Scholes zet handtekening voor 21e seizoen bij Manchester United

Woensdag, 30 mei 2012 om 14:20Erik van Dam

Hij was eigenlijk al gestopt, maar toen Sir Alex Ferguson een klemmend beroep op hem deed, keerde Paul Scholes terug in de voetballerij. Met de aanvallende middenvelder weer aan boord begon Manchester United afgelopen seizoen beter te voetballen en al gauw sprak men enthousiast over nóg een jaar met Scholes. Die hield aanvankelijk de boot af, maar heeft nu toch bijgetekend voor een 21e seizoen in het shirt van the Red Devils.

/

United bevestigt woensdag via de officiële kanalen dat Scholes heeft bijgetekend voor het seizoen 2012/13. De 37-jarige Engelsman, die in november 38 jaar wordt, besloot te stoppen in de zomer van 2011. Hij bleef wel meetrainen om zijn conditie op peil te houden en bleek fit genoeg, om in januari zijn comeback te maken. Ferguson liet Scholesy in de tweede seizoenshelft vervolgens zeventien duels meedoen, waarvan veertien als basisspeler.

Nu wordt de carrière van Scholes, die nooit voor een andere club uitkwam, dus opnieuw verlengd. Behalve hem legde United woensdag ook reservekeeper Ben Amos vast, voor de lange termijn. De 22-jarige Engelsman, die afgelopen seizoen zijn Premier League-debuut maakte tegen Stoke City (2-0 zege), heeft zijn aflopende verbintenis verlengd tot medio 2015.Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door shevaneymar)
30 mei 2012 om 14:37

Het is begrijpelijk dat men hem nog een jaar langer aan boord willen houden en geef ze eens ongelijk.
United begon het seizoen 11/12 uitstekend met Cleverly en Ando op het middenveld. United ging ook veel slechter ballen na de afwezigheid van de 2 opgenoemde, beiden heren raakte geblesseerd en met Fletcher dat ziek was, een blessure opliep was het eigenlijk wel noodzakelijk om Scholes terug te halen, maar hij wou zelf ook. Dat was het belangerijkste.
Sinds zijn terug keer ging het veel beter met United en mede dankzij hem liep het spel ook wat gemakkelijker.
Uiteraard ben ik blij dat hij heeft bijgetekend. Een legende als hij, met zoveel kwaliteit en ervaring wil je wel in het team hebben. Niet alleen om zijn specialiteiten, maar ook omdat hij een meester kan zijn voor de jongere spelers.

Maar echt Respect voor deze Ginger en Sir Ryan Giggs. Beiden op een aardige 'stop' leeftijd en weten maar niet van opgeven!

30 mei 2012 om 16:35

Ik sluit mij helemaal aan bij jouw verhaal.
In de wedstrijden dat Scholes mee deed merkte je toch wel duidelijk het verschil.
Echter hoop ik dat Fergie nog 1/2 "grote" aankopen doet voor het middenveld, want Scholes is niet meer in staat om elke wedstrijd te spelen en we komen echt creativiteit tekort op het middenveld, vooral tijdens de grote wedstrijden.

30 mei 2012 om 17:27

Hij staat er elk seizoen weer. Dit seizoen heeft hij ook gewoon goed
gespeeld op zijn leefdtijd. Dus wees blij dat hij heeft bijgetekend. En zeur
niet zo. Wat lijkt het mij een genot om zo een speler bij arsenal te hebben

Vind je het gek dat Pogba dan wilt vertrekken....geef hem eens een echte kans Fergie.

30 mei 2012 om 14:33

Als Pogba goed genoeg was, dan had hij die kans wel al gekregen. Ferguson geeft jongeren veel meer kansen dan de meeste andere topmanagers.

Maar ook toen Scholes nog op pensioen was, en Anderson, Cleverley, Fletcher geblesseerd waren kreeg hij de kans nog niet. Dat zegt wat mij betreft wel genoeg wat zijn huidige niveau betreft.

Daarnaast speelt Scholes toch maar 1 op 2 wedstrijden of zo, dus staat hij niet noodzakelijk iemand in de weg.

30 mei 2012 om 14:37

Onzin jij kent de details niet. Fergie liet Pogba niet spelen omdat hij zijn contract niet wilde verlengen aan het begin van het jaar. Zijn voetbal kwaliteiten staan niet ter discussie.

Pogba gaat bij Juve aan de slag wat overigens niet zie zitten. De PL of Bundesliga is op zijn lijf geschreven.

30 mei 2012 om 14:42

Jij kent de details uiteraard wel. Ik heb hem al veel vaker dan jij zien spelen vermoed ik. Maar bij de reserves steek je er al snel bovenuit, zonder dat dat een garantie is op slagen bij het eerste elftal. Ferguson heeft hem dit jaar bij het eerste gehaald om hem te laten meetrainen en daar moet gewoon duidelijk uit gebleken zijn dat hij niet goed genoeg was.

Waar jij het over hebt is een periode van een aantal weken dat hij uit de kern verdween en waarbij de media speculeerden dat dat zo was omdat hij niet wou bijtekenen. Maar achteraf bleek het gewoon om een blessure te gaan.

En als Ferguson hem daar toch voor wou straffen, dan ging hij hem niet in zoveel wedstrijden meenemen op de bank. Dat was volgens mij net om hem wel te overtuigen bij te tekenen. Om hem ervan te overtuigen dat hij een toekomst heeft op Old Trafford.

Maar de feiten tonen gewoon aan dat hij niet goed genoeg is, anders had hij heus wel vaker kansen gekregen wanneer United om middenvelders verlegen zat. Anders had Park niet elke keer miserabel centraal op het middenveld gespeeld terwijl Pogba op de bank zat.

30 mei 2012 om 15:44

Proficiat met nog een jaartje genieten van scholes ookal ben ik een city fan die man is toch wel een legende

Held!! 1 van de grootste spelers in de clubhistorie.

Het is natuurlijk wel een clubheld, net zoals Sir Alex Ferguson. Maar of hij nog van toegevoegde waarde is? Vorig seizoen vond ik hem wel erg veel ballen verspelen, en hij kan qua conditie geen 90 minuten meer spelen.

30 mei 2012 om 15:21

jaa in het 'begin' het was toen net terug maar ik weet niet of je naar Manchester United hun wedstrijd hebt gekeken en naar zijn analyses want hij speelde als of hij niet was gestopt en er altijd al stond,ze zijden zelf dat hij mee moest naar het EK dus ik zal echt niet weten waar je het over hebt.

goede speler ben blij dat hij nog een jaartje blijft. volgend jaar stoppen giggs en scholes er mij en dan zijn hun hoopeijk een jaartje of2 assistent coaches en dan BAM is hopeijk giggs of scholes de opvolger van SAF en geen mourinho ofzo iets

Goed nieuws dit.

Scholes zal echt niet elke wedstrijd van waarde kunnen zijn, maar heeft dit seizeon laten zien dat hij over de gehele campagne zeker van toegevoegde waarde kan zijn met zijn rust, passing en spelinzicht.
Daarnaast kunnen jonge middenvelders als Pogba (god wat hoop ik dat hij blijft) en Cleverley enorm veel leren van zijn positionering en bovenstaande kwaliteiten.

Nu nog Kagawa of een andere creatieve centrum speler erbij halen en we zijn weer klaar voor volgend seizoen. Ik zit zelf namelijk totaal niet te wachten op alle dure spelers die in de wandelgangen voorbij komen. Blijf gewoon United...

Dit seizoen was hij geweldig, maar hij blijft waarschijnlijk niet voor de basis. Ik denk dat hij o.a. de nieuwe Kagawa onder zijn hoede neemt en hem zeker nog wat kan leren. Scholes is altijd fijn om aan boord te hebben, als speler maar ook als coach!

Dit is toch niet meer normaal.dan zitten ze daar te klagen dat grootse talenten naar andere topclubs gaan(pogba).vind hem natuurlijk wel een legende,held,...
Maar geef de jeugd toch eens een kans.heb eens een wedstrijd van de u-16 Manu gekeken,man wat daar rond loopt is ongelooflijk.

30 mei 2012 om 14:32

Moet je nagaan wat hier rond loopt, Ajax gaf hun een pakkie!

30 mei 2012 om 14:37

Een pakkie in de strafschoppen of zo? En tegen een United waarbij de beste spelers niet mee waren (zaten in Amerika) en waarvan de helft bestond uit testspelers die eigenlijk helemaal niet bij de Man Utd jeugd zijn aangesloten.

30 mei 2012 om 14:49

Zal allemaal best ;

Ajax en Feyenoord hebben de beste jeugd van de wereld, of je het nou wil geloven of niet.

30 mei 2012 om 15:13

De jeugd in Engeland is niet bijzonder hoor. Het zijn bijna alleen maar grote gasten die goed lijken door hun fysiek. Ook breekt er zelden een grote speler door uit de jeugdselectie van een topclub uit Engeland. De topclubs kopen namelijk spelers rond hun 18e-22e bij een kleinere club. Nu kom jij met voorbeelden als Giggs, Scholes en Beckham wat al jaaaren geleden is..

De jeugd in Engeland is ziek. Ik geloof best dat de jeugd in NL beter is. Komt puur door het aantal trainingsuren en de trainers die we hier hebben. In Nederland krijgt een jonge jonge ook vaak trainen van een oud voetballer. In Engeland is het vaak een vader of gymleraar.

30 mei 2012 om 15:40

Ik ontken ook nergens dat de jeugd in Nederland beter is dan in Engeland, enkel dat die wedstrijd weinig of niks zegt over de kwaliteit van United's opleiding.

Ook de jeugd in België, Frankrijk, Spanje, Italië, Duitsland en ga zo maar door is beter dan die in Engeland. Daar zijn zoveel problemen dat het hen nog 10 jaar kost om alles op te lossen. En dat gaat zowel over problemen waar ze bij de FA en clubs zelf iets aan kunnen doen (mentaliteit, prioriteiten, regelgeving) als problemen waar ze weinig aan kunnen doen (voornamelijk wetgeving die hen een concurrentieel nadeel oplevert ten opzichte van bijvoorbeeld Spanje en Nederland).

30 mei 2012 om 15:48

Wilshere, Wellbeck en Cleverley zijn in de afgelopen periode toch doorgebroken bij de grote clubs? Natuurlijk is het ook lastiger om door te breken bij de grotere Engelse clubs aangezien dat niveau zo hoog is,

Onvoorstelbaar dit zeg 37 jaar 21 jaar bij manu en nog steeds tilt hij het team naar een hoger niveau speelt hij alle wedstrijden, ik maak een hele diepe buiging voor deze geweldenaar!

Zelfs nu nog belangrijk.

Het beste is er inmiddels ook bij Scholes al een aantal jaar af, maar nog steeds is hij degene die het spel moet maken bij Manchester United op het middenveld. Carrick heeft een prima seizoen gespeeld, maar kan het spel niet verdelen. Ook andere jongens zijn daarvoor nog niet klaar gebleken.

30 mei 2012 om 14:38

"het beste is er inmiddels ook bij Scholes al een aantal jaar af"

Dat dacht ik ook, maar de laatste 6 maanden was dat toch weer anders. Misschien moet Ferguson hem weer maar eens rust gunnen de hele eerste seizoenshelft om hem dan fris in januari te laten beginnen

30 mei 2012 om 14:49

@ King_eric

Hoewel hij het afgelopen half jaar goed gespeeld heeft, is Scholes niet meer de Scholes van 3/4 jaar geleden. Toen was hij namelijk de meest allround middenvelder ter wereld en hij is qua speltype de belangrijkste speler geweest van Man Utd in de 15 jaar daarvoor. Nu kan hij is hij nog steeds van toegevoegde waarde, maar heeft wel aan kwaliteit ingeboet. Ik denk dat het daarom ook niet onverstandig is om alvast een vervanger aan te trekken als Ferguson het tenminste niet ziet zitten in Cleverly, Anderson,.... Scholes kan niet meer een heel seizoen twee hele wedstrijden in een week spelen.

30 mei 2012 om 14:59

Bwa, de meest allround is hij nooit geweest, of het zou echt in zijn beginperiode moeten zijn, toen hij nog echt aanvallende middenvelder was. Maar hij mist toch een hoop daarvoor. Snelheid, verdedigen, dribbels, man uitspelen....

Maar in wat hij doet, en het type middenvelder dat hij is (xavi-type) is hij in mijn ogen wel één van de beste van de laatste 20 jaar. Dat is net waarom hij op dit moment nog net zo goed is als 5 jaar geleden (vind ik tenminste). Voor wat hij doet heb je helemaal geen loopvermogen en snelheid nodig. Alles is puur gebaseerd op passing, techniek en intelligentie. En dat maakt hem net zo geniaal.

30 mei 2012 om 15:08

@ King_eric

Ben ik niet met je eens. Scholes was een meester tackelaar, stond verdedigend altijd op de goede plek om ballen op te vangen en was aan de bal een geweldige spelverdeler. Met zijn pass kon hij mensen vrij voor goal zetten en met zijn schot scoren. Daarbij was het technisch gezien ook nog eens een goede kopper, ondanks zijn lengte. Natuurlijk was het niet iemand die 2/3 man voorbij ging, maar hij beheerste verdedigend en aanvallend vrijwel alle belangrijke facetten. Noem mij eens een speler die als middenvelder meer allround was?

Je vergelijking met Xavi vind ik wel kloppen. Beiden hebben uitzonderlijk goed inzicht en een prima pass in de benen.

30 mei 2012 om 15:40

Scholes is een meester tackelaar? Juist niet, hij kan helemaal niet tackelen. Het is een wonder dat hij nooit iemand een ernstige blessure heeft veroorzaakt. Hij probeerde wel te tackelen maar het was al snel duidelijk dat zijn talent daar niet ligt.

30 mei 2012 om 17:08

@ Thereddevil

Scholes is wel degelijk een meester in tackelen. Waar jij nu naar verwijst zijn Scholes z'n zogenaamde 'wraak tackles'. Hij kon nogal eens onbehouwen doorhalen uit frustratie. Echter, Scholes was naast spelverdeler ook een enorme goede balveroveraar.

30 mei 2012 om 18:27

@hen_nie voel eens aan je hoofd. je hebt dan wel gelijk dat hij wel degelijk een goede tackel in kan zetten als dat nodig is, maar doet hij niet uit vrije wil. en ten tweede hoe durf je te zeggen dat carrick het spel niet kan verdelen? ik kijk elke wedstrijd van man u en carrick is op niveau van inzicht en overzicht op het niveau david silva, Özil, xavi en iniesta. voet ballend is hij niet de beste, maar mentaal op verdedigend en aanvallend vlak is hij van ongekend wereldniveau.

30 mei 2012 om 14:42

Scholes is uiteraard niet meer van het niveau dat hij had in zijn hoogtijdagen maar ik vond hem zeer goed spelen, uiteraard zal die volgend seizoen meer als begeleider optreden voor de jongeren.

Een speler als Scholes is nog altijd van onnoemlijke waarde met zijn ervaring, rust, passing en begeleiding.

Ja zo jaag je de talenten weg (pogba) en ik vind Scholes ook een held, maar vondt hem toch niet echt top in de wedstrijden die hij speelde dit seizoen...zeker conditioneel niet. Maar goed Fergie zal het wel weten.

respect voor deze man, kom je zelden nog voor, samen met giggs twee handige opa's :P

Los van zijn kwaliteiten: Dat Scholes nog steeds belangrijk is voor dit Manu geeft alleen maar aan dat er op het middenveld totaal geen doorgroei in spelers is, of goede aankopen komen. Ultiem zwaktebod om een al gepensioneerde speler terug te (moeten) halen.

30 mei 2012 om 14:43

Als een speler belangrijk blijft voor zijn club waarom dan een ander halen die minder sterk is?

30 mei 2012 om 15:21

Is misschien wel waar, maar waarom zou je een andere speler aankopen als je het ook intern kan oplossen? Scholes heeft dit jaar bewezen het echt nog niet verleerd te zijn. Daarbij is het toch prachtig dat deze man gewoon nog een jaar door gaat, puur voor de club.

Verder is, als ik het mag geloven, bijna zeker dat Kagawa komt. En als volgend seizoen Anderson en Cleverley het net zo gaan doen als begin van vorig seizoen ben ik niet ontevreden over het middenveld.

Geweldig we zullen hem wel weer nodig hebben op het eind van het seizoen.

Geweldig, Dit zie je bijna nooit meer een voetballer met clubliefde.
Net als Giggs, twee legendes! De Sjaakie Swarts van Manchester. En zolang je het niveau aan kan waarom niet toch!

30 mei 2012 om 14:46

Precies altijd maar dat gezeur over leeftijd het gaat om de prestaties.

Een van mijn favoriete spelers aller tijden maar zo ontzettend onderschat bij bepaalde mensen, gaat het over de beste Engelse middenvelders dan heeft met het over Gerrard en Lampard terwijl beide nog niet de helft van Scholes zijn talent hebben. Heb je het over de beste middenvelders van de laatste 10 jaar dan noemt iedereen Xavi en Zidane terwijl Scholes alles kan wat Xavi kan en zelfs meer.

Was Scholes er maar het gehele seizoen bijgeweest, dan had Manchester United vast wel ergens een puntje meer gepakt en op die manier de titel gehad.

Ik weet niet of dit handig is van United. Wel natuurlijk om de jeugd te begeleiden. Maar Pogba moet kansen krijgen en er moet gewoon een nieuwe aanvallende middenvelder komen. Scholes is geen oplossing, dat is maar voor de hele korte termijn.

Ik ben een echte MAN UTD fan maar dit vind ik zelfs te overdreven.

kijk paul scholes heeft utd heel erg geholpen daar kan niemand nee overzeggen, maar het word echt eens tijd dat united vers bloed gaat halen of in iedergeval wat jeugd erbij gaat halen.
Mijn voorkeur is dat hij nieuwe spelers haalt want dat heeft man utd echt nodig als ze volgend jaar tegen city bijvoorbeeld willen winnen en als ze bijvoorbeeld volgend jaar ver willen komen in de cl.

Wat een Held die man verdient een standbeeld

Hij komt zomaar uit ze'n pensioen en heeft bakken met geld en nog gaat hij nog
voetballen omdat SAF dat vroeg. Aan hem zie je alles wat je nodig moet hebben om
een prof te zijn een echte 'voorbeeld Prof' waar iedereen respect voor moet hebben.

Samen met Giggs zijn ze allebei 2 helden van United. En daar mag United best trots
op zijn.

Geweldig om Scholes weer als spelverdeler te zien volgend seizoen!

Wat een verassing was het toen die ineens terug kwam. Ontzettend belangrijke schakel in het team zowel voetballend als met al zijn ervaring. Als Fletcher terug is kan Scholes afbouwen en z'n laatste ervaring doorgeven aan hem. Uiteindelijk zullen Fletcher en Carrick het toch een keer over moeten nemen. Maar dan mis je in mijn ogen nog steeds een voetballende speler (Kagawa) en een type Scholes, een aanjager (Boateng?). Even afwachten dus..

Mooi ook eigenlijk dat Scholes al gewoon bijna net zo lang voor United speelt als dat die Ben Amos leeft.
Dat laat maar weer eens zien hoe uniek deze situatie is. Ook nog eens voor dezelfde club!

Toen hij bij Man Utd kwam voetballen was ik nog niet eens geboren, vind ik wel erg mooi!
Dit is gewoon een totale held!

21 ste seizoen voor Man U.. respect...

En wat een held is het ook bedankt.. komt terug om in "nood" uit te helpen.. (wat overigens ook een verrassing was).. En dan even nog 1 jaartje er bovenop.. gewoon omdat het kan ..

Scholes is gewoon een held..

Paul Scholes was 1 van de beste middenvelders.vorig seizoen heeft hij bewezen dat hij nog steeds op t hoogste niveau meekan.ook voor de jongere spelers kan hij een voorbeeld zijn.ik denk dus zeker dat Paul voor Manchester United van groote waarde kan zijn.zo wie zo heb ik t grootste respect voor figuren als Maldini Giggs Scholes Costacurta en andere spelers die op ahum hoge leeftijd nog op t hoogste niveau meeballen

Scholes is echt een United kind, hoe oud hij ook is hij blijft maar spelen, hij was gestopt maar kon het niet aan dus is hij weer gaan spelen zoveel respect voor hem!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Chelsea6423
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. DialloAanvaller10
N. BishopKeeper00
David de GeaKeeper250
L. GrantKeeper00
D. HendersonKeeper110
S. RomeroKeeper00
E. BaillyVerdediger100
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

Engeland
136 fans
Coach, 46 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 12 mei
Het gedegradeerde Sheffield United verlaagt de vraagprijs voor Sander Berge drastisch van 45 miljoen euro naar 14 miljoen euro. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren