De Boer nog zonder beoogde links- en rechtsbuiten tegen Noordwijk

Vrijdag, 13 juli 2012 om 15:10Erik van Dam

/

Frank de Boer kan ook in de vijfde oefenwedstrijd van Ajax, zaterdag tegen vv Noordwijk, nog geen beroep doen op Derk Boerrigter en Miralem Sulejmani, de beoogde links- en rechtsbuiten voor het nieuwe seizoen. De twee flankaanvallers kampten vorig seizoen al met blessures en zijn ook nu nog niet fit. Zonder hen won Ajax wel de eerste vier oefenduels.

Boerrigter is nog herstellende van een breukje in een rugwervel, dat hij in november opliep in de wedstrijd tegen FC Utrecht. Later maakte hij wel zijn rentree, maar compleet in orde is hij nog niet geweest. Sulejmani op zijn beurt werkt nog aan het herstel van een zware knieblessure, die hij in maart opliep in de wedstrijd tegen Roda JC. De Serviër moest toen al na een half uur spelen naar de kant.

De Boer zal, zolang Boerrigter en Sulejmani nog niet fit zijn, een beroep moeten blijven doen op andere spelers. Onder meer Viktor Fischer, Davy Klaassen, Thulani Serero en Jody Lukoki kwamen al aan bod in de voorgaande oefenduels van de Amsterdammers. Ajax opent het seizoen officieel op 5 augustus, in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV.


Poll

Gaan Derk Boerrigter en Miralem Sulejmani hun laatste seizoen bij Ajax in?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door ajaxrus)
13 juli 2012 om 15:22

Derk heeft laatst een foto laten maken, voor een controle.
Hij ging vooruit maar was nog niet helemaal hersteld. (nog steeds niet)

13 juli 2012 om 15:27

Dat probleem zal zich dus herhalen.
Maar een Chronische Blessure aan de rug is een erg vervelende blessure die zich blijft herhalen en opduiken.

Je kan het zien als groeipijn.. dus dat je telkens maar weer last krijgt van je spieren in je kuit of hamstring etc.. daarmee kun je het vergelijken, alleen is dit tijdelijk en wat Boerrigter heeft voor een zeer lange duur vrees ik.

13 juli 2012 om 15:31

Volgens mij is er nooit gezegd dat dit een chronische blessure is die hem de rest van zijn leven parte zal spelen? Dit is kennelijk gewoon een blessure die veel tijd kost:

Ajax Netwerk:"maandag heb ik een Ct-scan gehad. Het breukje is goed hersteld, maar nog niet volledig. Ik kan in principe alles, rennen, schieten etc. Maar uit voorzorg doe ik nog niet mee met wedstrijden en partijen. Als ik er een nieuwe tik op krijg, loop ik nog het risico dat het opnieuw breekt."

13 juli 2012 om 15:35

Jij bent een Ajacied, dus jij zal het wel beter weten dan ik, maar ik hoor mensen al zo lang over die blessure van hem praten, dan denk ik natuurlijk meteen aan een Chronische Blessure, omdat het zich herhaalt..

Zelfde geval een beetje als Boilessen.

Maarja, in iedergeval! Goed om te lezen dat het weer ietsje beter met hem gaat.
Erg goede voetballer die Ramos zelfs een paar keer schitterend voorbij speelde.

13 juli 2012 om 15:37

Het verschil met boerrigter en boilesen is dat Boerrigter nog steeds met die blessure loopt en boilesen al 3x die zelfde blessure heeft opgelopen telkens als die weer fit was kreeg hij opnieuw een terugslag.

13 juli 2012 om 15:38

Joh, Heitinga is ook in het begin van z'n carriere er 2 jaar uitgeweest met zware (kruisband dacht ik) blessures en uiteindelijk kwam dat ook weer redelijk goed.. Hij is iig voor 10 miljoen nog gewoon verkocht aan Atletico

13 juli 2012 om 15:50

@houstondynamo
Ik ben geen Ajacied..... het verschil met een chronische blessure is dat dit in principe nog steeds om dezelfde blessure gaat waarvan hij niet hersteld is. Het gevalletje Boilesen zou je eerder een chronische blessure kunnen noemen (hoewel ook dat nog te vroeg is) omdat die blessure steeds terug komt als hij fit is verklaard.

14 juli 2012 om 12:22

Ze zijn inderdaad erg blessure gevoelig.
Ik hoop voor jullie dat hij tegen PSV weer fit is, want het gaat toch ergens om die wedstrijd.

13 juli 2012 om 15:26

het blijft jammer dat een goede buitenspeler als Boerrigter niet inzetbaar is.

13 juli 2012 om 15:26

Hoop dat boerrigter spoedig terugkomt, want we hebben hem ook nodig in oranje.

13 juli 2012 om 17:16

Nodig in Oranje?

Waarop is dat gebaseerd? op die 6 wedstrijdjes? Tegen Graafschap enzo?

13 juli 2012 om 18:33

Hmmm vond de wedstrijd van boerrigter versus sergio ramos (volgends mij beste of een der beste dit ek) wel aardig!!!!!

13 juli 2012 om 15:34

Ik vind het persoonlijk jammer dat Boerrigter zo blessuregevoelig is, ik heb vooral het eerste deel van de competitie erg van zijn spel genoten en denk dat het een dodelijke combinatie kan zijn als zowel hij en Sigthorsson fit zijn. In mijn ogen duurt de transfer van Narsingh naar zowel Ajax of PSV al veel te lang en krijg ik weer flashbacks van de transfer van Mounir naar Ajax met de aanvullende eisen achteraf. Persoonlijk hoop ik dat Suljemani gewoon bijtekend en eindelijk gaat vlammen omdat de druk van de 16 miljoen van z'n schouders valt (lees; genoegen neemt met minder salaris en daardoor misschien weer die extra drive krijg/met beide voeten op de aarde komt).

Ik ben blij dat Frank heel voorzichtig is met Boerrigter. Die moet je ook vooral niet al te snel brengen dat hebben we vorig jaar al gezien, 1 wedstrijd spelen en hij lag er weer een kwart jaar uit. Nu gwn wachten totdat die 100 is en hopelijk kan hij dus de eerste wedstrijd van de competitie halen. Verwacht niet dat hij in de wedstrijd tegen PSV staat om de JC schaal. Het zelfde geld voor sulejmani. Hopelijk gaat hij door met voetballen zoals hij vorig jaar tot aan de winterstop heeft gespeeld want toen speelde die goed en scoorde ook veel voor een Rechts buiten. Maar ik hoop het liefst dat narsingh ofzo komt, maar verwacht het niet meer. Daarnaast hoop ik ook dat lukoki wat speel minuten krijgt heb genoten in de oefenwedstrijden die hij speelde (oke het waren tegen amateurs maar alsnog die ebecilio en ozbiliz proberen het geen eens om er langs te komen). altijd mannetje opzoeken en er langs. Zit veel potentie in.

Extra: Boilesen heeft zijn contract verlengt tot 2016!

Edit: spelfouten

13 juli 2012 om 15:33

Idd frank is hardstikke voorzichtig met Boerrigter en dat is maar goed ook, Ik was wat sceptisch toen ze hem aantrokken maar hij heeft binnen een paar weken mij overtuigd met zijn klasse, Ik herriner me nog een goal waar hij het hele veld overstak met een schitterende snelheid echt genieten, Ook Sulejmani deed het erg goed voor zijn blessure het begon er op te lijken dat hij zijn belofte eindelijk begon waar te maken en toen kwam die vervelende blessure helaas, Ondanks dat vind ik dat bedrag wat destijds voor hem is betaald nog steeds schandalig maar dit kunnen we niet meer terugdraaien dus nu zit er niks anders op dan er het beste van maken. Met een fitte Boerrigter-siggi-sulejmani heb je gewoon de beste aanval van de eredivisie (mijn mening) als Narsingh daar nog bij komt word je alleen maar sterker.

Ik hoop dat Fischer op links gaat beginnen tegen Noordwijk & Lukoki of Serero op rechts.

Hoe sneu het ook is.. Boerrigter zal je dit seizoen maar zeer weinig gebruik van kunnen maken..
Hij heeft echt een rug van een bejaarde.. Chronische blessure, erg lullig.

Daarnaast zou ik als ik Ajax was, Sulejmani nauwelijks meer opstellen.. hij is zo ongelovelijk lui en werkt niet hard.
Bij Ajax gaat het toch wel meer dan 80 procent ook om werklust en de wil om te winnen.
Zie je nauwelijks bij hem.

13 juli 2012 om 15:33

Hij heeft een breukje in zijn rugwervel; geen rug van een bejaarde Volgens mij is er geen enkele reden om aan te nemen dat dit chronisch is omdat breukjes gewoon kunnen herstellen. Of is een gebroken sleutelbeen ook chronisch?

13 juli 2012 om 15:40

Hij sukkelt er al mee sinds november (dacht ik?) dus je kan wel stellen dat het in ieder geval hardnekkig is!

13 juli 2012 om 15:48

Ja maar dat is natuurlijk wat anders dan een chronische blessure; ik kan me voorstellen dat het herstel van een breukje in een rugwervel langer duurt dan een breukje in een sleutelbeen (al is het alleen maar omdat je je rug bijna niet stil kan houden zonder steun).

13 juli 2012 om 15:42

Hebben we hier te maken met de clubarts van Ajax of met Frank te Boer? Je bent schijnbaar erg goed op de hoogte van de fysieke gesteldheid van Derk en de inzet van Sulejmani...

Laten we wat Derk betreft maar rustig afwachten, de laatste berichten waren dat er nog een breukje zat, dat heeft dus niks met een chronische pijn te maken... Sulejmani heeft ook een lange tijd last gehad van een blessure, waardoor hij nooit de 100 procent heeft kunnen geven. Ik persoonlijk ben geen fan van hem en wat mij betreft komt er een vervanger voor hem. Maar ik begrijp best dat als die er niet is, of niet te betalen is dat Ajax nog even door gaat met hem.

Ik vind het ook wel grappig dat je zomaar een percentage kan opnoemen , op welk rekenmodel is dat gebaseerd?

ik dcht dat narsingh de beoogde rechtsbuiten was...

13 juli 2012 om 15:31

Ja zou beter zijn van wel want met Sulejmani win je de oorlog niet. En een nieuwe linksbuiten lijkt me ook niet overbodig gezien Boerrichter veel geblesseerd is en gezien de vele wedstrijden die ze moeten spelen een extra nooit weg is. Daarnaast vind ik de andere buitenspelers van Ajax niet veel soeps. Kan je beter geen buitenspelers opstellen vind ik maarja dat zal bij Ajax onder het huidige beleid niet snel gebeuren denk ik..

nou dat is een domper zeg! hopelijk komt het nog goed met derk en mikkie. misschien doen ze er wel goed aan om 2 flank aanvallers te halen want een seizoen met jeugd voorin werkt denk ik niet. ik ben benieuwd wat het gaat worden tegen psv. denk dat de cruijffschaal naar eindhoven gaat.

maakt me opzich niet uit. als maar de eredivisieschaal naar amsterdam gaat volgend jaar in mei ;-)

Dat wordt weer Ajax B in de voorhoede, het gekwel begint nu al...

13 juli 2012 om 15:32

Ajax moet gewoon Wildschut halen bij VVV en is een zelfde soort spelers als Boerighter en narsingh en Sulejmani zou ik gewoon laten concurreren met Ozbliz en een opvolger voor vertonghen halen en we zijn klaar.

13 juli 2012 om 15:32

Als we met die B voorhoede weer kampioen worden...

Vind dat Ajax vorig seizoen toch qua aankopen wel grote risico's heeft genomen met Boerrigter en Sigi , beide spelers stonden al bekend als kwetsbaar en dat is ook weer gebleken vorig seizoen , beide spelers hebben maar een handje vol wedstrijden gespeeld waarvan misschien bij Boerrigter nog wel de grootste vraag is of hij eigenlijk wel gemaakt is voor topvoetbal want je rug is toch wel zeer cruciaal ook voor je verdere leven.

Als men bij Ajax werk maakt van Narsingh kunnen zie de luie nietsnut van een Suljemani ergens gaan slijten want die jongen heeft bij Ajax nooit laten zien waarom Ajax toendertijd zoveel geld aan Heerenveen heeft betaald voor hem.

13 juli 2012 om 15:58

Sulejmani mogen ze ook nu al slijten. Daarbij waren, als je Sigi en Boerrigter al twijfel gevallen noemt, Janssen (vanwege zijn leeftijd en leefpatroon), Cillessen (vanwege zijn gebrek aan ervaring, moeilijk in te schatten hoe goed hij echt is) en Serero (een jonge Afrikaanse speler, zal niet de eerste zijn die niet kan aarden in Europa) ook twijfelgevallen.

Als Ajax een speler koopt voor het eerste hebben ze bijna nooit zekerheid. Ajax haalt elk jaar wel een paar spelers, maar de opstelling bestaat bijna alleen maar uit spelers die, ook al is het maar een klein gedeelte, uit de jeugd gehaald zijn.

Theo Janssen had ook moeite in het begin. Sulejmani heeft het nooit waar kunnen maken. Deze spelers waren, toen ze gehaald werden, één van de beste spelers in de competitie en nog hebben ze moeite (gehad) zich aan te passen.

13 juli 2012 om 17:19

Ik heb het over fysiek gebied dus dat je mooi dat hele verhaal gaat afsteken is misschien alleen relevant bij Theo Janssen en niet bij al die andere spelers.

Je hoeft mij niet uit te leggen of de les te lezen dat Janssen en Suljemani een van de beste spelers waren toen ze aangetrokken werden door Ajax , dat is totaal niet relevant op mijn verhaal.

13 juli 2012 om 17:29

Mijn punt is dat het moeilijk inschatten is wat er fout kan gaan. Ja, ze hadden al een klein verleden met blessure's, maar dan nog weet je niet hoe dat zich gaat ontwikkelen bij Ajax.

Het waren geen Robben's, Castelen's of Leonardo's met een hele lange geschiedenis aan lange blessure's...

Theo Janssen speelde ook heel lang met pijnstillers, maar die heeft afgelopen seizoen toch redelijk veel gespeeld.

Als Ajax naar jou zou luisteren zouden ze nooit meer iemand kunnen halen die in het verleden blessure's hebben gehad..

Jammer dat hij Boerrighter niet kan opstellen, maar ja het is maar een oefenwedstrijd . Ik hoop niet dat hij een carriere als Robben krijgt waar hij de helft van bijna elk seizoen geblesseerd is.

Ik hoop dat Ajax een gauw een opvolger haalt voor Boerighter die erg blessure gevoelig is en jammer voor Ajax. Ik hoop dat ze voor Wildschut gaan die je voor 2/5 miljoen op kan halen bij VVV en spelers als Ebecilio, Ozbiliz en Lukoki komen nog te kort voor die positie.

Ik begrijp Ebicillio niet, ook hij weet dat Fischer hem in de pikorde voorbij aan het spelen is en wat doet Ebicillio een beetje hakjes geven die 9 van de 10 keer niet aan komen. Ebicillio heeft ook al laat hij het niet zien wel degelijk talent. Zijn positiespel en inzicht is prima alleen moet zijn handelingssnelheid omhoog. Doodzonde dat hij zo niet professioneel bezig is met zijn vak.

Fischer doet het overigens erg verdienstelijk al heeft hij nog genoeg te verbeteren in zijn passing. Lukoki is een leuke speler om na te kijken en je ziet dat hij progressie boekt. Ozbiliz daarentegen moeten ze zo snel mogelijk lozen want die voegt werkelijk niks toe.

Ben benieuwt hoe Lukoki en Ebicillio het gaan doen dit seizoen. Het zou mooi zijn als ze allebei verdienstelijk concurreren met de beoogden vleugelaanvallers.

ik hoop dat hij er weer bij is als het echt om draait, nu kunnen we nog wel zonder hem en sulymani.

Ik hoop dat Ozbiliz het dit jaar gaat waar maken. Die gozer heeft echt zat techniek, alleen hij is heel slordig aan de bal en wilt zich soms teveel bewijzen. Hij heeft zoveel potentie, maar het komt er helaas nog te weinig uit. Jammer!

Narsingh is wel een goede, maar het is toch weer afwachten of hij dit seizoen hetzelfde kan presteren, geen Dost meer in de spits, maar Amoah. Wordt toch anders voetballen. Zelfde geldt voor Wildschut, leuke voetballer, maar laat het dit seizoen maar nog een keer zien.

Lijkt mij dat ebecilio en ozbilliz op de flanken gaan in de voorbereiding... dat zijn toch echt flankspelers.
Ja wat is wijsheid, ik bedoel ben nog niet zo kapot van narsing maar ja je moet toch iets gaan doen nu. met eenbeetje pech liggen derk en mickey er paar maanden uit per seizoen dan moet je wel wat hebben en niet alleen jeugd. een Lukoki kan het beste verhuurd worden sterker worden en ervaring op doen.

Daarom moet Ajax ook gewoon proberen Narsingh binnen te halen, die is een stuk minder blessure gevoelig, in tegenstelling tot Micky. Ook voor Boerrigter moet je een goede reserve hebben staan, want Ebecilio is gewoon niet goed genoeg.

Balen, maar Ajax kan ze idd beter besparen. Misschien doen ze mee tegen Celtic (dacht dat het de laatste tegenstander in de voorbereiding zou zijn).

13 juli 2012 om 19:47

Na Celtic gaat Ajax nog naar Engeland waar 2 wedstrijden worden gespeeld.
Tegen Southampton en Norwich City.

14 juli 2012 om 13:32

Danku voor de info

met koppers dijks denswil boilesen veltman nieuwpoort vanrhijn ligeon heeft Ajax heel veel verdedigend talent.

Jammer dat die gasten nog niet fit zijn. Hoop echt dat Ajax nog wat kan doen met jeugd of aankopen, in godsnaam anders moeten we weer de wedstrijden door zien te worstelen met ergenis over Ebicilio. Tis me een volslagen raadsel waarom die gozer nog steeds bij de selectie zit. Die gozer is het Ajax-shirt onwaardig. ja en nu krijgen we weer verhalen over zijn doelpunten bij Roda, maar das ook het enige wat ie heeft laten zien. Zuinig op die jongens zijn, maar er moet echt wel opvolging komen anders red je het niet in zo een lang seizoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ00
2.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ten HagUnknown
J. GorterKeeper
A. OnanaKeeper
N. TagliaficoVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

Nederland
86 fans
Middenvelder, 34 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 5 augustus
Als Harry Kane wordt verkocht aan Manchester City, denkt Tottenham Hotspur aan de komst van Philippe Coutinho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren