'Zeven selectiespelers van Ajax kampten in de herfst met overgewicht'

Dinsdag, 1 mei 2012 om

Ajax heeft nog een punt nodig om officieel kampioen te worden en hoopt woensdagavond, na de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo, feest te kunnen vieren. De Ajacieden wonnen de laatste twaalf competitiewedstrijden, de langste zegereeks in Europa, en ogen scherp en fris. Dat was een halfjaar geleden, toen Ajax leek af te haken in de strijd om de landstitel, echter wel anders.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

91 reacties (laatste reactie door huth8278)

En dat was te zien ook! Dikke Theo en Mickey kwamen niet vooruit!

Van Verhoeven is het gewoon bekend

1 mei 2012 om 11:30

Als je het lijstje bekijkt, zijn het wel de voetballers die weinig invloed op het team des tijds hadden. Alleen Janssen is er op vooruit gegaan.

1 mei 2012 om 11:41

nou 3 waren basisspeler in de herfst, Sighorsson, Sulejmani en Janssen..

1 mei 2012 om 11:53

Sigthorsson was al in oktober geblesseerd dus zoveel herfst heeft ie niet meegemaakt .

Aan Verhoeven, Bulykin, Sulejmani, Janssen en Ebecilio kon je het echt zien. Sigthorsson en Serero vind ik eerlijk gezegd verrassend. Die vond ik niet dik ogen.

Schandalig, meer heb ik er niet voor over.

1 mei 2012 om 11:30

het maakt niet uit als ze klein beetje dik zijn als ze maar goed spelen

1 mei 2012 om 11:31

Als topsporter en als voetballer moet je er uit goed en gelinkt er uit zien.

1 mei 2012 om 11:43

Ik vind de prestaties toch wat belangrijker dan hoe ze eruit zien hoor...

1 mei 2012 om 12:29

Het is gewoon een feit dat je beter presteert als je geen overgewicht hebt. Dus dan hadden ze waarschijnlijk beter gepresteerd dan nu het geval was.

1 mei 2012 om 12:35

Ik ben het helemaal met ahjacied en patrick! eens!
Ik snap al jaren niet dat profvoetballers zich niet aan een strak eet en leef schema moeten houden.
Op dit gebied valt er (zeker in de NL competitie) heel veel te winnen.

Het is niet alleen dat ze er 'beter' uit zien, maar:
- Ze zullen dan ook fysiek een stuk sterker zijn.
- Eerder hersteld zijn van blessures
- Minder snel blessures oplopen
- Meer uithoudingsvermogen hebben (zeker als je ook Europees speelt heel belangrijk)

Als je naar andere sporten kijkt dan zie je dat de sporters daar veel serieuzer met hun vak bezig zijn. Neem hier een voorbeeld aan!

1 mei 2012 om 13:27

ik weet het niet hoor !! Maar het zijn ook mensen !!!! Mogen ze ook nog leven of moeten het robots worden !!!

1 mei 2012 om 13:48

Het is toch niet raar dat Siggy overgewicht had om hij lag er nemalijk een hele tijd uit & deze meting is pas in de winterstop gedaan.

Serero is zo dun als een blaadje die mag wel wat bijkomen & ook is het me nooit opgevallend bij hem.

Sulejmani Verhoeven Janssen Ebecilio ben ik met je eens dat is gewoon schandalig

1 mei 2012 om 14:30

Bij Janssen zou het best wel passen, een beetje overgewicht.

Neem het voorbeeld van Ronaldo (de echte, niet Cristiano) van Real Madrid. Was 'te dik' volgens hun, en speelde niet meer goed. Bij Milan echter, in het befaamde gebouw, zeiden ze dat hij geen echt overgewicht had en dat hij niet lichter moest worden. Dit kwam omdat zo zijn spiermassa de beste verhouding had, door dat beetje vet.

1 mei 2012 om 11:40

Het positieve is hoe ze het hebben opgepakt. Frank de Boer doet dat slim. niet fit? ok dan speelt lukoki of ozbiliz. En met Verhoeven gaan ze gewoon niet door. Dat is ajax onwaardig.
Frank zelf kan nog elke bal zo plaatsen dat ie onhoudbaar is voor Verhoeven.
Je ziet CR7 al op verhoeven aflopen. Dat is normaal gesproken al een goal maar met Verhoeven is het alsof er helemaal niemand staat.

Vooral Janssen was mooi hoe de boer daar op in gaat. gehaald voor de ervaring. Maar dan niet topfit. Dat kan niet. Je zou dan eigenlijk de topprof litmanen moeten hebben. Die hebben ze ook gepolst voor Ajax voor na zijn langlopende carriere als voetballer. maar ja dat is dan ook een trainer. PSV heeft nu zo'n type met van Marc van Bommel. Die heeft de ervaring, het gif en het leiderschap. Theo had veel meer uit zijn carriere kunnen halen als hij Frank de Boer eerder als trainer had gehad. Daar komt ie nu te laat achter helaas. Vertonghen bijvoorbeeld is hem dankbaar dat ie zo streng en gedisciplineerd voor hem is.

1 mei 2012 om 11:50

Heel ondankbaar hoe je over onze derde keeper praat. Tuurlijk is hij te dik, maar hij heeft er toch een wedstrijd of tien gestaan ondanksuitgescholden te worden door tienduizenden mensen in een stadion en miljoenen mensen op internet en via tv. Om dan nog concentratie op te brengen is eerbiedwaardig.

1 mei 2012 om 11:58

Ja dat is als de nood aan de man is dan mag hij er staan als 3e keeper en moet je blij zijn met elke bal die hij tegen houdt en die gaan we dan vervolgens weer beoordelen van zie je wel? Hij kan best keepen!

Je zit niet gerust op het bankje thuis als Verhoeven in de goal staat en messi komt op je aflopen in de groepsfase CL. Als je verhoeven op de goal van Chelsea had staan tijdens die halve finale waren er met gemak een paar strakke ballen in de kruising verdwenen voordat ie het doorhad. Ajax moet gewoon beter nastreven daar gaat het mij om.

1 mei 2012 om 12:26

Jah heel geloofwaardige scenario's al je hebt nou al Ronaldo en Messi aangehaald om het doel van Verhoeven onder vuur te nemen. Die man is gewoon in geval van nood en dan nog een keer in geval van nood want er zitten 2 prima keepers voor hem. Verhoeven heeft vorig jaar ook een aandeel gehad om de schaal binnen te halen. Beetje meer vertrouwen zou niet gek zijn.

1 mei 2012 om 12:41

Ajax moet gewoon een betere keeper hebben als 3e doelman dan Verhoeven. Punt. Wat dacht je van al die jeugdkeepers? Die moeten zich verbijten op de bank. Gelukkig krijgt de jeugd nu weer de kans en des te eerder groeien die uit naar de top. Zoals hethoort.

Dat valt niet op in de wedstrijden vind ik

Verhoeven? Oh really...

1 mei 2012 om 11:45

Die kan altijd zo goed en lekker eten bij Ajax1. Hij geniet altijd van die febo burgers, dat vind ik wel leuk. Dat zo speler daar nog van kan genieten.

1 mei 2012 om 11:55

Ik heb Verhoeven in de jeugd al zien spelen. En toen zag hij er al precies zo uit als nu. Hij leeft als een prof maar afgetrainder dan nu gaat hij sowieso niet meer worden. Bovendien is hij een gevreesde verschijning in de goal. Als een spits op goal afgaat en hij ziet vanuit zijn ooghoeken Verhoeven aan komen denderen dat hij wel een keer moet slikken. Zelfde geld voor hoge ballen van de zijkant. Verhoeven vind ik sowieso wel een onderschatte keeper. Mensen kijken meer naar zijn bouw dan hoe hij presteert. Kan makkelijk mee in de Nederlandse middenmoot.

1 mei 2012 om 12:41

Als Frank de Boer hem rondjes laat lopen, mogen ze het gras gelijk opnieuw aanleggen....
Zou ook wel extreem lullig zijn als hij elke week weer rondjes moet lopen.

Nee joh, Jeroen Verhoeven overgewicht?

Teveel bier voorgezopen? Haha nee zeven selectiespelers die met overgewicht kampen is natuurlijk veel te veel. Op Verhoeven en Janssen na die 'zware botten' hebben zou iedereen een acceptabel gewicht moeten hebben. Zeker op het niveau van Ajax wat ze nastreven moet je fit zijn.

Goh, Jeroen Verhoeven ook?

Kolbeinn Sigthorsson, Lorenzo Ebecilio en Thulani Serero verbazen me trouwens wel; de andere namen niet.

1 mei 2012 om 11:38

Sigthorsson, Ebicilio en Serero waren op dat moment geblesseerd volgens mij... Dat zou een goede reden voor overgewicht zijn toch?

1 mei 2012 om 12:04

Ja ik vind dit ook krom. Als je geblesseerd bent ben je altijd wat zwaarder. Maar toch vind ik het daarna wel een beetje veel.

Serero en overgewicht?

1 mei 2012 om 11:32

Ondergewicht zal je haast denken.

1 mei 2012 om 11:48

De Mac doet wonderen

1 mei 2012 om 12:51

Die jongen heeft eindelijk eens geld om flink te eten. Dan gaat hij dat doen ook!

Nee, maar ik vraag me af wat overgewicht is voor zo een jongen. Dat ventje is 1.70 en zal toch geen 80 kilo wegen? Iemand van 1.70 mag best 75 kilo wegen met weinig spiermassa.

volgens mij is jeroen verhoeven nogasteeds te zwaar

Sigi overgewicht, ik maar denken dat hij maar weinig woog!

Jeroen Verhoeven te zwaar? neejoh onzin!

Toch heeft iedereen wel een andere bouw/ aanleg

Het kan best dat er spelers zijn die ongezonder leven (roken, drinken, weinig slapen) maar wel geen grammetje vet hebben.

Er moet gekeken worden hoe zwaar spelers moeten zijn dat ze nog wel optimaal kunnen presteren. Een beetje 'body' kan soms ook geen kwaad, maar t moet niet ten koste gaan van prestaties.

Lol Bulykin die vent is een en al spierbundel man

1 mei 2012 om 12:05

Ja inderdaad haha, waarschijnlijk had hij teveel spieren;

Die Verhoeven grappen zijn hartstikke leuk en ik kan er zelf wel om lachen, maar wie heeft hem ooit echt rond zien lopen? Alle voetballers hebben namelijk geen vlees om de botten! Verhoeven ziet er voor een voetballer dik uit, maar die loopt denk ik ook niet rond in XXL of zo..
Heb me er vorig jaar echt over verbaasd toen ik ze van dicht bij zag trainen, hoe dun die spelers blijkbaar moeten zijn!

Suljemani vond ik juist heel fit ogen in begin van het seizoen en ebecillio en serrero kan ik bijna niet voorstellen, zijn toch redelijk magere mannetjes!

1 mei 2012 om 11:36

Suljemani oogde fit ten opzichte van het seizoen daarvoor. Die gast heeft gewoon een onderkin!

1 mei 2012 om 11:38

Sightorsson was in de herfst nog niet geblesseerd toch?

Wel leuk dat iedereen dezelfde grap maakt.

Siggy was geblesseerd op dat moment, kan me daar nog iets bij voorstellen. Van Sulejmani, Janssen en Verhoeven was het al bekend, en Boelykin is ook 'fors'. Ebecilio en Serero had ik eigenlijk niet verwacht, en bij Ebecilio is het me ook totaal niet opgevallen.
Eigenlijk een item zonder enige nieuwswaarde..

Het verbaast mij dat serero overgewicht heeft

Ohjee.... hoe zwaar?
Dat zullen geen kilo's zijn denk ik, maar ja ik neem aan dat je jezelf in je vakantie wel fit houdt als topsporter.

Serero overgewicht? Lijkt me sterk!

Stevige sancties, waar moet je dan aan denken, uit de selectie gezet? Sigthorsson schoot er 5 in, in 8 wedstrijden..

Bulykin en Jansen hebben gewoon een stevig postuur!

Ebecilio en Sulejmani kan ik me wel in vinden... hoewel ik Sulejmani vorig seizoen wel een stuk forser vond

Ik snap niet, ik dacht dat Serero zowat aan ondergewicht... hij is 1,30m

1 mei 2012 om 12:08

lengte en gewicht zijn hele andere dingen he.

1 mei 2012 om 12:09

wat wil je zeggen, dat iemand van 1.30m een overgewicht kan hebben? dan lijkt ie wrschijnlyk op een rugyball die op de langezijde licht...

1 mei 2012 om 12:22

Dat wil ik inderdaad zeggen. Dat heet je Bmi. Dat is een tabel die je vertelt wat je ideale gewicht zou zijn bij welke lengte. Als je 130 cm lang bent, dan ben je met 65 kilo te zwaar. google het maar eens. kinderen van 10 kunnen toch ook te dik zijn?

1 mei 2012 om 12:25

oh ksnap al wat je bedoelt.. ik had het ff anders opgevat

mn excuses.

1 mei 2012 om 12:14

'hij is 1,30'

Het zal een combinatie zijn van lengte en gewicht waarop ze baseren of iemand overgewicht (of ondergewicht) heeft, lijkt mij. Dus dat hij zo klein is heeft daar niets mee te maken.
Dat neemt trouwens niet weg dat ik het ook erg raar vind dat Serero overgewicht heeft/had.

Edit: reacties hierboven niet gezien

"look trainer, only muscles!"

Dit vind ik toch raar. Ik zelf heb nog nooit overwicht gehad (al ben ik dan ook nog maar 16). Je verwacht wel toch van voetballers dat ze er goed getraind uitzien? Zeker bij een club als Ajax die nog altijd een grote naam heeft in Europa. Vind dat de Boer ze eigenlijk te licht heeft aangepakt.

1 mei 2012 om 12:06

Heb jij dikke ouders ? heb je een traagwerkende schildklier ? Allemaal dingen die je gewicht beinvloeden. Van de bovengenoemde spelers hat alleen Sulejmani er echt veel nadeel van. Is veel minder gaan presteren. Hij was zo mooi afgetraind maar is daarna weer veel dikker geworden. Kan zo weleens 5 kilo erbij hebben gekregen. Dat mag natuurlijk als profvoetballer niet gebeuren. Voor profspelers word een bepaald streefgewicht vastgesteld en sommige zitten daar net iets boven. Dat hoeft nog niet zo'n probleem te zijn. Maradona is zijn hele cariere ook nog nooit een week afgetraind geweest natuurlijk.

1 mei 2012 om 12:26

Heb niet echt dikke ouders. Maar mijn zus en moeder hebben wel wat last van overgewicht. En ik lijd bijna aan ondergewicht volgens dat BMI berekenen.

Haha, maar dan noem je ook iemand op. Maradona deed het allemaal puur op talent. Net als bijvoorbeeld Garrincha en George Best. Die zaten aan de drank maar presteerden toch en hoe!

Onze dikkertjes zijn toch maar mooi weer kampioen geworden

Ik denk zelf dat het hier slechts gaat om een klein overgewicht.
Natuurlijk hoort dit niet voor een profvoetballer.

Vooral Janssen ziet er nu echt afgetraind uit.

Was ook wel te zien. Janssen en Sigthorsson zagen er iets breder uit dan normaal maar je kunt mijn pas overleden kat wijs gaan maken dat Verhoeven nu op zijn normale gewicht zit.

Zozo, van Jeroen Verhoeven had ik het niet verwacht. De beste man oogt zo fit, dat je niet verwacht dat hij overgewicht heeft.

Eerlijk gezegd had ik dit niet verwacht van Thulani Serero. Want als ik Serero zag, en vergelijkte met Verhoeven, dan zou ik niet denken dat hij overgewicht had. Hetzelfde bij Ebecilio en Sigthorson. Van hun had ik het eigenlijk ook niet verwacht.

Van Theo Janssen, Miralem Sulejmani, Jeroen Verhoeven, Dimitri Bulykin had ik het ook verwacht. Want deze spelers hebben nou niet zo'n lichaam als Christian Eriksen.

Vetpercentages zijn een indicatie, niet meer als dat.
Iemand mag best wat zwaarder ogen, als hij de plaggen uit het gras rent in de wedstrijden heb ik daar niet zo'n moeite mee.

Aanleg en lichaamsbouw doen ook iets, ik vind bv. Wayne Rooney er ook niet echt als een atleet uitzien.

Heel professionaal opgelost door De Boer overigens.

Verhoeven is niet vreemd, Sulejmani is zowel lui binnen als buiten de lijnen en Ebecilio liet het allemaal een beetje lopen toen Boerrigter zijn plaats over had genomen. Van de andere vind ik het jammer, maar goed, Kolbein liep telkens met kleine blessures en nam dus vaker rust.

Met overwicht kan je nooit het maximale uit je zelf halen, dat je dan nog goed speelt wil niet zeggen dat dat je top niveau is, dan kun je wel zeggen ''ja, hij speelt toch gewoon goed''. Maar wanneer iemand een top conditie heeft dan is hij tot veel meer toe in staat. Schandalig dus.

Het is niet bekend of er momenteel nog selectiespelers van Ajax te zwaar zijn...

verhoeven is bekend...

Het ligt er ook aan waar Ajax zijn grenzen stelt. Clubs hebben verschillende verwachtingen van spelers en bij sommige clubs zullen ze het minder erg dat je iets zwaarder bent dan andere. Toch kon je het wel goed zien dat het overgewicht was en geen spiermassa, zoals je vaak kunt zien bij die nieuwe strakke shirts.

Ik vind het eigenlijk alleen van Serero erg opvallend omdat hij erg klein en tenger is qua postuur.
Een beetje te vergelijken met Eriksen bijvoorbeeld.

De rest is groot en stevig qua postuur en hebben een stevige fysieke bouw. Bij deze spelers is het ook erg logisch dat ze vaak op de grens zitten.

Maar hoe zwaar mag je dan MAX wegen?

Sulejmani heeft te weinig discipline, vandaar dat hij elke x gepushed moet worden om zijn conditie weer op peil te brengen. Ebecilio heeft het waarschijnlijk moeilijk gehad met Boerrigter op zijn positie en had het misschien allemaal gehad.
Kolbeinn heeft teveel blessures gehad en Verhoeven weten we al, dus dat is niet vreemd.

Van Theo Jansen verbaast me het niks elke keer als ik in de binnenstad van Enschede was dan zag ik em lopen met een sigaretje en een biertje. Die leefde destijds totaal niet voor de sport....

verhoeven en bulykin vallen toch wel mee?

"het gaat om Theo Janssen, Kolbeinn Sigthorsson, Miralem Sulejmani, Lorenzo Ebecilio, Thulani Serero, Dmitri Bulykin en Jeroen Verhoeven."

Van Janssen en Sightorson en Bulykin zouden ze het toch al geweten moeten hebben, en een dieet programma gestart moeten hebben, omdat ze bij de medische keuring toch ook gewogen worden?
Ebecilio en Serero verbaast me wel, is me niet opgevallen, of was dat voor hun debuut?
Sulejmani konden we ook al zien dat die wat af moest vallen.
En Verhoeven zal ik maar niet eens over beginnen.

Ja, dit is toch wel erg dubieus als je bij een topclub speelt, dan ben je niet goed met je werk bezig. Aan het eind van de zomer kan nog wel, maar in de herfst nog steeds overgewicht is wel erg verkeerd. Gelukkig heeft het niet heel slecht uitgepakt voor ajax.

volgens mij maakt VZ hier een foutje. Inplaats van serero moeten ze volgens mij dmitry Bulykin zetten

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
AntonyAanvaller64
A. OnanaKeeper60
Q. PromesAanvaller61
D. TadićAanvaller64
L. TraoréAanvaller65
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

1242 fans
Coach, 50 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 30 oktober
Bayern München heeft de beste papieren om Denis Zakaria over te nemen van Borussia Mönchengladbach. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren