Viviani uit de Primavera, maar ook aan de nieuwe aanwinsten, zoals Dodo en Tachtsidis, en hoogstwaarschijnlijk de jonge Italiaanse spits Mattia Destro.

Er heerst vooralsnog nog wat onduidelijkheid rond de tactiek die Zeman zal gebruiken, en vooral rond de rol die Il Capitano zal toebedeeld krijgen. Maar wat volgens mij zeker zal gaan gebeuren, is dat zowel Erik Lamela als Miralem Pjanic dit seizoen heel belangrijk zullen worden voor AS Roma.

Er waait dus een nieuwe wind doorheen onze geliefde club. Het is reikhalzend uitkijken naar de aankopen die Roma nog zal doen deze zomer en naar de start van het nieuwe seizoen. De uitslagen van de eerste twee oefenwedstrijden die AS Roma achter de rug heeft tijdens de voorbereidingen stemmen me enigszins gerust. Er werd overtuigend met 9-0 gewonnen van Riscone en met 2-0 van CS Turnu Severin. Echte graadmeters zijn dit natuurlijk nog niet, maar de jongens tonen zich alvast strijdlustig en willen er echt voor gaan. Getuige de uitspraken van Bojan en Pjanic, die maar één iets willen: de Scudetto terug naar Rome brengen. Iets waar ik, en zoveel andere gepassioneerde Roma-fans na zoveel jaren naar hunkeren.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 13 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door asr10totti)

Blijkbaar is er wat fout gelopen met mijn alinea's. Excuses als het artikel daardoor wat onsamenhangend oogt of wat minder vlot leest, het is dus niet de bedoeling.

In principe geen slecht stuk maar het is een beetje saai om eerlijk te zijn. Toen ik de Titel zag staan dacht ik aan een mooi Historisch verhaal over Roma maar het bleef een beetje bij eventuele transfers. Verder is alles wel goed.(afgezien van de alinea's etc.)

Ik geef je 3 sterren

(Of topic: Veel plezier in Rome :D)

17 juli 2012 om 19:33

Dankjewel en bedankt voor je stem!

Hmm, ik weet niet veel van AS Roma dus ik vind het best een leuk stuk om te lezen. Ik ken de club alleen vanwege het prachtige stadion, Stekelenburg en de geweldige historie die het heeft. Ik vind het ook nooit leuk om te zien om op teletekst AS Roma te zien op de achtste plaats of zo.. Goed, clubs als Milan en Juventus zullen inderdaad verder zijn maar ik denk dat AS Roma dit seizoen wel eens hoge ogen kan gaan gooien dit seizoen.

Al met al, 4 sterren voor mij en ik wens je alvast een fijne vakantie toe!

17 juli 2012 om 19:35

Dankjewel en bedankt voor je stem!
Laten we hopen dat Roma beter draait dan vorig seizoen, ik geloof er alvast in!

Leuk stukje, altijd leuk om over Roma te lezen. Heerlijke club, kijk graag naar hun wedstrijden.

Wat moet het volgend jaar ongeveer worden qua opstelling, zal Gago bijvoorbeeld nog komen? Een rechtsback lijkt me sowieso noodzakelijk en ook centraal achterin is er eigenlijk niks meer over na het vertrek van Juan en afgelopen uitleenbeurt van Kjaer. Niet dat je die nog wilt na vorig seizoen, of wel? Dan heb je Heinze nog, maar hoe lang kan dat nog?

Bradley zal wel voor de breedte zijn gehaald neem ik aan, of zal hij in plaats van Gago komen te spelen?

Stekelenburg
????????
????????
Heinze?
Angel/Dodo
De Rossi
Gago/Marq
Bojan
Pjanic
Lamela
Osval/Destro
17 juli 2012 om 10:03

Ik denk dat Bradley gehaald is voor een basisplaats.

Fernando Gago zit momenteel weer bij Real Madrid. AS Roma wilde niet opnieuw aan de huurprijs voldoen.

Kjaer wil ik nooit maar dan ook nooit meer in een AS Roma shirt zien. Deze speler heeft ons in z'n eentje misschien wel 15 doelpunten gekost.

Er waait dus een nieuwe wind doorheen onze geliefde club.

Zulke monsterlijke zinnen kan je voorkomen door je stuk eerst eens door een ander te laten lezen.

Je zegt zelf al dat het er wat onsamenhangend er uit ziet, goed dat je zelfkritiek hebt, er is dus ruimte voor verbetering.

17 juli 2012 om 19:36

Tuurlijk is er ruimte voor verbetering, dat is er altijd. Het is ook mijn eerste artikel als Clubexpert, dus ik verwacht ook nog niet meteen dé perfectie.
Bedankt voor je mening!

Ik vind het erg leuk om eindelijk weer eens een CE over onze club te lezen.

Ik ben het echter niet eens met het feit dat je AS Roma een topclub noemt.
AS Roma is één van de grootste clubs in Italië, maar AS Roma is geen echte topclub.
Juventus, Internazionale en AC Milan zijn de topclubs van Italië. Wij zijn eigenlijk niet meer dan een leuke subtopper zoals Napoli en Udinese dat bijvoorbeeld ook zijn.

Omdat ik onze club ook zo goed mogelijk probeer te volgen, staat er voor mij niks nieuws of interessants in. Dit vind ik erg jammer. Ik lees namelijk graag nieuwe informatie. Maar dat ligt niet aan jouw artikel, maar dat ligt aan mij. Maar ik kan je daarom wel zeggen dat je alle informatie omtrent de transfers gewoon goed kloppen. Jouw CE informeert de niet AS Roma-volgers meer dan voldoende over de stand van zaken.

Ik denk dat wat extra informatie over Maarten Stekelenburg de lezer ook wat interessanter had gevonden. Dit was een goede kans om de leden op Voetbalzone te informeren over hoe het eerste jaar van Maarten Stekelenburg voor hem geweest is.

Ik ben benieuwd naar je volgende CE.

Ik wens je alvast een prettige vakantie.

17 juli 2012 om 14:19

Kijk per jaar verschilt het eigenlijk in Italië. Het ene jaar kan je 2e of 3e worden en het seizoen erop 10e.

AC Milan en internazionale hebben de laatste jaren praktisch altijd bovenin mee gedaan. Juventus is nu weer terug waar ze horen.

Maar AS Roma heeft de laatste jaren wel beduidend meer gepresteerd dan clubs als Napoli, Udinese, Lazio etc. Deze ploegen zijn nu hoger geëindigd. Maar Roma is nog niet zo gek lang terug kampioen geworden en hebben veel CL gespeeld. Waarin ze regelmatig de poule overleefden.

Dus in mijn ogen doe je ze te kort door ze te vergelijken met Udinese en Napoli.

17 juli 2012 om 19:38

Dankjewel en bedankt voor je stem!
Ik vind AS Roma wel een topclub, maar je hebt gelijk als je Juventus, AC Milan en misschien ook wel Inter Milaan nog een trapje hoger plaatst dan Roma.

Hele mooie CE over AS Roma!

Kijk, zulke clubs als AS Roma vind ik mooie clubs en Manchester City en PSG kunnen hier 'n voorbeeld aannemen. Want AS Roma heeft ook 'n rijke eigenaar, maar die strooit niet met geld als Manchester City en Psg. AS Roma doet gewoon investeringen in jonge spelers als Dodo, Jonatan Lucca, Panagiotis Tachtsidis en verder nog 'n uitstekende aankoop met Michael Bradley.

Dat vind ik nou heel mooi en goed beleid. M'n complimenten voor je CE, ik geef je 5 sterren, want het leest fijn en ik vind het ook nog boeiend! Verder nog 'n fijne vakantie met je vriendin in Rome!

17 juli 2012 om 19:39

Dankjewel en bedankt voor je stem! Leuk om jouw reactie te lezen.
AS Roma heeft vorig seizoen miljoenen uitgegeven aan nieuwe aanwinsten, maar nooit torenhoge bedragen als Manchester City en PSG dat doen. Dat siert hen wel, vind ik toch.

Matig stuk. Je vertelt een aantal dingen die voor mij als niet Roma volger absoluut nieuw zijn. Maar slechte zinsopbouw is vrij vervelend.

Ongeveer twee uur na ons vertrek uit België zullen we aankomen in de luchthaven Leonardo Da Vinci
Niet in maar op.

Dodo werd gevolgd door zijn landgenoot Jonatan Lucca, de Griek Panagiotis Tachtsidis, die twee hele grote talenten blijken te zijn, en de Amerikaanse international Michael Bradley, die overkomt van Chievo Verona.

Nooit een komma voor en. Plus 1e deel van de zin loopt niet goed.

Dat bracht de geruchtenmolen flink op hang en onze hoofden op hol.

Flink op gang.

En zo zitten er nog meerdere foutjes in.

Al met al wel 3 sterren

17 juli 2012 om 19:41

Ik vind het vreemd van mezelf dat ik een fout als 'op hang brengen' heb geschreven. Niet goed genoeg nagelezen, want normaal zou ik zoiets nooit schrijven.
Alvast bedankt voor je mening en je stem!

Leuk stuk. Alinea indeling inderdaad een beetje vervelend. Met zo'n hart voor Roma zul je in ieder geval een top vakantie beleven. Heb zelf ooit de 'derby della capitale' mogen meemaken, en ondanks het feit dat Lazio me meer aanspreekt kan ik zeggen dat AS Roma idd een fascinerende club blijft. Ik kan AS Roma wel geen topclub noemen, ook al denken ze in Rome van wel. De transfers die zij deze zomer gedaan hebben zijn in mijn ogen niet voldoende om Roma terug aan de top te brengen, daar is het kwalitatief gewoon niet sterk genoeg voor. Wel ben ik te spreken over Zeman, een eigenzinnige trainer die een niet-alledaagse maar succesvolle manier van coachen erop nahoudt. Ik wens je in ieder geval een fijne vakantie toe!

17 juli 2012 om 19:43

Dankjewel en bedankt voor je stem!
De transfers die ze al hebben gerealiseerd zijn inderdaad geen echte topspelers, maar toch hoop ik dat ze op termijn hun meerwaarde zullen tonen. In het begin stond ik wat sceptisch tegenover de aanstelling van Zdenek Zeman, maar ondertussen sta ik helemaal achter deze trainer. Ik geloof in zijn visie en ik geloof ook dat het bij Roma zal aanslaan.

Redelijk goede CE, maar je mocht er iets dieper op in gaan vind ik.

3 sterren.

En alvast een fijne vakantie in Rome :D

17 juli 2012 om 19:44

Dankjewel en bedankt voor je mening en je stem!

Je hebt soms een wat rare woordkeuze naar mijn idee. Ik zal even een paar voorbeelden geven.
- 'dodo werd gevolgd door zijn landgenoot Jonatan Lucca, de Griek Panagiotis Tachtsidis, die twee hele grote talenten blijken te zijn,' dit leest voor mij niet echt lekker weg, misschien dat je het op een andere manier kunt verwoorden: 'dodo werd gevolgd door twee grote talenten, namelijk landgenoot Jonatan Lucca en de Griek Panagiotis Tachtsidis.

- 'namen als Nilmar, Giuseppe Rossi, Christian Eriksen, Angelo Ogbonna, Mattia Destro en anderen zouden onze club komen versterken' ik neem aan dat je niet bedoeld dat al deze spelers naar Roma zouden vertrekken? Beter is misschien: 'een speler als Nilmar, Guiseppe Rossi, Christian Eriksen, Angelo Ogbonna, Mattia Destro of iemand anders zou onze club komen versterken.'

- 'bij Pescara bewees hij jonge spelers uitstekend uit te spelen' Ik denk dat dit een typfout is of anders snap ik de hele zin niet. Het zal er op neer komen dat Zeman bij Pescara bewees uitstekend met jonge spelers om te kunnen gaan.

- 'er waait dus een nieuwe wind doorheen onze geliefde club.' 'doorheen' moet natuurlijk 'door' zijn.

- 'iets waar ik, en zoveel andere gepassioneerde Roma-fans na zoveel jaren naar hunkeren.' Ik zou er 'iets waar ik en zoveel andere gepassioneerde Roma-fans al zoveel jaren naar hunkeren' van maken.

Hiernaast moet je opletten dat je geen komma gebruikt voor het woordje 'en'. Je gebruikt vrij veel komma's op verkeerde plekken, bijvoorbeeld in de één na laatste alinea.

Ik heb misschien relatief veel 'foutjes' genoemd voor een klein stuk tekst, maar ik moet je wel bekennen dat ik me niet heb gestoord aan die dingen, het is hoogstens opmerkelijk en wat raar. Je schrijfstijl is prima en het onderwerp spreekt me heel erg aan. Roma is een fantastische club en ik denk dat je goed hebt weergegeven hoe ze het volgende seizoen gaan starten zoals de zaken er nu voor staan.

Ik geef je 4 sterren.

18 juli 2012 om 20:34

Bedankt voor je stem!
Na de opsommingen van de foutjes die ik heb gemaakt wordt het me wel duidelijk. Er is ruimte voor verbetering, zaken die ik in mijn achterhoofd zal houden bij het schrijven van mijn volgende artikel!

Leuk stuk, vooral informatief voor de niet-roma fan. Maar ook als trouwe volger vind ik het leuk om de stand van zaken nog eens samengevat te zien. Vlot geschreven ook.

Zal wel een leuke trip worden. Hoop ik zelf in de toekomst ook eens te doen. Heb Roma enkel nog maar uit zien spelen, en zeker Totti wil ik eens zien.

18 juli 2012 om 20:36

Dankjewel!
Ik heb AS Roma één keer aan het werk gezien, live. Toen ze naar België kwamen voor de wedstrijd tegen AA Gent, voor de kwalificatie van de Europa Leauge. Toen scoorde onze held Francesco Totti een hattrick! Helaas werd hij door het merendeel van de Gent-fans uitgescholden en wisselde de trainer hem na ongeveer 55 minuten. De eindstand werd 1-7, ik kan je wel zeggen dat het voor mij moeilijk was om me rustig te houden tussen alle Gent-supporters na de afstraffing door je favoriete team dat je eindelijk eens aan het werk zag..

19 juli 2012 om 11:14

Ik ben zelf ook Belg en heb Roma tegen Club Brugge zien spelen 6 jaar terug. Was toen 1-2 voor ons Hoop ze dus in de toekomst ook te zien mét de capitano erbij.

19 juli 2012 om 19:42

Ik hoop dat ons dat nog zal lukken..

Roma heeft nu een aantal redelijke aankopen gedaan. Maar deze zijn met name voor de toekomst..
De Grote vraag is nu nog: Gaat Sabatini nog een goede verdediger kopen.
Want Kjaer kunnen we zo in de schappen bij albert heijn zetten. Bij de gatenkaas dan wel te verstaan.

Ik ga niet zoals andere mensen hierboven klagen over je spelling. Ik vind dat je pas dat recht hebt als je zelf een stuk over je club hebt geschreven. Een aantal mensen voelen zich nu aangesproken, een aantal misschien ook niet.

Asr10totti,
Goed stukje ik wens je een fijne vakantie!

18 juli 2012 om 20:38

Dankjewel en bedankt voor je stem!
Ik hoop het alvast.. Met Juan verliezen we een groot deel van onze ervaring achterin, de linie die vorig seizoen al zo zwak bleek.. Het zal afwachten worden, de transfermarkt is nog lang open, dus we hebben hoop!

Eindelijk weer eens een stuk over mijn, onze club, maar we terecht trots op mogen zijn...

Ik vind het een goed stuk, hopelijk heb je hiermee meer VZ leden aangspoort om meer AS Roma te gaan kijken en volgen...

Ik wens je een Fijne vakantie en geef je 5 sterren...

18 juli 2012 om 22:00

Dankjewel en bedankt voor je mening en je stem!

Hey Asr10totti,

Top dat je ook de tijd en moeite neemt om een clubexpert over onze geliefde club AS Roma te schrijven.

Ik vind je stuk natuurlijk leuk om te lezen. Er zitten een aantal kleine spel/opbouw foutjes in, maar ik erger me daar niet zo aan. Inhoudelijk is het een goed stukje met veel informatie over de afgelopen periode. Als ik dan toch een kleine opmerking mag plaatsen dan vind ik met name de zin: "er waait dus een nieuwe wind doorheen onze geliefde club." een niet geheel kloppen. Ik snap wel wat je bedoelt maar in feite waait er nu weer een oude wind door de club met Zdenek Zeman. De nieuwe wind is gaan liggen en heeft het na een seizoen opgegeven.

Over de aankopen ben ik redelijk content. Alleen zoals velen ben ik nu best sceptisch over de beloftes die Dibenedetto bij zijn komst gedaan. De nieuwe weg die vorig seizoen is ingeslagen is alweer voorbij en daarmee verandert ook het beleid. Met Zeman is er gekozen voor een ander type trainer. Ik weet nog goed dat men in 1997 erg kritisch was op de keuze voor Zeman (ex-lazio). Maar dat pakte erg goed uit. Nu wacht hem weer een lastige en zware taak. De verwachtingen dit seizoen zullen hoger zijn dan vorig seizoen en men moet nog bepaalde posities echt gaan versterken. Al met al is het weer een spannende zomer voor de Giallorossi.

Ik was van plan om binnenkort ook weer een stuk te schrijven, maar aangezien je me voor bent wacht ik hier nog even mee ;.
Ik kom net terug uit Rome en ga er begin september ook weer heen. Uit de tekst begrijp ik dat het je eerste bezoek wordt aan Rome. Ik wens je veel plezier en mocht je nog tips willen over Roma-spots dan kun je me altijd een bericht sturen.

Ciao Amico

18 juli 2012 om 22:28

Misschien lopen we er elkaar wel tegen het lijf zonder dat we het weten van elkaar!
Alvast bedankt, ik zal je zeker nog een bericht sturen, als ik de reis voorbereid.
Dankjewel voor je mening over mijn artikel. De verwachtingen zullen inderdaad veel hoger liggen dan vorig seizoen, maar ik ben vrij optimistisch. Ik heb het gevoel dat de sfeer goed zit binnen het team, dat het team ook in evenwicht ligt, maar dat we wel nog nood hebben aan een goede defensieve versterking.

Mooi stuk man! Hopelijk wordt volgend jaar een betere. Ik ben nog nooit in Rome geweest ook helaas, al ben ik al 10 jaar fan. Waarschijnlijk dit jaar nog en anders 2013, ik moet Totti ooit live aan t werk zien. Mooi dat ik niet de enige ben met deze passie! Overigens kan ik je nu niet beoordelen omdat ik op m'n iPhone op vz zit, maar dat doe ik zodra ik weer op achter m'n pc zit.

Forza Giallorossi!

19 juli 2012 om 19:44

Dankjewel!
Ik hoop het ook, maar ik heb er een goed gevoel bij.. Ik hoop dat je ooit Francesco Totti nog aan het werk zult zien, zo'n prachtige speler..

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

AS Roma

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
F. BertiKeeper
P. BoerKeeper
D. BouahVerdediger
R. CalafioriVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina AS Roma.

In de wandelgangen

Dinsdag 3 augustus
Oussama Idrissi heeft een aanbieding van Club Brugge naast zich neergelegd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren