Feyenoord is Bakkal te snel af en brengt middenvelder nieuws in New York

Woensdag, 6 juni 2012 om

Otman Bakkal vervolgt zijn loopbaan niet bij Feyenoord. De 27-jarige middenvelder werd afgelopen seizoen, zijn laatste contractjaar bij PSV, gehuurd door de Rotterdammers. In januari sprak men uit dat Bakkal zeker mocht blijven, maar de Eindhovenaar zelf zei het toen nog niet te weten. Nu zeker is dat Lex Immers naar De Kuip komt, is Bakkal niet meer nodig. Dat heeft hij intussen ook vernomen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Otman Bakkal zal een goede buitenlandse club vinden


Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door keizerstad1994)

zo zie je maar als je iets uitstelt kan het ook wel eens anders uitlopen dan waar je misschien op gehoopt had.. dat hij nu niet meer bij feyenoord nodig is betekent voor hem dat de voorrondes CL misschien ook wel aan zijn neus voorbij gaan..
jammer hoor

6 juni 2012 om 08:18

Hij heeft al eens in de CL gespeeld en om eerlijk te zijn is dit meer een aderlating voor Feyenoord dan een probleem voor Bakkal. Ik vind het overigens nog steeds jammer dat Bakkal vorig jaar niet bij PSV is gebleven, ik begrijp vanuit hem gezien waarom. Maar ik vind het echt jammer.

6 juni 2012 om 08:46

Aderlating voor Fey? Deze flegmatieke, 'ik trek mijn been liever terug', ideale schoonzoon? Gelukkig niet! En wijs niet naar zijn goals dit seizoen, als je dit naast zijn aantal doelkansen legt, pff alsjeblieft zeg... Hier zit een opgelucht Fey-supporter

6 juni 2012 om 09:31

Waarom meer een aderlating voor Feyenoord? Wat als hij nu bij een mindere club terecht komt? Dan is het meer sneu voor hem.
Ik ben er overigens niet heel rouwig om.
Bakkal was de ene wedstrijd goed en de andere wedstrijd om te janken. Ook veel kansen gemist maar ook op belangrijke doelpunten gemaakt.

Het is een beetje een dubbel gevoel.

6 juni 2012 om 10:11

Ik ben het er wel mee eens hoor. Ik snap dat Van Geel verder wilt kijken en niet aan het lijntje gehouden wil worden door een speler.

Maar Bakkal is echt veel beter dan Immers. Nu ga je er op achteruit en je betaalt nog een transfersom ook nog. En je doet het ook nog uit eigen wil, want misschien had Bakkal wel gebleven. Erg zonde...

6 juni 2012 om 11:10

zonder zijn goals was Feyenoord geen 2e geworden ;

De bewierrookte El Ahmadi scoorde er maar 2.

Heb liever een speler die 10 kansen mist en er 9 inschiet dan een fantastische technische voetballer die er maar 2 in legt

6 juni 2012 om 11:23

Ben ik helemaal mee eens. Bakkal heeft een zeer belangrijk aandeel gehad in dit Feyenoord. Zelf vind ik het jammer dat hij gaat.... maar ja, wie ben ik

6 juni 2012 om 16:12

@ mols1970,

zonder vertonghen was ajax geen kampioen geworden of wat dan ook.. wat een slecht commentaar

6 juni 2012 om 08:37

sc.feyenoord

Deze jongen heeft helemaal niet getreuzeld maar bewust het spel gespeeld. Hij had gewoon geen zin meer om nog langer bij Feyenoord te blijven omdat zijn niveau toch wel een paar stapjes hoger is dan de gemiddelde speler daar. Heel logisch dat deze zeer begaafde speler niets meer te zoeken had op Rotterdam Zuid en ach, die paar wedstrijdjes voorronde CL, daar komt hij ook wel overheen denk je niet? Verder denk ik dat hij elders veel meer kan verdienen wat natuurlijk ook heel belangrijk voor een prof-voetballer is.

6 juni 2012 om 09:33

Bakkal paar niveaus hoger dan Feyenoord? Niet veel naar Feyenoord gekeken?
We zullen zien waar Bakkal nu terug komt. Het zal echt geen topclub zijn uit Spanje, Engeland, Italie of Duitsland. Misschien een Sporting Portugal of iets dergelijks, maar veel beter zal het niet worden.

6 juni 2012 om 09:50

forzae

Deze jongen komt echt wel bij een behoorlijke club terecht hoor. Zal het geen topclub zijn wat dan nog, Feyenoord is dat toch ook niet.

6 juni 2012 om 10:02

@forzae

Luister gewoon niet naar Janneke. Heeft totaal geen verstand van voetbal en loopt altijd alleen maar Feyenoord te kleineren.

Dit is ook weer pure onzin, bakkal was zelden de uitblinker in wedstrijden van Feyenoord, dat waren meestal vlaar, el ahmadi, Guidetti of clasie. Bakkal was gewoon een goede speler voor de nederlandse top maar daar blijf het ook wel bij.
Daarnaast is Feyenoord in Europees opzicht geen topclub maar welke club in nederland is dat wel? In Nederland behoort Feyenoord nog steeds tot de top samen met Ajax en Psv.

Janekke ik raad je aan om maar weer achter het fornuis te gaan staan wat dit is totale onzin..

6 juni 2012 om 10:05

Dat hij het bewust zo heeft gespeeld klopt wel, maar de hoofdreden is niet een sportieve verbetering. Otman is 26 en moet nu ondertussen een keer een financiële klapper gaan maken. Dat is begrijpelijk en heeft hij ook niet onder stoelen of banken gestoken.

Als hij straks naar een (sub)topper in Turkije of een middenmoter in Duitsland of Spanje vertrekt lijkt me dat geen sportieve verbetering, maar wel een stevige financiële verbetering en bovenal een leuk avontuur.

Uiteindelijk is dit een prima oplossing voor zowel Bakkal als Feyenoord, dus laten we hier niet moeilijk over doen. Ik had hem graag zien blijven, zeker vanwege zijn vernuft en ervaring, maar ik denk dat we het prima redden zonder hem. Veel succes en ik hoop dat je een mooie club vindt!

6 juni 2012 om 11:13

niemand heeft het hier ook over een topclub voor hem,, maar voor een buitenlands avontuur. Hij wil graag dat meemaken als voetballer en als mens, in een ander land leven en voetballen en dan kan je bij clubs die lager speler nog steeds een veelvoud verdienen dan in Rotterdam en speel je ook nog eens in een mooiere competitie

6 juni 2012 om 11:25

Wie weet waar die heen gaat? Wellicht een topclub in Turkije

6 juni 2012 om 10:59

Bakal hoopte op het buitenland dus er loopt voor hem niets anders dan hij gehoopt had, jammer vindt Immers totaal geen bijzondere voetballer, Bakkal heeft laten zien wat hij Feyenoord kon brengen. Bakkal weg, Guidetti weg... Immers, Janmaat en Vormer ervoor terug...

wat gaat er nog meer veranderen, welke spits komt er?

Kan weleens een heel ander Feyenoord volgend seizoen staan

Toch wel zonde voor een speler die zich binnen een jaar Tot een belangrijk pilaar bij feyenoord wist te ontwikkelen. Misschien had feyenoord meer de best moeten doen om hem te laten blijven. Immers is afwachten hoe hij in de groep gaat liggen.

6 juni 2012 om 08:23

niet mee eens, als een speler zelf al aangeeft eerst te willen kijken naar een team in het buitenland dan houd dat in dat ie niet gemotiveerd genoeg is om te blijven. in dat geval kan je inderdaad maar naar iemand gaan kijken die dat wel is.
bakkal wist wat het risico was en heeft gewoon op een verkeerd paard gegokt (of niet)..
misschien staat er nu een grotere uitdaging voor hem in de rij? wie zal het zeggen.. maar ik denk dat feyenoord echt wel een goeie zet heeft gemaakt door immers aan te schaffen.
zonde van bakkal want ik heb echt van hem genoten maar ik denk dat immers zeker niet gaat teleurstellen..

6 juni 2012 om 09:08

Waarom zou hij zijn contract verlengen als hij afgelopen seizoen ook al verhuurd werd? Bij PSV is er nou eenmaal weinig perspectief voor hem, dus dat hij niet verlengd is nogal logisch.

6 juni 2012 om 09:17

Hij bedoeld waarschijnljk een contract tekenen bij Feyenoord.
Bakkal kan aardig voetballen, maar wil graag naar het buitenland. Van Geel heeft Bakkal gewoon een voorstel gedaan, Bakkal is daar niet op in gegaan en heeft eerst gezegd te kijken naar andere interesses. Toen heeft van Geel duidelijk aangegeven, mochten wij een geschikte vervanger vinden, dan vervalt de aanbieding.

Bakkal is in mijn ogen niet constant genoeg. Heeft hele goede wedstrijden weg gezet tegen wedstrijden waar je hem niet of nauwelijks zag. Terwijl een nummer 10 juist aanwezig moet zijn in een wedstrijd.

Bakkal bedankt voor het jaartje, het ga je goed!

dodelijk fout, een van de belangrijkere spelers van dit jaar.

6 juni 2012 om 09:18

1 van de ja. El Ahmadi en Clasie waren toch de absolute smaakmakers...

Immers is een prima vervanger en als Bakkal al een tijdje twijvelt dan moet v Geel gewoon verder kijken en dat heeft ie gedaan. Middenveld van Feyenoord is best breed volgend jaar.

Clasie-el Ahmadi-immers/vormer. Pff heerlijk en misschien ook een optie nu om 4-4-2 te spelen. Ik vergeet nu Vilhena gewoon ook nog. Heerlijk vooruitzicht toch en het kost gewoon bijna niets.

Heb er vertrouwen in dat we volgend jaar zeker weer in de top 3 kunnen komen. Hulde aan de technische staf.

6 juni 2012 om 15:42

overschatte voetballer, geen vechter, erg flegmatiek. Ik sluit me volledig aan bij oelypessy, Clasie-ahmadi-vormer, Immers ervoor, Vilhena als back-up. Laat het seizoen maar beginnen!

Aardig elftalletje lijkt me zo, en dan zou er nog een aankoop/huur spits a la Castaignos bij kunnen komen, ik teken ervoor.

Mulder
Janmaat
De Vrij
Vlaar
Martins Indi
El Ahmadi
Vormer
Clasie
Immers
Fernandez
Cisse

Is geen foutm Bakkal wil namelijk zelf elder spelen. Daar kan je als club niet op blijven wachten, Immers kan wel eens een nieuwe smaakmaker gaan worden.

Hmm aan de ene kant snap ik jullie reacties. Aan de andere kant zijn ze onterecht. Van geel heeft vanaf dag 1 gezegd dat bakkal twijfelde en dat ze verder keken. Dat wist bakkal zelf ook! Ondanks het feit dat hij heel belangrijk is geweest, denk ik niet dat we qua speler er veel op achteruit gaan. Immers is veelzijdiger en nog meer een vechter dan bakkal, iets wat goed bij Feyenoord past.

Weet iemand uit welke clubs Bakkal kan kiezen?

6 juni 2012 om 11:00

aangezien hij transfervrij is en de transfermarkt na de EK echt op gang komt zullen dat er genoeg zijn en daar hoeft maar 1 leuke buitenlandse club voor hem tussen te zitten en hij tekent ;

Of het fout is van Feyenoord of niet, als zo'n jongen zelf niet wil blijven, wat heeft het dan voor nut om moeite voor hem te doen?

Als mensen niet willen, is de motivatie ver te zoeken. Nu halen ze Immers in huis (even daargelaten of hij een degelijke vervanger is) en hoeven ze niet te wachten tot Bakkal eindelijk besloten heeft wat te doen.

ik kan me voorstellen dat iemand twijfelt op deze leeftijd. Middenmoot in het buitenland verdient toch aanzienlijk meer en een echte club-man is het ook niet. Daarnaast was hij wel deel van een uitgebalanceerd middenveld bij feyenoord. We zullen zien waar hij terecht komt, ik juich een contract bij feyenoord zeker toe~!

Slim van Feijenoord om alvast een backup te regelen. Zoals van Geel ook zegt: Wij moeten ook door. En dat is precies goed, het beleid dat er op dit moment wordt gevoerd. De speler mag niet boven de club gaan staan, net zoals bij een situatie Leerdam bijvoorbeeld.

Leuke voetballer die Bakkal net als Immers, maar beiden geen wereldspelers waarvoor de internationale top voor in de rij staat.
Met een beetje meer fanatisme en hardheid zou Bakkal nooit op het zijspoor geraakt zijn bij Psv
Ik gun hem een mooie club, maar betwijfel of dat een club is die hoger ingeschat mag worden als Feijenoord en PSV

6 juni 2012 om 11:02

iedere club in het buitenland wat middenmoot speelt in Engeland, Duitsland, Spanje, etc is beter dan Feyenoord.

Bakkal gaat niet voor de top maar voor een verrijking van zijn leven door eens in het buitenland te voetballen en te leven en ook zijn portemonnee te vullen

zelfs in de 1e divisie van Engeland verdien je dan meer en speel je gemiddeld voor 25.000 toschouwers iedere week.

Mooi dat ze beiden gewoon duidelijk zijn geweest naar elkaar toe. Bakkal gaf aan dat hij eerst in het buitenland wilde kijken en Feyenoord geeft nu aan dat Immers binnen is, dus dat Bakkal niet meer nodig is.

Ik heb er wel een dubbelgevoel bij. Bakkal was wel wisselvallig, maar op hele belangrijke momenten maakte hij hele belangrijke goals.

En voor die jeugdspelers is het goed dat ze ervaring kunnen opdoen bij Excelsior. Weet iemand trouwens of Daan Blij een contract heeft. Ik zou hem ook graag willen zien doorbreken. Er zijn weinig van dat soort spelers op de Nederlandse velden. Het is genieten als die jongen aan de bal is.

Iedereen die zegt dat Immers beter is dan Bakkal kijkt niet uit goed uit zijn ogen. Bakkal heeft dit seizoen echt belangrijke doelpunten gemaakt voor Feyenoord terwijl Immers niet de schim was van de speler van 2 seizoenen geleden. Ik zie hier een gevalletje Tim de Cler.....beetje overschat!

6 juni 2012 om 14:22

Aan de andere kant heeft Bakkal ons punten gekost tegen de kleinere clubs. En dat door zijn lamlendige houding in dat soort wedstrijden.

Immers, met betere spelers om zich heen, zal goed zijn voor 8 tot 10 doelpunten. Ik denk dat we er in elk geval niet op achteruit gaan.

Ik baal er anders best van dat Bakkal weggaat en dat een beperkt speler als Immers ons komt ''versterken''!

Inderdaad, de ene keer was hij geweldig en de andere keer was hij slecht, maar ik ben wel van mening dat er een geniale voetballer stond die altijd gevaarlijk was.. Een speler die uitstekend bij Feyenoord past..

Aan de andere kant heeft hij het spel gespeeld en verloren.. Hij zet Feyenoord in de wachtkamer en gaat met zijn prestaties leuren om een club te vinden in het buitenland.. Dan gaat Feyenoord ook niet wachten op hem.. Dat begrijp ik allemaal best..

De grootste teleurstelling voor mij is dat Lex Immers naar Feyenoord komt! Een zeer beperkte speler die het van zijn inzet moet hebben, maar zelfs dat ontbrak vorig seizoen! Ik vond hem ineens erg laconiek spelen en zijn aanvoerdersband werd ook nog eens afgepakt! We hebben gewoon 9 ton teveel betaald.. Zelfs als hij transfervrij was dan had ik hem niet willen zien komen..

Ik stel voor om Bakkal alsnog een contract aan te bieden!

Het is de keus van Bakkal, hij heeft het leuk gehad bij Feyenoord voor een jaar, maar wil gewoon naar het buitenland. Hij is nu transfervrij dus er zal vast wel een club komen. Bakkal heeft nooit gezegd een stapje hogerop te willen, maar wel dat hij in het buitenland wil spelen. Op die leeftijd is het ook wel begrijpelijk dat je ook een keer een buitenlands avontuur mee wilt maken.
Volgens mij is de communicatie van beide partijen in deze zaak gewoon uitstekend en denk ik dat beide partijen hier goed mee kunnen leven. Feyenoord heeft de vervanger al binnen en dat was al bekend dat ze voor Immers gingen, dus Bakkal wist het al wel. Ik denk dat beide partijen gewoon goed uit elkaar zijn gegaan en elkaar het beste hebben gewenst, Bakkal heeft Feyenoord geholpen en andersom heeft Feyenoord Bakkal de kans gegeven die psv hem niet wou geven. Het is te hopen dat hij in het afgelopen jaar genoeg heeft laten zien voor buitenlandse clubs om interesse te tonen, dat zal wel na het EK gebeuren.

bakkal weet dat hij een beperkte voetballer is en dat hij nu transfervrij een financiele klapper kan maken. Verstandig dat hij daar gebruikt van maakt, want hij moet toch zn geld verdienen. Vind het jammer voor feijenoord, want ik schat bakkal hoger in dan Immers. Met immers wordt feijenoord echt geen kampioen, dat is een leuke speler voor de plekken 3-6, maar niet iemand die feijenoord leidt naar een hoger niveau c.q. top van de eredivisie.

Wie niet dolgraag in het mooiste stadion van Nederland en voor het beste publiek van Nederland wil spelen, kan beter gaan. Wat dat betreft is Immers een grote verbetering.
Wederom een duidelijke en juiste beslissing van Martin van Geel.
Wat Immers aan voetbaltechnische kwaliteiten t.o.v. Bakkal tekort komt, maakt hij ruimschoots goed door inzet. Bovendien beschikt Immers over meer scorend vermogen.
Grappig overigens om te zien dat de mensen die nu tegen de komst van Immers zijn, dezelfden zijn die vorig jaar in koor riepen "wat moeten we nu met een afgedankte Psv-er?" En vervolgens verbaasd reageerden op de komst van dat kleine mannetje die terugkwam van Excelsior.
Met andere woorden, zullen we het gewoon eens afwachten en ons wellicht wederom positief laten verrrassen?

Dit is een goed "geen woorden maar daden"-beleid.

Bakkal wilde liever naar het buitenland of ff wachten en nog ff kijken, het is graag of niet op dit moment.
Immers wilde graag en hij komt, prima!

Bakkal is een goede technische voetballer en heeft 9 goals gemaakt, maar zeker net zoveel open kansen gemist.
Immers zal er naar mijn sowieso wel 9+ inleggen en kan uitgroeien tot een ware Feyenoorder. Ik heb veel vertrouwen in hem en Bakkal zal snel vergeten zijn.

6 juni 2012 om 11:05

dat zou een persoonlijk record zijn voor Immers als hij er 9 in gaat leggen, eerst maar afwachten of hij in een ander team (wat ook nog eens van samenstelling verandert na vertrek van enkele spelers en nieuwe komende spelers) net zo kan presteren als bij ADO waar hij 1 vd belangrijkere spelers was en er geen druk was.... en alles een niveau lager is

6 juni 2012 om 15:06

@mols1970
Als je voorzichtig wilt zijn reageer je idd zo als jij doet.

Je kan het ook zo bekjken: Hij komt op de 10 positie in een veel beter eltal en komt vaker voor de goal. Bij Ado schoot hij er de laatste 2 seizoenen 7/8 in nou dat moet beter kunnen toch?

De samenstelling van het team zal toch niet veranderen? Immers speelt op de plek van Bakkal en Castaignos of een andere spits i.p.v. Guidetti. We krijgen een betere RB en Vormer en Goosens zijn voor als nog voor de breedte, wat veranderd er aan de samenstelling dan?

Overigens heb ik een groot vertrouwen in van Geel/feyenoord dat ze met alle geweld Immers wilde hebben. Die mensen hebben er kijk op en ik denk dat het echt goed komt met Immers anders spenderen ze niet hun eerste geld er aan uit.

Moet zeggen dat ik het wel jammer vind, vond Bakkal absoluut een goede speler en had toch gehoopt dat hij zou blijven. Is toch een vaste waarde geweest voor dit Feyenoord.... moet nog maar eens zien of Lex dat ook gaat worden. Zou toch prettig zijn als je het elftal van afgelopen seizoen beetje bij elkaar houdt..... zeker nu er ook "rumour" is ontstaan ronf Leerdam. Moet er niet aan denken dat we hem kwijt raken aan Psv.

Ook al zag iedereen dit aankomen, toch vind ik het jammer. Ik vind Bakkal beter dan Immers + je betaalt er nu ook nog ene kleine transfersom voor. Bakkal was toch een van de steunpilaren van het afgelopen jaar. Aan de andere kant snap ik ook wel dat Van Geel neit wilt wachten op een bepaalde speler, maar toch jammer.

Bakkal was voor Feijenoord een uitstekende speler en vind het jammer dat die samenwerking nu beëindigt is, een hoger niveau dat kan hij niet aan daar be ik van overtuigd hij komt dan handelingssnelheid en rendement te kort ook zijn techniek is matig tot redelijk.

Immers is ene prima speler werkt hard creëert aardig wat kansen heeft een goeie snelheid en wil volgens mij heel graag dus kan ik begrijpen dat Feyenoord hem heeft aangetrokken.

Nou Jopie(munsterman) haal hem maar op. Bakkal is gewoon een hele goede speler. Scoort altijd en is inmiddels ook een jongen die genoeg ervaring heeft om een leider te zijn. Ik zou hem heel graag bij Twente zien.

Feyenoord weet dan ook niet wat voor fout het maakt. Ik verwacht sowieso al een terugslag van Feyenoord omdat ze nu Europees moeten gaan spelen wat gewoon heel veel energie kost, maar nu ook nog zonder de beste spelers Guidetti en Bakkal. Ik zie het enigzins somber in voor Feyenoord. Maar ja we zullen zien...

6 juni 2012 om 18:30

Ik zie het eerder voor jouw club somber in. Enorme leegloop en gewoon niet goed genoeg om bij de Nederlandse top te horen.

Bakkal was echt niet de beste speler en Guidetti heeft ook bijna de helft van het seizoen niet gespeeld. En ik denk echt dat Bakkal de stap naar beneden maakt om naar Twente te gaan.

Zou PSV hem niet stiekem contractverlenging geven als er geen buitenlands Avontuur lonkt voor Bakkal?

Ik vond Bakkal 1 van de uitblinkers bij Feyenoord , maar eerlijk gezegd denk ik eigenlijk wel dat PSV een gesloten boek is.

Als psv hem nu een contract aanbied en hem dan verkoopt krijgen ze wel mooi de hoofdprijs.

Dat vind ik ook weer niet slim van Van Geel. Bakkal is een uitstekende speler, dan moet je gewoon wat geduld hebben en ff wachten. Als je Bakkal in augustus alsnog binnen had kunnen halen had je veel betere zaken gedaan dan nu.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.Vitesse242
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller158
L. SinisterraAanvaller152
C. ToureAanvaller00
J. BijlowKeeper00
Elber EvoraKeeper00
N. MarsmanKeeper20
K. VermeerKeeper140
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

Nederland
17 fans
Middenvelder, 34 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 14 december
Manchester United en Arsenal zijn in de race om de handtekening van Dejan Kulusevski. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren