Maradona liet zich niet omkopen: ‘Zou zulke figuren een schop verkopen’

Vrijdag, 8 juni 2012 om 11:18Peter Nusselder

Net als in 2006 houdt een omkoopschandaal het Italiaanse voetbal in zijn greep. Diego Maradona, tegenwoordig trainer van Al-Wasl maar in het verleden speler bij onder meer Napoli, baalt daarvan. De Argentijn laat weten nooit te zijn benaderd om het verloop van een wedstrijd te beïnvloeden.

/

“Nooit! Ik zou zulke figuren ook meteen een schop verkopen”, vertelt Maradona aan l’Espresso. De voormalig topvoetballer is van mening dat een voetballer nooit zijn eigen supporters mag verloochenen of voor de gek mag houden. “Zij betalen geld voor een kaartje en moeten daar veel voor overhebben. Voor het imago van de sport is het slecht. Kinderen dromen van voetballers als rolmodellen”, beseft de oefenmeester.

Toen Maradona zelf nog voetbalde, was het voetbal volgens hem sprake heel anders. “Wij speelden met onze voeten en met ons hoofd, waarbij we ons hart niet vergaten. Nu zijn er veel spelers die te veel geld hebben, het bederft de sport”, vindt Pluisje. “De belangen zijn tegenwoordig veel te groot. Ik snap het wel, maar toch zou de sport nooit beïnvloed mogen worden door geld.”


Poll

Vind je dat het voetbal verpest wordt door het geld?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door matthaus)

Hehe, de lijntjessnuiver die praat over rolmodel zijn.
Mooi is dat.

8 juni 2012 om 12:01

Echt een goedkope opmerking. Iedereen kan problemen hebben in z'n leven, maar Maradona heeft gevochten en z'n problemen overwonnen. Dat is wat anders dan mensen die doelbewust de boel verzieken voor wat extra geld.

8 juni 2012 om 12:57

@Al Mogaver

Maradona heeft wel voor jouw separatistisch clubje het mooiste doelpunt ooit gescoord tegen Real. Het zou jou sieren als jij wat meer respect zou tonen voor de beste voetballer aller tijden.
Maar misschien is het te veel gevraagd voor een separatist als jij.

Inhoudelijk heeft Maradona volkomen gelijk. Maar daar ben jij natuurlijk niet in geïnteresseerd.

8 juni 2012 om 14:41

haha waar komt dit separatisme opeens vandaan?
hij heeft gewoon een punt dat Maradona lang niet altijd het ideale rolmodel was, dus dat dit nogal goedkoop klinkt uit zijn mond?
Dat heeft verder weinig met respect te maken. Bovendien heeft Maradona zelf al het respect dat hij vergaard of verspeeld aan zichzelf te danken.

Maradona vergeet tevens te vertellen dat hij zijn handen ook wel eens gebruikte.

8 juni 2012 om 15:16

@ Afcfokke

Catalanen in het algemeen en Culé’s in het bijzonder grijpen elke situatie aan om hun separatistische ideeën te openbaren. En dat is op zijn minst provocerend en disloyaal tegen de rest van Spanje.

Wat betreft Maradona moeten wij oppassen om niet te gaan jij-bakken. En dat doe jij helaas wel. Dus omdat Maradona zelf geen goed rolmodel was, mag hij anderen niet bekritiseren? Als jouw buurman ooit een diefstal heeft gepleegd, mag hij dan niet zeggen dat diefstal verboden is? Natuurlijk wel. Diefstal is immers verboden. Jij moet naar de inhoud kijken en niet naar de man zelf. Maradona heeft inhoudelijk volkomen gelijk. En dat staat los van zijn verleden.

8 juni 2012 om 13:54

Die lijntjessnuiver heeft wel meer ziel en hart dan alle barca spelers bijelkaar.
Hij in z'n eentje is een grotere merk voor het voetbal dan jouw club.

Geweldig die antwoord.
Hij laat zich niet omkopen en dus verkoopt (!) hij een schop haha.

Maar gelijk heeft hij, omkoperij is het voetbal verzieken, iedere speler doet mee voor de prijzen en het zou zeer zeer jammer zijn als je dan eigenlijk zo een prijs zou kunnen winnen, maar door omkoping de prijs niet krijgt.

Wat me ook opvalt is dat de "verdachte" spelers allemaal al veel geld verdienen, waarom moeten zij zich nou weer laten omkopen?
Als je een amateur bent of in de JL speelt, dan zou je het nog misschien een beetje kunnen snappen, maar kom op zeg! Je verdient al miljoenen en dan ga je weer zo hebzuchtig zijn en het voor anderen verpesten.

En diegene die trots zijn op hun prijzen dankzij omkoperij kunnen net zo goed staken. Een spel is om te winnen of te verliezen, je gaat toch ook geen Fifa 12 spelen en alvast 10 euro geven als je dan online met 6-0 wint.
Dan is het plezier er van af.

Die laatste zin van Maradonna vat het hele hedendaagse voetbal samen, spelers voetballen niet meer met hun hart, Het geld heeft de sport verpest, De ene club mag honderden miljoenen schuld hebben, en een andere niet eens een paar duizend euro.

aan de andere kant heeft hij ook gelijk dat spelers moeten voetballen voor hun supporters.
Ze betalen grof geld om naar een wedstrijd te komen en dan worden ze verloochend door hun eigen spelers.

Een schop verkopen en dan er met het geld heel erg snel vandoor gaan ^^
Weet niet wat ik van deze gast moet denken haha

"kinderen dromen van voetballers als rolmodellen” Dat hij dit durft te zeggen.

Verder heeft de beste man wel gelijk.

8 juni 2012 om 11:54

Dat durft hij en hij heeft het recht om dit te roepen!

Maradona was geliefd en gehaat, heeft hele hoge pieken en hele diepe dalen gekend. Als er iemand is die voetbal leeft en leert van zijn eigen fouten ipv fouten van anderen, dan is dat Maradona wel. Door alles wat de beste man heeft meegemaakt kan hij als geen ander oordelen wat een rolmodel zou moeten zijn.

8 juni 2012 om 14:44

Analyse:

Maradona is zijn hele leven al een ongemanierde aandachtsmaniak (waar hij lang niet altijd zelf wat aan kan doen). Buiten zijn voetbaltalent heeft deze man toch nagenoeg niks dat als rolmodel zou moeten dienen. Hij staat toch nog steeds met een sigaar in zijn bek handen te schudden terwijl hij de andere kant op staat te kijken. Lekker rolmodel..

8 juni 2012 om 12:10

Ben het met je eens als je het snuiven bedoeld. Natuurlijk staan zijn kwaliteiten hier buiten. Maar ook nadat het nieuws over zijn cocaine probleem bekend werd bleef hij mijn held en in mijn ogen de grootste voetballer ooit.

Ik bedoel dan kan je zeggen dat hij een slecht voorbeeld is voor anderen maar ieder ander is verantwoordelijk voor zijn eigen daden en niet Maradona. Dat hij daar zwak in was kan je ook anders bekijken.

Vanaf zijn 16e stond Maradona al in de schijnwerpers en op elke feest werd hem wel wat aangeboden, dan moet je sterk zijn om het te weigeren. Helaas was hij dat dus niet. Maar is dat dan een reden om een vinger naar hem te wijzen alsof hij de ergste misdaad heeft gepleegd dat er is?

Natuurlijk heb je nog Pele, Cruijff, C. Ronaldo en Messi maar zoals Maradona kon dribbelen en een compleet team voor paal kon zetten heb ik alleen van Pele en Cruijff nog wat gezien. C Ronaldo en Messi hebben wel alleen maar Topspelers om zich heen die Maradona niet had.

Maradona Legend!

Haha, die Maradona kan je eerder met een coke-lijntje omkopen dan met geld.

On:
De gokmaffia worden gewoon zwaar gestraft worden. Spelers moeten gewoon schorsingen krijgen van min. 1 jaar en verdachte clubs moeten gewoon puntenmindering krijgen. Zo kan je spelers en clubs alleen aanpakken, door zwaar te straffen. De gokmaffia verzieken het voetbal.

8 juni 2012 om 11:41

Omdat hij daar aan doet of deed. Maradona houd van het speletje dat hij ook alles deed om te winnen kijk maar naar hand van god. Hij is echt niet omtekopen hoor ook niet met coke

'hahahaha.... dit is natuurlijk leuk om te lezen, maar er ik denk dat we weinig waarde moeten hechten aan deze woorden.

want het was algemeen bekend dat Maradona erg goed bevriend was met de locale maffia in Napels.
en dat zijn komst alleen maar dankzij hun mogelijk was.
Daar werd volgens mij niet eens geheimzinnig overgedaan.

dan had je hun een rot schop moeten geven.

8 juni 2012 om 11:43

Nou wat je zegt klopt daarom kan ik er wel inkomen dat niemand Maradona daarvoor ooit benaderd heeft. De organisaties die dit soort dingen organiseren moeten we niet in de Napolitaanse maffia zoeken volgens mij. Dan is het risico voor zo'n persoon behoorlijk groot als hij Maradona benaderd met dat soort types om hem heen. Als Maradona zoals hij nou zegt het niet was bevallen was die kerel waarschijnlijk in het cement gestort.

Wat betreft rol model is Maradona wel de laatste die daar over moet praten. Is eigenlijk een beetje sneu.

8 juni 2012 om 11:48

Ok.... Tot daaraan toe..... en jij denkt dat de Napolitaanse maffia.... die zelfs fraude pleegt met afval e in hun eigen nest schijten door chemisch verontreinigd afval.....buiten de kust in zee laten verdwijnen. Die doen niet aan Matchfixing!!!??

Dat geloof je toch zeker zelf niet!!

8 juni 2012 om 11:49

Dan weet jij niet hoeveel kinderen hem willen zijn en hij keurt drugs echt niet goed. ondanks dat hij het zelf heeft gebruikt of nog gebruikt hij laat zich teminste wel helpen. maar hij is zeker wel een Rol Model in het veld en daar gaat het om en niet wat je buiten het veld doet

8 juni 2012 om 11:55

Nee ik denk dat de Gomorra zoveel geld verdiend met de "afvalverwerking"dat ze zich zo weinig mogelijk in laten met zaken waarvan ze weten dat er grootschalige onderzoeken naar komen. Dan werken ze met mensen die zich niet aan code houden. Veel te riskant.

8 juni 2012 om 12:02

@lil J..

Maradonna die drugs afkeurt! Dat is wel de statement van de dag!
Ik vind het persoonlijk heel moeilijk om iemand die zegt drugs aftekeuren terwijl hij nog net geen poeder aan zijn neus heeft zitten.

En natuurlijk overdrijf ik hier, maar dat doe jij ook door te stellen dat '' Hij drugs Echt niet goed vindt)

8 juni 2012 om 12:13

Tja veel mensen die in centra werken voor preventie en behandeling van drugs verslaafden zijn zelf ex verslaafden. Ik denk dat die het beste kunnen inschatten. Hoe wil je iemand helpen als je zelf geen idee hebt waar je over praat. Maar tijdens zijn carrière was hij geen goed voorbeeld dat staat vast. Als je Maradona zijn carrière bekijkt zou je de volgende conclusie kunnen stellen. Als je maar genoeg talent hebt is het niet zo erg om aan de drugs te raken want je kunt dan nog steeds de top bereiken. Dat lijkt me niet de bedoeling.

8 juni 2012 om 12:24

@bago....

Je hebt gelijk.... en ik ga nog verder... als je geld hebt( hoef je niet eens talent te hebben) dan kan je ook aan de drugs. want dan wordt het geaccepteerd. alleen als je geen geld of huis hebt. Ben je een vieze junkie.
Maar mensen in nederland betaalden grof geld om Herman Brood te bekijken terwijl hij gewoon stijf stond van de drugs.
Maar dan is het grappig. want hij was bekend.
De grootste groep drugs gedruikers... zijn de mensen met geld!

8 juni 2012 om 14:22

@ Schorpioen

it's not what you know it's what you can prove.

Bewijs dat de Napolitaanse maffia in de jaren 80 Maradona heeft gedwongen om, tegen betaling van geld, wedstrijden te beïnvloeden.

8 juni 2012 om 13:34

Precies. het is een alom bekend verhaal dat in 1988 Napoli 5 punten voorsprong had op AC Milaan met nog maar een paar wedstrijden te gaan.
De Napolitaanse Camorra zal er miljoenen aan verliezen als Napoli dat jaar kamioen zal worden omdat het volk massaal op Napoli had ingezet in de ondergrondse toto die geheel in hun handen was.
Mardona raakt opeens geen pepernoot meer Milaan werd alsnog kampioen en op de zelfde dag werd meneer naar een schip gevlogen vol hoeren en coke in overvloed.

8 juni 2012 om 14:39

@ Willem410
jij maakt je schuldig aan een drogreden. Het weggeven van vijf punten voorsprong staat niet bij voorbaat gelijk aan corruptie. Het feit dat Napoli een voorsprong heeft weggegeven kan te maken hebben met andere factoren. Gebrek aan vorm, moeilijker programma of een kleinere selectie. En voor de vormverlies van Maradona zijn ook genoeg verklaringen.
R

8 juni 2012 om 21:13

Ja...het kan een drogreden zijn....maar hij heeft wel gelijk!

10 juni 2012 om 01:32

@ schorpioen

Als iemand gebruik maakt van een drogreden, dan heeft die gene nooit gelijk. Dat is hem juist.

8 juni 2012 om 14:17

@ Schorpioen

Er is een groot verschil tussen het beïnvloeden van wedstrijden en het hebben van maffiavriendjes. Maar goed, volgens jou is Maradona een maffiamaatje. Ik vind het prima dat jij zo iets stelt, maar ik vraag jou wel om jouw stelling te beargumenteren. Op basis van welke gronden is Maradona een maffiamaatje?

Als jij niet in staat bent om jouw beschuldigingen te bewijzen, en dat zal jou ook niet lukken, dan moet jij die beschuldigingen terugnemen. Zo niet, dan verlies jij al jouw geloofwaardigheid.

8 juni 2012 om 21:09

Sorry dat ik nu pas reageer. ik was aan het werk!

Maar het is algemeen bekend hoor wat ik net heb gezegt.
dat is in het verleden in een paar voetbalprogramma's besproken hoor.
en dit zijn natuurlijk hele oude feiten...die kan ik onmogelijk bewijzen en dat weet je ook wel.
Maar nogmaals... dit was algemeen bekend. maar omdat zoiets moeilijk te bewijzen valt is er nooit actie ondernomen.
En ik zie echt niet in hoe mijn geloofwaardigheid aangetast kan worden...ik was echt niet de journalist die met de verhalen kwam.

10 juni 2012 om 01:37

@ schorpioen

Geeft niet, neem je tijd. Maar stellen dat iets " algemeen bekend is " is natuurlijk onvoldoende in deze context. Kom maar met die verhalen. Kom anders met die documenten. Kom anders met een link.

JIj kan niet zonder bewijs zomaar iemand beschuldigen.

"voor het imago van de sport is het slecht. Kinderen dromen van voetballers als rolmodellen”

En daarom mogen voetballers zich niet om laten kopen. Klinkt logisch. Maar ze mogen dus wel cocaine snuiven, buitenechtelijke kinderen verwekken, op journalisten schieten, onreglementaire doelpunten een daad van God noemen, en zichzelf een leveraandoening bezorgen door overmatig alcoholgebruik?

8 juni 2012 om 11:43

diego heeft zijn problemen gehad, zijn impulsieve gedrag was in combinatie met enorme media-aandacht en de stad napels natuurlijk ook een tijdbom. Maar hij is wel een fantastische persoonlijkheid, als je dat vergelijkt met de hedendaagse idioten als sneijder, aanstellers als robben of voetballers zonder ook maar enige eigen identiteit als huntelaar, dan is hij absoluut een verademing.

8 juni 2012 om 11:47

Veel voetballers kijken toch naar hem op. Dat hij Coke gebruikte of nu nog gebruikt of nog steeds veel Alchol gebruikt dat is stom ja. Maar hij leeft teminste voor het speletje sommige vinden dat het niet kon wat hij deed tegen Engeland maar Messi deed percies het zelfde en daar hoor niemand over.

Maradona is zeker een rolmodel als het om voetbal gaat. Hij is de grooste Argentijnse voetballer ooit zelfs Messi haalt dat nooit

Diego heeft het bij het rechte eind. De eindeloze stroom kritiek van betweterig nederland ten spijt, deze man weet wat voetbal is en zou moeten zijn.

Maradona beseft zelf wel dat hij in zijn voetbaljaren niet de ideale rolmodel was, maar hij komt wel over als iemand die voetbal ook wilt houden als het 'voetbal' van vroeger. Dat hij in zijn prive leven verkeerde dingen heeft gedaan en geen rolmodel is geweest voor jongeren is meer zijn eigen pakkie aan. Het gaat om het feit dat hij omkoperij en dus het vernielen van het voetballen afkeurt

Mardona speelde niet alleen met zijn voeten, hoofd en hart, maar ook met zijn handen.

'' Ik snap het wel, maar toch zou de sport nooit beïnvloed mogen worden door geld.”

Vandaar dat jij dus je zakken zit te vullen in de Vae, Diego?

Zielige figuren op dit forum 9 van de 10 internethelden die zich negatief uitlaten kennen maradona niet eens

On: ik geloof het ook niet maradona is negatief in het nieuws verschenen in het verleden maar gezien zijn voetbalkwaliteiten kun je gerust zeggen dat in zijn tijd gwn lkkr voetballen meer aansloeg dan geld want voetballen met je hart levert prijzen geschiedenis op

Maradona blijft een held en in Nederland zijn we niet gewend van legendarische voetbal helden die zulke uitspraken voeren. We zijn in Nederland te bescheiden en nuchter. De beste man heeft altijd gelijk en Maradona zegt het altijd recht voor z'n raap. Een comédienne in de voetballerij en toch geliefd in Zuid Amerika.

8 juni 2012 om 16:09

Comédienne?

Je kunt veel van Diego Maradona zeggen, maar toch niet dat het een vrouwelijke komiek is, wel?

On: hij heeft gewoon gelijk. En ja, ook ik had vroeger posters van hem op mijn slaapkamer. Is gewoon een held, ondanks zijn problemen die hij gehad heeft.

Omkoping is een slecht voorbeeld voor kinderen die voetballers als voorbeeld zien inderdaad. Maradonna's activiteiten in het verleden staan hier los van.

8 juni 2012 om 14:25

Doping of omkoping, beter bekend als vals spelen..

8 juni 2012 om 14:53

Het is allebij geen goed voorbeeld maar ik vind dat je geen appels met peren niet vergelijken.maradona weet vanzichzelf ook wel wat die fout heeft gedaan en mag wat mij betreft best zijn mening geven waar die wel gelijk in heeft.zijn eigen verleden telt dan even niet mee.
Maar het is wel allebij valsspelen.

Nee, nee, de beste meneer heeft pas vele jaren later aangegeven dat hij zelf een wedstrijd oneerlijk heeft beïnvloed. Zijn we die handsbal in Mexico 1986 al vergeten? Deze clown is de laatste die ik wil horen over rolmodellen. Wat voor rolmodel was hij dan? In z'n vrije tijd zat hij aan de coke, bedonderde de wereld in 1994 toen hij op het wk betrapt werd met verboden middelen in z'n bloed had, schoot met een luchtbuks op journalisten, en onderdook belasting in Italië....

Ieder geval één ding heeft hij niet gedaan...

Ookal heeft Pluisje zelf ook verkeerde dingen gedaan dat staat hier natuurlijk los van.
Wat dit betreft heeft hij gewoon helemaal gelijk, er zijn allemaal mensen die hard werken en helemaal meeleven met jouw en je club en dan verraad jij die mensen min of meer.

' Voor het imago van de sport is het slecht. Kinderen dromen van voetballers als rolmodellen”, beseft de oefenmeester. '

Maradona die het heeft over dat voetballers rolmodellen zijn......i rest my case.

8 juni 2012 om 14:49

@ gangstarr

Je moet niet kijken naar de persoon, maar naar de argumenten van die persoon. Speel op de bal en niet op de man.

Is het waar dat kinderen profvoetballers als rolmodellen zien? Ja.
Heeft Maradona dan inhoudelijk gelijk? Ja.

I rest my case!

8 juni 2012 om 17:40

Neem jij dingen aan van mensen die iets beweren over anderen, maar zelf hierin falen ? Dat denk ik niet. Ongeloofwaardig.

8 juni 2012 om 20:58

@ gangstarr

Dat probeer ik jouw dus duidelijk te maken. Het gaat om inhoud, om argumenten en niet om de man die het zegt. Jij maakt je schuldig aan een argumentum ad hominem.

Veronderstel dat een een voormalige dief diefstal afkeurt. Moeten wij dat dan niet aannemen ? Tuurlijk wel want hij heeft inhoudelijk gelijk. Immers, diefstal is ook afkeuringswaardig.

De moraalridders staan gelijk weer klaar hier, typisch. Maradona heeft fouten gemaakt, maar zijn liefde voor voetbal stond boven alles. Dat kan je niet zeggen van die lowlifes die zichzelf en hun club verkopen voor een beetje cash geld.

8 juni 2012 om 14:24

Morraalridders? Vergeten dat de beste man stijf stond van de coke op een wereldkampioenschap!? Doping of omkoping, zelfde laken een pak als je het mij vraagt en beter bekend als cheaten..

Tsjah. Als je in Italië jarenlang de belasting ontduikt zul je omkoopgeld ook minder snel nodig hebben.

Nee, maar wat hij zegt is natuurlijk waar. Al die omkoopschandelen, je wordt er gek van!

Het moet niet veel gekker worden. Als er iemand beter zijn mond kan houden is het Pluisje wel. En dat er mensen zijn die hier zeggen dat we best wat meer respect mogen hebben voor deze man!? De beste man stond stijf van de coke voor honderden miljoenen voetbalkijkers, ontdook de belasting en schoot op journalisten, dag respect..

Des te knapper dat ie nog tijd over had om de beste voetballer aller tijden te worden...

'de voormalig topvoetballer is van mening dat een voetballer nooit zijn eigen supporters mag verloochenen of voor de gek mag houden.'

Maar als je hands maakt en je gaat door dan hou je toch ook je eigen supporters voor de gek?

Maradona kan dat gemakkelijk zeggen, dat je je supporters niet moet verloochenen. Maar voor de gemiddelde Oost-europese voetballer of tweededivisionist zit dat heel anders. Die hebben vaak schulden of willen meer verdienen. Als dan iemand zegt dat je veel geld kunt krijgen, als je een kaartje pakt of een tegendoelpunt krijgt, doe je dat gewoon. En zo wordt je steeds dieper dat web ingezogen.
Maradona heeft hier nooit last van gehad. DIe verdiende altijd genoeg. Maar voor veel spelers zit dat anders.

Maradona heeft inhoudelijk gelijk. Maar geld heeft ook een positieve kant op het voetbal. Wat het voetbal echt verpest zijn de schwalbes. Collega’s een kaart aansmeren. Dat moet keihard worden bestraft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Al Wasl Dubai

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Ajman14-1
9.Al Wasl13-1
10.Kalba120
11.Bani Yas12-1
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Ibrahim EssaKeeper100
Salem Al-AziziVerdediger100
AdryelsonVerdediger100
RamiroMiddenvelder102
M. AbdulazeezVerdediger90
Mohammed SabeelVerdediger90
Ali SalminMiddenvelder91
Voor de complete selectie: Clubpagina Al Wasl Dubai.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Al Wasl Dubai.

Argentinië
194 fans
Coach, 61 jaar

In de wandelgangen

Maandag 6 december
Chelsea-trainer Thomas Tuchel wil in januari een middenvelder aantrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren