SC Veendam maakt langzaamaan stappen vooruit

Nadat Henk Eising met het ‘Pact van Kielwindeweer’ SC Veendam voor de zoveelste keer van de afgrond redde, vertelde hij erbij dat betaald voetbal in Oost Groningen minimaal voor drie seizoenen gegarandeerd is. Aan de Langeleegte weet je het echter nooit, dus voorspellingen doen zit er op dat gebied niet in. Waar wel naar gekeken kan worden is het heden, en dat ziet er niet zo verkeerd uit voor de Kolonicio’s.

Vorige week werd namelijk bekend gemaakt dat Wim Jansen de nieuwe algemeen directeur is van Veendam. Deze aanstelling zorgt echter wel voor een bepaald onderbuikgevoel, want Jansen komt rechtstreeks uit de stal van Eising. Jansen is namelijk sponsor van wielrenner Tijmen Eising. Inderdaad, de zoon van. Aan de ene kant is het prettig dat de lijn wordt doorgetrokken, aan de andere kant had Veendam ook baat gehad bij een iets andere aanpak, aangezien een flamboyante man als Eising ook weerstand opwekt binnen en buiten de organisatie.

Niet alleen werd de club op het organisatorische vlak versterkt, ook het technische gedeelte kreeg een impuls. SC Veendam heeft namelijk een technisch platform geïnstalleerd. Met mannen als Cor van der Steen (voormalig hoofd scouting), Geert Stuve, Jan Korte en Thiemo Meertens (beide waren voorheen hoofdtrainer) is de technische knowhow sterk toegenomen in de organisatie en op dat gebied zijn de eerste succesjes alvast geboekt. Jan Schulting kwam in plaats van Jouke Faber als assistent-trainer van Gert Heerkes. En deze Schulting is absoluut geen onbekende aan de Langeleegte. Hij was immers midden jaren negentig hoofdtrainer op de papieren van clubicoon Henk Nienhuis. In deze periode was Schulting succesvol, door in een nacompetitiepoule met NEC, Cambuur en Emmen bijna te promoveren naar de Eredivisie.

Ook heeft de club een nieuwe keeperstrainer aangesteld in de persoon van Kenny Koning. Hij volgt Henk ter Arkel op. Koning is bekend in het amateurwereldje rond Veendam. Hij keepte jarenlang bij Noordster en toen hij zwaar geblesseerd raakte hield hij Noordster als interimtrainer in de tweede klasse. Het wordt zijn eerste vuurdoop in het betaalde voetbal en dan is het altijd afwachten hoe hij het gaat doen.

Niet alleen het technisch kader, ook de selectie krijgt langzaamaan vorm. Rico Wolven heeft ondanks een doorlopend contract te horen gekregen dat hij mag vertrekken. De linkspoot heeft het als centrale verdediger nooit helemaal laten zien bij de Parel van de Veenkoloniën. Wolven is iemand met potentie, maar doet veel te weinig met zijn fysieke vermogen en moet groeien in de duels. Voetballend gezien kan hij van achteruit wel een impuls geven, aangezien hij over een prima trap beschikt.

Wat betreft de nieuwelingen, Veendam heeft duidelijk geleerd van afgelopen seizoen. Toen bleek dat de selectie veel te weinig spelers met diepgang beschikte en in dat kader heeft de geelzwarte brigade enkele watervlugge spelers gehaald. Aanvaller Sidney Schmeltz komt over van Sparta Rotterdam, linkerspits Arjan Wiegers is weggeplukt bij Nieuw Buinen en de pas 17-jarige Doriano Kortstam wordt gepresenteerd als de grote belofte voor de toekomst. De doelmannen Robbert Te Loeke (SC Cambuur) en Theo Timmermans (SWZ Boso Sneek) mogen gaan strijden voor de plek onder de lat. Verder is de club nog in gesprek Kolonist FC Groningen over de twee gratis huurspelers. Aanvaller Henk Bos, de verdedigers Nick Bakker en Luis Pedro en de middenvelder Tim Keurntjens (staat ook in belangstelling van RKC Waalwijk) komen hiervoor in aanmerking.

Een interessant seizoen wordt het zeker, aangezien de club zich geen seizoen als het vorige kan permitteren. De reuring die de club heeft gecreëerd met de Kolonicio-actie verdient een vervolg op het veld. Gert Heerkes staat als hoofdtrainer ook voor een belangrijk examenjaar. Zijn contract loopt na dit seizoen af, en als hij ondermaats presteert met Veendam lijkt zijn carrière als hoofdtrainer in het betaalde voetbal voorbij.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 3 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

7 reacties (laatste reactie door goodlife92)

Aardig stuk, hoewel het meer een opsomming van van feiten is dan een vlot geschreven stuk. Maar toch leuk om te lezen, en hoop dat Veendam er weer bovenop gaat komen en gewoon weer om een top 10 plaats gaat spelen..

17 juni 2012 om 17:44

Ik vind het ook een opsomming van feiten.. maar ook niet echt lekker lezen.
Kan er niet meer van maken dan 2 sterren

Bij een CE let ik op de volgende punten; grammatica, informatie en persoonlijke mening. Ik heb je op geen fout kunnen betrappen qua grammatica. Zelf volg ik de Jupiler League niet zo heel goed, dus voor mij is het voldoende informatie. Je hebt niet echt verteld hoe jijzelf denkt over de situatie bij SC Veendam. 4 sterren

Vind dit niet echt bijzonder ook al zie je Veendam niet vaak als onderwerp langskomen. Leuk hoor alle veranderingen, maar ik kan er niet echt uit opmaken wat jij er zelf van vindt. Als het enkel bedoeld was om info te geven, dan is het soms ook beter om je eigen mening in je stuk te zetten. Nu is het eigenlijk gewoon een opsomming. Verder is het wel prima geschreven.

Ik vindt het een prima CE. Je mening komt alleen niet naar boven maar je informeert wel veel. Ik hoop op een goed einde voor Veendam. Veendam veur altied!

Ik mis een uitleg over wat het "pact van Kielwindeweer" precies inhoud.
Tevens een wat kort stukje dat wat beter uitgewerkt had kunnen worden.
Ook een paar kleine foutjes tegen gekomen, kortom een redelijke Ce die met wat meer aandacht een goede Ce had kunnen worden.

Opsomming van feiten idd, ik mis de diepgang en de achtergrond in dit verhaal. Waar komt Veendam vandaan (in de zin van: wat is er allemaal gebeurd in het verleden) etc.? Ik noteer twee sterren!

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

SC Veendam


78 fans
Actuele wedstrijden
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina SC Veendam.

In de wandelgangen

Zondag 16 januari
Internazionale heeft zijn pijlen gericht op Morten Thorsby. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren