Update: Rose verruilt De Graafschap voor andere eerstedivisionist

Vrijdag, 29 juni 2012 om 16:45Erik van Dam • Laatste update: 16:49

De wegen van Yuri Rose en De Graafschap zullen zich eind volgende maand scheiden. De 33-jarige aanvallende middenvelder was de laatste drie seizoenen Superboer, maar beschikt over een aflopend contract. In Doetinchem kan men Rose niet langer betalen, zeker niet na de degradatie richting de Jupiler League. Rose hoopt elders onderdak te vinden en kijkt overwegend met plezier terug op zijn De Graafschap-tijd.

/

Rose geeft aan Omroep Gelderland te kennen dat hij het niet zag zitten weer in de Jupiler League te moeten acteren. Diverse teamgenoten dachten er ook zo over en vertrokken, hetgeen de keuze voor Rose vergemakkelijkte. “Het was een triest seizoen. Van alle kanten vallen nu mensen weg bij de club. Het is financieel noodzakelijk lees ik in de media. Ze wilden ook van mij af omdat ik te zwaar op de begroting druk.”

“Of ik zo veel verdien? Ik heb een salaris waar ik drie jaar geleden voor getekend heb”, zegt Rose cryptisch tegen de regionale zender. “Ik zou ook inleveren bij degradatie, maar dat was voor de club nog te weinig. Toen zijn we er samen vrij snel uitgekomen, omdat ik het in de eerste divisie wel gezien heb. In de voorbereiding hebben spelers al aangegeven dat er gerichte en goede versterkingen moesten komen.”

Dat gebeurde echter niet genoeg, brengt Rose ter tafel. “Er was te weinig kwaliteit om er rechtstreeks in te blijven. Daar is helaas toen te weinig mee gedaan.” De ex-speler van FC Volendam, Heracles Almelo, sc Heerenveen en Sparta Rotterdam weet nog niet wat hem nu te wachten staat. “Ik zie een jaartje buitenland wel zitten. Of misschien toch nog een jaar Eredivisie. En anders wordt het een topklasser. Ik hen een leuke tijd gehad bij De Graafschap. Behalve het laatste jaar dan. Dat was veel minder.”

Update 29 juni 16:45 uur - Rose verruilt De Graafschap voor andere eerstedivisionist
Yuri Rose hoopte op een club uit de Eredivisie of uit het buitenland, maar speelt volgend seizoen in de Jupiler League. Niet bij De Graafschap, waarmee hij in het afgelopen seizoen degradeerde, maar bij SC Cambuur. De Friezen hebben de aanvallende middenvelder vrijdag voor twee seizoenen vastgelegd. De 33-jarige Rose kwam in het verleden ook uit voor FC Volendam, Heracles Almelo, sc Heerenveen en Sparta Rotterdam.


Poll

Yuri Rose heeft alles uit zijn loopbaan gehaald


Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door lunny)
24 mei 2012 om 11:47

Als ik Yuri was, zou ik lekker in de Topklasse gaan voetballen bij een Ijsselmeervolgels bijvoorbeeld, die betalen soms nog meer voor dit soort spelers (met naam uit de Eredivisie) dan een club uit de Jupiler League..

24 mei 2012 om 12:02

Misschien is deze speler wat voor de promovendus? zoals FC Zwolle of Willem II? RKC Waalwijk zou ook wel wat voor hem zijn.

Een open solicitatie richting alle eredivisieclubs.
Ik zou hier niet meer aan beginnen, de beste man is immers 33

24 mei 2012 om 11:45

wat is er mis met 33 jaar?

24 mei 2012 om 12:38

Rose kan nog wel een paar jaar op een aardig niveau voetballen. Denk wel dat als zijn fysieke kracht afneemt, het snel met hem gedaan is. Speler die altijd hard werkt in het veld en spelers op sleeptouw kan nemen.
Hoop voor hem dat hij nog een jaartje in de eredivisie kan meespelen. Vind het wel veelzeggend dat hij liever in de topklasse gaat spelen dan in de Jupilerleague. Geloof dat er bij verschillende topklassers meer supporters zitten dan bij de gemiddelde jupilerclub.

24 mei 2012 om 13:28

Rose zal als basisspeler geen toegevoegde waarde meer zijn in de eredivisie. Hij kon dit seizoen ook nog maar moeilijk mee komen bij de Graafschap. Hij wist met zijn mentaliteit en hardheid zijn andere kwaliteiten nog wel enigszins te compenseren. Voor ploegen als Zwolle, Vvv, Willem 2 zal hij voetballend geen enkele toegevoegde waarde zijn. Ze zouden hem hooguit als pinchhitter kunnen gebruiken in het laatste kwartier want hij is nog steeds wel sterk in de lucht. Maar goed een pinchhitter bij een degradatiekandidaat verdiend natuurlijk niet zo veel dus ik weet niet of hij dat zelf wel zou willen.

Ja maar geen Eredivisieclub is zo gek om jou te halen. Neem ze het eens kwalijk, een 33-jarige speler die er niks van kan

24 mei 2012 om 12:12

er niks van kan??
hij was een van de weinige spelers samen met de leeuw en poepon die hun niveau hielden bij de graafschap

24 mei 2012 om 13:20

alleen el hassnaoui, vermouth en de leeuw waren de laatste maanden goed. poepon en invaller a. janssen gingen ook nog wel maar rose totaal niet. is een speler die niet kan spitsen, niet op de nummer 10-positie kan en daarom staat hij maar rechts. mist snelheid, inzicht, techniek, geeft amper een goed steekballetje, geen tempo aan de bal, draait amper uit of de goede kant op en bijna altijd tikje terug of opzij. oftewel een voetballer van niks. die kristianvadoscz_32 heeft gelijk. vraag me idd echt af welke eredivisieclub hem nou zou willen, kan denk ik alleen maar Willem 2 of Zwolle zijn, maar dan zijn ze gek. rose had 2/3 jaar geleden een geweldig seizoen, komt omdat hij in de jupilerleague speelde en daar hoort hij wel bij de betere.

24 mei 2012 om 16:32

el hassnaou oke en vermouth de laatste paar wedstrijden alleen was en blijft Rose een van de weinige die hun niveau haalden

29 juni 2012 om 17:17

Ja, hij haalde dan misschien zijn niveau. Dat niveau vind ik echter niet al te hoog liggen. Ik vind Rose gewoon een heel middelmatige speler.

Ik denk alleen dat de Eredivisie Rose niet ziet zitten...

Ik ben blij dat de Graafschap af is van deze speler. Voegt voetballend niks toe en zit alleen de jeugd maar in de weg. Afgelopen seizoen helemaal niks gepresteerd.

24 mei 2012 om 13:43

net als de rest van de selectie van de graafschap. Wat een dramatisch elftal was dat.

24 mei 2012 om 13:51

Klopt, als elftal wel. Toch zaten er goede spelers in. De Leeuw, De Winter, Poepon, Vermouth, Badibanga.
Als je als trainer je materiaal niet goed gebruikt dan komt er niks uit.

24 mei 2012 om 14:00

Precies, helemaal gelijk. De winter is wel een redelijke keeper voor een club als heereveen. Poepon ook. De leeuw is een klasbak. Maar badibanga vond ik 3x niks. Alleen snel. Vermouth had een aardige techniek maar was ook niet veel. Wie word de nieuwe trainer van de superboeren?

24 mei 2012 om 14:03

Mee eens , Vermouth is echt een sterke speler. De Leeuw is ook sterk. Poepon kan niks met zulke spelers om zich heen , maar is wel een goede spits als er goede buitenspelers om hem heen staan.

Dat wordt dus het buitenland voor Rose. Ik denk dat geen enkele club op hem zit te wachten. Vraagt redelijk wat salaris & is een beperkte voetballer.

24 mei 2012 om 12:28

Hoe weet je nou wat zijn salaris is, dat je zegt: "vraagt redelijk wat salaris" Daarbij ik vind Rose geen super goede voetballer, maar voegt toch zeker wel wat toe bij laagvliegers hoor,

Hier geeft Rose eigenlijk al aan dat Ulderink ontslagen is, terwijl spelers in de voorbereiding al aangaven dat er te weinig kwaliteit was. Ulderink is daar uiteindelijk de dupe van geworden, want onder Roelofsen is het niet beter geworden.

ik denk toch wel dat Rose nog meekan in de eredivisie, die man heeft zo veel kracht, energie en gedrevenheid.. voor iedere promovendus is hij een toevoeging, van mij mag hij ook wel naar PSV komen, zal waarschijnlijk wienig tot niet spelen, maar voor jonge spelers is hij zeker bruikbaar als mentor.

het is toch dramatisch met de jupiler league , of ze willen in de eredivisie blijven of naar een topklasser gaan!! zegt wel genoeg dat jupiler league geld verspilling is! Hetzelfde als CL met EL vergelijken.. draait allemaal om de centen!! Ik ga er toch echt voor pleiten om beloften teams toe te voegen aan de Jupiler league

24 mei 2012 om 12:50

Inderdaad dramatisch als je bedenkt dat spelers als Slot en Ricksen voor de eerste divisie hebben gekozen en ook als je bedenkt dat Swinkels met Willem II is meegegaan naar de eerste divisie. Ook heel dramatisch als je bedenkt welke talenten er de voorbije jaren zijn voorgekomen uit de eerste divisie zoals Mertens, Chadli en Wildschut.
Dan kun je maar beter ploegen als Sparta en Cambuur laten aantreden tegen de tweede elftallen van BVO 's. Daar gaat iedereen vast massaal voor uitlopen.

"of misschien een jaartje in de Eredivisie". Ergens heb ik het gevoel dat geen enkele club op deze speler zit te wachten, althans niet uit de Eredivisie.

ik denk dat een Willen II of een FC Zwolle niet zo gek zou zijn voor hem. Die kunnen wel iemand gebruiken met eredivisie ervaring, het is geen slechte speler, gaat altijd vol in de strijd.
Bij een RKC zou hij ook niet misstaan nu Sno weggaat

24 mei 2012 om 11:59

Rose zou zeker wel passen bij Fc Zwolle bijvoorbeeld. Een speler met veel ervaring, net als Slot en is fysiek ijzersterk en zulke spelers zullen niet misstaan op het middenveld. De vraag is alleen : Heeft Zwolle interesse? Heb het gevoel dat niemand interesse in hem heeft.

24 mei 2012 om 12:08

@ Thuntelaar
Er zijn voor Zwolle beter voetballers beschikbaar dan die houthakker van een Rose.

24 mei 2012 om 14:03

Mag ik vragen wie? ik vind dat Rose een erg nuttige speler is voor Pec. Ik zie niet veel betere spelers er rond lopen .

24 mei 2012 om 14:45

Noem er eens een paar op die fysiek net zo sterk zijn als Rose en veel ervaring hebben? Graag spelers die haalbaar zijn . Ben benieuwd met welke namen je op te proppen komt.

Zulke spelers zijn namelijk nooit weg. Mocht het voetballend een keer niet lukken dan kun je het fysiek nog altijd proberen en dan heb je aan Rose een goede.

Ik vermoed dat er niet veel clubs op Yuri Rose zitten te wachten. Misschien een club uit de Duitse 2e divisie of Engelse 3e divisie. Daar kan die misschien wel meer geld verdienen dan bij De Graafschap.

Matige voetballer, ben benieuwd of hij in de Eredivisie nog een ploeg kan vinden.
Zou een leuke zijn voor in de lagere Engelse competities of de Schotse ofzo.

24 mei 2012 om 12:24

Luxemburg of de Faeroer Eilanden is ook buitenland toch. Misschien dat hij op dat nivo een echte topper is.

Deze man heeft een goede spirit en pakt weleens zijn doelpuntje mee. Misschien een jaartje Ado als vervanger van Immers (dat zou wel echt zijn top zijn btw)

24 mei 2012 om 13:56

Groningen heeft toevallig de leeuw gehaald van de graafschap. Zou die er niks van kunnen dan?

Rose heeft afgelopen seizoen niks extra's voor De Graafschap betekend. Dat is wel wat je zou mogen verwachten van een speler met zijn ervaring. Want puur van zijn voetbal moet hij het niet hebben. Wel knap dat hij het al die jaren tussen ere- en eerste-divisie heeft uitgehouden.

Schotse Premier League of Championship lijkt me wel mooi voor hem.

als je naar zijn statistieken van de laatste 3 jaren kijkt rechts in beeld snap je dat geen enkele eredivsie club hem nog wil, houthakker 1e klas, kan alleen hoog springen en dan koppen, of een duel winnen. maar voor de rest kan deze beste man helemaal niks.

Ik denk als hij bij de Graafschap weg moet vanwege zijn leeftijd + salaris, dat het toch wel aardig wat zal zijn. Hij geeft aan in dit stuk dat hij zal inleveren, maar dat het dan nog steeds te veel is voor de Graafschap. Dus ik berust het niet zomaar op iets Harmjan, maar op wat hij zelf zegt.

Australië zou wel een mooi land zijn voor Rose, net als Pascal Bosschaart opbloeien in een kleine maar gelijke competitie die altijd spannend is.

Als De Graafschap Kalezic niet weg hadden gestuurd was er niks aan de hand geweest!!

Hun tegenwoordig willen oude profvoetballers van dat kaliber eerder naar de topklasse dan Jupiler League. dat is toch wel opmerkelijk. dat betekent dus dat die Jupiler League amper leeft in Nederland.

Gezien zijn spel van vorig jaar is het ook niet raar dat Eredivisie clubs niet staan te popelen om hem.
Vond hem vaak door het t ijs zakken.

Voor Cambuur zou het wel een bruikbare speler kunnen zijn in de vorm van een leidende rol binnen het team.

Het leven van een profvoetballer gaat niet altijd over Rose..

29 juni 2012 om 19:01

Het is inderdaad niet altijd Rosegeur en manenschijn

Wat moeten we hiervan verwachten? Hij werkt altijd wel hard maar meer positieve punten kan ikniet bedenken bij voetballer Rose,

Misschien een 2e gevalletje Slot/lindenbergh/opdam?

30 juni 2012 om 20:20

Haha hard werken? Rose staat er om bekend altijd te laat te komen en dat af en toe maar te moeten corrigeren met een gemene overtreding. Hij verliest zelfs (kop)duels van kleine jochies.

Denk je dat Rose een rood hoofd heeft van het zweten? Nee, dat komt doordat hij constant loopt te schelden op alles en iedereen.

@lwdboy

nou, Slot is een prima speler voor FC Zwolle geweest en nu nog steeds van Lindebergh en Opdam hebben we vrij weinig gehoord ja door blessures en dat soort dingen hoop voor je dat het zo uitpakt als met Slot dan heb je er een goeie aan, Rose werkt wel altijd keihard voor zn team.

29 juni 2012 om 17:19

Met gevalletje 2e Slot bedoelde ik meer positief

En inderdaad, wat werklust mag wel in het huidige betaald voetbal, want Cambuur hoeft het niet te hebben van hun techniek! [Ze moeten werken, je zag tegen VVV dat dat tenminste vruchten afwerpt]

Dit is denk ik wel een beetje laag gegrepen voor Rose denk ik, Hij kan eredivisie-niveau makkelijk aan.
Hij past makkelijk bij Zwolle of Ado.

29 juni 2012 om 17:51

@ vvrenswoude!

Ga nu niet doen alsof PEC Zwolle zoveel beter is dan Cambuur
Yuri Rose mag dan wel 33 jaar zijn ik weet zeker dat hij van waarde kan zijn voor dit Cambuur, hij brengt veel strijd en dat kan Cambuur ook wel gebruiken!

29 juni 2012 om 18:28

Klopt zeker, daar heb je helemaal gelijk in, Maar bij een team als Zwolle of ADO kan hij nog meer uit zijn carriére halen dan bij cambuur. zou denk ik beter voor hem zijn.

@lwdboy

Jaa klopt, Gunde het Cambuur het dit jaar ook op alle vlakken zo zonder door 1 verkeerde pass dat het over was

29 juni 2012 om 18:45

maar voor vvv is het wel beter zijn te goed voor de JL. en net te zwak voor de ED.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

De Graafschap

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Excelsior3519
3.Jong Ajax3212
4.FC Emmen3011
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
J. SchuurmanMiddenvelder170
H. AcheffayAanvaller170
J. KoningsAanvaller166
H. JurjusKeeper170
G. KorteAanvaller163
D. HaenAanvaller133
D. GravenberchAanvaller123
Voor de complete selectie: Clubpagina De Graafschap.

3 fans
Coach, 42 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren