Denen missen doelman Sörensen: ‘Ik ben ongelooflijk teleurgesteld’

Dinsdag, 29 mei 2012 om 10:41Peter Nusselder • Laatste update: 10:44

Denemarken, op het komende EK de eerste tegenstander van het Nederlands elftal, heeft een zware tegenvaller te verwerken gekregen. 101-voudig Deens international Thomas Sörensen kampt met een rugblessure en moet het toernooi om de Europese titel laten schieten, tot zijn eigen spijt.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Is het verlies van Thomas Sörensen een aderlating voor Denemarken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door dembat)

aiiii de enige acceptabele goalie van Denemarken ! de rest is zeer matig dit zou ze best punten kunnen gaan kosten aangezien de verdediging (op Agger na) niet best is !

29 mei 2012 om 10:58

Ben zelf naar de wedstrijd Denemarken - Brazilie geweest Zaterdag, snap alleen niet dat hij werd opgesteld, aangezien de blessure al aanwezig was voor de wedstrijd. Maarja, dat is het risico. Het is wel een gemis voor de Denen, dat zeker weten.

Verdediging staat ook nog Simon Kjær, wat een beer van een verdediger is. Vond tevens Krohn-delhi, Rommedahl (invaller ) Eriksen en Schöne zeer tegenvallen, de enige die een beetje niveau haalde was Kjær.

PS. gelukkig was de 4 uur durende terugreis naar Denemarken zo voorbij, aangezien die Denen alles snel vergeten, vol aan het bier gaan, en daarna lekker stappen haha! Dan ben je opeens verdomde snel in Horsens!

29 mei 2012 om 11:12

Enige acceptabele keeper? En Lindegaard dan? Heel vervelend voor Sorensen maar ik denk dat Lindegaard een heel erg goed seizoen heeft gehad en de toekomst is van dit Deense elftal. Ik zie geen groot verschil tussen deze 2 keepers.

29 mei 2012 om 11:50

Het verschil is alleen wel dat Sørensen al jaren ervaring heeft, wat wel degelijk een + is voor een team als Denemarken.

Het zag er namelijk niet goed uit zaterdag, hopen dat het snel beter gaat zodat die er misschien over 2 jaar bij kan zijn in Brazilie! ( mochten ze zich plaatsen uiteraard )

29 mei 2012 om 16:56

pardon!? vgm zijn lindegaard en kasper schmeichel redelijk goede keepers, als je ziet dat ze nog jong zijn en veel kunnen leren, beetje meer research please!

Het is zeker een gemis voor de Denen, maar wel beter voor Nederland.. ( Niet verkeerd opvatten ) Het is natuulijk vreselijk voor hem!

Waar is Lindegaard dan? Die vond ik wel goed doen bij United om eerlijk te zijn.

29 mei 2012 om 10:51

Die zat al als derde doelman bij de selectie, hij schuift nu door naar de tweede stek

29 mei 2012 om 11:20

Hij concurreert normaal met Sorensen om de plek onder de lat, alleen was hij niet geheel fit tegen Brazilie waardoor hij dus niet de 2e doelman was.
Bij het EK ga ik er echter van uit dat hij gewoon onder de lat staat!

29 mei 2012 om 10:52

Ik snap sowieso niet dat hij helemaal niet wordt genoemd in dit artikel.

Ik begrijp dit niet:

Sörensen baalt ondertussen als en stekker. “als we nog een week hadden gehad om de selectie te bepalen was het anders geweest. Maar we kunnen natuurlijk niet met twee keepers naar het EK gaan”, beseft ook de teleurgestelde sluitpost.

Ze kunnen Sörensen toch ook gewoon meenemen voor de overige wedstrijden als ie alleen de eerste paar wedstrijden hoeft te missen? Of bedoelen ze iets anders met die zin dat als ze nog een week hadden gehad om de selectie te bepalen, het anders was geweest?

Wel zonde voor die jongen. Het komt ons niet verkeerd uit denk ik. Maarja, uiteindelijk wil je wel van de besten winnen. Dus wel jammer dat dit nu niet kan.

29 mei 2012 om 11:00

Het lijkt er op dat Sørensen al weer vrij snel fit zal zijn, en dat hij er misschien vanaf het begin al bij kan zijn. Maar omdat de selectie vandaag definitief is, is het riskant om iemand mee te nemen waarover twijfels over diens fitheid bestaan. En Olsen gaf zelf al aan dat je liever 3 dan 2 keepers meeneemt natuurlijk. Verder zijn Andersen, Lindegaard en Schmeichel alledrie geen slechte keepers.

Sorensen is een gewaaardeerde kracht!

Ik zou hem selecteren.. Mocht het niet goed gaan, dan heb je nog twee goalies over!

Verder verbaasd het mij dan Lindegaard niet is opgeroepen.. Van Kasper Schmeichel ben ik niet kapot, hij heeft voornamelijk zijn achternaam mee.. Andersen ken ik niet..

29 mei 2012 om 11:12

Lindegaard zit er gewoon bij hoor, en is nu 2e keeper, achter Andersen en voor Schmeichel.

29 mei 2012 om 11:33

Ik kwam er ook achter inderdaad.. Stond overigens niet in het artikel..

29 mei 2012 om 11:32

Als je nou oplet weer je dat Lindegaard gewoon bij de selectie zit.

Sorensen is een goeie keeper maar zo erg is dat nou ook weer niet voor Denemarken want ik heb die Andersen zien keepen en hij is aardig goed dus ik vind het wel terecht dat Olsen voor Andersen kiest en niet voor Sorensen. Die Schmeichel die ken ik niet maar zijn vader natuurlijk wel en daarom is hij volgens mij ook opgeroepen.

29 mei 2012 om 11:14

Sjongejonge, wat heb ik toch een hekel aan mensen die zichzelf in de voeten schieten. Eerst zeg je ik ken Schmeichel niet maar daarna suggereer je wel dat hij wel zal zijn opgeroepen omdat zijn vader keeper van Denemarken was. Pffff zie jezelf ook niet in dat wat je zegt kant noch wal raakt.

Ot:
aderlating voor Denemarken. Ik had hem toch meegenomen en als hij de eerste, misschien tweede wedstrijd ook niet kon keepen heb je altjd nog wel een derde en heel misschien meer, tevens is hij gerespecteerd binnen de selectie en kan hij met zijn ervaring een minder ervaren keeper wel begeleiden, maar oke Morton beslist.

29 mei 2012 om 11:35

Hij zeg dat Kasper Smeichel niet kent maar hij misschien opgeroepen is door zijn vader (peter), die delijesrbija wel kent.

De wedstrijd tegen Brazilie speelde hij in de 20 minuten die hij keepte ook erg slecht.
Misschien kwam het wel door de blessure..

30 mei 2012 om 10:10

Dit is de zin waar het om gaat: Die Schmeichel die ken ik niet maar zijn vader natuurlijk wel en daarom is hij volgens mij ook opgeroepen.
Hierin suggereert delijesrbija dat Kasper alleen maar is opgeroepen omdat zijn vader vroeger een rol van betekenis heeft gespeeld voor het Deense voetbal. Dat slaat natuurlijk nergens op. Olsen wilt zo goed mogelijk voor de dag komen en selecteerd daarom ook in zijn ogen de beste spelers, ookal is het in dit geval een derde keeper. Denemarken zal wel niet veel goede keepers hebben anders doet Olsen dit natuurlijk niet.

Positief nieuws voor Nederlands elftal. Dit geeft vertrouwen richting die eerste wedstrijd. Nu hopen dat Mathijsen fit wordt zodat wij die eerste wedstrijd met een positief resultaat kunnen afronden.

ik vind het aleen maar goed.. net als bij italie.. hoe meer problemen bij andere teams hoe makkelijker het voor ons wordt.. dat neemt niet weg dat ik het lullig vind voor de denen.. wie weet gaat schmeichel wel boven zichzelf uitsteigen en laat ie zien waarom hij de naam waardig is.. ik zie het helaas niet gebeuren wantbhij is bij lange na niet zo goed als zijn vader..

Ik neem toch aan dat Olsen uiteindelijk tegen Nederland zal beginnen met Anders Lindegaard als keeper. Het had überhaupt al zijn eerste keuze moeten zijn in mijn ogen, maar als hij nu nog de matige keeper van een Franse middenmoter kiest dan is hij toch wel erg raar bezig.

29 mei 2012 om 11:49

Andersen is een goede keeper hoor, en heeft ook veel meer speelminuten gemaakt afgelopen seizoen dan Lindegaard en heeft derhalve meer ritme.

Lindegaard is toch niet zo slecht? Die is toch Deens, die 2e keeper van Utd.
Vond hem goed keepen toen hij in het begin van het seizoen nog mocht keepen.

Nou, nou , nou dit is toch wel de beste doelman, ik heb Lindegaard eigenlijk weinig goeds zien doen voor Manchester, ik dacht dat Denemarken 3rde zou eindigen, maar nu gaan die kansen wel dalen.
Alhoewel, Sorensen niet meer de doelman is van het ek in 2004 toen was hij echt geweldig.

29 mei 2012 om 16:53

Mwa Lindegaard deed het niet slecht toch. Kan me de Champions League wedstrijd in Portugal tegen Benfica herinneren. Daar was hij zo ongeveer de beste Mancunian.

Die zal ik dan over het hoofd hebben gezien, volgens mij werd hij toen als nog gepasseerd dus ik vind het geen topper, maar het is niet als of Sorensen bij de beste keeprs ter wereld hoort, hij heeft nog nooit hoger gekeept dan Aston Villa, maar het is je captain, en heeft meer dan honderd interlands ik denk dat je als Denemarken met een jongen tallentvolle selectie graag 3 routiniers der bij wil hebben zoals Poulsen, Rommedahl, en Sorensen.

Waarom niet Lindegaard als 1ste keeper? Ik snap dat niet, die Andersen is 30 jaar en speelt bij Evian. Die moet 3de keeper zijn, Smeichel 2de

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Denemarken

FIFA ranking: 12
29 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
J. LösslKeeper
A. ChristensenVerdediger
H. DalsgaardVerdediger
M. JørgensenVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Denemarken.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Denemarken.

Denemarken
1 fan
Keeper, 44 jaar
SeizoenClubW
2016/2017 Melbourne City 8 0 0 1
2015/2016 Melbourne City 29 0 3 0
2014/2015 Stoke City 0 0 0 0
2013/2014 Stoke City 4 0 0 0
2012/2013 Stoke City 0 0 0 0

In de wandelgangen

Donderdag 21 januari
Heracles Almelo is dicht bij de tijdelijke komst van Ahmed Kutucu. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren