Update: FC Groningen kondigt persconferentie voor donderdagmiddag aan

Donderdag, 14 juni 2012 om 09:35Bart Kruyt • Laatste update: 09:42

FC Groningen hoopt de spelersgroep donderdag te kunnen uitbreiden met twee nieuwe spelers. De Chileense rechtsback Stefano Magnasco moet de defensie komen versterken, terwijl Marco Bizot naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe doelman van Groningen wordt. Volgens RTV Noord staan de transfers op het punt om afgerond te worden.

De negentienjarige Magnasco wordt voor ongeveer 500.000 euro overgenomen van Universidad Católica in Chili en kan voor vier of vijf seizoenen tekenen. De vleugelverdediger heeft al een rondleiding gehad, maar algemeen directeur Hans Nijland houdt toch een slag om de arm: "Juridisch moet er nog wel een en ander geregeld worden en dat ligt ingewikkeld", zegt hij.

Groningen is er al wel uit met de twintigjarige doelman Bizot, die in het afgelopen seizoen op huurbasis voor Cambuur speelde. "Alleen met zijn huidige club Ajax moeten we er nog uitkomen, maar dat zijn slechts een paar rimpelingen die genomen moeten worden", aldus Nijland. Groningen liet de keepers Leonard Nienhuis, Brian van Loo en Renze Fij deze week al vertrekken.

Update 14 juni 09:35 uur - FC Groningen kondigt persconferentie voor donderdagmiddag aan
FC Groningen maakt via de officiële kanalen melding van een persconferentie. De noorderlingen zullen zeer waarschijnlijk de komst van een of meerdere spelers aankondigen. "Vanmiddag om 13.00 uur vindt in het spelershome in Euroborg een persconferentie van FC Groningen plaats, waarbij wij mededelingen zullen doen omtrent de invulling van de selectie voor komend seizoen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

75 reacties (laatste reactie door azalkmaar2)

Ik als supporter heb er volgend seizoen veel vertrouwen in Fc Groningen!

Proud to be a farmer!

Never give up!

13 juni 2012 om 20:39

Bizot is een goede keeper met veel waarde. Helaas hebben wij geen ruimte voor hem maar hij is absoluut beter dan die koekenbakker van een Luciano.

13 juni 2012 om 23:47

Als jij meer dan 10 keepers kan noemen die de zilveren schoen hebben gewonnen praten we gerust verder, natuurlijk is Bizot niet beter dan Luciano integendeel, Luciano was een van de weinige Groningers die een goed seizoen kende. Ik denk dat zijn opmerking dan ook eerder gaat over de rechtsback die inderdaad beter zal zijn dan Hiariej.

14 juni 2012 om 09:48

Wat is de zilveren schoen dan voor prijs eigenlijk? Het zou wel kunnen, maar Luciano is toch echt niét één van de sterkere keepers in de Eredivisie. Als hij dat was was er nu ook wel interesse van andere clubs.

14 juni 2012 om 09:55

Luciano begon erg sterk bij Groninigen, maar speelt per seizoen minder. Dat hij vorig jaar een van de betere was zegt veel meer over de rest van de selectie dan over de Braziliaan, want die speelde ook echt niet op topniveau. Met Bizot heeft Groningen nu een keeper die in potentie in ieder geval vele malen beter is dan Luciano.

14 juni 2012 om 12:27

De gouden, zilveren en bronzen schoen wordt uitgereikt aan de beste voetballer in de Nederlandse Eredivisie. De prijs wordt toegekend op basis van rapportcijfers die rapporteurs van De Telegraaf en Voetbal International elke week geven aan spelers.

Doorgaans worden er weinig keepers uitverkoren om een schoen te ontvangen. Luciano heeft gewoon een aantal bewogen jaren gekend in privé sfeer en bij dit gevoelsmens pur sang komt dit helaas gepaard met prestatie in het doel. Luciano komt er wel weer bovenop en zal zijn schoen meer dan waar maken voor de FC.

14 juni 2012 om 14:56

Volgens mij won hij die schoen toch echt twee jaar terug of zoiets. Dat zegt dan weinig over zijn kwaliteiten van nu. Ook Luciano vond ik geen sterk seizoen spelen hoor, ballen die hij eerder tegenhield pakte hij afgelopen seizoen niet. Daarnaast denk ik dat een stukje concurrentie met name van een nieuwe doelman misschien wel de zaken op scherp kan stellen voor de doelmanpositie. Denk dat Bizot ook wel een goede kans maakt om eerste keeper te worden, heeft het namelijk prima gedaan bij Cambuur.

14 juni 2012 om 02:24

Ben nu zeeer benieuwd naar volgend jaar in Groningen! allemaal jonge talenten die ze ophalen!
Maar had Groningen niet al Kieftenbeld en Kappelhof die beide in principe rechtsbacks zijn?
vond ik allebei eigenlijk hartstikke leuke talentjes! hoewel ik linksback Burnet helemaal geweldig vind.

14 juni 2012 om 15:02

Burnet kende een zware terugval nadat hij even geblesseerd was. Kappelhof is inderdaad een rechtsback, maar die kan ook prima uit de voeten in het centrum. Daarnaast hebben ze Hieariej op de backpositie maar die vind ik eerlijk gezegd beter tot zijn recht komen op het middenveld, verdedigend loopt hij veel te vaak achteruit. Kieftenbeld is daarentegen een middenvelder en geen back. Speelde het eerste seizoen wel op de back, maar heeft niet voor niks het afgelopen seizoen vaak de wedstrijd afgesloten als Man of the Match, was een goede kracht op het middenveld die helaas wel te veel kaarten pakt.

Opstelling: Beide vleugel middenvelders moeten dan natuurlijk wel meer de zijkant houden. Één controleur is wel wat riskant, maar ik zou niet weten wie ik in een 442 opstelling naast Kieftenbeld moet zetten, vind Sparv echt helemaal niks.

Bizot
Magnasco
Kappelhof
Van Dijk
Burnet
Kieftenbeld
Bacuna
Kostiç/Schet
De Leeuw
Zeefuik
Texeira
14 juni 2012 om 12:01

Eerste zin snap ik nog daarna volg ik je niet meer...

14 juni 2012 om 13:22

Huh? Proud to be a farmer?

De echte farmers zijn wij; De Graafschap!

ON: Groningen begint z'n selectie aardig op peil te krijgen voor volgend seizoen, en ik denk dat ze bij de 1e 5 kunnen gaan eindigen.

Een Chileense rechtsback. Mijn hemel. Waarom niet gewoon een Hollandse jongen? Kost ook minder salaris.

13 juni 2012 om 20:33

Rare reactie.. Dit word gezien als een groot talent.
Bovendien heeft Groningen al genoeg Nederlanders in het elftal

13 juni 2012 om 20:37

Rare reactie. Nederlanders kan je nooit genoeg hebben.

13 juni 2012 om 21:34

moet je er wel geld voor hebben, vertel maar is een goede jonge Nederlandse back die je op kunt halen voor 5ton?

Ik zou zeggen succes!

13 juni 2012 om 21:42

Rare reactie, Groningen wil altijd in eerste instantie Nederlanders halen. Maar als dit niet mogelijk blijkt door dure prijzen, moeten ze wel uitwijken naar buitenlanders. Daarnaast kan zo'n jongen uit Chili een dusdanig groot talent hebben dat je die niet mag laten glippen als je de kans krijgt. Of wil je zeggen dat ze spelers als Suarez, Berg, Tadic, Matavz, Granqvist en Stenman maar beter niet kunnen kopen omdat het buitenlanders zijn.

13 juni 2012 om 23:43

Een Chileen is sowieso duur ivm zijn salaris, ik zou dan binnen de EU kijken

14 juni 2012 om 00:25

hij is 19 dus valt hij niet onder de regeling van 5,5 ton voor niet EU spelers van 20+

bovendien heeft hij een italiaans paspoort, dus duur zal hij niet zijn

14 juni 2012 om 08:59

ach onzin je moet presteren en doorverkopen en er zijn blijkbaar te weinig goede Nederlandse spelers bevonden die daar aan voldoen.
Groningen heeft en haalt genoeg Nederlanders...en Kruiswijk is een Nederlander maar Granqvist was onze trots! Nationaliteit zegt geen drol maar de inzet en passie waar je het shirt mee draagt wel.
Bovendien spreken ze bij ons binnen no time vloeiend Nederlands en passen ze zich heel goed aan iets waar andere clubs van kunnen leren.

14 juni 2012 om 15:07

Ik zou ook graag zien dat ze veel Nederlanders zouden hebben hoor, maar kijk nou eens naar afgelopen seizoen? Kappelhof, Burnet, Van Dijk, Ivens (belg), Hiariej, Kieftenbeld, Bacuna als regelmatig basisspeler en dan halen ze nu Schet, De Leeuw, Van Moorsel, Zeefuik, Bizot, zegt genoeg denk ik. Bovendien is zoals Freshzone zegt het aankopen van Nederlanders veel duurder. Probeer jij maar eens spelers uit je eigen competitie aan te trekken, ben je bakken met geld kwijt aan de transfer. Qua salaris zijn spelers buiten Europa duurder, dat is waar, maar waarom zou Groningen dat niet doen? Ze hebben gezegd dat met Essent het salarisplafond omhoog zou gaan, dus dan kunnen ze dat prima betalen dacht ik zo!

13 juni 2012 om 20:37

Omdat Groningen misschien al jaren heel goed aan het scouten is in het Zuid-amerika?
Bovendien is er in Nederland geen talent want Groningen eventjes makkelijk kan binnenhalen. Clubs als PSV en Ajax zijn op dit moment alle kweekvijvers al aan het leegvissen, loopt er bij groningen een talent dan zal die ook meteen weer weg zijn.
Dus leeft Groningen van de scouting in het buitenland, wat niet meer dan logisch is.

En logisch trouwens dat Ajax niet onvrijwillig tegenover een vertrek van Bizot staat. Met Cilessen en Van der Hart staan er al een 2e en 3e doelman paraat. Tevens zal ook Leeuwenburgh vanuit de A1 volgend seizoen of het jaar daarop aansluiten bij het 1e.

13 juni 2012 om 20:37

Italiaans paspoort heeft hij. En qua transfersom zijn ze vrijwel altijd goedkoper.

14 juni 2012 om 12:22

In Nederland lopen verder geen jongens voor de back posities van niveau die haalbaar zijn voor een club die terug wil naar de subtop. Ze kosten al gauw te veel of hebben niet het niveau wat je zoekt om weer naar boven te kijken.
Daarom vind ik het zeer begrijpelijk dat clubs als Groningen (en ook mijn eigen club) zulke spelers in het buitenland zoeken.

Klasse, nu alleen Veldmate nog

13 juni 2012 om 20:33

Veldmate heeft al aangegeven dat hij niet terugkeert naar Groningen.
Jammer want ik had hem er graag bij gehad voor de breedte.

13 juni 2012 om 20:58

Veldmate zou niks beter zijn dan wat we nu centraal achterin hebben staan, ik ben dan ook blij dat we dat salaris geld in de zak kunnen houden,

14 juni 2012 om 09:56

Veldmate gaat naar Heerenveen.

14 juni 2012 om 10:02

heb je daar een bron van @groene666stier??

Zou opzich een goede koop voor h'veen zijn, maar ook voor Groningen interessant o.a door zijn terugkoopclausule

14 juni 2012 om 11:37

Ja heb ik meerdere bronnen voor. Ik werk bij Dagblad van het Noorden en af en toe vang je wat op dat je niet publiceert, maar wel op een forum als deze kwijt kan. Zo wist ik een week geleden al dat Bizot zou komen. Niet om mezelf veren in de reet te steken, maar wel omdat het leuk is wat voorinformatie te lekken af en toe.

14 juni 2012 om 17:12

Veldmate gaat naar AZ, het is alleen wachten tot Vertonghen vertrekt zodat Moisander naar Ajax kan. Je bron klopt dus niet.

Zo he, weer twee aankopen daarbij... Weinig crisis daar in Groningen blijkbaar. Ben benieuwd naar het Groningen van volgend jaar.

13 juni 2012 om 20:34

Ja zolang twente ons blijft sponsoren!! Haha

13 juni 2012 om 20:36

ook al is het crisis, de zeven spelers ofzo kosten maar ongeveer 5 miljoen, dus hetzelfde als een Wijnaldum,

On; Ik ken die verdediger niet, maar ik hoop dat het weer een goeie is, die keeper heeft in ieder geval wel wat talent

13 juni 2012 om 21:41

Kostic 1,1 miljoen
Schet: transfervrij
de leeuw: 1,5 ton
zeefuik: 5,5 ton
Magnasco: 5 ton
van moorsel: transfervrij
Bizot: nnb waarschijnlijk slechts een paar ton

kortom alle nieuwe spelers bij elkaar kosten nog geen 2,5 miljoen. daar tegenover staan de inkomsten van tadic en holla, pedersen en envoldsen die zo goed als zeker weg gaan

14 juni 2012 om 08:43

Heeft Groningen ook Paco van Moorsel gekocht?
Dat vind ik echt een hele talentvolle Middenvelder zeg! Goede zaak van Groningen dan!

14 juni 2012 om 13:03

ja in januari al

14 juni 2012 om 10:03

tadic hebben ze flink voor gevangen,

de leeuw, schet, mangnasco ben je nog geen miljoen aan kwijt dus heeft niets te maken met crisis maar meer met slim inkopen van de fc !

ajax heeft genoeg talent in de jeugd qua keepers maar ik had bizot toch nog graag behouden zien worden.
ach, als je een leuk bedrag voor hem kunt vangen vind ik het ook goed hoor, genoeg talent zoals ik al zei...

Goede aankopen. De weg omhoog is weer ingezet.

14 juni 2012 om 09:40

dat valt nog te bezien, eerst zien of deze spelers allemaal het direct goed gaan doen en daarnaast is Groningen Tadic kwijt en ben je afhankelijk van de clubs om je heen, als die nu eens sterker worden dan ben je nog niet veel opgeschoten hoor.

deze namen zijn allemaal van kleinere clubs, dus het zijn niet automatisch versterkingen

14 juni 2012 om 12:11

Zeefuik is van Psv, Bizot van Ajax, geen kleine namen toch? Oké, ze waren verhuurd, maar toch. Dat ze bij kleinere clubs speelden zegt niet dat ze er niks van kunnen.

Goed beleid voor Van Moorsel, De Leeuw, Schet, Zeefuik, Magnasco en Bizot nog geen 4 miljoen kwijt.
Niks met geld smijten dus!

De titel van dit bericht is niet correct. Groningen wil twee nieuwe spelers presenteren, of het versterkingen zijn zal in de toekomst moeten blijken.

13 juni 2012 om 23:49

Je kan ook de breedte versterken of had je nog niet zover kunnen nadenken, is je deze x vergeven.

14 juni 2012 om 09:38

of het versterkingen zijn is nog te bezien , wellicht zijn de huidige bankzitters beter?

is je deze x vergeven ;

Tja, dat heeft de scouting van Grunn inmiddels nog niet bewezen, zeg jij.. tuurlijk heb je altijd missers, Grunn ook.. maar heb er wel vertrouwen in.. niet in iedereen zeg ik eerlijk, en wie dat zijn, hou ik voor me..maar we zullen zien..

Na de ellende van vanavond geeft mijn cluppie mij weer moed.
Hopelijk kunnen we volgend seizoen weer mee spelen voor de europese plaatsen , bijna een heel nieuw team.

met alle respect, de helft van die spelers ken ik niet en de rest vind ik nu niet zo bijzonder, of Groningen daar nu veel beter van wordt, valt nog te bezien hoor

14 juni 2012 om 12:26

Lijkt me logisch, gevestigde namen zijn nou eenmaal duurder dan relatief onbekende namen. En voordat spelers bekend worden moeten ze eerst veel spelen en laten zien wat ze kunnen en doorgroeien. Toen Suarez naar Groningen kwam kenden ook weinig mensen hem.
Ik heb wel vertrouwen in de scouting van Groningen, dus ik ben benieuwd naar komend seizoen.

14 juni 2012 om 12:56

tuurlijk vind jij deze spelers niet bijzonder mols!

in jou wereldje is alles van FC Utrecht heilig en de rest helemaal niks toch?...

zijn gewoon prima aankopen voor Groningen, daar kom zelfs jij nog wel achter..

Ze hebben het daar bij Groningen nu eindelijk eens door dat ze een goede nieuwe doelman nodig hebben. Luciano is een keeper met goede reflexen, maar maakt teveel fouten.

Als je een compleet nieuw team en trainer haalt, moet je niet raar opkijken als dit flinke opstart problemen gaat opleveren. Dat wordt dus niet veel komend seizoen met FC Grunn. Wellicht dat ze bij een beetje standvastigheid het linkerrijtje kunnen halen.

14 juni 2012 om 12:27

Veel slechter dan afgelopen seizoen zal het toch niet gaan, eigenlijk kan het alleen maar beter worden.

Ben benieuwd wat Ajax voor Bizot vraagt en neem aan dat ze iets van een terugkoopclausule in het contract opnemen.

"vanmiddag om 13.00 uur vindt in het spelershome in Euroborg een persconferentie van FC Groningen plaats, waarbij wij mededelingen zullen doen omtrent de invulling van de selectie voor komend seizoen."

Geen spectaculaire dit keer?

Ik ben wel benieuwd of er nog meer spelers uit de eredivisie komen. Ik weet niet waar Groningen het geld vandaan haalt, maar ze lijken ineens geld over te hebben voor versterkingen.
Ik verwacht in ieder geval wel weer een plek in het linker rijtje van Groningen.

14 juni 2012 om 10:16

Tadic verkocht aan Twente voor ruim 7 miljoen euro he.

14 juni 2012 om 10:20

Azet,

Groningen verkocht Tádic voor ruim 7 miljoen aan Twente, en leverde verder met Holla enz. veel salaris in. Al deze spelers zijn koopjes op de transfermarkt! echt waar 0,5, 1,1, 0,6 daar ga je geen miskopen aan hebben!

14 juni 2012 om 10:33

Oja. Vergeten.

Dat kunnen inderdaad geen miskopen zijn. Misschien blijken een paar van die spelers zelfs wel topaankopen te zijn. Schet lijkt een groot talent te zijn. En Zeefuik was bij NEC altijd een goed aanspeelpunt, maar hij scoorde wat weinig. Dat lag overigens niet alleen aan hem.

Dus zo zou het team er volgend jaar ongeveer uit komen te zien?

Marco Bizot
Stefano Magnasco-johan Kappelhof-virgil van Dijk-lorenzo Burnet
???????????????
Mitchell Schet-paco van Moorsel-michael de Leeuw
David Texeira-genéro Zeefuik

Dan zou je toch met minstens 6 nieuwe namen spelen, maar hoe word de opstelling volgens jullie??

14 juni 2012 om 10:28

Ik denk mischien zoiets en dan kan je ergens een speler op het middenveld vervangen door Van Moorsel om te rouleren of als er blessures of geschorsten zijn

bizot/Lucian
Magnasco
Kappelhof
Van Dijk
Burnet
Kieftenbeld
Bacuna
Schet
De Leeuw
Kostic
Zeefuik/Tex
14 juni 2012 om 10:45

manfredo,

tuurlijk bacuna en vooral kostic helemaal vergeten! groningen heeft nu voor aardig wat talent zeg! allemaal jonge goedkope spelers waarvan er zeker een paar kunnen doorgroeien naar een goed niveau!

14 juni 2012 om 14:30

Hoop niet dat ze in de opstelling gaan spelen die jij aangeeft, heb het helemaal gehad met dat 4-2-3-1

Gewoon ouderwets weer 4-4-2 gaan spelen met een ruit op het middenveld;

Bizot
Magnasco
Kappelhof
Van Dijk
Burnet
Aankoop
Schet/Bacuna
Kostic
Paco/Leeuw
Zeefuik
Texeira

Ik mis ervaring in het nieuwe elftal, een leider, de nieuwe aanvoerder. Iemand die de lijnen kan gaan uitzetten.

De mogelijkheden op een rij;

Sparv? Nee
Kwakdoos? Nee
Ivens? Nee
Luciano? Nee
Kieftenbelt? Nee
Van Dijk? Nog niet
Enevoldsen? Nee
Nieuwelingen? Nee, eerst kijken wat ze brengen en de positie in de groep.

Wie dan wel? Iemand een idee?

Goeie post golfbal, ook goed onderbouwd waarom wel of niet.

Doel: Luciano, Bizot
RB: Magnasco, Hiariej, Kappelhof
Centraal: Kwakman, van Dijk, Ivens, Kappelhof, Vacature
LB: Burnet, Johansson
VM: Kieftenbelt, Sparv, Hiariej, Kwakman, Femi
LM: Kostic, Keurntjes
Rm:schet, Bacuna, Matías Jones
AM: De Leeuw, van Moorsel
Spits: Texeira, Hyun Jun Suk, Zeefuik, de Leeuw

Er van uitgaande dat Holla, Pedersen en Enevoldsen vertrekken.

14 juni 2012 om 11:31

Lijkt me wat veel spelers, vooral op het middenveld. Spelers als Hiariej, Femi en Suk zie ik ook nog wel vertrekken.

14 juni 2012 om 11:43

Holla is al vertrokken ;-)

14 juni 2012 om 11:52

Holla is nog niet vertrokken, ADO en Groningen moeten het nog eens worden over het transferbedrag.

Groningen is goed bezig, ik hoop dat ze iig ook bekend maken dat pedersen en enevoldsen vertrekken. Verder hoop ik dat bekend wordt gemaakt dat Bizot en Magnasco worden aangetrokken. Nu Enevoldsen vertrekt is dat eigenlijk nog de enige positie waar nog een speler voor moet aangetrokken worden, ik zie iig genoeg mogelijkheden voor aankomend seizoen.

14 juni 2012 om 11:47

Misschien een domme opmerking...maar Tiendalli aantrekken? Geen idee op welk niveau hij zich nu bevindt, maar is toch een tijd zeer sterk geweest bij Twente. (bedoel ik niet om de leemte die Enevoldsen achterlaat op te vullen overigens). Haal je ook nog wat ervaring in huis.

14 juni 2012 om 11:57

Tiendalli is te duur (qua salaris) en op de rechtsbackpositie hebben we al Johanssen en Burnet.

14 juni 2012 om 12:10

@groene666stier

*linksbackpositie. Anders had Groningen vandaag zijn 3e rechtsback aangetrokken.

14 juni 2012 om 12:55

Waarom zou Tiendalli te duur zijn? Voor zover mij bekend moet hij een WW uitkering aan gaan vragen en ik heb niet de indruk dat in het buitenland de clubs voor hem in de rij staan.

Mooi dat ze (eindelijk) een nieuwe keeper halen. Die Braziliaanse grabbelaar heeft serieuze concurrentie nodig. Ook een rechtsback hadden ze al langer nodig, al is het de vraag of onze vriend uit verwegistan goed genoeg is. Groningen heeft een goede track-record in die regio, dat is positief. Misschien dat ze nog een goede centrale verdediger kunnen halen en dan hebben ze toch een selectie om rekening mee te houden.
Ik ben trouwens benieuw, kunnen van Moorsel en de Leeuw samen spelen. Of kunnen beide uitsluitend als centrale aanvallende middenveler uit de voeten. Vind beide goede speler namelijk.

Dat er wat moest gebeuren bij Groningen is duidelijk. Qua aankopen denk ik dat ze het niet verkeerd doen. Maar het is altijd afwachten hoe het zich uitpakt. Kijk naar RKC Waalwijk wie had dat gedacht afgelopen seizoen. Een matige selectie die er als team staat! Ik hoop dat dit ook gebeurd bij Groningen. We gaan het aankomend seizoen zien..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
18.PEC Zwolle1-11
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. TounektiAanvaller
T. SuslovMiddenvelder71
M. de LeeuwAanvaller70
M. El HankouriAanvaller70
C. NgongeAanvaller73
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

6 fans
Verdediger, 28 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren