West Ham United keert na jaar absentie terug in Premier League

Zaterdag, 19 mei 2012 om 17:57Matthijs van Laar • Laatste update: 00:43

West Ham United keert na een jaar in de Championship terug op het hoogste niveau. De roemruchte Londense club diende in de laatste fase van de play-offs af te rekenen met Blackpool en voldeed aan die plicht. Het finaleduel leek af te stevenen op een verlenging, maar in de absolute slotfase bepaalde Ricardo Vaz Te anders: 2-1. Zijn rake inzet betekent dat de ploeg van Sam Allardyce zich vanaf komend jaar weer mag meten met de beste clubs van Engeland.

/

Blackpool begon het best aan het duel in het volgepakte Wembley en had na vijftien minuten al drie keer kunnen scoren. Aanvaller Stephen Dobbie kon profiteren van een miscommunicatie tussen West Ham-doelman Robert Green en verdediger Matthew Taylor, maar knalde de bal via de hand van de goalie en de lat over. Tien minuten later mocht Matt Phillips alleen op Green af, maar zijn inzet miste alle overtuiging. Weer een minuut later zag diezelfde Phillips zijn geplaatste schot net naast de paal gaan.

Het was dan ook verrassend dat West Ham na 35 minuten spelen de leiding nam. De Londenaren hadden alleen via Vaz Te een keer gevaar weten te stichten, maar Carlton Cole bracht de fans van the Hammers in opperste staat van opwinding. De beresterke spits ontving de bal van Taylor, hield vervolgens zijn directe tegenstander van het lijf en liet keeper Matthew Gilks vertwijfeld achter. Vaz Te kreeg nadien nog een uitstekende kans om de marge te verdubbelen, maar hij schoot net naast.

/

Na de pauze stelde Blackpool meteen orde op zaken. Met een bijzonder fraaie pass bereikte Phillips medespeler Tom Ince, die zonder na te denken uithaalde. Green had geen antwoord en zag het leer in de verre hoek binnengaan. Nadien waren er kansen over en weer, waarbij Dobbie de beste mogelijkheid kreeg om Blackpool aan een voorsprong te helpen. De Schot stond volledig vrij op de penaltystip en leek voor de 2-1 te gaan zorgen, maar raakte de bal helemaal verkeerd. Aan de overzijde was Kevin Nolan gevaarlijk. De aanvallende middenvelder timede uitstekend na een hoge voorzet, maar raakte met zijn steenharde volley de lat.

Het duel leek vervolgens af te stevenen op een verlenging, maar Vaz Te bepaalde twee minuten voor het eindsignaal anders. Nolan zocht met een voorzet Cole, die echter toe moest staan dat Gilks voor hem kwam en de bal wegwerkte. Dat deed de doelman van Blackpool echter niet goed, waardoor de bal recht voor de voeten van de Portugese aanvaller belandde. Die twijfelde geen seconde en schoot het leer hard en hoog in het doel. De resterende paar minuutjes bleken te weinig voor een comeback van the Seasiders. West Ham United mag zodoende de promotie gaan vieren.

Bekijk hier de samenvatting van Blackpool - West Ham United:Gerelateerd

Meer sportnieuws

75 reacties (laatste reactie door lamer)

Zit niet uit te kijken nqqr nog een Londonse ploeg.
Arsenal is veruit de beste maar toch. Maar wie weet kan er met west ham
zoiets gebeuren zoals met Newcastle. You never know ;))

19 mei 2012 om 18:14

Veruit? ja dag...

19 mei 2012 om 18:23

Beweer je nou dat Tottenham in de buurt van Arsenal komt?
Dan ben je niet goed wijst, Arsenal slachtte Tottenham met 5-2!!!!!!!!!!!!

19 mei 2012 om 18:25

Chelsea? Staan vanavond in de CL finale en als ze die winnen mogen ze zich minimaal 1 jaar de beste van Europa noemen.

19 mei 2012 om 18:26

En Manchester Utd-arsenal? Dat ging ook wel goed
of niet, voor de club die 'veruit het beste' van London is?

19 mei 2012 om 18:28

Beweer je nu dat tottenham en arsenal in de buurt van Chelsea komen?

Mooi dat WHU terug is waar ze horen! Ze gaan volgend jaar wel weer tegen degradatie moeten vechten vrees ik.

19 mei 2012 om 19:04

Je moet ook verder dan 1 Wedstrijd gaan kijken. In verhouding heeft Tottenham een veel betere ploeg dan Arsenal als Van persie daar uitvalt heb je het ook wel gezien hoor .

19 mei 2012 om 18:24

Heb jij daar last van dan dat veel ploegen uit londen komen?

19 mei 2012 om 18:29

Als van Persie daar weggaat, wordt het niks meer met jouw clubbie. Dus ik zou maar niet te hard van de toren blazen.

Leuk dat WHU terug is in de Premier League!
Een club met veel uitstraling die thuis hoort op het hoogste niveau.

19 mei 2012 om 18:43

Mag ook wel, anders hadden ze in dat hele mooie stadion (olympic Stadium) mogen voetballen in de Championship volgend seizoen lol. Dan had Spurs zich helemaal genaaid gevoeld omdat zij ook kandidaat waren om dat stadion over te nemen.

Gefeliciteerd West Ham fans! Toch wel een leuke ploeg voor in de Premier League. Klasse!

Steenharde kopbal?

Het was volgens mij toch echt een harde volley op een voorzet vanaf links Vz

Lekker West Ham! Verdient gewonnen na een zwaar seizoen bikkelen in de Championship! Nu nog zorgen dat we niet in het Olympisch Stadion gaan spelen maar gewoon op Boleyns Ground blijven!

West Ham United hoort gewoon thuis in de PL. Mooi publiek, mooi historisch stadion. Prachtig dat ze terug zijn. The Hammers horen op dit podium te acteren.

19 mei 2012 om 20:34

en de hooligans niet te vergeten.. :D

Gefeliciteerd West Ham! Worden weer mooi duels volgend seizoen! De eerste foto ziet er alleen wel een beetje ''apart'' uit, haha.

19 mei 2012 om 18:04

Dat was de 1-1, die vrij veel overeenkwam met de 0-1 voor west ham

Welcome back Hammers!

Prachtig voor West ham om terug te keren op het hoogste niveau, mooie club die een aantal goede spelers heeft voortgebracht.

Felicitaties aan Hammer fans;

19 mei 2012 om 18:05

Een Aantal Goeie En een Aantal Fantastische

Glen Johnson
Rio en Anton Ferdinand.
Jermaine Defoe
Frank Lamps
Joe Cole
Michael Carrick.
En zo kunnen we nog wel even doorgaan, Heerlijk dit man

19 mei 2012 om 18:09

Wat denk je van de clubheld? Bobby Moore!

19 mei 2012 om 18:12

Ik zeg zo kunnen we nog wel even doorgaan, Ik vergeet dan een groot voetballer, Maar als je ze allemaal moet gaan noemen, worden het er wel heel veel, West ham is wel het opleidinginstituut van engeland

19 mei 2012 om 19:02

De Sparta van Engeland. Super goeie opleiding altijd zat talent. Maar komt er zelf nooit echt mee verder helaas.

19 mei 2012 om 18:06

Ik ben ook blij dat ze terug zijn. Hou echt van dit soort clubs!!

En Ik moet je eerlijk zeggen dat ik het echt jammer vind dat geen enkele sjeik Pompey wil redden. Niet te geloven wat er met die club gebeurd. Als dat zo doorgaat word onmogelijk om ooit nog in de EPL terug te keren

19 mei 2012 om 18:09

Alsof je ermee zit xd.

19 mei 2012 om 18:11

Clubs als Charlton, Leeds,derby, En Pompey, zijn gewoon geweldige clubs met heel veel historie, Maar Kunen het geld gewoon niet bijhouden, Gelukkig keert een andere roemruchte club wel terug, The Saints, Southampton

19 mei 2012 om 18:11

@ramires7

Mag het toch jammer vinden of niet? Pompey is 1 van de mooiste clubs in Engeland, dan vind ik het klote dat ze zo aan het afglijden zijn, mag dat?

@poseidon83

Ja ik vind dat echt zo jammer man. Zoveel geschiedenis en flair. Als je dan ziet wat Chelsea en City en PSG er doorheen jagen ga je bijna denken of ze niet al dat verspilde geld kunnen overmaken naar dergelijke clubs.

Sport 1 zou de Championschip moeten uitzenden, hoef ik niet op *($#@$en^laptop te kijken -_____-

19 mei 2012 om 18:13

Ik maakte een grap ; Zo vind ik het jammer dat we niet in de C.L zit waar ik nog steeds van baal.

19 mei 2012 om 18:19

Mee eens .Ik vind het nogal onhandig om het op de laptop te kijken, en het beeld is nooit zuiver ... Ik had het ook liever op Sport 1 gezien daar betaal ik toch voor ... Ik zat hele dag te zoeken naar een stream uiteindelijk wel gevonden... @zola#

19 mei 2012 om 18:25

@ramires7

Dusdat, klote verbinding en vastlopen alles. Moet eigenlijk petitie beginnen, je betaalt voor voetbal en je krijgt niet eens alle wedstrijden te zien. Belachelijk, stel dat je fan bent van ik zeg bijvoorbeeld Cagliari Calcio, dan mag je dus lekker naar streams zoeken tenzij het word uitgezonden op sport 1omdat ze toevallig tegen een topper spelen.

19 mei 2012 om 18:33

@ramires 7

Ik krijg altijd streams via de FB van Westhampro. Ik durf te wedden dat als je gewoon op fb zoekt naar de supporterssites en je het daar even vraagt, je er zo eentje hebt;

19 mei 2012 om 18:53

Maar Sport1 zend wel de Duitse Play-offs uitzenden .terwijl ik liever deze wedstrijd zie... Zo ben ik voorstander dat ze wat zenders bij doen zo dat je favoriet teams altijd kunt zien spelen... @zola#

Volgend seizoen 6 Londense clubs in de Pl,

West ham Back to the Pl. Heerlijk man

Welcome back WHU to the Premier League!! Ik ben zo blij voor WHU dat ze terug zijn waar ze horen! 1e helft domineerde WHU de wedstrijd.. Cole met een prachtige goal! 2e helft was Blackpool beter, maar ze verzuimden de kansen te scoren.. En vaz Te scoort dan de winnende! Die jongen moeten we in de gaten houden! Mijn toto leeft gelukkig nog steeds! WELCOME BACK HAMMERS!!

Eindelijk! West Ham terug in de premier league waar ze horen.
Al 2 keer overtuigend met ruime cijfers gewonnen van Blackpool in de competitie, maar dit is een typische wedstrijd waar er geen verschil is en dat het duel beide kanten op kon gaan.

Mooi voor West Ham, maar jammer voor Blackpool. Het is nooit leuk om te verliezen in een alles of niets duel.
Blackpool is een leuke club met een goeie trainer en die altijd voor een stunt kunnen zorgen.
Hoop dat hun volgend jaar de PL ingaan want vorig jaar was het een leuke ploeg om naar te kijken.

@vz, Kevin Nolan is een middenvelder en schoot met een prachtig schot op de lat in plaats van een kopbal!

19 mei 2012 om 18:21

Helemaal mee eens Farquad maar.. eindelijk? Vorig jaar pas gedegradeerd toch?
Hopen dat ze er dit jaar in kunnen blijven.

19 mei 2012 om 18:35

Vorig jaar inderdaad gedegradeerd. Maar ik denk "eindelijk" in zin dat we het natuurlijk wel uit eigen handen hebben gegeven door al die gelijke spelen op een gegeven moment.

19 mei 2012 om 19:05

@bapfr

Klopt, West Ham is vorig jaar gedegradeerd.
Ik bedoel ermee te zeggen dat West Ham de automatische promotieplekken uit handen heeft gegeven, ze stonden eerst 11 punten voor op de nr 3.

Niemand dacht dat ze in een grote dip zou belanden en dat Reading ze nog kon inhalen.
Dit jaar bleek echt heel lang te duren, om zo lang bovenin mee te draaien en dan eigenlijk last minute gepasseerd worden door Reading was zuur.

Het seizoen is 3 weken langer geworden doordat West Ham via de play/offs promotie afdwingen in plaats de competitie alleen.

Leuk dat West Ham terug is, krijg ik nog een londense derby te zien bij Arsenal :D

West Ham is weer terug in de competitie waar ze horen.

Gefeliciteerd Hammers

Het eerste feest in London van vanavond is dus al aan de gang

19 mei 2012 om 18:24

En de laatste! :P

20 mei 2012 om 00:30

Nee niet echt.
West Londen is nu zwaar aan het feesten.

Wel lachen 6 Londense ploegen erin Ze kunnen net zo goed een Londense League maken van 6 teams

19 mei 2012 om 20:50

Er zijn zelfs genoeg Londense profclubs om een eigen reguliere competitie te beginnen. ;

West Ham United en -fans, gefeliciteerd met deze vlugge rentree in de PL.

20 mei 2012 om 11:19

Er hebben ooit ook 7 Londense clubs in de Premier League gezeten (van de 22 teams), in seizoen 1994-1995: Arsenal, Chelsea, Tottenham, West Ham, Wimbledon, QPR en Crystal Palace. En vóór de oprichting van de Premier League, in de oude First Division nog, zelfs ooit nog 8 (van de 20 teams), voor het laatst in 1989-1990: Arsenal, Chelsea, Qpr, Tottenham, Millwall, Charlton, Crystal Palace en Wimbledon.

I'm forever blowing bubbles, pretty bubbles in the air!
They fligh so high, they reach the sky.
Than like my dreams, they fade and die.
Fortunes always hiding,
I've looked everywhere.
I'm forever blowing bubbles, pretty bubbles in the air! United!

West Ham terug, geweldig! Schitterende club met een geweldige uitstraling!

19 mei 2012 om 18:26

Prachtig hè! Van de film hooligans. The Gse. Daardoor is West Ham in het buitenland natuurlijk echt heel bekend geworden. Mooie club. Leuk dat ze terug zijn

19 mei 2012 om 18:37

Niet alleen van de film, ze zingen dat ook echt op de tribunes, zoek maar eens een filmpje op!

Maar het is natuurlijk een schitterende club, en zo wordt het weer wat makkelijker om een voetbalreis naar West Ham te boeken want daar wil ik toch zeker graag heen!

19 mei 2012 om 18:39

GSE bestaat natuurlijk niet he. Het stond bekend als de ICF (intercity Firm), maar ik heb persoonlijk niets met al die films

19 mei 2012 om 18:44

Natuurlijk weet ik dat het niet alleen van de film is. Maar door de film werd het wel een bekende ''song''

19 mei 2012 om 18:57

Voor niet volgers werd het misschien toen een bekende song. Maar het is al sinds eind jaren 20 het clublied van Westham. Geintroduceerd door toenmalig trainer Paynter voor zijn vriend Billy "bubbles" Murray

Welcome back the Hammers!

Leuk dat West Ham terug is op het hoogste niveau !

verdiend was het niet maar ben er niet minder blij mee

Mooi om te horen. In mijn ogen toch een echte Engelse Premier League club. Hopelijk kunnen ze de komende jaren er ook in blijven.

Ben erg blij dat er nog een Londense ploeg er bij is gekomen.

Hoe meer derbys hoe leuker!

Ik ga zeker proberen om naar Arsenal - West Ham te gaan!

WHU hoort gewoon in de Premier League. Mooie club met mooie historie.
Toch had ik liever Blackpool terug gezien maar ja.
Heb nu al zin in volgend seizoen in de Premier League.

Hate West Ham en carry on!!!

Terug waar het hoort, goed gedaan West Ham!

Dit is echt heerlijk. MEt een lange omweg dan toch eindelijk gepromoveerd.
Het was misschien niet eens helemaal verdiend, Blackpool speelde prima, maar daar klagen we niet over. Weer een aantal fantastische wedstrijden en london derbies volgend jaar. Welcome Back Hammers!

Heb altijd wel een zwak gehad voor West ham. Dit jaar zijn ze terecht gepromoveerd alhoewel ze natuurlijk rechtstreeks hadden moeten promoveren, wie verwachtte die aanhaal race van Reading?

VAZ TE vind ik een uitstekend speler, was voor mij een rede om wekelijke the football league show te kijken. Nu wat versterkingen achterin en ik zie ze er wel in blijven dit jaar.

i am forever blowing bubbles

Leuke club voor in de PL, ben benieuwd!

vaz te 24 goals dit seizoen, sterk. Porugese spits die mss een transfer afdwingt en dan ook in de nationale ploeg kan gedropt worden. Portugal heeft weer paar grote talenten voor komende jaren: A Martins, Wilson, nelson oliveira, roderick miranda, tiago Ilori, ...

Netjes hoor leuke wedstrijd trouwens om te zien...
Is het al duidelijk of west Ham na de OS in het Olympisch stadion gaan spelen... Ik begreep dat daar nog wat onduidelijkheden over was??

Prachtig dat The Hammers weer aanwezig zijn op het hoogste niveau, prachtige historie en een prachtig stadion!

leuk dat the hammers terug zijn in de premier league. deze ploeg heeft een geweldige historie en aanhang. gefeliciteerd west ham united

Haaaaaammmmmeeeeeerrrrrrrssss ...

Flexie dat West Ham United weer terug keert. Altijd een mooie club gevonden met een prachtig typisch Engels Stadion & zij hebben ook trouwe fans!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

West Ham United

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
5.Arsenal6913
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
M. AntonioAanvaller3610
J. BowenAanvaller3612
D. ChestersAanvaller10
A. AreolaKeeper10
D. MartinKeeper00
D. RandolphKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina West Ham United.

Engeland
2 fans
Coach, 67 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren