'De rechtsbenigheid van Boulahrouz kan op links juist een voordeel zijn'

Dinsdag, 5 juni 2012 om 07:15Bart Kruyt • Laatste update: 10:21

Tonny Bruins Slot vindt het jammer dat Vurnon Anita niet in de EK-selectie van Bert van Marwijk zit. De meesterscout van Johan Cruijff en analist voor Frank de Boer bij landskampioen Ajax zou de veelzijdige Ajacied wel naar Polen en Oekraïne hebben meegenomen. "Hij was het ideale alternatief voor Mark van Bommel en Nigel de Jong in het verdedigingsblok van Oranje op het middenveld."

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door keizerstad1994)

Daar heb je een punt Tonny. Denk alleen dat van Marwijk zijn keuze ondertussen al wel gemaakt heeft.

5 juni 2012 om 10:05

Helaas wel ja... hij is gewoon te bang. Dit zijn gewoon beslissingen die worden gemaakt door mensen die vertrouwen hebben in alles wat ze doen. van Marwijk heeft dat niet. Anders had hij allang een beslissing genomen tussen schaars en willems. Hij heeft in beide geen vertrouwen. Dat is voor die jongens ook niet goed.

Je moet er volledig achter staan en ook een verandering aandurven. Van Marwijk durft dit zelfs niet in oefenwedstrijden.

5 juni 2012 om 11:26

Hij is gewoon te bang?

Misschien vindt hij hem gewoon niet goed genoeg.

5 juni 2012 om 13:25

Dat ligt dan meer aan Bert dan aan Boulahrouz. Hij vind Bouma toch ook goed genoeg? Maar goed Bert zijn mening en hij beslist.

5 juni 2012 om 10:15

Hij heeft zeker een punt. Ik zie van Marwijk het ook niet doen, maar Boulahrouz op rechts zou niet slecht zijn aangezien steeds meer buitenspelers naar binnen trekken en schieten.

5 juni 2012 om 10:17

Alleen zijn Nani, Muller en Rommedahl volgens mij allemaal rechts (al twijfel ik over Nani) dus zouden ze steeds buitenom gaan en dus over het zwakke been van Boulahrouz gaan. Bovendien is Boulahrouz in balbezit al een drama op recht dus laat staan op links. Ik ben het trouwens wel met hem eens dat het jammer is dat Anita niet mee is als linksback, al had ik zelf Emanuelson daar neergezet of Viergever. Dat zijn beide denk ik nog betere opties. Willems is er nog net niet aan toe om tegen de grote jongens te spelen en Schaars is gewoon als linksback niet goed genoeg.

5 juni 2012 om 10:26

Daar heb je helemaal gelijk in. Indien je Robben tegen zou krijgen zou dit heel goed zijn maar nu gaan ze nog steeds over zijn zwakke been. Ook hou ik mijn hart vast bij het uitverdedigen. Boulahrouz zal naar zijn rechter been gaan en dus naar binnen wat natuurlijk hele gevaarlijke situaties kan opleveren.

Ik had graag ook Viergever mee zien gaan.
Viergever had mee moeten gaan i.p.v. Bouma.
Hij is in mijn ogen de best voetballende verdediger uit Nederland die nog in Nederland speelt en ook zeer talentvol. Die zou ik heel graag bij mijn eigen club, Psv, zien.

Over Anita en Emannuelson ben ik zelf minder enthousiast. Ik snap wel waarom van Marwijk Willems heeft mee genomen.
Dat is een echte linksback. Al die andere niet. Hopelijk trekt Willems zich op aan het niveau en verrast hij ons allemaal met een geweldig Ek.

5 juni 2012 om 10:31

Klopt. Ik zie in Willems ook wel de linksback voor de toekomst maar ik heb hem ook al een aantal foutjes zien maken in verdedigend opzicht. Dat kan je nog doen tegen Bayern Munchen, Bulgarije en Noord-ierland, alleen tegen Duitsland en Portugal is dat al andere koek. En dan heb ik het nog helemaal niet over verder in het toernooi tegen landen als Frankrijk, Spanje etc.

5 juni 2012 om 10:44

Nani is inderdaad rechts, maar heeft geen slechte linker. Als je al nagaat dat Dico Koppers deze man 90 minuten lang in zijn broekzak had maakt het me in principe eigenlijk niet zoveel uit wie er tegen hem op de linksback positie staat. Müller vind ik ook wel meevallen en Rommedahl is over de top..

5 juni 2012 om 10:47

Ik ga er ook vanuit dat we de groep doorkomen he, en als we in het toernooi Spanje loten heb ik liever een breker als Boulahrouz dan Willems tegen David Silva (linksbenig) staan..

5 juni 2012 om 11:03

@jorrit_iniesta: Je weet dat Manchester Utd nu niet echt bepaald gemotiveerd oogde in het duel tegen Ajax? Nani was nog wel het ergste, die liep er zo nonchalant bij dat werd bijna genant. Dat was niet zozeer de verdienste van Koppers (al deed die het natuurlijk niet slecht) maar meer het falen van Nani. Dat zal op het EK tegen Nederland wel even een ander verhaal zijn.

5 juni 2012 om 11:21

Natuurlijk oogde Nani nonchalant, maar dan nog mag je van een speler met zijn status toch wel verwachten dat hij een paar ballen goed raakt. Koppers speelde gewoon goed dus eigenlijk zie ik niet in ookal heeft hij op het EK meer motivatie waarom de linksback van Nederland hem niet zou kunnen afstoppen en een A1 speler van Ajax wel.

5 juni 2012 om 13:13

Precies omdat heel Man Utd die wedstrijd tegen Ajax (en later ook tegen Bilbao) wel goed vond. Lekker spelers sparen en de rest speelde een beetje op halve kracht. Die Europa League namen ze totaal niet serieus. Dat is heel wat anders dan een EK. Want wat jij nu eigenlijk zegt is dat elke back uit Nederland die gozer makkelijk moet kunnen afstoppen omdat het de linksback van Ajax A1 ook lukte. Ik denk het ook, vandaar dat hij al jaren op absoluut topniveau acteert.

Eindelijk iemand die het snapt. Van Marwijk moet echt geen vertrouwen hebben in Boulah, anders had je meteen met hem op links gespeeld. Beter alternatief is er gewoonweg niet.

deze man heeft gelijk!!!! Bert moet nu ook niet zo koppig gaan doen na een beetje commentaar. Boulahrouz is de beste optie naar mij menig, aangezien schaars het al helemaal niet was en willems het tegen nani en muller echt niet gaat redden. een andere optie zou ik nog vinden vdv of strootman verdedigend middenveld en dan de jong linksback

Boula op links... Je kunt ook overdrijven. Boula speelt daar nooit. Dan krijg je het "het is wel onwennig"-verhaal van Schaars. Krol en Van Tiggelen aanhalen is wel een beetje een zwaktebod, het gaat om nu, en het voetbal is veranderd. Op links hoort een linksback te spelen.

Boulah op links ? Nee, gewoon Willems.

Boulah kan wel een man afstoppen, maar aan de bal vind ik hem zwak, hij zou net een bal kunnen inleveren.
Maar wanneer hij teveel gaat dribbelen, loopt hij zich meestal vast. In aanvallend opzicht voegt hij te weinig toe, hij mist het overzicht en de techniek.

Daar heeft ie wel een goed punt.. De grap is juist, als ik de reacties hierboven lees, dat hij juist niet in het verleden blijft hangen met Krol en Van Tiggelen, maar juist in het heden kijkt met zijn idee van Boulahrouz op links. Tegenwoordig spelen er veel teams met linksbenige spelers op rechts en rechtsbenige spelers op links, om zo veel naar binnen te trekken... de achterlijn halen en voorzetten wordt (helaas) steeds minder gedaan.

Een rechtsbenige speler op de linksback positie is dan een prima optie.. laat Muller maar naar binnen trekken om te schieten en Boulahrouz kan dan prima zn schot blokkeren. Tuurlijk kan Willems dit ook doen, en vind ik dat ook een prima speler, maar ik zeker wel voordelen voor een rechtsbenige linksback.

Van Anita vind ik het ook jammer, heeft een erg sterke tweede seizoenshelft achter de rug en is in verdedigend opzicht sterker dan Strootman. Aanvallend enzo is Strootman ook wel sterker, maar we hebben juist niet een type Strootman nodig. Op dit moment hebben we al veel spelers die graag het spel naar zich toe trekken en een type N.de Jong of Anita die in dienst van het elftal spelen zijn dan juist van enorm belang.

daar was ik al bang voor , toch maar een lompe houthakker op de back omdat de verdediging zowiezo al nniks voorstelt.
tegen landen als duitsland en spanje gaat je dat de kop kosten omdat die op iedere positie wel een minimale zoniet betere spelers hebben staan en dan komt bertje met een boula aan.
toch schandalig dat na bronkhorst een linksback probleem is gecreeerd door de zogenoemde voetbal analyticus)sen)

een probleem is er om op te lossen in dat door met 2 spitsen te gaan spelen , want nu word de topscoorder van het afgelopen seizoen in de bundesliga het kind van de rekening omdat men niet meer van eigen kracht uit gaat.

bertje , over een week zit je weer thuis , kun je zien hij een low het wel voor elkaar heeft

Wat een onzin, alsof je met je 'slechtere' been geen schot zou kunnen afdekken. T gaat als back zijnde gewoon dat je het gemakkelijkst met je beste been kunt passen. Dus linksbenige backs op links en rechtsbenige op rechts. In het geval van buitenspelers is dat, tactisch gezien, natuurlijk een ander verhaal. Daar kunnen linksbenige spelers op rechts naar binnen komen en schieten. Waar rechtsbenige spelers eerder zullen kiezen voor een actie buitenom gevolgd door een voorzet.

Van marwijk is een beetje hypocriet bezig joh, emanuelson word niet geselecteerd omdat hij op 10 speelt bij AC, maar je pakt wel een VM van Sporting die 1 keer eerder in ze carriere op de linksback positie heeft gespeeld :s, bert moet gaan nadenken over zulke beslissingen voor dat hij op ze teentjes getrapt is als iemand van de Pers een vraag stelt

Ja zet Boulah maar op rechts nadat je de hele voorbereiding niet eens hebt geoefend met hem op die positie... -.- logica is soms ver te zoeken..

Bedoel links natuurlijk kan op mobiel niet aanpassen..

Hij heeft daar wel gelijk in. Al is dit natuurlijk te laat. Hebt het altijd al raar gevonden waarom Boulah niet bij de opties als linksback voorkwam,dan hoef je je over het verdedigende gedeelte geen zorgen meer te maken.

Dat Boulahrouz moet spelen ben ik wel met hem eens. Maar dan wel op rechts in plaats van Van der Wiel en niet op links. Verder is het preken voor eigen parochie, natuurlijk vindt hij als Ajacied dat Anita moet spelen.

In een eerder bericht lees ik dat hij middenvelders in de verdediging wil zetten en aanvallers op het middenveld, en nu moet Anita ipv Strootman mee omdat Strootman te offensief zou zijn? Wat wil die vent nou?

Natuurlijk niet. Boulahrouz komt ook niet echt uit de verf op de flanken. Op rechts vind ik niet veel. Hij werd laatst helemaal scheel getikt door Olic. En dan ook nog met zijn verkeerde been op de linkerflank.

Slechte suggestie. Gaat Bertje natuurlijk nooit doen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2226 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Maandag 24 januari
Manchester City is dicht bij de komst van Julián Álvarez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren