Update: Vechtpartij kost Rajkovic waarschijnlijk toekomst bij HSV

Zaterdag, 14 juli 2012 om 07:45Erik van Dam • Laatste update: 07:45

/

Het seizoen moet nog van start gaan, maar bij Hamburger SV zit de agressie er nu al in. Het Duitse BILD maakt melding van een vechtpartij op de trainingen bij de Bundesligist en plaatst ook foto's van een incident tussen Slobodan Rajkovic en Heung-Min Son.

De Serviër en Zuid-Koreaan kregen het vrijdagmorgen om onduidelijke redenen met elkaar aan de stok. De twee ruzieden eerst met woorden, maar daarna ging het verder. Rajkovic (ex-PSV, -FC Twente en -Vitesse) zou Son met de vuist hebben geslagen en daarbij onbedoeld ook een andere teamgenoot geraakt hebben, die er niets mee te maken had: Tolgay Arslan.

Tolgay ging naar de grond en had uiteindelijk verzorging nodig van de medische staf, zo is te zien op de foto's van BILD. Son wilde met een heuse kung fu-trap nog wat terugdoen richting Rajkovic, maar werd vervolgens in bedwang gehouden door toegesnelde teamgenoten. Trainer Thorsten Fink stuurde de twee boosdoeners weg van de training en heeft reeds maatregelen aangekondigd.

Update 14 juli 07:45 uur - Vechtpartij kost Rajkovic waarschijnlijk toekomst bij HSV
Slobodan Rajkovic is met onmiddellijke ingang naar het team voor Onder-23 van Hamburger SV teruggezet. Dit naar aanleiding van zijn vechtpartij met Heung Min Son, waarbij ploeggenoot Tolgay Arslan gewond raakte. De ex-speler van Vitesse, FC Twente en PSV moet ook het trainingskamp in Zuid-Korea aan zich voorbij laten gaan. Volgens BILD is de Serviër op de transferlijst geplaatst. Son heeft voor zijn aandeel in de vechtpartij slechts een boete gekregen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door teuntjuh)

En wat zijn de maatregelen dan? Als hij ze heeft aangekondigd moeten die toch ook publiekelijk bekend zijn?

13 juli 2012 om 14:56

Volgens Bild: Rajkovic moet voorlopig bij het U23 team meetrainen en hij mag niet mee op een tripje naar Zuid-korea. Son komt er vanaf met een geldboete

Belachelijk teamgenoten die gaan vechten moet niet gekker worden.

On: Terrecht dat er maatregelen worden genomen!

13 juli 2012 om 14:57

Dit gebeurd zo vaak, misschien wordt het niet altijd in de media gebracht.
Verwacht dan ook geen al te grote maatregelen. Wat stelt dit nou voor man.

13 juli 2012 om 15:34

Inderdaad, vechtende teamgenoten gebeurt overal wel eens. Die spelers zitten ook zo veel op elkaars lip, dat je niet altijd kunt verwachten dat het goed gaat.het ligt er maar net aan of de media het ruzietje gaat uitvergroten of niet.

14 juli 2012 om 13:00

Ja maar zij worden ervoor betaald om hen werk te doen en zich goed te gedragen en daar hebben ze waarschijnlijk ook afspraken mee gemaakt met de club dat ze zich moeten gedragen.

Vechten op een trainingsveld, dan ben je kinderachtig.

Echt heel slecht en het seizoen is nog niet eens begonnen ik zeg 1 van hun 1 verkopen zolang de transfertime nog open is

13 juli 2012 om 14:54

Dat zou inderdaad de meest veilige keuze zijn en daarmee kies je als club dus ook een partij in een persoonlijke ruzie. Het beste kunnen ze het gewoon intern oplossen en gepaste maatregelen.

13 juli 2012 om 14:55

Daar benadeel je er 1 mee gewoon beide weg dan

13 juli 2012 om 15:04

Slim idee, maar dat gaat niet gebeuren.

Rajkovic kunnen ze niet verkopen aangezien hij pas dit seizoen gekocht is door Hsv. Een speler die je koopt mag je niet direct weer verkopen.
Son is een basisspeler dus die doe je ook niet zomaar weg..

13 juli 2012 om 15:08

@forzae

jawel je mag een speler nog verkopen maar dan moet er een hele goeie reden zijn en de fifa of uefa dat accepteren

Het verhaal van Bild is niet helemaal goed overgenomen. Daar staat namelijk dat Rajkovic met gebalde vuist op Son af liep die vervolgens wegdook en daarbij onbedoeld Arslan met zijn achterhoofd een 'kopstoot' gaf.

Verder mag Rajkovic voorlopig bij het U23 team meetrainen en mag hij niet mee op een tripje naar Zuid-korea (dat laatste lijkt me ook niet zo handig als je bonje hebt gehad met een Zuid-koreaan ) . Son komt er vanaf met een geldboete.

Rajkovic is ook al eens maanden geschorst wegens spugen naar een scheidsrechter. Misschien moet die maar eens hulp gaan zoeken voor het in bedwang houden van zijn emoties...

13 juli 2012 om 16:43

Klopt, maar om dat te gebruiken om iemand als gek af te schilderen gaat veeel te ver als je niet meteen alles noemt.
Dat was een wedstrijd die voor altijd in mijn geheugen gegrift zal zijn. Servië- Argentinië op de olympische spelen van 2008. 2 vreemde rode kaarten EN 2 vreemde penalty´s. Daarnaast ZOU Rajković de scheids hebben bespuugd. Dit ontkende Rajković altijd, en in het begin beschuldigde de scheids meerdere spelers. Uiteindelijk werd Rajković gestrafd op grond van de verklaring van de scheids die een heel vreemde wedstrijd floot!

13 juli 2012 om 17:41

Je doet net of jij ene lieverdje bent, je hangt nu de moraalridder uit, laat mij niet lachen ?

16 juli 2012 om 09:38

Ik voetbal al 26 jaar en heb nog nooit een gele of rode kaart gekregen.

Wat is het toch een toptalent die Rajkovic, komt altijd positief in het nieuws. Gewoon een cursusje laten volgen en een hele hoge boete *(voor een goed doel)

13 juli 2012 om 17:39

Vechten hoort erbij..

Laat Zlatan het maar oplossen dan word het een feest van jewelste ...

Dit getuigt wel van een goede teamspirit, die mensen gaan echt voor elkaar door het vuur.

On: Helemaal terecht dat er maatregelen worden genomen. Zulke onruststokers heb je niks aan. Hard aanpakken maar. Ze zijn alleen maar slecht voor het moreel.

Mmm, Hamburger SV komt de laatste tijd wel opvallend vaak negatief in het nieuws. Ze spelen de laatste jaren troosteloze seizoenen, sterren gaan weg en mindere komen ervoor terug en nu knokpartijen op het trainingsveld. Het is te hopen voor HSV dat ze niet gaan eindigen als Koln, Kaiserslautern en Hertha (met degradatie).

Ontzettend dom van rajko nu is hij de dupe van alles, ben benieuwd welke club hem nog wilt.

Dat is gewoon dom, het enige wat ik er over kan zeggen, sowieso is vechten vaak niet zinvol, maar als je dat ook nodig tijdens het 'werk'om het zo maar te noemen) doet en je weet welke consequenties er zijn, is het gewoon dom.

Normaal kom je er vanaf met een geldboete wat voor voetballers niets is, hier is het er wel erger aan toe als je de foto bekijkt. Ik denk dat hij zijn ploeggenoot K.O heeft geslagen.

14 juli 2012 om 11:08

Nee joh, je moet even het artikel lezen in Bild (waar dit artikel op gebaseerd is). Dan zie je dat het verhaal van Bild niet helemaal goed overgenomen is. Daar staat namelijk dat Rajkovic met gebalde vuist op Son af liep die vervolgens wegdook en daarbij onbedoeld Arslan met zijn achterhoofd een 'kopstoot' gaf.

Heung Min Son kan natuurlijk niet geschorst worden wegens contractuele verplichtingen in Zuid Korea.
Zal na deze trip wel weer overwaaien als iedereen is bekoeld en de teamprestatie weer boven aan zal staan.

dit vind ik dus echt oneerlijk!

die Sin moet dan ook weg, die wilde een karate schop doen, dat is toch een stuk erger dan een vuist klap.
met zo'n schop kan je ergere gevolgen krijgen.
rajkovic is terecht op de transferslijst gezet maar die Sin moet dat dan ook

Rajkovic is sterk veroordeeld. Als Rajkovic op de transferlijst moet, dan Heung Ming Son toch ook. Volgens mij hebben ze evenveel ''verwerkingen'' gedaan tegen elkaar.

Dat een van beiden weg moet is niet alleen om te straffen maar natuurlijk ook omdat overduidelijk is dat deze twee persoonlijkheden niet met elkaar overweg kunnen. Dat kan gedurende het seizoen een steeds groter probleem worden als je een teamsport met elkaar beoefend.
Welke redenen de trainer dan heeft gehad om voor Rajkovic te kiezen is mijn niet duidelijk maar dat hoeft niet alleen te maken hebben met de vechtpartij en wie wat gedaan heeft, maar ook welke speler hij het meest denkt nodig te hebben.

Rajko is in het veld (wedstrijd/training) altijd licht ontvlambaar. Daar buiten is het een rustige jongen, die al een hoop meegemaakt heeft. Geen idee wat hem nu weer heeft laten ontploffen, daar moet hij echt wat aan gaan doen. Maar verder heb ik een zwak voor deze jongen. En hoop ik dat dit voor hem met een sisser afloopt

Vitesse moet hem nu gewoon kopen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Hamburger SV

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
S. TeroddeAanvaller3021
M. WintzheimerAanvaller293
M. PolzinUnknown
T. MickelKeeper00
L. OppermannKeeper00
S. UlreichKeeper290
Voor de complete selectie: Clubpagina Hamburger SV.

Duitsland
1 fan
Coach, 53 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 5 mei
Daniele De Rossi staat voor een terugkeer bij AS Roma. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren