De Boer: 'Je kwam voor de derde ster op het mooiste shirt van de wereld'

Vrijdag, 4 mei 2012 om 00:15Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 00:16

Frank de Boer greep de huldiging van Ajax donderdagavond aan om zijn dank uit te spreken aan vele Ajacieden. Niet in de laatste plaats aan meer dan vijftigduizend fans die zich hadden verzameld voor het podium naast de Amsterdam ArenA. "We hebben een geweldig kampioenschap behaald. Dat komt mede door jullie steun. Wij hebben in onze filosofie geloofd. Super bedankt voor jullie steun."

/

Voor Bruno Silva, die zeer ernstig geblesseerd raakte en niet meer aan spelen toekwam, vroeg De Boer speciaal aandacht. "Je bent met heel andere gedachten naar Ajax gekomen", vertelde De Boer, wiens quotes op de clubsite verzameld zijn. "Dat het zo moet eindigen, vinden wij verschrikkelijk. Wij waarderen je enorm en wensen jou en je familie heel veel sterkte."

De Boer nam ook publiekelijk afscheid van Jeroen Verhoeven. "Wij zijn jou erg dankbaar. Niet alleen voor je kwaliteiten op het veld, ook voor in de kleedkamer. Wij wensen je veel succes de komende jaren en laat zien wat een fantastische doelman je bent." Ook André Ooijer moest lovende woorden aanhoren. "Je kwam hier om de derde ster op het mooiste shirt van de wereld te zetten. Wij waren na dat seizoen zo tevreden over je dat we je nog een jaar wilden houden, want je bent niet alleen een geweldige voetballer, maar ook een geweldig persoon. De nestor van de groep. Wij zijn trots op je. Dit is je zevende titel: dat kan zelfs ík niet zeggen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door greece hero)

Mooie woorden van de Boer.
Ik ben blij voor de spelers, dat hij ze nog ff in het zonnetje zet.
Want dat hebben ze alle drie wel verdiend, denk ik zo.

Helaas wordt dat mooiste shirt redelijk verpest ieder jaar door Adidas, maarja daar betalen ze wel voor en alles is te koop in deze wereld zelfs het heilige shirt van Ajax!

4 mei 2012 om 00:21

Wat een dooddoener zeg. Het nieuwe uitshirt is gewoon een prachtig shirt, en het thuisshirt ook! Date gezeur over adidias,3 strepen etc. get over it!

Wil je anders terug naar die pauperkwaliteit van Umbro? Dat was echt prutspul. Adidas levert gewoon goed spul!

4 mei 2012 om 01:27

Jaa maar uitshirt heb ik het niet over vriend. Heb het over het thuisshirt lees fatsoenlijk, ja mij zitten die lelijke strepen nog steeds dwars en nee ik kom er niet overheen. Umbro was helemaal verschrikkelijk maar Le Qoq Sportif in de jaren '70 en begin jaren '80 dat waren mooie shirts. Maarja wat ik al zei tegenwoordig sterfen alle heilige shirt uit. Kijk naar Barca met hun shirtsponsor. Ook hier wint het geld weer.

4 mei 2012 om 02:06

Het nieuwe uitshirt een prachtig shirt haha?
Zeker in combinatie met het broekje is het echt verschrikkelijk lelijk.
Ik ben geen Ajax fan, maar ik vind het uit tenue van dit seizoen erg mooi, in tegenstelling tot die van volgend seizoen, zo'n fluoriserd broekje ziet er toch niet uit.

4 mei 2012 om 02:58

Ik ben zelf wel Ajacied, maar ik moet je in deze helaas gelijk geven.
Dat uit-tenue is echt verschrikkelijk. Die kleurencombinatie is om te janken.
Het lijkt wel een kermispakkie..

4 mei 2012 om 08:03

het went vanzelf dat dacht ik eerst ook maar als je ze dan van Fc Twente ziet winnen denk je bij jezelf ook wat maakt die kleur nou uit zolang je club er maar in wint.

Zelfde over die zwarte shirts ben ik ook geen fan van dan heb ik liever een aparte felle kleur zoals barca. Die kant lijkt ajax nu ook op te gaan zelfs de tekst animo bruno nemen ze over.

4 mei 2012 om 08:19

Maat, zeur eens niet over je "goede oude tijd". Get over it, dit is de realiteit. Het leven is niet meer zoals het was! Zodat jij fan kan blijven van Ajax, moeten zij wel mee met de tijd zoals iedereen wel doet! Adidas afschaffen gewoon omdat jij het lelijk vind of wat dan ook, dat kan niet hé! Dat weet je zelf toch ook ! Wat een gezeik om niets... Vroeger had je ook weinig reclame, nu wel. Iedereen klaagt erover, maar je kan er niets aandoen want uiteindelijk heeft het toch een invloed op je, of je het nou wil of niet.. conclusie: ga eens mee met de tijd en blijf niet hangen.

4 mei 2012 om 09:38

Sorry maar ik vind dat nieuwe weer veel mooier als dat baby blauw.
Over smaak valt niet te twisten dus laten we dat ook niet doen ook jij niet.
Iemand zijn mening uitlachen om vervolgens jou mening op te leggen!!

4 mei 2012 om 14:01

De kleuren combinatie valt op. Hiervoor heeft Ajax dit ook gedaan denk ik.

Persoonlijk vind ik het shirt echt heel erg mooi! Maar het broekje? hmm die hadden ze beter de donkere kleur van het shirt kunnen geven.

4 mei 2012 om 20:37

@joey Afca, leer zelf eens fatsoenlijk lezen man ik heb het over het uit-en thuisshirt.

4 mei 2012 om 00:21

Off: Ik snap niet wat iedereen altijd te zeuren heeft over het 'verpesten van het shirt'.

- De baan in het midden, is veel over geklaagd, hij zou smaller moeten. Maar als ik de shirts van 1980-2000 bekijk is die ongeveer even breed. Dus wat nou smaller?

- De strepen op de mouwen, Wat is daar nou hinderlijk aan? Dat is een detail en betaalt Adidas ruim voor inderdaad.

- Het watermerk, Die was er vroeger niet dus wees er trots op.

Nostalgie koop je geen vreten voor, en eerlijk gezegd vind ik het shirt best mooi door de jaren heen.

ON: Ik besef nu pas dat Ooijer als 7 titels heeft gewonnen, dan heb je ondanks dat je niet bij de absolute top hebt gespeeld, het maximale eruit geperst. Mooie carriere! Chapeau!

4 mei 2012 om 00:30

Ik heb het idee dat er maar 5% van die mensen echt vinden dat het shirt verpest wordt en dat de overige 95% maar goedkoop meepraat.

Ik vind het altijd maar aanstellerig gedrag, ga eens mee met je tijd. Ajax is niet alleen voor jouw.

Het stomste argument vind ik trouwens nog dat ze het oude logo terug willen. Hoe mooi dat logo ook is, het past niet meer. Het nieuwe logo is veel gestroomlijnder en strakker dan het oude logo.

Is het trouwens geen idee om Ooijer aan te houden als een trainer?

4 mei 2012 om 02:44

Ooijer is allang begonnen met de trainerscursus en zal of komend seizoen of het seizoen daarop instromen bij de jeugdtrainers. Daar zijn, naar ik heb gehoord, al afspraken over gemaakt. Ook de Boer maakte een zelfde soort opmerking tegen Ooijer, maar die suffe journalisten pikken dat weer niet op...

4 mei 2012 om 08:05

7 titels dat komt mede door een psv wat telkens de titel pakte, 1 keer op doelsaldo en 1 keer op 1 punt verschil .... het zegt voor mij niet zo heel veel. Geef mij de carriere van f de boer maar. Die heeft toch mooi in camp nou gespeeld en vaak in de basis. Het spaanse kampioenschap telt dan misschien wel voor 3

4 mei 2012 om 21:57

@tektek; inderdaad heeft Frank de Boer meer "grote" prijzen gehaald, maar hij geeft hier Ooijer een compliment door te zeggen dat Andre kan zeggen 7 Nederlandse titels op zijn naam te hebben staan en dat kan Frank niet.

Helaas heeft PSV diverse titels met luizigheid en geluk binnengehaald maar ze tellen dus wel.

On topic; Frank de Boer kijkt naar de mens achter de voetballer en geeft iedereen een persoonlijk gemeend compliment, grote klasse!!

Ooijer bedankt voor je zichtbare en (voor ons) onzichtbare steun aan de afgelopen twee landstitels.

4 mei 2012 om 00:25

Ach zelfs als het een geel blauwe paarse shirt wordt, vinden jullie het de mooiste shirt, zolang die logo maar erop blijft.

4 mei 2012 om 02:07

kx22, stoken in correct nederlands gaat altijd beter!

4 mei 2012 om 02:17

Wat een onzin, er is voldoende kritiek. En het thuisshirt is altijd hetzelfde wit-rood-wit, een legendarisch shirt. En al zouden we het, het mooiste shirt blijven vinden. Dat heet clubliefde. Daar lopen Feyenoorders toch altijd mee te koop?

Trots op Frank wat hij in die 2 jaar bij Ajax heeft geflikt. Hij moet ook in het zonnetje gezet worden!

4 mei 2012 om 00:23

@ptendam: Kijk 's even naar die foto. Daar staat ie toch prachtig in het zonnetje, als je het mij vraagt, mooi beeld. Die man is echt wel in z'n nopjes.

Mooi gebaar van de Boer om voor iedereen ook de stille, betrouwbare krachten te eren.
Zo neem je toch even anders afscheid, dan via de achterdeur...

Top.

Leuk van Frank dat hij nog speciaal wat spelers eruit pakt. Normaal heb ik dit gevoel noooit gehad maar ik als Ajacied hoop dat Frank gewoon nog een jaar of 5 aanblijft. Vanaf het begin heb ik geloofd in zijn filosofie en wist ik dat hij met behulp van Jonk, Bergkamp en Cruyff Ajax naar een hoger niveau kon tillen. De weg is ingeslagen om weer een Europese topclub te worden... Daar zijn we nog ver van verwijderd maar ik heb meer vertrouwen in Ajax dan ik de afgelopen 10 jaar heb gehad en dat komt door dat Frank een visie en beleid in zijn hoofd heeft (het Ajax spelletje uit zijn tijd als speler) en doordat er geen waardeloze spelers meer gehaald worden (sonck, Bergdolmo, Rosales, Soetaers, de Mul etc)

4 mei 2012 om 01:00

Het mooiste is dat Frank dit ook allemaal beaamt. Hij gaf al aan meerdere jaren te willen blijven en hopelijk komt het goed met het nieuwe bestuur. Dan staat Ajax eindelijk weer sinds jaren als een huis.

4 mei 2012 om 01:18

Ja klopt.. Maar toch vraag ik me af of hij wel zal blijven als een topclub uit Engeland, Italie of Spanje aanklopt na nog 1 of 2 uitstekende seizoenen.. Ik hoop echt dat hij zich aan zijn woord houd!

Frankie het zijn weer mooie woorden! Op naar volgend seizoen!

Mooi van De Boer dat hij dit zegt. Is toch echt een hele goede coach met een mooie persoonlijkheid. Kan zomaar eens slagen als coach bij een topclub. Of misschien wordt hij wel de opvolger van Van Marwijk bij Oranje.

4 mei 2012 om 09:21

Er wordt, zoals jij nu doet, veel gesproken over een overgang naar een topclub, bondscoach of wat dan ook. Maar Frank de Boer heeft aangegeven graag een lange tijd bij Ajax te willen blijven. De Boer kent clubliefde, ondanks de gebeurtenissen als speler bij Ajax.
De manier waarop hij deze spelers (bruna, Verhoeven en Ooijer) in het zonnetje zette was echt geweldig, kippenvel! Wat een gigantisch goede trainer hebben we. En het wordt alleen nog maar beter gezien de ontwikkelingen die gaande zijn. Ik ben echt oprecht blij dat deze man onze trainer is en hoop dat hij nog jaren blijft, dan gaan er héél erg mooie dingen gebeuren in Amsterdam...

4 mei 2012 om 13:05

Ik hoop ook dat hij nog een paar jaar blijft, maar ik denk dat, dat niet langer dan 3 jaar zal zijn. Maar we zien het wel. Wel weten we dat hij echt een geweldige coach.

Netjes Frank, vorig jaar had ik mijn twijfels, omdat er bepaalde keuzes werden gemaakt die niet goed uitpakte, werd toen uiteindelijk toch kampioen, gaf toen de concurrentie de schuld.

Nu wint hij wedstrijden met een B-team, zoveel keer achter elkaar winnen en heeft spelers beter gemaakt, haalt Aissati terug ( Wat ik een zeer goede zet vind, een speler met rust, techniek en inzicht ) en wordt terecht kampioen.

het wit rood is een prachtig shirt ,maar dat nieuwe uitshirt gadverdamme zeg wat een lelijk tenue

4 mei 2012 om 03:21

Precies, het thuisshirt is authentiek maar het nieuwe uitshirt lijkt wel gemaakt door een mode-ontwerper op de lsd

Feit thuisshirt is mooier zonder de strepen, en uitshirt moet de kleuren van de stad hebben!

Frank de Boer was altijd mijn voorbeeld in mijn jeugd. Wat een fantastische speler was hij en ook een geweldige vent is het (lijkt me). En deze prestatie is echt heel erg knap, wat hij heeft weten neer te zetten met een team geteisterd door blessures en over elkaar heen vallende bestuurders binnen de organisatie. Wedstrijd tegen PSV zei voor mij alles. Op papier waren ze de mindere, maar door het tactisch super goed neer te zetten kwamen de Eindhovenaren er totaal niet aan te pas.

@ Joey-afca
Maat, zeur eens niet over je "goede oude tijd". Get over it, dit is de realiteit. Het leven is niet meer zoals het was! Zodat jij fan kan blijven van Ajax, moeten zij wel mee met de tijd zoals iedereen wel doet! En dat is dan sponsors opnemen op hun shirt. Zonder sponsors red je het niet hoor.. zelf Barça heeft hier aan moeten geloven...
Adidas afschaffen gewoon omdat jij het lelijk vind of wat dan ook, dat kan niet hé! Dat weet je zelf toch ook ! Wat een gezeik om niets... Vroeger had je ook weinig reclame, nu overal. Veel klagen erover, maar het is haast niet weg te denken omdat je door hulp van reclame je een keuze kan maken voor een product en je kan er tenslotte ook niets aandoen want uiteindelijk heeft het toch een invloed op je, of je het nou wil of niet.. conclusie: ga eens mee met de tijd en blijf niet hangen.

Maar 50.000 man? Ze verwachte er toch 80.000 minimaal?

Heeft de Knvb tevens al een onderzoek ingesteld naar de praktijken van Ajax om VVV de toegangskaarten af te nemen, maar 125 kaarten beschikbaar ipv het normale aantal. Bij de Knvb is vastgesteld dat een club minimaal een aantal uitkaarten beschikbaar moet hebben vergeleken met de grootte van het stadion, bij Ajax was dat als ik me niet vergis 1600, dan maar 125 kaarten geven, en vertellen "aannemen of geen kaarten" en dan allemaal Ajax supporters in het uitvak duwen.

Hoop dat de Knvb hier eens naar kijkt!

4 mei 2012 om 09:32

125 kaarten en dan nog niet uitverkocht. Geef Ajax groot gelijk. Stel je geeft VVV 250 kaarten, er worden 100 verkocht, dan blijven er gewoon 150 kaarten over en daar kun je makkelijk wat Ajacieden op plaatsen.

ze verwachtte er 60 tot 80.000 mensen, dus ze zitten er wel iets onder, maar dat is altijd beter als vorig jaar waar het andersom was.

Wat een onzin om zo te mekkeren over de shirts, de boer heeft het niet over hoe de shirts eruit zien, maar om over de ster die er op staat. Het uitteneu vindt ik zelf wel mooi, Kleur groen had misschien wel rood of wit kunnen zijn, maar toch kleurt het wel goed samen met blauw.

Mooi gebaar van Frankie voor deze 3 Ajacieden

Ik heb vooral te doen met Bruno!
Toen ik zijn verhaal hoorde op Ajax TV, dat raakte me diep.
Hij verdient deze schaal ook, want zoiets gun je je ergste vijand niet.

Mooi ook voor Jeroen Verhoeven , heeft ook enorm bijgedragen aan deze titel en voor Ooijer gewoon 2 titels met Ajax waar je bent begonnen....ook enorm belangrijk in de kleedkamer net als Verhoeven.

Maar Vertonghen dan....? Of blijft hij toch?

nog ff over die drie strepen op het shirt.....kunnen die niet op de zijkant....dan lopen ze door in het broekje....misschien is dat wat?

Prachtige woorden van de Boer aan drie spelers die wel wat steun kunnen gebruiken ieder op hun eigen manier. En dat verdienen ze ook wel.

De Boer moet toch een vieze smaak in de mond en bruine vingers hebben ondertussen Verhoeven belangrijk in de kleedkamer vind ik maar een rare uitspraak, hoop niet op de Postma manier ;

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4623
2.Ajax4555
3.Feyenoord3924
4.Vitesse361
5.AZ3513
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ten HagUnknown
J. GorterKeeper00
A. OnanaKeeper00
R. PasveerKeeper160
C. RaatsieKeeper00
C. SetfordKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

1230 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2010- Ajax

In de wandelgangen

Maandag 17 januari
Chelsea heeft de kans om Layvin Kurzawa te contracteren laten schieten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren