‘Het is te hopen dat Oranje het nog redt, anders heb ik toch een probleem’

Maandag, 11 juni 2012 om

De meeste Nederlanders zullen hopen dat de ploeg van Bert van Marwijk zich na de nederlaag tegen Denemarken van afgelopen zaterdag alsnog weet te plaatsen voor de tweede ronde op het EK in Polen en Oekraïne. Cracovia-aanvaller Koen van der Biezen heeft hier nog een extra reden voor.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk je dat het Nederlands elftal woensdag wint van Duitsland?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door dobbie)

Knal Huntelaar er gewoon in vanaf het begin. Van Persie heeft genoeg kansen gehad om zichzelf te bewijzen in het NL Elftal, Huntelaar is gretig en wil laten zien dat hij in de basis hoort. Ik hoop dat we woensdag winnen !

11 juni 2012 om 14:21

Van Persie staat al 4 jaar in de spits en ik kan me geen wedstrijd herinneren waar hij de sterren van de hemel speelde. En van Huntelaar, die veel en veel minder speelt, kan ik me er wel een paar bedenken(engeland, zweden etc)

Als v Persie woensdag weer in de basis begint en ze verliezen kan Bert wat mij betreft z'n biezen pakken.

11 juni 2012 om 14:30

Engeland? hij kreeg een kopkans en scoorde 5 minuten nadat hij erin gekomen was. Maar dat is niet de sterren van de hemel spelen, want hij viel daarna gelijk weer uit.

Vpersie zijn veldspel is gewoon goed, dat is altijd zo geweest. Hij scoort alleen niet, mede ook omdat hij op het WK niet begrepen werd en nu op het EK is hij mentaal helemaal gekraakt door Bert.

11 juni 2012 om 14:41

correctie,.... mentaal gekraakt door de media

11 juni 2012 om 14:42

@ Memoires. Daarom juist, Van Persie komt niet tot ze recht in het systeem van Oranje. Huntelaar doet dat toch wel beter.

11 juni 2012 om 14:44

@memoires
Hij speelde 6 minuten en maakte een loopactie waardoor Robben op goal kon schieten en maakte bovendien nog een prachtige doelpunt. Dat is weldegelijk de sterren van de hemel spelen.

Zie jij Van Persie dit in het Nederlands elftal doen? Nee dus.
Z'n veldspel is misschien wel goed maar we hebben een spits nodig niet een extra middenvelder.

11 juni 2012 om 14:55

Ik moet nog maar zien hoe Huntelaar zich gaat redden tegen Hummels en Badstuber, twee spelers waar hij niks tegen heeft laten zien in de Bundesliga. Hij mag dan zoveel goals hebben gemaakt, bijna alles is tegen de kleintjes.

Ik zou opteren voor een systeem met Vpersie achter Klaas en Sneijder op de plek van Vbommel die overduidelijk de zwakste schakel is.

@chrisfey

Nee, hij is idd gekraakt door de media maar Bert heeft ook een aandeel hierin, hij is een slechte peoplesmanager.

@luissimo
Dat is echt niet de sterren van de hemel spelen. Messi speelde de sterren van de hemel met zijn 3 doelpunten tegen Brazilie, Di Natale scoorde gister ook tegen Spanje en had daarna nog een goede actie, heeft hij dan ook de sterren van de hemel gespeeld? Nee..

11 juni 2012 om 15:38

Dat verhaal over de ''kleintjes'' gaat niet op. Het Nationaal elftal is het hoogst haalbare. Daar heeft Huntelaar meer gescoord dan Van Persie. Bovendien heeft Van Persie bij Arsenal ploeggenoten die idd van een dusdanig niveau zijn dat ze druk kunnen zetten op de helft van (betere) tegenstanders. Dat is bij Schalke toch even een stuk lastiger. Je kunt ze op die manier dus niet met elkaar vergelijken.

Huntelaar redt zich wel tegen die twee Duitsers. Zeker als hij goede aanvoer krijgt vanuit de flanken. In ieder geval zorgt Huntelaar ervoor dat er ruimte is voor de middenvelders om te combineren. Huntelaar blijft itt Van Persie namelijk in de punt staan en gaat de bal niet ophalen op het middenveld.

Ik zou beide spelers gewoon opstellen. Huntelaar diep, Van Persie er zwervend achter... Sneijder op de plek van Van Bommel.

12 juni 2012 om 00:38

Maar natuurlijk wel een teken van grote klasse,
Huntelaar heeft al zo vaak een blauw oog, Gebroken neus, Prop gras in zijn mond noem het zo gek maar op..

Maar dit is wel een teken dat hij voor elke bal gaat,

Grote klasse !

Inderdaad; ik doe niet mee aan het negatieve denken. Ze hebben heel veel kansen gecreëerd alleen niet verzilverd. Gaan er 2 in dan was het al goed geweest en hadden we niemand gehoord. Sneijder speelde goed, net als De Jong en Willems. Die Denen hebben echt niets te vertellen gehad, maar scoren op een enigszins lullige manier. Niets aan te doen.

Zo slecht was het allemaal niet hoor; maar aangezien Johan Derksen nogal veel mensen beïnvloedt lijkt dit al snel zo.

Ik heb er nog vertrouwen in, met z'n allen erachter staan en supporteren ipv dat eeuwige gezeik.

11 juni 2012 om 14:19

He he, eindelijk iemand met een gezond verstand.
Wat nou negatief?! We speelden gewoon goed tegen Denemarken, alleen wou de bal er niet in. Als we zo tegen Duitsland voetballen, moet het gewoon goed komen! Alle vertrouwen.

Support Holland!

11 juni 2012 om 14:32

Het was Idd niet zo slecht, maar het kan nog veel beter. Zeker tactisch gezien kun je veel meer uit deze spelers halen.
Het was ook wel schrijnend om te zien, dat men nog even rustig het balletje rond ging tikken in de 92e minuut.
Zeker het einde van de wedstrijd was matig, de inzet was ver te zoeken, en men liep er verslagen bij.

Het geloof leek na ongeveer 60 minuten al weg, en dat kan je de ploeg wel kwalijk nemen.

11 juni 2012 om 14:54

Een kinderhand is snel gevuld.

Gisteren bij Jackcgelder werden nog even alle "kansen" (20) op een rijtje gezet. De bal op de paal van Robben zat erbij maar ook een handvol afzwaaiers die echt geen kans waren, maar beter als "mogelijkheid" geteld hadden kunnen worden.

Ja we hebben mooie kansen gehad en ook pech, maar het aantal echte kansen zit toch eerder onder de 10 dan rond de 20.

Huntelaar en van Persie erin doen. Robben op links en van der Vaart of Afellay op rechts. Dan krijg je veel meer diepgang en passes van die 2. Beide topscores moeten gewoon spelen anders vind ik het heel zonder en sneu voor Huntelaar, want die verdient het gewoon!

Had gehoopt dat dit een uitspraak van Van Marwijk was, maar helaas

Woensdag winnen van Duitsland is zeker mogelijk indien je Sneijder / De Jong / Van Persie / Robben (op links, niet rechts op het rechterbeen van Lahm) / Huntelaar en Affelay (evt wissel Narsingh) laat spelen in mijn ogen. Krijg je zo'n dynamisch en gretig elftal van. Wat een namen, daar moet je echt wel mee kunnen winnen van een Duitsland en Portugal. Maarja, Van Marwijk is niet geheel objectief en zal Van Bommel, die werkelijk helemaal niets meer toevoegt aan het elftal, wel gewoon weer laten staan met De Jong! Dan kun je wel zeggen dat Van Marwijk er niet heeft uitgehaald wat er in deze ploeg zit.

tja, zie rvp en huntelaar nog het liefst samen spelen, maar hoe dan ook, gewoon winnen.
Ik hoop dat er weer eens een team staat, en niet allemaal individuelen "sterren".
Sinds Zweden hebben ze het echt moeilijk en lijkt de teamspirit even helemaal weg.

11 juni 2012 om 14:23

vd vaart heeft niet het loopvermogen om linksvoor te spelen. Tenminste dat denk ik.

11 juni 2012 om 14:23

En probeer Boula ook maar op rechtsback in plaats van van der Wiel. Van der Wiel was met afstand de zwakste schakel van Nederland, gevolgd door van Bommel.

11 juni 2012 om 14:26

@deach

heb jij die wedstrijd wel bekeken jongen? Willems heeft 1x zijn tegenstander laten lopen en toen was Stekelenburg er snel bij. v Bommel deed het niet slecht ,v marwijk speelde met een te defensief middenveld, als je goed hebt opgelet zag je dat het stukken beter ging toen vd vaart erin kwam.

11 juni 2012 om 14:33

Ik vraag me af of jij die wedstrijd wel hebt bekeken, Vbommel deed het niet slecht? haha, hij was met afstand de slechtste speler op het veld. De Jong had een passingspercentage van 95 procent als ik het goed heb.

Ik begrijp niet waarom je Willems erbij haalt, Deach heeft het over Gregory die uitermate bedroevend was en daar sluit ik me bij aan.

11 juni 2012 om 23:02

Leesfout van mij .
v Bommel was niet slecht jongen, je moet realistisch zijn! iedereen maakt er een isue van dat hij de schoonzoon is, maar hij voetbalt goed man.

Gregory speelde inderdaad niet gelukkig,maar dat doet die al tijden niet ook niet bij ajax.

11 juni 2012 om 14:34

Ik dacht meer hier aan.
Boulahrouz voor v.d.wiel puur omdat hij verdedigend sterker is en v.d.wiel toch niet over Robben heen gaat.
Sneijder op de plek van v.bommel of De Jong zorgt voor veel meer voetbal en aansluiting naar de aanval
Huntelaar in de spits hoef ik niet uit te leggen denk ik
V.persie er omheen of net achter.
Met Robben starten, eerste helft niks dan wisselen voor Narsingh die de bal wel voor krijgt.

stekelenburg
Boulahrouz
Heitinga
Mathijssen
Willems
Sneijder/Bom
Sneijder/Jon
Robben/Narsi
V.Persie
Affelay
Huntelaar
11 juni 2012 om 19:03

Slechte opstelling Robben en v d Vaart komen alle twee veel te veel naar binnen voor eigen succes.
Nee dan kan je veel beter overschakelen op 2 spitsen systeem met v Persie en Huntelaar in de spits en daar achter v d Vaart en op het midden veld Sneyder er bij

Nou het zou positief zijn om een wisseling van de wacht te hebben. Een frisse wind die weer andere dingen prefereert en niet het systeem heilig verklaard en er spelers in probeert te passen, die zo niet optimaal kunnen renderen.

Het is jammer dat het op een kampioenschap zo moet gaan, maar dan weet je wel waar je aan toe bent. Hopelijk wordt het een fantastische wedstrijd!

Nou als ik eerlijk ben gaat het denk ik lastig worden, niet onmogelijk maar wel lastig.duitsland heeft Nederland immers getracteerd op een mooie nederlaag in een oefenduel. Als v Persie samen met Huntelaar vanaf het begin speelt dan heb je een dubbele dreiging, die duitsers zullen niet weten waar ze moeten zoeken met vdv ipv v Bommel of de Jong , dan heb je wel een goed team. Ik zou het team zo opstellen

Stekelenburg
vd Wiel
Mathijssen
Heijtinga
Willems
vd vaart
de Jong
sneider
Robben
v Persie
Huntelaar

Ik wil niet pessimistisch zijn, maar Nederland zal waarschijnlijk met 0 punten eindigen. Tegen Denemarken hebben we al verloren, de Duitsers zijn een paar klasses beter en tegen Portugal hebben we nog nooit gewonnen. Toch kunnen we ook een punt halen tegen Portugal, het is mogelijk.

Portugal moet van Denemarken winnen, anders wordt het onmogelijk.

11 juni 2012 om 14:33

4 jaar geleden wonnen we ruim van Italie en Frankrijk maar gingen ten onder tegen Rusland. Er is geen pijl op te trekken.

Je kan ook denken dat Duitsland en Portugal aanvallender zijn ingesteld dan Denemarken. Dus dan kan je op de counter spelen waar Nederland dodelijk is.

Duitsland-portugal vond ik nou ook niet echt van het hoogste niveau.

11 juni 2012 om 15:08

Ja, toen was Italië een oud, uitgeblust team. Nu heeft Nederland een oud team en Italië een dynamisch team. Trek je conclusies maar.

11 juni 2012 om 16:42

Fr en It hadden een inspiratieloze zooi, Nederland was toen in vorm dus natuurlijk won Nederland van beide landen

Schweinsteiger doet niet mee tegen Nederland meld voetbalprimeur.als hij niet mee doet is het duitse eltal toch iets minder sterk.van mij mag huntelaar nu wel eens vanaf het begin starten.heb lang in van persie gelooft en tegen de denen gaf ik van persie ook weer de voorkeur maar weer niks als hunter dezelfde kansen als van persie had gehad had ie er echt wel 1 in het mandje gelegd.

11 juni 2012 om 14:53

Löw heeft op deze berichten geantwoord in de persconferentie en hij is fit.

Appelvlaai eruit, Huntelaar erin, Vlaar eruit, Mathijsen erin. zo simpel kan het zijn.

Hij moet blij zijn dat ie in Polen woont, ik woon in Duitsland. Als ze woensdag verliezen ben ik zwaar de lul op mijn werk. Maar goed als Denemarken al van Nederland kan winnen, kunnen wij van Duitsland winnen. Aaannnvallluuuhhh!!!

Waarom denkt iedereen dat Denemarken zomaar te pakken was van te voren? Nederland zou vooraf gezegd tegen Duitsland en Portugal moeilijk krijgen, maar Denemarken is in de kwalificatiepoule boven Portugal geëindigd, waar haal iedereen het idee vandaan dat we dat wel even gingen winnen?

11 juni 2012 om 14:52

Heeeey eindelijk iemand die realistisch is Inderdaad, wat je nu zegt klopt tot op de puntjes.. Eindelijk iemand die rieëel is..!! Wat mensen over Denemarken zeiden was absurd om te horen.. Ik heb zelfs mensen gesproken die zeiden; ''denemarken tel ik niet eens mee, omdat ze kwalitatief veel lager zijn dan wij'' hahah.. Hoewel ik Nederland de final gun, ben ik toch van mening dat ze het niet gaan halen.. Koen van der Biezen denkt wel positief heel leuk en aardig.. Maar kom op je gelooft volgens mij zelf niet eens wat je zegt. '' woensdag maar winnen van Duitsland''

Bertje, bespaar je een afgang en speel gewoon zoals ik het er neerzet. Toon eens ballen en ga ervoor.
Ik hoop het zo erg, wat zou het toch mooi zijn om nu nog door te komen. Ik heb er zelf niet echt vertrouwen in. Maar ergens is er nog hoop.

steek
de jong
hijtinga
mathijssen
willems
affalay
bommel
robben
snijder
hunter
persie

Waar ik nou zo vreselijk moe van wordt, is dat mensen een heel team, spelers, coaches, het spel, trainer, enz enz. ophangen aan een uitslag.
Dit geldt niet alleen voor Oranje, maar voor alle competities..
Oranje creëert veel kansen tegen Denemarken. Gaan er daarvan 2 in is alles ineens totaal omgedraaid.
Kijk maar naar de koppen over Duitsland. De bal op de paal een paar centimeter naar rechts bepaalt de kwaliteiten van alles wat Oranje heet.
Natuurlijk mist van Persie te veel kansen en moet er wat op gevonden worden, maar dat er van de aanval niets deugt, slaat helemaal nergens op.
Nu kan Robben er nier veel meer van. De bal 4 cm naar rechts en hij is de held??

Ik ben geen voorstander van trainers ontslaan bij slechte resultaten maar als Bert van Marwijk woensdag weer met zijn standaart opstelling op komt dagen en hij dan om zijn oren krijgt zal ik het niet onterecht vinden als die de laan uit wordt gestuurd door de Knvb. Als je maar gewoon niet wil begrijpen dat RvP geen enkele wedstrijd schitterde en zeker zaterdag niet en dan toch volhouden met hem terwijl je de topscroorder van de kwalificatieronde en van de Bundesliga op de bank heb tja dan ben je gewoon eigenwijs. Van Bommel vind ik niet goed genoeg meer voor Oranje eigelijk maar hij is wel een goede captain dus die kan ik nog wel begrijpen maar kom op RvP is van de maffe. Zo slecht als die zaterdag was kan van Marwijk het toch moeilijk voor hem blijven opnemen.
Dus Bert het is nog niet te laat. Klaas Jan in de spits vanaf het begin alsjeblieft.

11 juni 2012 om 15:51

RvP speelde helemaal niet slecht! Die combinatie met Robben bijv. had Robben gewoon moeten maken i.p.v. breedleggen. Hij faalde in de afwerking, maar dat komt omdat hij geen echte spits is. Mensen zeggen wel ''hij heeft er zoveel gescoord bij Arsenal''. Leuk voor hem! Machlas scoorde er meer dan 30 bij Vitesse, bij Ajax kwam hij niet verder dan 7 uit mijn hoofd.

Of te wel, het ene team is het andere niet. Bij Nederland rendeert hij niet, dus is er maar één conclusie mogelijk: zet de spits in de basis die het meeste heeft gescoord tot nu toe. Dat is Huntelaar. Dodelijk in de 16, heeft aan één klein kansje genoeg en dus niet aan 3 grote kansen.

RvP moet gewoon achter Huntelaar gaan spelen, of Affelay vervangen. Affelay heeft m.i. te weinig ritme. Als hij Achter Huntelaar gaat spelen moet Sneijder op de plek van Van Bommel. Ik zou persoonlijk nog aanvallender gaan spelen. Gewoon 60minuten lang alles of niets voetbal. Je moet winnen, verliezen of gelijkspelen heeft weinig zin. Ik zou zo spelen (zonder Affelay):

Steek
Wiel
Heitinga
Mathijsen
Willems
Vaart
Jong
Robben
Sneijder
Persie
Huntelaar

Huntelaar wil tegen Duitsland vlammen. Die zeker opstellen. Daaromheen van Persie en om het pel breed te houden Robben, die ook tegen Duitsland wil vlammen.
Daarachter Sneijder en v/d Vaart, met de Jong als stofzuiger. 3 topverdedigers: Heitinga, Mathijssen en Bouhlarouz en links Jethro in iets aanvallender rol.

Met deze optelling zijn we beter dan de Duitsers en gaan de kansen er wel in.

Trouwens ik denk dat ik de reden gevonden waarom het slecht gaat met nl.
Normaal worden spelers voor het ek altijd geïnterviewd door Harry van oranje en dit keer was het sjonnie de mol. Ik denk dat de rol van harry aardig onderschat wordt!

Harry for president!;

Ik geloof nog steeds in dit Oranje, of dat we nu verloren hebben van de Denen. Duitsland is een moeilijke en zware horde om te overwinnen maar onmogelijk zeker niet! Laten we met zijn alle achter dit Oranje scharen en zorgen dat ons geloof er doorheen trekt want door te klagen en geen hoop of geloof er meer in te hebben schieten we ook nergens mee op, we moeten gewoon vertrouwen erin hebben en laten zien dat wij groter zijn dan dit Duitsland want ik geloof er heilig in dat wij ze gaan opvreten, want de Duitsers zijn heus wel nu banger dan dat Nederland had gewonnen tegen Denemarken want nu moet Oranje en gaat nu juist getergd het veld op. Laten we daarom echt nog de laatste 2 poulewedstrijden achter ons Oranje staan en hopen op het juiste en zo lekkere resultaten!!!!

ik denk dat wij op deze manier de Duitsers het beste kunnen bestrijden. op de rechtsback positie zal vd Wiel vast wel spelen, maar ik zie Boulahrouz of Kuyt er ook goed genoeg voor. verder Robben vanaf links en afellay vanaf rechts ( kunnen er eindelijk goede voorzetten komen) RvP op 10 en ''the Hunter'' als diepe spits. wat denken jullie?

Stekelenburg
Boulah/Kuyt
Heitinga
Vlaar
Willems
de Jong
Sneijder
Afellay
RVP
Robben
Huntelaar

Dit zou mijn ideale opstelling zijn...degene die afgelopen zaterdag faalden (wiel en Heit) d'r uit. Zodoende heb je in de verdediging 2 killers aan de rechterkant. Op het middenveld met Sneijder en Vaart heb je veel creativiteit, waarbij Vaart de ideale voetballende verbinding is tussen verdediging en middenveld. Vervolgens met Robben en Afellay op respectievelijk links en rechts veel diepte en dreiging op de flanken. Als spitsen de topscorers van de Bundesliga en de Premier League. Erg offensief, maar je beste 11 spelers staan zo in de basis.

Steek
De Jong
Bommel
Math
Jetje
Ipi
Sneijder
Vaartje
Robben
Hunter
Persie
11 juni 2012 om 15:41

Ziet er opzich wel goed uit, maar je verandert dan teveel posities in 1x. Heitinga hoef je ook niet meteen te straffen voor 1 slechte wedstrijd. Bij Van Bommel gaat het meer om zijn uithoudingsvermogen dat door zijn leeftijd is afgenomen. Die zou ik daarom eerder wisselen dan. Hierop zou je moeten trainen. Ik zou alleen Robben links doen en Afa rechts. Van Bommel eruit voor Sneijder en Van Persie op de plek van Sneijder met Huntelaar in de spits.

11 juni 2012 om 18:13

bommel=heit
jong=wiel

...who the hell is dit dan?

nu moet elke kans op goal zijn al is het corner. en huntelaar moet erin

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2209 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
J. ZoetKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
M. de LigtVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

89 fans
Coach, 67 jaar
SeizoenClub
2019-2019 Ver. Arab. Emir.
2019-2019 Ver. Arab. Emir.
2018-2018 Australië
2015-2017 Saoedi-Arabië
2013-2014 Hamburger SV
Laatste voetbalnieuws

Kenneth Perez: ‘Ik had het niet gedaan als ik hem was geweest’

Het optreden van Bert van Marwijk in het programma Rondo van Ziggo Sport maakte tongen los. De 67-jarige oefenmeester nam het op voor zijn schoonzoon Mark van Bommel, die onlangs zijn...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 25 januari
Edinson Cavani heeft een contractaanbieding van Manchester United naast zich neergelegd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren