Barcelona neemt aanvaller Román over uit jeugdopleiding Manchester City

Woensdag, 27 juni 2012 om
/

Barcelona heeft de eerste aanwinst voor het seizoen 2012/13 binnen. De Catalaanse topclub maakt via de officiële kanalen wereldkundig dat het Joan Àngel Román overneemt uit de jeugdopleiding van Manchester City. Hij is voor drie seizoenen vastgelegd en heeft een minimum afkoopsom van twaalf miljoen euro in zijn contract gekregen. Román sluit aan bij Barcelona B en zal van daaruit proberen door te dringen tot de hoofdmacht.

Barcelona omschrijft Román zelf als een veelzijdige en technische aanvallende middenvelder annex aanvaller. Hij werd opgeleid bij Barcelona's stadsgenoot Espanyol, maar maakte drie jaar geleden de overstap naar Manchester City. Afgelopen seizoen behoorde hij met enige regelmaat tot de A-selectie, maar van een officieel debuut voor the Citizens kwam het nooit. Nu keert hij terug naar zijn geboortegrond.

“De drie jaar die ik in Engeland doorbracht hebben me geholpen volwassen te worden en fysiek sterker”, zegt Román zelf. Hij vertegenwoordigde Spanje in alle nationale jeugdelftallen en geeft aan blij te zijn met de nieuwe kans in zijn loopbaan. “Ik kan niet wachten om te beginnen en meer te leren”, aldus de aanvaller. “Toen ik hoorde dat Barcelona interesse had, lagen mijn prioriteiten direct daar.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door la_ajacied)

Ik heb 'm 'n paar keer zien spelen, en hij is echt iemand die kan doorbreken bij FC Barcelona.

En FC Barcelona heeft de beste jeugdopleiding van de wereld, dus ze weten wel wie ze niet en wie ze wel binnen moeten halen.

27 juni 2012 om 13:00

Mwa ik denk dat Ajax de beste opleiding v/d wereld heeft. Structureel toppers brengen die niet alleen bij Ajax maar ook bij elke topclub in de wereld de beste kunnen zijn, waarbij Barca de spelers opleidt om goed te kunnen presteren bij Barca alleen.

27 juni 2012 om 13:32

swaggerbokoe

fc barcelona heeft gewoon de beste jeugdopleiding van de wereld hoor het zegt ook iets over jou want onlangs heeft feyenoord de titel beste jeugdopleiding van nederland gekregen en schijnen dus al beter te zijn dan die van ajax dan heb je er al 2 die beter zijn.

Bij barcelona stroomt misschien niet direct elk jaar 2 a 3 talenten door maar dit gebeurt wel om de 2 jaar. Dat barcelona dit doet hangt puur af van het niveau dat het 1ste van de club al heeft en het is veel makkelijker om in ajax te debuteren dan in een FCB zo werkt het nu eenmaal

27 juni 2012 om 13:36

Ik denk dan nog eerder aan een Bilbao als beste opleiding. Kijk maar eens naar de spelers die ze nu hebben. Komen allemaal uit de eigen jeugd en kijk wat voor niveau zij hebben.

27 juni 2012 om 13:40

Ja maar die titel "beste opleiding van Nederland" neem ik al niet serieus meer. Elk jeugdteam van Ajax (behalve Jong Ajax) is dit jaar kampioen geworden. Ook had Ajax de meeste zelf opgeleide spelers in het eerste. Slaat ook nergens op dat Feyenoord die titel kreeg. Ik gun het ze wel hoor, daar niet van maar alleen als het gerechtigd is.

Als je kijkt waar de afgelopen 40 jaar de meeste Europese toppers vandaan komen, is het Ajax.

27 juni 2012 om 13:41

Wat voor niveau hebben ze dan? Dat van Messi, Iniesta of Xavi? Nee, wat dat betreft kunnen ze niet aan Barcelona tippen, maar voor Bilbao zijn het inderdaad toppers.

27 juni 2012 om 13:46

@marionn

Zoals Swaggerbokoe hierboven al zegt moet je die titel niet al te serieus nemen.
Ajax heeft dit seizoen qua jeugd gewoon fantastisch gepresteerd. In het eerste elftal zijn een paar jeugdspelers doorgebroken en er zijn veel jeugdspelers bij de A selectie aangesloten.

Ik kan ook de rest gaan herhalen wat swagger hierboven zei maar dat is een beetje nutteloos.

Ik denk zelf dat Ajax, Feyenoord en Barcalona de 3 clubs zijn met de beste jeugdopleiding.
En de club die talenten het beste kan vormen tot topvoetballers is toch echt Arsenal.

27 juni 2012 om 13:53

Ja heb je gelijk in. Al vind ik Man U ook wel in dit rijtje passen, het gros van de spelers zijn allemaal zelf opgeleid. Mooi om te zien.

27 juni 2012 om 13:56

@ol_lyon in ieder geval een hoger niveau dan dat Ajax heeft en Messi is ook niet 100% eigen jeugd.

27 juni 2012 om 14:21

Als je Messi geen jeugdspeler noemt, gaat dat dus ook niet op voor Eriksen, Vertonghen, Alderweireld, Fisher, Iniesta, eigenlijk bijna iedereen. Dan houd je alleen Xavi en Puyol over. Die voetballen als sinds hun vijfde bij Barcelona.

27 juni 2012 om 15:08

Als Ajax de beste spelers van de laatste 6 jaar had behouden (sneijder, Vermaelen etc.) waren ze zeker beter dan Bilbao. En Messi is zeker wel 100% jeugd. Vanaf je 11e ergens spelen is gewoon eigen jeugd.

27 juni 2012 om 18:03

@ Futureboss

Wat een lulkoek. Feyenoord de beste jeugdopleiding en vergelijken met Ajax en Barcelona......

Welke Europese Toppers heeft Feyenoord afgeleverd de laatste jaren?!

27 juni 2012 om 13:09

Ik heb echt het gevoel dat je onzin uitkraamt, Ik betwijfel of jij spanje u18 ooit ziet spelen of dat jij het 2e van city ooit ziet spelen, Vertel anders even zijn sterke punten enz enz.

27 juni 2012 om 13:35

spanje o18 is geen barca dus dan moet je ook even verder kijken.

Verder heeft barca wel een van de betere jeugdopleidingen van de wereld laten we het daar op houden.

27 juni 2012 om 13:55

Waar heb je het in godsnaam over? Ik vraag aan die jongen of hij spanje onder 18 ooit ziet spelen aangezien hij zegt dat hij hem '''kent'' en deze jongen uitkomt voor spanje u18.

kraam aub geen onzin uit waar zeg ik dat spanje u18 barca is dan?

Tjonge, die Barcelona toch. Altijd maar die Engelse voetbalclubs van hun jeugdspelers beroven, schandalig is het gewoon.

27 juni 2012 om 12:49

Deze jongen komt uit Spanje en speelde al in Barcelona. City heeft hem dus weggeroofd...

27 juni 2012 om 12:50

Klopt, want hun doen dat nooit bij ons?

27 juni 2012 om 12:52

Als je goed leest dan staat er dat Man City hem 3 jaar geleden heeft overgenomen van Espanyol... Lijkt mij hetzelfde verhaaltje toch?

Overal gebeurd dat tegenwoordig, en als jij bij een amateurclub speelt, gescout wordt door Rkc, daar in de jeugd komt dan zou je het toch ook vet vinden als je naar je favoriete topclub in Nederland kan??

Hoe kom je anders bij Ajax, PSV of Feyenoord terecht...

Al die moraalridders altijd die zeiken over dat overnemen van spelers... Zo is het voetbal nou eenmaal, anders had Messi ook nog ergens in Argentinië gespeeld nu!!

27 juni 2012 om 12:54

Het is toch altijd weer spannend hoeveel mensen er dan toch maar serieus op ingaan. Nice job.

27 juni 2012 om 13:01

en wat doen de Engelse clubs zelf bij Barcelona, juist hetzelfde.

beste voorbeelden waren Arsenal met Fabregas en Man utd met Pique.

27 juni 2012 om 13:40

@aegrath
nee hoor want barcelona is al de top en je kan daar ook geweldig veel geld verdienen en ken jij een talent die door een engelse club bij barca is weggerooft ?

27 juni 2012 om 13:59

Fabregas, Gai Assulin, Gerard Piqué en afgelopen seizoen nog twee talenten door Arsenal. Jjiipp, praat alsjeblieft geen onzin. Aegrath zegt het zelf hierboven al.

27 juni 2012 om 14:25

wat ik al zei jjiipp.

Arsenal met Fabregas en Man Utd met Pique.

daarnaast nog zoals joostvans al aangeeft Gai Assulin door Man City en zoals vlaav al aangaf Oriol Romeu door Chelsea.

hierbij zijn er ook nog enkele talenten meer door oa arsenal overgenomen vanuit Barcelona alleen daar kan ik even niet op de namen van komen.

27 juni 2012 om 13:38

Ken je Oriol Romeu nog? En Fabregas? Andersom gebeurt precies hetzelfde, alle clubs proberen de beste spelers te krijgen. Dat is compleet logisch.

27 juni 2012 om 15:08

je maakt een grapje denk ik. want het is al jaren andersom met chelsea, arsenal enz.

misschien kan feyenoord hem lenen om ervaring op te doen en dan alleen nog die middenvelder singh halen en selectie compleet

Ik ken deze speler niet en dat zou ongetwijfeld komen doordat hij nooit voor City heeft gespeeld, maar Barcelona trekt altijd wel spelers aan met een goed beleid. Van dit soort spelers moet je niet gelijk teveel verwachten, maar er is een grote kans dat hij dan wel doordringt.

Wat is dat toch altijd dat spelers meteen een minimum afkoopsom op hun hoofd krijgen? Misschien speelt de beste man wel helemaal geen wedstrijd in het eerste van Barça, dan is die 12 miljoen dikke onzin!
Eerste tijd zal hij niet gaan spelen, als het een centrum speler is. Daar hebben ze al genoeg lopen. En een Messi, Xavi of Villa speel je niet zomaar uit de basis

27 juni 2012 om 12:56

In spanje is dat verplicht. En clubs doen dan hoge bedragen zodat als een speler het goed doet ze niet voor weinig geld weg kunnen

Wat laag om spelers van Espanyol indirect aan te trekken. Barcelona, de club die zo koketteert met de Catalaanse roots, contracteert een speler die is opgeleid door een broederclub van de Koninklijke. Lachwekkend.

27 juni 2012 om 13:03

Espanyol is de laatste jaren steeds meer pro catalaans geworden.

27 juni 2012 om 13:09

De harde kern van Espanyol is nog steeds zeer pro Real Madrid, en anti Barcelona. Ze zijn Catalaans in een Spaanse context; anders dan Barcelona. Sowieso vind ik Barcelona nep, omdat ze enerzijds niet met Spanje geassocieerd willen worden en prat gaan op hun fantastische Catalaanse opleiding. Anderzijds vinden ze het wel prima om Iniesta, Pedro en Villa - echte Spanjaarden - in hun shirt te zien schitteren. De schizofrenie van Barcelona is werkelijk ongeëvenaard in de voetballerij.

27 juni 2012 om 14:18

Brigadas Blanquiazules zijn allemaal Pro-real madrid en Pro-spanje, tevens bevriend met de Ultras-sur..
Hoe het met La Curva Espanyol zit weet ik niet precies. Deze houden zich volgens mij niet bezig met het politieke gebeuren en zorgen alleen voor de ''animatie''.

Heb net een mooie filmpje van hem gezien, dus weet al een beetje wat zijn stijl is. Technisch, goed in de combinatie en redelijk snel. Al kan je dat niet helemaal goed concluderen uit zo'n filmpje. Maar hopelijk gaat hij het laten zien, ben benieuwd .

27 juni 2012 om 12:58

Als hij echt goed is koopt City hem weer terug voor 12 Miljoen.. reken uit je winst

27 juni 2012 om 13:00

Alleen is het dan de vraag of hij zelf terug wil naar City ;.

27 juni 2012 om 13:00

maarja die filmpjes heb je tegenwoordig van iedereen toen ik hoorde dat Lalkovic (spits uit jeugd van Chelsea) naar Ado toe kwam, dacht ik hij zou wel oke zijn, maar toen ik z'n naam intikte op youtube, zag ik aantal geweldige filmpjes met allemaal fantastische goals en acties. Eenmaal bij Ado aangekomen, en niksssss laten zien. Ado heeft hem zelfs eerder teruggestuurd omdat hij geen waarde was in de selectie.

27 juni 2012 om 13:02

Ja, dat snap ik, maar je zag wel een beetje zijn speelstijl als je begrijpt wat ik bedoel. En het is maar afwachten wat het gaat worden, zoals je zelf ook een mooi voorbeeld geeft.

Hij is 19 (als k het goed zag) dus tja dan moest man city hem maar een contract aanbieden. Dat er een minimum leeftijd moet zijn om spellers over te nemen, daar ben ik voorstander van maar als hij al 19 is tja dan houdt het op he. Nog nooit zien voetballen maarja als je bij man city met de a selectie mee traint (ook al is dit niet altijd) en je gaat nu naar Barca dan ben ik wel benieuwd.

Ik heb eerlijk gezegd alleen van zijn naam gehoord, maar nooit zien voetballen. Ik weet dat hij uit de jeugdopleiding van Espanyol komt, en dus niet onbekend is met de stad Barcelona. Ik ben benieuwd hoe hij het gaat doen voor Barcelona B, de competitie is niet mals. Gerard Deulofeu, Jean-marie Dongou en Rafinha lijken me de aanval te gaan vormen volgend seizoen, waardoor zelfs Rodri aan de kant wordt geschoven. Ik laat me graag verbazen, dus veel succes gewenst!

27 juni 2012 om 13:12

Zelfs Rodri? Het is een schande dat die gozer nog zoveel heeft kunnen spelen voor ons. 't zal me niet eens verbazen mocht Eusebio hem weer continu gaan opstellen.

27 juni 2012 om 13:18

Met 'zelfs Rodri', doelde ik eigenlijk op het feit dat Barcelona een behoorlijk bedrag voor hem heeft neergeteld en dat zelfs hij moet wijken voor Dongou. Wat overigens helemaal terecht is, hij is een zeer goede aanvaller. Maar om een aanvaller van 4 miljoen als pinchhitter te gebruiken vind ik nogal vreemd. Eusebio vind ik absoluut geen goede coach, hij laat het team niet voetballen á la Luis Enrique. Hopelijk komt er snel een nieuwe coach.

Ik weet toch wel zeker dat 99,9% (waaronder ik ook natuurlijk val).. Geen enkele idee heeft wie deze jonge is.. sterker nog.. men wist tot op vandaag 12:40 uur niet eens dat deze jonge bestond...

Maargoed..

Ik gok erop dat het niets wordt... 19 jaar.. is nog wel een tallent.. maar na mijn mening moet je op die leeftijd toch wel eens een x aantal keer hebben gespeeld.. Bij City nooit meegedaan.. en bij Barca verwacht ik niet dat hij ook maar iemand uit de basis speelt..

We zullen wel zien zoals ik zei ik verwacht er niet veel van...

Toch verrassend, omdat ik van de jeugdcoach nota bene zelf andere geluiden had gehoord. Maar toen was er de interesse van Barcelona wellicht niet. Jammer, is een goede vleugelspits. Klein en vaardig, en fysiek best wel sterk. Of hij het 1e van Barcelona zal halen is de vraag, maar het was ook de vraag of hij bij City zou slagen. In de 3 jaar dat hij er zit is er bij City heel veel veranderd, ook wat betreft de jeugdopleiding en scouting. Wellicht past hij beter binnen het spelbeleid van Barcelona dan bij City. En zijn omgeving zal zondermeer ook meespelen want hij komt tenslotte uit Barcelona. Succes daar dus.

Barcelona dat altijd zeurt dat ze jeugdspelers 'stelen' halen dus ook gewoon jongens weg bij andere jeugdopleidingen. Die discussie kan dus ook weer gesloten worden.

Ken hem eigenlijk niet, ben benieuwd hoe hij het gaat doen bij Barcelona.

27 juni 2012 om 15:52

if you can't beat them, join them!

Moet Barcelona dan gewoon toekijken terwijl andere dit doen voor barca. Als ze dit niet doen, dan gaan er telkens spelers weg en komen er geen meer bij.

Ik begrijp het echt niet meer! Barca haalt een 6 jarige van Brazilie en iedereen klaagt, Barcelona haalt een 19jarige(!!!) van een Europese club en iedereen klaagt weer.

Ik heb geen probleem dat Barca dit doet, maar de manier hoe is belangrijk. Als ze telkens doen achter de rug Man City vind ik het vies.

27 juni 2012 om 16:51

James, je neemt het toch niet werkelijk op voor Man City? smerigste club in de geschiedenis van het voetbal.. ze krijgen (bijna) elke speler die ze willen door gewoon het 5dubbele te betalen en ook nog eens het driedubbele aan salaris dan wat de normale clubs kunnen betalen.

27 juni 2012 om 18:06

Ik neem het toch op voor Barcelona!

Maar City een smerige ploeg noemen ga ik nooit doen. Als ze genoeg geld ervoor hebben, dan heb ik er geen problemen mee.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4910 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona4325
3.Sevilla387
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
A. GriezmannAanvaller207
L. SuárezAanvaller1711
L. MessiAanvaller1614
Carles PérezAanvaller101
M. ter StegenKeeper200
Jordi AlbaVerdediger121
R. AraújoVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

2 fans
Middenvelder, 26 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Panaitolikos 7 0 1 0
2018/2019 AEL Limassol 5 2 0 0
2018/2019 Miedź Legnica 12 5 1 0
2017/2018 AEL Limassol 11 2 0 0
2016/2017 Slask Wroclaw 12 1 0 0

In de wandelgangen

Zondag 26 januari
Arsenal en Everton hopen allebei James Rodríguez deze maand nog over te kunnen nemen van Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren