Feyenoord stuurt talentvolle verdedigers op huurbasis naar Excelsior

Maandag, 18 juni 2012 om

Jordy van Deelen en Mats van Huijgevoort spelen het komende seizoen op huurbasis voor Excelsior, zo meldt Feyenoord maandagmorgen via zijn officiële kanalen. Van Deelen speelde afgelopen seizoen al voor de gedegradeerde Kralingers.

Van Deelen, een achttienjarige rechtsback, speelde vorig seizoen al tien wedstrijden in de hoofdmacht van Excelsior. Van Huijgevoort, een een jaar oudere linksbenige verdediger, maakte tijdens de tweede helft van het afgelopen seizoen deel uit van de eerste selectie van Feyenoord. Hij debuteerde uit tegen VVV-Venlo.

Naast Van Deelen en Van Huijgevoort krijgt de nieuwe trainer Leon Vlemmings van Excelsior komend seizoen ook de beschikking over Daan Smith en Daan Blij. De twintigjarige Smith was het afgelopen seizoen al door Feyenoord verhuurd aan Excelsior. De twee jaar jongere Blij maakte het afgelopen jaar deel uit van de selectie van Feyenoord/Excelsior onder 19.Gerelateerd

15 reacties (laatste reactie door marvingaye)

Toch mooi voor Excelsior. De meeste van deze jongens heb ik nog nooit aan het werk gezien, maar het niveau kan nooit erg laag zijn.

Goed nieuws! Met name van Huijgenvoort schijnt een groot talent te zijn, hij kan zich in de Jupiler League mooi ontwikkelen. Kan iemand mij wat meer over van Deelen vertellen, ik heb niets over hem mee gekregen alfgelopen seizoen.

Stond Mats van Huijgevoort niet een tijdje geleden in de belangstelling van Roda JC?

18 juni 2012 om 11:30

Nee, dat was Matthew Steenvoorden.

18 juni 2012 om 11:34

Oke dankje ;

van Hijgevoort heb ik tegen VVV aan het werk gezien en is toen totaal door het ijs gezakt , had het heel moeilijk en was duidelijk nog niet klaar voor het 1e van Feyenoord , zal zich goed kunnen ontwikkelen misschien in de Jupiler League maar qua verdedigers zit Feyenoord al wel goed met Kongolo al achter de hand en ook Martins Indie die centraal kan al zie ik hem liever linksback spelen volgend seizoen.

18 juni 2012 om 11:34

Liever Martins Indi op linksback? Het is dat Vlaar en de Vrij die positie al invullen maar Martins Indi is vele malen sterker als centraal dan links hoor..

18 juni 2012 om 11:37

Dat weet ik inderdaad maar omdat de Vrij en Vlaar beter zijn en Martins Indi echt wel beter is dan Nelom zou ik hem toch op linksback laten staan en daar heeft hij zich de laatste tijd goed gemanifisteerd.

Ik verwacht veel van Mats van Huijgevoorts, laat maar zien dat je echt een talent bent en dat je dat in de Jupiler League kan laten zien. Van Deelen deed het vorig seizoen goed, maar zal het dit jaar ook maar weer moeten laten zien.

Shabir Isoufi hebben ze ook verhuurd aan Telstar

Toch wel erg handig voor Feyenoord om talenten op hoog niveau ervaring op te laten doen. De samenwerking met excelsior werpt nu al zijn vruchten af, zie Clasie bijvoorbeeld. Jammer dat Excelsior niet meer in de Eredivisie speelt, dan stoom je de talenten nog sneller klaar voor het grote werk bij Feyenoord. Hopelijk kunnen alle bovenstaande spelers over twee seizoenen de Vrij en Vlaar opvangen achterin, aangezien die de laatste tijd toch met verschillende transfers in verband zijn gebracht.

Goed voor de ontwikkeling van deze twee jongens.

Jordy Van Deelen en Mats Van Huijgevoort hebben zeker de kwaliteiten om te slagen bij Feyenoord. En ik heb er vertrouwen in dat ze 'n basisplaats krijgen bij Excelsior.

Hopen voor Feyenoord dat deze twee spelers 'n soort gevalletje als Miquel Nelom of Jordy Clasie worden.

Allen zeer redelijke spelers vooral de eerste 2 wel een aantal keer zien spelen.
Van de andere 2 enkel Blij zien spelen en die deed het niet verkeerd is alleen wat laat in de opleiding van Feyenoord gekomen maar heeft goede potentie. Mooi dat deze samenwerking deze jongens een kans geeft om zich echt op niveau te laten zien.

Ik verwacht vooral veel van Daan Blij. Er zijn (jammer genoeg) niet meer veel spelers als hij op de voetbalvelden te vinden. Het is een straatvoetballer pur sang die een genot is om naar te kijken en ik hoop ook dat hij snel terugkeert bij Feyenoord.

De andere jongens zijn ook heel getalenteerd, maar het nadeel voor hen is dat Feyenoord heel wat verdedigend talent tot haar beschikking heeft. Laten we hopen dat ze zich goed ontwikkelen

Inderdaad, ik vind die Daan Blij ook een erg goede voetballer.

Goede middenvelder, klein van stuk maar heel technisch.

Daan Blij is de nieuwe Van Persie let maar op......

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie

4 fans
Verdediger, 25 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 27 juni
PEC Zwolle ziet Sepp van den Berg voor minimaal 1,9 miljoen euro naar Liverpool vertrekken en meldt zich in Noord-Brabant voor een vervanger. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren