Update: Ex-talent Ajax en Newcastle kan niet bij PEC Zwolle blijven

Vrijdag, 6 juli 2012 om 19:50Bart Kruyt • Laatste update: 22:02

Frank Danquah stond ooit bekend als een groot talent, maar vooralsnog is dat er niet uitgekomen. De Amsterdammer maakte op jonge leeftijd de overstap van Ajax naar Newcastle United, maar brak daar niet door en zit inmiddels zonder club. PEC Zwolle geeft hem de kans om een contract te verdienen.

De promovendus maakt op de officiële website bekend dat Danquah de eerste trainingsweek van Zwolle in de voorbereiding op het nieuwe seizoen zal meemaken als proefspeler. Aan het einde van de week hoopt de technische staf te kunnen concluderen of de 22-jarige aanvaller een meerwaarde is voor Zwolle of niet.

Danquah is een Amsterdammer met Ghanese roots, doorliep de jeugdopleiding van Ajax en kwam van zijn zestiende tot zijn negentiende uit voor de jeugd van Newcastle United. Hij hoorde twee seizoenen bij de eerste selectie van the Magpies, maar speelde geen enkele wedstrijd voor de club. Vorig seizoen speelde hij voor Ferencvaros in Hongarije en het Belgische Waasland-Beveren, maar ook daar kwam hij nauwelijks aan spelen toe.

Update 6 juli 19:50 uur - Ex-talent Ajax en Newcastle kan niet bij PEC Zwolle blijven
Frank Danquah maakte vroeger als toptalent de overstap van Ajax naar Newcastle United, maar tegenwoordig heeft hij het lastig met het vinden van een nieuwe club. De Amsterdammer was de afgelopen week op proef bij promovendus PEC Zwolle, maar overtuigde niet. In het oefenduel met OVC’21 scoorde de aanvallende middenvelder nog wel tweemaal, maar de technische staf heeft besloten om hem niet te contracteren.Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door patrickstern)

Lijkt me een ideale versterking voor Pec. Een speler met veel talent, anders ga je niet op vroege leeftijd naar een club van dat formaat. Is nu op zoek naar revanche en bij Zwolle zal hij die kans krijgen.

2 juli 2012 om 10:31

Of hij die kans zal krijgen is maar de vraag. Geen speeltijd bij Ferencvaros en Waasland-beveren... tsja, dan moet ik dat nog maar zien

@VZ Rechts van het artikel staat nog FC Zwolle, en in het logo ook, terwijl het al PEC is.

2 juli 2012 om 12:32

Het is een aanvallende speler en we weten allemaal dat Nederland het walhalla is voor aanvallende spelers. Van La Parra heeft ook geen kans gekregen in het buitenland, doet hij bij Heerenveen vooralsnog prima.

2 juli 2012 om 12:42

Dat geeft dus de garantie dat hij nu wel doorbreekt? Caen is nog net wat beter dan Ferencvaros en Waasland-beveren, hoor. Van La Parra speelde trouwens gewoon 51 wedstrijden in het B-elftal.

2 juli 2012 om 14:34

Geen garantie, maar het is wel zo dat aanvallers in Nederland snel een kans krijgen en het verleden heeft bewezen dat veel die ook aangrijpen. (en na vertrek uit Nederland geen bal meer raken, maar dat is een ander verhaal)

Natuurijk heeft Van La Parra wedstrijden gespeeld, het is ook naïef om te denken dat deze speler in de afgelopen jaren niet voor jeugdelftallen heeft gespeeld.

2 juli 2012 om 14:38

Bij Waasland-beveren speelde hij in totaal 2 wedstrijden, bij Ferencvaros 8. Van La Parra speelde er even 51 in het B-elftal van Caen. Verschilletje, hé?

2 juli 2012 om 16:50

Je herhaalt nu gewoon je vorige reactie. Je gaat mij niet wijs maken dat hij in het B-elftal van Ferencvaros en Beveren geen duels heeft mee gespeeld. Of wilde je dat wel beweren?

2 juli 2012 om 12:24

Hij kan ook juist een van de mindere talenten zijn geweest die gewoon al heel vroeg het idee had dat hij de top niet ging halen. Clubs in Engeland halen al snel jeugdspelers uit befaamde jeugdopleidingen op hoop van zegen. Misschien ging deze jongen daarom wel vroeg cashen. Ik denk dat er echt wel een paar zijn die zo denken.

2 juli 2012 om 12:46

Het is natuurlijk wel dat een hoop Engelse clubs jonge (lees15/16 jaar) spelers die een bal 3x recht vooruit kunnen schieten en 5x hoog kunnen houden al in de opleiding opnemen. Kijk bijvoorbeeld naar Jordy Brouwer. Ging naar Liverpool van Ajax en god mag weten waar hij nu speelt. Ook Vincent van de Berg ging op jonge leeftijd naar Arsenal. Weet dat hij op een gegeven moment op proef was bij Go Ahead Eagles maar, of hij nog wat doet? Geen idee. Zo zijn er nog een hoop spelers. Deze jongeman is onderhand ook al 22 en een doorbraak heeft hij nog niet gemaakt. Misschien een laatbloeier maar, hij moet wel op korte termijn gaan voetballen

Ken hem niet, maar duidelijk weer een speler die te vroeg is vertrokken.

2 juli 2012 om 10:33

Hij kan ook gewoon niet goed genoeg zijn geweest. Eén lekkere wedstrijd kan genoeg zijn voor eeen miskoop.

@ Feankenner

Vind je het ook niet vreemd dat een speler 'met veel talent' zoals jij het zegt weinig aan spelen toe komt bij clubs als Ferencvaros en Waasland-beveren (destijds 2e divisie België) ?
Vraag me ook af of jij Frank Danquah ooit wel eens hebt zien spelen? Iedereen neemt klakkeloos het woordje talent over wanneer dit in de tekst wordt genoemd, iedereen kan wel een talent zijn...

2 juli 2012 om 13:31

Ik heb ook nog nooit van deze speler gehoord maar heb het volste vertrouwen in de technische staf van P.e.c. Zwolle.
Ik had ook nog nooit van Moisander, Boerrigter en Wildschut gehoord voordat ze bij Zwolle kwamen en met hen is het toch ook goed gekomen.
Bovendien hebben ze hem nog niet aangetrokken maar is hij slechts op proef om de staf te overtuigen van zijn kwaliteiten.

Te vroeg vertrokken, daaagggg carriere. Wanneer gaan die snotneuzen het eens begrijpen?

2 juli 2012 om 10:50

Alsof ieder talent hier in Nederland wel doorbreekt. Wat een onzin toch, als hij goed genoeg is komt hij vanzelf wel boven drijven.

6 juli 2012 om 22:56

nee tuurlijk breekt niet iedereen door dan moeten er wel heel veel spelers op het veld komen te staan.
Maar iedere simpele ziel weet toch dat de kans op doorbreken in nederland groter is dan in het buitenland.

Moest hij destijds weg bij Ajax of dacht hij ook weer dat door zo jong naar het buitenland te gaan z'n carriere een impuls te geven terwijl dit dan weer het zoveelste voorbeeld als van een speler die niet doorbreekt...

En weer keert er een te vroeg vertrokken talent terug in eigen land in de hoop zijn carriere nog te redden .
Wanneer gaan die gassies het nou eens inzien dat ze vaak beter af zijn als ze ervoor kiezen iets langer bij hun club te blijven.

2 juli 2012 om 11:40

Wellicht is hij gewoon niet goed genoeg, ook niet voor Ajax. Ook al aan gedacht? Alsof je in de Newcastle-jeugd opeens je talent kwijtraakt. Nee, hij zal het niet genoeg hebben gehad, anders was hij wel ergens doorgebroken.

2 juli 2012 om 11:45

Kun je niet zo stellen. Er zijn ook talloze "toptalenten" geweest die aanbiedingen hebben gehad van Engelse en Italiaanse clubs maar daar niet op zijn in gegaan waar we ook helemaal niets meer van hebben gehoord. Er breken nou eenmaal veel minder talenten door dan dat er afzwaaien. Als hij bij Ajax was gebleven was hij misschien ook niet doorgebroken.

6 juli 2012 om 22:12

Bij Nederlandse clubs krijgen talenten veel eerder de kans. In Engeland worden elke zomer weer een dozijn spelers bij elke club aangetrokken, dan maak je toch echt veel minder kans!

Benieuwd of het een aanwinst zal zijn voor PEC Zwolle. Ik had nog nooit van deze jongen gehoord overigens

Volgens mij is hij vorig jaar nog afgetest bij FC Emmen.

2 juli 2012 om 20:08

Klopt

Iedereen kan wel roepen dat het een domme keuze is om naar het buitenland te vertrekken.. Maar wie zegt dat hij bij Ajax, of een andere Eredivisie club wel was doorgebroken.

Wellicht heeft hij in die tijd zoveel geld kunnen verdienen dat hij nu financieel onafhankelijk is.

2 juli 2012 om 11:51

//wellicht heeft hij in die tijd zoveel geld kunnen verdienen dat hij nu financieel onafhankelijk is.\\

Iemand met zo'n carrière is echt niet financieel onafhankelijk. En al was hij dat wel dan ging hij zeker niet bij PEC Zwolle proberen een contract te verdienen.

Ik houdt vertrouwen in Jaap Stam, heeft al vaker bewezen talenten te kunnen vinden waar nog niemand wat van gehoord heeft bijv vd Berg, Lachman, Achentah, Wilschut, duss wie weet. Anders gezegt een oefen training is bij lange na geen nieuw contract.

2 juli 2012 om 12:53

Goed dat je vertrouwen houdt in Jaap Stam, maar het is maar voor een klein gedeelte zijn verdienste dat er talentvolle spelers bij Zwolle actief zijn. Dat is namelijk veel meer de verdienst van (inmiddels voormalig) TD Bert Konterman. Vd Berg komt bijvoorbeeld uit zijn koker.

3 juli 2012 om 00:14

Bert Konterman heeft vooral veel voor de financiën betekend als TD. Het is wel degelijk Jaap Stam die scout en samen met Art. Beslist wie komt en wie gaat bij de meeste spelers, voor de duidelijkheid ik weet idd niet hoe het precies met vd Berg is gegaan, maar Wilschut, Lachman.. eingelijk de hele verdediging komt van Stam af. En ook deze speler is via de contacten van Stam bij Ajax, bij Pec op de trainingsveld terecht gekomen...

Tevens is Pec in gesprek met Ajax om op de valgreep nog een paar afgevallen Ajax talenten te huren. Ook via Stam. Iets meer credits is dan wel op zn plaats denk ik

6 juli 2012 om 22:21

ook dit verhaal klopt niet

6 juli 2012 om 22:20

mooi verhaal maar er klopt weinig van.

Gaat Zwolle ook nog Verdedigers halen of alleen aanvallers?
Als je achterin Joost Broerse als enige defensieve versterking haalt, vrees ik het ergste..

2 juli 2012 om 12:57

ja en nee. Zwolle heeft al een aantal verdedigers lopen. Hieronder vind je welke...

Verdediging:
Bram van Polen 26 (2015)
Bart van Hintum 25 (2014)
Joost Broerse 33 (2014)
Daryl Lachman 22 (2014)

Gerard Aafjes 27 (2014)
Giovanni Gravenbeek (2014)
Ricardo Talu 19 (2013 ama)
Ricardo Malaihollo 18 (2013 ama)

2 juli 2012 om 13:00

@ Loran
Zwolle heeft achterin al veel opties. Bovendien kan ook PEC de centen maar één keer uitgeven.

2 juli 2012 om 15:10

Zoals de twee bovenstaande reacties al aangeven, Zwolle heeft daar al keuze. Bovendien is Broerse niet de enige defensieve versterking, ook Gravenbeek is nieuw

2 juli 2012 om 18:00

Jaaa oke, jullie hebben gelijk, achterin stond het al wel aardig.

@poppito : Van Polen staat ook tussen het rijtje aanvallers, zou niet de eerste keus op de back zijn denk ik..

maar, eerlijkheid geboden, ik was Gravenbeek vergeten

2 juli 2012 om 20:03

Daar heb je mijn inziens helemaal gelijk in, Van Polen zou ik nu niet meer op de back zetten. Gravenbeek zal daar wss de eerste keuze worden.

Grappig heb met Frank en Johan Kappelhof (groningen) nog samen gespeeld in de F'jes en E'tjes bij FC Amstelland, veel prijzen gepakt toen :D.

Ik hoop dat hij faalt, moet hij maar niet zo vroeg naar het buitenland gaan. Laat het een les zijn voor anderen.

@mallot

Sinds dat Jaap Stam assistent trainer is heeft hij een zeer groot gedeelte van de technische zaken over genomen dit in samenwerking met Claus Boekweg en Sierd van de Berg. Konterman heeft alleen de financiele afhandeling gedaan.

Ik ben van mening sinds dat Claus Boekweg en Bert Konterman er niet meer zijn en bijna alles gedaan wordt door Jaap Stam. Langeler is gewoon een marionet en de nieuwe technische directeur mag alleen bemoeien met jeugdzaken dat Zwolle keihard zal degraderen.

In mijn ogen hebben ze een zeer zwak elftal en een trainer die geen wedstrijd kan lezen

3 juli 2012 om 00:20

En waar basseer jij dit op? Natuurlijk eredivisie is een hoger niveau maar heb je de cijfers gezien van de trainer die geen wedstrijd kan lezen? 2e en 1e geworden in zijn eerste 2 seizoenen als hoofdtrainer in het betaalde voetbal! Zolang Jaap Stam binnenboord is weetje dat er iemand aanwezig is met een mening en voetbal know how.... Al had Art niks te zeggen dan was het nog positief, betekend dus dat Jaap Stam met een cv als pec,psv,ajax,manunited, ac milan, lazio de opstelling maakt wat ik ook wel zie zitten

6 juli 2012 om 22:22

och de anti pec reageerder komt weer om de hoek kijken.

@loran

De selectie is zo goed als rond met Benson, Reniers, Pluim. Broerse en Gravenbeek

roteherne je bent goed bezig beetje gefrustreerd misschien je moet eens wat meer bij zwolle komen dan kan je er over meepraten aan dit genuil hebben we niks

kan iemand mij vertellen hoe dat met Bakkati is afgelopen? Moet hij nou wel of niet blijven?

3 juli 2012 om 00:16

Die is naar FC Emmen gegaan sympathieke speler!

Over een paar jaar staan hier soortgelijke berichten over Castaignos, Rekik, Bouy en Van Aanholt to name a few

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PEC Zwolle

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.PEC Zwolle38-9
14.Willem II31-28
15.RKC Waalwijk30-22
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. NakayamaVerdediger322
D. HuibertsMiddenvelder290
E. ReijndersMiddenvelder293
I. PheraiMiddenvelder272
T. LamMiddenvelder263
M. SaymakMiddenvelder243
R. StriederMiddenvelder240
Voor de complete selectie: Clubpagina PEC Zwolle.

In de wandelgangen

Donderdag 24 juni
Sam Lammers staat op het punt om Atalanta te verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren