Nieuwkomer PEC Zwolle verandert na clubnaam ook naam van thuishaven

Donderdag, 12 juli 2012 om

PEC Zwolle komt de Eredivisie in met een nieuwe stadionnaam. De Overijsselse vereniging, die na een absentie van zeven jaar weer zijn rentree maakt op het hoogste niveau, maakt bekend dat de naam van de thuishaven veranderd is in IJsseldelta Stadion. De afgelopen jaren heette het simpelweg het FC Zwolle Stadion, maar van die naam is nu afscheid genomen.

“Met de verwijzing naar IJsseldelta onderstreept PEC Zwolle dat het een voetbalclub is voor alle voetballiefhebbers uit de regio”, meldt PEC Zwolle in een officieel communiqué op de clubwebsite. “Ook neemt de club het voortouw in het profileren van de economisch sterke regio met één gezicht: Ijsseldelta.”

Met Art Langeler aan het roer hoopt PEC Zwolle zich te handhaven in zijn eerste seizoen na terugkeer in de Eredivisie. De club moest afscheid nemen van Nassir Maachi, Saïd Bakkati, Joran Pot, Gieljan Tissingh en Norair Mamedov; voor hen in de plaats kwamen tot op heden Joost Broerse, Fred Benson, Ronnie Reniers, Giovanni Gravenbeek, Sherwin Grot en Mike Koenders. Wiljan Pluim komt daarnaast op huurbasis naar zijn geboortestad.Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door l_aigle)

Mooi om te zien dat een bestuur kijkt naar de cultuur van de club in plaats van alleen oog te hebben voor commercie. ADO Den Haag is daar een groot voorbeeld van, waarom de achterlijke naam ADO en geen FC! De echte supporters willen FC Den Haag, verander dat dan ook!

12 juli 2012 om 10:23

Volgens mij moet je je even vijf minuten verdiepen in de geschiedenis van het voetbal in Den Haag om te begrijpen dat ADO geen 'achterlijke naam' is.

12 juli 2012 om 12:51

Fc Den Bosch -.-''

Mooi, 3 clubs uit Overijssel in de Eredivisie het gaat zowaar goed met de provincie clubs hier, Twente strijdt om het kampioenschap, Heracles om play-offs en Zwolle tegen degradatie, genieten.

Het zal iedereen een zorg zijn. Behalve de mensen die het om sponsortechnische redenen moeten noemen zal niemand geïnteresseerd zijn in de zoveelste citymarketing onzin.

Dit stond 4 a 5 maanden geleden op de honepage, ik persoonlijk vindt het onzin supporters zullen het gewoon de oosterenk blijven noemen

12 juli 2012 om 12:15

Om heel eerlijk te zijn wist ik niet eens dat het het fc zwolle stadion was, en dan woon ik al mijn hele leven in zwolle.. Maar het oosterenk klinkt ook gewoon lekkerder.

Deze club moet toch wel een gigantische identiteitscrisis hebben. Eerst moet de naam veranderd worden. Nadat het al wel 20 jaar FC Zwolle is geweest moet het plotseling weer PEC Zwolle worden. Of het nu Twente, Groningen, Roda, Nac, NEC of Utrecht is alle zijn het fusieverenigingen die een eigen identiteit hebben opgebouwd en waar eigenlijk niemand meer hangt aan de verenigingen die aan de basis hebben gestaan. Maar in Zwolle heeft de club nog steeds geen identiteit. Ongetwijfeld zal een of andere slimme marketing man nu de naam Ijsseldelta stadion hebben bedacht met dat hele onzin verhaal erom heen maar dat zal mensen echt niet verder betrokken laten zijn met de club. Buiten een groep hele trouwe supporters en wat mensen die nu op eredivisie voetbal afkomen leeft de club niet echt in de regio. Het achterland is relatief klein en er is weinig industrie in de Zwolle. Met populaire clubs als Heerenveen (noorden), Twente (oosten) en Go Ahead (zuid oosten) en de grote bevolkingsarme Veluwe (westen) als factoren zullen de namen PEC Zwolle of Ijsseldelta Stadion echt het verschil niet gaan maken.

12 juli 2012 om 10:41

Verschil is dat FC Zwolle geen fusieclub is, maar dat die naam werd gekozen nadat PEC failliet ging. Volgens mij mocht men daarom de naam PEC niet meer handhaven.

12 juli 2012 om 11:06

Je brengt het mooi maar je frustratie druipt er vanaf. Helaas voor jou heeft deze club wel degelijk historie en deze stap is gewoon er slim. Mede ook omdat er wel een mooi regio achter ligt. Sterkte met je probleem

12 juli 2012 om 12:17

@ hiddebaatje Nou leg me eens uit welke frustraties ik heb. Als je na 20 jaar nog steeds hunkert naar de naam PEC Zwolle dan heeft FC Zwolle dus nooit een identiteit opgebouwd. Dat is een feit en geen frustratie. Probeer bij de NAC supporters eens om het geel zwarte tenue te veranderen. Er breekt een complete volksopstand los. Bij Twente maken we ons al druk dat ons nieuwe shirt witte mouwen heeft terwijl wij als fans gewoon een rood shirt willen. Kennelijk hangt na 20 jaar niemand aan het blauw witte tenue van FC Zwolle en wil iedereen weer zwart rood. Dan heb je dus geen identiteit opgebouwd en dat is weer een feit en geen frustratie. Maar kennelijk maakt het allemaal niet uit dus volgend seizoen maar in het groen onder de naam Zwolsche Boys ?. Zelfs voor mij als niet supporter van de club staat voetbal in Zwolle gelijk aan het Oosterenk Stadion. Maar daar redeneren de marketing mannetjes kennelijk andersom. Daar waar PEC Zwolle terug moest komen vanwege de traditie kan de traditie van het Oosterenk Stadion wel overboord en verbasterd worden tot het het nietszeggende Ijsseldelta stadion. Als je dan nog geld verdient met een naamsverandering dan kan ik me er iets bij voorstellen maar nu niet. Vraag een willekeurige Feijenoorder eens wat hij zou vinden van het “ Maasvlakte Stadion”. Denk dat je hard moet gaan rennen.

Je hebt wel gelijk dat het een mooie regio is. Leuke stadjes als Staphorst, Giethoorn en Steenwijk. Maar kom nu eens met serieuze tegenwerpingen met betrekking tot mijn stelling. Ik zal het nog iets meer onderbouwen. In Friesland zit Heerenveen en ten Noorden van Meppel is er nauwelijks nog iemand geïnteresseerd in Pec. Richting Drenthe hetzelfde. Maximaal tot Hardenberg en dan houd het op. Rchting het Oosten is het vanaf Raalte want daarna kom je in Twente territorium. Richting Deventer is het breekpunt maximaal Epe. En voor de rest is er de grote lege Veluwe. Verder is Zwolle een ambtenaren stad. Er hebben zich de afgelopen jaren wel wat meer bedrijven gevestigd maar meestal zijn het nevenvestigingen die elders hun hoofdkantoor hebben. Maar ik hoor graag jouw feiten en dat is dus aanmerkelijk meer dan de kreten die je tot nu toe hebt geslaakt.

Verder in ieder geval bedankt dat je me sterkte wenst met mijn niet bestaande frustraties. Maar ik zal toegeven dat er toch wel een kleine frustratie is alleen niet over de naam van de club of het stadion. Nu zijn we eindelijk verlost van Excelsior en nu verpesten jullie het voetbal weer met dat plastic. Misschien kunnen jullie de stadion naam beter veranderen in het HC Zwolle stadion en de plaatselijke hockey trots er laten spelen. Hopelijk bouwen die wel een identiteit op na een fusie. Kunnen de voetballers misschien gewoon ergens als echte kerels met blubber aan de poten gaan voetballen.

Succes het komend seizoen want het zal lang en zwaar worden.

12 juli 2012 om 18:26

Korenaar, je vergeet de belangrijkste plaats rondom Zwolle wat betreft PEC Zwolle-supporters: Kampen. Vanuit deze stad gaan er wekelijks enorm veel fans naar wedstrijden van Zwolle kijken. Verder heb je achter Kampen ook nog de Noordoostpolder liggen waarin ook een aantal Zwole-fans wonen.
Dus wat betreft de regio gaat je argument niet geheel op.

12 juli 2012 om 19:58

Als je je eigen teksten terug leest begrijp je al genoeg. Je kan het mooi vertellen dat moet ik je toegeven maar je slaat de plank volledig mis. Zoveel onzin in 1 verhaal heb ik nog nooit gelezen hier op VZ. misschien moet je die onzin over je eigen club gaan verkondigen of anders je eerst eens verdiepen in een andere club.

12 juli 2012 om 23:42

Of je bewijst het tegendeel en komt met een beter verhaal. Want dat wat Korenaar verteld klinkt zeer aannemelijk en had ik ook kunnen bedenken.

Afgezien dat hij Kampen is vergeten zit er verrekte weinig gebakken lucht tussen. Maar maak jij dan maar duidelijk waarom het zoveel onzin is. Mooie uitdaging denk ik!

12 juli 2012 om 11:56

Als jij Go Ahead populairder noemt dan PEC Zwolle dan heb je echt een steekje los zitten. Identiteitscrisis. Kerel, 1 grote lulverhaal wat jij hier post.

De mensen die in de jaren 80 de mooie tijden hebben mee gemaakt met PEC Zwolle noemden het al die jaren nog steeds PEC Zwolle. Het is dat PEC failliet ging, iets wat kan gebeuren in de voetballerij. Haast iedereen was hier een voorstander van en als je de geschiedenis een beetje kent dan zul je ook wel snappen waarom en dan post je geen gigantisch lulverhaal hier met oa beweringen dat Go Ahead populairder is dan PEC Zwolle.

12 juli 2012 om 12:29

Toen zwolle 2 jaar terug na 10 wedstrijden 15e stond kwamen er nog geen 4000 mensen bij GAE vorig jaar (zelfs onder Gall) regelmatig 5500. En onder Uldrink zat het ook gewoon vol. Dat het stadion bij zwolle gevuld is met 4000 ekte en 6000 gloriehunters is ook gewoon een feit.

12 juli 2012 om 12:43

@thuntelaar Ik zeg nergens dat Go Ahead populairder is dan Zwolle maar wel dat het een club is die in dezelfde regio ook populair is. Ik geef alleen aan dat het verzorgingsgebied van Zwolle relatief klein is en dat richting het Oosten men al snel op het verzorgingsgebied van Go Ahead stuit. Ik heb e.e.a. in een andere post nog verder onderbouwt.

En als mensen het na 20 jaar nog steeds over PEC hebben dan heb ik dus gelijk en heeft FC Zwolle geen identiteit opgebouwd. Dus wie heeft er gelijk en dus is het geen lulverhaal ?. En als jullie zo hechten aan traditie waarom de 180 graden de andere kant opgaan met de naam Oosterenk stadion. Als er nou iets bij voetbal in Zwolle hoort dan is het dat wel. De naam is een begrip in de voetbalwereld. Net zoiets als de Lange leegte. Dat is dan toch ook traditie. De naam Oosterenk hoort dan toch net zo bij de club als de naam Pec. Of is dat ook weer een lul redenering om maar even in jouw platvloerse terminologie te blijven. Dit hele naamsveranderingen gedoe geeft aan dat de club zoekende is. Maar Ajax en Feijenoord hoeven niet te zoeken. Die weten wat hun naam, logo, clubkleuren en thuishaven is. Groningen en Twente hebben hun eigen identiteit opgebouwd ondanks dat de basis een fusie was. Niemand heeft het meet over Gvav of Sportclub Enschede. Hetzelfde geld voor Nac, NEC of Roda. Waarom daar wel en in Zwolle niet ???. Misschien iets met identiteit te maken ?. O nee dat is natuurlijk allemaal gelul. Maar leg me dan eens uit waarom er voor de traditie en identiteit de naam PEC terug moest komen maar waarom de naam Oosterenk niet belangrijk is. Want het verhaaltje van die marketing jongens dat is nu echt een lulverhaal.

12 juli 2012 om 14:12

@mrath.95
Daar heb je een punt.
Gloryhunters zullen er bij GAE nooit komen.

12 juli 2012 om 14:18

@ korenaar

Het zal mij werkelijk een biet zijn of ze nu Pec, PEC Zwolle of FC Zwolle heten.
Je komt naar het stadion om je kluppie te zien spelen, hoe ze dan ook mogen heten.
In 1971 heeft jouw club trouwens ook een naamsverandering ondergaan omdat de toemalige trainer Barry Hughes, het wel leuk leek om eagles achter de naam Go Ahead te plakken. Heeft dat dan ook met een identiteitscrisis te maken, nee toch.

12 juli 2012 om 15:53

@gait1701 Duidelijk een ernstig gebrek aan kennis van jouw kant. Kijk maar even in mijn avator.

12 juli 2012 om 20:04

tjah we kunnen wel een wel of niet spelletje gaan spelen over wie nu beter is maar de feiten zijn duidelijk. Op voetbal gebied is gae volledig voorbij gestreefd door zwolle. Tuurlijk heeft gae een mooi verleden maar op een beker stuntje na presteren ze al vele jaren niets. en wat betreft je Gloryhunters, die zie je overal. bijvls ajax 6e staat zit er ook nog maar 30000 man en toen feyenoord in een dip zat was het ook iets minder.

12 juli 2012 om 12:07

Zwolle heeft juist weleen groot "verzorgingsgebied" groter als menig eredivisieclub. Alleen heeft Zwolle daar veel te weinig mee gedaan. Vandaar dat ze de naam ook veranderen en met veel amateurclubs is gaan samenwerken in de regio. Zwolle is gewoon bezig met het voeren van heel sterk beleid, op alle gebieden van de club. Zwolle heeft misschien weinig industrie maar heel veel bedrijven. Door veel relatief kleinere sponsors aan je te binden spreid je ook de risico's...

12 juli 2012 om 13:39

Een nieuw stadion, een nieuwe naam., Is toch weinig mis mee? Of had Twente ook een identiteitscrisis toen ze het nieuwe stadion Grolsch Veste gingen noemen in plaats van het oude Diekman Stadion?

Den_bosch je moet de volgende keer even je bronnen checken want ADO is de oorspronkelijk naak van de voetbal club alleen in de jaren 70 werdt het fc door de fusie me holland sport deze naam os rond de 20 jaar gebleven en toe is het weer terug verandert dus daarom heet ADO Den Haag ADO en geen fc en nu niet meer onzin lulen den Bosch

12 juli 2012 om 11:32

Op de North Side noemen hebben ze het toch wel altijd over FC Den Haag?
Denk dat Den_bosch het daarover heeft.

Jij hebt helemaal geen besef van de regio Zwolle. Zwolle is jarenlang de snelst groeiende stad in Nederland geweest. Daarnaast zijn er genoeg grote events die gekoppeld zijn aan Zwolle waardoor heel Nederland Zwolle kent. Bevrijdingsfestival Lego World en de grote concerten in de Ijsselhallen. FC Zwolle had vorig jaar week in week uit de meeste bezoekers in de Jupilerleague. En ook toen er extra plekken vrijkwamen waren deze vrijwel uitverkocht. Qua naam maakt het voor PEC of FC Zwolle helemaal niks uit. Maar ook in de Eredivisie zal het stadion helemaal vol zijn.

Daarnaast is de commerciële achterban van Zwolle behoorlijk groot, en zijn er sowieso een groot aantal grote sponsoren bij de club betrokken. Daarnaast hebben grote bedrijven hun (hoofd)kantoor in Zwolle, Delta Loyd ABN Electrabel Achmea etc.

Verdiep je eerst even voordat je zulke onzin begint uit te kramen.

12 juli 2012 om 11:10

Bijna de meeste toeschouwers van de Jupiler League ;.
Zwolle trok vorig seizoen gemiddeld 8.556 toeschouwers per wedstrijd, Willem II kwam uit op 9547 toeschouwers gemiddeld per wedstrijd.

Maar op zich heeft Zwolle zeker wel potentie. Zie de club niet doorgroeien naar de middenmoot van de eredivisie, maar wellicht weten ze zich een paar jaar te handhaven in de eredivisie. De regio is niet top qua achterland, maar het is zeker geen Veendam of Emmen daar, dus er is zeker wat te halen qua sponsoren en toeschouwers.

12 juli 2012 om 11:38

Als je een bedrijf al mag opnoemen als ze n kantoor in je stad hebben dan kun je inderdaad wel n lijstje maken. Van die bedrijven heeft alleen Electrabel het hoofdkantoor in Zwolle?

12 juli 2012 om 11:56

wehkamp...

Twee keer een nieuwe naam, vertel me alstublieft dat ze ook een grasveld krijgen in Zwolle?
Kan die nieuwe sponsor niet ff een leuk cadeautje geven?

Heeft deze club geen samenwerking met Real Madrid?

Een leuke naam!
Regio gezet zoals het hoort.
Een tik op de neus voor onze vrienden uit Deventer.
Maarja er is maar 1 club aan de Ijssel!

12 juli 2012 om 15:41

Au, die tik kwam hart aan zeg....
Gelukkig spreekt De Adelaarshorst meer tot de verbeelding dan dat 'het Ijssel Delta Stadion' ooit zal doen!

12 juli 2012 om 20:09

aigle ik moet toegeven dat de adelaarhorst lekker bekt maar wat moet je tegenwoordig nou met een verlaten bouwval. Het stadion valt van narigheid al uit elkaar. Dat moet je toch zelf ook in kunnen zien. Zwolle heeft gelukkig op tijd een verbouwing gehad al kan de aankleding wel beter. Dit is de volgende stap. zie uitbreiding, naam etc etc.
Ik denk dat het gae bestuur met jaloerse blikken richting zwolle kijkt. stadion, prestatie's op het veld, jeugdopleiding etc etc. Met andere woorden er moet in deventer heel wat gebeuren willen ze weer ouderwets boven komen drijven. Ik ben er bang voor.

13 juli 2012 om 09:55

Dan ben je dus echt niet goed geinformeerd...
Enkele jaren geleden heeft de Adelaarshorst een complete renovatie gehad en dus echt geen 'verlaten bouwval' is.
Daarnaast zal in de zomer van 2013 begonnen worden met de verbouwing waarmee we, in eerste instantie, 1 nieuwe tribune krijgen, dichte hoeken en skyboxen. Daarna zal stap voor stap de overige tribunes neergehaald en opnieuw opgebouwd worden.
'van narigheid uit elkaar vallen'... volgens mij ben je er nog nooit geweest, anders zou je dit nooit kunnen zeggen. Het is de Lange Leegte niet...

Ik denk dat het bestuur van GAE met respect naar het noorden kijkt maar daar geen jaloezie in zal hebben. GAE is Zwolle niet en Zwolle is GAE niet.
GAE is een volksclub met een prachtig stadion, midden in de stad. Zwolle is een club dat zich graag wil profileren als een regionale club vanuit een betonnen bak (want dat is het, niets meer en niets minder) op een bedrijven terrein...

Zwolle is al jaren in potentie een grotere club dan GAE maar dat is er nooit écht uitgekomen...

Verzorgings gebiedt van zwolle alleen is net zo groot als het verzoeginsgebied dat twente en heracles delen, zwolle staat in de top 3 snelst groeiende steden en top 3 beste economische ( groei) steden electrabel, scania, abn verzekeringen, achmea, wehkamp en stork zijn een aantal bedrijven met hun ( nederlandse) hoofd vestigingen in zwolle... Pec moet nu eens sponsors binden en eagles een keer naar de staat van hun eigen club kijken pec is geen ajax..... Goh

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PEC Zwolle

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.VVV-Venlo28-27
14.FC Twente27-12
15.PEC Zwolle26-18
17.ADO Den Haag19-29
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
X. MousKeeper
D. BajselmaniVerdediger
A. DekonoVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina PEC Zwolle.

In de wandelgangen

Vrijdag 7 augustus
Napoli zit om de tafel met de zaakwaarnemer van verdediger Kalidou Koulibaly. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren