Géén Erik Pieters, gelukkig

Donderdag, 10 mei 2012 om 14:55 door El Gran Capitan

Verheugd las ik afgelopen dagen het nieuws over de absentie van Erik Pieters op het EK van komende zomer. Het nieuws dat deze speler niet aanwezig zal zijn als onze Oranjes aantreden in Oekraïne en Polen, zorgde ervoor dat bondscoach Bert van Marwijk op zoek moest naar een nieuwe linksback. Een linksback die in mijn ogen nooit slechter kan doen dan Pieters, goed nieuws dus.

Erik Pieters, vierentwintig lentes jong, is een degelijk spelertje. Een speler die nooit beslissend zal zijn voor zowel zijn club als zijn land: zo is hij aanvallend ronduit zwak, en mist hij de snelheid om gevaar te stichten aan de linkerkant. Ook is zijn voorzet niet van een goede kwaliteit en is hij op voetballend vlak geen meerwaarde. Onze aankomende tegenstanders zouden er niet wakker van hebben gelegen.

Dit zijn juist de drie facetten die een moderne linksback in mijn ogen moet beheersen. Snelheid, om de achterlijn te kunnen halen en het de buitenspeler van de tegenstander lastig te maken. Een goede voorzet, om kopsterke spelers als Klaas-Jan Huntelaar te kunnen bereiken. En voetballend goed, om zo nodig in het combinatiespel deel te nemen. Spelers als Kyle Walker en Dani Alves beheersen dit. Nu weet ik dat wij geen spelers op de linksback positie hebben die al deze kwaliteiten bezitten, maar we hebben wel linksbacks die hier beter in zijn dan Pieters.

De absentie van Pieters maakt de weg vrij voor vier nieuwe spelers om zich te laten gelden op de trainingsstage. Deze vier nieuwe spelers die in aanmerking lijken te komen voor de linksbackpositie zijn Alexander Büttner, Jetro Willems, Nick Viergever en Wilfred Bouma. Drie jongelingen, één fossiel. Drie spelers met een onbetwiste basisplek, één speler die dit seizoen gedebuteerd heeft in het betaald voetbal, genaamd Willems.

Büttner lijkt mij de beste optie: hij heeft snelheid en een goede trap annex voorzet. Bij Vitesse heeft hij dit seizoen meermaals laten zien voetballend een meerwaarde te zijn, vanwege zijn drang naar voren en het gevaar dat hij stichtte door middel van zijn snelheid. Het feit dat hij in het verleden meermaals als buitenspeler heeft gefungeerd draagt hier ongetwijfeld aan bij, net als het feit dat hij vijf jaar in de jeugd van Ajax heeft gespeeld.

Willems komt nog te kort voor de linksbackpositie. Dat is totaal niet verwonderlijk als je ziet dat hij pas net achttien is en dat hij pas net is komen kijken. Hij is overigens wel een goede optie voor de toekomst, dat is gebleken dit seizoen. Over Viergever kan ik kort zijn, dat is geen linksback. Hij mist snelheid, en heeft onvoldoende ervaring op de linksbackpositie. De uitnodiging voor Bouma is ronduit belachelijk: hij is te oud en mist simpelweg kwaliteit.

Verder heb je nog Urby Emanuelson en Stijn Schaars. Emanuelson is een vergelijkbaar type speler als Büttner, ook een prima optie. Al denk ik niet dat de bondscoach voor hem zal kiezen vanwege zijn gebrek aan speeltijd op deze positie. Hetzelfde geld voor Schaars: bij zijn club speelt hij als middenvelder, wat zijn natuurlijke positie is, en niet als linksback. Het zou uiterst vreemd zijn om Schaars op die plek te deponeren.

Het rijtje spelers afgaand lijkt Büttner nogmaals mij de beste keus. Met zijn snelheid, drang naar voren, en voetballend vermogen zou hij het onze tegenstanders best eens lastig kunnen maken. Hopelijk zorgt hij ervoor dat Ronaldo en co wel wakker liggen aan de vooravond aan de wedstrijd tegen Oranje.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 25 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 6600+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door kidred)

Meen je dat serieus? Büttner? Hij heeft geen enkele Europese ervaring. Ik hoop echt dat Emanuelson op linksback gaat spelen. Dat is in mijn ogen de beste optie.

Wat een onzinnig artikel! Je bent toch niet blij dat Pieters geblesseerd is? Hij is sinds Gio de linksback van het Nl-elftal. Hoewel Pieters weinig meerwaarde heeft getoond, heeft hij er wel altijd gestaan.

Gezien de mogelijke vervangers is het gemis van Pieters een grote aderlating voor het Nl-elftal.

12 mei 2012 om 19:42

Hij praat gewoon Johan Derksen na...

Buttner: grote stappen, snel thuis. letterlijk en figuurlijk dan. Zie je het al voor je Buttner tegenover Ronaldo? Ozil? Nani? Gomez? Ik denk dat we beter een back kunnen gebruiken die kan verdedigen. Daar zal onze back zijn handen al vol aan hebben. Laat het aanvallen maar over aan de aanvallers. Dus Buttner lijkt me zelfs in jou rijtje de minste keuze.

Verder wordt al snel duidelijk dat je niks met Psv'ers hebt, maar dat mag, maar je hoeft niet te praten over Bouma "het fossiel". Vorig wk was Ooijer ook onze reddende engel in een belangrijke wedstrijd. Spelers met de ervaring van Ooijer en Bouma worden niet zo snel zenuwachtig als ze opeens moeten invallen. Ik denk dat Buttner, Viergever en Willems trillen als een espenblad als ze 5 minuten voor de wedstrijd ineens horen dat ze moeten spelen.

Maar je mag natuurlijk van mening zijn dat Buttner de beste optie is. Ik vind persoonlijk alle andere die je noemt betere opties. Oftewel Buttner zou voor mij de laatste zijn om mee te nemen. Hij is verdedigend ook het minst van dat rijtje en heeft het minste ervaring. Hij kent alleen de eredivisie, en heeft nog niet eens een Europese wedstrijd gespeeld. Ook in dat opzicht hebben alle andere spelers een streepje voor op hem.

Pieters is onze beste linksback omdat hij juist ervaring heeft en verdedigend zijn mannetje staat. Dat hij dan niet als een gek altijd mee naar voren rent is zijn sterke punt. Tegen tegenstanders als Nec, Rkc, de Graafschap of VVV kan dat makkelijk. Tegen Duitsland en Portugal wordt je daar kei hard op afgerekend.

10 mei 2012 om 15:53

Wat ik persoonlijk niet begrijp is dat er niet wordt gekeken naar de linksback van de nummer 2 van Eredivisie.

Zoals je zelf al aangeeft heeft het Nederlands Elftal eerder behoefte aan een back die kan verdedigen. Als er 1 back is die dat kan, lijkt mij dat Bruno Martins-indi. Maar goed, die kerel heeft ook 0,0 internationale ervaring, heeft overigens wel alle jeugdelftallen van Oranje doorgelopen. Ik hoor eigenlijk niemand over hem, maar goed wellicht heeft het er mee te maken dat ik sympathie heb voor Feyenoord.

De linksbackpositie wordt in ieder geval de achilleshiel dit EK. Zelf zou ik proberen of Nigel de Jong er uit de voeten kan, en anders lijkt me Emanuelson de meeste geschikte oplossing.

10 mei 2012 om 16:03

Ik moet eerlijk zijn. Bruno is me nooit opgevallen en dat is als verdediger positief. Hoe is hij aanvallend (ik volg niet veel meer Feyenoord dan de samenvattingen).
Maar ik denk dat hij ook nog te licht is voor het NLs elftal net zoals Willems. Ze hebben potentie, maar nog niet de ervaring. Vandaar dat hij misschien niet geselecteerd is, omdat hij niet opvalt, zowel positief als negatief.

10 mei 2012 om 16:07

Aanvallend stelt Martins-indi weinig, tot niets voor. Geen goede voorzet maar wel een goede inspeel-pass.

Ik denk zelf ook dat hij nog te licht is voor Oranje, maar goed persoonlijk vind ik hem verdedigend een stuk beter dan Willems en Buttner. Aanvallend een stuk minder. Maar goed ik er vanuit dat Bert er meer kijk op heeft dan ik.

10 mei 2012 om 21:22

Ik heb toevallig Matins- indi zijn debuut zien maken voor Feyenoord. Toen was ik al redelijk gecharmeerd van hem. Zou denk ik inderdaad wel een goede optie zijn voor het NL elftal als stand- in voor Pieters. Ik zou alleen nog niet weten of hij er al echt klaar voor is. Evenals Willems.
Vind ik het uitstekend doen bij Psv, heeft goede wedstrijden gespeeld (oa. thuis tegen Feyenoord, Pieters kwam erin en meteen 2 tegengoals vanaf zijn kant, terwijl met Willems er niets aan de hand was), heeft ook al Europees wat gespeeld. Ik zou alleen niet weten of hij al met de druk en het niveau van een EK meekan.
Bouma meenemen zou goed zijn voor de ervaring, hij zal zeker om kunnen gaan met de druk. Alleen hij is wel ver afgezakt dit seizoen. Is heel traag geworden en zet ook niet bepaald de lijnen uit achterin. Maar zoals al aangegeven is, Ooijer had precies hetzelfde en deed het fantastisch tegen Brazilie.

10 mei 2012 om 21:19

@silenzione

Waarom geef je hem 1 ster, het stuk zelf is toch gewoon goed geschreven?

ON: Ik ben het niet met je eens. Bouma moet zeker mee voor de reservebank, zoals Silenzione ook aangeeft, schrikt hij er niet van als hij in moet vallen.
Büttner heeft te veel drang naar voren, waardoor we met maar 2 verdedigers spelen, de tegenstander hoeft maar om te schakelen en ze zijn weg.
Willems is nog te onervaren voor een EK en het gaat hem denk ik niet lukken.
Dan staat ook Viergever nog in dat rijtje, maar hij is meer een cv, wat ook een voordeel kan zijn, omdat hij verdedigend goed is.
Maar ik denk dat Emanuelson het door zijn aanvallende drang niet zal worden, omdat er dan maar 2 man achter staan, net als Büttner en Willems ook wel. Dan blijven alleen Viergever en Bouma over, en ik vrees dat het Bouma gaat worden, al is zijn ervaring natuurlijk wel een voordeel. Maar Viergever kan natuurlijk ook.

Edit: Ik moet natuurlijk ook nog beoordelen.
''het rijtje spelers afgaand lijkt Büttner nogmaals mij de beste keus. Met zijn snelheid, drang naar voren, en voetballend vermogen zou hij het onze tegenstanders best eens lastig kunnen maken. Hopelijk zorgt hij ervoor dat Ronaldo en co wel wakker liggen aan de vooravond aan de wedstrijd tegen Oranje.''
Denk je dat echt? Ronaldo speelt tegen wereldtoppers als Alba, Abidal en Mascherano, om er maar snel 3 te noemen. En dan moet een of ander talent waar hij nog nooit van gehoord heeft het hem lastig gaan maken? Dacht het niet.
Je stuk is que schrijfstijl redelijk goed, maar de inhoud is toch vrijwel kansloos. Eigenlijk zeg je: Ik ben blij dat onze lb, de achilleshiel van ons elftal weg is, want dan staat er een nog slechtere lb in het veld. Vind je dat geloofwaardig?
Je compenseert het voor mij dan met je redelijk goede schrijfstijl, daarom 2 sterren.

11 mei 2012 om 11:50

Eigenlijk heel simpel waarom ik hier niet meer dan 1 ster voor kan geven.

Ik lees hier een betoog om te pleiten voor Buttner als linksback voor het Nl's elftal. Er zit echter geen enkel feit of fatsoenlijk voorbeeld in waarom. Het is allemaal gebaseerd op een mening.
Daarnaast getuigt het van weinig kennis van spelers als je pleit voor de speler die verdedigend het minst is en qua ervaring ook.

Verder heb ik er geen problemen mee als je een reactie van mensen probeert uit te lokken, maar om dat op een provocerende manier te doen door beledigen van spelers of totaal respectloze manier omgaan met spelers, vind ik ronduit belachelijk.

Als deze "landexpert" een punt wil voor zijn schrijfwijze of spelling moet hij meedoen aan het groot dictee. Ik kan voor inhoudelijk voetbalkennis niet meer geven dan 1 ster, en dan vind ik mezelf eigenlijk nog mild.

Het spijt me, maar ik vind dit geen goed stuk.

Ten eerste omdat ik je toon erg respectloos vind. Juichen omdat een hardwerkende prof vanwege een zware blessure niet naar het EK kan is op z''n zachtst gezegd niet netjes, ook vind ik het weinig stijlvol of respectvol dat je Pieters een ''spelertje'' en Bouma een ''fossiel'' noemt.

Ten tweede lijkt het erop dat je je teleurstelling over het ontbreken van een goede Nederlandse linksback af aan het reageren bent op de eerste keus bij gebrek aan beter. ''hoera, onze gemankeerde linksback kan niet mee, ik heb geen flauw idee welke andere gemankeerde linksback het over moet nemen maar ik ben er toch blij mee'', dat is als ik het goed begrijp je boodschap? Je stelt eigenlijk zelf al vast dat er niet echt een bevredigend alternatief is voor Pieters, waardoor je er niet in slaagt je (ongepaste) blijdschap over Pieters'' blessure te onderbouwen.

En dan je conclusie: ''hopelijk zorgt hij [buttner] ervoor dat Ronaldo en co wel wakker liggen aan de vooravond aan de wedstrijd tegen Oranje.''

Wat denk je zelf?

Haha, dank allen voor jullie reacties. Ondanks dat er geen enkele positieve tussen (tot nut toe), heb ik ze met plezier doorgelezen. Wat ik bij deze ''landexpert'' probeer duidelijk te maken, en dat lukt vrij aardig aangezien een deel van jullie nogal geschockt reageren is dat ik blij ben dat Pieters ons niet zal vertegenwoordigen op het EK. Hij mist uitstraling, en simpelweg kwaliteit. In Büttner zie ik een prima linksback, zoals ik al eerder aangaf zie ik in hem wel een speler die voetballend en aanvallend een meerwaarde kan hebben t.o.v. Pieters.

10 mei 2012 om 20:11

Dat hij kan uitstraling heeft en kan voetballen, mooi. Maar kan hij ook verdedigen? Kan hij z'n man heel de wedstrijd houden? Hij speelt voor Vitesse maar op het EK moet hij het doen tegen absolute wereldspelers.

12 mei 2012 om 14:18

Brutaliteit is niet alles, dan zou Stijn Vreven namelijk een wereldspeler zijn. Je hebt ook iemand nodig die met het verstand speelt. Nou juich ik niet als Pieters op het wedstrijdformulier staat, maar ik zie wel veel liever de Psv-back, dan Búttner. Het mannetje speelt leuk op drive, maar loopt zich op die manier ook voorbij en verdedigend is het nog niet je dat. Jij bepaalt dat hij de achterlijn moet halen (wtf?) is leuk, maar als Büttner dat doet tegen Portugal en hij verliest de bal, lacht Ronaldo zich driedubbel op de counter.

10 mei 2012 om 18:30

De titel van de CE trekt meteen de aandacht omdat er zoveel minachting uit spreekt. Dit wordt echter geaccepteerd in mijn ogen, wanneer je een geweldige CE vervolgens neerzet.
Bij het lezen van je CE kreeg ik eerder tranen in mijn ogen. Je bent blij dat iemand geblesseerd is (wat op zichzelf al redelijk triest is). Vervolgens ben je zonder goede reden nogal denigrerend over enkele spelers (zie voorbeelden hierboven). En ten slottte kom je tot de conclusie dat er geen enkel goed alternatief voor Pieters is en dat Buttner het dan maar moet doen.
Ik dacht echt dat je vooraf goed had nagedacht hier over en met een heel goed alternatief zou komen. Het opstellen van Buttner is nou niet echt het ei van Columbus en zeker geen alternatief waar we veel sterker van worden. Een speler die een paar aardige wedstrijden bij Vitesse heeft gespeeld, kom op zeg!
Volgens mij is Buttner nou niet een speler die ontzettend snel is. Verdedigend is hij ook al niet sterker dan Pieters terwijl dit op het EK met veel sterke tegenstanders toch wel gewenst is.
Daarnaast heeft Pieters, zoals van Marwijk zelf al heeft aangekondigd, in Oranje vaak beter gespeeld dan bij Psv. Dit was mij ook al opgevallen maar blijkbaar verschillen we daarover van mening en speelt Pieters altijd bagger.
Gelukkig snapte ik je CE aan het einde alsnog door deze zin: Hopelijk zorgt hij ervoor dat Ronaldo en co wel wakker liggen aan de vooravond aan de wedstrijd tegen Oranje.
Ik neem dat je hiermee bedoelt dat je hele CE sarcastisch bedoeld is, we na het wegvallen van Pieters echt niemand meer hebben voor de linksback en dat 16 miljoen Nederlanders wakker moet liggen omdat we misschien wel met de slechtste linksback van het EK gaan spelen. Als Ronaldo en co wakker liggen deze zomer zal dat vooral zijn omdat ze geen idee hebben wie toch die Buttner is, die op het wedstrijdformulier staat naast Robben, van persie en Sneijder.

Ik vind het een beetje denigrerend tegenover Bouma.. Maar aan de andere kant, who cares, het is Bouma, jij bent een anonieme columnist op VZ en geen invloedrijk politiek verslaggever of iets in die trant.

Verder hield ik op met lezen toen je beweerde dat Willems dit seizoen zijn debuut in het betaalde voetbal maakte.

Verder vind ik Büttner persoonlijk een aardige back, maar feit blijft dat hij wel de back is van ()vitesse... Dit betekent dat de grootste tegenstand die hij tot op heden heeft gehad spelers als Narsingh, Lens en Sulejmani zijn... Alleen aardige spelers maar (nog) lang geen top.

Ik las ook in de conclusie dat Büttner ervoor moet zorgen dat Ronaldo en co wakker liggen, ik denk het niet. Kan me niet voorstellen dat iemand op het EK wakker gaat liggen van Alex..

Als je nou eens iets nieuws zou vertellen, maar nee. Daarbij is Pieters echt wel een stuk beter bij Oranje dan bij Psv, wat je niet lijkt (lees wil) beseffen. Daarbij heeft Buttner nog geen wedstrijd aan Europese ervaring en Bouma ontzettend veel ervaring. Willems is nog te jong.

Gebrek aan een solide verdediger op de linksbackpositie zal Oranje duur opbreken op het EK. De ervaring, de harde linker en de defensieve betrouwbaarheid van Gio waren een wapen op het WK. Oranje hééft geen linksback meer. Emanuelson is geen linksback, Willems te jong, Pieters geblesseerd, Bouma te oud, Schaars is een middenvelder, de Jong moet op het middenveld spelen, Indi en Büttner zouden het niveau niet halen.

Erg matige CE trouwens.

10 mei 2012 om 21:24

Toelichten graag die laatste opmerking.

10 mei 2012 om 21:54

De schrijver vertelt niets nieuws onder de zon. Hij vertelt waarom hij Pieters niet goed genoeg vind, goed, maar dan overloopt hij alle mogelijke vervangers zonder iets nieuws te vertellen. Lijkt eerder een samenvatting dan een oplossing voor het Lb-probleem. Ronaldo zal hard in z'n vuistje lachen als hij ziet wie z'n directe tegenstander wordt op het EK indien Büttner speelt.

11 mei 2012 om 00:04

Sluit ik me bij aan, weinig toevoegend. De titel doet vermoeden dat hier dé oplossing voor de linksback-positie komt, maar die blijft uit. Dat het een scherp stuk is, volgens sommige denigrerend (over Bouma), vind ik niet zo'n punt, daar hou ik wel van.
Die laatste zin is van dit stuk is natuurlijk wel de absolute uitsmijter! Grapjas

Ben het niet met je eens.

Wellicht dat Bütnner en Willems leuke spelers zijn. Maar ze hebben geen enkele ervaring. Dit móet je hebben tegen spelers als Nani, Ronaldo, Götze, Podolski, Iniesta enz.
Bouma en Schaars zijn gewoon raar om op te noemen, et zijn niet eens linksbacks.

De enige 2 die in mijn optiek nog overblijven zijn Erik Pieters en Urby Emanuelson. Pieters de linksback die niet goed kan opkomen, maar verdedigend wel zijn mannetje staat. En Emanuelson, meer een type Dani Alves.
Gezien de omstandigheden moet Urby Emanuelson op linksback. Hoewel hij daar niet zo vaak speelt, heeft hij daar in zijn gehele carriere genoeg gespeeld. Ook op het linkermiddenveld en linksbuitenpositie. En eerlijk is eerlijk: De hedendaags backs zijn meer opkomende linksbuitens geworden, maar even dit geheel terzijde.

Ik zou voor de linksbackpositie Emanuelson nemen voor in de basis, met Büttner als zijn vervanger. Ook een leuke linksback, maar nog te weinig ervaring voor een EK (niet eens interlandervaring/europese ervaring, wat bijv. vd Wiel wél had voor het WK 2010).

Overigens hoop ik dat Nederland zo zal spelen op het EK. Ik vind het persoonlijk de perfecte opstelling, geweldig in balans:
Tegen clubs als Duitsland, Portugal en Spanje moet je een verdedigend blok weten te zetten. Met Mathijssen en Heitinga heb je niet een 100% solide verdediging, de Jong en van Bommel op het middenveld kunnen dit weer rechttrekken. Zo wordt Oranje niet overlopen op het middenveld.
vd Wiel en Urby, 2 snelle, lopende backs. Kunnen opkomen en ook weer snel teruglopen. Achterlijn halen en voorzet geven kunnen ze ook heel goed.
Dan heb je 2 vleugelspelers die ietwat meer naar binnen trekken, met name Robben.
Affelay kan ontzettend goed samenwerken met van Persie en heeft een geweldige pass en voorzet. 2 dingen die gebruikt moeten worden.
van Persie op '10, om ervoor te zorgen dat Huntelaar goed bijgestaan wordt en niet op een eiland komt zoals van Persie zelf op het Wk'10 door Sneijder.
Huntelaar in de spits, geen discussie over mogelijk.

Ik denk dat Nederland zo ontzettend veel kans maakt op het Ek.
En natuurlijk als je tegen Denemarken speelt is het slimmer om met Sneijder te spelen op het middenveld in plaats van een de Jong, voor wat meer aanvallende impulsen.

Niet een hele goede CE, 3 sterren.

Stekelenburg
vd Wiel
Heitinga
Mathijssen
Emanuelson
de Jong/Snei
v Bommel (C)
Robben
van Persie
Affelay
Huntelaar
10 mei 2012 om 21:32

Hoe wil je zo een verdedigend blok neerzetten?

We zullen helaas verdedigend moeten gaan spelen.
Een 4-4-2 met Seedorf komt dan het beste uit. Ik hoop dat Bert besluit Seedorf alsnog bij de selectie te halen. Hij is echt een geweldige speler. Hij is gewoon bijna de sterspeler van AC Milan! Dan ben je wel echt een wereldtopper. Ik durf te wedden dat heel Italië ons uitlacht omdat we Seedorf niet bij de selectie halen en dan een speler als Kuyt opstellen, die (bijna) niet harder werkt dan Seedorf en kwalitatief minder is.

Stekelenburg
Van der Wiel
Heitinga
Emanuelson
Emanuelson
Seedorf/Robb
De Jong
Van Bommel
Robben/Seedo
Huntelaar
Van Persie
10 mei 2012 om 21:54

Je kan veel zeggen over de kwaliteiten van Seedorf, maar niet dat hij op deze leeftijd nog een harde werker is. Hij hoeft juist niet veel mee te verdedigen bij Milan en laat dus vaak zijn man lopen. Ambrosini en Gattuso zijn de werkers bij Milan

10 mei 2012 om 22:48

Naar mijn mening is Emanuelson verreweg de beste optie op de linksback positie. Ervan uitgaande dat Van Marwijk speelt met Van Bommel en De Jong (of in ieder geval twee controleurs), met Van Persie vrij vanaf links, Huntelaar in het centrum en Robben op rechts daarvoor. In dat geval (en ook wanneer bijv. Kuyt, Affelay of VDV op de linkerflank zou spelen) ligt er enorm veel ruimte voor een opkomende back. Emanuelson kan die ruimte prima invullen. Omdat Oranje met twee controleurs speelt, zou dit verdedigend goed op te vangen zijn.

Ik zou Anita in deze vorm ook boven Pieters en Buttner kiezen.

Aanvallende speelstijl, maar is dat niet des Oranjes?

Steek
VD Wiel
Heitinga
Vlaar
Emanuelson
V Bommel
De Jong
Robben
Sneijder
V Persie
Huntelaar
11 mei 2012 om 13:02

@tom12
Je hebt mijn reactie dan niet gelezen en alleen naar de opstelling gekeken. Als je mijn reactie hebt gelezen zie je waarom dat verdedigende blok neerzet.

Duitsland en Spanje hebben een héél goed middenveld. Uit me hoofd: Schweini, Kroos, Özil & Khedira. Bij Spanje: Xavi, Iniesta, X. Alonso, Busquets, Silva, Cesc.
Nederland kan, als het geen goede verdedigend blok zet (te) makkelijk overlopen worden op het middenveld. Ook is hun verdediging nog steeds middelmaats, vergeleken met bijv. Ramos-puyol-piqué-alba en bijv. van Frankrijk: Debuchy-mexes-sakho-evra.
Heitinga maakt nog steeds blunders en Mathijssen vind ik veel minder dan vroeger. Ook vind ik Viergever, Vlaar, Bruma & Maduro nog niet het niveau hebben om in de basis van een EK te spelen.
Vandaar dat ik hoop dat van Marwijk dit blok zet, voor zekerheid, dat NL niet wordt overlopen op het middenveld. Dit is één van de gevaarlijkste dingen in voetbal.

En dat je Seedorf zet is onrealistisch. Ik als Surinamer zijnde, vindt het geweldig als dit zou gebeuren. Maar ik vind overigens ook dat hij (ook niet gek voor zn leeftijd) te vaak zijn mannetje laat lopen. En wat mij opvalt is dat Affelay dit bijv. niet doet en er gewoon achteraan gaat. Evenals Robben als je hem hierop wijst.
Seedorf zal ook nooit meer opgeroepen worden onder van Marwijk en hoewel het jammer is zijn dit de feiten.

Daarom verander ik mijn basis niet en hoop ik dat Nederland zo zal spelen.
Ik ben ervan overtuigd dat dit elftal perfect in balans is op elk vlak.

12 mei 2012 om 10:32

@thepope

Des oranjes? Kom op zeg, je moet spelen zoals je dat het beste uitkomt. En Anita in deze vorm? Dat is als VM, als LB is hij echt niet beter dan Pieters.

Mensen moeten hier niet zo makkelijk doen, ik wil liever prijzen dan sprankelend voetbal en dan na 3 of 4 wedstrijden naar huis mogen. Verdedigend moeten we sterk staan tegen de favorieten en outsiders, en die zitten er in de poule alleen al 2.

Maar blijf maar mooi kritiek leveren met dramatische alternatieven (anita) en denken dat dat werkt, gelukkig weet Bert wel beter.

12 mei 2012 om 10:37

@akshay

Ik bedoel dat opkomende backs, een spits op 10 en een 10 op de dm/cm niet echt verdedigend zijn. Het is, sportief gezien, ook jammer dat Douglas nog niet mee mag doen, toch een sterke cv, en dan Mathijsen naar de lb.

Stekelenburg
Van der Wiel
Heitinga
Mathijsen
Viergever
De Jong
Van Bommel
Robben
Sneijder
Affelay
Van Persie
12 mei 2012 om 16:41

Inderdaad, je kunt dan het beste maar Emanuelson inzetten als linksback, vanwege z'n snelheid en aanvallende kwaliteiten en Nigel de Jong als stoppende linker defensieve middenvelder, om het gat op te vullen, als urby weg is.

Geen slechte Ce maar, je beledigt Pieters wel en je bent toch niet blij als iemand geblesseerd is.

Toch de beste optie lijkt me dan Emanuelson, hij heeft drang naar voren(veel drang), is snel, heeft lang als verdediger gespeeld in zijn Ajax tijd.

Ik denk dat Willems Pieters op lange termijn gaat vervangen bij zowel Psv als Nederlands Elftal

goed geschreven stuk maar je laat 1 speler compleet buiten beschouwing. Eentje die dit jaar wel international ervaring heeft opgedaan namelijk Anita! Anita komt koppend tekort maar kan zeker goed en fel verdedigen en dat is wel duidelijk nodig. Een andere reden in deze wereld is dat heel veel rechter vleugel spelers een linkerbeen zie bijv een robben en een di maria dan kan het rechterbeen nog wel eens doorslaggevend zijn tegen een indraaiend schot.

Anders vind ik Urby nog altijd een betere optie

ik geef je 3 sterren want het is wel goed geschreven alleen een beetje onvolledig want Anita zit gewoon in de voorlopige selectie!

Ik heb echt heel veel waardering voor de mensen die hier een CE schrijven, het is niet altijd makkelijk met al die negativiteit. Helaas moet ik nu wel constateren dat je er werkelijk helemaal niets van snapt op voetballend gebied. Maja dat is mijn mening, wel goed geschreven trouwens!

Jammer dit, het gaat amper over Pieters die je ten onrechte afkraakt. Laten we gewoon V E R D E D I G E R S opstellen in de V E R D E D I G I N G. Ongeacht hun jeugdopleiding, of aanvallende intenties. We hebben een surplus aan aanvallers, Bert weet geeneens welke opstelling hij gaat maken omdat we met Robben, Huntelaar, van Persie (van der Vaart) hoe we moeten spelen ontzettend veel keus heeft. Daarbij jongens als Kuyt (die altijd speelt jammer genoeg) en Afellay niet meegerekend.

Ik roep al jaren dat Pieters geen goede verdediger is, aanvallend ronduit zwak, verdedigend wel ok maar niet goed genoeg om ook maar 1 van de buitenspelers van de komende EK tegenstanders af te stoppen.

Des al niet te min is dit wel het 'beste' wat we hebben, Emanuelson wil niet linksback, Butner 0 ervaring internationaal, en Willems is nog heeel erg jong.

Denk dat Anita misschien nog de beste optie is

Pieters een slechte mandekker noemen kan ik begrijpen maar verdedigen is meer dan dat. Die jongen heeft enorm veel inzicht waar het gevaar gaat komen en loopt heel goed de ruimte dicht voor iemand anders. Het is iemand die goed kan verdedigen met zn 2'en. Hij snapt waar hij naartoe moet lopen als iemand van hetzelfde shirtje een kant kiest.

Dit wordt zeer onderschat en komt naar mijn inziens omdat mensen dit gewoon niet zien. Let maar eens op Pieters, het is een speler die best goed is maar dan heeft hij wel mensen met verstand van voetbal nodig om zich heen. Dat PSV een bagger verdediging heeft van hier tot Tokio is niet zijn schuld. Pieters is beter dan veel mensen denken alleen hebben de mensen die hem afzeiken geen verstand van voetbal in de ruimte. Die zien alleen voetbal aan de bal.

Erik Pieters wordt zwaar onderschat. Hij heeft wel degelijk de snelheid en een goede voorzet. Dat dit bij PSV er niet uitkomt ligt vooral aan Mertens. Bij het Nederlands elftal heeft hij veelvoudig bewezen de beste optie te zijn op de linksbackpositie.

11 mei 2012 om 17:36

Bij oranje is het altijd met afstand de zwakste schakel bedoel je? Zelfs tegen san marino komt hij er niet aan te pas. Leuk dat je een clubbril op hebt, maar pieters is geen back voor oranje, die zou normaliter 3e keus moeten zijn, alleen op dit moment zijn er weinig opties.

13 mei 2012 om 20:18

De hele verdediging is wack, maar iedereen heeft het altijd alleen maar over Pieters. Mensen overdrijven soms ook wel, ze doen net of er maar een mieterige pussy staat maar hij is wel 'beest/sterk'. Mee voetballen doet hij bij het Nl-elftal ook beter dan bij Psv, dat kon je tegen Brazilië en Uruguay wel zien omdat hij toen vaker opkwam dan vd. wiel.

Ik ben het helemaal met Akshay01 eens. Buttner en met name Willems (zie Feyenoord - Psv, zie Valencia - Psv) zijn gewoonweg ab-so-luut geen optie. Je komt wel even te spelen tegen spelers als ozil, Klose, Ronaldo, Rooney, Pirlo en andere wereldsterren . . Die gasten zijn zo geslepen en slim, het vergt jarenlange ervaring om deze gasten uit te schakelen. Willems wordt gewoon helemaal afgeslacht. We hebben het niet over een oefenpotje, maar een EK, waar een fout cruciaal is.

Daarnaast hecht je nogal veel waarde aan de opbouwende kwaliteiten. Dat is uiteraard heel mooi meegenomen, maar het belangrijkste is Ver-de-di-gen. In 88 hadden we Van Tiggelen en Van Aerle, die konden de bal alleen over 5 meter plaatsen, masar gaven hun tegenstander geen centimeter.

Wil je perse een goede opbouwer, dan is Emmanuelson een optie. Dan hoop ik wel dat ie in Milaan veel heeft bijgeleerd want bij Ajax maakte hij kinderlijke fouten, zoals dekken aan de buitenkant. Ik zou voor Boularouz gaan, die speelt al jaren in de Bundesliga en speelt daarbij bijna wekelijks tegen topspelers.

Pieters zal in ieder geval gemist worden.

Ik vind de argumenten niet echt sterk, de LB van Nederland hoeft aanvallend helemaal niet zoveel bij te dragen en Pieters is verdedigend veruit het sterkste.

Aanvallend zijn we prima: Robben, Van Persie, Huntelaar & Sneijder behoren allemaal tot de beste spelers in hun competities met op de bank nog spelers als Afellay en Van der Vaart. We verliezen juist tegen de grote landen op verdedigende kwaliteiten, en dat is er niet beter op geworden nu Van Bommel en Kuyt ouder zijn geworden (kuyt's verdedigende bijdrage maakte hem mede zo waardevol).

13 mei 2012 om 12:37

Waarom moet de linksback van het Nederlands elftal aanvallend niet uitblinken? Verdedigend zijn ze niet goed genoeg om een bv. een Ronaldo uit de wedstrijd te houden. Van Bronkhorst was verdedigend niets bijzonders, maar zijn drive naar voren heeft ons toch heel wat moois opgeleverd op het EK van 2008, en het afgelopen WK. Tevens zie je dat bij veel grote clubs de backs juist erg belangrijk zijn, bij clubs als Barcelona, Arsenal, Tottenham, etc. zie je dat ze erg veel betrokken zijn bij de aanval.

Ik vind het een slechte uiteenzetting van feiten die men al lang weet, je argumenten zijn niet goed onderbouwd en het artikel loopt niet lekker, ik geef je daarom 2* maar ik hoop dat je hiermee iets kan en je volgende artikel beter is.

Dit is allemaal open deuren intrappen.. Je argumenten zijn ook niet sterk!
Jij kiest voor de linksback van Vitesse die nog geen ervaring heeft met internationaal voetbal, met argumenten dat hij snel is en een goede voorzet heeft. Maar je zegt niks /weinig over de verdedigende kwaliteiten die een linksback nodig heeft.. 2 sterren

Direct bij het begin gaat het al hopeloos fout. Hoe kan iemand in vredesnaam blij zijn als een speler niet kan spelen omdat hij geblesseerd is? Dan ben je echt gespeend van elk sportief gevoel.

Vervolgens komt er een warrig verhaal hoe het dan zou moeten met de vervanging met weinig solide argumentatie. Nee, dit is echt een stuk om heel snel te vergeten. Voor de eventuele moeite die er in gestoken is wil ik nog wel 1 ster geven, maar feitelijk is dat al te veel.

Overigens is het doodzonde dat Pieters er niet bij is. Heeft in het Nederlands elftal nog nooit gefaald.

Goeie CE! Ik ben het volledig met je eens. Ik vind dat gezeik over geen europese ervaring wat overdreven. Je moet ook goed gepresteerd hebben europees. Anders heeft het niet veel zin.

Anita kan tegenover Beerens niet eens winnen, laat staan tegenover Ronaldo, Nani, Rommedahl of Muller.

Buttner zie je vaak aanvallen. Maar dat betekent niet dat ie niet goed kan verdedigen. Ik vind zijn slidings echt fenomenaal. Overigens moet Bert van Marwijk ook eens opsodemieteren met Mathijsen in het centrum. Die jongen heeft nog nooit wat anders gedaan dan een balletje breed geven op Ooijer of Heijtinga. Als ie nou gewoon Viergever opstelt, dan kan die wel wat rugdekking geven aan Buttner.

Ik hoor hier ook mensen zeggen dat Buttner niet hoeft aan te vallen vanwege onze geweldige aanval. Maar zijn het niet diezelfde mensen die Robben op rechts willen hebben en Afellay op rechts? Dan moet je wel een back hebben die er overheen gaat, want anders heb je helemaal geen diepte.

Ik vind het best dat je niet tevreden bent over Pieters, maar dan heb ik één simpele vraag voor je: Pieters is eerste keus, omdat er weinig anders is. Betekent dat dan niet dat de rest (de pure linksbacks) gewoon minder is? Denk daar maar eens over na

Wat een dramatische column. Misschien goed genoeg voor de klassekrant van groep 6 van het lokale basisonderwijs, maar zeker niet voor een zichzelf respecterende voetbalsite. Mooiste voorbeeld van een stuitend gebrek aan kwaliteit is wel het noemen van Schaars als optie en vervolgens zeggen dat Schaars geen optie is omdat hij middenvelder is. Waarom noem je Bas Dost niet? Zou net zo lachwekkend zijn. Nog even inhoudelijk over Viergever. Je kunt 'm van alles beschuldigen, behalve een gebrek aan snelheid. Kortom, of heel hard oefenen voor een klein publiek of nooit meer een column schrijven

13 mei 2012 om 12:33

Dramatisch? Op welke manier, ben je het niet eens met mij mening, vind je mijn schrijfstijl beroerd, maak ik veel spel- en of schrijffouten? Zeg het maar.

''mooiste voorbeeld van een stuitend gebrek aan kwaliteit is wel het noemen van Schaars als optie en vervolgens zeggen dat Schaars geen optie is omdat hij middenvelder is. Waarom noem je Bas Dost niet?'''

Wondersloff toch, als je enigszins hebt opgelet de afgelopen weken/maanden was het je opgevallen dat Schaars onder meer tegen Engeland linksback speelde, en dat hij volgens Van Marwijk een ''optie'' was/is. Niks lachwekkendst aan dus.

''kortom, of heel hard oefenen voor een klein publiek of nooit meer een column schrijven''

Het is je goed recht om dat over mij te zeggen, wel vreemd om het uit jou ''mond'' te horen aangezien je bij mijn eerste column (twee jaar geleden ongeveer) over Drenthe zeer positief was.

Duidelijk een column van een anti-psv supporter. Willems en Buttner zijn gelijkwaardig, ofwel te min, ben ik helemaal met je eens. Verwacht dat Emanuelson de linksback positie in gaat vullen, erg gegroeid daar in Italie! Maar dat je blij bent dat Pieters er niet bij bent, is gewoon lachwekkend, als er niks beters is dan moet je blij zijn met zo'n degelijke back als Pieters.
1 ster

Ik denk dat Blind de beste keuze is, laatste tijd heel goed bij Ajax, aanvallend en verdedigend.

Dat Pieters niet het niveau heeft van Oranje, oké.
Maar wie is er beter? Büttner??!
Sorry, maar hier ben ik het totaal niet mee eens.
Büttner heeft zich Europees totaal niet bewezen, daarom hoop ik dat Emanuelson linksback gaat spelen op het EK, ondanks dat hij op een andere positie speelt bij Milan.
Blij zijn dat iemand anders afhaakt vind ik ook erg laag.

Sorry, maar ik ben het totaal niet eens met deze CE. Pieters is gewoon de beste linksback van Oranje, daar valt niet over te discussiëren. Ik twijfel ook aan zijn verdedigende kwaliteiten maar we hebben nou eenmaal geen betere. Misschien wel, maar die willen niet spelen op linksback.

Zie Büttner nu spelen bij Vitesse - NEC en het is FC Büttner denkt hij volgens mij. Gaat constant alleen, geen een eindpass komt aan.

Sorry, je hebt mij niet weten te overtuigen.

El Gran Capitan...... doe maar even niets meer schrijven want je zet jezelf alleen maar voor paal.

Ik hoef mezelf verder niet te beargumenteren...kijk zelf nog maar even naar je artikeltje. -.-

In eerste instantie wilde ik het geeneens lezen, maar omdat ik wel een reactie wilde zetten heb ik het toch maar even gelezen.

Vergeet je niet dat een linksback wel gewoon een verdediger is? Büttner vind ik sowieso meer een middenvelder, ook omdat ik hem verdedigend niet zo sterk vind in tegenstelling tot Pieters. En hoeveel assisten heeft Büttner dit seizoen nou dan? Hij heeft aardig wat gescoord als LB, maar dat komt mede omdat hij wat penalty's gescoord heeft.

Ik zie nu het liefst Emanuelson op de linksback positie, mede omdat hij ook verdedigend sterker is dan Büttner. Ook heeft Urby meer status en speelt hij op een veel hoger niveau.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Nederland

FIFA ranking: 14
2229 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
D. BlindVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Woensdag 18 mei
Juventus wil Paul Pogba graag terughalen naar de club. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren