De charme van een koopclub

Voor de haters die denken dat dit stuk over PSV gaat, het spijt me. Ik ga het niet hebben over de perikelen in het gemeentehuis van Eindhoven, waar medewerkers wanhopig vergaderen of ze definitief afstand gaan doen van hun beste vrienden in het gemeentehuis: de koffie automaten. Dit om de PSV kas verder te spekken om in het vervolg Dries Mertens vaker van een kampioensoverwinning te laten spreken. Waar ik het wel over zal hebben zijn de echte koopclubs, clubs onder sponsoring van rijke Arabieren die miljoenen oliedollars beschikbaar stellen. Dit doen ze, terwijl ze zelf meer moeite hebben met het uitleggen van buitenspel dan een vrouw die denkt dat ze het wel weet en dit uit wil leggen om indruk te maken op ons voetbaldieren.

/

Zelf ben ik een hate it or love it-type persoon en ik zie de charme er wel van in om een club op te bouwen die doorgaans elk jaar voor spek en bonen mee doet in een competitie. Ik vond het geweldig om met een prehistorische versie van Championship Manager Swansea City all the way naar de Champions League te loodsen. Het doet me dan ook deugd om vele jaren later te zien dat ze in de premier league voetballen en succes hebben, het zou mijn persoonlijke natte droom zijn ze de Champions League te zien winnen. Dit gaat echter niet zomaar gebeuren door het gebrek aan geld. Ambitie is er zeker, maar dit alleen is niet genoeg. Helaas is er tegenwoordig veel geld nodig om iets te bereiken in de Europese Top. Voor een club als Swansea City zou een oliesjeik zeer welkom zijn, zodat ook een club als deze met haar supporters kan dromen van de Cup met de Grote Oren.

Waar ik niet weet of een rijke Arabier van Swansea City zijn hobby maakt, is dit wel door een groepje Sjeiks bij Manchester City gebeurt. Daarnaast kennen we allemaal ook Roman Abramovich, die bij Chelsea heel veel geld geïnvesteerd heeft. Deze clubs worden hiervoor gehaat, het zou oneerlijk zijn tegenover de rest. Het is pure jaloezie en afgunst en dit gehuil moet nou eens eindigen. Waarom zou Manchester City niet heel veel geld mogen spenderen om een team op te bouwen? Ze moeten wel, anders kunnen ze niet aanhaken bij Manchester United of Chelsea. Als er geld beschikbaar is, moet dit gebruikt worden. Anders kom je nooit ergens. Het beste voorbeeld is natuurlijk het Arsenal van Arsene ‘huilebalk’ Wenger. Ik ben niet bang om alle Arsenal-fans op hun pikjes te trappen, ik probeer ze ook niet eens te overtuigen. De grote hoop is toch blind en ziet niet in dat ze eens grote aankopen moeten doen of geld investeren in het behouden van hun topspelers.

Het eeuwige geneuzel over dat Arsenal het mooiste en meest attractieve voetbal speelt, dit geldt wellicht voor een handvol wedstrijden per jaar. Ze bereiken niets en winnen niets, maar wat is het toch knap wat ze bereiken met goed beleid en hoe ze meedraaien in de top! Wat zei ik, goed beleid? Sorry mijn fout! Wat is goed beleid als je de middelen die je hebt niet durft in te zetten, omdat er een coach voor de groep staat die denkt dat je met een meerderheid van talenten het wel zal redden. Wenger houdt wanhopig vast aan zijn verjaarde filosofie en aan alle Arsenal fans zal ik een geheimpje verklappen: zolang Wenger blijft gaan de handen alleen in de lucht wanneer er weer eens gezeken moet worden of gejankt, niet om te juichen.

Wat ook vergeten wordt in de afgunst jegens Manchester City of Chelsea, is dat deze clubs jarenlang niet geïnvesteerd hebben. Jaren lang hebben de rijke topclubs van toen miljoenen gespendeerd, jaar in jaar uit. Nu andere clubs deze mogelijkheid hebben om dit te doen in een hele korte periode, wordt er met een vinger gewezen hoe oneerlijk dit wel niet is. Deze supporters konden jarenlang alleen maar dromen van een plek in de top drie, nu komen deze dromen uit. Heerlijk, hetzelfde geldt voor Vitesse. Oprecht hoop ik dat ze steun uit Londen krijgen, voldoende om mee te doen om de titel. Hoe meer concurrentie, hoe sterker onze competitie wordt. Het zou pas een kwalijke zaak worden als er slechts één club elk jaar kampioen wordt vanwege een budget dat zeer ver boven het budget van de nummer twee uitreikt.

Begrijp me niet verkeerd, ik ben geen voorstander van clubs die kopen wat er te kopen valt en daarbij zichzelf in diepe schulden steken. Nee, echter als het geld beschikbaar is zonder de continuïteit van de club in gevaar te laten komen, is het volstrekt logisch om dit te investeren. De bron maakt mij niet uit, zolang het de samenleving geen geld kost. Ik hou ervan om te zien hoe een club die een hele lange tijd, tot zelfs nooit, een noemenswaardige rol in een competitie of toernooi heeft kunnen spelen, te zien groeien en bloeien. Een club die revanche kan nemen op de topclubs die hen altijd maar overlopen hebben, daarom zou het voor Feyenoord wel leuk zijn als er een welwillende oliesjeik de Maas binnenvaart.

Naast de charme van een opbouwende koopclub, zie ik ook de charme in van een club met een klein budget, winnend van de grote rijke stinkende Goliath. Als underdog de wereld verrassen, dit brengt diepere emoties met zich mee dan het voor de zoveelste keer winnen van een titel. Het kampioensfeest van Ajax van vorig jaar was daarom voor mij veel emotioneler dan dat van dit jaar en dat van volgend jaar. Nu snak ik naar Europees succes, het verslaan van een Bayern Munchen, Chelsea of Juventus. Europees verrassen, met als droom het winnen van de Champions League. Deze droom zal waarschijnlijk alleen kunnen uitkomen met een Financial Fair Play-maatregel, maar dromen mag. Zoals ook Steve McClaren mag dromen dat iedereen hem geweldig vindt wanneer hij weer eens te laat het veld betreed. Idiot.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 29 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 3600+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door panther95)

Jammer dat je toch weer in het begin PSV moet aanhalen ... dat was echt nergens voor nodig. Verder vind ik het wel een interessant CE, je hebt ook wel gelijk wat Arsenal betreft, maar laten we eerst eens zien of City bijvoorbeeld jaren lang constant aan de top mee kan draaien. Arsenal is, volgens mij, zeker de laatste jaren nooit buiten de top 4 of 5 gevallen.

Het was verder geen spectaculaire CE, ik had je vier sterren gegeven, maar die eerste zinnen halen er een ster vanaf.

19 mei 2012 om 00:50

Ach als je goed leest zie je dat een een grap is en dat ik PSV niet zie als een echte koopclub. Daarbij zal City sowieso meedraaien in de top 5, ik zie ze komende jaren niet eens buiten de top 3 vallen.

19 mei 2012 om 15:10

Dus jij vindt een club alleen een koopcub als ze elk jaar meer dan 100 miljoen uitgeven of wat?

Ongelooflijk dat dingen die in een post onder een artikel zouden worden verwijderd onder het mom van provocerend wel opeens in een CE mogen. Schrijnend om te zien. Daarbij gaat je stuk van de hak op de tak, staan er meerdere taalfouten in en als klap op de vuurpijl wijk je op het eind compleet af van de essentie van je verhaal.

Ik vind het jammer dat er zoveel provocatie in je CE zit, volgens mij is dat niet de bedoeling.

Eerst Psv en daarna Wenger... Daarna Arsenal. Je kan ook aan de andere manier je doel bereiken dan de aanval op een groep of persoon neer te zetten.

Naar mijn gevoel leg je niet het charme van een koopclub uit maar leg je uit dat je zonder geld niets bereikt.

In je conclusie kom je met allemaal nieuwe dingen wat niet eens bij je CE horen... de underdog zonder geld... terwijl je in je conclusie eigenlijk de gehele tekst samen moet vatten...

19 mei 2012 om 02:25

Ach mensen moeten tegen een grap kunnen en tussen de regels door kunnen lezen. Het stuk over Wenger en Arsenal sta ik volledig achter, zo schrijf ik nu eenmaal. De een vindt het provocerend, ik vind het recht voor z'n raap. Wenger zeurt om alles maar begrijpt er al jaren niets meer van.

Een conclusie? Waarom zou ik die woorden verspillen als ik volgens mij al duidelijk uitgelegd heb wat ik bedoel. Dat hoef ik niet nogmaals te herhalen. Schrijf ik liever een leuk uiteinde van het stuk. Bedankt voor je reactie.

19 mei 2012 om 02:59

Je hoeft geen samenvatting op het einde schrijven, maar een conclusie moet je wel hebben natuurlijk en daarbij dien je op het onderwerp uit je verhaal terug te komen (moet dat verhaal er wel één hebben natuurlijk, dat is hier ook wat problematisch). Je kunt op heel veel manieren afsluiten, ook met een leuke uitsmijter, maar denk daar van tevoren (!) over na en snijd géén totaal nieuwe onderwerpen aan. De slotalinea die je nu hebt geschreven is totaal krachteloos.

Een leuke CE, ik zelf ben niet zo van de koopclubs, ik vind dat altijd maar een makkelijke uitweg zoeken. Ook een rijke rus of arabier zou een club op een gezonde manier kunnen opbouwen, zonder er honderden miljoenen euro's in te gooien. Maar zoals ik zei: een leuke CE, 4 Sterren.

19 mei 2012 om 02:20

Het zou moeten kunnen, maar dat zou jaren duren. Als middenmotor ben je voor een topspeler onaantrekkelijk, alleen het salaris kan dan een rol spelen. Er moet dan ook wel veel geld tegen aan gegooid worden en in een kort tijdsbestek, anders heeft de initiele investering al geen zin.

Het kan dus ook niet anders, trek de lijn door naar Nederland. Vitesse lukt het ook niet om binnen 1 of 2 jaar kampioen te worden, omdat ze te weinig geld er tegenaan gooien. Nu doen ze een beetje investeren, de '' slimme '' weg, maar dit kost tijd en je loopt risico dat de goede spelers weer weggaan. Het moet dus snel, met veel geld. Zo is het nou eenmaal....

Je springt van de hak op de tak, van PSV naar City naar Wenger naar Vitesse naar Feyenoord naar Ajax naar Mcclaren. Je doet de ene na de constatering en zonder hem te onderbouwen huppel je al weer door naar de volgende constatering. Een verhaal wordt niet sterk door over zoveel mogelijk verschillende dingen te vertellen, nee, een verhaal wordt sterk door diep in te gaan op een beperkt aantal zaken.

Daarbij deel je een hoop takken ook nog eens steken onder water uit die al 158.000 keer zijn uitgedeeld. Je laat Mertens weer eens opdraven met een kampioensoverwinning, alle Arsenal-fans moeten eens lekker op hun pik worden getrapt want Wenger is een huilebalk, volgend jaar wordt Ajax weer kampioen en Mcclaren is een idioot, want hij komt te laat het veld opdraven. Als je dan nog een beetje origineel provoceert, kan het leuk zijn, maar dit is niveauloos.

Denk eens na vóórdat je begint met schrijven wat je wil vertellen en breng structuur aan in je verhaal. Als je je verhaal dan ook nog eens naleest (spel- en formuleringsfouten genoeg) en ervoor probeert te zorgen dat minder dan de helft van de lezers geprovoceerd is, ben je al een stuk verder. Je schrijfstijl is op zich namelijk niet heel verkeerd.

Om maar net als jij meteen met PSV te beginnen. je hebt het over menselijk die hatelijk doen. Volgens mij ben jij ook een beetje op je ziel getrapt na dat wij Mertens wel binnen konden halen en jullie dat niet gelukt was. Nu zou ik dat als ik jou was niet zo erg vinden aangezien Ajax ook gewoon een goed team heeft zonder Mertens.

Dan ben ik het totaal niet met je eens. Als clubs als City en bijvoorbeeld PSG alleen maar de beste spelers weghalen voor bedragen waar je ook een redelijk stadion voor had kunnen bouwen vind ik verschrikkelijk. Het is nu een kwestie geworden van wie er het meeste geld over heeft om een beker te kunnen kopen. Daarbij verpest dat niet het nationale voetbal maar dat ook van andere landen, Een club als Psv, Ajax of elke andere eredivisieclub kunnen geen 30 miljoen weigeren van City, terwijl het altijd nog maar afwachten is of je een gelijkwaardige vervanger kan regelen. En clubs als Chelsea geven eigenlijk teveel uit. 270! miljoen? daar kan je 3kwart eredivisie totale jupiler league clubs van kopen. en dat in een seizoen!

Dan ben ik totaal niet geïnteresseerd in je stuk. Of het je schrijfstijl of onderwerp is weet ik niet, maar het helpt je niet echt. Daarbij wilde ik het liefst naar beneden scrollen. Maar omdat ik misschien toch beïnvloed ben door mijn persoonlijke voorkeur zal ik je toch 2 sterren geven wat meer is dan ik eigenlijk wilde doen maar eerlijk is eerlijk het is zeker niet minder dan dat.

lange tijd niet meer zo'n geweldig stuk gelezen, recht uit het hart. ik hou er wel van. is beter dan dat geneuzel in sommige andere stukken. daar val ik soms in slaap bijna. over je mening valt te discussieren, maar je verwoordt hem in ieder geval goed. dat is volgens mij ook de hele essentie vaN een Ce; je mening geven over een onderwerp.

in eerste instantie zou ik je 4 geven omdat je toch nog wat dingetjes over het hoofd ziet, maar ik zie hierboven dat sommige de essentie van een CE volledig missen. ik geef je er 5, maar dan verwacht ik volgende keer weer zo'n stuk.

Leuk stuk! Vooral omdat je begint met PSV en er daarna weer naar refereert als je het hebt over dat je het niet leuk vindt als de maatschappij er voor moet betalen. Ik vind alleen het einde niet helemaal passen. Je liefde voor de underdog past niet helemaal in het plaatje.

Je haalt ook zeker een goed punt aan over dat Chelsea en City nu opeens wel kunnen investeren, na jarenlang in de (financiele) schaduw van bijvoorbeeld United te hebben gestaan.
United heeft op haar eigen manier een enorme hoeveelheid geld vergaard en heeft dit ook decennia lang kunnen uitbuiten. Nu zijn andere clubs aan de beurt.

Tuurlijk, het nieuwe geld zou evenrediger verdeeld kunnen worden maar de voetballerij is een micro kosmos van kapitalisme. Hierdoor kan je echte All-star teams zien spelen met 11 spelers die op de top van hun carriere zitten. Ik heb geen enkel belang bij clubs uit het buitenland. Daarom hoop ik ook dat de entertainmentwaarde enorm hoog is als ik naar de champions league kijk. Dat kan bijna alleen maar met of een overschot aan geld (barca, Madrid, City, United) of een combinatie van talent en geluk (basel, Napoli).

Voetbal gaat mij niet om het geld maar om de entertainmentwaarde. Daarom baal ik er gewoon van als spelers worden verkocht, ook al zit de club in nood en krijgt ze een enorm miljoenenbedrag. Daar heb je als betalende supporter gewoon niks aan. De prijs voor de kaartjes gaat niet omlaag en het team wordt slechter. Ik begrijp werkelijk niet dat je als fan blij kan zijn als je beste spelers voor 28 miljoen wordt verkocht. Ajaxfans die zeggen dat ze Van Der Wiel op de fiets naar Real brengen omdat Ajax er 8 miljoen voor zou kunnen krijgen.

Daarnaast ben ik wel zo eerlijk dat ik wel blij kan zijn voor de kopende partij.

Over je stuk, leuk onderwerp welk tot veel discussie kan leiden. Ik geef je 5 sterren, niet om je schrijftstijl maar omdat je tegen de stroom in gaat en leuke argumenten aanhaalt.

Goeie ce, vond hem interessant en zelf heb ik ook niet zoveel tegen koopclubs.

Waarom heeft Arsenal geen goed beleid vraag ik me af? Moeten ze zichzelf ieder jaar 40 miljoen schuld erbij bezorgen ofzo? Want op dit moment gaat eigenlijk alle winst naar de aflossing van het Emirates Stadium. En mensen vergeten dat een voetbalclub ook een soort bedrijf is.

Leuk onderwerp, maar je hebt mij totaal niet overtuigd. Ik had er persoonlijk meer van verwacht, wat je nu vooral doet is sneren uitdelen, naar Psv, Arsenal en Wenger, en dat is natuurlijk nooit een goed iets.

Even EEN Quote:
Begrijp me niet verkeerd, ik ben geen voorstander van clubs die kopen wat er te kopen valt en daarbij zichzelf in diepe schulden steken. Nee, echter als het geld beschikbaar is zonder de continuïteit van de club in gevaar te laten komen, is het volstrekt logisch om dit te investeren. De bron maakt mij niet uit, zolang het de samenleving geen geld kost.

En hoe denk je dat die sjeik aan zijn geld komt, er is toevallig olie op zijn land gevonden, en alleen de sjeik en zijn familie profiteert ervan, de rest van het hele land niet. Dus in feite kost het de samenleving daarzo wel enorm veel geld. Het is toch bizar dat er daar genoeg mensen zijn die diep onder de armoedegrens leven, terwijl een Sjeik miljarden investeert in een of andere voetbalclub.

21 mei 2012 om 08:56

Dat laatste gaat ook door als hij het niet in een voetbalclub stopt. Neemt niet weg dat ik ook niet eens ben met de schrijver van dit stuk. De schrijver probeert over te komen als een klokkenluider, maar in werkelijk vind niemand zijn inbreng interessant.

Wat ik wel opmerkelijk vind is dat jij termen als : Idiot, Huilebalk en Pikjes mag gebruiken. En dat ik soms mijn CE weleens terugkrijg omdat er 2! spelfoutjes inzitten, of cijfers niet als woord zijn uitgeschreven. Best typerend

Dan over je stuk: het onderwerp is leuk en je schrijfstijl is meeslepend, ik zou me alleen wel wat meer focussen op 1 hoofdonderwerp. Dus dingen als Mc Laren en Underdog etc weglaten. Nu gaat het teveel van de hak op de tak.

Persoonlijk heb ik helemaal niks met koopclubs, omdat ik vind dat je aan de top moet komen door opleiding, vakmanschap en op die manier groeien. Nu komen clubs aan de top die gewoon een grote zak met geld krijgen zonder hier voor iets gepresteerd te hebben. Daarnaast is in 1 klap de jeugdopleiding zinloos bij een koopclub dus profiteren ze volledig van het vakmanschap van anderen. Als ze morgen Roda JC 500 miljoen geven spelen die ook mee voor de CL en dat vind ik gewoon niet kunnen. Maar ja ieder zijn smaak.

19 mei 2012 om 14:23

geen spectaculaire ce, maar op sommige punten ben ik het wel met je eens.
eigenlijk zou ik 3,5 ster willen geven maar dat kan niet dus ik geef er 4.

er wordt gezegd: provocatie, provocatie, maar ja, je geeft alleen maar je mening.

Het is jammer dat je zwak beargumenteert, want ik ben altijd wel down om dit soort discussies te voeren. Echter nodigt je stuk daartoe niet uit. Je schrijfstijl is ook erg slordig; je zinsopbouw kan zo veel beter en eigenlijk de eerste zin van je ce is waardeloos.
Overigens zie ik 1 grote contradictie: je zegt dat het je natte droom is om Swansea de cl zien te winnen, maar je geeft af op Arsenal omdat ze volgens jou geld zat hebben om goede aankopen te doen ? Dit klopt natuurlijk niet, Arsenal heeft niet een onbeperkte bankrekening. Het is eigenlijk Swanse maar dan in het groot. Ik heb dan ook gewoon staan klappen toen Swansea van arsenal won in januari en deed dat niet cynisch; nee integendeel. Het was een puike prestatie!

Leest goed door, maar je haalt bepaalde clubs en mensen te hard neer. Nergens goed voor.
Wenger gaat nu weer een beetje investeren en misschien dat Arsenal weer prijzen gaat winnen, misschien niet. En het is zijn filosofie en hij heeft daar in zijn carrière genoeg succes mee gehad dusja.

2 sterren.

Het begrip club Expert wordt blijkbaar niet zo nauw genomen. Er valt weinig expertise terug te zien in dit artikel helaas, niet over de clubs noch over argumentatie in het algemeen.

Vind het wel gewaagd dat je je zo durft op te stellen dan..

19 mei 2012 om 16:45

Ik ben het helemaal met Porter eens. Ik wil er alleen nog even aan toevoegen dat je onnodig veel provoceert. Een voorbeeld is die laatste zin over Steve Mcclaren, gewoon weglaten, dit is totaal onnodig. Zo zijn er nog wel meer provocerende stukjes uit je CE te halen.

Is dit wel een clubexpert je praat over zo veel clubs. Arsenal, Man City, Ajax, Psv Chelsea?

Zoveel woorden gebruikt om niks te zeggen.

Oke wat is nou de Charme van een koopclub? je doet meer provoceren dan je onderwerp te onderbouwen.

Of-topic: Hoe kan ik ook een CE schrijven hoe moet ik een clubexpert worden? heb een leuk stuk over Psv.

19 mei 2012 om 18:34

Daarvoor moet je een mailtje naar VZ sturen met daarbij motivatie e.d., en je eerste stuk moet worden gekeurd. Maar je hoeft niet bang te zijn om afgewezen te worden, ik heb de meest belachelijke idioten een stuk kunnen zien plaatsen, dus dat moet iedereen lukken. Gelukkig kunnen de leden zelf vaak beter beoordelen ;

Sorry, maar dit is een van de slechtere clubexperts van de afgelopen tijd. Waar ze vroeger nog bedoelt waren om anderen echt te informeren over clubs en echt specifieke dingen aan te tonen door middel van een goede argumentatie lijkt het nu meer alsof iedereen lekker een persoonlijk columnpje kan schrijven over wat hij wel en niet leuk vindt.

Ook dit stuk bestaat weer voor de helft uit onnodige beledigingen en provocatie, nauwelijks gesteund door enige vorm van argumentatie. Je haalt bijvoorbeeld Arsenal naar voren als een voorbeeld, om dan anderhalve alinea vol te maken met clichés, provocaties of gewoonweg onwaarheden. Het enige punt dat je er uiteindelijk mee lijkt te willen maken is dat Arsenal gewoon goed financieel beleid voert, behalve op het punt waar het op het uitgeven van het geld neerkomt. Dat dit gewoon een verschil in filosofie is kan er bij jouw niet in, nee, jij zit goed en bij Arsenal zijn ze allemaal dom en blind. Dat is ook de reden dat zij al 15 jaar steevast in de top-4 eindigen, en jij achter je computer gif zit te spugen op hen...

En dan komen we nu aan bij de andere helft van je stuk, het gedeelte wat je de lezers wilt duidelijk maken. Dat er een charme bestaat voor koopclubs, daar kan ik mee leven. Dit zal zeker zo zijn voor de fans. Dat je dan een volslagen idiote argumentatie erbij haalt is dan weer minder. Je praat erover alsof je alles over de financiële kant van het voetbal weet, terwijl dat niet zo is. Je lijkt dingen aan te nemen zonder uit te zoeken of ze waar zijn en in je hele argumentatie is nauwelijks iets te vinden dat onderbouwd lijkt te zijn met feiten. Je onwetendheid over de financiële voetbalwereld blijkt maar weer eens uit deze zin:
"de bron maakt mij niet uit, zolang het de samenleving geen geld kost."
Het betaald voetbal kost de samenleving bakken vol geld, en de koopclubs die jij hier zo loopt te propageren zorgen alleen maar dat het erger wordt. Een simpel voorbeeld: Een rijke koopclub als City zorgt er voor dat de prijzen op de transfermarkt flink stijgen, evenals de spelerssalarissen. Zij brengen immers veel nieuw geld op de markt, en betalen vaak meer dan de eigenlijke waarde van die spelers omdat zij toch genoeg geld hebben. Doordat zij echter teveel betalen komen de verhoudingen scheef te liggen, en nemen andere transferkosten ook toe, zonder dat de inkomsten van alle andere clubs toenemen (behalve bij de paar waar de koopclub heeft toegeslagen). Kortom, de prijzen stijgen meer dan de inkomsten stijgen, en vooral voor de kleine clubs is dit erg nadelig. Zij komen in geld tekort, en deze noodlijdende clubs worden vervolgens weer gered door gemeentes en andere geldschieters die dus weer geld in deze bodemloze put moeten stoppen, geld dat anders in de samenleving was gestopt.

Wil ik hiermee zeggen dat alles de schuld is van de koopclubs? Natuurlijk niet, maar zij zijn wel een belangrijke katalysator in het steeds meer geld opslokkende voetbal. Als je je meer in dit soort zaken zou interesseren zou je misschien een beter stuk kunnen schrijven dan dit, wat samenhangt uit provocaties, beledigingen en loze uitspraken. 1 ster krijg je niet, omdat je schrijfstijl zelf in principe uitstekend is.

PS: Als je je meer hierin wilt verdiepen, ik heb mijn profielwerkstuk over de financiële voetbalwereld geschreven. Misschien handig om eens te lezen, voor je weer zoiets als dit schrijft. Stuur gewoon een PM als je het wil.

Beste vriend,

Je zegt 't niet over PSV te gaan hebben, maar besteed er vervolgens toch 3 regels aan.

Luister als Ajax destijds niet genereus (dus Zonder er iets voor terug te hoeven geven in de vorm van een onderpand) was gesteund door EN de gemeente Amsterdam, EN de Provincie Noord Holland EN de Rijksoverheid, hadden jullie nog steeds in die bouwval op de Middenweg gezeten.

In dat wangedrocht zat echter in een steen meer sfeer en traditie dan in die hele sporthal aan de Zuidas ooit zal ontstaan. Hoogstwaarschijnlijk ben jij echter van de internetgeneratie en niet van de wandelingetjes van het station naar jullie toe. Geeft niet hoor. Wel op tijd naar bed vanavond.

Clubexpert? Laat de nietszeggende inleiding die je eigenlijk aankondigt niet aan te komen, de gehele provocatie over Arsenal en Arsene Wenger en het gehele slecht geïnformeerde stuk over olievelden die de samenleving wel degelijk iets kost achterwege en het enige wat overblijft is een gekke opiniestuk wat niet tot nauwelijks goed gefundeerd is over.

Mooi stuk man, goed geschreven!

Wenger wilt wel uitgeven, maar het bestuur doet daar moeilijk over. Je kent je feiten niet eens en toch durf je arsenal te bekritiseren

Jammer dat je zo moet provoceren. Op zich een interessant onderwerp dat je niet eens al te slecht uitwerkt, maar je bent echt veel meer bezig met het provoceren naar andere clubs en hatelijke opmerkingen te maken. Je begint je tekst dat je het niet over PSV gaat hebben, om vervolgens een negatief betoog te geven over Psv, overigens ook nog eens je intro, die verder dus ook totaal los staat van de tekst. Vervolgens doe je hetzelfde over een Arsenal.

Verder is het slot van de tekst ook niet sterk, waar je een conclusie zou verwachten, maar die niet geeft.

Het stuk kan stukken beter dan dit stuk met ongeveer alleen maar provocaties. Jammer.

Het gaat de laatste tijd helaas helemaal niet zo goed in financieel opzicht bij Arsenal. De woningen die op de plaats van Highbury zijn gebouwd zijn moeilijk te verkopen sinds de ineenstorting van de huizenmarkt.

Daarbij komt ook nog eens dat Kroenke, de huidige eigenaar, met al de andere teams die hij bezit (zoals de St. Louis Rams bijvoorbeeld) streeft naar winstmaximalisatie en niet naar sportief succes. Dat is ook niet zo vreemd omdat hij van de Chicago School of Economics is. Andere mensen die hiervan afstudeerden zijn onder andere verantwoordelijk voor de Junta's in Chili, Argentinië en Brazilië.

Verder vind ik het een rommelig geheel waarin heel veel verschillende dingen door elkaar aangehaald worden en eindig je met een wens die totaal contradictoir is met hetgeen je in het gehele stuk hebt beschreven. Tel daar de nodeloze provocaties bij op (wat heeft Mcclaren hier mee te maken?) en ik kom uit op twee sterren.

Geld maakt toch wel kampioen

je hebt een nietszeggende inleiding
zeikt elke club en fan bijna af en je vertelt nog niks over de charme van de koopclub, alleen dat een club met geld meer kan,
superslecht stuk

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Manchester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Liverpool1411
3.Chelsea1310
5.Everton135
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
R. SterlingAanvaller61
R. MahrezAanvaller51
Ferran TorresAanvaller42
S. CarsonKeeper00
N. AkéVerdediger20
Z. SteffenKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester City.

In de wandelgangen

Maandag 27 september
Een afvaardiging van Ajax zat afgelopen zaterdag op de tribune voor Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren