Onbetaalbare Preud'homme wordt 'Sir Alex Ferguson van Al-Shabab'

Donderdag, 10 mei 2012 om 08:40Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 08:51

Michel Preud'homme blijft langer aan de Saudische kampioen Al-Shabab verbonden. De oefenmeester heeft een nieuw contract tot medio 2016 getekend, zo bevestigde hij aan diverse Belgische media. In het eerste jaar onder Preud'homme werd meteen de landstitel veroverd. Zijn oude contract liep nog twee jaar door.

/

Onder de nieuwe voorwaarden krijgt Preud'homme meer bevoegdheden. "Ik word technisch directeur", legt Preud'homme. "En Emilio Ferrera (assistent-trainer, red.) coach. We gaan werken volgens het Engelse model, dus in feite verandert er niets."

"De voorzitter is tevreden over ons werk", vervolgt Preud'homme zijn relaas. "Hij heeft me gevraagd om Al-Shabab te reorganiseren, van de jeugd tot het eerste elftal, om zo een modelclub te worden in Saudi-Arabië." Er was veel interesse voor de ex-coach van Standard Luik, AA Gent en FC Twente, die overal successen boekt. "Ik had ook nu een dozijn mogelijkheden, maar geen enkele club kon de afkoopsom betalen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door messi8)

Die gaat nog lekker geld vangen daarzo, geef 'm groot gelijk!

10 mei 2012 om 09:08

Enerzijds (financieel gezien) wel, maar het lijkt me toch dat je als coach ook sportief gezien ambities hebt..

10 mei 2012 om 11:27

vind ik ook, de man is jong genoeg om nog sportieve wensen te hebben. Maar goed, het leven zal best aangenaam zijn daar.

10 mei 2012 om 11:43

@ moustro

Laat de beste man daar zelf een oordeel over vellen. Hij zit in een warm land, verdient bakken met geld en wordt daar gewaardeerd. Welke Nederlandse werknemer zou niet met hem willen ruilen?

10 mei 2012 om 11:55

@hen_nie
ik laat de beste man daar zelf ook een oordeel over vellen, anders had ik hem wel gebeld in plaats van hier een reactie te geven...

Je vraag raakt natuurlijk kant nog wal... De gemiddelde Nederlandse werknemer verdiend 35.000 euro per jaar, dus die zal wat sneller geneigd voor 2 miljoen per jaar naar het Midden Oosten te verkassen voor een paar jaar... Nog even buiten beschouwing gelaten dat de gemiddelde Nederlandse werknemer geen voetbaltrainer is trouwens...

Als ik voetbaltrainer was met de kwaliteiten van Preud'homme, dan zou ik voor het hoogst haalbare op sportief gebied willen gaan.. Naar de woestijn kan altijd nog!! 8 ton verdienen in de eredivisie, dan naar Duitsland, Engeland of Spanje voor 1,5 mln.. Zoiets... Om dan voor die paar centen (relatief gezien) naar de woestijn te verkassen, nee dank je!

10 mei 2012 om 12:38

tja, iets opbouwen daar lijkt me ook een uitdaging.
Hij kan later altijd nog andere clubs coachen.

10 mei 2012 om 16:30

Totaal met je eens. 90% procent van de trainers en voetballers kiezen helaas steeds vaker voor die bak met zand en geld in plaats van het voetbal. Waar gaat het heen.

10 mei 2012 om 18:28

Als ik kan kiezen tussen financiele zekerheid en sportieve ambities weet ik het ook wel, en het is niet dat er niets te bereiken valt met dit clubje, het is gewoon geen model topclub maar misschien kan hij er wel wat van maken.

Lijkt me een leuk project, maar als je ziet hoe snel de trainers daar de weg naar de deur vinden vraag ik me af hoe serieus je dat project moet opnemen. Ik wens Preud'homme het beste toe, ik ben altijd fan geweest van zijn extraverte stijl en passie voor het spelletje. Hopelijk kan hij ooit ons Belgisch voetbal komen redden, we kunnen hem héél goed gebruiken!

10 mei 2012 om 11:29

ach het project moet een naam hebben maar het gaat hier natuurlijk met name over de 'waardering' en met name dan de afkoopsom. Tot 2016 vastliggen is heel prettig als hij volgend jaar 6de wordt.
Een Vilas-boas'je noem ik dat.

Had deze man wel graag teruggezien bij Twente moet ik zeggen. Onder hem werd er nog aantrekkelijk voetbal gespeeld en prijzen gepakt.

10 mei 2012 om 09:39

En onder Mclaren voorheen niet?

10 mei 2012 om 10:28

Even opletten wat Viswinkel zegt: er werd nog aantrekkelijk voetbal gespeeld én er werden nog prijzen gepakt.
Ja, het laatste onder Mclaren voorheen wel, maar je kunt toch niet met droge ogen beweren dat er ooit aantrekkelijk voetbal onder hem is gespeeld (op een enkele wedstrijd na natuurlijk).

10 mei 2012 om 12:46

Ja precies, dit. Daarnaast, vergelijk het voetbal van vorig jaar met het veldspel van dit jaar. Dan mis je natuurlijk Janssen en voor een deel Ruiz, maar het is nu wel heel dramatisch. Toen Co aan het roer was werd het al ineens minder. Onder Mcclaren werd het wel heel matig.

Contracten zeggen in die landen niet zo veel, als hij begin volgend seizoen 3x verliest staat hij gewoon weer op straat, uiteraard wel met 3 vrachtwagens vol afkoopdollars.

lijkt me geweldig om daar te kunnen werken, mooi weer, geen geld zorgen, op de bank en beetje grappen maken over het treurige niveau.
Ik zou er voor tekenen, en snap ook zeer goed dat Michel dat doet!!

is serieus net een seizoen bezig en mensen vergelijken of doen alsof hij daar zolang gaat blijven zitten als feguson..hij word pas een ''ferguson' als hij langer dan 10 jaar daar werkzaam is!

10 mei 2012 om 10:29

Het gaat niet om de duur van het contract of hoe lang hij daar blijft zitten, het gaat om de soortgelijke constructie: hij de manager (net als Saf) en zijn assistent als coach (net als Meulensteen).
Ik moest ook gelijk denken aan hoe lang hij daar zou zitten, maar het gaat hier puur over de invulling van de staf.

10 mei 2012 om 10:43

Ohh okee ik snap het, ik dacht omdat hij een lange contract kreeg voorgeschoteld..maa je hebt gelijk staat ook in het artikel'' jeugd tot het eerste helemaal construeren'' dat is indd het soort managen wat Ferguson doet/deed

Ik snap het wel hoor, dat je sportieve aspiraties op een lager pitje zit als je veel meer geld kan verdienen.

Als hij over een paar jaar flink binnen is gelopen dan kan hij altijd zijn sportieve carrière een nieuw leven inblazen.

Ik zou vandaag nog mijn baan opzeggen als ik 8x zoveel kan verdienen ergens anders.

Hem kun je echt niet vergelijken met Ferguson want Preud'homme is nog lang niet zo lang bij Shabab dan Ferguson bij Man Utd. En mensen denken jullie echt dat hij naar Saudi Arabie is gegaan om het voetbal? Nee dus hij is 100% gegaan voor het geld daar is voetbal niet belangrijk en wordt voetbal niet echt gevolgd hij is gewoon daar gegaan voor het geld en niets anders.

@delijesrbija

dat hij niet om het geld daar naartoe is gegaan heeft hij zelf ook nooit gezegd , hij heeft gezegt dat de aanbieding financieel niet af te wijzen was voor zijn gezin

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Al Shabab Riyadh


7 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Moteb Al-HarbiVerdediger80
Fawaz Al SagourqMiddenvelder80
O. IghaloAanvaller86
I. LichnovskyVerdediger70
Ahmed SharahiliVerdediger71
Hussain Al MonassarMiddenvelder70
Voor de complete selectie: Clubpagina Al Shabab Riyadh.

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren