De Graafschap wint niet van Den Bosch en verdwijnt uit Eredivisie

Zondag, 13 mei 2012 om 14:22Bart Kruyt • Laatste update: 00:28

De Graafschap is er niet in geslaagd om zich via de nacompetitie te handhaven voor de Eredivisie. De ploeg van Richard Roelofsen wist midweeks al niet te winnen van FC Den Bosch (0-0) en dat lukte ook zondagmiddag op de eigen Vijverberg niet: 1-1. Op basis van het gemaakte doelpunt in een uitwedstrijd kwam Den Bosch als winnaar uit de strijd en de manschappen van Alfons Groenendijk plaatsen zich voor de finale van de nacompetitie, waar Willem II of Sparta Rotterdam wacht. De Graafschap speelt volgend seizoen weer in de Jupiler League.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ik vind het jammer dat De Graafschap is gedegradeerd


Gerelateerd

Meer sportnieuws

148 reacties (laatste reactie door bertus23)

Terechte degradatie voor de Graafschap, als je al zo slap begint de 1e helft en de 2e helft zo weinig creëert dan verdien je het ook niet! Jammer voor de fans, want die verdienen veel beter natuurlijk dan deze wanvertoning!! Roelofsen maar weer weg? Trieste trainer, gefeliciteerd Den Bosch!

13 mei 2012 om 14:28

Snap die duimpjes omlaag niet, want je verwoord het zoals het is. Die Roelofsen liep na zijn eerste wedstrijd (overwinning op Roda) te verkondigen dat ze zo wel Eredivisievoetbal gingen blijven, maar heeft daarna alleen nog maar hopeloze wedstrijden gespeeld. Hoe hij dan na het laatste fluitsignaal wegloopt en Groenendijk niet eens de hand schudt getuigt van weinig klasse.

13 mei 2012 om 14:30

Ik heb de wedstrijden niet gezien, dus ik kan op basis van het tweeluik tegen Den Bosch niet oordelen of de Graafschap terecht is gedegradeerd.

Waar ik wel over kan oordelen is het vertoonde spel van de Graafschap, met name in het laatste half jaar. En op basis daarvan kun je stellen dat het voetbal dat de Graafschap speelt, niet Eredivisie waardig is.

Wat dat betreft, is de Graafschap in mijn ogen terecht gedegradeerd. Toch jammer, want ik vind de Graafschap een mooie club, met trouwe supporters. Elk seizoen wisten ze wel voor een aantal stuntjes te zorgen, door punten te pakken bij de ''grote clubs''. Ook dat is dit seizoen te weinig gebeurd.

De Graafschap stond altijd voor aanvallend, opportunistisch voetbal. Dat heb ik het afgelopen seizoen niet tot nauwelijks kunnen ontdekken op de Vijverberg. Erg jammer, een sieraad in de Eredivisie, die nu een stapje terug moet doen.

Hopelijk komen ze snel weer terug, de Graafschap hoort in de Eredivisie.

13 mei 2012 om 14:56

De manier waarop Roelofsen speelde met zijn team was om niet te verliezen. Vreselijke wedstrijdbenadering als je het mij vraagt, zo'n slecht team hebben ze niet. Als ze meer hadden gespeeld op de overwinning, hadden ze zeker meer punten gepakt in de Eredivisie. Zonde voor de club de Graafschap en haar fans, maar terecht gezien de speelwijze. Laat Willem II of Sparta maar terugkomen.

Spijtig. Maar De Graafschap speelde naturlijk geen mooi voetbal. Om punten te halen moesten ze verdedigen. Ik weet niet of FC Den Bosch meer toevoegt aan de Eredvisie.

13 mei 2012 om 14:33

FC Den Bosch misschien niet, maar ik hoop dat Sparta of Willem II in de finale van FC Den Bosch weet te winnen. Zijn toch grotere namen in de eredivisie.

13 mei 2012 om 14:34

Dat moeten we afwachten, van ons basiself die je nu hebt gezien gaan er al 4 spelers naar andere eredivisieploegen. Zoals Reiniers naar Zwolle, paco v Moorsel naar groningen, v weert zou naar utrecht gaan de 4e weet ik even niet meer.

13 mei 2012 om 14:49

Volgens mij gaat de Looijer naar NEC en waarschijnlijk gaat Danny Verbeek ook weg.

13 mei 2012 om 14:55

Klopt de looier naar nec en danny verbeek staat in de belangstellinbg van AZ.

13 mei 2012 om 17:26

En Peters en van Buuren tekenen waarschijnlijk na de Play Offs bij Willem II

13 mei 2012 om 17:38

Mochten wij het redden tegen jullie in de play off, wie weet wordt het een reden om te blijven voor van Buuren en Peters.

Mooie vechtwedstrijd, toch jammer dat de Graafschap degradeert, ondanks het verschrikkelijke voetbal dit jaar.
Edit:
Ook mooi voor Theo Bos, al liggen zijn prioriteiten natuurlijk ergens anders.

13 mei 2012 om 14:48

Hoezo is dit mooi voor Theo bos??
Ik zie de connectie niet echt

13 mei 2012 om 15:26

Bos is enkele jaren hoofdtrainer geweest van Denbosch, dus misschien dat daar de link ligt.

13 mei 2012 om 15:22

Sorry, ik kan het nu fout hebben, maar is Theo Bos (ondanks zijn ziekte) niet de trainer van FC Dordrecht? Dan zie ik de connectie niet helemaal, behalve dan dat Bos ook een tijdje terug trainer van Den Bosch was...

13 mei 2012 om 16:09

Hij was inderdaad voor zijn ziekte trainer van Dordrecht.
Maar hij is ook lang bij Den Bosch geweest, de supporters daar hadden toen ook een eerbetoon aan Theo Bos.
Maar ik snap dat het misschien verwarrend is ;

Jammer voor De Graafschap, is een club met geweldige fans. Jammer dat ze eruit liggen.

Eerst Excelsior, nu de Graafschap. toch echt de zwakste ploegen van de eredivisie en naar mijn mening terecht naar de Jupiler League. Het is alleen zuur voor de aanhang van de Graafschap.

Nu komt er waarschijnlijk ook een leegloop van spelers want er spelen een paar goede voetballers bij de Graafschap.

Zonde.. Ik vind De Graafschap een mooie club voor in de Eredivisie, zeker qua stadion en sfeer. Gefeliciteerd Den Bosch, tegen wie moeten zij nou in de finale?

13 mei 2012 om 14:26

Winnaar van Sparta - Willem II

13 mei 2012 om 14:26

En de winnaar van dat duel promoveert, samen met kampioen Zwolle, dus naar de Eredivisie?

13 mei 2012 om 14:28

Ja, en de clubs die de andere finale spelen (vvv, etc.)

13 mei 2012 om 14:28

ja daniel, samen met de winnaar van helmond/eindhoven - cambuur/vvv

13 mei 2012 om 14:30

Dus als ik het goed begrijp komen FC Zwolle, de winnaar van Sparta/willem II - Den Bosch en de winnaar van Helmond/eindhoven - Cambuur/vvv in de Eredivisie?

Ik hoop dan op Willem II en dat VVV blijft.. Of anders FC Eindhoven natuurlijk

13 mei 2012 om 14:32

Yep, goed opgelet tijdens Voetbalkunde;
De andere promovendus is de winnaar van Vvv/cambuur - FC Eindhoven/helmond.

En terecht, hoe pijnlijk het ook is. De Graafschap hoort in de eredivisie qua achterban etc. maar als je zo speelt verdien je het niet. Succes Den Bosch tegen Willem II of Sparta.

En terecht wat een waardeloze instelling dit de Graafschap het hele seizoen hebben ze met anti voetbal gespeeld. Ze durven gewoon niet te voetballen en als het moet kunnen ze het niet Ben blij dat ze exit zijn.

Op naar het Brabant onderonsje

Als ik De Winter was had ik mijn zakenwaarnemer meteen op pad gestuurd want die man verdient beter dan de graafschap, misschien wat voor heerenveen. Ik denk dat degradatie voor de graafschap wel terecht was dit seizoen, ik heb wel te doen met de trouwe supporters daar want die verdienen net als De Winter beter

Heel jammer voor de Graafschap dat ze degraderen.
Vind het 1 van de mooiste clubs van Nederland met fantastisch publiek.
Den Bosch volledig terecht door naar de finale.
De Graafschapsupporters sterkte met deze degradatie.
FC Den Bosch succes in de finaleronde!

Jammer maar helaas, het is ook weer leuker als er 3 nieuwe clubs in de Eredivisie komen.
Ik wens ze succes in de Jupiler League en ik denk dat ze daar wel ver kunnen komen, want een slecht team hebben ze zeker niet.

Terecht gedegradeerd. Den Bosch zonder moeite overeind gebleven als nummer 6 (!) van de Jupiler League. Nu hopen dat VVV er ook uit vliegt en we eindelijk weer eens 3 nieuwe ipv. 1 nieuwe naam krijgen!

13 mei 2012 om 14:29

ik weet niet of we daar nu blij mee moeten zijn als VVV ook degradeerd, omdat je dan ploegen als Helmond, eindhoven of cambuur in de eredivisie krijgt, en die hebben daar echt helemaal niets te zoeken.

13 mei 2012 om 14:31

Dat weet ik zo net nog niet. Als ze in een rechtstreekse ontmoeting beter zijn dan de Eredivisie equivalenten, waarom zouden ze het niet kunnen op het hoogste niveau. RKC had ook niets te zoeken in de Jupiler League zei menig men!

13 mei 2012 om 14:34

dat klopt wel, maar dat is dan gebasseerd op 2 wedstrijden tegen een eredivsieclub, terwijl je er (mits je promoveert) volgend jaar 34 speelt tegen andere eredivisieclubs.

13 mei 2012 om 14:39

De top in de Jupiler League heeft wel als voordeel dat ze gedurende het seizoen gewent zijn om aanvallend te spelen en kansen te creëren. De onderste ploegen in de eredivisie zijn juist gewent het spel niet te hoeven maken. In de rechtstreekse duels, waarbij een eredivisieploeg vaak beter materiaal heeft, zullen ze opeens wel het spel moeten maken. Dat is vaak een lastige omschakeling.

13 mei 2012 om 14:42

Dat dachten we van RKC ook en kijk waar die nu staan Persoonlijk zou ik er helemaal niet mee zitten als VVV zou degraderen. Van De Graafschap vind ik het overigens wel jammer.

13 mei 2012 om 14:49

Klopt Rkc heeft het heel goed gedaan maar deze club is ook terecht kampioen geworden vorig jaar. En het team en de trainer is redelijk hetzelfde gebleven en spelen gewoon goed. Maar goed het zou een drama zijn als er 3 clubs promoveren dan gaat het niveau nog verder omlaag

Super mooi nieuws! Nu hopen op Sparta of Willem II.

jammer voor de fans, maar helaas is de degradatie wel terecht.
overigens vroeg ik mij af of de regels laatst zijn veranderd omdat Roda in 2008 ook 2 x gelijk speelde en er toen nog een derde wedstrijd kwam.

Wat een wanvertoning!!!

Ik ga het serieus niet eens over de wedstrijd hebben want iedereen weet wel hoe diep en diep triest De Graafschap voetbalt.

De Graafschap gaat nu heel heel ver achteruit. Ik ken mensen die al tientallen jaren een seizoenskaart hebben, maar die gaan ze nu niet verlengen. De supporters zijn het zat!
De bestuurlijke wanorde duurt nu al tientallen jaren. De club is dood en doodziek van binnen. Al die vreemde buitenlanders die worden aangetrokken, gekke coache's die worden aangesteld... Pff waarom geen beroep op eigen jeugd of op Jupiler League spelers.

Zo'n mooie club, de supporters zijn er altijd maar nu zal het me echt benieuwen hoe het volgend seizoen gaat. Iedereen is het zat.
Misschien moet er bij De Graafschap ook maar een soort van revolutie komen. Iedereen eruit, en één iemand als 'baas' aanstellen. Guus Hiddink zou de perfecte kandidaat zijn, maar goed die zit nu dus in Rusland.

Oja, Gefeliciteerd Den Bosch jullie zijn verdiend door.

13 mei 2012 om 14:30

wie vindt jij dan gekke coaches?ulderink was een prima coach,wilde met betere eerste divisie spelers verder,heel realistisch.roelofsen kwam met jonge jongens die de eredivisie niet aankunnen.kalezic vond ik ook een prima coach.het bestuur moet opstappen,ulderink ontslaan was een grote fout.ze wisten dat roelofsen deze bange taktiek zou toepassen.

13 mei 2012 om 14:35

Elk jaar heeft De Graafschap een nieuwe coach, daar gaat het mij vooral om. Dat kun je het bestuur dus aanrekenen. Maar dit gaat niet 1,2 jaar nu al zo, dit gaat al tientallen jaren zo. Daarom zeg ik dat het nu echt tijd word voor een grote schoonmaak.

Roelofsen en Ulderink hebben beiden met ongeveer dezelfde opstelling gespeeld hoor, alleen speelde Roelofsen een aantal wedstrijden echt betonvoetbal. Kalezic was een fantastische trainer voor De Graafschap maarja die werd om onverklaarbare redenen weggedaan door Looyen, wat een drama was dat.

13 mei 2012 om 15:01

maar in de uitvoering was ulderink aanvallender bij roelofsen liepen de spelers vooral achteruit.ze moeten wel een keer een trainer hebben die langer blijft,klopt.ulderink had moeten blijven,ook bij degradatie.

13 mei 2012 om 15:03

komt ook nog bij dat het raar is dat midden in het seizoen zowel de trainer als td eruit moeten,dan weet je als bestuur dus niet wat je wil,dat is geen beleid.

bestuur moet eruit,zij zijn verantwoordelijk voor ontslag ulderink,roelofsen ook weg,hij is verantwoordelijk voor de angstige taktiek.dus bestuur eruit en kalezic terug.

Pfff.. Stomme toto! Haha nu maar hopen dat ik de andere toto's wel goed heb

Wel jammer dat de Graafschap eruit was, had er toch een zwak voor.. Mooie club.. Maar ja ze waren toch ook wel zwak dit jaar. Wel leuk dat we sowieso twee nieuwe gezichten in de Eredivisie zien volgend jaar!

En terecht. Ze hebben het hele seizoen ontzettend laf gespeeld. Dan krijgen ze nog een kans in de playoffs. en spelen vervolgens zo ontzettend zwak. Het is jammer omdat De Graafschap in potentie veel meer in de eredivisie heeft te zoeken dan Den Bosch, maar dan moet je het wel afdwingen.

13 mei 2012 om 14:29

Onder Ulderink speelden ze niet laf hoor, zag er toen voetballend nog wel aardig uit. Ze pakten er niet veel punten mee, maar het zag er in ieder geval veeeeeeeeeeeeeeeeel beter uit dan onder Roelofsen. Wat een schande voor het trainersvak, die man.

13 mei 2012 om 15:21

ze hebben niet het hele seizoen laf gespeeld,zelfs van hanegem gaf de graafschap een compliment voor aanvallend voetbal onder ulderink.ulderink had ook pech dat hij het achterin moest doen met vd pavert,jansen en evers,hij had de pech dat muslu,saeijs en frankel er lang niet waren.mijn conclusie,ulderink had moeten blijven,ook bij degradatie.dat is beleid.

Sorry dat ik dit zeg maar het is gewoon terecht dat de graafschap degradeert. Het hele seizoen met afbraakvoetbal gespeelt, zelfs Excelsior deed het met minder materiaal nog veel beter. Vind het alleen jammer dat er weer een club verdwijnt waar altijd de tribune vol zit en ze er altijd achter blijven staan.

Terecht. Ik vind het ergens wel zonde want ik vind de Graafschap een leuk clubje, maar op basis van het vertoonde 'voetbal' dit seizoen gunde ik ze deze handhaving niet. Wat een verschrikkelijk anti-voetbal speelde ze dit seizoen zeg. Bah! Nou hopen op Sparta of Willem II.

Ongelofelijk. Vooral de eerste 30 minuten werd De Graafschap helemaal weggetikt.

Uiteindelijk wel terecht dat Den Bosch doorgaat, de laffe spelwijze onder Roelofsen wordt keihard afgestraft. Mijn god, wat heeft die man toch slecht werk geleverd zeg. Compliment overigens voor Groenendijk en zijn mannen, die met een bescheiden clubje toch iets moois hebben gepresteerd.

Qua naam horen ze in de Eredivise maar qua spel mogen we blij zijn dat deze ploeg eruit is, de bodem van de Eredivisie heeft ploegen die niet op het hoogste niveau zouden mogen opereren, dat vind ik wel jammer want als er minder van die echt heel slechte ploegen zijn word de Eredivisie internationaal gezien ook interessanter!

13 mei 2012 om 14:46

Ach maar dat is overal wel zo hoor. Of je nou kijkt naar de Eredivisie, de Bundesliga, de Premier League, de Serie A of de Primera Division, er zijn altijd en overal wel een paar ploegen die veel zwakker zijn dan de rest.

13 mei 2012 om 15:00

Klopt, Wolverhampton Wanderers, Santander en Kaiserslautern een ook een stuk minder punten dan de rest.

En toen vloog De Graafschap weer eens uit de Eredivisie, Over de wedstrijd gezien is Den Bosch beter geweest. Bittere pil voor De Graafschap natuurlijk. Maar wat fris bloed na het betonvoetbal van De Graafschap is ook nooit weg.

Jammer maar helaas.! Den Bosch was beter en dat moet je jezelf aanrekenen als de Graafschap ze hebben betere spelers en hadden dit makkelijk moeten winnen. Verder wel gek nu al 2 clubs gedegradeerd en nummer 3 kan nog volgens mij is dit nog nooit meegemaakt.

Den Bosch is terecht door. De Graafschap mag het zichzelf aanrekenen dat het in Den Bosch niet voor de winst heeft gespeeld en het liet aankomen op een verplichte zege in eigen huis. Het had binnen 30 minuten al 0-3 moeten staan. Den Bosch is een prima voetballende ploeg met leuke spelers als van Moorsel,van Weert en Reniers. Het zou leuk zijn als Den Bosch promoveert naar de eredivisie. Ik vrees een leegloop bij de Graafschap nu.

13 mei 2012 om 14:36

Wij hebben in den bosch een leegloop de spelers die jij noemt hebben al contracten getekend bij andere eredivisieploegen....helaas.

13 mei 2012 om 14:50

En de trainer gaat toch ook weg? Dus eigenlijk is het niet echt goed voor Den Bosch om te promoveren maar goed wel terecht gewonnen

13 mei 2012 om 14:58

@mw1ajax zou je kunnen denken idd, maar dit is het 3e seizoen op rij dat er spelrs weggaan naar hoger spelende clubs en ieder jaar weet onze TD Fred van de Hoor een wat sterker team voor elkaar te krijgen. Dus onze hoopen vertrouwen lig bij hem een echte clubman onze technisch directeur en een neusje voor spelers.

13 mei 2012 om 15:04

Als je goed leest dan bedoel ik ook het huidige team van Den Bosch en niet voor komend seizoen. Den Bosch zal heus wel goede vervangers ervoor terug halen en vooral als het weet te promoveren naar de eredivisie.

13 mei 2012 om 15:09

Jaa dat geloof ik ook wel en dat zal vast ook wel gebeuren. Maar ik weet van VVV die toen ook via play offs promoveerde de eerste keer ging volgens mij willem janssen en weet ik veel wie allemaal weg en degradeerde ze het jaar erop ook omdat ze gewoon er niet op hadden gerekend. En ik hoop voor den bosch dat ze promoveren zou goed zijn voor de stad en streek. Maar ben er bang voor dat ze het jaar erop er weer uitvliegen. Terecht door hoor knap.!

13 mei 2012 om 17:36

@thuntelaar...ik heb je goed begrepen je schrijft niks verkeerd in je post. Jij vreest een leegloop bij de graafschap, ik geef aan die gaan wij nu krijgen in den bosch. Al 5 spelers gaan er weg.

De Graafschap heeft geen een kleurrijke speler in haar selectie, alleen om die reden ben ik al blij dat ze gedegradeerd zijn. Jammer dat Excelsior niet als 17e geëindigd is want die hadden echt wel van Den Bosch gewonnen.

Terechte degradatie. Op basis van deze wedstrijd maar ook op basis van dit seizoen. Vandaag niets laten zien, stadion lang niet vol, supporters die geen steun gaven, waardeloos. Goed nieuws verder voor de Eredivisie want we hebben weer een knollenveld minder. Den Bosch gefeliciteerd.

Hopelijk komt een ploeg dat in de Eredivisie hoort weer terug en dat is Sparta Rotterdam.

We kunnen wel stellen dat de Graafschap degradeert door Richard Roelofsen met zijn afbraakvoetbal, hoop dat een de Winter, de Leeuw, Poepon en El Hassaoui een mooie eredivisieclub vinden, en ook Rose gun ik een mooie club.

De Graafschap is slachtoffer geworden van haar eigen wanbeleid. Uitstekend presterende trainer bij het grof vuil zetten door interne machspelletjes van dhr Looyen. die vervolgens zelf opstapt. Ulderink die geen succes wordt. En dan pipo Roelofsen die 1 wedstrijd wint met 10 verdedigers. Vervolgens kan de Graafschap de knop niet omzetten omdat ze het spel moeten maken en voetballend gewoon minder zijn dan de nummer 6 van de Eerste divisie.tel uit je winst. Wel erg jammer voor de trouwe supporters. De graafschap hoort in de Eredivisie maar met wanbeleid kom je er helaas niet

Logisch, zoals ik al zei, ze hebben maar 1 goede voetballer en die deed vandaag niet mee, El Hassnaoui. De Winter nog en de rest is schroothoop, Den Bosch heeft goede jonge spelers en hopelijk halen zij de eredivisie, van Sparta en vooral Willem 2 word je ook snel moe

13 mei 2012 om 17:37

Hoezo wordt je van Willem II snel moe? Ik denk dat je dan of nog maar een jaar of 12 bent of gewoon de eredivisie nog maar een paar jaar volgt. Willem II speelde in 2000 nog Champions League en was altijd een middenmoter/subtopper. Dus Willem II heeft wel degelijk meer te zoeken in de Eredivisie dan de Graafschap. Maar ook Sparta heeft alleen al qua historie veel meer te zoeken dan de Graafschap...

Den Bosch speelt nog twee finales. Dat wordt erg spannend. Ik hoop dat ze tegen Willem II moeten. Een echte derby. Dat wordt genieten.

De Graafschap zakt helaas af. Maar volgend jaar kunnen ze misschien wel terug komen. De Graafschap is vaker afgedaald en weer gepromoveerd. Hopelijk kunnen ze de beste spelers behouden.
Voor de supporters vind ik het echt erg. Die leven met hun club mee. Die zullen een slechte dag hebben.
Maar gelukkig komt vanavond Boer zoekt Vrouw op tv. Dan hebben ze tenminste wat afleiding.

13 mei 2012 om 14:37

Wtf boer zoekt vrouw. Nikita is anno 2012.

Tja, mijn buurman is hoofdsponser van de graafschapi (tita tuinmeubelen), hij is er vast niet zo blij mee, maat den bosch, slach willem2/sparta af!

13 mei 2012 om 14:52

@totti Tegen W2 wordt een echte derby. In de competitie hebben we uit in tilburg met 0-3 gewonnen en thuis met 1-0.

W2 zal ons niet onderschatten, persoonlijk denk ik dat W2 de betere voetballers heeft, maar fcdb vindt ik meer een team daar ligt onze kracht.

w2 staat met 0-1 voor tegen sparta na een 2-1 thuis. Dus grote kans dat we tegen W2 moeten.

13 mei 2012 om 14:57

Ik denk dat Den Bosch over 1 wedstrijd voor een stuntje zou kunnen zorgen. Maar over twee wedstrijden is een ander verhaal. Dan denk ik dat WII nipt aan het langste eind zal trekken.

Deze derby zal uitverkocht zijn. Een gespannen sfeer op de tribune. Vechtlust op het veld metde nodige opstootjes. Kortom een echte derby.

Dramatisch voor de Eredivisie, kleurrijke club voor de Eredivisie met geweldige supporters en een mooi Engels stadion.

Dan is El Hasnoui dus voor een prikkie op te halen, oftewel hij tekent de komende dagen bij Groningen.

13 mei 2012 om 14:44

is een mogelijkheid, goeie voetballer wel, heeft al een aantal mooie goals gemaakt.

maar wat dacht je van Groenendijk als trainer? hij laat DBO goed voetballen en dat is uiteindelijk het enige wat echt vertrouwen geeft. precies wat onze selectie op dit moment nodig heeft

Was al te verwachten. Wat een beleid bij de Graafschap! Zo'n mooie club, zo'n mooi publiek, zo'n mooi stadion...

Wat een slecht beleid! Het begon vorig jaar al met het niet verlengen van het contract van Kalezic, daar begon het allemaal. Het contract van spelers als Bargas werden niet verlengd, dat kun je toch niet maken! En in plaats van goede vervangers, werden er niet Europese spelers als Abdulla die een paar ton per jaar kosten gehaald, die helemaal niets toevoegen! Wat een slecht beleid! Ik schaam me ervoor dat ik uit de Achterhoek kom zo...

Het is lullig voor de supporters maar wat is die roelofsen een drama trainer. Ik heb de Graafschap de afgelopen jaren echt zoveel beter zien voetballen. Niet dat laffe afbraakvoetbal en dan moet je echt aan de bak dan kunnen ze het niet waarmaken. Voor de rest zal het wel een leegloop worden denk ik poepon, wormgoor en de winter zullen wel weg gaan die willen wel eredivisie blijven voetballen.

Dit leek me ook meer dan terecht! Gefeliciteerd Den Bosch, natuurlijk wel ongelooflijk zuur voor alle supporters van De Graafschap

Hoppa nu hopen dat Willem 2 van Sparta wint, dan komt er in ieder geval 1 extra Brabantse club in de Eredivisie.
En natuurlijk hopen dat FC Eindhoven van Helmond Sport wint, al wordt het wel heel moeilijk om VVV te verslaan.

ik kan wel janken, volgend jaar weer naar Veendam.

Hele club loopt leeg, begroting omlaag, supporters die het zat zijn oftewel begin van de ondergang.

Ik dacht echt dat het verschil tussen JL en Eredivisie veel groter zou zijn. Maar als je als eredivisionist in eigen huis niet eens van de nr. 6 van de JL kan winnen, dan verdien je het ook niet.

De Winter, Poepon, El Hassnaoui en de Leeuw, zoek nu een nieuwe ploeg! Deze spelers zijn van Eredivisie-niveau en hebben niets te zoeken in de Jupiler League.

Mooie club, geweldig stadion. Maar verder een terechte degradatie. Zo'n tweede helft spelen als je op het randje van degradatie staat, ongelofelijk. Roelofsen heeft er helemaal niks gepresteerd. Wel jammer voor de Eredivisie, mooie club. Maar dit is echt verdiend.

De club is verrot van binnen, fundament ligt er niet. Beleid, visie alles ontbreekt. Alleen de trouwe 12500 supporters gaf ons hoop. Geef Roelofsen een enkeltje richting Siberie, wat heeft hij het verneukt. Den Bosch gefeliciteerd!

Zeer terecht! Excelsior was al veel beter, maar had ongelofelijk veel pech. Ook den bosch was gewoon beter. Zullen wel veel spelers weg gaan nu bij de graafschap. Hopelijk komt er een leuk team voor terug in de eredivisie die wel wil voetballen.

Muslu bedankt jongen, dupe geworden van interne machtspelletjes. Succes bij je nieuwe club!

Jammer voor De Graafschap.
Ik hoop zelf dat Sparta weer promoveert maar dan moeten ze eerst winnen van Willem II en daarna nog een tweeluik tegen Den Bosch.

De Winter, De Leeuw, El Hassnaoui, Poepon, Wormgoor en Vermouth vertrekken; en terecht. Dan blijft er verder niet veel over voor die club uit Doetinchem. Anco Jansen zal nu wel de aanvalsleider worden voor het komende seizoen; succes met het streven naar promotie in ieder geval!

Wie niet wil voetballen wordt uiteindelijk gestraft. Het hele seizoen was het al niet om aan te zien. Dat de kwaliteiten er niet zijn snap ik, maar er werd ook niets geprobeerd. Het was allemaal op goed geluk.

Leuk team dat den Bosch, voetballend ook veel beter dan de Graafschap. Mocht het in de eredivisie gaan spelen verwacht ik hier meer van dan de Graafschap. Helaas is den Bosch de Looier al kwijt aan Nec.

Echt ontzettend rot dit. 2e jaar eredivisie is altijd het moeilijkste, als de graafschap daar (met wat geluk) doorheen was gekomen had het zich zomaar kunnen ontwikkelen tot de stabiele middenmoter die het graag wil worden. Nu weer voor de zoveelste keer helemaal opnieuw beginnen...

Dat krijg je ervan, als je een ervaren trainer als Darije Kalezic ontslaat.
De Graafschap stond zelfs 12de toen hij trainer was, dit is pure wanbeleid

Benieuwd of Poepon nu eindelijk naar een leuke club vertrekt. Hij heeft de laatste 5 jaar steeds ongeveer 10 doelpunten gemaakt bij een degradatiekandidaat! Denk dat hij wel een stapje hoger aankan (utrecht, Nac, Heracles, Roda).

2007/08 Willem II - 10 goals
2008/09 Sparta - 9 goals
2009/10 Sparta - 12 goals
2010/11 De Graafschap - 12 goals
2011/12 De Graafschap - 7 goals

13 mei 2012 om 19:35

Ik vind Poepen een redelijke afmaker, maar niet echt een goede spits verder. Hij was vandaag ook weer erg ongelukkig met ze balaannamens enz.

Proficiat Fc Den bosch laat ze maar praten : niks te zoeken in de eredivisie bla bla .
Dat zei eidereen van RKC vorig een paar jaar terug ook van Heracles zo zijn er nog heel veel mooie voorbeelden dat het wel kan als je een goed beleid voert en creatief bent niet alles is met geld te koop.

13 mei 2012 om 14:53

Dank je wel, we smijten idd niet met geld. Sterker nog we hebben al 7 jaar geen speler meer gekocht. Alles eigen jeugd of transfervrije spelers vn andere clubs gehaald.

jammer voor de graafschap.
Krijgen we straks weer een risico wedstrijd erbij want den bosch en den haag gaan niet samen door 1 deur..

13 mei 2012 om 14:54

Ach dat is toch van lang geleden toch, denk je echt dat het weer zo gek wordt die rivaliteit.

wedstijden niet gezien maar als je 2 maal niet wint vlieg je er terecht uit.

Ik kan niet anders zeggen dat deze degradatie over het hele seizoen gezien terecht is.
Misschien had de Graafschap wel rechtstreeks moeten degraderen en Excelsior de Playoffs.
Heb dit seizoen beslissingen gezien van zowel Ulderink, Roelofsen en Leen (k)looyen.
Hoe stom ben je om 2!! spelers van buiten de EU aan te trekken die beiden een halve ton per jaar verdienen? Hoe stom ben je om spelers als Nalbantoglu en Saeijs (en na de winterstop ook Anco Jansen) niet in de basis op te stellen? Hoe stom ben je om ultra-verdedigend te gaan voetballen?
Er zouden veel meer talenten uit de Jupilerleague kunnen komen in plaats van Sreckovic en Abdullah? Die laatste heeft maar 4 wedstrijden gespeeld! En waarom verlengen ze het contract van Muslu Nalbantoglu niet? Hij is één van de spelers die zoals ik hierboven al zij gewoon in de basis hoort.

Eerste 20 minuten vandaag waren drámátisch! Dan kom je nog met een gelukje op 1-1, maar er is verder helemaal niks, nul komma nul, gecreëerd! Dit is de Graafschap-onwaardig! Stel dan een trainer als Jan de Jonge of Ernie Brandts aan? Met Jan de Jonge als trainer heeft de Graafschap echt goede wedstrijden gespeeld.

Hopelijk spelen Michael de Leeuw en Yves de Winter volgend jaar nog in Doetinchem. Zij waren dit seizoen de betere spelers aan Graafschapzijde.

Eredivisie, hopelijk tot volgend jaar! Zonder beton-voetbal.

Die de Winter hoort wel bij de beste 10 keepers van de eredivisie. Hopelijk blijft hij op het hoogste niveau actief.

Dit is het gevolg van jarenlang wanbeleid, slechte scouting en verkeerde tactieken. Ik hoop dat er een grote leegloop komt. Op dit moment zijn er bestuurders en spelers die het woord 'superboer' niet begrijpen. Wij willen harde werkers die vechten met passie. Die trots zijn voor de graafschap te mogen spelen en strijden voor de fans. Terechte degradatie. Hopelijk stort het niet totaal in en zijn we binnen de korste keren terug op het hoogste niveau. br Forza graafschap!

Meer dan terecht gedegradeerd. Er was geen 100% inzet, eigenlijk mis ik dat het hele seizoen al.
Het zijn gewoon tien lamzakken (De Winter uitgezonderd) met Poepon voorop, jonge jonge.

Verder heb ik ook totaal geen vertrouwen in het huidige bestuur. Ik zie het zeer somber in met mensen als Ross, Bloemers, Roelofsen en Vreman.

Ik wil eerst weten wat men gaat doen. Op dit moment neem ik geen seizoenkaart. En nee, ik ben geen succes supporter, want heb toen ze de laatste keer degradeerden ook gewoon een seizoenkaart genomen, maar nu is het gewoon niet meer normaal.

Echt jammer dat de Graafschap weer is gedegradeerd. Hebben een aantal leuke spelers en een stadion en supporters die echt eredivisiewaardig zijn. Begrijp dan ook niet dat zij eigenlijk altijd paar seizoenen eredivisie spelen, degraderen en weer promoveren. (pendelen tussen beide divisies)

Maar goed dit seizoen zijn er een aantal vgreemde beslissingen genomen, Kalezic weg, die het prima deed. Daarna de trainerswissel met Roelofsen die ultraverdedigend begon, al moet ik zeggen dat het de laatste weken wel mee viel. De twee wedstrijden tegen Den Bosch weer te afwachtend gespeeld en zie daar het resultaat: degradatie is een feit. Daarnaast heeft Den Bosch het ook prima gedaan, spelen het hele seizoen al leuk voetbal en ben benieuwd of zij de finale kunne winnen tegen Sparta of Willem II.

Over 2 wedstrijden gezien 100% terecht dat Den Bosch doorgaat en de finale gaat spelen.
In Den Bosch kwam De Graafschap al goed weg met 0-0 uitslag en wat ze thuis lieten zien sloeg helemaal nergens op.
Den Bosch heeft meer lef getoond en speelde daarbij ook het betere voetbal, zelfs puur op opportunisme kon De graafschap geen vuist maken.
En dat is nou precies waar Den Bosch het moeilijk tegen heeft, opportunistisch vecht voetbal.
Dat Roelofsen zo de catacomben in stiert zonder het Fatsoen te hebben Groenendijk te feliciteren zegt wel weer alles over die Roelofsen.

Knap gedaan van Den Bosch en De graafschap kan zich diep gaan schamen..

Tientallen jaren is het al hetzelfde liedje bij de Graafschap. Slecht beleid en al die rare buitenlanders. Doe het dan met jeugdspelers of spelers uit de Jupiler league.!!!

Ik vind eigenlijk dat iedereen binnen de club ontslagen moet worden, van Bloemers tot Roelofsen en van Olyslager tot Ross-van Dorp.

Vanaf 0 beginnen, iedereen die er nu zit heeft de kans gehad en het zo hard verneukt dat er geen woorden meer voor zijn.

Voordeel is wel dat het geen leegloop gaat worden want er zijn simpelweg geen spelers waar andere clubs in geïnteresseerd zouden kunnen zijn.

De Graafschap heeft gewoon behoefte aan een type Munsterman of Smit, iemand met een hart voor de club die weet wat beleid is. Het geouwehoer moet een keer afgelopen zijn.

"roelofsen, die in februari Andries Ulderink opvolgde en na de play-offs weer een stap terug zal doen, is duidelijk over de favorietenrol van De Graafschap. "als het niet lukt, heeft het aan onszelf gelegen en niet aan FC Den Bosch."

Wijze woorden van een echte kenner.

13 mei 2012 om 15:17

Die jeugdspelers kunnen er ook niks van, zie Van de Pavert, Jansen, Evers, Kaak. Komen allemaal ook veel tekort en ook bij hun mis ik de wil om te winnen.

We hebben spelers als Stijn Vreven nodig!! Lekker erop boksen.

En verder met je eens, bestuur moet gewoon weg. Maarja, Roelofsen ligt nog 4 jaar vast. Totaal wanbeleid. Gaat de verkeerde kant op zo.

Een goede voorzitter is zeker nodig, zei ik vandaag ook nog. Een man als Munsterman of Smit. Die Ross kan er helemaal niks van.

13 mei 2012 om 15:20

Het ergste is nog dat spelers als De Leeuw en De Winter bijna zeker weggaan. Moet ook wel, als de begroting met 4 miljoen omlaag gaat.

Maar we weten allemaal wat er gaat veranderen intern: Helemaal niets. Wat is deze club toch ziek...

13 mei 2012 om 15:25

Vorig seizoen was een prima seizoen, niets over te klagen. Toen een soort leegloop en totaal verkeerd ingekocht door Looyen, maar hij kon zijn gang gaan omdat de rest niet ingreep.

Maar wat er nu zit.. Daar heb ik helemaal geen vertrouwen in. Bloemers, Vreman, Vroomans, Roelofsen, Ros, de raad van commissarissen.. Allemaal mafketels.

De spelers zetten zich ook niet 100% in, man man. Vorig seizoen was het nog een beetje genieten, maar dit seizoen om te huilen en zie het volgned jaar niet echt beter gaan. Te amateuristisch is het.

Nu meteen actie ondernemen bij Utrecht! De Winter voor op de goal, veel beter dan al die koekenbakkers die er nu rondlopen. Echt een uitstekende keeper mijns inziens, kan veel beter dan de Jupiler League. Is de enige bij de Graafschap die goed speelde, week in week uit.

13 mei 2012 om 21:03

Inderdaad. Zonder die keeper stonden wij na 25 minuten al met 2-0 voor en als Tom van Weert die bal niet voorlangs geschoten had al met 3-0

Vraagje is het ooit voor gekomen dat er 3 clubs degraderen uit de eredivisie volgens mij is dat een unicum als dat zou gebeuren. 2 komt wel vaker voor maar 3 ?

Terechte uitslag.gaat roelofsen rose wisselen terwijl hij hoge ballen wil spelen....verder met jansen als rechtsback,terwijl je muslu op de bank hebt.ik ben benieuwd volgend seizoen wie er allemaal spelen.eerst maar een goede trainer aanstellen.poepon met een grote strik eromheen verkopen.wat een aanfluiting was hij vandaag.br

Qua kwaliteit en voetbal is het natuurlijk terecht dat De Graafschap gedegradeerd is. maar toch vind ik het jammer. het zit daar altijd vol, de supporters leven echt mee met de club. Maarja als je zulk betonvoetbal wil spelen verdien je het ook gewoon om te degraderen. Jammer voor de Graafschap, nu maar hopen op een mooie vervanger!

Bosschenaruhhh ole ole!!! Yes!! Komende donderdag en zondag nog over Willem II heen walsen en we kunnen ons gaan opmaken voor de Eredivisie! Zou zo heerlijk zijn. Samen met Helmond Sport de Eredivisie in, zodat er weer voldoende Brabantse clubs in de Eredivisie spelen!

13 mei 2012 om 17:45

Liever Willem II met Helmond de eredivisie in

13 mei 2012 om 21:05

@ Harold 1

Edit: @harold

Degradatie heeft wel een leegloop tot gevolg. Wormgoor gaat naar Ado, Poepon waarschijnlijk ook, De Winter kan ook in de eredivisie blijven (misschien wat voor Rkc, als ze zoet niet nog een jaartje huren) Vermouth zal terugggaan, De Leeuw zal ook wel worden opgepikt door een club, maar er is 1 speler die echt voor de eredivisie behouden moet blijven: El Hasnaoui, en ik verwacht ook wel dat dat gaat gebeuren. Dat vond ik echt een leuk technisch spelertje. Misschien wat voor Heerenveen als Assaidi of Narsingh vertrekt? Assaidi kwam destijds ook van de Graafschap geloof ik.

Dan nog iets anders, ik snap Roelofsen niet, loopt gewoon zomaar de catacomben in zonder Groenendijk te feliciteren. En de wissel in de wedstrijd zegt genoeg: Rose voor Saeijs, je staayt 1-1 met nog 17 minuten ofzio, je hebt een goal nodig en wat doe je: een aanvaller eruit en een verdediger die niks meer toevoegt erin zetten, heel vreemd... dan vraag je er ook wel een beetje om vind ik.

13 mei 2012 om 15:26

Poepon kan niet eens voetballen. Wat een lamzak is dat zeg. Snel verkopen voor wat geld en een sstrik eromheen. Gratis weg mag eigenlijk ook nog wel.

Instelling: 0,0.. Als je zo een wedstrijd begint verdien je het niet om te winnen. Er zijn maar weinig spelers die de mouwen wel op kunnen stropen om die 2-1 te maken. En dan onze trainer Roelofsen, die heeft 3 maanden geleden contractverlenging gekregen voor 5 jaar, het is toch niet te geloven. Hij haalt Rose eruit en brengt Saeijs, Rose is juist een speler die met zijn opportunisme iets kan creëren. Saeijs, Poepon en Wormgoor zitten al maanden met hun gedachten in Scheveningen, met mooi weer aan het strand liggen en af en toe trainen voor Ado. Vreselijk die gasten interesseert het echt niet dat we nu zijn gedegradeerd. Ik heb supporters, die alles over hebben voor deze "mooie" club zien janken, grote kerels waarvan je het niet verwacht, maar sommige spelers halen de schouders op en lopen bijna lachend van het veld. Een verdediging met Jansen en v/d Pavert, echt te onervaren om ook maar van elke tegenstander te kunnen winnen. Kalezic die eruit wordt geschopt omdat de Graafschap hogerop wil, bullshit, als we zo doorgaan dan is Kalezic de beste trainer van dit decennium. Wat een beleid, wat een beleving. Ook al had de wedstrijd nog een uur langer geduurt, Den Bosch had hoe dan ook als winnaar er vanaf gestapt. Voetballen doe je voor je club, wij supporteren de club, maar deze spelers en dit beleid is Eredivisie-onwaardig, schaam je diep, schaam je diep.

Dit ligt aan de coach, een aanval die bestaat uit El hassnoui, Poepon en de Leeuw heeft gewoonweg teveel kwaliteit om te degraderen. Poepon is gewoon een redelijke spits voor iedere club die tussen de 15e en de 12e positie wil eindigen. Een club als NEC zou maar al te graag een speler als de Leeuw hebben die een heerlijke aanname scorend vermogen en een assist heeft. En El hassnoui is ook een potentiele topper maar al goed genoeg voor een club die tussen de 13e en de 9e positie wil eindigen. Ik zeg Rkc, NEC Utrecht, sla je slag en koop deze klassespelers.

13 mei 2012 om 15:56

De Leeuw kon zelfs vorig jaar naar FC Groningen, zelfs nu juich ik zijn komt toe. Heeft veel laten zien en zou mooi op de 10 positie van pedersen kunnen staan.
El hassnoui staat zelfs nu in de belangstelling van groningen (voor de rechtsbuiten positie, al speelt hij dacht ik meer iets centraler). En ik neem aan dat alle drie graag in de Eredivisie willen blijven, en zullen toch voor een relatief laag bedrag vertrekken.

jammer dat ze er uit liggen want ze kunnen aardig voetballen.
hopelijk blijft v.v.v. venlo wel erin

Toch jammer dat de Graafschap is gedregradeerd, is toch een mooie club om in de eredivisie te hebben. Mooi stadion e.d. Toch mooier dan clubs als pakweg volendame en excelsior.

(ben benieuwd of voetbalzone deze reactie weer verwijderd want het schijn aanstootgevend gedrag oid te zijn als je deze mening hebt)

tjonge jonge....
Wat een trieste vertoning van de graafschap, eerste 20 minuten had het gewoon 0-3 moeten staan voor den bosch. Dan maak je 1-1 en dan verwacht je dat ze druk gaan zetten maar nee hoor, gewoon het laffe spel van eerder. Volgens jaar weer opnieuw opbouwen, bestuur uit flikkeren ( clemence van ross, henk bloemers, olyslager etc) dan weer een frisse wind door de club, want dit is de graafschap niet waard!! Gewoon spelers uit je jl scouten, rosheuvel, quekel etc , ook nieuwe verdedigers want met tedje van de pavert en ties evers heb de zwakste schakels. Gauw poepon verkopen, zo snel mogelijk, desnoods breng ik hem wel weg met een strikje, pfff wat is die jongen toch slecht. Hopen dat we ives kunnen behouden en dat zelfde geldt voor michel de leeuw, souf , en anco jansen. Dan hopen dat er Iets Nieuws IS Opgebouwd Zonder AL DIE Beunhazen.
Wi-j Komt Altied Weer Terug!

Het zou eigenlijk moeten zijn dat er minstens 2 degraderen en dan misschien de nummer 16 nog zo play off duel moet spelen.
Zou het toch veel interessanter maken.

Jammer voor de Graafschap, ik vond het toch altijd wel een leuke club maar dit hebben ze verdient ze speelden dit seizoen erg zwak en ze hebben het aan zich zelf te danken. Ik vind het vooral jammer voor de supporters. Die zijn er altijd geweest voor de club.

Den Bosch verdient door. De graafschap heeft dit aan zichzelf te wijten. Speelden gewoonweg niet goed genoeg. En zonder uitdoelpunt word het wel heel lastig als je tegenstander dan bij jou thuis wel scoort. Roelofsen is zeker niet de juiste keuze geweest. Waardeloze coach.

Nee he gaat ADO Poepon halen nu De Graafschap gedegradeerd is wat een matige voetballer is dat zeg

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

De Graafschap

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Excelsior3519
3.Jong Ajax3212
4.FC Emmen3011
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
J. SchuurmanMiddenvelder170
H. AcheffayAanvaller170
J. KoningsAanvaller166
H. JurjusKeeper170
G. KorteAanvaller163
D. HaenAanvaller133
D. GravenberchAanvaller123
Voor de complete selectie: Clubpagina De Graafschap.

2 fans
Coach, 52 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren