Tweevoudig wereldkampioen Guti vindt geen club en besluit carrière

Donderdag, 12 juli 2012 om 15:05Matthijs van Laar • Laatste update: 15:06

/

José María Gutiérrez, beter bekend als Guti, heeft zijn kicksen aan de wilgen gehangen. De 35-jarige Spaanse middenvelder was de afgelopen weken in gesprek met West Ham United, maar kon met de Engelse promovendus niet tot een vergelijk komen. Dat deed hem besluiten om zijn carrière te beëindigen.

Guti vertrok afgelopen november bij de Turkse topclub Besiktas en zocht nadien tevergeefs naar een nieuwe werkgever. De oud-speler van onder meer Real Madrid was het zoeken beu en heeft dus besloten zijn loopbaan per direct stop te zetten. Hij was meer dan vijftien jaar actief in het betaalde voetbal.

De flamboyante speler, goed voor veertien interlands in het shirt van Spanje, maakte met name in zijn periode bij Real furore. Met de Koninklijke, waar hij tussen 1995 en 2010 actief was, veroverde hij vijf landstitels en drie keer de Champions League. Ook heeft hij twee wereldbekers voor clubs achter zijn naam staan.Gerelateerd

Meer sportnieuws

81 reacties (laatste reactie door devilsown)

Beetje misleidend dat ze tweevoudig wereldkampioen in de titel zetten.

12 juli 2012 om 15:18

Guti is toch ook tweevoudig wereldkampioen?!..;_)
Twee keer met Real..

Maar ik snap wat je bedoelt!

hij is ook al weer 35 ik denk dat hij er goed aan heeft gedaan om te beslissen te stoppen hij was een geweldige speler

@ Petergriffin Ben ik met je eens!

Guti, wat was hij 'n schitterende voetballer om naar te kijken!

Jammer dat z'n laatste jaren van z'n carrière niet echt geweldig verliepen, maar Guti blijft wel 'n hele goede voetballer.

Ik hoop dat hij samen met Raul 'n mooie afscheid krijgt bij Real Madrid, want het is hun zeker gegund.

Guti, het ga je goed!

12 juli 2012 om 15:23

Zou mooi zijn als die gewoon een functie binnen Madrid krijgt. Fantastische speler was het, net als Raul (waarvan ik hoop/denk dat die ooit hoofdcoach kan/gaat worden) en kan de jeugd veel leren.

12 juli 2012 om 15:34

Dat zou inderdaad heel mooi zijn. Raul en Guti kunnen de jeugdspelers zeker wat leren met al hun ervaring.

12 juli 2012 om 22:34

Alhoewel ik een groot fan ben van guti lijkt het me toch niet zo verstandig dat hij jeugdtrainer word.. Zijn instelling op trainingen buiten het veld en af en toe in het veld is niet een voorbeeld voor de jeugd.. Hij heeft tenslotte als profvoetballer vaker gezegd zijn voorkeur te geven aan op stap gaan etc.. Niet echt een role model

12 juli 2012 om 22:45

Hmm ja dat is waar, niet aan gedacht. Echter is die nu ouder en wijzer. Hoop ik.

Waarom wou geen een club is China of het midden oosten hem niet ? , die willen vaak zulke spelers wel toch ,,

12 juli 2012 om 15:35

de vraag is dus of hij dat zelf wil.

12 juli 2012 om 15:39

Zou hij toch wel willen , kan hij nog 2 jaar een goed salaris ontvangen en dan pas stoppen , en dan iets als trainer of iets dergelijks doen , maarja het is zijn eigen keus.......

12 juli 2012 om 20:16

Ja, en het is een verstandige keus, blijkbaar snap jij dat niet aan je reactie te zien.

13 juli 2012 om 11:34

Waarom is het een verstandige keus als deze jongen 35 is en er misschien geen zin in heeft aan de andere kant van de wereld te gaan wonen. Geld heeft hij al zat en hij was misschien op zoek naar een uitdaging op sportief gebied.

Wat een fantastische pass kon hij geven, spelers als Xavi en Iniesta kunnen daar zelfs jaloers op zijn. Hij leek altijd een beetje een luie speler die alles op puur talent heeft gedaan, jammer dat hij stopt want met zijn inzicht had hij vast nog wel ergens van enige waarde kunnen zijn.

12 juli 2012 om 15:16

Natuurlijk weer even een sneer naar Barcelona en ook nog eens een waarmee je de plank finaal mis slaat!

Domme uitspraak, was een zeer goede voetballer maar kon niet aan dat hij betere paasjes kan geven als Iniesta laat staan van Xavi!

12 juli 2012 om 15:27

Met alle respect maar dan heb jij Guti te weinig zien voetballen.
Guti had meer talent dan Xavi en Iniesta bij elkaar. Hij heeft het niet ''gemaakt'' omdat hij gewoon verschrikkelijk lui was. Guti was een meester in het lezen van het spel en de perfecte steekpass geven. Kom op zeg.. Xavi en Iniesta..

Guti keer gewoon terug naar Madrid in een functie als trainer o.i.d.

12 juli 2012 om 15:27

La-roja,

Het is inderdaad een onnodige sneer naar Barca, maar Guti kon in zijn top seizoenen toch echt wel Xavi en Iniesta doen verbleken met zijn passing

12 juli 2012 om 15:33

Wat een totale onzin en blijkbaar zijn jullie het spoor geheel bijster, Guti beter als Xavi en Iniesta bij elkaar!

Het bewijs is duidelijk: verstand van voetbal is ver te zoeken!

Hij was een zeer goede voetballer maar kom niet aan met dit soort domme reacties!

12 juli 2012 om 15:37

come on gast het inzicht en de techniek van guti was zeker te vergelijken met Xavi. Ik snap dat dat als barcelona liefhebber moeilijk is om te zeggen. Maar hem niet op dit niveau stellen is een belediging voor guti.

12 juli 2012 om 15:44

Het was helemaal niet als sneer bedoeld maar meer om aan te geven hoe fantastisch zijn inzicht was en hoe ongelofelijk goed zijn passing bij tijden kon zijn. Iniesta en Xavi zijn natuurlijk betere spelers dan Guti ooit is geweest maar puur op talent en inzicht kon Guti zich daar prima mee meten.

12 juli 2012 om 15:44

La roja

Ik snap dat je Xavi en Iniesta geweldige voetballers vindt dat zijn ze natuurlijk ook samen met Ozil de 3 beste middenvelders in de spaanse competitie op dit moment. Maar Guti kon als hij echt wilde en in vorm was pases geven waar Xavi en Iniesta echt niet aan kunnen tippen!

12 juli 2012 om 16:04

Dat hij het niet heeft "gemaakt" omdat hij lui was, daarmee geef je toch al aan dat hiet niet beter is dan Xavi of Iniesta.
Ik ben ook de beste speler ter wereld maar omdat ik lui ben en geen zin heb is het er nooit van gekomen.

12 juli 2012 om 16:43

Ben het lichtelijk eens met Thereddevil. Overigens ben ik verre van fan van Real Madrid.

Xavi en Iniesta geven geweldige steekpasses, maar vooral steekpasses over een kortere afstand omdat de linies van Barca korter op elkaar spelen.
Guti kon ze van vrijwel elke afstand op een lopende speler geven met precies de juiste snelheid. Als ik moet kiezen tussen Xavi/iniesta of Guti, dan doe mij Guti maar. Wat een baas!

12 juli 2012 om 16:44

La-roja please.
Kijk alleen al hiernaar en zie de genialiteit van deze man. Natuurlijk is zijn passing hoger dan het niveau Xavi/iniesta, geef het gewoon toe.

http://www.youtube.com/watch?v=9leya8fer9a (na de = teken moet alles met een hoofdletter behalve de 'y' en de 'f')

http://www.youtube.com/watch?v=gnpnio665-e (na de = teken moet alles met een hoofdletter behalve de 'pni')

12 juli 2012 om 17:00

Tevens was het een speler die met het hart voor Real Madrid speelde en, vooral tegen Barcelona, zich helemaal liet meeslepen met het publiek. Natuurlijk prachtig om te zien. Verder een geweldige voetballen en één van de beste passers ooit.

12 juli 2012 om 17:01

De meeste van jullie zijn echt de weg kwijt die hem veel beter vinden als een Xavi en dat deze alleen korte paasjes kan geven!

Blijf maar lekker in jullie droomwereld zitten want misschien is hij daar veel beter!

Het niveau van jullie voetbalkennis is ver te zoeken!

12 juli 2012 om 17:08

Omdat het niet jouw mening is heeft de rest er duidelijk geen verstand van

12 juli 2012 om 17:25

Guti was weliswaar een soort 12e mn bij Real Madrid, maar imo was hij van een hoger niveau dan Xavi. Guti had geweldige steekpassen in huis. ik bedoel echt geweldige steekpassen. Een inzicht, niet normaal.
Jij zag hem blijkbaar niet vaak genoeg spelen geloof ik. Of helemaal niet zelfs.

Edit: Het heerlijke hakje van Guti op Benzema (assist)? Of het heerlijke hakje op Zidane (ook een assist)? Dude je krijgt kippenvel als je dat ziet. Vooral die op Zidane. Zoiets zag ik Iniesta Xavi nooooooiiitt doen. En zulke dingen deed Guti week in week uit.

Youtube het maar als je wil. Er staan er zoveeeel op.

12 juli 2012 om 17:31

@ La-roja

Ik denk niet dat jij Guti bewust hebt meegemaakt. Dat de vergelijking met Xavi en Iniesta wordt gemaakt, is juist een compliment voor Xavi en Iniesta omdat iedereen de spelers van vroeger nu met deze 2 spelers meet. Dat je dat niet begrijpt, toont al aan dat je er niet al te veel van snapt..

Guti had een fenomenale steekpass in de voeten, eentje die alleen voor de allerbeste zijn weggelegd. Ik zie Xavi en Iniesta ook prachtige steekpasses geven, maar als Guti zie ik ze weinig. Voor de rest was er ook niks speciaals aan Guti, hij was niet eens een vaste basisspeler. Maar zijn inzicht is ongekend, met wat meer mentaliteit zou hij de beste passer ooit kunnen zijn. Hij heeft datgene wat spelers als Hagi, Laudrup en nu ook Xavi hebben.

12 juli 2012 om 17:31

Duppelpost, mag weg.

12 juli 2012 om 17:55

Natuurlijk wel! Hij was meer onvoorspelbaar en dat is wat hem genialer maakt in mijn ogen. Deed alles wel een beetje op zijn Pirlo's.

12 juli 2012 om 18:41

Ik heb hem wel bewust mee gemaakt maar die opmerkingen dat hij net zo goed is als Xavi en Iniesta bij elkaar is totale onzin en daar doel ik op als ik zeg dat men geen verstand heeft van voetbal en alleen met passes doe je het niet.

En als het geen vaste basisspeler was lijkt het mij al helemaal duidelijk toch!

Ik zeg ook dat ik hem een zeer goede voetballer vind maar de meeste kunnen wel overdrijven.

12 juli 2012 om 20:19

Het verstand van voetbal is bij jou ver te zoeken ja, Guti was in zijn topjaren minstens 1 klasse beter dan Xavi en Iniesta, doe eens je Barça brilletje af, of misschien ben je nog te jong om Guti in zijn topjaren hebben te zien spelen.

12 juli 2012 om 22:10

Ik ken Guti in zijn beste jaren, ben zelfs Madrid supporter. Maar Xavi heeft net zo'n pass als Guti in de binnen misschien was de een wel beter dan de ander op z'n momenten maar het ligt niet ver uit elkaar. Dan nog zou ik Xavi boven Guti verkiezen.

12 juli 2012 om 23:49

@gforce

Gelukkig is er een madridsupporter die wel wat verstand heeft want al die hierboven reageren hebben een realbrilltje op en willen her gewoon niet zien!

Guti was een zeer goede voetballer maar als er hier idioten gaan verkondigen die zeggen dat hij een klasse beter was als Xavi of zelfs beter als Xavi en Iniesta samen dan spoor je niet en dan zeggen ze dat ik geen verstand heb van voetbal!

13 juli 2012 om 11:36

Talentwise was deze jongen natuurlijk gewoon beter dan Xavi. Maar je kan heel goed en heel lui zijn. Kijk naar Valéron bijvoorbeeld. Die gast was incredible... Maar ook nogal lui.
Wat hij wil zeggen: het is bizar dat hij zo goed was met zo weinig inzet...

13 juli 2012 om 11:39

Ok ik geef je gelijk dat hij niet zo goed was als beiden bij elkaar. Maar hij is wel meer dan passing he, inzicht, techniek, positionering, overzicht, fysiek. Hernan Gutierrez was echt heel heel goed. En dan moet je niet onderschatten.

12 juli 2012 om 15:36

Beter dan Xavi en Iniesta ? Gelijkwaardig afentoe zou ik nog snappen, maar beter dan Xavi en Iniesta wordt het qua passing niet !

12 juli 2012 om 17:23

nee klopt het is namelijk heel moeilijk om 60 x per wedstrijd een pas van 4 meter te geven en zo nu en dan een steekbal, echt ontzettend moeilijk!
Guti Haz is de baas.

12 juli 2012 om 22:05

Ben je de EK finale al vergeten ? haha.

13 juli 2012 om 11:18

Lol, hij "leek" niet alleen een luie speler, hij was het ook!

Valt me tegen van hem. Als je nergens meer een club kan vinden dan kan je altijd nog bij de MLS terecht als grote naam, zie Alessandro Nesta die naar Montreal gaat.

Overigens staat Montreal erom bekend dat ze een grote Italiaanse gemeenschap hebben met desbetreffende maffia erbij dus ik hoop dat Nesta zich niet laat verleiden tot het verkopen van wedstrijden.

12 juli 2012 om 15:27

Hij is daar niet alleen Marco Di Vaio zit er ook al. En Del Piero word er ook steeds mee aan gelinkt.

Ont:
Guti heerlijke speler. Alleen jammer dat Raúl en hij nooit een prijs voor Spanje hebben gewonnen ze werden toen door Aragones onbegrijpelijk geslachtofferd. Uiteindelijk werden ze kampioen zonder hun heel jammer.

12 juli 2012 om 15:31

Inderdaad. Dat is ook de na-smaak die ik nog heb aan dat Ek.
Had het Guti en Raul zo erg gegund!

12 juli 2012 om 15:34

Guti heeft zelfs nooit op een internationaal toernooi gespeeld voor het grote Spanje dus zou raar was dat niet, maar voor Raul was het wel een grote aderlating inderdaad.

Een fantastische voetballer wiens carriere als een nachtkaars uit gaat.
Dit is niet wat hij verdiend heeft. Ik hoop dat Real Madrid een mooi afscheid voor hem organiseert. Wat een geweldenaar was Guti zeg..

Ik denk dat hij geen met geen één team een akkoord heeft kunnen bereiken omdat hij waarschijnlijk veel geld wilt. Had wel verwacht dat Guti naar de VS zou gaan of Rusland.

heeft Real Madris in die periode 3 x de CL gewonnen??

12 juli 2012 om 15:18

1998 , 2000 en 2002

12 juli 2012 om 15:26

wow mijn geheugen vertoont gebreken, dank!

Kan iemand mij misschien uitleggen waarom hij maar 14 interlands heeft gespeeld? Waren er gewoon betere spelers? Want volgensmij stond hij basis bij Real en had Real in die tijd toch een super sterk elftal.

ON: Jammer voor hem, zoals hierboven al wordt beschreven lijkt zijn carrière nu als een nachtkaarsje uit te gaan, hij had toch wel een mooier afscheid verdient. Echt een speler van Real!

12 juli 2012 om 15:30

Disciplinaire redenen, Guti is een vrijbuiter en iedereen nam het hem kwalijk dat hij zijn carriere niet serieus nam waardoor hij veel conflicten had. Hij was er daarom ook op geen enkele toernooi bij.

12 juli 2012 om 15:30

Hoe wel Guti geniaal was en misschien wel een van de meest talent volle spelers ter wereld, was hij ook ontzettend lui en verwachte hij dat alles hem aangereikt zou worden dankzij dit talent. Bij Real kwam hij hier goed mee weg, en lukte hem ook eigenlijk alles wel op het veld, bij Spanje ging het minder

13 juli 2012 om 11:21

Daar is een eenvoudige reden voor en die reden heet Makelélé. Bij Real liep die jongen zich de benen vanonder het lijf voor die lamzak van een Guti, bij Spanje deed niemand dat. Vandaar dat je er bij Spanje helemaal niks aan had.

Één van mijn all-time favoriete spelers. Ik hoopte echt dat hij een contract zou verdienen bij West Ham maar helaas. Een geweldige speler, een absolute Real-held. Hij was een geweldig creatieve speler! Hij was ook een geweldige team-speler. Het hakje dat hij gaf om Benzema voor het open goal tegen Deportivo zal me altijd bij blijven. Absoluut briljante speler! Verlies voor het voetbal.

wat een geweldige speler was Guti! ik was zo blij toen hij mijn team kwam versterken (besiktas JK) ik dacht dat hij ons kampioen zou maken maar jammer genoeg bleef het maar bij dromen.. Als hij de 'voetbal Mentaliteit' had dan was hij veel en veeel verder geweest dan nu!

Het ga je goed Guti!

Raul,guti en Casillias(nog spelende) waren toen nog de enige 3 spelers die uit de eige jeugd kwamen wat een geweldenaar was Guti toch veel mensen kenden hem eigenlijk niet maar hij had echt van die mooie passes.

Dit was toch die mafkees met dat gruwelijke hakje als assist, was nog bij real heel het strafschopgebied vol spelers hij krijgt de bal iedereen denkt hij schiet, maar hij gaf een hakje waardoor degene achter hem scoorde. Magisch was dat om te zien.

12 juli 2012 om 15:29

Dat was 'm !
Prachtig doelpunt was dat!
Guti blijft toch wel één van mijn jeugdhelden!

12 juli 2012 om 16:00

Heb die goal nog ff teruggezien, maar het valt toch wel mee? Kijk eens goed: Benzema staat maar een paar meter achter Guti, de bal rolt max. 2 meter tussen het hakje en het schot. Het is mooi gezien hoor, zeker, maar ik vind het niet zo extreem bijzonder. Zeker ook omdat hij makkelijk zelf had kunnen schieten en het niet deed, hij verkoos de gallery-play. Een hakje als assist door het hele strafschopgebied (als dat al gebeurt) is pas echt nooi als daardoor ineens een kans ontstaat. Het doet me alles bij elkaar een beetje denken aan de penalty van Cruijff en Olsen destijds. Leuk en aardig, maar ik vind dat je vooral de tegenstander ermee voor schut zet.

12 juli 2012 om 16:57

Nou ik vind dat je hier de moeilijkheidsgraad van het doelpunt wel onderschat hoor..
Tussen de spelers door z'n hakbal geven i.p.v, zoals je zelf aan aangeeft, schieten op doel toont gewoon wat een inzicht en geweldige techniek deze man heeft.
Zodra een voetballer iets makkelijk laat lijken, is het pas echte klasse..

12 juli 2012 om 17:40

@ Arvelajax

Gast, ga je mond spoelen. Dat hakje was geniaal hoe kom je erop om op volle snelheid 1op1 tegen de keeper de bal gewoon te hakken en daarmee de keeper volledig het bos in te sturen. En hoe wist hij dat Benzema achter em liep? Dat hakje staat symbool voor Guti, de man was geniaal nog genialer dan Xavi. Gaf trouwens ook nog een hele tijd terug een zieke haksteekpass op Zidane.

Guti, wat een heerlijke speler was het zeg. Zo veel inzicht. Mooiste moment was gewoon dat hakje op Benzema, elke andere speler had geschoten. Echt geniaal. Misschien is het maar beter dat hij nu stopt, hij is ook al weer 35.

Hopelijk word hij nog enigzins betrokken bij Real.

Real heeft de nieuwe Guti al binnen en hij heet Mesut Ozil , Ozil is vaak genoeg ook lui een beetje rondlopen als hij dat veranderd is hij de absolute nummer 10 van Real Madrid maar Mourinho zal hem wel daarop laten oefenen. Ozil moet meer gaan zakken naar achteren en de bal verdelen net als Pirlo en hij krijgt vaak genoeg ook hulp van Xabi Alonso , Khedira is gewoon de breker

Tja heel jammer dit, hij had nooit naar Besiktas moetten gaan was gelijk uit beeld, wat verwacht je dan!

De man met de meest geniale steekpass die ik heb mogen aanschouwen. Ik was ook echt gewoon enorm fan.

Het was een luie voetballer en deed verdedigend veel te weinig om ooit op het niveau van Xavi te komen. Maar hoewel Xavi af en toe ook echt geniale ballen geeft kan hij niet tippen aan Guti zijn inzicht en gevoel met dat linker been. Kon ze echt perfect neerleggen en zag gewoon de kleinste openingen. Stopt weer een geweldige voetballer, wat zijn er nu weinig topvoetballers en vooral ook middenvelders als je het vergelijkt met die tijd. Als zelfs een Guti geen basisspeler was toen door al die fenomenen bij Real. Toch heeft hij zich vaak zat teruggevochten en heel veel wedstrijden voor Real gespeeld. Het hakje op Benzema in zijn laatste seizoen in de altijd lastige uitwedstrijd bij Depor blijft me ook nog bij. Benzema kon toen amper scoren en dan geeft Guti hem zo'n kans op zo'n geniale wijze. Geweldenaar.

12 juli 2012 om 16:51

@raulvilla,

Helemaal mee eens! Hij gaf gewoon passes met de hak, op maat en tussen 3, 4 man door... die konden niets anders dan toekijken! Hij speelde niet altijd constant, maar als hij zijn dag had, was hij simpelweg briljant en kon hij dingen die geen enkele andere voetballer ooit zou kunnen!
Hij had een geweldig inzicht en een briljant linkerbeen!

Die pass op Benzema is voor mij samen met die crosspass van Beckham op Ronaldo (9) het mooiste wat ik bij Real Madrid heb gezien.

Ik vond het jammer dat hij wegging bij Real en nu vind ik het weer ontzettend zonde dat hij stopt. Hij had bij wijze van spreken tot zijn 50e nog door kunnen gaan met het laten zien van geniale dingen op het veld.

De vergelijking met Xavi is op zich een logische. Beide spelers zijn tactisch begaafd en hebben een geweldige pass in huis (hoewel Guti echt een nog betere passing had).
Dat mensen Iniesta erbij halen, snap ik niet. Iniesta is een geweldige dribbelaar met een dodelijke techniek, eigenlijk een soort extra aanvaller. Maar zijn passing komt absoluut niet in de buurt van Guti's.

Zonde dat zijn carriere als een nachtkaars uitgaat. Een geweldige voetballer, met een steekpass waar je u tegen kan zeggen. De style en klasse waarmee Guti voetbalde, ik kon er altijd zo van genieten.

zucht..wat heb ik toch zovaak genoten van Guti...
ik kan maar enkele andere spelers opnoemen die ook zulke mooie slimme steekpasses gaven..
(dan kom ik een beetje uit bij Zidane, Litmanen, Laudrup)
en vond het 1 van de sierlijkste spelers ooit om naar te kijken.
ik vind het beetje onbegrijpelijk dat er niet echt clubs zijn die deze man nog in hun team willen hebben..
ik snap hij is wel aan de oudere kant maar ben ook naar mening dat hij bij heel wat clubs alsnog wel voor een meerwaarde kan zorgen door zijn ervaring en inzicht etc..
maar oke..misschien is het inderdaad ook wel het juiste moment om te stoppen..
en hoop toch echt dat hij 1 of andere functie bij Real Madrid ooit krijgt..
dat verdient hij..

veel geluk verder Guti!

Misschien werd het tijd, hopelijk doet Real Madrid nog wat voor deze man want he was echt een klasse voetballer. Het was zo'n slimme speler met van die heerlijke steekpasses.
Hij had echt een speciale uitstraling, als of hij een pak aan ha dop het veld, ik ben geen homo ofzo maar deze man zag er altijd goed uit en had altijd een blik op z'n gezicht. Z'n pass op Benzema met dat hakje liet zien wat voor een weergaloze voetballer en genie deze speler was.
En weer verliest het voetbal een icoon, in mijn opzicht dan.

Ik snap niet dat hij zo wordt opgehemeld door iedereen. Ja, intrinsiek talent heeft hij wel. Maar zijn karakter trekt nergens op. Een 35 jarige professionele voetballer die zich liever pleuris zuipt in discotheken terwijl hij door zijn hoge loon een enorme verantwoordelijkheid heeft ... BAH gewoon. Dat hij maar een voorbeeld neemt aan Raul. Dat is pas een man waar ik respect voor heb.

Geweldige voetballer die altijd wel fantastische dingen liet zien. Zeker qua inzicht en passing vergelijkbaar met Xavi en Iniesta (beter misschien), hoewel die het toch verder hebben geschopt. Zal zeker te maken hebben met motivatie, wat denk ik ontbrak bij Guti.
Wel jammer dat hij maar 14 interlands achter zn naam heeft, kon in mijn optiek véél meer zijn.

Ach hij heeft nog steeds veel prijzen gewonnen, véél meer dan een gem. voetballer bij een topclub dus hij kan tevreden zijn!!!

Zwaar overschat. Schitterende passing maar leefde niet voor de sport. Zo goed als hier soms wordt gesuggereerd was hij niet.

Deze speler verdient op z'n minst een standbeeld voor het Bernabeú. Hij heeft zoveel voor Real betekend, onbeschrijfelijk eigenlijk. Daarnaast zal ik nooit zijn briljante passes en hakjes vergeten. Hij heeft echt fantastische dingen laten zien.
Hij kan in ieder geval terugkijken op een prachtige carrière.

Goed van Guti dat hij de eer aan zichzelf heeft gehouden en niet ergens op het derde niveau is gaan afbouwen. Zulke spelers verdienen een waardig afscheid.

Guti de man met schitterende assists en schitterende vrouwen! Wat heb ik toch van guti genoten, En zijn hakpasses/assists!!

nooit zo van onder de indruk geweest, nul scorend vermogen, slordig. nee was niet mijn favoriet. mooi dat ie stopt.

13 juli 2012 om 07:58

Niet jou favoriet, dus mooi dat die stopt.

want je keek zoveel naar hem de afgelopen jaren.. haha..

maarja, jou mening, mag je natuurlijk hebben.

Maar kijk even naar het volgende filmpje.. als je niet van deze assist kan genieten..

http://www.youtube.com/watch?v=dwsmbdl9jr8

Met zo'n intrinsiek talent slechts 14 interlands, dat zegt eigenlijk al genoeg over het soort voetballer dat Guti was. Het is absoluut geen toeval dat in zijn beste seizoenen een zekere Makelélé bij Real rondliep, die de gaten dichtliep die Guti constant liet vallen. Salonvoetballer die zoveel meer had kunnen bereiken. Ja, zijn passing is misschien wel te vergelijken met die van Xavi, maar dat is dan ook het enige waar hij op hetzelfde niveau staat. Toen het hier enkele maanden geleden over Scholes ging werd er door de meerderheid gedaan alsof dat maar een middelmatig spelertje is, terwijl de one-trick-pony Guti nu ineens een soort superheld lijkt te zijn? Begrijpe wie kan...

Ik ben er trots op dat een real madrid legende genaamd guti ook het shirt heeft gedragen van mijn liefde besiktas !

Helaas is zijn periode bij besiktas niet erg succesvol geweest en werd hij extreem veel onder de loep genomen door de smerige media die alles onder een vergrootglas ging uitvergroten wat guti deed om hem zo in het negatief te stellen !

Weinig voetballers kunnen het spel zo goed kunnen lezen en fantastische steekpasses geven waar men van kan genieten , guti was hier 1 van !

Hij heeft laatst nog op zijn twitter bevestigt dat hij binnen 2 jaar bij bjk wilt gaan werken als coach of iets anders , je bent van harte welkom !

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Spanje

FIFA ranking: 6
288 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Jordi AlbaVerdediger
Marcos AlonsoVerdediger
AzpilicuetaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Spanje.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Spanje.

In de wandelgangen

Maandag 8 augustus
Manchester United ziet in Guido Rodríguez een goed alternatief als Adrien Rabiot niet haalbaar blijkt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren