'Löw moet titel winnen, op dit moment zijn we het beste elftal ter wereld'

Vrijdag, 1 juni 2012 om 10:50Peter Nusselder • Laatste update: 11:03

Duitsland wordt door de meeste voetbalkenners samen met Spanje gezien als de belangrijkste kandidaat om het EK in Polen en Oekraïne te winnen. Bondscoach Joachim Löw zal de druk wellicht wat van de ketel willen halen, maar daar heeft zijn voorganger Berti Vogts geen boodschap aan.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk je dat Duitsland het EK gaat winnen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

64 reacties (laatste reactie door dd28)

tja, het maakt niet uit of je topfavoriet bent. Iedereen kan kampioen worden.
Het ligt er maar net aan hoe je staat in het toernooi en hoe je er in groeit, als ze er helemaal in groeien is het indd een grote kans dat hun kampioen worden, maar het kan net zo goed nederland, frankrijk, italie of spanje worden.

1 juni 2012 om 11:05

ze krijgen ook lekker de tijd om in het toernooi te groeien.
de eerste wedstrijd is tegen de nr 5 van de wereld en de tweede wedstrijd is tegen de nr 4

1 juni 2012 om 11:14

Eens. Daarnaast is een dergelijke uitspraak zo inhoudsloos. De titel wordt pas gewonnen op het veld. Ik kan me nog een grappig EK herinneren in 2004. Duitsland werd toen als een topfavoriet gezien omdat ze op het WK 2002 in de finale stonden tegen Brazilie maar toen verloren en daarom moest EK 2004 hun EK worden. De duitsers stonden perplex hoe snel ze weer thuis waren.

Hoogmoed komt voor de val. Beter kun je deze gedachten alleen denken in plaats van uitspreken. Spanje waande zich ook niet hoogmoedig door te zeggen dat ze Wereldkampioen zouden worden in 2010. Laten we maar gewoon kijken welke ploeg fysiek en mentaal het sterkste is.

1 juni 2012 om 12:23

Frankrijk gaat kampioen worden. Alle grote favorieten zullen falen naar mijn inziens. Heb het idee dat het elftal van Duitsland grotendeels leegespeeld is.

Ja want jullie speelden de laatste 2 oefenwedstrijden briliant voetbal,

5-3 en 2-0 tegen Isreal, kom op man.

Iedereen praat over Nederland, maar Spanje en Duitsland zijn echt nog niet in topvorm, dus dit EK zal beslist worden door de factor geluk, geluk met de loting, geluk met die ene bal tegen de paal of juist er net in.

Er is dit EK geen absolute favoriet op basis van waar de teams nu staan (qua voetbal) . Qua selectie zijn er echter wel 2 favorieten Duitsland en Spanje maar zoals ik al zeg, draait het (net als bij Nederland) totaal nog niet soepel..

1 juni 2012 om 11:12

Op basis van wat is Spanje niet in topvorm en wat is topvorm. Heb ze de laatste twee wedstrijden zien spelen zonder de Barca spelers en ik kan je zeggen dat ze in topvorm zijn en het loopt ongeacht wie er speelt. Benat bijv. die speelt alsof hij al jaren de man is daar, terwijl waarschijnlijk amper minuten zal maken als hij al meegaat.

Met spelers die Spanje heeft en het voetbal dat het laat zien dan is Spanje voor mij de absolute favoriet. Als alles normaal veloopt zou Spanje gewoon weer moeten winnen.

Ze hebben een topploeg...maar dat is geen garantie voor de titel

1 juni 2012 om 11:20

Geen garantie, maar het helpt wel hoor

De Duitsers staan er altijd tijdens een eind toernooi, tuurlijk kunnen ze een keer pech of een mindere dag hebben, maar gezien hun potentie zijn ze voor mij de te kloppen ploeg.

1 juni 2012 om 18:26

Geluk speelt een grote rol hoor dit ek, met 5 ploegen die eigenlijk gelijkwaardig zijn (spanje, duitsland, nederland, frankrijk, italië). Deze landen kunnen allemaal zomaar europees kampioen worden, vooral frankrijk schat ik hoog in.

natuurlijk Berta, zeker vergeten hoe Duitsland helemaal kreupel getikt werd door Spanje in de halve finales twee jaar geleden...

"bij balverlies goed staan", dan zul je tegen Spanje de hele wedstrijd goed moeten staan...

Duitsland, Nederland en Frankrijk zullen strijden om de ereplaatsen, de Spaanse supergeneratie gaat met groot gemak z'n laatste prijs pakken volgende maand.

1 juni 2012 om 11:11

Helemaal met je eens. Spanje is voor alle landen een maatje te groot... met heel veel geluk win je van ze.. maar dat wordt lastig hoor. Het enige wat ze niet hebben is een geweldige spits die alles afmaakt. Maar het zou zo maar kunnen dat Torres het EK van ze leven gaat spelen met 5 creatieve spelers om hem heen... natuurlijk een paradijs voor zo een jongen.

We zullen het zien. Ik zie Duitsland niet als favoriet.

wat een gelul van die berti Vogts duitsland ligt er na 1 ronde Uit haha ned-den 2-1 por-dui 1-0
ned-dui 2-2 por-den 1-1 Ned -por 1-1 Den -dui 1-1
1 Ned 3-5
2 Por 3-5
3 Den 3-2
4 Dui 3-2

1 juni 2012 om 11:05

helemaal mee eens

1 juni 2012 om 11:15

geweldig een ajax en een feyenoord supporter zijn het helemaal eens met elkaar nou moet het wel goed komen met het nederlands elftal hahaha

1 juni 2012 om 11:07

te mooi om waar te zijn!!! ik denk toch dat Portugal op 3 komt duitsers komen altijd pas sterk uit de verf als de voorrondes gehaald zijn.

2 juni 2012 om 06:41

klopt maar nu overleven ze de voorronde niet dus kunnen ze niet beter worden

Duitsland gaat er de 1e ronde uit. Normaal hebben ze geluk met de loting en hebben ze een vrij makkelijke poule. Op die manier kunnen ze groeien in het toernooi. Op het ek van 2004 hadden ze een lastige poule en lagen ze er de 1e ronde uit. duitsland kan niet in de 1e ronde al pieken.

1 juni 2012 om 14:01

Al kun je niet ontkennen dat ze nu een van de beste elftallen van de wereld hebben..

2 juni 2012 om 21:49

Dat klopt, maar het blijven Duitsers ;

Maar aan de andere kant, als ze doorkomen dan halen ze minimaal de finale denk ik. Maar ach, dat is slechts mijn gedachte, blijft leuk dat speculeren over het EK

Die man is volledig de realiteit kwijt, misschien is hij vergeten dat Spanje ook in Europa ligt?

1 juni 2012 om 11:07

en Nederland en Portugal en Denemarken

Dit zijn goed uitspraken. Voer de druk maar lekker op, op die jonge Duitse ploeg.

tuurlijk berti....want jij had ook helemaal geen geluk toen je het ek won... Je won elke wedstrijd met 4-0 en de tegenstander had geen kans.

Natuurlijk heeft duitsland een goede ploeg en kunnen ze zich mengen in de titelstrijd.
Maar zo lang je 3 knockout rondes speelt, wint niet altijd de beste ploeg

Die man heeft gesmoked vanochtend!

kan toch niet, eerst die onzin of Robben, nu dit!

Iemand moet die man in de gaten houden, gaat niet goed met hem! hahah

1 juni 2012 om 11:12

zal ook wel de nodige snapps op hebben geweldig dat die duitsers der eigen ploeg al europees
kampioen zien worden stel dat ze er na 1 ronde uit liggen.haha wat zal berti dan zeggen

1 juni 2012 om 17:18

nederland heeft meer kans om eruit teliggen in de eerste ronde dan duitsland hoor ;

Ben bang dat Nederland de eerste ronde al sneuveld,
Het is nu geen eenheid bij Nederland ,iets waar de Duitsers gruwelijk goed in zijn is groeien in een tournooi. Finale Duitsland -spanje 2-1

1 juni 2012 om 18:22

Groeien in een toernooi helpt niet echt in deze poule, het is vanaf dag 1 vol aan de bak. Veel mensen vergeten dat Nederland het beste land ter wereld is als het gaat om poules doorkomen, dat is ons sinds 1988 pas 1 keer niet op het wk gestaan en elke andere keer door de poule bij zowel het ek als het wk, dat kan bv. duitsland niet zeggen.

Vrij logisch. Hebben ook het beste team! Spanje mist enkele bepalende spelers dit toernooi en wat de bondscoach ook zegt, er is spanning tussen de spelers van Real en Barça! Spanje is volledig terrecht wereldkampioen geworden, maar iedereen vergeet dat Spanje in het verleden altijd waardeloze toernooien heeft gespeeld, dankzij de interne rivaliteit. Dit jaar en de komende jaren is het weer Duitsland die de dienst uit maakt. Helaas.

Duitsland heeft in mijn ogen de beste speler van Europa in hun team (özil) en de beste spits van Europa (gomez). Daarnaast bestaat het halve team uit spelers van Bayern (CL finale) en zijn dus enorm op elkaar ingespeeld.

1 juni 2012 om 11:25

Xavi? Iniesta? David Silva? Van Persie? Huntelaar? Robben? Ronaldo? Ribery? Rooney?

Nee ozil en gomez zijn zeker de beste spelers van Europa!

1 juni 2012 om 12:27

Je noemt nu bijna alleen maar aanvallers/spitsen op, dat is appels met peren vergelijken!
Ik vindt Özil de beste van Europa ja. Alleen Xavi en Iniesta komen in de buurt, maar aangezien deze twee 1.65 m groot zijn en Özil 1.90 m en niet van de bal te krijgen is, vind ik hem beter.

Hij is met Real Spaans kampioen geworden, hij was de regiseur van het elftal!

1 juni 2012 om 13:03

Hoe kom je erbij dat Ozil 1,90 m is? Hij is 1,80 m..
En hij is zeker niet beter dan Xavi en/of Iniesta. Ozil heeft veel talent en zal nog beter worden maar is "nog" niet van dat niveau.

Ben benieuwd naar de wedstrijden van Duitsland of ze met de favoriete rol kunnen omgaan.

1 juni 2012 om 13:17

Ongeveer dan. Op de ene site staat 1.80, op de andere staat 1.84 en weer op een andere staat 1.87 m. Xavi en Iniesta zullen ook wel groter zijn dan 1.65 m.

Het was ook meer om aan te geven dat hij groot en sterk is, niet van de bal te krijgen en een waanzinnige techniek en overzicht heeft.

Maar goed, je wordt niet door 1 speler kampioen. Kijk naar Portugal of Argentinie.

Ik denk gewoon dat Duitsland meer gedrevener is, meer loopvermogen en power heeft.

Spanje gaat Puyol echt enorm missen!

1 juni 2012 om 13:39

Jij noemt toch ook een middenvelder en spits?

Xavi en Iniesta komen in de buurt? waar slaat dat op?

Ozil is zeker een goede voetballer, maar de beste van Europa?
Ben je vergeten wie er bij Barcalona voetbalt? of in de aanval van Real Madrid?
Regiseur van het elftal? Dat lijkt me toch eerder Ronaldo, 46 goals 12 assists?

Je zal wel fan van Ozil zijn, geeft niet maar je beeld is wel een beetje verkleurd!

1 juni 2012 om 14:30

Ik heb het over de beste speler en de beste spits. Ik zeg nergens dat Gomes de beste speler is. Maar als pure spits zijnde, dus afmaker, is Gomes een van de betere op dit moment ja. (idd samen met Huntelaar en van Persie)

Wie voetbalt er bij Barcelona dan? Oja, een Zuid Amerikaan. Dat is inderdaad Europa! En Ronaldo is niet de Regiseur van Real omdat hij zo vaak scoort. Ronaldo is een super voetballer, kent veel trucjes, speelt een bal met z'n rug etc. etc. Maar wat Özil doet is efficient. Iedere aanval begint bij hem. Hij bepaald of het spel naar links of naar rechts beweegt, niet Ronaldo.

Ps. Ik ben geen fan van Özil, niet van Madrid en niet van Duitsland. Maar ik ben fan van technisch vaardig, inzichtelijk en efficient voetbal. Xavi en Iniesta kunnen heel goed voetballen en vooral de bal heel snel naar elkaar toespelen in een kleine ruimte. Klopt. Maar 70% van hun acties zijn niet doelgericht. Niet efficient dus. Krijg vaak het idee dat ze tikken om het tikken. Daarom zijn ze dit jaar ook geen kamioen geworden en stonden ze niet in de finale CL.

Is dit een solicitatie naar een tweede 'ambtstermijn' als trainer van ''die Mannschaft'', Berti?
Het voetbal onder jouw leiding zag er grotendeels niet uit! Dat van Low is erg prettig om naar te kijken.
Natuurlijk is winnen een heel belangrijke factor maar de schoonheid van het spel is ook niet onbelangrijk!

Natuurlijk is Duitsland topfavoriet met Spanje. Ze kenden net als Nederland een vlekkeloze kwalificatie en hebben we een paar spelers die het verschil kunnen (özil, muller, Schweinsteiger etc.).de laatste paar oefenwedstrijden was nou niet van hoogstaand niveau, maar met voetballers als Özil zou ik me daar geen zorgen over maken, wat is deze man geniaal.

Het enige verschil is dat Nederland, Duitsland en Spanje door de buitenwereld worden gezien als topfavoriet en zeker niet on te recht. Maar ik zie Frankrijk als een zeer gevaarlijke outsider. Hebben sinds het dramatische WK van 2010 echt een revolutie gestart met het elftal. m'villa en koscielny zijn mij echt in positieve zin opgevallen en daarnaast is Ribery natuurlijk de grote man, want als hij in vorm is kan hij het verschil maken en zie in de Fransen hoge ogen gooien op het Ek.

Spanje heeft de beste selectie vind ik, niet Duitsland. Als is Spanje wel al twee belangrijke spelers kwijt voor dit Ek.

Sowieso vreemd om als voormalig bondscoach de druk zo hoog te leggen bij de huidige bondscoach...

Helaas geven de feiten aan dat Spanje zowel europees als in de rest van de wereld de beste is!

1 juni 2012 om 11:51

Geen enkel land heeft 3 landentoernooien op n rij gewonnen. Denk niet dat Spanje opnieuw wint eerlijk gezegd. Duitsland, Nederland of Frankrijk gaan winnen denk ik. Vogts komt arrogant over

Het is het beste Duitsland in jaren. Wat dat betreft zou het moeten kunnen. Maar als je in de poule al af moet rekenen met 3 sterke landen, 2e ronde een thuisland of Rusland er achter aan (wat over het algemeen wel een eenvoudig te nemen hobbel moet zijn voor Duitsland) Met daar achter aan waarschijnlijk de Fransen en dan een finale tegen Spanje of iets dergelijks...

Dit is een mission impossible... en als ze het wel halen op deze manier is het de knapste reeks in de voetbalgeschiedenis van het Ek!

1 juni 2012 om 12:33

Dus we mogen stellen dat Nederland ook kansloos is?!

1 juni 2012 om 13:24

Nou dat mag je zeker stellen zolang bert van marwijk op deze tour doorgaat! (dan zijn we half juni thuis)

Maar dat staat hier volledig los van, want wanneer duitsland en nederland doorgaan, is er de mogelijkheid elkaar in de finale weer te treffen! Ik heb Nederland gewoon niet genoemd en spanje wel, omdat ik spanje nou eenmaal hoger in schat.

Frankrijk noem ik indd wel, in mijn ogen de stille topfavoriet...

Belachelijke vent, die Berti Vogts. De beste ploeg in de wereld is de wereldkampioen. Ze hebben ongeslagen het EK gehaald en hebben met een B-elftal Servie en Korea van de mat gespeeld. Er zijn andere landen die het ook goed gedaan hebben, maar zitten roepen dat Duitsland het beste land van de wereld is, is er echt ver over. Nederland was tweede op het WK. En het is niet omdat Duitsland gewonnen heeft tegen Nederland in een vriendschappelijke interland, dat ze daarom beter zijn. Duitsland is een titelkandidaat ... en ze kunnen het EK winnen. Maar nu al roepen dat ze de beste zijn ... bij Bayern waren ze ook zo arrogant totdat ze billenkoek kregen van Chelsea. Toen was het traantjes laten. Na deze uitspraken hoop ik hetzelfde voor Duitsland op het EK.

hoogmoed komt voor de val Berti Vogts!
Jammer dat het die duitsers de arrogantie steeds meer na de bol steigt, hopelijk worden ze 2e!

1 juni 2012 om 16:44

echt he, heel de wereld, inclusief (bijna) heel Nederland vind Duitsland één van de beste, zo niet het beste landenteam van de wereld, maar owee als de Duitsers zelf vinden dat ze de beste zijn, triest.

Ik wordt zo langzamerhand weer erg moe van de arrogantie van onze buren. Ik heb de laatste drie wedstrijden bekeken en ik ben nou niet bepaald onder de indruk van hun spel. De laatste keer dat ze lekker countervoetbal speelden (want dat spelen ze, anticiperen op de fout van de tegenstander en razendsnel uitkomen) was tegen Oranje en toen ontbraken er 5 basisspelers bij ons. Daarna heb ik ze alleen maar zien worstelen en oogt het allemaal slordig en onzeker.

Het mooiste vond ik nog dat Israel zo nu en dan heerlijk door hun middenveld combineerde en in feite alles openscheurde. Een beter team had gehakt van Duitsland gemaakt. Ik heb alleen twee combinaties van Duitsland in de zestien meter gezien, verder niets.

Ik denk dat die Duitsers zich zorgen moeten maken, want Oranje komt er ook langzamerhand weer aan. Het lijkt erop dat die Duitsers gewoon te vroeg gepiekt hebben (kwalificaties en WK 2010) en dat wij op z'n Duits in het toernooi groeien.

Oh man, wat bezorgt Oranje mij een mooie dag wanneer we die arrogante Duitsers eens lekker afdrogen straks.

Wat een arrogantie, gadverdamme. Die Beckenbauer had dat laatst ook weer een keertje. Nu aan Oranje de taak om die Duitsers is ff een flinke schop onder de kont te geven

Duitsland is niet het beste elftal ter wereld, dat is Spanje. Vlak daarachter komen Duitsland en Nederland, daarachter de rest van de meute.

Droomscenario is natuurlijk dat Duitsland er al in de poule uitgeknikkerd wordt, maar dat zie ik helaas niet gebeuren. Oranje gaat wel door verwacht ik.

Duitsland word zowiezo 1 van de finalisten. Mensen zeggen nu wel van kijk naar de oefenwedstrijden van Duitsland tegen Zwitserland en Israel, je moet niet vergeten dat ze toen niet eens met hun sterkste elf speelden. Het zelfde kan makkelijk over Nederland gezegd worden, verloren van Bulgarije en dan zakelijk van Slowakije winnen...

Duitsland eindigt zowiezo als 1ste in de poule, Nederland mag gaan strijden voor de 2e plek al hoe wel ik Portugal wel 2e zie eindigen....

1 juni 2012 om 13:49

Jij doet nou net of Duitsland voetbal van een andere planeet speelt, dit klopt alleen niet, het laatste half jaar spelen ze echt niet denderend. Dat ze een favoriet zijn klopt wel, maar om nu al te zeggen dat ze praktisch al in de finale staan is onzin. Ook Duitsland kan er in de poule zomaar uitvliegen.

Ik zie toch zeker 7 landen die aan elkaar gewaagd zijn dit toernooi. Duitsland, Spanje, Frankrijk, Nederland, Italie, Portugal. Dan heb je ook altijd nog wel een verassing erbij zitten, misschien Engeland, of Rusland wel. Dit jaar kan echt iedereen van iedereen winnen. Het zal mijn dan ook niet verbazen dat we dit EK een verrassende winnaar gaan krijgen.

Dat Duitsland zich zelf nu als het beste elftal ter wereld ziet is leuk voor hun, maar het strookt niet met de huidige resultaten en het spel wat ze vertonen. Recent verloor Duitsland van Frankrijk en Zwitserland en haalde ze een matige overwinning tegen Israel. Favoriet ja, maar ook het beste elftal? Laat maar zien tijdens het EK.

Frankrijk maakt momenteel een goede indruk. Het zal me ook niet verbazen dat de fransen europees kampioen gaan worden. Spanje mist goede mensen de Duitsers zijn niet in vorm, Oranje is geen team. Engeland komt wel weer met een of ander schandaal. de portugezen zijn alleen ronaldo, de italianen hebben last van het gokschandaal en voor de rest zijn het allemaal 2e rangs landen die mee spelen. Dan blijft frankrijk over om als underdog de titel te pakken.

Duitsland heeft eventjes een paar wedstrijden aardig voetbal laten zien. Met name op het WK in 2010, eerlijk is eerlijk: ze speelden toen best leuk om naar te kijken. Maar omdat iedereen schreeuwt dat Duitsland prachtig speelt, haast op z'n Oranjes, gaat ook iedereen het geloven.

Als je de laatste wedstrijden van Duitsland (ook de kwalificatie wedstrijden voor het EK) eens gaat analyseren, kom je erachter dat Duitsland helemaal niet zo mooi speelt en ook helemaal niet zo goed. Het ontbreken van veel basisspelers tegen Zwitserland mag geen excuus zijn toch? Want ook bij Oranje ontbrak de halve selectie tegen Duitsland. In Duitsland hoorde je daar niemand over, ze schreeuwden alleen van de daken dat ze het totaalvoetbal opnieuw hadden uitgevonden.

Analyse:

Duitse defensie is zeer wankel. Israel was niet bepaald een sterke tegenstander en had de wil en de spelers niet om aanvallend te spelen. Maar de Duitsers hebben de laatste tijd veel goals tegen gekregen. Hoogtepunt (voor mij dan) de 5 tegen Zwitserland. En Zwitserland is niet echt een goed team.

Middenveld:
- Kroos mag dan wel bij Bayern af en toe goed spelen, de laatste tijd laat hij veel steken vallen en heeft overtredingen nodig om zijn zwakte te camoufleren. Kroos is absoluut in een vormcrisis geraakt. Het lijkt wel alsof hij steeds vaker fouten maakt.

- Schweinsteiger: mist een cruciale penalty in de CL. Speelde in de CL ook verre van goed. Is langzaam, maakt net de foute beslissingen. Verspeelt ergerlijk vaak de bal. Oogt niet zeker en ik weet zeker dat Low zich daar zorgen over maakt.

- Khedira: goed. Speelt aardig, komt lekker op en is gevaarlijk.

- Lahm: ook die is de laatste tijd verdedigend niet meer zo zeker, is hij moe? Aanvallend wel goed.

- Podolski: heeft een prachtige voorzet. Is snel, een speler om in de gaten te houden. Alleen vind ik hem in het Duitse elftal altijd te bescheiden.

- Muller: wat is er toch met hem aan de hand? Lukte rond 2010 alles bij hem, nu lijkt hij zelfs niet te kunnen scoren voor open doel. Dit werkt door in zijn verdere spel. Het lijkt wel alsof hij niet meer acties durft te maken. Telkens tikje breed of terug. Heeft uiteraard nog wel het inzicht en zoekt vaak goed de ruimte op.

- Gomez: de man die altijd wel scoort maar toch voetballend weinig brengt. Dit kan Duitsland gaan opbreken, aangezien het achter hem niet allemaal lekker loopt. Duitsland mist een type Van Persie die voor extra creativiteit zorgt. Een spits die zich op momenten terug laat zakken en de combinatie aangaat.

Ik kan nog wel even zo doorgaan. Bepaalde spelers hebben rond 2010 boven hun kunnen gepresteerd maar blijken toch niet zo goed te zijn als iedereen denkt dat ze zijn. Ik zie Duitsland al een tijd niet als favoriet. In mijn ogen zijn dat Spanje, Frankrijk en daarna pas Nederland.

1 juni 2012 om 14:51

Grappig dat je Ozil niet opsomt, toch wel de beste duitser op dit moment.

Ik denk niet dat Nederland het EK gaat winnen, zelfs met onze sterkste opstelling weten we maar net van Slowakije te winnen en verliezen we zelfs tegen Bulgarije. Argumenten dat Spanje en Duitsland ook nog niet klaar zijn is misplaatst. Zij missen de Bayern spelers nog en Spanje de Barcelona spelers.

Ik zie Frankrijk als 3e kandidaat, hebben ook gewoon een wereldteam met op elke positie een topspeler.

Die ontslagen bondscoaches blijven toch altijd een beetje gefrustreerde mannetjes. Je ziet het ook aan Van Basten die koste wat het kost de opgestelde spelers, de tactiek en de formatie zwart wil maken.

ON: Brazilie is veruit het beste team ter wereld, die hebben gewoon 50 spelers die bij het Nederlands Elftal in de basis zouden kunnen. Denk wel dat Duitsland, helemaal na het wegvallen van Puyol, favoriet is voor de titel. Het tempo moet nog even in hun spel komen, maar die Gomez kan zo belangrijk worden gemaakt door aanvoer van Muller en Podolski. Als wij een jaar geleden begonnen waren met zo te spelen, was het aantal kansen per wedstrijd verdubbeld! Voor NL wordt het nu nog lastig in de poule, Duitsland is absoluut de beste, en Nederland heeft niet veel meer kwaliteit dan Denemarken en Portugal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Duitsland

FIFA ranking: 13
163 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. SorgUnknown
B. LenoKeeper
M. NeuerKeeper
K. TrappKeeper
M. GinterVerdediger
B. HenrichsVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Duitsland.

31 fans
Coach, 60 jaar

In de wandelgangen

Maandag 25 januari
Na Bayern München heeft ook Borussia Dortmund belangstelling voor Florian Neuhaus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren