Tsjechië schakelt gastland uit en treft mogelijk Nederlands elftal

Zaterdag, 16 juni 2012 om 22:37Bart Kruyt • Laatste update: 23:13

Tsjechië begon het EK met een kansloze nederlaag tegen Rusland (4-1) en de supporters vreesden dat het toernooi al snel afgelopen zou zijn voor de ploeg van Michal Bilek. De Tsjechen wonnen in de tweede speelronde echter van Griekenland en bereikten zaterdag de kwartfinales, door Polen met 1-0 te verslaan. Petr Jiracek maakte het enige doelpunt van de wedstrijd en zorgde er daarmee voor dat Tsjechië Groep A zelfs als winnaar afsloot. Mocht het Nederlands elftal zondag ook de volgende ronde bereiken, dan zal het als nummer twee van Groep B dus op de Tsjechen stuiten. Het EK gaat verder zonder gastland Polen, dat uitgeschakeld is.

/

De teleurstelling zal groot zijn bij de EK-organisator. Polen, dat nog nooit een wedstrijd won op een EK, wist dat het zaterdag moest winnen om de groepsfase te overleven. Het gastland begon dan ook furieus aan de wedstrijd en kreeg in de beginfase direct al een grote kans, toen een omhaal van Dariusz Dudka in het zijnet belandde. Het antwoord van Tsjechië volgde nog geen minuut later, toen Jaroslav Pilar kon binnenschieten maar de bal verkeerd raakte, voordat de Poolse aanvoerder Jakub Blaszczykowski een vrije trap in het zijnet schoot. Na slecht verdedigingswerk bij de Tsjechen schoot Robert Lewandowski hierna over en ook Eugen Polanski vond het doel niet.

De openingsfase was dus erg aantrekkelijk, met een hoop mogelijkheden voor vooral Polen. Het gastland kon dit niveau echter niet vasthouden en het niveau van de wedstrijd daalde. Sebastian Boenisch probeerde het nog wel met een ambitieus schot vanuit de tweede lijn, maar Petr Cech zag de bal naast gaan. Verder had de keeper niet veel meer te doen in de eerste helft: Tsjechië, dat niet vol op de aanval hoefde te spelen, hield redelijk eenvoudig stand en loerde op haar kansjes om uit te breken. Przemyslaw Tyton, die de voorkeur had gekregen boven de weer beschikbare Wojciech Szczesny, hoefde echter geen noemenswaardige reddingen te verrichten.

/

De eerste helft eindigde zonder doelpunten en daar was men bij Tsjechië wel tevreden mee. In de rust kregen de Tsjechen echter te horen dat Griekenland op voorsprong was gekomen tegen Rusland, waardoor een gelijkspel niet meer voldoende zou zijn om de groepsfase te overleven. In de tweede helft moest Tsjechië dus meer aan aanvallen denken en de ploeg ging ook meer naar voren voetballen, maar kansen bleven lange tijd uit. Pas twintig minuten na rust werd het voor het eerst gevaarlijk in het tweede bedrijf, toen Tomas Sivok van dichtbij kon koppen. Tyton had een uitstekende redding in huis en voorkwam een Tsjechische voorsprong.

Het bleek uitstel van executie te zijn. Tsjechië werd sterker en twintig minuten voor tijd kwam Polen op achterstand, toen balverlies op het middenveld van Rafal Murawski genadeloos werd afgestraft. Milan Baros kwam aan de bal en bediende Jirácek, die zijn inglijdende tegenstander uitkapte en Tyton kansloos liet met een schuiver. Polen moest daardoor in het restant van de wedstrijd alles op alles geven om nog door te bekeren op het 'eigen' EK, maar de ploeg werd nog maar een keer gevaarlijk. Vijf minuten voor tijd kreeg Marcin Wasilewski een enorme kopkans, maar hij mikte net te hoog, terwijl Michal Kadlec in blessuretijd nog een bal van de lijn haalde. Tsjechië kwam met de schrik vrij: de ploeg behield haar voorsprong en won Groep A, waardoor het in de volgende ronde Nederland kan tegenkomen.


Poll

Tsjechië is verdiend door


Gerelateerd

Meer sportnieuws

100 reacties (laatste reactie door jwz-070)

Jammer, heel jammer voor Polen, had het ze gegund.
Gefeliciteerd Tsjechië en Griekenland, ook verrassend.

16 juni 2012 om 22:43

Tsjechie & Griekenland is gewoon de omgekeerde wereld, Ik had mijn toto ingevuld en daar stond Rusland 1 en Polen 2, Wel jammer voor Polen ik vind het altijd leuk als het gastland erin blijft maar het mocht niet zo zijn, De 2 underdogs gaan door & duitsland zit al zo goed als in de halve finale van de Grieken & Tsjechen kunnen tegen duitsland zeer waarschijnlijk weinig potten breken, Nu maar hopen dat nederland nog door gaat dan kunnen we dit toernooi nog enigzins goed maken Nederland - Tsechie als je afgaat op de kwaliteit moeten we dat zeker kunnen winnen maar het is nog ver eerst maar eens morgen afmaken, Wat een spanning.

Ook jammer voor Dickie die het toernooi zo mooi begon.

17 juni 2012 om 03:33

Hoezo is Griekenland underdog als Kroatie onder hun eindigt in de kwalificatiereeks zonder ook maar 1 keer van de Grieken te winnen. Kroatie schat ik al veel hoger dan Rusland

Als dit geen drive is om door te gaan Nederland, dan weet ik het ook niet meer.

16 juni 2012 om 22:51

Duitsland wil ook wel tegen Tsjechien spelen, al is Griekenland normaal gesproken nog wat makkelijker haha

16 juni 2012 om 22:51

En helemaal omdat Rosicky de rest van het toernooi niet meer kan spelen!

16 juni 2012 om 23:03

De drive hebben ze wel, hoor, ze geloven immers nog in hun kansen om door te gaan. Maar het mist al geruime tijd (ook voor het toernooi) aan zelfkritiek, teamspirit, conditie en vormpeil. En dat pik je niet zomaar even op.

17 juni 2012 om 10:59

Dacht bij een vorig EK ook niet iedereen dat Griekenland kansloos was? Een ding schrijf nooit die Grieken af (het voetbalelftal dan)!

dat Rusland eruit ligt is toch wel verrassend. Tsjechie zou een goede tegenstander voor Nederland zijn, die zijn slechter dan heel Poule B.

Verder zijn de eindfasen van de wedstrijden nu erg spannend en leuk!

16 juni 2012 om 22:42

Als je van Denemarken verliest, dan verlies je ook gewoon van Tsjechie.

16 juni 2012 om 22:44

Als je van Zwitserland verliest(spanje, 2010) verlies je ook gewoon van de rest die je tegenkomt, lekkere beredenatie weer.

16 juni 2012 om 22:45

als ze dadelijk van portugal winnen, winnen ze ook gewoon van Tsjechie..

Pffff Polen vooral de 2e helft teleurstellend, dan zie je toch dat Polen de druk niet aankan en Tsjechie beter is. Jammer voor het Gastland, maar zo gaat het nou eenmaal.

17 juni 2012 om 11:50

Polen Gasland.. let op je woorden he ;

On: Jammer dat Polen eruit ligt, had het die jongens wel gegund.

Ik vond het een saaie wedstrijd, wel lullig voor de Russen trouwens. 13 kansen om 3 kansen maar goed.. wij hadden ook Nederland - Denemarken.

16 juni 2012 om 22:45

Kezhakov?

16 juni 2012 om 22:53

Voetballend gezien was die wedstrijd tussen Rusland en Griekenland een stuk beter inderdaad, maar dat kan ook door het weer en de staat daardoor van het veld te maken.

Mocht het "wonder van Charkov" zich voltrekken dan staan we dus zelfs al met een been in de halve finale.

16 juni 2012 om 22:46

En de grote praatjes beginnen al voordat ze in de Kwartfinale staan...

Niet om te provoceren maar ik ga echt hard lachen als NL onderuit gaat tegen Portugal

16 juni 2012 om 22:49

Het kan allemaal vriend. Winnen tegen Portugal is niet onmogelijk maar wel moeilijk, helemaal met 2 goals verschil. Ben je realistisch dan ben je al met 1 been thuis, ben je hoopvol ,dan ben je met 1 been in de kwartfinale;

17 juni 2012 om 01:01

Hij zegt duidelijk ''mocht'' dus als misschien als Nederland het haalt heeft niets met grote praatjes te maken.

17 juni 2012 om 06:20

Het heeft ook niet met 'mocht' te maken, maar meer de arrogantie dat jij denkt dat Nederland wel even wint. En dat terwijl Nederland op dit moment dé flop van het toernooi is.

16 juni 2012 om 22:47

Na al die grootspraak nog steeds niets geleerd? Sjongejonge zeg. Hopelijk gaat Nederland door, maar om nu al over een eventuele halve finalete spreke, haha.

17 juni 2012 om 01:05

Is dat niet het probleem in Nederland ook in de maatschappij: Als je zegt wij willen kampioen worden ben je ''arrogant'' zeg je ja het zou leuk zijn om de volgende ronde te halen dan ben je niet ambitieus.

16 juni 2012 om 23:05

Sterker nog, als Nederland van Portugal kan winnen, dan zijn ze meteen weer hoofdfavoriet voor deindzege!

Nu even serieus: wees gewoon realistisch en steun het team waar je supporter van bent, ook als ze 5-0 pakkie krijgen. Dat zijn echte supporters. Constant overdreven positief zijn terwijl het spel bagger is, is gewoon triest.

Zo gaan de 2 underdogs van poule door.

16 juni 2012 om 22:54

Tsjechie was wel degelijk favoriet hoor. Polen had 3 vd laatste 4 ontmoetingen verloren van de Tsjechen.

17 juni 2012 om 03:36

Ik vond Griekenland de favoriet, zij hebben Kroatie onder zich gelaten bij de kwalificatiepoule

Erg jammer voor Polen. En het is sowieso al super vervelend om als gastland uitgeschakeld te worden.

Met dit spelersmateriaal had ik meer verwacht van Polen, met Blazscsykowski, Lewandowski, Pisczek, Szczesny.

Voor Tsjechie is het gewoon 'n goede prestatie. Meer niet.

Wie had dat toch gedacht, Rusland en Polen beiden uitgeschakeld haha! ongelofelijk.

Twee beste ploegen uitgeschakeld, echt jammer. Gunde het Polen echt, Tsjechie en Griekenland hebben niks te zoeken in de kwartfinale.

16 juni 2012 om 22:46

Ik had liever Rusland en Tsjechie gezien in de kwartfinales

16 juni 2012 om 22:47

Rusland heeft het zelf verpest man. Jouw favoriete gunner Arshavin heeft het persoonlijk verknalt. Wat een drama is die gozer. En dan dat eindeloze domme getik tot in de 16 toe. 5 schoten vanaf afstand. Geen pasing over de lange afstand, alleen maar die irritante tussenstations.

16 juni 2012 om 22:53

Heel Rusland had de Arshavin mentaliteit, maar hij heeft het niet verpest. Waren slechtere spelers op het veld.

16 juni 2012 om 23:00

Ja zoals Zhirkov. Die weet ook niet meer wat verdedigen is.

16 juni 2012 om 22:48

Vond je Rusland zo goed? Toen ze het spel echt moesten maken, slaagden ze daar totaal niet in. Ze kunnen aardig counteren, maar verder stelt het heel weinig voor op Dzagoev na.
Ik ben trouwens wel blij dat Rusland eruit ligt. Die gewelddadige en racistische hooligans van hun verziekten de boel in Polen. Gelukkig kunnen die nu snel weer terug naar Rusland.

16 juni 2012 om 22:52

Nee niet zo goed maar toch wel drie klasse beter dan Tsjechie en Griekenland. Die zijn pas slecht.

17 juni 2012 om 03:39

Nou nou, met alle respect Persiangooner, de Grieken spelen zo lelijk omdat de tactiek erop is aangepast, maar die Russen speelden vandaag zo kansloos omdat ze niet beter kunnen, zoals Aupa het al zegt, als je ze geen ruimte geeft om te counteren, dan is Rusland maar een matig landje, vandaar dat Ierland in Moskou 0-0 heeft gespeeld, gewoon ingraven en ze kunnen niet voetballen. Alleen Dzagoev heeft die creativiteit, mooi voetballertje

16 juni 2012 om 22:55

Tsjechie won 3 vd laatste 4 ontmoetingen tegen Polen. Ze worden wel degelijk hoger ingeschat dan Polen ook zonder Rosicky.

16 juni 2012 om 23:28

Ja dan waren die wel doorgegaan. Polen speelt thuis, de gokkers onder ons weten wat thuisvoordeel is. Moet je nagaan hoe slecht je dan ben. Die hebben ook maar twee goede spelers. Erg matig team.

Tsjechie en de Grieken weer door, doet denken aan 2004. Jiracek en Pilar bevallen mij echt goed. Goede spelers, vooral Pilar. De grieken, machtig volk. Die winnen hem gewoon weer met die oude Karagounis.

Ongelooflijk dat Griekenland zich plaatst, als er 1 ploeg is die ongelooflijk zwak is en slecht speelt zijn zij het wel...

16 juni 2012 om 22:46

Die hebben ten minste gespeeld als een ploeg. Iets wat ik oranje de laatste wedstrijden niet heb zien doen. Zo zie je maar dat je met minder materiaal wel kunt winnen want er was niets maar dan ook niets af te dingen op de overwinning van de grieken vandaag. Laat die egos van oranje maar s kijken dan weten ze wat passie strijd en inzet betekend

16 juni 2012 om 22:59

Griekenland won hun groep op Kroatie en we hebben op dit toernooi gezien hoe goed Kroatie is dus Griekenland wordt gewoon zwaar onderschat nu. Ze zijn als ploeg gewoon moeilijk te verslaan.

17 juni 2012 om 03:41

Volgens mij zijn Oranje en Ierland de slechtste landen op het toernooi, allebei 0 punten en slechts 1 goaltje voor de eer hahahaa

Polen heeft eigenlijk op de eerste helft na tegen Griekenland mij eigenlijk zelden weten te overtuigen. Tegen Rusland was er wel strijd maar dat had naar mijn mening vooral te maken met de rivaliteit tussen beide. Tsjechie toch wel verrassend door, ik had eerlijk gezegd verwacht dat ze na die pandoering tegen Rusland en troosteloos uit zouden vliegen. Maar wat een ontknoping in deze groep, dat kan ook zomaar morgen, overmorgen en dinsdag gebeuren.

Overigens Lewandowski, ik hoor zoveel verhalen dat dat een geweldige speler is. Ik vind het iemand die goed voor doel kan opkomen en daar dan ook gevaarlijk is en hard werkt maar komt wel erg houterig over en heeft ontzettend veel moeite om een mannetje uit te spelen. Jammer voor Polen, had hun wel meer gegund.

Ongelofelijk dat Rusland dit nog weggeeft. Gunstig voor BVB overigens dat dat supertrio niet super speelde waardoor de kans groter is dat ze in Dortmund blijven.

16 juni 2012 om 22:58

Ik denk dat het weinig uitmaakt. Als er 1 weg wil dan gaat die wel, BVB heeft nu eigenlijk juist pech want nu kunnen ze de transferwaarde niet opkrikken.

Jammer voor Polen.. ik had het ze echt gegund ze begonnen met zo'n strijdlust aan dit toernooi.. het EK wordt gewoon in je egien land gehouden en je wil wat laten zien.. geweldig elftal.. Maar ze hadden me toch ook veel pech.. ook tegen de Grieken.. etc..

Maajah wat doe je er nu aan..

Deze groep A is momenteel nu gewoon de grootste verrassing.. Griekenland en Tsjechie gewoon door.. Wie had dat gedacht na die eerste wedstrijden..

Zoals ik al zei Polen en Rusland waren gewoon sterk.. en gewoon de favouriet voor een plek in de kwartfinale.. en dan op het laatste allebei op de bek..

Ongelofelijk..

Denk dat Dynamo Moskou ff gaat nadenken voor dat ze Advocaat gaan halen.

Het is eigenlijk niet anders als verdient van de Russen en hebben ervoor gezorgd dat de Russen er niet door heen zouden komen en hebben het gewoon goed gedaan. Jammer voor Advocaat en Rusland dat het zo is geëindigd, maar het is voetbal en alles kan gebeuren in deze sport.

Griekenland door door Onderling resultaat met Rusland.
Dit zou toch betekenen dat Denemarken sowieso boven Nederland eindigt? of hoe zit dat?

16 juni 2012 om 22:48

Nee want als ned wint dan hebben zij weer en beter onderling resultaat op portugal en portugal weer op denemarken dus dan telt het doelsaldo

16 juni 2012 om 22:50

Als Nederland van Portugal wint en Denemarken van Duitsland verliest, eindigen Nederland, Denemarken en Portugal alledrie op 3 punten. Dan telt het onderlinge resultaat tussen deze 3 ploegen. Alledrie hebben 1x gewonnen en 1x verloren onderling, dus dat is ook gelijk. Dan telt het onderlinge doelsaldo. Als Nederland met 1 doelpunt verschil wint, gaat Portugal door op basis van het onderlinge doelsaldo. wint Nederland met 2 of meer doelpunten verschil, dan gaat Nederland door op basis van het onderlinge doelsaldo.

16 juni 2012 om 22:57

Als Nederland wint zijn er 3 ploegen met 3 punten (portugal, Denemarken en Nederland.). De uitslagen tegen winnaar Duitsland worden dan vergeten en de rest telt. Dat is dus voor elk land 1 winst en 1 verlies. POR en DEN hebben hun winstpartij al gehad, en met 1 doelpunt gewonnen. Dat betekent automatisch dat als NLD wint met 2 doelpunten verschil, NLD door is.

Het kan ook nog anders: DEN wint van DUI en POR van Nld. Dan zijn er 3 koplopers met 6 punten. DUI heeft 2 keer met 1 doelpunt verschil gewonnen, als DEN en POR met minimaal 2 doelpunten verschil winnen vliegt Duitsland er dan met Nederland uit.

Ik hoop dat Nederlands elftal naar de Grieken heeft gekeken. Want als je met passie en strijdlust erin gaat zie je hoe ver je komt.

16 juni 2012 om 23:07

Het is niet alleen passie en strijdlust, maar ook een goede organisatie en teamspirit. Daar ontbreekt het beide nogal aan bij het Nederlands elftal.

Tsjechie gaat tegen portugal spelen, en daar staat waarschijndeijk spelen we tegen nederland, daar klopt niks van, wamt nederland ligt eruit morgen

16 juni 2012 om 22:51

Er staat toch echt mogelijk tegen Nederland en niet waarschijnlijk. Mogelijk is wat anders dan waarschijnlijk. Dat het mogelijk is, is een feit, of het gaat gebeuren is zeer de vraag, dus waarschijnlijk is het niet Nederland.

Trouwens, tegen Denemarken kan ook nog.

16 juni 2012 om 23:09

Maar alleen "mogelijk Nederland" neerzetten is toch een onware voorstelling van zaken. Als het om de feiten gaat, moet er "mogelijk Nederland, Duitsland, Portugal of Denemarken" staan. Deze kop suggereert juist iets anders dan de feiten.

16 juni 2012 om 23:52

Aangezien dit een Nederlandse site is gaan wij van ons eigen land uit. Randzaken dat het mogelijk Portugal of Denemarken ook kan zijn interesseerd het merendeel niet. Kun je dit wel overal neerzetten om lekker bijdehand te zijn maar logisch nadenken is echt niet moeilijk knaap.

17 juni 2012 om 14:44

Maar Nederland kan niet meer van zichzelf uit gaan, dat is mijn punt juist. Als Nederland al zeker 1e of 2e zou worden, dán zou deze kop rechtvaardig zijn, want dan bestaat er een reële kans dat Nederland Tsjechië treft. Op dit moment hebben de andere drie ploegen in de poel een grotere kans om Tsjechië te treffen, dus is het een beetje raar om dit neer te zetten, hoe chauvinistisch je ook bent.

Ik snap niet hoe ze nog kunnen durven te denken dat Nederland doorgaat morgen.

16 juni 2012 om 22:56

Dat zei men ook over Griekenland.

17 juni 2012 om 03:46

De Grieken hebben een verdediging waar je U tegen zegt, als NL hun verdediging had werden ze met 2 vingers in de neus ek-kampioen, maar NL is zwak achterin, heel zwak, ze moeten gewoon een keer een Arsenal-van Persie dag hebben om te overtuigen

Jammer voor Rusland, maar Polen verdiende het ook niet echt.

Leuk van Baros dat hij toch nog belangrijk is geweest. Dat zal hem goed doen. Bilek heeft een beetje adem, hehe.

Griekenland en Tsjechie door. Wie had het gedacht. Ik heb mijn Ek-herrineringen uit het jaar 2004 uit de kast gehaald. Ik begin een beetje zenuwachtig te worden.

16 juni 2012 om 22:56

Baros had dit echt nodig inderdaad! Hij stond 3 jaar droog ofzo in het nationale elftal en snoert nu wel de critici in deze hele belangrijke wedstrijd.

16 juni 2012 om 23:17

Inderdaad.

Bilek en Baros waren hevig onder vuur, maar ze kunnen nu even ademen. Het zou prachtig zijn als Baros de beslissende goal in de kwartfinale maakt, dan kan hij zijn heldenstatus weer claimen. Hehe.

ben echt zo blij dat Tsjechie door is! was echt spannend, Polen had eigenlijk wel een puntje verdient, op basis van de 1e helft.

ik begrijp niet hoe het kan dat Griekenland door gaat een niet Rusland.
die hebben beide 4 punten maar Rusland heeft beter doelsaldo +2

Griekenland: 4 punten, 3 voor, 3 tegen, 0 doelpunten
Rusland 4 punten, 5 voor, 3 tegen, +2 doelpunten.

kan iemand mijn uitleggen..

16 juni 2012 om 22:55

Onderling resultaat.

16 juni 2012 om 23:08

maar waarom kan nederland dan nog wel door?
we verloren van de denen, als je wint heb je 3 punten en de denen hebben dat ook maar als je dan onderling resultaat bekijkt...
snap er echt niks van...

16 juni 2012 om 23:10

Omdat Portugal een betere onderling resultaat heeft met Denemarken dus als Nederland van Portugal wint heft het elkaar op.

16 juni 2012 om 23:10

Als Nederland toch wint en Duitsland ook dan is het als volgt.

Duitsland: 9 punten.

De rest heeft 3 punten en hebben beide 1x van elkaar gewonnen, dus in deze situatie is er voor geen 1 land voordeel in het onderling resultaat.
Daarom gaat dan het doelsaldo gelden en Nederland gaat dan door als het met 2 doelpunten verschil wint.

En aangezien er in Poule A nu maar 2 ploegen zijn met het zelfde aantal punten is het onderling resultaat heel duidelijk.
Ik denk dat je het nu wel moet snappen.

16 juni 2012 om 23:48

o ja natuurlijk, ik hield even totaal geen rekening met portugal die ook 3 punten hebben.

16 juni 2012 om 22:56

Volgens mij kijken ze niet naar 't saldo. Werd gezegd dat de winnaar tussen Griekenland en Rusland gewoon door zou gaan. Vaag allemaal.

lol @ "treft mogelijk nederlands elftal", ik zou er niet op hopen jongens..

Wie het ook wordt van Nederland, Portugal of Denemarken : alle drie hebben ze sowieso een heel erg grote kans tegen deze Tsjechen. Tsjechië is nou niet echt een grootheid gebleken in de eerste ronde.

Zo zou je maar zien : mits één goede wedstrijd tegen Portugal zou Nederland zo maar in de halve finales kunnen staan want ik kan me echt niet voorstellen dat het tegen deze matige Tsjechen mis zou lopen dan.

Maar goed, eerst maar winnen tegen de Portugezen...

toch weer mooi verdiend aan deze pot dankzij odds van 3.2 vooraf.
maar ik vind het wel zwaar klote dat rusland eruit ligt
wat moet griekenland nou in zo'n kwartfinale joh, hopeloos stelletje vind ik het, echt schandalig dat rusland daarvan verloren heeft.
knappe prestatie van tsjechië, wanprestatie rusland, aanfluiting voor het ek dat griekenland doorgaat...

Wat is deze kop een onzin. Je kunt ook schrijven: Tsjechië treft mogelijk Spanje in de finale. Jaja, het is mogelijk! Haha.

On: prachtige voetbalavond! Mooie en onwaarschijnlijke uitslagen zijn altijd een genot om naar te kijken, vind ik. Dramatiek in het voetbal is veel waard.

die polen konder amper lopen in de 2de helft ongeloofelijk... toppers van dortmund waren nergens meer.
bankzitter en vaak geblesseerde baros oogde 10x fitter dan het toptalent lewandowski. milan baros deed het goed vandaag, je kan ook niet meer verwachten.

tsjechen verdient door in mijn ogen

Waar de meeste pessimistisch zijn zie ik geschiedenis in de maak Nederland gaat morgen gewoon Portugal afdrogen en we mogen ons naast Griekenland het tweede wonder noemen dat nog doorgaat. Vervolgens kijk je gewoon van Wedstrijd tot Wedstrijd ik zie het echt nog wel goed komen ik bedoel we spelen wel wat minder maar we hebben Sneijder, van Persie, Huntelaar, Robben, Affelay en De Jong en Portugal heeft Pepe, C, Ronaldo, Moatinho en Nani dan vind ik ons gewoon sterker hoor. Wat ik eigenlijk nog de grootste fout vind van van Marwijk is niet zozeer de linksback positie maar het niet meenem van een Viergever of Bruma de meeste spelers die we nu hebben kunnen het allemaal niet belopen joh.

Halve finale is inzicht voor zowel nr 1 als 2 uit poule B.

Polen heeft een mooie ploeg. Zonde dat ze het met deze generatie hebben laten liggen in eigen land nog wel.

Griekenland flikt het toch maar weer hoor!
Met zo'n beperkt team met veel oude spelers toch de volgende ronde van een EK weten te bereiken door van Rusland te winnen die op papier toch veel sterker lijken.
Dit heeft ook te maken met de Griekse mentaliteit denk ik, want hoe slecht de situatie er ook voorstaat en hoe weinig kansen ze ook creëren gaat die ene belangrijke kans er toch in. Dit is misschien geluk maar door hun instelling wordt dit afgedwongen.

Hoezo is griekenland door? onderling resultaat?
Want het doelsaldo van Rusland is beter, betekent dit dat Nederland geen kans meer maakt?

16 juni 2012 om 23:50

Nee, want dat staat hierboven al uitgelegd, winnen Nederland en Duitsland, dan telt het onderling resultaat tussen 3 ploegen: Nederland, Denemaren en Portugal. Dat is dan gelijk, dus dan telt het onderlinge doelsaldo.

18 juni 2012 om 20:02

Oh sorry, begreep het niet, maar nu wel!

Pilar, Rosicky en Kolar vind ik wel aardige spelers bij Tsjechie. Maar dan heb je het ook ver gehad...

Jammer, maar tsjechie heeft het verdiend op basis van deze wedstrijd

Wat een drama voor de russen , en tsjechie toch nog door !

Tsjechie verdiende het wel , speelden heel goed vandaag en hadden er nog meer kunnen maken ! Polen deed het ook niet slecht maar waren niet efficient in het afwerken . Als sivok die bal niet van de lijn haalt was tsjechie nu niet door , geweldig gedaan door sivok !

Goede assist van Baros, dit zal zijn mentaliteit verbeteren. Ik verwacht goals van Baros in de kwartfinales, hij kan altijd een goal maken

Smuda kan je niks kwalijk nemen, hij heeft de beste 10 spelers steeds opgesteld. Alleen die Murawski ken ik niet, logisch, want hij was ook de zwakste van vandaag, Smuda heeft logisch gedaan, ze moeten alle 10 top zijn om door te gaan en dat waren ze vandaag niet bij Polen.

Tsjechie vind ik een beetje kleurloos team, zit geen smaak aan. Maar vind je het gek? Ik was deze opstelling gewend bij de Tsjechen

Cech
Grygera
Repka
Rozehnal
Jankulovski
Poborsky
Nedved
Berger
Smicer
Koller
Rosicky

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Tsjechië

FIFA ranking: 42
8 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
J. ChytryUnknown
F. NguyenKeeper
J. BořilVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Tsjechië.

2 fans
Middenvelder, 35 jaar

In de wandelgangen

Zondag 18 april
Sergio Agüero kondigde onlangs zijn vertrek bij Manchester City aan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren