Alleenheerser Cech voor zevende keer Tsjechisch Speler van het Jaar

Maandag, 14 mei 2012 om

Petr Cech is voor de zevende keer in zijn loopbaan uitgeroepen tot Tsjechisch Speler van het Jaar. Het is bovendien de vijfde keer achter elkaar dat de doelman van Chelsea de toonaangevende bekroning van het landelijke journaille krijgt. De 89-voudig international laat Tomás Rosicky van Arsenal achter zich in de verkiezing.

/

De 29-jarige Cech hielp zijn Londense werkgever dit seizoen aan de FA Cup en staat in de finale van de Champions League. Aanstaande zaterdag staat Chelsea in de eindstrijd van het kampioenenbal tegenover Bayern München, in de Allianz Arena. “Deze prijs zie ik als een waardering voor wat ik doe”, zei Cech na het in ontvangst nemen van de trofee. “Deze bekroning is mij net zoveel waard als die van de voorgaande jaren.”

Cech is nu één keer vaker uitgeroepen tot Speler van het Jaar dan Pavel Nedved. De blonde middenvelder maakte in zijn carrière vooral furore bij Juventus en won de prijs zes keer. Rosicky, die dit seizoen 38 duels voor Arsenal speelde, eindigde zoals gezegd als tweede. Petr Jiracek van VfL Wolfsburg completeert het podium en Slovan Liberec-spits Jiri Stajner eindigde op de vierde plaats. Hij is de enige van het kwartet die deze zomer niet meegaat naar het EK.Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door footy)

Was toch met afstand de beste Tsjechische speler van dit jaar.

15 mei 2012 om 01:18

Met afstand?? Cech heeft het verdient maar Rosicky kon hem in mijn ogen ook winnen. Hij leefde weer helemaal op en als hoogtepunt tegen Arsenal-milan.

15 mei 2012 om 01:26

Ja, maar wij weten allebei dat Rosicky dit seizoen niet constant heeft gepresteerd, terwijl Cech fenomenaal was, dankzij Cech speelt Chelsea nu de Cl-finale.

15 mei 2012 om 01:27

En dankzij de nog altijd briljant (acterende) Didier Drogba

Verdiend gewonnen. Heeft ook nog is een knappe vrouw ;

en terecht natuurlijk. Speelt weer als de oude Cech, heeft zijn niveau terug van de afgelopen jaren na die verschrikkelijke blessure aan zijn hoofd.

Prachtig voor hem om Nedved ( was ook geen misselijke voetballer ) achter zich te laten.

Mooie dame trouwens

14 mei 2012 om 23:22

Cech is het niveau sinds zijn blessure allang ontstegen joh. Vorig seizoen was ook zijn beste seizoen ever voor Chelsea in mijn ogen. Dit jaar doet hij het ook echt fantastisch

14 mei 2012 om 23:25

Als die Cech zo blijft keepen zal het nog wel even duren voordat Courtois op doel zal staan bij Chelsea.

Neemt niet weg dat ik hem ook aan het werk wil zien, hoor goede verhalen over hem.

14 mei 2012 om 23:32

Sowieso gaat dat nog ff duren Courtois blijft nog een seizoen in Spanje, dan komt hij naar EPL voor verhuur aan een middenmoter/subtopper voor 1/2 seizoenen en dan zal hij bij Chelsea komen om paar bekerwedstrijden te keepen etc.

Hoop echt dat Cech nog lang op niveau kan blijven, je ziet net als bij VDS dat hij alleen maar nog groeit als speler. Ongelooflijk eigenlijk..

14 mei 2012 om 23:33

Inderdaad geweldig om te zien, al is VdS op het juiste moment gestopt met voetbal. Je hebt spelers die te lang doorgaan en dan afbrokkelen.

En ik hoop dat ik Cech nog een aantal jaren kan bewonderen. Altijd een genot om naar hem te kijken.

14 mei 2012 om 23:44

De mensen die nou nog over zijn blessure beginnen kijken al heel lang niet meer naar Chelsea, Cech is al tijden weer 1 van onze drijvende krachten. Als we hem niet op doel hadden staan wil ik niet eens weten waar we dan zouden hebben gestaan qua stand in de competitie.

15 mei 2012 om 00:19

Nou vindt ik van niet, vindt dat hij pas dit jaar zijn vorm deels heeft herpakt. Als hij volgend jaar op deze lijn doorgaat, zie ik hem terug komen op dat niveau en dan is hij gewoon weer de beste keeper ter wereld. Daar is geen houden aan, Casillias is een goede keeper maar schat Cech toch hoger in, maar uiteindelijk zal Neuer ze beide van de troon stoten als hij zo doorgaat, 25 jaar en keept alsof hij een veteraan is.

Zo , toch wel een goede Prestatie hoor. Ook wel verdiend Natuurlijk
Respect!

Rosicky is ook niet meer wat het geweest is en als Jiracek en Stajner (mislukt in de Bundesliga) de top 4 compleet maken dan weet je hoe het is gesteld met het Tsjechische voetbal.

Natuurlijk hoort Cech nog steeds bij de 5 beste keepers ter wereld dus deze uitverkiezing is meer dan terecht maar waar zijn de tijden van Köller, Nedved, Poborsky, Smicer, Bejbl, Nemec, Berger en Kuka.

Het Tsjechische voetbal is de laatste jaren toch wat achteruit gegaan. Als een keeper al 5 jaar achter elkaar de winnaar is( wel één van de beste keepers van de wereld trouwens) en Rosicky, die geeneens een blasisplaats heeft, de tweede is. Vroeger had je nog spelers zoals Galasek en Nedved en Koller. Maar die zie je niet meer.

14 mei 2012 om 23:34

Rosicky geen basisplaats ? Hij speelt al maanden in de basis.

Tja, er is toch niet echt iemand Tsjechisch die zo vaak opvalt als Cech, die het ook nog eens geweldig doet bij Cheslea, pracht van een keeper.

Gefeliciteeerd zou ik zeggen...
Maar Tsjaa... tsjechie heeft ook niet echt goede spelers meer..
Nu alleen maar nog Cech, Rosicky en Kadlec... vroeger was het gewoon een land waarmee je de spelers had om een EK te winnen...

Zegt wat over het niveau van Tjechie nu. Al is Cech een uitstekende doelman. Vroeger nog mooie speles als Karel Proborsky, Baros, Koller (in mindere mate), Nedved en een Rosicky in topvorm. Jammer

Ik buig voor deze allerbeste keeper van Chelsea die ik ooit zelf heb gezien. Ed de Goey was ook fenomenaal maar Cech vind ik toch echt beter. En dan te bedenken dat hij nog sowieso 4/5 jaar mee kan...

Chelsea zonder Cech was dit en vorig seizoen helemaal nergens geweest.

Nedved is ook een held btw, een echte persoonlijkheid in mijn ogen.

14 mei 2012 om 23:21

Een genot om naar te kijken...behalve als hij tegen Barca speelt -.-

Kan er niets aan doen maar het is wel een beetje armoede dat deze keeper 7 keer de beste speler van je land is... Niets voor niets is het tsjechisch nationaal elftal teruggevalllen in prestaties

Waarom hebben wij niet zo'n prijs?

15 mei 2012 om 00:11

Omdat Erik Pieters hem dan altijd zou winnen. Dat word ook een beetje saai

Ook gewoon terecht. Wat een jaar keepte Cech man, geweldig. Zonder Cech had Chelsea denk ik wel negende gestaan. Ook weer een paar onmogelijke reddingen verricht. Voor mij na Iker toch wel de nummer twee. Volgen Juventus niet echt dus weet niet hoe goed Buffon aan het keepen is. Ook gewoon een geweldige keeper natuurlijk.

14 mei 2012 om 23:24

Buffon staat gewoon naast Cech. Die is sinds zijn rugblessure ook echt helemaal back!

Denk dat hij die prijs nog 5x zal winnen... De gouden periode van Tsjechië is voorbij en hun enige actieve toppers zijn Tomas Rosicky en Cech zelf.

14 mei 2012 om 23:32

Necid is ook nog een jonge en goede speler. Misschien dat hij hem in de toekomst ook nog enkele malen kan winnen. Zeker geen verkeerde spits met potentie!

Nou als Rosicky de anfere kandidaat is is het niet raar dat hij hem wint -_-

Cech is echt top de laatste 2 jaar met name!

En dan heeft Chelsea oko nog die verdomd goede en jonge man Courtouis. Die gaat dan nog wel jaar of 2 uitgeleend worden gok ik Maar die vind ik ook al bizar goed, wat een baas!

14 mei 2012 om 23:35

Courtois, wat een held. Die zal nog een jaartje voor Atlético spelen en dan zien ze wel. Als Cech blijft verder keepen zoals ie nu doet kan die nog jaren mee. Misschien dat Chelsea in de tussentijd Courtois verhuurt aan AC Milan bv., waar Abbiati al een jaartje ouder wordt. Lijkt me een interessante ervaring voor die jongen.

14 mei 2012 om 23:50

Denk niet dat AC Milan een keeper wilt huren, Of het moet met optie tot koop zijn, want dan moeten ze het seizoen erna weer een nieuwe keeper gaan kijken, wat ook niet fijn is want die moeten zich ook aanpassen. Voor zo'n grote club is een speler huren zonder optie tot koop (want zie ik Chelsea niet doen) niet zo heer erg slim en handig!

En terecht, hij heeft dit seizoen werkelijk waar fenomenaal gekeept en dat met name vooral tijdens de tweeluik tegen Barcelona.

Geweldig dit is volkomen verdiend! Zucht pavel nedved wat een held was dat zeg pfffffff ongelovelijk gewoon...

Terecht. Heeft een goed seizoen gekeept en daarbij is er weinig tot geen concurrentie wat op dergelijk niveau het hele jaar constant presteert.

Precies 1 jaar jonger dan Iker Casillas, en word eerder afgeschreven qua leeftijd etc
Nee, de beste man heeft een beter seizoen achter de rug gehad dan Neuer, Casillas, Buffon en Hart.

Ik zou hem voor geen enkele keeper in de wereld willen inruilen.
Courthois is een mooie backup maar als ik naar de leeftijd van Cech kijk, die kan gerust nog 7 jaar op wereldklasse niveau presteren mits er niets vreemds met hem gebeurd. Zou een prachtkeeper zijn voor Barcelona, Valdes vind ik toch echt een matige keeper. Vooral voor Barca.

15 mei 2012 om 00:27

Wat is er met Cudicini gebeurd? Was destijds een redelijk goede goalie, maar speelt/speelde nooit duels voor Chelsea.

15 mei 2012 om 00:36

Tot en met het seizoen 2003-2004 speelde Cudicini vrijwel alle wedstrijden voor Chelsea. Daarna werd Petr Cech aangetrokken en werd Cudicini 2e keeper. Speelde toen voornamelijk bekerwedstrijden en soms als Cech rust kreeg.

Hij is 3 jaar geleden (dacht ik) vertrokken naar de Spurs. Alleen daar speelt hij bijna nooit, door eerst de concurrentie van Gomes en nu van Friedel.

Vond het altijd een hele degelijke keeper.

15 mei 2012 om 09:22

Beter seizoen dan Buffon gedraaid?! Buffon heeft dit seizoen maar 16 tegendoelpunten gekregen en dit seizoen maar één blunder gemaakt en dat was tegen Lecce.

On: Cech is met ruime voorsprong de beste Tsjechische speler op dit moment. Verwacht dat hij de komende jaren deze prijs ook nog minimaal drie keer wint.

15 mei 2012 om 12:49

Cech heeft Chelsea eigenhandig naar de CL finale geloodst, en ik heb hem op geen enkel blunder betrapt dit seizoen. Ook was hij in de FA cup series ondoordringbaar.

Mooi voor cech wereldkeeper echt top en hoe dat het er nu uit ziet gaat hij die prijs nog 5x winnen dus en heeft er nu al 7 op zijn palmares

Cech is samen met Casillas de beste keepers op dit moment.
Wat een held is hij zeg, zonder hem zou Chelsea niet eens de top 7 halen.

Zo, wist niet dat hij pas 29 is! Dacht dat ie al over de 34 was minstens, en vond m ook al een beetje op zen retour eerlijk gezegd, maar in de laatste serie van Chelsea heeft ie maar weer eens bewezen bij de 5 beste keepers van dit moment te horen.. Goed te weten dat we nog een flink aantal jaren van deze fantastische doelman mogen genieten!

Draait een geweldig seizoen. Verre weg de beste keeper in de wereld. En vervolgens kom Manuel Neuer Casilias en Joe Hart...

15 mei 2012 om 11:01

Beste keeper in de wereld vind ik nog steeds Casillas, hoewel hij dit seizoen niet zo opvallend is als voorheen. Heeft denk ik ook met smaak in keepersstijl te maken. Tevens oogt Casillas in mijn ogen nog net iets zekerder...cech heeft sinds zijn schedelbreuk toch een soort van onzekerheid bij het uitkomen...

15 mei 2012 om 12:52

@wvisser18
Bullshit.
Typisch een uitspraak van iemand die zijn mening baseert op 3 seizoenen geleden en nog steeds die beelden vasthoudt. Juist vooral bij het uitkomen vind ik hem beter dan elke keeper, hij heeft erg hard gewerkt aan het uitkomen en boven iedereen komen bij elke set piece gevallen.

Dat klopt niet Wvisser18. Cech speelt sinds vorig seizoen weer geweldig. Zelfs beter voor zijn blessure. En ik vind casilias nog steeds teveel blunders maken en hij komt heel vaak onbenullig uit. Cech is veel completer en dat vind ik van Neuer ook.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Tsjechië

FIFA ranking: 43
8 fans
Actuele wedstrijden

155 fans
Keeper, 37 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 22 augustus
Bayern München leidt de race om Kai Havertz voor het seizoen 2020/21. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren