Oververmoeide Eriksen krijgt extra weken vakantie van De Boer

Donderdag, 21 juni 2012 om

Christian Eriksen is helemaal gesloopt teruggekeerd van het EK. De nog altijd maar twintigjarige middenvelder heeft een extreem lange periode van wedstrijden achter de rug, is oververmoeid en heeft een lange rustperiode nodig. Volgens De Telegraaf heeft Ajax de Deens international extra weken vakantie toegezegd en hoeft Eriksen zich pas over een maand te melden.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

57 reacties (laatste reactie door ruud29)

Goeie keus. Tuurlijk krijgen de heren goed betaald, maar fysiek is het volgens mij allemaal niet gezond. Al die verre vliegreizen, om de 3 dagen een wesdtrijd eigenlijk nooit geen periode rust. Hopelijk ga je dit jaar vlammen Chris!

21 juni 2012 om 08:07

Tja, anders kan ie straks van Bommel niet meer bijhouden tijdens de topper Psv-ajax
05-08-12 is alweer de Johan Cruijff Schaal dan moet Eriksen wel fit zijn.

21 juni 2012 om 08:10

Als die dan nog niet topfit is kunnen De Jong of Schöne zijn positie overnemen en misschien Klaassen ook nog wel.

21 juni 2012 om 08:19

Ik vind die JC niet zo belangrijk, je speelt er geen Europees voetbal bij vrij of hebt er andere voordelen aan.
Alleen een extra JC titel erbij.

Owja, nog nooit heeft een club de JC en kampioenschap in een seizoen gewonnen.

21 juni 2012 om 08:25

Van mij mogen ze die JC schaal met veel jeugd spelen en desnoods verliezen zolang het in de competitie maar winst is voor de AFC Ajax.

21 juni 2012 om 09:23

@tektek

Wanneer hij dat niet meer kan is een stap naar VVV logischer dan naar een europese subtop ;

En laat Eriksen lekker thuisblijven met de JC schaal. Er zijn genoeg spelers die op zijn positie lekker ervaring op kunnen en willen doen. De JC schaal is eigenlijk geeneens een prijs naar mijn idee. Lekker veel jeugd de kans geven en laat ze maar ervaring op doen. Dan kunnen de echte spelers zich concentreren op de competitie en daar 2x fitter aan beginnen dan de rest.

21 juni 2012 om 09:46

Elke prijs is een prijs. Dus ook de Johan Cruijff schaal is een prijs. En ik kan me niet voorstellen dat een geboren winnaar als Frank de Boer deze kans op een prijs zomaar zal laten lopen.

21 juni 2012 om 10:16

Het is het duel om te kijken "waar je staat". Meer niet. En ook dat is een overtrokken coclusie want degene die de JC wint wordt vaak geen kampioen.
Het is juist lekkerder als je in de competitie wel de punten pakt.
Het is alleen voor je publiek minder als je niet met de vaste basisklanten speelt.
Maar ja de jeugd moet ook zijn kans krijgen en er vol voor gaan en Ajax speelt thuis dus moet er ook gepresteerd worden. De naam Ajax moet weer voor kwaliteit staan. Als de jeugd erin komt moet zo'n buitenspeler er staan en een manolev toch in de maling kunnen nemen. Noem een Viktor Fischer bijvoorbeeld als linksbuiten tegen Manolev.

21 juni 2012 om 10:55

Er past veel fruit op die schaal hoor. Daarnaast zou het mooi zijn als Ajax weer een nieuw record op haar conto schrijft. Het past en hoort bij Ajax om weer alles te winnen.

21 juni 2012 om 11:46

Ik denk dat Ajax nog banger is van Jetro Willems en Sulejmani, maar oke.

Ai, dit is niet zo mooi. Hopen dat hij snel weer fit wordt en dat hij dit seizoen als nooit te voren gaat presteren!

21 juni 2012 om 08:26

Niet zo mooi?
Dit is dramatisch en roept opnieuw keihard de vraag op hoe amateuristisch er bij Ajax gewerkt wordt.
Natuurlijk krijgt het EK de schuld. Maar ho effe wat mij betreft.
''in ruim 2 jaar heeft Eriksen liefst 149 wedstrijden gespeeld''

O. Dat zijn er exclusief EK en wat oefenwedstrijden 140. Lijkt me sterk dat hij juist door deze laatste paar wedstrijden geknakt is. Hij is (wat mij betreft) gewoon al oververmoeid uit het seizoen gekomen en naar het EK gegaan. Dat was al maanden te zien aan zijn spel dat door alles en iedereen al een half jaar als vrij matig voor een speler van zijn kwaliteiten werd omschreven.

Dat ook nog eens een EK het alleen maar erger gemaakt heeft, helemaal mee eens.
Maar ook regelrecht dramatisch dat tijdens de 140 wedstrijden Voor het EK niemand bij Ajax op het idee is gekomen: Die Eriksen presteerd als maar minder, wat zou er aan de hand zijn..

''het is een wonder dat hij het afgelopen half jaar niet geblesseerd is geraakt''

En dan zo te lezen heeft zijn zaakwaarnemer in moeten grijpen omdat Eriksen op was want het lijkt me sterk dat Eriksen zich deze week al weer bij Ajax moest melden.

Dat is pas zorgelijk en legt de bal volledig in het Ajax kamp. Bij Ajax moet niet alleen de jeugdopleiding fors verbeteren.

21 juni 2012 om 08:42

WK kwalificatiewedstrijden, EK kwalificatiewedstrijden en Ek-21 kwalificatiewedstrijden zijn al zo'n 30 wedstrijden bij elkaar + 9 Ek/wk/ek-21 wedstrijden = 39 wedstrijden. 149-39=110 wedstrijden voor Ajax sinds 17 januari 2010.
Op wikipedia staat trouwens 108 wedstrijden voor Ajax, 21 in seizoen '09-10, 47 in 10-11 en in afgelopen seizoen 40. Ik denk dan toch echt dat het bij 10-11 of bij het Deense elftal te veel is geworden want 40 wedstrijden is normaal in de voetballerij.

Ajax moet hier natuurlijk wel op anticiperen en dat hebben ze niet gedaan, wat ik echt niet goed vind. Stel je voor dat Eriksen geblesseerd was geraakt, dat zou een domper van jewelste zijn voor zo'n jong talent.

21 juni 2012 om 09:12

Ruud29,

Je hebt natuurlijk helemaal gelijk met het feit dat bij Ajax ook de medische staf nu aangepakt moet worden. Nu Goedhart al weg is, zal de rest van de medische staf ook wel volgen (als die nog niet weg is). Ajax kan nu een gehele nieuwe staf neerzetten, die nauw zullen gaan samen werken met het trio de Boer, Bergkamp en Jonk.

Ajax gaat de komende tijd flinke stappen maken in meerdere aspecten.
- Medisch
- selectie
- Waarschijnlijke uitbreiding stadion
- Financieel
- Organisatorisch

Als Financial Fairplay vaste vormen gaat aannemen, en de Uefa ook daadwerkelijk de straffen gaat opleggen die zij vastgesteld hebben, dan zie ik Ajax en Feyenoord wel weer terugkeren en echt wat betekenen in Europa.

21 juni 2012 om 09:28

Organisatorisch is bijna alles alweer rond. De nieuwe RVC is geinstalleerd en de namen voor bestuursleden gaan al heel duidelijk in de rondte. Deze zullen binnenkort voorgedragen gaan worden en worden geinstalleerd.

Financiëel gaat er niet zo heel veel meer veranderen. Er zullen nog een aantal dure spelers vertrekken en de selectie word nog iets uitgedund. Maar structureel is Ajax al financieel gezond met Europa league.

Uitbreiding stadion had vooral te maken met het wel of niet binnenslepen van een WK. Nu dat niet is gebeurt zijn die plannen een heel stuk vooruitgeschoven aangezien het dan geen subsidie van de overheid krijgt ervoor. Tenslotte is de Arena ook nog steeds van de gemeente. Daardoor kan en voornamelijk wil Ajax niet de kosten volledig op zich nemen voor de uitbouw.

De selectie voor volgend seizoen is wel aardig rond. Er zullen nog een paar veranderingen gaan plaats vinden maar meer ook niet. Vertonghen en vd Wiel zullen waarschijnlijk vertrekken. Daarvoor word een aankoop ala Nuytinck/moisander gedaan. En missschien nog een talent voor de RB positie.
Aissatti vertrekt: Klaassen bij de groep
El Hamdaoui vertrekt (misschien): geen vervanger
Lodeiro vertrekt (misschien) Serero meer speeltijd

21 juni 2012 om 09:31

Amateuristisch zou ik het niet noemen. Natuurlijk word er wel gekeken naar belasting. Je zag dat Eriksen ook al vaker naar de kant werd gehaald als daar de mogelijkheid voor was. Het kwam ook voornamelijk door de vele andere blessures dat Eriksen veel moest spelen. Daar is de medische staf ook debet aan en laat die nou net vertrokken zijn.

Maar vergeet neit dat bij Ajax bijna elke speler met zijn land internationaal ook mee moet spelen. En dat bij andere clubs veel minder is. De spelers van Ajax spelen nu eenmaal vaker interlands en daardoor is er meer kans op vermoeidheid en blessures.

21 juni 2012 om 10:16

Sinds wanneer krijg je op VZ een groen randje als je met cijfers komt die totaal niet kloppen?
Zoals lesleydesa al aangeeft zijn er veel meer wedstrijden gespeeld buiten Ajax om. Voor 't EK Jeugd EK onder 21 en Wk.

On:

Goed om nu deze beslising te nemen. Heeft veel te weinig rust gehad afgelopen jaren en ben het wel met je eens Ruud29 dat ook Ajax dit al eerder heeft moeten zien. Die weten zelf ook wel wat voor programma Eriksen nu al een zeer lange tijd heeft. Zullen ze vorig jaar misschien wel niet aangedurft hebben met de zeer smalle selectie die ze lange tijd gehad hebben.

21 juni 2012 om 23:53

Waarom zeg je dat de cijfers niet kloppen?. Met 140 wedstrijden doel ik op het aantal aan het einde van de competitie, dus niet dat hij deze alleen bij Ajax heeft gespeeld.
Zo te zien hebben meer mensen dat idee,. helaas onterecht

Ajax zou wel al veel eerder bijv vanwege zijn steeds mindere spel hebben moeten uitzoeken wat er aan de hand was. Ze kunnen toch weten hoeveel wedstrijden hij links en rechts speelt? Ik herinner me nog de tijden dat Litmanen (man van glas) enkele weken extra vakantie kreeg omdat ie op was. Dit is wat dat betreft compleet andersom

Dat er heel veel blessures waren vind ik geen excuus. Dat was dit seizoen en toen moet de teller al boven de 100 gestaan hebben. En hadden ze hem eerder extra rust moeten geven.

Eriksen: Overbelast, Boerrighter, Sightorson :zwaar geblesseerd door overbelasting
Wat ik nog opmerkelijker vindt is dat dit seizoen op een moment 7 spelers te (flink) te zwaar waren. Het andere uiterste dus: Veel te weinig beweging. Als je dat beide op hetzelfde moment in1 team hebt ben je wat mij betreft absoluut als een stelletje derderangs amateurs bezig.

Goed zo, voor een jonge speler is t ook belangrijk dat hij goed rust krijgt. Volgend seizoen zou wel weer een overvol seizoen worden. Zeker omdat hij haast altijd basis staat. Kan alleen maar in je voordeel werken om hem nu een maand vrij te geven. Paar weekjes vootbereiding kan hij toch wel missen

Zal me niks verbazen dat hij ook mentaal gesloopt is. Deze jongen is de afgelopen jaren door zowel Ajax als Denemarken opgehemeld als megatalent. Het is ook zeker een talent, maar op dit moment niet meer dan dat! Je kan van hem dus ook niet verwachten dat hij in het deense elftal of bij ajax bepalend moet zijn. Ik vind dat zijn trainers hem moeten beschermen. Zoek voor de grap eens op google naar frank de boer eriksen, en je leest alleen maar berichten hoe goed Eriksen wel niet is. (met als hoogtepunt dat frank de boer beweert dat hij net zo goed wordt als ozil)

21 juni 2012 om 08:14

Die Olsen is echt een klootzak idd. Hij doet alsof hij het team moet dragen.. Als Olsem hem vertrouwen geeft dan blijft Eriksen ze gewoon naar Europese eindtoernooien schieten. Nu loopt hij hem alleen maar publiekelijk af te zeiken!

Misschien nog wat wrok richting Ajax?!

21 juni 2012 om 08:16

Genieter..
En toch zijn ze bij Ajax altijd kritisch op zijn spel. Bij Denemarken overigens ook. Ik denk dat vooral de media de druk op drijft. Zowel Frank de Boer als Olsen geven telkens aan dat Eriksen nog maar 20 is en de kar nog niet kan en mag trekken. Daarbij is het voor talenten natuurlijk niet ideaal dat ze de ene zomer een groot toernooi spelen met onder de 21, dan een heel seizoen bij club spelen en daarna een EK of WK. Daardoor wordt de arbeid-rust-verhouding aardig in de war geschopt en spelen ze jaren achter elkaar wedstrijd na wedstrijd.

21 juni 2012 om 08:46

@frikx: Eens! Als hij daadwerkelijk tegenvalt, dan kan je hem beter een wedstrijd op de bank zetten, zonder daarover al te veel in de media over los te laten. Maar op deze manier wordt de druk gigantisch op deze jongen....eigenlijk kan hij dan alleen maar falen.

@kebm: Ja klopt ze zijn kritisch, maar bij elke kritische boodschap wordt ook weer gezegt dat hij één van de grootste europese talenten is. Alsof ze bang zijn dat zijn waarde keldert. Het is in ieder geval goed dat hij nu extra vakantie krijgt. één maand extra rust, om de maand daarna frisser te zijn. Want laten we eerlijk zijn, dat frisse van hem is al dik een half jaar verdweden!

21 juni 2012 om 09:26

@kebm, ik denk dat hij de kar wel mag trekken hoor, als hij dat al kan.

21 juni 2012 om 09:35

Harmjan..
Maar we kunnen zien dat hij dit nog niet kan en daarom niet mag. Als je van een jonge speler met veel talent verwacht dat hij de kar gaat trekken, kan dit ten koste gaan van zijn ontwikkeling. Eriksen lijkt mij geen geboren leider dus het lijkt mij beter om andere spelers de kar te laten trekken en hem op zijn ontwikkeling te laten richten..

21 juni 2012 om 09:43

@harmjan: kijk naar vanenburg. Laatveriksen eerst maar lekker voetballen voordat hij leider wordt.

dit is niet goed. moet gelijk denken aan van de wiel na het wk van 2010. kwam hij ook vermoeid terug en sinds dien speelt hij niet al te lekker.
hopelijk voor hem pakt hij genoeg rust.

De laatste 10 wedstrijden in de competitie zag je het al aankomen. Het EK heeft de zaken verder in beeld gebracht.
Een fysiek kwetsbare speler nog met talenten om je vingers bij af te likken. Een superstylist.

Uit het niets incidenteel gebracht onder Jol, sinds de aanstelling van De Boer een vaste waarde.
Ruim 18 maanden alles gespeeld, nog maar 20 jaar.... wat wil je, die terugslag moest komen !!

Het komende halfjaar heel voorzichtig met hem zijn, veel meer rust gunnen, ook als het goed gaat.
Gerichte krachttraining introduceren en hem vooralsnog in dienst van elftal laten spelen. Niet het gevoel geven dat hij het verschil moet maken. Dat gebeurt vanzelf wel, vooral met z'n passes.

Komt echt wel goed met die jongen, goede keus voor de korte termijn.... lichaam diepgaand laten herstellen !

21 juni 2012 om 08:08

Daarbij hoeft Ajax in augustus serieus van start, daarvoor is het allemaal maar oefenen. Het is wel lekker dat spelers zich extra kunnen opladen. Bijvoorbeeld Twente moet al 7juli hun eerste serieuze duel spelen. Die zijn nu al begonnen, die missen bijvboorbeeld een Luuk de Jong al 3 weken.

21 juni 2012 om 09:10

Het heeft ook met het voetbal zelf te maken.. als "10" heb je te maken met slagers... NL De Jong Duitsland Khedira Portugal Miguel Velloso.. en in de competitie heb je in principe ook je 1 tegen 1 veldslagen als "10"... de koek is op... bijtanken, vertrouwen krijgen en knallen...

Je ziet nu pas hoe vaak we er soms naast zitten. Soms denk je wel is Eriksen, speel is beter had meer verwacht of wat dan ook. Nadat je dit horot heb je eigenlijk wel een hele andere kijk op Eriksen. Terecht dat hij zoveel vakantie krijgt en zo lang mag uitrusten. Wel een voordeel voor Ajax dat alleen Schone, Eriksen, Van der Wiel, (narsingh) alleen interlands hebben gespeeld.

Goed dat Ajax hem dit gunt. Gewoon rust nemen en dan in de competitie weer helemaal uitgerust vlammen. Als hij de eerste wedstrijd niet fit is kunnen De Jong of Schöne op zijn positie staan.

Voorzichtig afbouwen! Niet gelijk niks meer doen!

21 juni 2012 om 09:18

''eriksen krijgt vier weken rust en heeft een speciaal programma gekregen van zijn werkgever.''

Daar zal dus wel aan gedacht zijn. Eriksen moet nu inderdaad helemaal tot rust komen om volgend seizoen weer te gaan vlammen met zijn dodelijke passjes.

Nou nou zeg!

Als hij volgens vele van jullie een topper is dan moet hij het aantal wedstrijden gewoon moeiteloos kunnen spelen want Messi speelt nog veel meer wedstrijden en op een veel hoger niveau en Ronaldo blinkt nu nog uit op het EK na een zwaar seizoen met Real en spelen bijna wekelijks 2 wedstrijden en hoor ik nooit klagen en de meeste spelers in Engeland en Spanje spelen 2 wedstrijden per week.

Ik heb niks tegen Eriksen maar die is zo overgehyped door alles dat dit maskeren is van zijn niet zo goed seizoen. De jongen is gewoon niet toe aan een topclub.

21 juni 2012 om 08:35

Als je bijvoorbeeld naar clasie kijkt, die speelt alleen competitie wedstrijden en die blinkt elke week uit. Eriksen speelt Cl, interlands, zware wedstrijden met Ajax dat is veel hoor, het feit is dat hij 2 jaar lang aan 1 stuk door heeft gespeeld. en messi speelt anders kun je niet vergelijken, Eriksen moet harder werken en maakt meer meters.

21 juni 2012 om 09:01

Voor de vergelijking met Eriksen pak je de 2 beste spelers ter wereld. En dan zeggen ze dat Ajax overdrijft met Eriksen, maar jij plaatst hem nog hoger. Deze 2 (oudere) voetballers moet je niet als maatstaaf gaan gebruiken, want dan kan iedereen wel zijn spullen pakken. De fysieke belasting is begonnen vanaf zijn 17e. Hij heeft sindsdien bijna alles gespeeld en 3 toernooien achter elkaar. Als je van huis uit fysiek niet super sterk bent, is dat gewoon veel, Niet iedereen is een Dirk kuijt. En Ronaldo heb ik alleen tegen Nederland zien uitblinken (met dank aan Nederland). Niet voor niets dat er vanuit Portugal zoveel kritiek was op zijn spel.

Ik vindt het niet gek, voor een jongenman van 20 jaar totaal 149 wedstrijden, dat je dan total loss bent.
Ook verdien je nog zo veel geld, met geld krijg je je fitheid niet.

En dit is nou de reden geweest dat hij niet elke wedstrijd top was. Hij heeft echt rust nodig, dan kan hij weer fris beginnen.

Daarom hoeft er van mij niet zo nodig een Feyenoorder een interland te spelen. Vooral voor jongere spelers en blessure gevoelige spelers is dit niet goed.
Spelers die het van hun inzet moeten hebben, kan het helemaal opbreken.
Voor Clasie lijkt het me ook geen goede zaak extra wedstrijden te spelen.
Kijk wat voor impact de EK op van der Wiel heeft gehad. Eerst een fantastisch WK, dan helemaal op terugkeren. Met slechte seizoenen. En nu weer in een diep dal.
Gelukkig is Vlaar niet te veel belast en net langs het randje van de ergste kritiek gekomen.
Op tijd uit geschakeld, om nog even tot rust te komen.
Je zag in Nederland ook veel vedettes afzeggen voor onbelangrijke oefenwedstrijdjes. Dit werd opgeknapt door de door gretige jongeren, of debutanten.

Eriksen was niet top afgelopen seizoen en die vorm trok die door naar t EK. Want daar speelde die gewoon kut. Toch een toernooi waar je t moet laten zien dat je op t hoogste niveau mee kan.ondanks dat die niet top was is die wel belangrijk geweest voor Ajax met veel assists en wat goals. Hopelijk zien we een fitte eriksen terug over een maandje. Wil die slagen in de europese top dan moet die t dit seizoen laten zien!

Ik hoopte al dat ze bij Ajax Eriksen dit zouden gunnen. Gewoon een normaal trainingsschema aanhouden en ondertussen lekker genieten van familie vrienden whatever. Dan terugkomen en Europa laten zien dat je talent af bent en wel degelijk een draagbare speler kunt zijn voor Ajax. Ik heb er vertrouwen in

Ik ben ook oververmoeid maar helaas geeft mijn baas me niet een maand vrij

Goed dat Eriksen rust neemt, want hij speelde door zijn vermoeidheid ook niet altijd even goed. Even een stapje terug doen om er daarna drie vooruit te doen!

Wat had deze jongen dit nodig zeg, hij speelde ook werkelijk alles. Dat houdt niemand vol voor 2 seizoenen.

Ben ik de enige die nog nooit heeft gezien waarom Eriksen HET grote talent van ajax is?

21 juni 2012 om 12:08

tis een kwestie van de balaannames van alle eredivisie spelers op een rijtje zetten. Dan zie je het meteen. Hij heeft een geweldige balbehandeling. Dat zie je niet beter in de eredivisie.

21 juni 2012 om 16:29

Maar alleen daarmee win je de oorlog niet. Tuurlijk zie ik ook wel eens zijn passjes maar ik heb nooit het gevoel dat ajax veel slechter is zonder hem.

Zo hehe eindelijk ik roep dat al een jaar. Die jongen speelt te veel ook nog met WK en EK erbij die jongen speelt elke zomerstop een toernooi.

Logisch dat Eriksen met zo een aantal wedstrijden een keer een terugslag moest krijgen. Goed om te zien dat Ajax hier goed op reageert, want het aantal blessures in de eerste seizoenshelft vorig jaar was niet normaal. Ajax heeft een prima middenveld met Anita, Janssen en de Jong die een lange zomerstop gehad hebben.. Met het grote aantal wedstrijden dat gespeeld gaan worden zullen deze spelers ook hun rust krijgen en met Enoh, Schone en Eriksen en talententen als Klaassen achter de hand zijn de deze posities in ieder geval dubbel bezet en ziet het er wat betreft het middenveld uitstekend uit voor Ajax

Verstandig van Ajax. Ik vond Eriksen afgelopen seizoen minder spelen dan vorig seizoen. Ik hoop voor hem dat een langere periode rust hem goed zal doen. Zouden ze met van der Wiel ook moeten doen, want ik heb de indruk dat hij al 2 jaar oververmoeid is.

Ik heb sowieso het idee dat er op talentvolle jonge spelers teveel roofbouw wordt gepleegd. Talentvolle spelers spelen vaak niet alleen bij hun club, maar ook nog eens bij hun land (a-selctie, U-23 (olympisch), U,21, U20, U19, U18, U17, U16, U15). Die jonge talenten hebben eigenlijk nooit een zomer rust, terwijl je juist op die leeftijd veel rust nodig hebt. Enerzijds moet je als club daar natuurlijk verstandig mee omgaan, maar anderzijds denk ik dat de Uefa is kritisch moet nadenken of je die jeugdteam wat toevoegen (of hoe je de grote talenten kunt ontzien).

Ik had deze beslissing al verwacht.

Eriksen oogde voor het EK al vermoeid. Op het EK werd dit nogmaals bevestigd. Nu lekker laten uitrusten en desnoods begint hij wat later aan het seizoen. We hebben nu immers voldoende goede alternatieven voor zijn positie. Denk bijvoorbeeld aan Siem de Jong en Schone.

2 seizoenen 149 wedstrijden dat is gewoon zeg maar (maak van die 149 150) 75 wedstrijden per seizoen. Gewoon lekker Schone neerzetten.

Overgens speelde hij afgelopen seizoen beter hoor luig28. - 17 assists 7 goals en dat seizoen ervoor 11 assists en 6 goals.

21 juni 2012 om 17:02

Dat zijn slechts statistieken. Ik vond hem vorig jaar over het algemeen dominanter aanwezig dan dit jaar. Maar linksom of rechtsom, het is een geweldige speler.

Dit zou dan goed uitkomen want zo krijgen Serero, Rits, Klaassen en Fischer alle kansen om zich te tonen tijdens de voorbereiding. Chelsea doet hetzelfde met Mata die extra rust krijgt waardoor Hazard, Marin, De Bruyne, Piazon & Mceachran zich zouden kunnen tonen.

goede keuze.
die jongen heeft zowat iedere wedstrijd voor ajax gespeeld en als je ziet hoeveel meters hij aflegt, niet normaal joh.
hij gaf zelf ook al aan wat extra weken te willen door vermoeidheid en als een speler zoiets aangeeft moet je daar gehoor aan geven.
die les heeft frank wel geleerd denk ik...

Van Eriksen geloof ik het wel, maar Van der Wiel oververmoeid??? Waarvan??? Niet van overmatig bewegen en keihard werken op het veld, dat doet ie nooit. Nee zuinig zijn op de jonge Deen en Van der Wiel strikkie derom en weg dermee!!!


tsjonge jonge...je kan toch wel om de 3 dagen anderhalf uur lang af en toe een sprintje trekken op je twintigste ?
slappe hap de jeugd van tegenwoordig

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4852
2.Ajax4652
3.Feyenoord3615
4.Vitesse297
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

1015 fans
Middenvelder, 26 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Tottenham Hotspur 19 4 2 0
2017/2018 Tottenham Hotspur 37 10 0 0
2016/2017 Tottenham Hotspur 36 8 0 0
2015/2016 Tottenham Hotspur 35 6 2 0
2014/2015 Tottenham Hotspur 38 10 4 0
Laatste voetbalnieuws

‘Tottenham Hotspur meldt zich bij Ajax na ‘big-money offer’ uit Spanje’

Tottenham Hotspur heeft zich in de strijd om Frenkie de Jong gemengd, zo schrijven Engelse media zondag. Volgens de laatste berichten bereidt de Premier League-club zich voor op a big-money offer...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 19 januari
Liverpool heeft een blauwtje gelopen bij Benfica. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren