Gaan jullie of moeten wij weg blijven?

Supporter zijn van De Graafschap. Dat gaat met bloed, zweet en tranen. En het afgelopen seizoen zijn het vooral zweet en tranen die er vloeien. Allemachtig, wat een drama was het afgelopen seizoen op de Vijverberg. Met degradatie als gevolg. En het zweet en de tranen staan op het gezicht van de supporters in plaats van bij de spelers.

Ajax, Feyenoord, PSV, AZ, FC Twente, allemaal kwamen ze vroeger, zoals ze in de Achterhoek zeggen: Met stront in de broek naar Doetinchem. Vroeger kregen we dan een flinke werklust te zien, een speler die hard werkt voor elke plag gras in het stadion. Vroeger wisten de spelers nog wat d’ran was. Vroeger... Ja, vroeger. Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Maar het lamlendige, antivoetbal dat wij als supporters van De Graafschap gezien hebben het afgelopen half jaar was gewoon beschamend. Dat deed pijn aan onze ogen!

Ik wil met deze clubexpert het functioneren van ons bestuur eens nader toelichten. Het lijkt wel alsof ze daar een gigantische vriendjespolitiek hanteren. Alsof binnenskamers alles eerst afgestemd wordt wat er naar buiten gebracht wordt en iedereen houdt zich eraan. En dan voor de supporters een supportersavond organiseren, welgeteld 72 minuten ervoor uittrekken en ze dan afschepen met die verschrikkelijke standaard antwoorden als: “Daar kan ik nog geen uitspraken over doen”; “Daar wordt aan gewerkt”; “We nemen het in overweging; het onderzoek is nog in volle gang.” Bijvoorbeeld bij het onderzoek voor kunstgras in stadion de Vijverberg. Wij supporters willen GEEN kunstgras. Wij zijn een boerenclub, daar hoort geen kunstgras bij. Ik heb al horen zeggen: Leg er een grasmat neer, voor mijn part laat je een stel koeien het gras gelijk grazen na de wedstrijden en ze de mat vol schijten. Zelfs dat is beter dan kunstgras.

Nu hebben wij na de degradatie weer een bericht van onze algemeen directeur Henk Bloemers voorgeschoteld gekregen. “De prijzen van de nieuwe seizoenskaarten gaan uiteraard naar beneden”. Ja, dat lijkt me logisch in de Jupiler League. Vorig seizoen betaalde ik € 218, aankomend seizoen € 190. Een vermindering van € 28. Maar als je dan kijkt naar de kaarten voor de jeugd. Afgelopen seizoen € 55, aankomend seizoen € 99. Een verhoging van € 44! Vader met zoon is gewoon € 16 duurder uit in de Jupiler League. Hoezo de prijzen van een seizoenskaart gaan omlaag?

In het blad Voetbal International zegt Henk Bloemers dat er geen enkele speler een clausule in zijn contract heeft staan, dat ze bij degradatie allemaal mee gaan naar de Jupiler League. De Gelderlander vermeldde gisteren dat er wel degelijk vier spelers zijn met een clausule in hun contract. Het betreft hier keeper Yves de Winter; en drie aanvallers Michael de Leeuw, Rydell Poepon en Soufiane El Hassnaoui. Wie moet ik nu geloven? Onze algemeen directeur? Die ons al jaren bergen goud gelooft? Maar ons het afgelopen jaar gewoon een berg stront voorgezet heeft. Of de Gelderlander?

Henk Bloemers heeft na het kampioenschap van het seizoen van 2009/10 ook gezegd nooit meer kampioen te willen worden in de Jupiler League. Welk beleid hebben ze daar gevoerd dat het nu toch weer zover heeft moeten komen dat we komend seizoen toch weer spelen op de Langeleegte, De Geusselt en op Sportpark Schoonenberg.

Ons nieuwe stadion komt er niet. Ik weet niet wat de voorzitster Clemence Ross-Van Dorp allemaal gedaan heeft het afgelopen jaar, maar het is niet erg bevorderlijk geweest. De haalbaarheidsonderzoeken en onderhandelingen met de grondeigenaar die tot niets uitwezen en op de meest perfecte locatie binnen Doetinchem nu het nieuwe politiebureau gebouwd gaat worden.

Ik durf te verwedden, dat enkele De Graafschap-supporters hier, weten wie er in de Raad van Commissarissen zitten. Ik ben zelf Graafschap-supporter in hart en nieren, maar ik ken ze ook niet! Zelfs ik heb nog nooit één woord van ze vernomen. Wat doen zij de hele dagen eigenlijk? Ik zou het werkelijk niet weten. Met als toppunt de uitspraak: “Wij gaan de lijn doorzetten die we nu ingeslagen zijn!” Voor ons supporters een heerlijk vooruitzicht! We gaan door met deze belabberde werkwijze. Elke week met tien man in de 16-meter hangen tegen FC Oss, FC Eindhoven en Cambuur Leeuwarden en dan maar hopen op geen tegengoal en ultradefensief spelen.

De Graafschap over tien jaar: We spelen in de Topklasse tegen Rijnsburgse Boys, Spakenburg en de IJsselmeervogels, mochten zij nog niet gepromoveerd zijn. Want het uitgangspunt was doorgaan op de weg die we ingeslagen zijn. Bestuur, doe wat aan je geloofwaardigheid en kom je uitspraken na. Er wordt altijd gezegd: Deze club is van de supporters. Zij zijn belangrijk voor ons, zij geven ons uitstraling en maken ons zoals we nu zijn! Een fijne club, gemoedelijke supporters die altijd achter de club blijven staan. Maar nu stoppen wij ermee. Wij blijven achter de club staan, maar niet achter dit bestuur. Het wordt hoog tijd dat er een frisse wind gaat waaien door onze club. Stapt het bestuur niet op, dan zal de Vijverberg aankomend seizoen stil zijn, muisstil tijdens de thuiswedstrijden. Velen zullen hun seizoenskaart niet verlengen als jullie aanblijven.

Henk Bloemers heeft gezegd: Ik wil deze kans met twee handen aangrijpen. Meneer de directeur, een ontslagbrief schrijven willen wij ook nog wel voor u doen. Dat kunnen wij op een viltje voor u zetten! Met alle goede referenties en dergelijke. Zodat alles en iedereen wat de Graafschap een warm hart toedraagt weer met beide voetjes op de grond komen te staan. En niet meer hoeven te geloven dat u van onze club een stabiele middenmoter gaat maken. Ja, voor in de Jupiler League bent u op de goede weg, maar wij twijfelen eraan of u de juiste man bent om dat te realiseren in de Eredivisie. Ga op deze manier door, dan bent u de steunpilaar van de club kwijt!

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 14 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 2700+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door shabroek)

Sterk stuk! Ik ben t der totaal mee eens, verbaast me wel dat je het aankoopbeleid van afgelopen jaar er niet in verwerkt hebt, dat was ook één groot drama!!

Toch blijf ik positief en zal ik als echte superboer altijd achter m'n cluppie blijven staan!

19 mei 2012 om 11:56

@ Msuperboer

Dankjewel voor de complimenten! Dat allereerst.

Wat betreft het aankoopbeleid. Het klopt. Dat dat ook een groot drama was. Maar... Ik wilde het stuk niet te lang maken. Dit zijn al ruim 900 woorden. Ik denk dat de clubexpert dan te lang wordt als ik daar nog over geschreven had.

Maar aan de andere kant. Ik ben ook op het Graafschapforum actief, men noemt mij daar het beschermengeltje van Xhelil Abdulla.

Het is een grote fout geweest van Leen Looyen om hem te halen als versterking voor in de eredivisie. Maar als deze jongen aankomend seizoen in de Jupiler League het vertrouwen krijgt en men hem laat spelen op zijn plek centraal in de verdediging, denk ik dat het een heel goede speler wordt. Ik denk dat men over hem te vroeg oordeelt. Communicatie was een groot probleem, vandaar geen directe versterking, terwijl we die nodig hadden. Hij is afgeschreven na die fout in Almelo afgelopen seizoen.

Hij heeft een beetje Champions League ervaring (hij is gehaald vorig seizoen na de wedstrijden in de CL, Tevovo werd kampioen in de JL van Macedonie, en jaar later ook in de hoogste divisie daar, eerste voorronde met Tevovo tegen Rode Ster Belgrado thuis 0-1, in Belgrado 4-1), ik heb overigens hier ook een stuk geschreven over hem. Genaamd: Mag ik u voorstellen aan? Ik blijf positief over deze jongen. Want hij is pas 19 of 20. Hij is nu geblesseerd aan zijn nek geloof ik, weet het niet zeker.

Xhelil heeft gezegd dat ie er voor wil gaan. En ik zie het er ook wel voor aan dat ie dat ook wel doet. Maar dan moet ie wel een kans krijgen.

Dit is voor mij een dilemma. Ik wil Xhelil niet afkraken, omdat ik vertrouwen in die jongen heb, maar anderzijds heb je gelijk.

20 mei 2012 om 15:35

We kunnen zeker nog niet goed over Abdulla beoordelen. Maar ik vind dat je hem nooit had moeten halen voor het salaris wat hij krijgt. Daarvoor had je ook drie andere talentvolle verdedigers kunnen halen. Dat vind ik gewoon een fout van De Graafschap. Bovendien is het niet goed voor de sfeer in de groep.. Zelfde verhaal voor Sreckovic.

Ik las de titel en dacht maar één ding; De Graafschap. Je stuk zit goed in elkaar en vooral het einde vind ik erg sterk. Ze bakken er niks van en als ze er iets van kunnen gaan ze weg. Ik zou persoonlijk nog wel willen weten waar jij op hoopt inzake de nieuwe trainer. Maaskant? Booy? Kraay JR? Ik hoorde zelf dat ze bezig waren met de trainer van Achilles uit de topklasse

19 mei 2012 om 12:00

Maaskant heeft een contract getekend in Amerika in Texas ergens, dat word niks.
Hans Kraay Jr heeft getekend bij JVC Cuijk, dat wordt dus ook niks.

Ik hoop op een trainer die bij ons past. Ons laat zien dat ie weet wat d'ran is, spelers beter kan maken, en niet zo ultradefensief gaat voetballen.

Het schijnt ook dat namen als Jimmy Calderwood (gae) en Alfons Groenendijk (den Bosch) rondcirculeren. Ik weet het zelf niet, eigenlijk.

Een apart feit is... trainers met de achternaam die beginnen met een K... hebben het altijd goed gedaan bij ons, zie: Kalezic, Kistemaker, Korbach, Körver...

Hoe kan het zo zijn dat zo'n mooi clubje zover is afgezakt? Toen ze in de Eredivisie kwamen deden ze het altijd behoorlijk goed en kwamen sommige ploegen met angst naar De Graafschap. Ik volg De Graafschap niet zo heel goed. Maar het laatste seizoen was dramatisch. Geen inzet ze speelde bang voetbal. Veelste veel op eigen helft. Ik ben zeer benieuwd of het nog goed gaat komen. Want er moet heel veel gebeuren daar! Ik kan de supporters wel begrijpen. Die werken iedere dag om deze vertoning te mogen zien. Hopen dat het in de Jupiler Leage beter gaat. En dat ze weer kampioen worden!

Top stuk.
Ben het er als fanatieke superboer 100% mee eens. Helaas maken passanten onze club kapot en hopelijk stellen ze in ieder geval een trainer aan die durft en misschien zijn bek eens open trekt.
Kan ook niet begrijpen dat ze Roelofsen nog assistent laten zijn maar dat terzijde.
Gelukkig gaan er binnenkort een groep met fanatieke supporters een gesprek aan met het bestuur en kan me niet voorstellen dat die supporters weggaan zonder dat er concrete afspraken worden gemaakt en/of iemand zijn biezen pakt. En anders is het maar tijd voor een Achterhoekse revolutie.

Geweldig stuk! Dit bestuur moet nu weg!

Al jaren gaat dit zo. Neem nou het kampioenschap in 2007. De Graafschap promoveert en blijft redelijk simpel in de Eredivisie, het had spelers als Powel, Schöne, van Fessem en de Groot. Na dat goede seizoen vertrokken ze allemaal! Wie kwamen er in de zomer voor terug? Abdelhali Chaiat, Stafan Postma, Jason Oost, Peter Jungschläger. Allemaal Eredivisie onwaardige spelers! Daardoor is de Graafschap gedegradeerd. Gelukkig promoveerde de Graafschap direct weer! Met spelers als(opnieuw) Powel, Bargas en Wormgoor. De Graafschap bleef redelijk simpel weer in de Eredivisie. Maar toen de Graafschap besloot niet met Kalezic te verlengen, werd de weg terug naar de Jupiler League ingezet. Hoe kan de Graafschap het maken om zo'n goede trainer weg te doen! Ik had al veel langer voor Looyen eruit gekozen, maar nee, het bestuur luisterde naar hem. En met welke superaankopen kwam hij? Screckovic, Dulee Johnson, Abdulla: drie niet Eu-spelers die dus een paar ton per jaar opstrijken, terwijl er veel betere spelers in de Jupiler League spelen, bijvoorbeeld van de Ouweland, daar hadden ze niet mee verlengt. Spelers als Bargas lieten ze transfervrij vertrekken, Peter Jüngslager eveneens, die nog best bruikbaar kon zijn. Jordy Buijs, hebben ze geen goede vervanger voor gehaald. De Graafschap wist dat het tegen degradatie moest vechten, maar toen in de winterstop Vvv-venlo en Excelsior zich prima versterkten, haalde de Graafschap bijna niemand! Vermouth, Badibanga en Jansen, op de laatste na had geen een voetbal-volger die namen ooit gehoord. Ze vielen uiteindelijk niet tegen, maar die Roelofsen met z'n betonvoetbal moest juist de speler met de beste dribbel uit de selectie gooien, Badibanga. Ook gebruikte hij Vermouth niet goed (herinner me een wissel, volgens mij tegen Feyenoord). Jansen bleek een top-jupiler League speler te zijn. De Graafschap heeft geluk gehad dat het Excelsior nog onder zich hield, maar het had heel anders kunnen lopen.

Elke keer gaat het zo: Kampioen Jupiler League, simpel lijfsbehoud, keihard degraderen. En dat nu voor de tweede keer. Dit gaat waarschijnlijk ook voor de derde keer gebeuren op deze manier. Dit kán toch niet?

Van mij krijg je vijf sterren, omdat ik op Feyenoord na een grote liefde voor de Graafschap heb, een Winterswijker (achterhoek )ben en omdat dit beleid nú weg moet.

Goeie CE en ik ben het absoluut met al je punten eens.
Wat ik jammer vind is dat je niet dieper op de bestuurlijke crisis bent ingegaan. Want het gaat niet een paar jaar nu zo, het gaat al tientallen jaren zo. K'had graag wat voorbeelden gezien.

En dat stuk van De Graafschap over 10 jaar hoeft er van mij part niet bij. Dat trek je zelf wel als conclusie als De Graafschap met dit beleid doorgaat.

Absoluut mee eens, een paar jaar geleden kwamen Twente en Psv nog met een gelijk spel uit Doetinchem weg en speelde de Graafschap gewoon leuk voetbal, vooral bij het vorige seizoen 2010-2011.

Als je aan het begin van het seizoen begint met meneer Ulderink en deze allemaal aankopen belooft moet je dat nakomen. Geen enkel beloofde aankoop is doorgegaan. Het is dan niet zo apart om onderin te bungelen met deze spelersgroep. leen Looyen is hiervoor verantwoordelijk samen met Henk Bloemers, wel heel erg makkelijk om dan de trainer weg te sturen. Al met al heeft het treurige beleid er voor gezorgt dat ze wederom in de jupiler league mogen uitkomen, met henk bloemers aan het roer zitten ze daar de komende jaren ook nog wel.

Goed stuk en helemaal terecht! Als ik dit lees begint mijn bloed wéér te koken, dit bestuur moet oprotten!!! Ik kijk nu echt met jaloerse ogen nasr bijvoorbeeld RKC, die met enkele huurlingen en goede aankopen nog strijden voor Europees voetbal... Ook de tijd met Kistemaker en daarna Korbach denk ik met heel veel weemoed aan terug! Waar is die prachtige tijd gebleven? Wanbeleid, de tranen schieten weer in m'n ogen... Graafschap i love you!

Werkelijk een erg goed stuk, vooral omdat je echt je De Graafschap-hart laat spreken en dit perfect verwoordt. Geen minpunten aan te merken.

ik weet dat er sinds een paar maand ( eind 2011 ) gesprekken voeren tussen tiental supporters en het bestuur/rvc.... dit zijn hele pittige gesprekken, over het beleid wat gevoerd is en wat wij als supporters willen zien...

het bestuur heeft aangegeven dat zij Niet op stappen, maar ik kan iig zeggen dat het geen garantie is dat zij daadwerkelijk allemaal blijven deze zomer...

ook is het voor 99% zeker dat er 1 of 2 personen van deze groep een plek krijgt binnen de rvc ...

( het betreft hier mensen die tot de oude garde spinnekop behoren )

Geweldig stuk!!! Ik ben het helemaal met je eens. Gister dacht ik nog, komt er nog iemand met een clubexpert over de graafschap over degradatie, bestuur enz. Maar nu is die er. Ik hoop dat die bloemers deze clubexpert ook leest . Van mij krijg je 5sterren

Beste Lievanne.

Ik ben het helemaal met je eens! Eigenlijk ben je nog behoorlijk soft, als je begrijpt wat ik bedoel ;
Opdonderen met dit bestuur! We hebben nieuwe mensen nodig, want dit hoopje heeft aangetoond dat ze er niks van gebakken hebben.

Onze meningen over Abdulla verschillen behoorlijk van mening, maar dat maakt niks uit. Mocht deze jongen echt zo goed zijn, dan vind ik het al belachelijk om Muslu's contract niet te verlengen. Volgens mij is/was Muslu erg belangrijk tbv de coaching en de communicatie naar Abdulla toe. Buiten het feit dat Ik Muslu gewoon een basisspeler vind voor ons. Hier kunnen jochies zoals Evers, vd Pavert en Jansen een hoop van leren.

Zoals ik al zei: het stukje 'aankoopbeleid' dat mis ik, maar vind het een erg goed stuk! Hoe is het nou mogelijk dat een El Hassnoui of De Leeuw voor een prikkie weg kunnen? Wat stelt een contract nou voor dan?
Persoonlijk vind ik het onbegrijpelijk om spelers als Kujala en Overgoor te laten vertrekken. Deze spelers zijn in mijn oogpunt absoluut een meerwaarde.

Net als de laatste 20 jaar blijf ik maar weer gaan (met veel plezier). Hopelijk word sfeer op de Groenendaal beter door de verhuizing van de BT en blijft de Spin-side vocaal bestaan. Wel denk ik dat we maar tussen de 6.000 en 7.000 seizoenkaarten verkopen. Het publiek is het zat en laat zich naar jaren niet opnieuw in de maling nemen.

Mooi stuk!!! Waarom halen ze Kalezic niet terug, die heeft het 2 jaar terug fantastisch gedaan, zonder betonvoetbal, en ze zijn gewoon met gemak in de eredivisie gebleven. Ik heb toen alleen gelezen da de werkrelatie niet optimaal was, maar wat boeit dat als die man je in de eredivisie houd of ervoor zorgt dat je volgend jaar weer promoveert.

19 mei 2012 om 18:01

Roelofsen & Kalezic kunnen niet door een deur. Contract van Roelofsen loopt nog tot 2016 dus daar zijn we voorlopig nog niet van af.

Hartstikke leuk stuk om te lezen, goed in elkaar gezet en ik ben het ook nog helemaal met je eens!

Goed stuk. Ik had altijd vernomen dat Guus Hiddink weer terug zou komen naar De Graafschap op gegeven moment. Iemand enig idee wanneer dat ervan gaat komen? Of zien we hem terugkeren tegen de tijd dat hij niet meer zelfstandig het veld kan betreden.. Bij Cafe Janssen zit hij zo nu en dan nog wel, maar daar heb je weinig aan!

Heel goed stuk dat het gevoel van iedere Superboer weergeeft.
Als trouwe supporters verdienen wij meer, veel meer. Het stadion zit altijd vol, we zeuren niet bij verlies, zolang er maar lekker gevoetbald wordt. Dat hebben we dit seizoen niet gezien. Daarbij zit er nog een stel clows in het bestuur dat niet weet of er lucht of zand in de bal zit.
Volgend seizoen gelijk weer promoveren is wat iedere supporter hoopt, maar is het goed voor de club??
Het bestuur moet weg, Guus kom noar huus en bouw onze club weer op
Dromen zijn bedrog?

Ik begrijp je emoties, zeker na de degradatie en het bedroevende spel van de afgelopen periode.
Ik vind echter wel dat je wanneer je een clubexpert schrijft en zeker als je het gaat hebben over de organisatie, in dit geval het bestuur, je even duidelijk moet uitsplitsen hoe het in elkaar steekt met een RVC (7p), Directie (alg Dir), een dagelijks bestuur en een aantal medewerkers.
Waar je praat over het bestuur benoem je directie en Rvc. Dit vind ik persoonlijk ietwat zwak.
Ben het met je eens over een aantal gemaakte fouten, maar vervolgens zou je minder uitvoerig het individuele transferbeleid en vertoonde spel moeten betrekken, want dat is iets wat enkel door het bestuur beinvloedt wordt met het aanstellen of deurwijzen van een trainer. De keuze om Ulderink te laten vertrekken was begrijpelijk. Aanstellen van Roelofsen een groot drama. Ook hem een dergelijk langlopend contract geven is verwijtbaar.
Vraag me echter af of het transfeerbeleid verwijtbaar is. Denk dat dit de uitdraging is van de visie, wat een bestuur/directie/rvc als leidraad voor het gevoerde beleid heeft gebruikt, al zou het nog ietwat meer op regio en jeugd gericht kunnen worden.
De beslissingen aangaande mogelijk kunstgras, seizoenskaarten dermate laten stijgen of de stadionperikelen zijn natuurlijk verwijtbaar al zou er wat meer informatie moeten zijn over het stadion voor hier een oordeel over te vellen...
Al met al wat teveel (begrijpelijke) emotie en ik hoop als voetbalsupporter oprecht De Graafschap snel terug te zien keren. Aanvallend werkvoetbal is met dit team zeker mogelijk. Coach met ballen ervoor die hiervoor staat en dan op naar een nieuwe periode van superboeren-glorie

Zeer mooi stuk, eigenlijk teveel moeite, want het zal toch niets helpen. De plaat die Ross, Bloemers etc. voor hun hoofd hebben is zo dik, daar komt niemand doorheen.

Ik heb nu vijf jaar een seizoenkaart en bij de vorige degradatie heb ik wel een seizoenkaart genomen. Nu doe ik dat (nog) niet. Dit is zo'n beschamend seizoen, eentje met weinig werklust, dat ik erop afgeknapt ben. En de prijzen van de seizoenkaarten vind ik daarnaast nog erg hoog.

Zeer goede column, een van de betere die ik hier gelezen heb.

Even over dat nieuwe stadion: wat ben ik blij dat die er niet komt! In mijn ogen is de Vijverberg het aller mooiste stadion, samen met de Adelaarshorst en wijlen Oosterpark. Vroeger toen de seizoensgids van VI er eindelijk was, keek ik altijd naar de foto van dat prachtige stadion van jullie. Al dat bos er om heen, dat schitterende blauw en wit, die mooie naam... Voor mij was dat hét voorbeeld hoe een voetbalstadion er uit moest zien en dat was ook het stadion wat ik probeerde na te bouwen met lego.

Ik begrijp ook donders goed dat het voor de toekomst van De Graafschap een must is om een nieuw stadion te hebben. Maar toch... Geregeld heb ik nog dromen over het Oosterpark: dat was ons stadion. Nergens in de wereld stond zo'n stadion als hier. Toen we weggingen naar de Euroborg werd ons verteld dat het dat was of faillissement. Daarnaast waren de sportieve successen (europees voetbal, 'kampioenskandidaat' leuk en verbloemden het gemis. Eigenlijk moet je concluderen dat het niet anders kon en de verhuizing een zegen voor FC Groningen was.

Wij hebben - net als jullie - een klote seizoen gehad. En als we naar de begroting kijken lijkt het mij eigenlijk onmogelijk dat de ambitie, "een aanval op de top 5", verwezenlijkt gaat worden. Eerder zie ik ons de komende 20 jaar in de Eredivisie blijven, misschien 1 of 2 keer Europees maar vaak grauwe middenmoot.

En dan denk ik terug aan het Oosterpark. We degradeerden er, we promoveerden er en terwijl er in Arnhem en Amsterdam poppodia op industrieterreinen gebouwd werden, speelden wij nog gewoon in onze woonwijk. Claus Boekweg, Raymond van Bronckhorst en Rolf Landerl speelden er. Spelers die de Eerste Divisie nog niet waard waren, maar ze hielden ons in dankzij hun strijd in de Eredivisie.

Nu spelen we in zo'n poppodium. Halen we voor 2,5 miljoen een Deen op die zonder te presteren aangeeft genoeg van Groningen te hebben. Als ik kijk naar spelers met wie ik me écht verbonden voel van de afgelopen seizoenen (nevland, Danny Buijs, Levchenko) concludeer ik dat ze allen nog in het Oosterpark hebben gespeeld.

Wat ik probeer te zeggen, denk ik, is dat de prijs voor succes hoog is. Ja, een nieuw stadion gaat jullie helpen om een stabiele middenmoter te worden, maar tegen welke prijs? Ik zou er alles voor over hebben om de Euroborg plat te branden (wat sommigen ook geprobeerd hebben, haha) om het Oosterpark terug te krijgen. Misschien is het egoïstisch, maar ik gun jullie nooit een nieuw stadion!

P.s. ik ben brak en moet ergens heen, dus zinnen in dit stuk zullen niet lekker lopen en het zal vol zitten met spelfouten. Ik merk dat het onderwerp me wat doet, dus misschien zullen jullie het binnenkort nog hier op Voetbalzone zien als mijn eerste Clubexpert!

Vergeet als supporter van een dergelijke club nooit dat er maar 18 ploegen in de Eredivisie kunnen spelen. Soms ben je gewoon een seizoen niet goed genoeg, pakken de gokjes van de scouting niet goed uit. De scouting die toch spelers zal moeten halen, omdat de supporters anders ook boos worden.

Er is een beperkt budget en als Willem II fan heb ik de afgelopen jaren wel gemerkt dat je geen geld moet uitgeven dat er niet is, ook al leidt dat tot degradatie.

En weer een jaartje bovenin Jupiler League is toch ook leuk?een uitwedstrijdje bezoeken kan weer eens, je wint vaker. Clubs als De Graafschap, Vvv, Zwolle, Sparta, Willem II, zullen de komende jaren wel een aantal keren op en neer gaan tussen de Eredivisie en de Juplier League. Zelfs Nac, Nec, Utrecht enz zullen er misschien in de komende 10 jaren wel een keer aan moeten gaan geloven, dat is voetbal. En dat maakt het mooi.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

De Graafschap

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
J. SchuurmanMiddenvelder250
R. SeuntjensAanvaller2513
D. van MieghemAanvaller238
E. DanquahKeeper00
R. de BoerKeeper240
G. VaagsKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina De Graafschap.

In de wandelgangen

Donderdag 4 maart
RB Leipzig verhuurt Yvon Mvogo in principe tot medio 2022 aan PSV, maar heeft een optie om de verhuurperiode komende zomer al stop te zetten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren