Eredivisie-nieuwkomer FC Zwolle heeft tweede aanwinst te pakken

Maandag, 21 mei 2012 om 14:25Erik van Dam

FC Zwolle heeft zich na Ronnie Reniers verzekerd van een tweede aanwinst voor het seizoen 2012/13. De Overijsselse club, die bij haar comeback in de Eredivisie verder zal gaan onder de naam PEC, maakt maandag melding van de komst van Giovanni Gravenbeek. Hij wordt overgenomen van Willem II, dat eveneens promoveerde naar de Eredivisie.

/

Met Reniers werd de voorhoede van FC Zwolle reeds voorzien van een impuls en met Gravenbeek is nu ook de defensie wat sterker gemaakt. Gravenbeek debuteerde in het seizoen 2009/10 bij Vitesse in de Eredivisie en speelde die jaargang negen duels voor de Arnhemmers. Hij vertrok echter naar Willem II en kwam de voorbije twee jaar tot 33 wedstrijden in de Eredivisie en Jupiler League.

Mogelijk komt ook Youness Mokhtar nog naar het team van Art Langeler. PSV heeft de linksbuiten in de etalage gezet voor de verkoop en FC Zwolle zou interesse hebben. “Ik kijk bij welke club ik de meeste kans op speeltijd heb, ik wil net als iedere andere speler graag naar de Eredivisie”, zei Mokhtar, die afgelopen seizoen aan FC Eindhoven werd verhuurd, onlangs.Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door jhoncarew)

Goed nieuws dit.
Maar Zwolle moet er nog wel een stuk of 6 bij krijgen willen ze een kans maken om te overleven in de eredivisie.

21 mei 2012 om 14:32

Hoezo? Met Willem II erbij weet je zeker dat het tussen die twee zal gaan. Ik denk dat Zwolle een grotere kans heeft om erin te blijven dan onze Tilburgse vrienden.

21 mei 2012 om 20:20

En waarom zou Zwolle een grotere kans maken dan willem II, lekker makkelijk om hier van alles te roepen, maar onderbouwen ho maar,
Onderbouw maar eens met een goede reden waarom jij dit zo denkt, het is pas Mei, en de transfermarkt sluit op 1 september, weet je wat er in die tijd allemaal wel niet kan gebeuren

21 mei 2012 om 21:17

Als deze twee clubs alleen maar spelers zoals deze hebben, dan schat ik eigenlijk dat beide geen schijn van kans hebben. Gelukkig voor hen kan er maar 1 direct degraderen.

21 mei 2012 om 22:17

Ik denkt juist dat RKC en Nac meer kans hebben om te degraderen. Aangezien RKC zo'n beetje alle eredivisie-waardige spelers kwijt raken en dus weer een heel nieuwe elftal bij elkaar zal moeten huren en nac raakt veel spelers kwijt ivm de financiële situatie.

Denkt dat plek 18 tussen RKC en Nac zal gaan.
Plek 16 en 17 tussen Willem II, Zwolle, VVV en Ado

Waarbij ik Willem II en VVV nog de meeste kans geef op directe handhaving. Maar de toekomst zal het uitwijzen. Ben benieuwd wat voor aankopen deze clubs nog gaan doen!

21 mei 2012 om 14:33

Ben ik het niet helemaal mee eens. Zwolle heeft een redelijk team, als je dat vergelijkt met andere clubs uit de onderste regio, maken ze zeker wel kans. Kijk hoe klein het verschil tussen vvv en Helmond was, zwolle had die wedstrijden gewonnen lijkt me. Rkc staat nu zo hoog, maar die zakken volgend jaar terug.
Zwolle moet ervoor zorgen dat ze een sterker team hebben dan vvv en Willem II, en aan het einde kijken of ze nog een club als rkc of nac kunnen inhalen. Althans zo zijn de voorspellingen voorafgaand aan de competitie.

21 mei 2012 om 14:38

iedereen kijkt nu uitsluitend naar de wedstrijden van vvv in de nacompetitie, niemand heeft het er meer over dat VVV 1 punt tekort kwam op Ado en in de eredivisie 31 punten heeft gehaald.

21 mei 2012 om 14:40

Precies en Zwolle heeft het de afgelopen jaren niet slecht gedaan in de Beker tegen betere tegenstanders (tuurlijk dit is een wedstrijd opzich). Maar wil niet wegnemen dat de spelers de kwaliteiten hebben. Persoonlijk lijkt het mij een goed idee om nog echt een goeie spits en een rechtsback te halen. En verder nog 1/2 spelers voor de breedte.

21 mei 2012 om 14:42

En daarbij hoe slecht je ook speelt, 2 winst en 2 gelijk in de na-competitie is uitstekend. Het resultaat is heilig in zulk soort wedstrijden.

21 mei 2012 om 22:18

Willem II speelde in de nacompetitie ook 2x gelijk en wonnen 2x. En speelde tegen hoger geklasseerde teams...

Youness Mohktar kan zeker een basisspeler worden bij Zwolle. Goede en onvoorspelbare buitenspeler die een individuele actie heeft, jammer genoeg net van het niveau voor Psv. Zou een win-win-win situatie zijn.

Kunnen er niet nog jonge talentjes van Real Madrid overkomen? :D

Ik heb het gevoel dat het de RKC van 12/13 word

21 mei 2012 om 14:42

Laten we het hopen. Dacht in eerste instantie dat je het over Willem II had, maar daar komt die Gravenbeek vandaan, niet iemand die het verschil gaat maken in de E.d.

Reniers is een geweldige speler voor Zwolle, die jongen heeft zich namelijk prima ontwikkelt bij FC DEN Bosch onder Alfons Groenendijk!

21 mei 2012 om 14:51

Ik vind het wel meevallen, hij is snel, maar zo wild als wat. Matige speler

21 mei 2012 om 14:52

Die Reniers vind ik ook wel een aardige speler, komt altijd veel dreiging vanaf. Gravenbeek vind ik echter 3x niks.

21 mei 2012 om 15:05

Maar Maachi gaat wel weg! Die heeft zich al meer bewezen dan Reiniers. Ik denk ook dat Zwolle met Willem 2 gaan strijden voor degradatie.

Wie kan mij wat meer betreft deze jongen vertellen...? Op de foto te zien is het geen grote jongen! Ik hoop inderdaad dat Zwolle Mohktar over kan nemen! Zal een zeer goede aanwinst zijn!

21 mei 2012 om 14:47

Persoonlijk vind ik hem een hele goede speler. In het begin altijd basis, maar hij werd disciplinair geschorst midden in het seizoen samen met Janga. Daarnij hebben ze hem nooit meer in het eerste laten spelen bij willem 2.
Hij is rechtsback maar kan ook op het middenveld spelen.

21 mei 2012 om 15:05

Gravenbeek is een aardige speler, maar heeft een aantal problemen.

Eerste probleem is zijn positie. Hij is niet solide genoeg om op rechtsback te zetten, en speelt te veel als een blind paard om op rechtshalf te zetten. Aan het begin van het seizoen begon hij nog geregeld in de basis, maar geen idee waar hij het laatste half jaar heeft uitgehangen. Ik gok dat hij rondjes heeft gelopen op een veldje op 300 meter van het stadion.

Technisch is het best een aardige speler, maar hij zal wel stappen moeten zetten om van waarde te zijn in de eredivisie. Met name mentaal, qua rendement, en qua overzicht. Zegt ook wel iets als je je positie kwijt raakt aan Marlon Perreira, een verdedigende middenvelder die uit nood rechtsback gezet werd.

Reniers weet ik niet. Die heeft bij Willem II destijds bewezen veel te kort te komen voor de eredivisie, maar bij Den Bosch in de Jupiler League heeft hij zich aardig ontwikkeld. Hij speelt echter wel behoorlijk onbesuisd, dus ik vraag me af of hij een wat meer ervaren of geslepen back weet te passeren.

Gravenbeek debuteerde indertijd heel verdienstelijk bij Vitesse. Voor de komst van Jordania was het daar zo'n armoede dat ze zelfs een jongen met een jeugdcontract niet konden houden. Goeie rechtsback voor Zwolle. Bij Willem II is hij een beetje uit beeld verdwenen, ben benieuwd wat we nog van hem gaan zien.

Ben blij dat Gravenbeek hier bij Willem II weg is. Kon aardig voetballen hoor, maar totaal niet de mentaliteit van een topsporter. Ik denk juist dat wij (willem II) volgend jaar wel eens kunnen gaan verrassen met toppers uit de Jupiler League, zoals van Buren, Peters, Haastrup. Kevin Brands komt er ook aan.

Ik ben gisteren lovend over de kwaliteiten van Stachnik! Goede buitenspeler met snelheid en een belissende actie

Ik vind FC Zwolle een mooiere naam dan PEC Zwolle en dat is mijn mening.
Anderen zullen weer blij dat zijn dat de oude vertrouwde naam van PEC terugkomt maar ik had liever gewoon FC Zwolle gezien.
Reniers lijkt me wel een goede versterking, speelde een goed seizoen bij FC Den Bosch en Gravenbeek is geen slechte speler maar met hem breek je in defensief opzicht geen potten in de Eredivisie!
Ben benieuwd welke spelers PEC Zwolle en Willem II nog maar gaan aantrekken, zoals in de tekst staat vermeld kan Mokhtar een veel belovend talent van PSV misschien ook nog wel naar PEC Zwolle verkassen. Maar ik meende ook dat RKC Waalwijk wel interesse had om Mokhtar te huren!

21 mei 2012 om 15:59

Ik heb het ook niet zo op PEC inderdaad. Maar mooi voor die supporters is het wel.

Matige speler die gravenbeek, bij ons deed die het aardig, maar daarna speelde die echt dramatisch bij Willem II. Ik weet niet wat PEC Zwolle (niet Fc Zwolle) hiermee moet

En ach iedereen schijnt een mening nu al klaar te hebben. De competitie is pas een dag geleden afgelopen en iedereen schijnt nu al zeker te zijn:

Zwolle en Willem II strijden om de laatste plek.

Iets wat vorig jaar ook over RKC werd gezegd en kijk nu maar eens. Wacht eerst maar eens af wie er weg gaan, wie er gehaald worden. Vanaf begin september kun je pas een mening vormen, tot die tijd is het open deuren intrappen.

Ik las zojuist dat Twente Mitch Stockentree laat vertrekken uit het beloften elftal!. Officieel is hij een Rechts back als ik het goed heb! Maar ik kan mij deze jongen herinderen van de Wedstrijd tegen Werder Bremen dat hij enorm goed inviel! Dit lijkt mij ideale speler voor Zwolle. Jonge jongen uit de Streek (enschede) die nog veel kan leren en nog maar 21 jaar is!

21 mei 2012 om 16:10

Huur dan Bouma (de vaste rechtsback bij de beloften van Twente) voor een jaartje. Bouma is verder dan Stockentree.

Vond hem bij Vitesse altijd leuk voetballen. Veel succes!

Leuk voor die jongen, maar toch een rare overstap van Willem 2 naar Zwolle, terwijl Zwolle dit jaar en ik denk ook volgendjaar beter is dan Willem 2. Dan denk ik toch van als je het bij Willem ll niet kan waarom dan wel bij Zwolle, maarjah. Veel succes.

21 mei 2012 om 16:27

Omdat hij niet om kon gaan met de technische staf hij had blijkbaar problemen en wangedrag.

On: vind het een goede overstap van Willem II naar Zwolle vind het nog steeds jammer dat hij zich niet heeft ingezet in de Jupiler League want het is een goede speler met zowel verdedigende als aanvallende kwaliteiten denk dat dit een goed begin is voor later.

Prachtig dat Zwolle terug is in de eredivisie. Nu is het afwachten hoe ze zich staande gaan houden. Volgens mij is Arne Slot de enige speler die ervaring heeft op eredivisie niveau, maar dit hoeft natuurlijk niets te betekenen. Ik hoop dat ze meer kunnen doen dan vechten tegen degradatie, maar op voorhand lijkt het erop dat ze het wel eens erg zwaar kunnen gaan krijgen...

Ik denk dat het wel gaat lukken. Boer is al jarenlang een van de beste keepers in de JL. Lachman is jong, maar heeft veel potentie, net als deze Gravenbeek. Van Polen handhaaft zich overal en Aafjes heeft al op niveau in Schotland gespeeld. Van Hintum heeft een fantastische trap, maar blijft nog een twijfelgeval of hij het niveau aankan. Van den Berg kan bij elke club in Nederland tot de top zes makkelijk mee (nee, dat is geen geintje.). Verder hebben ook Reniers, Narsingh, Saymak, Drost en Hiwat veel potentie. Arne Slot zal echter ook een twijfelgeval worden. Ik denk dat er nog 1 of twee ervaren mensen bij moeten, en nog 3 a 4 talenten. Spelers als Nieveld en Bruins zijn van harte welkom, en Turk wordt ook genoemd in de Zwolse wandelgangen.

21 mei 2012 om 18:34

Ben het met je eens, maar er mist nog wel een echte spits en ik ben niet zo'n fan van Aafjes, vind dat hij dit jaar al aardig wat steekjes heeft laten vallen. Wel een goede back up is het.

Reniers is een goede versterking voor Zwolle. Maar ik denk dat Gravenbeek niet écht een versterking is voor de Eredivisie. Ben benieuwd wat ze nog allemaal voor aankopen gaan doen daar.

Ik denk dat er volgend seizoen best veel clubs zullen strijden tegen degradatie. Ik verwacht dat Zwolle,willem Ii,ado,nac,rkc en VVV de onderste plaatsen zullen gaan verdelen.

Er staat in het artikel dat Mokthar in de verkoop staat? Dat zou dus gaan om een permanente transfer? Zo ja, dan moet Zwolle alles op alles zetten om die jongen te kopen, erg veel potentie.

Goede aankopen voor Zwolle. misschien kunnen ze zich handhaven net als RKC die het ook zo verrassend deed.

Denk dat Willem II volgend seizoen met een aardige selectie op de proppen gaat komen! Denk dat je beter toppers uit de JL kan halen, dan alleen maar talenten uit de eredivisie huren. Wanneer je er een goede spits bijhaalt is je selectie eigenlijk al zo goed als rond...

Meul
van Buuren
van der Rijt
Peters
Pique
Mulder
Brands
Haemhouts
Misidjan
AANKOOP
Höcher

Gravenbeek kan in de Eredivisie redelijk mee. Heeft een goede dribbel, maar wil heel vaak wel eens te ver doordribbelen waardoor hij zich vast loopt, waardoor er heel veel ruimte ligt aan die rechterkant.

En als hij dit nou zou compenseren door alles te geven... Dat is ook niet het geval, een speler met motivatieproblemen. Snap niet waarom Zwolle deze speler heeft gehaald aangezien hij niet eens bij de Beloften van Willem II in de basis stond...

Ik hoop dat Zwolle nog bij Ajax gaat informeren naar jongens zoals Arica,Veltman,sportsklede,Rits,Ligeon voor een verhuur. En die el hasnoei van de graafschap is ook een leuke speler. Zwolle moet sowieso nog een goede afmaker hebben

22 mei 2012 om 14:52

Die afmaker hebben we hoor, namelijk Jeroen Ketting. Ongelukkig dit seizoen, vanwege een kruisbandblessure maar zeer ervaren. Scoorde afgelopen seizoen 1 keer, (in 1 wedstrijd volgens mij) Dit was direct de winnende tegen Sparta en hij is gewoon een goede spits.

Giovanni Gravenbeek is een goeie speler voor Willem 2, ik ben benieuwd hoe die het gaat doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PEC Zwolle

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.PEC Zwolle38-9
14.Willem II31-28
15.RKC Waalwijk30-22
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. NakayamaVerdediger322
D. HuibertsMiddenvelder290
E. ReijndersMiddenvelder293
I. PheraiMiddenvelder272
T. LamMiddenvelder263
M. SaymakMiddenvelder243
R. StriederMiddenvelder240
Voor de complete selectie: Clubpagina PEC Zwolle.

Nederland
1 fan
Middenvelder, 33 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 22 juni
Sydney van Hooijdonk staat op het punt om een meerjarige verbintenis te tekenen bij Bologna. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren