KNVB kaart bij FIFA bizarre contractsituatie van Ajax-doelwit aan

Woensdag, 16 mei 2012 om

De KNVB kaart een dezer dagen de situatie rondom van Dejan Meleg aan bij de FIFA. Mihael Stankovic, gelicentieerd als zaakwaarnemer bij de mondiale wereldvoetbalbond, zou met het Servische tienerdoelwit van Ajax en andere voetballers een zogenoemd 'wurgcontract' hebben afgesloten.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door kevin058)

Pff dit is te bizar voor woorden. Zo'n man zou nooit meer in het voetbal werkzaam mogen zijn.
Dit is gewoon kinderhandel voor een paar voetbalschoenen, bizar.

16 mei 2012 om 12:48

Die het kind samen met zijn ouders tekenen. De hebzucht was op dat moment dus groot genoeg om te tekenen.

16 mei 2012 om 12:57

Ik weet niet of je hier kunt spreken over hebzucht. Dit soort gluipers weten het allemaal heel mooi te brengen bij jonge voetballers. De kracht van dit soort gasten zit hem in het gladde praatje, en jonge gasten (en hun ouders) het gevoel geven dat ze bij hem in goeie handen zijn.
En ik weet niet of je wel eens in Servië bent geweest, maar daar is voor heel veel mensen de situatie niet altijd even rooskleurig. Als je dan een mooi plaatje voorgeschoteld krijgt, is het erg moeilijk om daar weerstand tegen te bieden.

16 mei 2012 om 13:38

Dit is gewoon misbruik maken van mensen die in armoede leven. Als jij in een sloppenwijk woont en moet rondkomen van 10 euro per maand dan is zo een bedrag een droom die werkelijkheid wordt. Daar zit geen hebzucht bij dat is gewoon een zaakwaarnemer die mensen misbruikt.

Goed dat de Knvb zich hier mee bemoeid, dit is gewoon mensenhandel, waanzin...

16 mei 2012 om 15:49

Is dat sowieso niet het geval met voetbal? Spelers worden gekocht en verkocht alsof het producten zijn, maar het zijn gewoon mensen.

het staat al op papier is er dan nog wat te doen? hoop het wel want dit is niet normaal.

16 mei 2012 om 12:12

Ook al staat iets op papier, als het tegen de wet is kan het gewoon ontbonden worden, zij het na een gerechtelijke procedure.

16 mei 2012 om 12:39

Als het tegen de wet is is het nietig en hoeft het dus niet ontbonden te worden en is er geen gerechtelijke procedure noodzakelijk

16 mei 2012 om 12:15

je kunt van alles op papier zetten, maar als het niet rechtsgeldig is, heeft het geen betekenis.

Schandalig!!! De zaakwaarnemers nemen de macht over!!

Je ziet het steeds vaker dat toptalenten worden verkwanselt omdat de zaakwaarnemer andere belangen heeft... Voor de ontwikkeling gaan ze veel te snel naar topclubs etc.

Wanneer gaat de Fifa/uefa daar nou is eens keer wat aan doen? Waarschijnlijk nooit, want het zou me niks verbazen als die zaakwaarnemers ook gewonnen in die instituten enkele belangen behartigen

Wie gaaar hier nou mee akkoord? je kunt voorspellen dat hij je niet gelukkiger maakt

16 mei 2012 om 12:11

Ik ga er van uit dat het hier voornamelijk jonge spelers betreft uit relatief arme regio's. Als die een dergelijk bedrag (en in potentie nog een hoop meer) aangereikt krijgen zullen ze echt wel happen. Neemt niet weg dat dit soort praktijken natuurlijk zo snel en hard mogelijk aangepakt moeten worden.

16 mei 2012 om 12:14

Potentieel dakloos en hongerig zijn kunnen je tot veel brengen, lijkt me.

16 mei 2012 om 12:20

@ slimfinn

het was de jongens zelf niet die het contract tekende maar de vader omdat de jongen zelf nog geen 18 was.
dit stond eerder in een bericht op VZ

16 mei 2012 om 12:22

Op korte termijn gekeken denk ik.. Jongen is pas 17 jaar, heeft wellicht een flinke familie en in Servië is nog altijd veel armoede.
Ik las dat die zaakwaarnemer hem €3000 cash gaf als hij op dat moment tekende, en dat voor een land waar het minimumloon een paar tientjes per maand is...dan moet je sterk in je schoenen staan!

Echt bizar dat zo'n vent wel een licentie heeft overigens..

16 mei 2012 om 13:21

Alsof je als klein jochie (en ouders die misschien ook niet hoog opgeleid zijn) een contract snapt. Als er ergens heel vaag en onduidelijk in de kleine regeltjes staat wat er in het artikel beschreven word dan zou jij er misschien ook wel in tuimelen.

zaakwaarnemers maken het voetbal kapot!

Goed werk van de Knvb. Hopen dat de Fifa hier iets aan kan doen, want deze man moet verbannen worden uit het voetbal en zo snel mogelijk.

Tsjaa lastige situatie, want zo'n knul tekent met het (waarschijnlijk) volle verstand een contract, een belachelijk contract maar een contract.

zoals te lezen valt mag dit maar voor maximaal 2 jaar zijn maar die man zegt dat het een investeringscontract is.

Goed dat de Knvb dit aangekaart heeft en hopen dat de Fifa hier wat aan kan doen

16 mei 2012 om 12:22

was de vader die het contract tekende omdat de jongen nog geen 18 was.
dit stond in een eerder bericht van VZ

16 mei 2012 om 13:02

Komt dit contract dan niet te vervallen als deze jongen 18 wordt?

16 mei 2012 om 15:45

Gaarne hierna geen opmerkingen meer over het Nederlands van onze leden.
Vanaf hier geldt een banstreepje.

17 mei 2012 om 01:06

Het feit dat je geen ABN kunt schrijven(typen), daar kiest 'cils' vast ook niet voor...
Beetje kansloos die reactie van jou!

OT: Zo'n man zouden ze voor het leven moeten schorsen! 3000 Euro per maand is net zoveel als een half miljoen in Nederland... Dan wil je wel tekenen!

Apart dat de Knvb dit gaat aanpakken. Dit kan Ajax toch ook zelf wel aankaarten bij de Fifa? Maar in elk geval goed dat hier wat aan gedaan wordt. Ben al die vuile op geld beluste zaakwaarnemers meer dan zat met Sigi Lens en Mino Raiola voorop

16 mei 2012 om 12:11

Knvb is de vertegenwoordiger van de Nederlandse clubs. Die hebben meer in de pap te brengen dan Ajax, dus is er een grotere kans van slagen. En zoals er staat, doet deze vent het bij meer spelers dan alleen die jongen die door Ajax wordt begeerd!

16 mei 2012 om 12:17

Ik neem aan dat Ajax aan de Knvb het verzoek heeft ingediend om het bij de Fifa aan te kaarten. Want als bond sta je natuurlijk sterker tegenover de Fifa dan als een club.

Daarbij de ernst dat dit heus niet de enige 'zakenman' is die voetballertjes tot zulke wurgcontracten dwingt. Het komt nu aan het licht door het talent dat Meleg bezit, en dat is mooi, maar er zullen genoeg talenten rondlopen die onder dezelfde erbarmelijke omstandigheden gedwongen voetballen voor 'n paar voetbalschoenen, terwijl dat nooit opgemerkt zal worden.

Ik vind het vrij vreemd dat éérst Ajax dit aan de Knvb moet melden, die het vervolgens pas aan de Fifa melden moet, en dat er dán pas naar gekeken gaat worden. Als er zulke feiten überhaupt al in het nieuws geraken, zou de Fifa er al meteen bovenop moeten duiken! Het lijkt me dat zij daar een functie bij hebben waar bij zulke zaken handelen verplicht is. Zeker als je er de functie voor bezit. Tijd voor actie?

Ze moeten dat contract gaan ontbinden, die jongen verdiend niet zo'n gek als zaakwaarnemer. Profiteur.

Ik begrijp dit niet helemaal, wat zijn de gevolgen voor een speler dan van zo'n contract?

16 mei 2012 om 12:19

Meleg moet 200.000 euro betalen om onder een verbintenis van liefst twintig jaar uit te kunnen komen. Hij mag geen enkel contract tekenen zonder toestemming van zijn begeleider.

Dat dus. Hij mag alleen naar die clubs die zijn zaakwaarnemer wil..

16 mei 2012 om 12:20

Hij moet 200.000 euro betalen om er vanaf te komen en anders mag hij de komende 20 jaar geen contract tekenen tenzij die zaakwaarnemer het ermee eens is (en dat is hij natuurlijk alleen als hij minimaal die 200000 euro krijgt.

Nou, over 20 jaar is hij 38, dus met andere woorden, profvoetballer zit er niet meer in.

16 mei 2012 om 12:22

En hij moet een aantal procent van zijn salaris afstaan aan zijn zaakwaarnemer, had ik een aantal dagen geleden gelezen.

16 mei 2012 om 12:27

In dit contract staat dat oa. dat zijn zaakwaarnemer 8% van de inkomsten van de speler ontvangt. (stond een tijdje terug op voetbalzone).
Dus de komende 20 jaar. Mocht de speler een contract tekenen bij Ajax en bijvoorbeeld maandelijks 10.000 gaat verdienen krijgt de zaakwaarnemer dus maandelijks 8% daarvan.
Mocht de beste jongen een echte ster worden en bijvoorbeeld 2 miljoen per jaar gaan verdienen ontvangt de beste man dan dus 160.000 per jaar. Tenzij de jongen hem afkoopt voor 2 ton.

De zaakwaarnemer kan bepalen waar deze jongen gaat voetballen en dat zal zijn bij de club die het meest betaald. Niet bij de club die het beste is voor de ontwikkeling van deze jongen. En ook niet de club waar de jongen altijd over gedroomd heeft.

Dit is voor de zaakwaarnemer een 'investerin' van zo'n 4000 (inclusief de voetbalschoenen) waarbij de zaakwaarnemer gegarandeerd dikke winst maakt.
Wat hij doet is dus het uitbuiten van andermans kwaliteiten.

Aankaarten en als het rechtsgeldig blijkt te zijn, die 200.000 euro maar op tafel leggen. Als die jongen echt zo goed is, dan is het qua investering een schijntje.

16 mei 2012 om 12:57

Inderdaad, daar zat ik ook aan te denken.

16 mei 2012 om 13:39

Klopt, maar dan 'wint' die zaakwaarnemer, leert hij nog niets en zal hij het vervolgens bij andere jonge spelers gaan proberen. Ik snap dat je denkt dat als Ajax even 2 ton ophoest dit probleem verholpen is, maar dit probleem moet gewoon bij de wortels worden aangepakt. Zoals ook al staat aangegeven is dit niet de enige speler met zulke wurgcontracten en ook zij moeten 'gered' worden.

16 mei 2012 om 13:59

dat is de taak van de Uefa en Fifa, niet van Ajax. Het zakelijk belang is het vastleggen van die speler en als dat een mooi neveneffect richting die zaakwaarnemer kan hebben is dat meegenomen

Benieuwd hoe het zit als deze jongen 18 is en voor de wet zelfstandig. Dat zou wel eens het eenvoudigste breekijzer kunnen zijn.

16 mei 2012 om 14:05

Dat gaat echt geen veranderingen brengen in het contract

Ik dacht dat een paar mislukte journalisten van VI 2 jaar geleden riepen dat de zaakwaarnemers gingen verdwijnen uit het voetbal.

16 mei 2012 om 13:21

Je bedoelt diezelfde journalisten die zelf zaakwaarnemer zijn geworden?

Goed dat dit gebeurt, clubs worden wel op de vingers getikt als ze jonge talenten te lang binden (psv Labyad) dan kunnen zaakwaarnemers die veel schandaliger dingen doen zeker niet wegkomen.

Hoop op ontbinding van dit belachelijke contract en dat er een certificering voor zaakwaarnemers komt, nu kan elke jan boerekool (of papa) dit doen en ontstaan er idiote situaties.

Haha 6 paar voetbalschoenen... Belachelijk natuurlijk is gewoon kinderhandel en moet har worden aangepakt. Zou het mischien een idee wezen om vanuit de fifa zaakwaarnemers aan te stellen zodat we van die malafide gasten af zijn??

Wat een sukkels die zaakwaarnemers
Ze verpesten meestal alles

Er is maar 1 simpele oplossing voor:

Afschaffen die Makelaars!!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV138
2.Ajax128
3.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper50
D. BlindVerdediger50
N. MazraouiVerdediger50
AntonyAanvaller53
Q. PromesAanvaller51
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Dinsdag 20 oktober
Hendrik Van Crombrugge en Anderlecht gaan met elkaar om de tafel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren