Update: Barcelona baalt van bondsbesluit en eist alsnog straf voor Mourinho

Dinsdag, 10 juli 2012 om 20:35Peter Nusselder • Laatste update: 20:48

José Mourinho mag gewoon op de bank zitten bij Real Madrid, als zijn ploeg het in de voorbereiding op het komende seizoen in de strijd om de Spaanse Super Cup opneemt tegen aartsrivaal Barcelona. Tijdens de afgelopen jaargang prikte Mourinho tijdens dat duel in het oog van Tito Vilanova.

/

Vilanova, de nieuwe coach van Barça, maar destijds nog assistent van Josep Guardiola, gedroeg zich evenmin onberispelijk en werd voor één Super Cup-wedstrijd geschorst. Mourinho kreeg twee duels straf en zou dus beide ontmoetingen aan zich voorbij moeten laten gaan. De herkozen voorzitter van de Spaanse voetbalbond, Ángel María Villar, heeft de schorsingen echter opgeheven.

Barcelona-voorzitter Sandro Rosell liet onlangs echter nog weten dat het gedrag van Mourinho wat hem betreft niet onbestraft mag blijven en het is dan ook de vraag of de preses van de Catalanen het erbij laat zitten. “We zullen niet toestaan dat dergelijk agressief gedrag jegens onze coach zonder gevolgen blijft. Als dat gebeurt, zullen we de verantwoordelijke organisatie daarop aanspreken”, vertelde Rosell kort geleden.

Update 10 juli 20:35 uur - Barcelona baalt van Spaanse bond en eist alsnog straf voor Mourinho
Barcelona gaat in beroep tegen de uitspraak van de Spaanse bond om José Mourinho vrij te spreken. Dat laat de Catalaanse club middels een statement weten. “Dit besluit besmet het imago van het Spaanse voetbal en moedigt alleen maar nieuwe agressie aan. Volgens Barcelona dient geweld tegen een coach bestraft te worden. Deze beslissing betekent dan ook niet dat de belager onschuldig is.”


Poll

Vind je het terecht dat deze schorsingen zijn opgeheven?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

201 reacties (laatste reactie door freddy4)

Daar komt hij heel goed mee weg. Had toch minstens een boete verwacht.

10 juli 2012 om 16:41

Heeft ie ook gekregen. €600 boete. Minder dan hij verdient in een halfuur.

10 juli 2012 om 16:51

Dit zijn dus de spaanse kantoorwurmen die geen ruggengraat hebben? Kordaat optreden en beslissen is ook een kunst :D

10 juli 2012 om 18:09

dus wat maakt die boete voor hem uit? niks dus

Smerige spelletje vanuit de hoofdstad, het is een regelrechte schande voor het voetbal. Zo''n actie en nota bene van een trainer die alle ''ogen''op zich heeft zo ongestraft laten.
Hoezo geen voorbeeldfunctie? Rossel forget about it Mourinho lacht lekker in zn vuist...

10 juli 2012 om 16:45

Ik ben het er over eens dat Mourinho een straf had verdiend. Maar geef toe als je heel eerlijk bent worden er ook vuile spelletjes gespeeld vanuit de 'kuststad'.

10 juli 2012 om 17:35

Vuile spelletjes spelen ze ook in Engeland, Duitsland en Italië. Maar opzettelijk fysiek een staflid van de tegenstander aanpakken is toch echt een grens die niet moet worden overschreden. Kwalijk dat dit wordt weggewuifd.

10 juli 2012 om 17:42

Grens grens. Omkoping, stimulerende middelen, bonden die contracten ongeldig verklaren als ze niet in de hoofdstad tekenen (di stefano), die grens heeft misschien wel nooit bestaan in het voetbal.

De massa mag zich laten piepelen tidens het kijken. Of wegzappen.

10 juli 2012 om 19:29

uhm hoezo zijn de realfans zo blind?
heb je barca ooit zulke viese overtredingen zien maken als pepe ramos en marcelo?
heb je ooit een barca coach zien provoceren?
er worden alleen maar vuile spelletjes gespeeld vanaf madrid.
alle scheidsrechters geven ze nooit rood ! nooit!!!
en dan nu ook nog dit.
iets wat nooit is gebeurt en zeker bestraft moet worden word ook niet bestraft.
belachelijk.
600 euro?de liga keurt dit gewoon goed dus.
en dan hoor je de realfans ook nog zeuren dat barca altijd voordeel heeft met de scheidsrechters totale onzin als er iemand mazzel heeft met scheidsrechters en de bond is dat madrid wel. dit bewijst t alleen maar.

10 juli 2012 om 20:50

ja heb ik gezien als jij dat niet ziet mag jij ff stoppen met sammenvattingen kijken. en sport 1 abonneren en dan full matches kijken.
puyol tegen robben 2 keer doorgestoken speler onderuit gehaalt!! en dat in 1 wedstrijd, zijn er wel veel meer dat doet elke speler maakt niet uit waar je speelt mensen zoals jij die alles goed praten zijn misselijk. Zet die Barca bril even af man

on topic: dit is gewoon misselijk dat hij maar 1 wedstrijd kreeg, en 600 euro boeten. laatst die gozer van kroatie met die onderbroek en die kreeg 6 ton boete!!
zie je wel hoe groter je bent hoe makkelijker je er van af komt.

mijn mening? Corruptie!

10 juli 2012 om 23:54

Barcelona heeft de irritantste speler (gekozen door twittergebruikers uit heel europa) Sergio Busquets , dus ja....

10 juli 2012 om 21:02

bij Real madrid zie je de passie voor het spel. bij barca zie je dat niet tussen het spelen door. alleen dat domme getik. ik zie liever strijd daar is toch waar ik voor kom. als jij niet van strijd houd warom wel vvan het spel wat toch op groten deel uit strijd bestaad.

10 juli 2012 om 21:19

passie voor het spel? dus omdat je passie hebt ga je spelers met gestrekt been neerhalen en jezelf 4x op een rij laten vallen zodat de counter niet vervolgd kan worden?
er is geen passie bij real madrid er is alleen maar agressie.
jij kan deze niet onderscheiden denk ik net zoals de meeste realfans.
als er echte passie is ontstaat er mooi voetbal zonder agressie iets wat barca al 5 jaar doet.
het eindeloze getik vind ik nog altijd beter en slimmer dan expres een blessure bij je tegenstander proberen te forceren.
de realfans zijn gewoon kwaad omdat het bij hun niet meer met mooi voetbal lukt en ze niet meer spelers kunnen wegplukken bij barca.

passie is iets anders dan agressie!

10 juli 2012 om 21:22

euhm dus barca flikkert niet snel om zo 100 vrijetappen meetekrijgen.

10 juli 2012 om 21:36

balster

en niet te vergeten de penalties ; zoals tegen ac milan 3 penalties in 4 ontmoetingen waarvan 2 in een spel

11 juli 2012 om 12:55

@socio4life

Als barca zich normaal had gedragen was er niets gebeurt, eigen schuld noemen ze dat bij ons. Even toelichten voordat ik weer half vz op m'n dak krijg: heel de barca bank sprong gelijk op, Descheemaecker gaf gewoon rood, maar dan nog moesten ze maar ff gaan rellen. Eigen schuld, dikke bult.
Villanova zijn schorsing wordt ook ingetrokken, maar daar hoor ik nieman over, werkt natuurlijk niet in het voordeel van barca. Sorry, dat had ik moeten begrijpen.

Belachelijk,

Had minstens een schorsing van drie wedstrijden moeten zijn, prima coach hoor, begrijp me niet verkeerd maar die gozer heeft wel echt een steekje los, de Balotelli onder coaches.

10 juli 2012 om 17:39

Haha dat vind ik wel een goede, de Balotelli onder de coaches. Al is er een hoop op die vergelijking aan te merken, hij ligt wel lekker in de mond.

Ont.
Tsja Villar stond netjes naast Van Praag op het bordes dit EK. Je moet er in zitten om er iets aan te doen maar je begint je toch af te vragen of Van Praag dan wel zo integer is als hij immer overkomt. De Russische magnaten, de Spaanse manipulators uit de hoofdstad, de Italiaanse verdenkingen die eeuwig rondom Juventus (e.v.a.) hangen.. Langzamerhand mogen wij kijken en betalen of wegzappen. De ouderwetse supporter is een hooguit een geldkoe en wordt pertinent verneukt terwijl hij zit te kijken.

Als Spaanse bond moet je toch wel een voorbeeld nemen aan de Engelse bond. Waar Suarez 9 wedstrijden krijgt krijgt deze man helemaal niks. Wat een wan vertoning van de Spaanse bond minstens 10 wedstrijden schorsen die Mourinho. Jammer hier had je toch wel een statement gemaakt. Wat is het volgende?

10 juli 2012 om 16:28

Helemaal gelijk! Het begon al met het vrijspreken van Pepe die opzettelijk op de hand van Messi ging staan, nu gaat het nog een stapje verder door Mourinho vrij te spreken. De Spaanse Bond is corrupt tot de top aan toe, ze zouden inderdaad een voorbeeld moeten nemen aan de Engelse bond, daar hadden deze idioten een lange schorsing gekregen.

10 juli 2012 om 16:36

Wat heeft Pepe hiermee te maken?

Moeten ze Messi ook een paar wedstrijden schorsen omdat hij een bal expres hard in het publiek schoot? Hou je bij het topic, komt een beetje erg subjectief (lees: Madrid=kut) over.

Van mij mochten ze em gewoon een wedstrijd schorsen, normaal dit hij dit toch ook niet. Heb het iig niet gemerkt in de jaren Porto,chelsea en Inter. Denk dat de oploop van emoties tussen beide clubs mee heeft gespeeld anders was het wel zwaarder.

10 juli 2012 om 16:43

Als jij het verschil niet kunt maken tussen bijna een oog uitsteken en op een hand gaan staan of een bal in het publiek schieten heb je wel een probleem hoor meneer reindeer

10 juli 2012 om 16:44

Ik haal Pepe aan, omdat het een voorbeeld is hoe corrupt de Spaanse bond is. Een normaal functionerende bond had hem voor minstens vijf wedstrijden geschorst, net als Mourinho en Tito Vilanova overigens. Als dat betekend dat ik subjectief ben, dan ben ik maar subjectief. Iedere blinde vink kan zien dat de Spaanse bond ontzettend krom bezig is.

10 juli 2012 om 17:45

@ reindeer:

Jezus Messi hierbij halen is echt te sneu voor woorden. Als je langs de lijn van een veld zit kan je een bal op je pan krijgen. Onmogelijk dat te bestraffen. Risico van het vak.

Niet netjes maar zeker niet erg kwalijk.

10 juli 2012 om 18:34

@ Afcfokke

Kun je dat dan ook niet over het incident Pepe-messi zeggen? Pepe gaat per ongeluk op de hand van Messi staan? Risisco van het vak? Hij kreeg er geloof ik geel voor, terwijl ik me nog steeds afvraag of het echt wel opzettelijk was.

Mourinho blijf ik een held vinden, al is dat oogprikken natuurlijk niet goed te praten. Een straf van 'maar' 600 euro is dan ook vrij hopeloos, omdat de beste man zo'n bedrag op nog geen halfuur fzo verdiend. Vilanova had mss zelfs iets aan zijn ogen kunnen krijgen. Vind de actie van Mou wat jammer en hij had zeker niet mogen klagen als hij geschorst was geweest voor een langere periode denk ik. Langs de andere kant moet Barca het mss gwn laten rusten om de gemoederen wat te sussen tussen beide kampen.

10 juli 2012 om 19:07

@jkx4

''hij kreeg er geloof ik geel voor, terwijl ik me nog steeds afvraag of het echt wel opzettelijk was'

Dat jij dat niet ziet, zegt genoeg over jou. Jij bent namelijk niet serieus te nemen, kan er helaas niets anders van maken.

11 juli 2012 om 12:31

@guadiola14, je moet ook wel echt blind zijn als je niet hebt gezien dat Messi die bal opzettelijk keihard het publiek inschoot. Ik vind beide situaties vergelijkbaar en alhoewel beide niets met het onderwerp te maken hebben, hebben ze in mijn ogen wel met elkaar te maken en zouden allebei afgekeurd moeten worden en dus niet zoals jullie doen, Pepe is fout, maar wat Messi doet hoort als risico zijn van in het publiek zitten. Jullie zijn blijkbaar net zo subjectief als jkx4.

10 juli 2012 om 16:29

Ik vind iemand een tikje op zijn oog geven gelijk aan een overtreding in het voetbal veld. Dat zou ds een gele kaart zijn. Ik wil de discussie suarez niet weer oprakelen. Maar ik vind dit niet hetzelfde als iemand beledigen op basis van huidskleur.

Anders kunnen we voor alle overtredingen wel 10 wedstrijden schorsen.

10 juli 2012 om 16:30

Nah, dit is wel degelijk in iemands oog prikken.

3 tot 5 wedstrijden was wel op zijn plaats geweest, als coach doe je dit niet.

10 juli 2012 om 17:46

@stretfordend Natrappen wordt toch ook bestraft met rood? Hoe licht het tikje ook is...

10 juli 2012 om 19:01

@stretford

Jij moet een vinger in je oog krijgen dan piep je wel anders.

10 juli 2012 om 21:16

Oh grote jongen dat je dit soort dingen zegt. Misschien moet jij eens met onderbouwde reacties komen. Ontzettend kinderachtig gedrag van je zo. Bovendien kreeg hij geen vinger in zijn oog. Hij kreeg een vinger tegen de zijkant van zijn hoofd. Dat kan ik wel handelen hoor. Maar goed, iedereen die bij barca op de loonlijst staat valt al om bij het minste of geringst tikje.

Maar nogmaals, als jij dit soort kinderachtige reacties wil sturen op een internetforum doe dat dan maar. Stakker...maar doe dat maar niet op mijn reacties.

10 juli 2012 om 22:09

Beste stretford,

De vinger van Mourinho ging bijna dwars door het oog van Vilanova hoor, dat is op alle beschikbare tapes terug te zien! Er zijn zelfs foto's publiekelijk gemaakt van fotografen die erbij stonden en daarop is duidelijk te zien dat het oog van Vilanova helemaal rood was geworden. Dat gebeurd niet als iemand zijn vinger op de zijkant van jouw hoofd drukt. En daarbij, Vilanova is toen niet gevallen, maar wou verhaal halen.

Maar nogmaals, dus jij vind het klaarblijkelijk normaal dat een coach zich dergelijk gedrag doet aanmeten, ten overstaan van een vol stadion met kleine kinderen die dit moeten zien als 'voetbal'? Als dit in het veld was gebeurd, en dan volgens jouw interpretatie, dan zou de speler alsnog met rood moeten vertrekken en geschorst worden.

Dus wat is eigenlijk jouw punt?

11 juli 2012 om 02:04

@stretford

Ok meid sorry... ik zal het niet meer doen.

11 juli 2012 om 02:26

Suarez werd geschorst op basis van geen enkel bewijs....evra staat overigens wel bekend dat hij de Bogarde is van Frankrijk (de racisme kaart continu spelen)

verder weet stiekem iedereen dat Real Madrid gewoon een lelijke koopclub is waar dingen als merchandise en populariteit een grotere graadmeter zijn voor een aankoop dan zijn daadwerkelijke talent.

daarnaast pakken ze hun coach niet aan die zich continu misdraagt en niet bepaald een voorbeeld is voor jeugd...om nog te zwijgen van het domme schoppen tijdens wedstrijden.

daat hier supporters voor te vinden zijn

10 juli 2012 om 16:44

10 schorsingen voor Mourinho hiervoor? Dan zou Alves' seizoen voorbij zijn wegens natrappen. Oh wacht, dat is niet eens onderzocht.

10 juli 2012 om 16:52

Zeg dan maar vaarwel tegen Pepe, Sergio Ramos, Marcelo en Coentrão. Zij zouden dan al meerdere malen geschorst worden voor een jaar. De Rfef is gewoon enorm corrupt, dat weet je zelf ook.

10 juli 2012 om 16:59

Corrupt? Gaat wel heel ver. Toen Barca kampioen werd, was er niks aan de hand. Nu is Real een jaar kampioen en dan gelijk beschuldigen. Maar ja, gelukkig voor jou en Barca is de Uefa er nog.

10 juli 2012 om 18:32

Haha get owned appie11!
Het is hilarisch om te zien om te zien hoe vaak Real Madrid aanhangers op deze website worden uitgelult. Bijna geen discussie wordt uiteindelijk gewonnen.
Het zegt ook genoeg dat je alleen ingaat op het laatste deel van Joostvans reactie.

Ik zeg niet dat Real Madrid een rotclub is en dat Barcelona alles goed doet (alhoewel Barca wel op mijn sympathie kan rekenen). Maar op deze site worden de Madrista's echt compleet weggeblazen.

10 juli 2012 om 19:18

ja wat wil je met al die barca gloryhunters

10 juli 2012 om 21:08

Alle Barca fans zijn gloryhunters en alle realmadrid fans zijn gewoon echte fans? Apart dit....

10 juli 2012 om 21:18

Oh god wat ben jij een calimero zeg ongelooflijk. Dan gaan we Busquets schorsen voor kaartenvragen en spelbederf, messi voor bal in het publiek schieten. Xavi en pique voor het aanvallen van scheidsrechters en die pinto voor kcontinue vechten.

Als je Real van dingen wil beschuldigen, kijk dan ook eens naar je eigen club. Niet zo kinderachtig met het vingertje wijzen jongen...

10 juli 2012 om 22:12

Schorsen voor kaartenvragen kan niet, daar moet een scheidsrechter zelf actie op ondernemen volgens de regels van het spel.

Bal in het publiek schieten gebeurt wel 20 keer per wedstrijd, indien het opzettelijk was gewoon een boete geven voor een goed doel.

Xavi en Pique vallen een scheidsrechter aan? Die is nieuw voor mij, heb je beelden voor mij?

--------

Iedereen gaat nu helaas compleet offtopic, het gaat hier om het vinger incident en de schorsing die toen uitgedeeld werdt. Deze schorsing is om onverklaarbare reden weer ingetrokken. Natuurlijk gaan er dan stemmen op, helemaal als je weet dat Villar een Real Madrid man is...

10 juli 2012 om 23:55

Haha , vingerincident , klinkt net een uit de hand gelopen seks-scene.

11 juli 2012 om 02:23

ah kom nou, je weet best dat gemiddeld twee keer per wedstrijd puyol, pique en xavi zich verdringen om een scheidsrechter omdat ze iets anders zien. Niet aanvallen als in de letterlijke zin van het woord.

Mijn eigenlijke punt is dat ik vind dat dit commentaar niet geheel op zijn plaats is als er binnen je eigen club zoveel spelbederf plaatsvindt. Hij die zonder zonde is gooi de eerste steen enzo.

10 juli 2012 om 17:01

Beter kunnen we Real Madrid en Barcelona gewoon allebei failliet verklaren, grootste schulden clubs van de wereld.

Scheelt een hoop gezeik, en dan kan Spanje zich weer focussen op de economie in plaats van de salarissen van deze 2 (misschien wel meest unfaire teams van Europa) clubs te blijven betalen en zo verder in verval raken.

Ik volg al 2-3 jaar geen classico's meer, en dit soort berichten doen mij niet anders denken

10 juli 2012 om 19:13

Oh Jezus, weer zo een slimmerik die er de economische crisis weer moet bijhalen. Als je toch zo slim bent, stap dan eens de politiek in en laat de wereld eens zien hoe het moet, Sjaakie

11 juli 2012 om 09:01

Navarro,

Ik heb mn best gedaan, maar Rutte, Merkel en Montoro wouden niet naar me luisteren, en moet je kijken waar we nu zitten.

Je kan toch niet ontkennen dat het krom is dat de Spaanse clubs een paar miljard schuld hebben bij de banken, en Spanje bij ons komt aankloppen voor een miljarden injectie omdat ze het anders niet kunnen bolwerken, sjenkie

10 juli 2012 om 19:37

engelse bond is even erg mischien wel erger door die actie.
terry die ook racistische uitlatingen heeft gedaan tijdens wedstrijd word niet geschorst of wat dan ook. bij terry duurde het ook 10x langer voordat ze het gingen onderzoeken.
maar als suarez op dreef is voor liverpool gaan de remmen gelijk los en word hij gelijk geschorst voor 9 duels.
beetje raar vind je niet?
voetbal is een corrupte wereld dat alleen maar om geld draait en vriendjespolitiek.

10 juli 2012 om 21:22

Terry's zaak loopt nu voor de rechter en de zaak van Suarez is afgehandeld door de FA zelf. Ik denk zelf ook dat de FA en de spaanse bond allebei geen zuivere koffie is, maar in dit voorbeeld valt dat niet te zien ;

Die Spaanse arbitrage kan nog een voorbeeld nemen van NL en Eng, daar weten ze nog hoe het moet
maar in Spanje kan je doen wat je wilt.

Belachelijk.

Tito had gewoon bij de politie aangifte moeten doen voor het opzettelijke toe willen brengen van letsel.
Dit slaat toch helemaal nergens op. Ach Madrid zal hun vriendjes bij de bond wel weer wat geld hebben toegeschoven. Het ongelofelijk dit. Bah die Villar is gewoon Madrid aanhanger.

Afgelopen seizoen werd Barca al zovaak genaaid door de arbitrage (osasuna en getafe uit bijv.) omdat Madrid kampioen moest worden en nu gaat het weer verder.
En laat we dan de clasico''s maar achterwege. Pepe die op Messi''s hand ging staan en er mee weg kwam bijv. Zo zijn er nog 10 voorbeelden toe noemen.
Stelletje gekken daar in Madrid.

10 juli 2012 om 16:32

Wat een lulkoek, als Barca 1 jaar niet kampioen wordt is alles en iedereen corrupt als de pest? Wat een rare redenering heb jij.

10 juli 2012 om 16:35

Ga huilen man. Tuurlijk had Mourinho geschorst moeten worden, maar waar slaat dat op wat jij allemaal zegt? Boos dat Barcelona eens niet kampioen is geworden? Barcelona heeft 3 jaar lang de scheids meegehad en nu ze eens even pech hadden kom jij met je complottheorieën. Nogmaals, ga huilen.

10 juli 2012 om 16:38

? doe je Barca bril eens af joh.

Word een beetje ziek van die irri supporters van Barcelona die denken dat de hele wereld tegen hun is en ze alle beslissingen tegenkrijgen omdat ze een jaartje een keer maar 1 prijs winnen (clubteams niet meegerekend).

Zeker een 'nieuwe' Barcelona fan?

10 juli 2012 om 19:15

Tja, dit toont aan dat je gelijk hebt. Ik vond de straf op zich al veel te klein. Dan vond ik het niet kunnen dat Tito ook een straf krijgt omdat hij aan zelfverdediging doet. En hem dan nu de straf kwijtschelden ... tja, dat spreekt boekdelen. Villar zijn bankrekening moet nu goed gespekt zijn.

edit:

Verkeerd gelezen. Beide heren worden dus gematst. Ik dacht dat Vilanova z'n straf al had uitgezeten en dat Mourinho's schorsingen werden opgeheven. Echter is dat bij beide heren het geval. Alsnog wordt Real Madrid meer gematst met dit besluit dan Barcelona dus vind ik de keuze niet terecht. Ze hadden de straffen gewoon moeten laten staan, dan maar een finale met de assistent-trainers op de bank. Wat is de reden dat de straffen worden opgeheven?

10 juli 2012 om 16:29

Gebrek aan bewijs. Te weinig camera's waarschijnlijk.

10 juli 2012 om 17:34

Het was toch vrij duidelijk wat er was gebeurd en ik vind het een rare manier van handelen om eerst beide te straffen en daarna terug te komen op t besluit door te zeggen dat er te weinig bewijs is. Je veroordeelt iemand op feiten die er zijn en om daarna iemand vrij uit te laten gaan door te zeggen dat er te weinig bewijs is, is gewoon een rare gang van zaken.

10 juli 2012 om 16:29

Ze matsen vilanova ook, die mag in de supercup ook gewoon coachen.

10 juli 2012 om 17:22

Heet Villanova zijn straf uitgezeten?
Wanneer wat dat?

Als de coach van pakweg Granada dit had gedaan, was hij dan ook vrijgesproken of is dit gewoon vriendjespolitiek van de Spaanse bond?

10 juli 2012 om 16:30

Wat denk je? Natuurlijk dat tweede.

Onbegrijpelijk. De man heeft een voorbeeld functie. Duizenden mensen waaronder veel kinderen die die wedstrijden zien. Altijd zeiken op de arbitrage terwijl hem vaak genoeg het hand boven het hoofd gehouden word.

Gewoon niet te geloven, werkelijk waar. Die gekke Portugees komt ook overal mee weg! Het is natuurlijk niet aan Barcelona om vervolgens de oude koeien uit de sloot te halen, maar bij zulke idiote beslissingen kan Barça gewoon niet anders. Tito Vilanova moet ook gewoon gestraft worden voor zijn gedrag, het is gewoon onacceptabel. Heel vreemd dat ze Tito wel schorsen, maar Mourinho juist niet. Het is al wel langer bekend dat Real Madrid en de Spaanse bond op goede voet met elkaar leven. De Spaanse voetbalbond zet zich eens te meer voor schut voor de rest van Europa. Schande!

10 juli 2012 om 21:03

ik ben het met je eens hij moet gestraft worden maar 2 duels vind ik genoeg en vind ook raar dat toen Perez niks aan gedaan heeft.mourinho gaat nooit veranderen hij blijft altijd zo dat kan je gewoon zien. btw Pepe moest toen ook geschorst worden maar vilanova dan ook want die deed ook veel mee....

komt allemaal door die Portugezen Pepe,coentrao,mourinho en de andere gekke marcelo
door hun is Ramos en Xavi alonso ook veel veranderd.

10 juli 2012 om 21:15

Tuurlijk, Tito geeft Mourinho ook nog een klap na. Dit is onacceptabel, hij zou dus ook gewoon geschorst moeten worden. Verder heb je eigenlijk gewoon helemaal gelijk! Dat is precies hoe ik het ook zie. Het verschil is dat wanneer ik het zeg, ik een 'hater' ben.

10 juli 2012 om 21:18

jah ik weet dat mensen kijken tegenwordig alleen maar naar de picture en dan drukken ze al op like of dislike.

Dit is meten met 2 maten!
Waarom werd Vilanova wel geschorst en Mourinho nu niet? Volgens mij is Ángel María Villar partijdig als hij de schorsing nu weer opheft. Volkomen terecht als Rosell het er niet bij laat zitten!

Met deze kwijtschelding doet de Rfef de uitspraak van Sid Lowe weer alle eer aan : het Spaanse voetbal wordt gespeeld door genieën en beheerd door idioten.

De Spaanse bond en Real Madrid dat zijn twee handen op 1 buik dat weten we toch al lang. Dat Mourinho voor zoiets niet gestraft wordt is gewoon ziek.

Zo zie je maar weer dat de Rfef een achterlijke bond is. Die arbitrage in Spanje is ook van een lachwekkend niveau trouwens. Ze moeten gewoon een statement maken en Mourinho 5 wedstrijden schorsen. De Rfef moet eens naar de FA kijken. Daar kunnen ze wat van leren.

mijn bericht is ooit verwijdert geweest op een vorig artikel hieromtrent dat ik zei dat de voorzitters id voetbalbodn daar real fans zijn...benieuwd of mn post nu mag blijven staan...

Van al die mensen hierboven die speculeren op corruptie binnen de Spaanse bond zou ik graag bewijs zien. Vanaf de zijlijn dingen roepen is immers het makkelijkst.
Desalniettemin had Mourinho geschorst moeten worden, al kan het mij verder niks schelen.

Wat ik wel raar vind was dat niemand hier wat over zij toen Vilanova''s straf werd verlicht.

10 juli 2012 om 16:38

Misschien omdat het logisch is dat er veel meer gekeken wordt naar wat mourinho heeft gedaan? Hij kreeg al een belachelijk lage straf en wat Vilanova deed was een reactie op de portugees. Niet dat het daarmee goed gepraat wordt, maar ik mag toch lijen dat als hij vrijgesproken wordt, Vilanova ook vrijgesproken moet worden.

10 juli 2012 om 18:45

Dat van Mourinho was een reactie op de provocaties van Barcelona. Om de haverklap wordt die zwart gemaakt. Het is beide straffen of beide de straf ontlopen. Beide kampen hebben evenveel schuld!

11 juli 2012 om 00:52

Weer zo'n gevalletje 'wedstrijd niet (goed) gezien'.
Welke provocaties van Barca? De val van Cesc na de trap van Marcelo? Toen kwam Mourinho direct z'n vak uit en was hij daar nog eerder dan welk lid van Barca ook, maakte zelfs een trappende beweging naar Cesc.
Welke andere provocaties? Dat kinderachtige dat ie deed bij Messi en Daniel Alves? Want dat gebaar dat Messi maakte kwam pas ná alle provocaties van Mourinho en Messi liet weinig meer weten dan: jij praat, ik voetbal.

Ongelooflijk schandalig dit, zeg. Dat een dergelijke actie door de vingers gezien wordt en onbestraft wordt gelaten. Een aanfluiting van jewelste. Vilanova moet gewoon geschorst worden!!

Voorzitter Ángel María Villar, ex-prof van Bilbao en de man die ooit Cruijff vakkundig uitschakelde met een goed geplaatste elleboog.

Deze voorzitter staat bepaald niet bekend als een 'fan' van Barcelona en dus is het begrijpelijk dat hij een psychopaat als Mourinho gratie heeft verleend.

Er gaat van alles mis in Spanje.
Economisch ligt het op zijn kont, banken zijn zo malafide als wat en nu geeft deze maf van een voorzitter een staaltje rechtsverkrachting ten beste...
Je zult daar maar wonen...

10 juli 2012 om 17:10

Inderdaad

Als alle topmannen zoals Ángel María Villar, dan is het geen wonder dat er een crisis is in Spanje!

10 juli 2012 om 17:34

Nou, Villar is juist een vriend van de voorzitters van Barcelona. Laatst kwam er naar voren, dat Barcelona/la Porta en hij dikke vrienden waren/zijn. En dit heeft Godal (ex vice voorzitter van Barcelona) niet zo lang geleden tijdens een interview gezegd. Dus hier zal het niet aan liggen.

Het is gewoon de Spaanse bond, die er niet van houdt om iemand zwaar te bestraffen. Pique en Pepe zijn ook goede voorbeelden hiervan. Pique die bijvoorbeeld geen schorsing kreeg toen die opzettelijk een gele kaart pakte. Pepe die ook onbestraft bleef na zijn directe rode kaart.

Ik denk dat die klap die hij terug kreeg al voldoende straf was haha

Ach, als de Spaanse bond zou beginnen met consequent straffen voor de dingen die niet thuishoren op het voetbalveld dan bestond er geen Barcelona en Madrid meer zoals we het nu kennen. Niet te veel waarde aan hechten. In Engeland weten ze tenminste nog wat voetbal is.

De spaanse bond is altijd verschrikkelijk op de hand van real, denk bv aan pepe die op messi zijn hand stampt, maar ipv 5 wedstrijden wordt hij vrijgesproken, zelfde geldt voor ramos die een zoveelste gele kaart pakt en ermee wegkomt door kwijtschelding.
Mourinho heeft een voorbeeldfunctie en hoort een dikke straf hiervoor te krijgen maar aangezien de rfef alles beslist uit madrileens belang komt hij ermee weg met helemaal niks.
Het zegt al genoeg dat messi vorig jaar op een gegeven moment meer gele kaarten had dan pepe.

Dit bewijst dat Spaans voetbal niks voorstelt. Hoe belachelijk als bond zijnde moet je wel niet zijn als je zulke gedrag niet eens bestraft, net als het niet bestraffen van Busquets voor het straffen van mono tegen Marcelo. En Ramos die elleboogstoten uitdeelt. Kan niet gekker worden, en dacht dat Engeland straf commissie al slecht was.

10 juli 2012 om 16:39

Jammer he, dat het voorval van Busquets in de CL gebeurde en niet in de spaanse competitie.

Dit was toch al bekend? Vorige keer was er al een topic erover. Waarom dan nog een keer een topic met hetzelfde nieuws?

Vz moet blijkbaar teren op Barca - Real ruzies..

Desalnietemin hadden beide heren gestraft moeten worden.

10 juli 2012 om 16:46

Toen sprak Villar er alleen over. Nu is het definitief.

Een schorsing zou logisch zijn voor Mourinho. Net zoals dat het raar is dat er niks is gemeld over natrappen van Alves naar Ronaldo in de vorige classico. Alves kreeg zelfs de vrije trap mee!!!

mourinho is gewoon een helderziende hij wist dat vilanova coach van barcelona zou worden dus wou mourinho hem welkom heten op zijn eigen manier

En terecht. Hij wordt steeds geprovoceerd door Barcelona. Hij moet er boven staan, maar verlaagt zich helaas tot het niveau van Barcelona. Neemt niet weg dat het goed is dat het niet gestraft is. Of je straft zowel Barcelona en Real Madrid, of je straft niet. Prima beslissing dus

Ik denk dat de Spaanse bond het provoceren van Barcelona ook ziet en dat ze hem daarom niet gestraft hebben. Gelukkig denkt de Spaanse bond zelf na en laat het zich niet mee slepen door de media die alles wat Real Madrid doet als negatief uitlegt en uitvergroot en alles wat Barcelona doet als geweldig ziet.

Hadden wij maar zo'n sterke voetbalbond hier in Nederland!

10 juli 2012 om 17:41

Dus als je geprovoceerd wordt zoals jij het noemt, dan mag je iemand in de ogen prikken?
Als je dit een normale reactie noemt dan zegt dat genoeg over jou.. Bah verwerpelijk!

10 juli 2012 om 18:33

Dat zeg ik niet. Ik zeg dat ik het jammer vind dat hij zich heeft verlaagt tot het niveau van Barcelona, maar dat er wel enig begrip voor heb. Wanneer ik steeds geprovoceerd wordt zal ik ook een keer door slaan. Dat is niet goed maar wel begrijpelijk. Daarom zeg ik ook: of beide teams straffen of niet straffen!

10 juli 2012 om 19:35

Als je geprovoceerd wordt mag je wat terug doen. Ga je daarmee te ver dan moet je worden gestraft. Mourinho hadden ze minstens 10 wedstrijden moeten straffen. De ploeg die echter provoceert en voortduren over het randje gaat is toch echt Real dus je verhaal slaat kant noch wal.

10 juli 2012 om 20:31

Nee Barcelona is de provocateur. Voor het EK heb ik Xavi wel 30 uitspraken zien doen hoe naar Real Madrid wel niet is. Zo zijn ze al het hele seizoen bezig. Real Madrid hapt vervolgens en heel Barcelona huilt dan. Als je uitlokt kun je er op wachten tot je iets ontvangt. Dat is niet Barcelona´s sterkste punt! Barcelona wil iedereen uitlokken, maar wanneer iemand iets terug doet dan staan ze op hun achterste benen. Zeer hypocriet!

Het zal weer eens niet zo zijn

Pfff lekker belangrijk. Het zag er op die beelden gewoon wat raar uit, maar zijn vinger zat echt niet in zijn oog. Was duidelijk aan de reactie te zien dat er niks aan de hand was. Gelijk weer alle complottheorien en superlatieven die de kast uit komen. Ga allemaal gewoon us aan het werk joh!

Stel je voor dat scheidsrechters in Spanje en Europa geel zouden geven voor elke duik en voor elke keer dat een speler om geel vraagt hem er zelf een geeft. Barca zou geen 1 wedstrijd afmaken met 11 man.

10 juli 2012 om 17:11

Dan zou geen enkel team een wedstrijd afmaken met 11 man!

Wauw, dat is nog eens bewijs dat de Spaanse bond corrupt ten top is, voor zover dat nog niet het geval was. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat ze te dom zijn om hier een boete voor te geven. Erg goed gedaan ook, de volgende keer dat iemand zoiets doet zal hij kunnen zeggen: '' waarom kreeg Mourinho voor een soortgelijk ''incident'' geen boete''. Goed bezig dat een malloot als Mourinho voor zoiets niet eens gestraft wordt.

10 juli 2012 om 18:36

Hou toch op. Mourinho wordt geprovoceerd. Om de haverklap hoor je weer iets uit Barcelona, dat Real Madrid zo erg is en zo. Mourinho sloeg door, dit is niet goed te praten, maar Vilanova mag dan ook wel geschorst worden. Hij gaf immers Mourinho ook een klap nadat hij in het oog gestoken worden. Zo is het dus een domino effect : Mourinho wordt geprovoceerd--- Prikt Vilanova in het oog-- die slaat terug.

Conclusie: Beide kampen straffen, of niet straffen. Dat 2e hebben ze voor gekozen, dus wees blij zou ik zeggen!

Wat een kleine kinderen, die weer allerlei randzaken erbij halen. Blijf gewoon on topic. Het is simpel! Mourinho verdient gewoon een schorsing voor zijn wangedrag net als in mindere mate Vilanova. Je kan namelijk als coach niet het slechte voorbeeld geven en er dan niet gestraft voor worden.

als spelers mekaar fysiek aanvallen is het groot nieuws en verwacht iedereen represailles.
nu gebeurd het met 2 coaches en worden ze vrijgesproken door de rechter.. is het niet raar in de voetbalwereld?

Dit is geen verrassing, als je ziet hoeveel vieze overtredingen Ramos en Pepe hebben gemaakt achter de rug van de scheids, en erna nooit bestraft zijn geweest, dan mag Real gewoon alles.
Dit is niet de Spaanse bond, maar de Real-bond.

10 juli 2012 om 18:41

Ooh we gaan weer zo beginnen. Prima, ik doe lekker mee met kinderachtig zijn:

Belachelijk dat Barcelona zoveel penalty's krijgt voor schwalbes. Echt belachelijk dat dit nooit bestraft wordt, het is gewoon competitievervalsing. Het om een kaart vragen staat toch geel op? Waarom mag Barcelona dat ongelimiteerd doen?? Ik moet echt bijna huilen, Barcelona mag alles het is niet eerlijk!

Dit is niet de Spaanse bond, maar de Barcelona bond..

---

Ik hoop dat ik met dit tegenbetoog aangegeven hebt hoe kinderachtig je bezig bent. Als dit niet het geval is geef ik de moed op met je

10 juli 2012 om 21:21

Misschien beter opletten Tito. In Spanje doen ze niet aan achteraf straffen. Heeft de arbiter het niet beoordeelt, voert de bond niets uit. Dit is dus niet alleen bij Real maar ook de andere 19 clubs.

Maar goed, je bent zoals altijd erg objectief ;

11 juli 2012 om 07:16

Probeer niet met hem in discussie te gaan, het is nutteloos.
Kennelijk is hij nog steeds gefrustreerd dat Real kampioen is geworden en reageert hij zich hier af.

hahah waarom denken jullie dat wij binnen kort 100 miljard aan die spanjaarden moeten overmaken.
Omdat zij precies als de grieken bezig zijn met hun corruptie.
Hele spanje is corrupt man.
vind je het gek zij bevinden aan de grens van Africa.

Welkom terug in Franco tijd baby.

Hoop dat Mourinho domme dingen blijft doen, dan moet hij op een gegeven moment wel weggestuurd worden namelijk. Ik ben niet de enige Madrid supporter die Mourinho weg wilt hoor. Die man heeft zichzelf soms gewoon niet in de hand. Een schande voor een club als Real Madrid. Ik wil Mourinho graag bedanken voor het behalen van de landstitel en de Copa del Rey, maar ik zou het vreselijk vinden mocht hij de tiende Champions League winnen met de Koninklijke. Dat moet een koninklijke trainer doen.

10 juli 2012 om 21:04

En wie zijn de andere fans dan, als ik vragen mag? En dan hoe je niet aan te komen met die "fans" op VZ, die in het echte leven wss niet veel voorstellen.

Als je toch een groep "fans" serieus wilt nemen, neem dan die mensen die hun nieren bijna verkopen om maar wekelijks in dat stadion te zitten om de club toe te juichen.

En vreemd genoeg zijn dat de "fans" die 110% achter Mourinho staan.

Maar succes met de campagne die jij en je Vz-vrienden aan het voeren zijn......

Pfft, en dan beweren ze dat Barcelona de hele boel omkoopt.

10 juli 2012 om 19:15

Volgens mij wil de bond gewoon beide coaches aanwezig hebben tijdens de twee wedstrijden.
Ze hebben van beide coaches de schorsing opgegeven.

Het verschil is dus één wedstrijd. Met andere woorden: dit is de grootste omkooppraktijk die deze voetbalwereld ooit heeft gezien.. Nee, serieus, gaan we zeuren over het feit dat beide coaches hun schorsing wordt opgegeven.
Deze nieuwe staff kan er niet aan doen dat de vorige 'maar' 2 wedstrijden gaf aan Mourinho. Wat maakt het echter ook uit. 4 wedstrijden, dan hebben we het over een schorsing die geldt voor twee seizoenen (of meer...) later.

Btw: VZ, is wel niet netjes dat je vermeld dat Mourinho gratie krijgt, en Vilanova''s strafvermindering volledig buiten titel én inleiding laat.

10 juli 2012 om 20:00

Je hebt gelijk

10 juli 2012 om 19:20

ik zou er niet van verschieten

100 miljoen? volgens mij was het toch echt 30 miljard hoor , alleen al voor de banken die leningne verstrekken aan voetbalclubs gaan gewoon astronomische bedragen ten ronde , maar dan ook nog zo corrupt zijn als de pest slaat ook alles.. verschrikkelijk dat fysiek contact tussen coaches gewoon wordt toegestaan..

10 juli 2012 om 21:10

je bent blijkbaar niet goed op de hoogte

Spanje krijgt in totaal 100 miljard. 30 miljard krijgen zij binnen kort en ander 70 mil zal volgen.4

10 juli 2012 om 22:21

Ik denk dat jij niet goed op de hoogte bent. Het gaat echt om meer dan 100 miljoen.
Misschien dat jullie bij psv gewoon een nulletje weglaten, maar in de grote-mensen-wereld gaat dat niet!

11 juli 2012 om 03:04

volgens mij moetje eens naar t nieuws kijken kerel , die bedragen staan toch echt in miljard en niet in miljoen , een land kun je niet helpen met 100 miljoen neem dat maar van me aan!

11 juli 2012 om 07:45

thanks boy,

Dat bedoel ik ook. maar zal me post aanpassen. Ik weet dat je een land niet met 30 miljoen kan helpen. Anders was Spanje alleen door Messi en Ronaldo al gered;

Eigenlijk hoort het wel bestraft te worden, maar had dat dan in hetzelfde seizoen gedaan. Het lijkt me daarom beter om gewoon met een schone lei te beginnen zodat de aanstaande Super Cup een echt nieuw begin is van het seizoen. Hopelijk zijn de onderhandse maniertjes van Mourinho weg en gaat Real spelen zoals het de Koninklijke betaamt. Spelers als Pepe, S. Ramos en Arbeloa gedroegen zich keurig op het EK en zijn dus geen smeerlappen uit zichzelf. Met de titel in Madrid is de druk wat afgenomen zodat dit het perfecte moment voor een hervorming is. De Clasico's van de afgelopen 2 jaren waren qua spanning wel om je vingers bij af te likken, maar dat kan ook wel binnen een meer sportieve sfeer!

Mourinho moet gewoon die 2 duels missen of meer want hij niet alleen dat gedaan hij heeft ook Cesc Fabegas in z'n geschopt ongezien.

10 juli 2012 om 18:55

als het niet meer is, ja klopt vind ik ook ze moeten hem gewoon zwaarder straffen

Mourinho was fout, evenals Villanova.
Beide hadden gestraft moeten worden, punt.

Nu lach ik mij wel kapot om de zogenaamde ''omkoop-praktijken'' en ''realbond-achtige'' opmerkingen hier boven..
Real Madrid is kampioen en verdiend ook.

Dacht dat dit soort praktijken alleen in derde wereld landen voorkwamen, hoe bedoel je voorbeeld functie voor kleine kinderen enz....

Aan de reactie's van Barcelona supporters is wel te zien dat ze zeer gefrustreerd zijn over vorig seizoen. Accepteer gewoon dat Real Madrid vorig jaar beter was en ga der weer voor. Dat gehuil heeft allemaal geen zin jongens, de landstitel van vorig jaar is en blijft namelijk bij de koninklijke hoe zuur dat ook is voor de Barcelona fans!

10 juli 2012 om 21:14

Sorry vriend,
Door jouw reacties en vorig jaar er bij te halen, laat je juist zien hoe gefrustreerd bent geweest de afgelopen 4 jaar.

Het gaat toch om het straf van Mourinho en niet om of Real Madrid terecht kampioen is geworden.
Het gaat om iets van gedaan is en onbestraft is gebleven.
Of kan jij geen verschil in zien tussen een strafbaarfeit en kampioen worden?

10 juli 2012 om 23:13

Denk je nou echt dat ik gefrustreerd ben om iets van 2 of meerdere jaren geleden? Zelfs van de frustraties van het Nederlands elftal was ik binnen 2 dagen af

Nee frustraties duren bij mij nooit lang. Blijdschap wel. Lijkt me zeer gezond. Ik ben een gelukkig mensen op voetbalgebied. Real Madrid en Ajax beide kampioen geworden, dus dikke prima. Ik zie de reacties van de Barcelona fans en dan denk ik echt: Grow up en zet je frustraties om in liefde voor je eigen club in plaats van haat tegen de club die je heeft verslagen.

11 juli 2012 om 07:54

hahaha nee ik ben ook niet gefrustreerd geloof mij maar.
Bij mij is het zo als wij winnen dan is het mooi meegenomen en als wij niet winnen dan maar volgende jaar beter.
Als jij zo lang blij kan zijn met 1x kampoien na 3 jaar dan zal het bij mij nog langer duren aangezien Barca 3x achter elkaar kampioen is geworden.

Het is niet altijd dat men kampioen wordt,
Maar je wilt de straf voor Mourinho verborgen houden door Barcelona fans te beschuldigen van frustraties.

Als Mourinho onbestarft blijft, wat ga je dan de komende jaren krijgen. Iedereen die op de vuist gaat. want het wordt toch niet onbestraft.
Waarom schaf je al bond de rode/gele kaarten niet gewoon weg. Want er wordt toch niets gestraft.
Deze land is gewoon naar de klote omdat zo veel corruptie in zit.

Terecht dat Barcelona in beroep gaat, Mourinho verdient gewoon een straf.

10 juli 2012 om 20:49

Moet je anders een zakdoekje hebben.laten ze bij Real Madrid ook eens wat klacht gaan indienen rond al dat gestook in de media van Barca.

10 juli 2012 om 21:41

Gewoon alle schuld doorschuiven naar een radiostation. Net als real madrid deed met de dopinggeruchten over barcelona....

Als jullie heeeeel hard huilen gaat Mou misschien vrijwillig in zn hotel kamertje achterblijven
succes !!!

10 juli 2012 om 23:09

Haha, ik denk niet dat ze nog harder kunnen huilen als nu

Barca moet niet janken en gewoon voetballen.het is nu gebeurt e.laten we er niet nog jaren over zagen.tito en Mourinho leven nog.

10 juli 2012 om 20:59

Tito en Mourinho leven nog...

Gelukkig wel zeg ; dus volgens jouw theorie mag de Spaanse Bond pas een sanctie opleggen als de ene trainer de andere een mes in zijn buik zou planten.

Last van enige normvervaging ?

10 juli 2012 om 21:10

Ach hou toch op man. Dit stelde toch helemaal niks voor. Dat barca het woord agressie gebruikt zegt meer over hen dan over iemand anders. Hun halve elftal duikt 7x per wedstrijd op de scheids dat noemen we toch ook geen agressie? Ik vind dat beide ploegen zich eens moeten leren gedragen als mannen en moeten ophuoden met al dat gejank over en weer.

10 juli 2012 om 21:17

Je weet toch hoe dat gaat? Barcelona flikt van alles maar wanneer iemand anders iets doet hoor je zo continue klagen. Ze kunnen er nog steeds niet mee leven dat Real de betere is.

10 juli 2012 om 21:21

Dit stelde toch helemaal niks voor. Dus jij vindt het normaal dat je een vinger in het oog van een collega steekt ?

Die schwalbes zijn helemaal off topic en dan nog : hou ik hier een pleidooi om schwalbes dan ook maar onbestraft te laten ?

Barcelona zou helemaal niet janken zoals jij het noemt moest de Bond een straf opleggen die als rechtvaardig wordt ervaren en dan denk ik in een grootorde van minstens 3 duels schorsen.

10 juli 2012 om 21:22

Barcelona flikt van alles... Je mag best voorbeelden geven hoor.

Messi heeft een bal in het publiek getrapt, die krijg je van mij. Nu mag jij andere voorbeelden geven.

10 juli 2012 om 21:32

Continue kaarten vragen, swalbes bij het leven, continue de media opzoeken wanneer het duel niet is geëindigd zoals zij dat graag hadden gewild. Zo'n 4 maanden na dato klagen ze nog steeds..

En dan ga ik niet beginnen over de duels tussen Real en Barca waar Barca zelf ook niet heilig zijn, ondanks dat ze enkel naar Real wijzen.

10 juli 2012 om 21:37

Continu kaarten vragen : inderdaad dat doen ze bij Real niet...
Schwalbes bij het leven, inderdaad bij Real is er geen enkele duikelaar (Di Maria ?)
Continu de media opzoeken : inderdaad na ieder puntenverlies geeft Mourinho ruiterlijk toe dat het aan Real lag en zal hij nooit over de arbitrage beginnen.

Wat denk je van vrijwillig op iemands hand aan staan ? Of elleboogjes uitdelen ?

Dat doen ze dan weer bij Real.

Maar ach, je ziet natuurlijk maar wat je wil zien. De grote boosdoeners zitten in Catalonië.

10 juli 2012 om 21:44

Ja Di Maria is er inderdaad ook zo een, maar nu heb je he over 1 speler tegenover Sanchez, Pedro, Fabregas, Busquets, Alves en Iniesta. Bij Real vraagt Pepe wel eens om een kaart maar niet zoals bij Barcelona met 5 à 6 man om de scheidsrechter heen provoceren waar Piqué en Xavi heel goed in zijn.

Al di dingen die ze bij Real doen valt in het niets vergelijken met Barcelona. Alleen qua hardheid wint Real het, maar liever dat dan swalbes.

10 juli 2012 om 21:55

@forzae

Enkel Di Maria? En Coentrao, Ronaldo, Ozil, Pepe?

Heb je de EK gezien? Alonso was telkens als eerste bij de scheids om een kaart te vragen. Om maar te zwijgen van Pepe en Coentrao bij Portugal.

Maar nee, alleen de barca spelers....

10 juli 2012 om 22:02

Ozil en swalbes? Hahaha, sorry met jou ga ik niet discussiëren.

10 juli 2012 om 22:18

Forzae,

Je weet zelfs dondergoed dat DI Maria niet de enige is die schwalbes maakt, ook Ronaldo, Coentrao, Marcelo, Callejon, Marcelo, Arbeloa en Pepe doen het. Zelfs Casillas heb ik een keer een schwalbe zien maken. En Oja Ozil maakt geen schwalbes? wedstrijd tegen Valencia vergeten waarin Ozil een schwalbe maakte.

10 juli 2012 om 22:22

Als jij iniesta zegt, dan zeg ik Ozil! Ze maken eigenlijk geen swables, maar laten zich zeer makkelijk vallen bij moeilijke situaties. Er is dan wel een overtreding gemaakt op hun, maar wel een heel lichte overtreding. Als je dat niet ziet, dan moet je je real/anti-barca bril uit doen.

10 juli 2012 om 22:32

@jamesmark

Je hebt gewoon gelijk, Ozil is ook niet heilig, tegen Valencia was het toch echt Ozil met de schwalbe.

10 juli 2012 om 22:35

'zelfs Casillas heb ik een keer een schwalbe zien maken'

hahahahaha... geheel onbedoeld en was totaal niet je bedoeling maar met deze zin heb je me echt aan het lachen gemaakt en dat is goed.. lachen is goed.. ik weet dat jij het serieus bedoeld en dat het eigenlijk niet als grap is bedoeld maar ik kon het niet laten. Laten we met z'n allen net alsof doen dat jij het als grap en ironisch bedoelde.. zo kom je iig minder dom over en wat meer gevat!

10 juli 2012 om 22:45

Het is een feit dat Casillas een schwalbe heeft gemaakt tegen Bilbao, zijn zelfs youtube beelden van . Dat jij dat grappig vind moet jij weten kerel. Kom jij maar met feiten dat het niet zo is.

11 juli 2012 om 01:51

Jullie moeten je allemaal niet zo aanstellen. Ze doen beide dingen die ze niet zouden moeten doen, en daarom moeten ze het ook gewoon laten gaan nadat het gebeurt is en dus de "supporters" ook. Om constant te mogen klagen vind ik dat je eerst zelf het goede voorbeeld moet geven.

11 juli 2012 om 02:18

forzae

'ozil en swalbes? Hahaha, sorry met jou ga ik niet discussiëren.'

Ja hij maakt ze ook, hoe graag je ook zou willen dat het niet zo zou zijn. Real - Valencia afgelopen seizoen in het strafschopgebied van Valencia.

Ben jij zelf nog wel een serieus discussiepartner?

11 juli 2012 om 09:54

Kaka heeft ook een keer rood gekregen, maakt dat Kaka een onsportieve voetballer? Zelfs Mathijsen heeft een swalbe gemaakt.

Ga lekker klagen over alles wat een Real Madrid shirt aan heeft, maar als je gaat zeggen dat spelers als Ozil en Kaka onsportief zijn dan ben je echt aan het zoeken.

11 juli 2012 om 12:35

Dat zeg ik niet. Dat hij weleens op een schwalbe te betrappen is, is een waarheid die jij hierboven ontkende op een manier waarop je jouw discussiepartner belachelijk maakte. Erg incorrect, zeker als je er zelf naast zit. Zo goed als elke speler doet weleens iets tegen de regeltjes en bijna iedere voetballer laat zich geregeld makkelijk vallen. Ook de beren uit Engeland. Daarom is dat eindeloze gezeur op Barça zo belachelijk en daarom moet je ook gewoon kunnen erkennen dat er in jouw prachtige witte t-shirt ook wordt geduikeld, niet alleen door Di Maria.

Ene kant begrijpelijk omdat het toch gewoon niet hoort.
Maar andere kant denk ik ook van, kom op, niet zeuren, er is een nieuw seizoen gewoon gaan voetballen.

Barca mag wel een punt hebben, maar ga niet janken zeg.

De uitspraak is geweest, leer er mee leven.

Daar gaan ze weer barca moet weer beginnen. Ze staan er ook bekend om om andere te naaien.

En het gaat weer door, elkaar weer proberen te naaien kom op zeg.. Wordt eens volwassen daarzo

10 juli 2012 om 21:01

Deze keer is het al een heel tijdje niet Real se maat! Deze keer is het al van voor het EK Barca met de stokerijen.real houd zich gewoon rustig

Mourinho heeft toch al een straf gekregen. Lijkt me niet dat je dan nog een keer een straf kan uitdelen voor hetzelfde vergrijp.

10 juli 2012 om 21:00

Welke straf heeft hij dan gekregen want dat heb ik dan wel gemist.

10 juli 2012 om 21:03

600 euro boete en 2 duels die inmiddels al kwijtgescholden zijn.

In ieder geval, er is al uitspraak gedaan over de zaak en Mourinho heeft zijn straf al gehad ongeacht of ik en jij het ermee eens zijn wat betreft de hoogte van de straf. Het gaat me om het punt dat er al uitspraak is over gedaan en de zaak inmiddels gesloten is.

10 juli 2012 om 21:07

600 euro vind jij dus een gepaste straf voor iemand die 6 miljoen euro verdient na zich fysiek vergrepen te hebben aan een collega ?

Die 2 duels zijn dus geen straf want kwijtgescholden.

Uit de teneur van je tekstje ben jij het dus blijkbaar eens met de gegeven straf. Nog maar eens : normvervaging.

10 juli 2012 om 21:13

Michiel, Mourinho verdient 10 miljoen per jaar, ken je feiten

Wel belachelijk dat hij niet eens geschorst word, een boete van 600 euro is hilarisch.

10 juli 2012 om 21:15

600 euro vind jij dus een gepaste straf voor iemand die 6 miljoen euro verdient na zich fysiek vergrepen te hebben aan een collega ?

Heb ik dat ergens gezegd? beter lezen vriend.
ongeacht of ik en jij het ermee eens zijn wat betreft de hoogte van de straf.

Als je mijn mening wilt weten, nee ik vond de straf voor Mourinho niet gepast en te weinig voor zoiets, ik benadruk alleen maar dat de zaak gesloten is en dat er een uitspraak over is gekomen, of Barcelona daadwerkelijk nog een straf voor Mourinho's praktijken zal krijgen is nihil, geziene het feit dat de Spaanse bond hiervoor al lachwekkend bezig was door een geringe straf uit te delen aan de heer Mourinho.

12 juli 2012 om 09:28

welke straf dan? geld alleen voor Supercups hoor in spanje.

Komaan e man,wat is die ploeg toch een bende zielige jankers.ze zijn in Barca meer met Real bezig dan met hun eigen ploeg.laat het nu toch gewoon zijn.dan proberen ze Real zwart te maken via de media met hun gestook.dan heb je enkele idiote ramp supporters die wat leugens gaan vertellen over Mourinho en Ronaldo.

Bende jankers

10 juli 2012 om 21:10

Foute inschatting : het is vooral Mourinho die geobsedeerd is door Barcelona.

En wat de media te maken heeft met het wegpoetsen van deze straf, dat is me een raadsel. De pers geeft gewoon weer dat de al belachelijk lage straf nu volledig als onbestaande wordt beschouwd.

10 juli 2012 om 22:28

Foute inschatting? zegt wie?

De obsessie van Mourinho jegens Barcelona valt in het niet bij de frustratie van de Catalanen door Madrid. Zelfs op het EK kon het boegbeeld van de club het niet laten om dit te verbergen. Barcelona is het perfecte voorbeeld van een club die alles kan winnen maar alsnog de grote verliezer kan zijn.. denk daar maar eens over na.. ik ga het niet uitgebreid uitleggen (nog) dus waarschijnlijk zal 98% van het vz publiek het er niet mee eens zijn.. maar dat komt ook omdat ze ook niet weten wat ik bedoel.

Maar dat terzijde.. ON: het gebruikelijke media spelletje en de kermis kan weer beginnen na het Ek..

11 juli 2012 om 01:40

Kijk nou toch eens naar je eigen idolen. Uiteindelijk komt het erop neer dat Mourinho verkeerd zat en ermee wegkomt. Daar rep jij met je door liefde voor de 'koninklijke' verblinde ogen natuurlijk weer met geen woord over. Het zou je sieren als je in plaats van altijd maar op elk lid van deze website of de reactie af te zeiken omdat er iets negatiefs over je idolen vermeld wordt, een keer als een volwassen persoon kan erkennen dat real madrid niet perfect is. Ach, dit is vast een tevergeefse poging van me. Als er iets niet pluis is in real dan gaan we rammen tegen de mensen die dit aankaarten om het kwade vertoon in de hoofdstad te verbloemen.

Ik snap dit niet helemaal, stel maar helemaal niet. De straf van Vilanova was toch ook kwijt gescholden? Waar ga je dan zo kinderachtig in beroep? Ik snap heel goed dat Mourinho, net als Vilanova over de schreef is gegaan. Maar het was fantastisch geweest voor de classico als allebei daar gewoon konden coachen. Maar nee, de catalanen gaan weer kinderachtig lopen doen. Ongelooflijk wat een club, stelletje calimero's.

10 juli 2012 om 21:59

omdat de straf van Tito minder dan die van Mourinho. Daarom

11 juli 2012 om 01:47

Gast moet dit jou echt uitgelegd worden? Barcelona gaat in beroep omdat een trainer van real madrid zijn vinger in het oog van haar eigen ex assistent trainer heeft geprikt (ik weet niet waar de zijkant van jouw hoofd zit maar als 'ie zich in je oog bevind zou ik je graag ontmoeten om die ervaring in mijn dagboek te mogen plaatsen). Moeten zij dan maar rekening gaan houden met andere zaken? Als real het er niet mee eens is horen we het wel. Dat real zich gedeisd houden zegt genoeg over de belachelijke uitkomst van dit geschil. Zij weten ook wel dat ze goed wegkomen. Dat duwtje staat overigens in het niets met het prikken in het oog, maar uit de optiek van Barcelona natuurlijk terzijde. De club is terecht boos dat de trainer van real een vinger in het oog van een van ons mag steken zonder dat hij daar ook maar iets voor te lijden heeft. Net als Pepe met zijn stalen noppen. Het is bizar, maar goed. Het is afwachten totdat jouw club in een dergelijk positie geraakt. Misschien moet Barcelona voortaan maar met harnassen ten strijde gaan. Het beperkt de mobiliteit die essentieel is voor het spel dat ze spelen, maar ze zijn wel veilig. Het is een afweging natuurlijk.

Oh en knap dat je loopt te generaliseren. Mancunians zijn honden en Manchester United is de meest schofterige club ter wereld want een paar supporters provoceerde een keer Liverpool tijdens een oefenduel (excuses o.a. aan King_eric, ik probeer enkel dit lid eens te laten zien dat hij niet hele groepen moet aanspreken in zijn onnodige tirades). Helaas weet niet iedereen gebruik te maken van het respect waarmee hij of zij is gezegend.

Edit:

En wat een onzinnig excuus van dat het fantastisch zou zijn als ze er beiden bij zouden zijn. Het zou ook fantastisch zijn als Suarez er elk duel bij zou zijn, een pareltje van het voetbal. Schorsingen maar uitsluiten voor deze types? Messi, Xavi, Iniesta, Ronaldo, Ozil, Cesc, Benzema, Mourinho, Pep, Wenger, Silva, Aguero, Zlatan en Del Piero gewoon gegarandeeerd niet schorsen? Gewoon onbestraft laten en het lekker met 'jij plaagt mij dus ik mag je terug plagen'-middelen oplossen. Alles goedkeuren voor de mensen die 'vet cool' zijn. Hou coole criminelen ook maar uit de nor, zij maken de wereld immers spannend. Dat is fantastisch.

Nee, alle zeven miljoen Catalanen zijn kinderachtige calimero's.

En om beroep te gaan in een zaak tussen de bond en Real Madrid is geen smet op de samenwerking?

Schorsen Mourinho voor 2 duels en voortaan Barcelona hard aanpakken wanneer zij in de fout gaan. Altijd maar klagen over andere maar zelf zo schijnheilig.

10 juli 2012 om 21:16

Dan denk ik dat Real Madrid nog harder moet aan gepakt worden.
want zij gaan meer de fout in dan Barcelona.
dat weet jij alleen als jij Real Madrid ieder week volgt.

10 juli 2012 om 21:18

Leg uit?

10 juli 2012 om 21:23

Hoezo gaat Real Madrid meer de fout in dat Barcelona?

10 juli 2012 om 21:34

Zo als ik vind moeten zij allebei hard aangepakt worden.

Als je de voorvallen van Barcelona en Real Madrid vergelijkt met die van voorvallen van ander landen zo als in England, Italie en Nederland dan moest Real Madrid paar spelers voor min 8 wedstrijden missen.

Pepe op hand van Messi, in England staat min 4 wedstrijden op. ( camera beelden).
Ramos die aanslag op Messi in italie heeft Totti 8 wedstrijden gekregen, ( Balotteli).
Mercelo op Fabregas. min 3 wedstrijden.
Mourinho de hand in de oog, staat in Nederland 8 wedstrijd. ( Suarez/bakkal voorval)
je kan veel meer noemen.

van uit kant van Barcelona.
je kan zeggen dat zij makelijk naar de grond gaan. slechts een geel. Bij Real Madrid heb je ook spelers die door rollen zo als Coentrao en Di Maria.

Ik denk als men Barcelona en Real Madrid hard moet aanpakken dat Real Madrid geen voordeel heeft in deze. Als wij puur naar vorig jaar moeten kijken.

10 juli 2012 om 21:47

Kan je heel leuk de andere competities erbij vergelijken maar dat schiet niet op aangezien ze in Spanje niet meer optreden na de wedstrijd, dat is de reden dat ze ermee weg komen. Zo kwam Busquets met racisme weg, wat ik toch stukken erger vind dan een schop.

Vergelijk het met Zuid America en de overtredingen zijn niets.

10 juli 2012 om 21:57

Die van Busquets is nooit bewezen, en er is een onderzoek geweest.
Als hij inderdaad Mono zei in plaats van iets anders dan wil ik juist dat hij een jaar straf krijgt. Maar jij kan niet zeggen dat racisme erger dan fisiek geweld.
Ik vind ze allebei erg.

Je vergelijkt europa met zuid america, in africa als je zo een schop uitdeelt gaan zij jou buiten afmaken. Moeten wij dan blij zijn met wat er gebeurt op het veld bij Barca-madtd????
Ik kwam met vergelijkingen van uit Europeese velden. En jij zoekt een uitweg omdat jij weet dat ik gelijk heb.
Maar goed ik respecteer jouw mening en vergelijkingen.

10 juli 2012 om 21:59

@forzae

Nooit bewezen dat Busquets iets racistisch zei. Zo kan ik ook beginnen. Weet je nog toen Arbeloa ruziet had met Keita? Dat was omdat Arbeloa iets racistisch zei.

10 juli 2012 om 22:58

@psv_yep:
- Heb jij bewijzen nodig om te weten dat Mourinho zei dat Alonso en Ramos rood moesten pakken? Vast niet hé, doe dan niet zo ontkennend over Busquets. Er was trouwens ook zo'n fase met Fabregas-kanouté.

- Wat betreft tackles kun je over dubbele standaarden spreken. Pepe moet nog maar op een schouder tikken en het wordt al bestempeld als een brutale tackle. Tuurlijk was dat staan op de hand erg en onnodig, maar bij hem (en bij Real Madrid soms in het algemeen) worden al zijn tackles uitvergroot. Ik herinner nog dat er een apart artikel werd aangemaakt om die fase aan te halen, daarbij stond het filmpje ervan, dan werden nog eens alle reacties van alle partijen gegeven met daarbij hetzelfde filmpje. Zelfde voor Ramos en Marcelo. Daarom herinnert iedereen deze fases.
Waarom je niet op de fases van Barcelona komt: nooit een artikel over verschenen. Tackles van Dani Alves waren er niet dit jaar? Dacht je maar, maar het bleef bij wat tirades van Realfans in de reacties van het 'live meepraten' en wedstrijdartikel. De tackle van Busquets op Xabi Alonso... wie, wat, waar? Kan niet, heb ik nooit iets van gehoord! Inderdaad. Ndoye die door Puyol richting Valdes wordt geduwd waardoor die de keeper op zijn hoofd krijgt. Wie weet dat nog?
Of zoek op Youtube het filmpje: ''pepe Dives Again Tackle From Puyol''. Hij wordt gesandwichd maar toch is hij de boosdoener. Dat soort bewegingen worden wel meer gemaakt door Barcelona. Ik herinner zo'n fase van (ik denk) dit seizoen waarbij speler X door Barca-speler Y tegen Barca-speler Z wordt geduwd en dat X daarvoor een kaart kreeg (ik dacht rood). Ik dacht dat het tegen AC Milan was, maar ik vind het nergens terug.
Ofja, Piqué tegen Getafe. Ik kan doorgaan.

Maar zoals ik zeg. Beide partijen maken vuile fouten. What the hell, alle ploegen maken vuile fouten, ik kan van praktisch alle topclubs zo'n lijstjes maken.
Misschien Real iets meer dan Barcelona, ze moeten dan ook meer verdedigen omdat ze een andere tactiek hanteren. Het zou maar van de gekke zijn dat Barcelona meer tackelt dan zijn tegenstander als zij zelf 70 of meer balbezit hadden.

11 juli 2012 om 02:07

Forzae

Bewijs het racisme eens (lees: kom met bewijzen die dusdanig overtuigend zijn dat ze de linguïstische elite van spanje het ongelijk bewijzen).

11 juli 2012 om 08:07

Er waren allebei onderzoekers gedaan naar beide voorvallen.
Mourinho stuurde Dudek naar Casillas en die fluisterde in zijn oor en meteen geel pakte, bij Alonso ook. Dan is het een bewijs op heterdaad.

Het is precies het zelfde als iemand op de grond ligt neergestoken en de politie om de hoek komt en jij staat daar met een mes vol bloed.
Moet de politie jou dan laten gaan omdat er geen bewijs is.
Bij Busquets is er ook een onderzoek geweest, zij hebben niet kunnen bewezen. denk je als er een dergelijke bewijs was dat zij hem onbestraft achter lieten.

De hele wereld praat over Pepe en niet alleen Cataluna. Dus de hele wereld ziet beelden. Pepe is niet voor niets 10 wedstrijden schorsing gekrgen.. Probeer dat maar ook goed te praten.

11 juli 2012 om 12:58

Dus als een trainer een hele ervaren trainer naar een andere keeper stuurt. En plots krijgen twee spelers, die niet in dit verhaal voorkomen een gele kaart, dan is het op heterdaad?

Wat dat verhaal betreft. Je vindt het lijk, je gaat ernaartoe, je raapt het mes op en de politie duikt op. Heb je het gedaan? Er zijn al veel mensen met valse, geplaatste of onvoldoende bewijzen onschuldig het gevang in gestuurd. Er zijn dan ook mensen die een moord plegen, maar er geen bewijs kan gevonden, en dus nog vrij rondlopen.

En je laatste alinea slaat op niets. Je moest uit mijn reactie weten dat ik gewoon niets goedpraat (in tegenstelling tot anderen, die het niet eens willen hebben over de fases die ik aanhaal, en het onbewezene blijven ontkennen). Die fase van Pepe is van x-aantal jaar geleden. Het was een idiote aanslag. Tuurlijk. Maar ik had het over het uitvergroten van dingen van Pepe, hé. Elke Clasico, élke clasico (!!!) wordt dit beeld bovengehaald.

Ik keek dit jaar (3 jaar na de feiten) naar een Belgisch praatprogramma en daar zat ene Carl Huybrechts, zo'n typisch figuur die alles wat Barcelona is adoreert en niets positief kan zeggen over Real Madrid. Zelfs Carvalho (kennen we nog een topverdediger met minder vuile tackles op zijn kerfstok?) werd beschouwd als Mourinho's 'huurmoordenaar' die hij overal meeneemt. (zelfs over een wereldgoal van Ronaldo werd alles afgedaan als puur geluk) en plots begon er wat over Pepe en ik wist het al: dat filmpje komt weer. Is dat nodig? Meer dan drie jaar geleden en elke discussie waarmee Pepe te maken heeft, hupsakee, daar hebben we weer iemand/enkelen klaar met het argument 'weet je nog tegen Getafe' (vaak zelfs met filmpje bij de hand).

12 juli 2012 om 09:27

waarop voortaan barca hard aanpakken? gewoon allebei hetzelfde aanpakken. mourinho schorsen en vilanova. als ze allebei gewoon 2 wedstrijden (alsof dat op de bank wat uitmaakt) uitzitten, is er niets aan de hand. Nu hebben we weer gezeur van mensen die het goedpraten en zeggen dat mourinho het niet gedaan heeft en barca schande is enz.

eigenlijk weer raar dat het allemaan teruggedraaid wordt.

barca aanpakken voor schwalbes en vragen om kaarten, real om harde tackles (die ik diezelfde spelers overigens op het Ek helemaal niet zie maken, ik zie een totaal andere Pepe en Ramos, hoe kan dat eigenlijk?)

12 juli 2012 om 09:48

Waarom Barca hard aanpakken? Omdat zij als voetbalclub zich gaat mengen in een strijd tussen de Bond en Real, wie is Barcelona om daar over te klagen als je zelf hartstikke vaak weg komt? Ze denken dat ze god zijn en om die reden moeten ze Barca maar eens aanpakken, even laten zien dat ze slechts Barcelona zijn en onder de bond staan.

Misschien zie je een totaal andere Pepe en Ramos omdat je alleen de duels kijkt tussen Barca en Real? Pepe voetballen wel vaker normaal, vergeet ook niet dat de Spaanse competitie niet te vergelijken is met het EK, je hebt meer teams met houthakkers.

12 juli 2012 om 10:53

Ik heb meer mensen erover gehoord en kijk meer dan barca-real en andersom. maar je moet toegeven dat pepe vaak in het nieuws komt met overtredingen. het viel bijna iedereen op dat hij echt goed had gespeeld en ramos, die speelde heel goed. Een totaal andere speler dan bij real zeiden veel mensen, stond zelfs in de krant.

Vilanova was ook betrokken bij het incident waarbij beiden 2 duels kregen. Dus die moet ook gewoon geschorst worden.

Alle clubs moeten even hard aangepakt worden. Ik zie beide clubs altijd even hard om kaarten vragen en vallen, dat is bij allebei. Ik zie niet in waarom barca vaker wegkomt met overtredingen als real.

Als je bijvoorbeeld ziet dat ramos ellebogen uitdeelt en pepe op de hand van messi gaat staan en puyol een elleboog geeft en messi coentrao duwt, de hele wereld ziet het en loopt met vraagtekens dat er niets wordt gedaan... das toch ook een clubs bevoordelen. dat is bij beide clubs.

Maar waarom moet je barca dan even laten merken dat ze onder de bond staan? met het seponeren van de straffen laat je zien dat ze beiden boven de bond staan. De bond moet boven beiden staan en gewoon allebei schorsen.

Dat van Busquets was in de cl.

De bond had zowel Mourinho als Vilanova meteen een straf op moeten leggen, en dan Mourinho een iets zwaardere dan Vilanova. Nu ze hebben besloten dat niet te doen, hebben ze in mijn ogen een fout gemaakt, maar goed. Om er nu over door te blijven gaan en het groter te maken dan het is vind ik ook niet nodig.

Oh my god. Een update. Sjonge jonge jonge zeg wat een stel huilende kinderen daar bij Barcelona. Eist Barcelona ook een straf voor Vilanova van wege het slaan naar Mourinho? Eist Barcelona ook een straf voor de schwalbes die ze altijd maken. Eist Barcelona ook een straf voor het kaarten aannaaien?

Waarom bemoeien de catalanen zich niet gewoon met hun eigen zaken? Vorig jaar is niet goed gegaan, dat komt echt niet door het incident met Mourino. Vorig jaar waren ze gewoon weg niet goed genoeg. Ik zou zeggen ga trainen en probeer weer terug te komen tot het niveau van Real Madrid. Misschien kunnen ze het volgend jaar weer wat spannender maken wat betreft de landstitel, mits ze zich is met zichzelf bemoeien. Als ze zo door blijven gaan zullen ze weer 2e worden, want ze zijn meer bezig met de randzaken dan met het voetbal!

10 juli 2012 om 23:29

"assistent van Josep Guardiola, gedroeg zich evenmin onberispelijk en werd voor één Super Cup-wedstrijd geschorst" Staat toch heel duidelijk in de tekst? Dan lijkt het mij toch logisch dat Barcelona niet mee eens is dat Mourinho er zo makkelijk vanaf komt?

Is Barca het ook oneens met de kwijtschelding van Vilanova's schorsing?

Vind wel raar dat de Spaanse bond gewoon toelaat.
Dit is gewoon pure vriendjes politiek ik weet zeker als een andere coach van de Primera division dit deet dat hij meteen 5 wedstrijden geschorst wordt.
OF dat Pepe ´express´ op de hand Messi ging staan en ook geen schorsing ervoor kreeg .
Ik weet zeker als Mathijssen of Miranda van Athletico dit deed dat ze ook geschorst werden.

Of de spaans bond is omgekocht of die mensen hebben geen verstand. 600 euro is veel te weinig zelfs clubs als Rkc Waalwijk krijgen hogere boetes als Supporters bierblikjes op het veld gooien. Ik hoop echt dat de Uefa hier werk van gaat maken, wat waarschijnlijk toch niet gaat gebeuren.

Wat een Barca gezuig hier allemaal, iemand die tegengeluid heeft, wordt bijna vermoord.

Ik hoorde Barca niet klagen toen meerdere spelers geen schorsing kregen wegens discrimineren.
Ik hoorde Barca niet janken toen alle schwalbes onbestraft gelaten werden.
Ik hoor Barca niet janken over de schorsing van Vilanova die ook is kwijtgescholden.

Barca is al jaren gewend dat de randvoorwaarden in hun voordeel worden geregeld en nu een keer niet schreeuwen ze het weer van de daken.

Als er een anti Fair Play prijs zou bestaan, vraag ik me af of er uberhaupt een club is die met Barca kan concureren.

11 juli 2012 om 09:13

Dat is dus
a) omdat dat discrimineren nooit echt is bewezen
b) de gehele europese top heeft 2 á 3 spelers (per club) die schwalbes maken. Waarom alleen afgeven op Barca. Heb je drogba gezien in de Cl?
c) Als vilanova is geschorst op de duw die hij gaf nadat mourinho zijn oog vingerde is het logisch dat de strafmaat voor josé hoger moet zijn.

Voor je hier de traditionele barca hater gaat uithangen moet je ff de feiten op een rijtje hebben staan. en dat stukje over anti fairplay slaat ook nergens op, madrid is het afgelopen seizoen namelijk al helemaal ernstig geholpen door arbitrage, met pingels en rooie kaarten wanneer ze het moeilijk hadden.

Terecht, ik zou als club het ook niet pikken als de assistent trainer in zijn oog wordt geprikt. Ook vaag besluit van de bond. Zulk gedrag kan je toch niet toestaan?

Overigens geeft de spaanse bond wel vaker discutabele boetes of schorsingen. Neem die gasten niet meer serieus.

De hele spaanse sport is gewoon verziekt. Barca en Real spelen beiden smerige spelletjes en de rest huppelt er lekker achteraan.

Hij wordt niet eens in zijn oog geprikt, hij wordt gewoon boven z'n wang geknepen.
Alles wat tegen Barca gebeurd moet maar bestraft worden, maar alles wat Barca zelf doet, daar wordt niet over gerept!

Huilies!

Het is trouwens de gewoonte van Villar. Als hij opnieuw verkozen is of als Spanje een titel wint worden kortlopende schorsingen opgeheven, dus ook die van Marcelo, Özil en Villa. Maar over Villa hoor je niemand, want wat hij deed was nog het ergste.

Steeds weer opnieuw valt het hypocriete gedrag van de Realfans me op waarbij zelfs fysieke aggressie wordt vergoelijkt, de eigen misdragingen geminimaliseerd en weggemoffeld, de houding van de andere tot buiten proporties wordt opgeblazen en mensen woorden in de mond worden gelegd.

Als je het zelfs maar aandurft om met voorbeelden de wantoestanden bij Real aan te kaarten, dan ben je een huilebalk en worden minimalistische feiten uit het kamp van Barcelona er bij gesleurd en fel overdreven omdat ze eigenlijk wel beseffen dat de eigen wandaden niet kunnen worden goedgepraat.

Bij Barcelona gaat het dan meestal over schwalbes en kaarten vragen terwijl dat een probleem is in ongeveer volledig Zuid-europa en dat Barcelona wat dat betreft zelfs niet de allerergste is maar goed, wie een hond wil slaan vindt allicht een stok.

Hoe vaak al niet moeten horen dat Messi ooit eens een bal in het publiek heeft getrapt.

Dat Marcelo, Pepe, Ramos, Arbeloa heel erg vaak met elleboogjes en natrappen doelbewust een tegenstander/collega proberen te blesseren wordt dan weer geminimaliseerd, toch zo erg niet, maakt deel uit van het spelletje (ellebogen en natrappen maken er dus geen deel van uit) en het is toch niet voor meisjes.

Mourinho is met zijn provocerende uitspraken en uitlokkend gedrag de oorzaak van alle kwaad maar blind als ze zijn en gehersenspoeld door deze man, zien deze mensen het zelfs niet meer.

Real Madrid was een mooie club tot die Portugees daar neerstreek, sedertdien is het beetje respect dat ik had voor het instituut volledig weggesmolten ; het is compleet belachelijk met welke non-argumenten de Realadepten hun gelijk proberen te halen.

Wat baten echter kaars en bril als de uil niet zien wil ?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4274 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Sevilla4618
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
K. BenzemaAanvaller2017
T. CourtoisKeeper210
Vinícius JúniorAanvaller2012
CasemiroMiddenvelder190
AsensioAanvaller175
F. ValverdeMiddenvelder160
Lucas VázquezMiddenvelder161
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

850 fans
Coach, 58 jaar
SeizoenClub
2021- AS Roma
2019-2021 Tottenham Hotspur
2016-2018 Manchester United
2013-2015 Chelsea
2010-2013 Real Madrid
Laatste voetbalnieuws

Fabrizio Romano bespreekt kans dat Mourinho naar Everton gaat

Everton bekijkt de mogelijkheden om José Mourinho aan te stellen als nieuwe manager, zo meldt Sky Sports dinsdagavond. Volgens de berichtgeving zou eigenaar Farhad Moshiri de Portugese oefenmeester graag naar Goodison...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren