De oplossing voor Bert

Paniek in de tent bij Oranje. Erik Pieters is geblesseerd geraakt en mist mogelijk het EK, de speculatie over wie er nu linksachter moet gaan spelen is begonnen. Onze vrienden van Studio Voetbal trapten zondagavond af. Na enkele behoorlijk tekortkomende namen genoemd te hebben hielden zij het echter voor gezien, zonder een duidelijke oplossing gevonden te hebben. Alweer niet. Aan alle namen zat wel een 'maar', een smetje. Eigenlijk past Pieters zelf ook prima in dat rijtje, waarom hij uitgerekend de kans heeft gekregen is voor sommigen ook nog steeds een raadsel. Is Pieters nou een linksback zoals het Nederlands elftal die voor ogen heeft? Het Nederlands elftal dat bekend staat om haar vleugelspelers, opkomende backs en creatieve middenvelders?

Vrees niet, ik ga hier geen betoog houden waarom Pieters ongeschikt zou zijn voor Oranje. De beste man kan er immers zelf ook niks aan doen dat hij de minst slechte is van het stel. Het gaat mij meer om het type speler waar je naar zoekt als Oranje zijnde, wat verwacht je van een back. In ons verzorgde opbouwvoetbal zijn er tegenwoordig twee spelers die het vaakst in balbezit komen. Maarten Stekelenburg rolt de bal naar Joris Mathijsen, die passt hem naar John Heitinga, krijgt hem vervolgens weer terug en geeft hem aan? Juist, de back. Zelfde verhaal aan de rechterkant. Doordat ze met twee, relatief weinig bewegende, controleurs spelen staat het middenveld vaak vast en worden de backs de vrije spelers in balbezit. Het lijkt me een terechte aanname dat het dan vrij goed uit zou komen wanneer die backs op hun beurt goed kunnen voetballen en zo hun steentje kunnen bijdragen aan de opbouw. Het liefst kunnen ze ook mee opkomen en eroverheen gaan waardoor het geheel een stuk dynamischer wordt en er veel meer ''schwung'' in komt. Dit ontbreekt er tegenwoordig volledig aan, het is zo stroperig als wat.

De laatste wedstrijden werden juist die twee in mijn ogen cruciale posities, zij het mede door een blessure van Gregory Van der Wiel, ingevuld door Pieters en Khalid Boulahrouz. Wat doen die wanneer zij de bal aangespeeld krijgen? Waarschijnlijk terug naar achteren spelen. Komen ze op? Nee. Laat de tegenstander ze rustig opbouwen? Natuurlijk. Feit is dat je speelt met twee backs die matig zijn in balbezit, twee controleurs die in hun positie blijven staan en om het statische plaatje compleet te maken ook nog eens met Dirk Kuyt. Is het dan raar dat ze tegenwoordig niet meer vooruit te branden lijken, met enorm saaie en trage wedstrijden tot gevolg? Lijkt me niet. Juist wanneer je met twee controleurs speelt mogen je backs best wat aanvallende impulsen vertonen. Op het WK zag je ook dat Nigel de Jong als linker controleur heel goed in staat is het gat op te vullen dat Giovanni van Bronckhorst achterliet wanneer hij voorwaarts trok. Dit moet in dit Oranje ook heel goed mogelijk zijn. Alle backs (van topclubs) zijn tegenwoordig haast verkapte buitenspelers geworden, het voetbal wordt steeds moderner en dynamischer. Marcelo, Phillip Lahm, Fabio Coentrao, Dani Alves, noem het hele zootje maar op. Zij zijn allen enorm waardevol voor hun verschillende werkgevers.

Wat mij betreft is er dan ook maar één man die op die positie moet spelen, of hij het nou wil of niet. Urby Emanuelson. Natuurlijk is het niet z'n favoriete positie en natuurlijk speelt hij er op dit moment niet, maar men lijkt wel te vergeten dat hij gewoon tientallen wedstrijden ervaring heeft op die positie. Met hem en Van der Wiel heb je twee voetballende backs uit de Ajax-school, perfect voor in het Nederlands elftal zou je zeggen. Zij begrijpen hoe er mooi dominant en aanvallend voetbal gespeeld moet worden. Emanuelson zou in de opbouw zoveel extra's kunnen brengen en kan ook mee opkomen. Als je dan met Ibrahim Afellay op links zou spelen kan die een beetje naar binnen trekken, Emanuelson eroverheen, De Jong die wat uitzakt naar links, ik zie het wel swingen in de praktijk hoor. Twee spitsen opstellen met Van Persie en Huntelaar, Afellay dus als een verkapte nummer 10 aan de linkerkant en Robben op rechts. Dat moet in de praktijk best uitgebalanceerd kunnen worden. Veel beweging en positie wisselingen, dat moeten we willen. Afellay die naar binnen trekt, Van Persie die uitwijkt naar de zijkant of naar de nummer 10 positie, backs die eroverheen kunnen gaan en Van Bommel en de Jong die de orde bewaken. In dit voorbeeld kies ik even bewust voor Afellay ten koste van Wesley Sneijder, aangezien we er een dynamisch elftal van proberen te maken. Eerstgenoemde moet dan natuurlijk wel goed fit zijn en wat ritme hebben, iets dat overigens ook voor Sneijder geld natuurlijk.

Vaak haalt men dan het argument aan dat Emanuelson niet kan verdedigen. Maar kan Pieters dat wel dan? Als je veel trager bent dan je directe tegenstander wordt verdedigen toch wel lastig, ook al zou je het kunnen. Met wat goede coaching en bijspijkering moet Emanuelson zich echt wel redden aan die linkerkant. Veel beter dan het wanhopige voorstel van Arno Vermeulen genaamd Alexander Büttner, wat eigenlijk ook van oorsprong helemaal geen linksachter is. Bovendien haal je met Emanuelson wel even een speler van het grote AC Milan in je basis elf, dat is wel even wat anders dan een speler van Vitesse, met alle respect natuurlijk. Van der Wiel en Emanuelson zijn typisch Hollandse backs, daar moeten we naar streven. Dyanmische spelers die wat toevoegen aan het voetballende gedeelte. Niet verkapte centrale verdedigers als Pieters en Boulahrouz daar neerzetten, dat schiet echt niet op. Spelers met bravoure en lef, dat willen we.

Nu bestaat de kans natuurlijk ook nog dat Pieters wel op tijd fit is. Bert van Marwijk kennende zal hij hem dan gewoon laten staan. Ik had persoonlijk hoe dan ook voor Emanuelson gekozen, al in een veel eerder stadium dan welteverstaan. Mocht Pieters het niet halen hoop ik dat Van Marwijk op dezelfde conclusie uitkomt als ik nu doe, al zegt iets me diep van binnen dat dat niet gaat gebeuren. Bert zal wel voor een meer verdedigend ingestelde speler gaan kiezen, een échte linksback welteverstaan. Een veilige speler. Ik vrees dat dit het spel van Oranje niet ten goede gaat komen en de dynamiek van de Duitsers ons dan al gauw te machtig is. En wellicht niet alleen die van de Duiters.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 17 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door ajaxwatcher)

zeer goed stuk en kan het er niet meer mee eens zijn! Laat Emanuelson maar spelen op linksachter. Vind het wel apart dat he VDV niet noemt als optie op 10. Speelt m.i. toch een veel beter seizoen dan Sneijder. Laat die zich maar op de bank opvreten, invallen in de finale tegen Duitsland (ergens rond de 60e minuut) en dan de winnende (2) doelpunten binnenschieten! Verder zou ik dit EK wel eens met 1 BVM gespeeld willen zien worden (de Jong) en dan Van Bommel als CV naast Heitinga. Mathijsen is te traag (geworden) en Van Bommel is een ster in het positie kiezen... Voor de rest: zie opstelling.

Steek
Vd Wiel
Heitinga
Bommel
Emanuelson
de Jong
Robben
Affelay
VDV
Huntelaar
V Persie
17 april 2012 om 18:49

Op papier natuurlijk prachtig, maar in de praktijk veel te aanvallend denk ik. Robben(denk aan de 1-0 tegen Brazilie), Affelay, Vdv, v Persie en Huntelaar zullen niet veel mee verdedigen, en met de omschakeling - al helemaal als 1 van de 2 backs nog verloren in de aanval staat - is dat dodelijk.. Een ander systeem dan 4231 is denk ik gewoonweg niet haalbaar, omdat onze middenvelders te aanvallend zijn ingesteld zonder veel terug te verdedigen, iets wat Kuyt overigens wel doet..

Emanuelson is overigens wel een plan waar ik compleet achter sta, met dat blok van De Jong en van Bommel zou je het jezelf toch wel moeten kunnen permitteren om je back af en toe te verliezen bij een aanval van de tegenstander..

18 april 2012 om 12:20

Goed stuk, maar ik ben het er niet mee eens en ook niet met deze reactie, Van Bommel hoort niet in de verdediging, die hoort op de plaats van de Jong, Mathijssen en Heitinga voelen elkaar prima aan, vind ik. Emanuelson op linksback is het proberen waard, maar of hij dat zelf en Van Marwijk ook vinden is een grote vraag...

19 april 2012 om 21:20

Het betekent niet dat Van Bommel gedurende de hele wedstrijd staat te verdedigen, hij neemt gewoon de plaats over van Emanuelson als hij opkomt.

20 april 2012 om 15:25

Ik denk zelf dat doordat Gvdwiel elke keer opkomt Kuyt wel mee moet verdedigen. als hij dit niet doet dan komt er een fink gat achterin. ik zal even de posities aangeven zoals ik ze indenk aan het begin van de wedstrijd

steek
greg
matthijsen
heitinga
emanuelson
bommel
de jong
kuyt
VDV/RVP
Robben
Huntelaar
20 april 2012 om 15:34

en dan als in de omschakeling (vrij extreem). robben zal nooit terug lopen maar als de backs opkomen moeten de gaten gedicht worden. verder een zeer goed stuk ik ben altijd al een fan van urby geweest als LB hij kan prachtig tackelen!

steek
kuyt
mathijsen
sjonnie
de jong
bommel
greg
VDV/RVP
Urb
huntelaar
robben

Goed stuk. Zit goed in elkaar loopt lekker en je punt spreekt me zeker aan. Dit wordt dan je opstelling in een 4-2-4?

Steek
Wiel
Heitinga
Mahijsen
Urby
Robben
Bommel
de Jong
ibi
Huntelaar
Persie
17 april 2012 om 17:17

Ja op papier misschien zoiets maar in de praktijk kun je het ook als de gebruikelijke 4-2-3-1 bekijken waarbij Afellay en Van Persie eigenlijk een beetje zwerven tussen links en 10. Of Van Persie in een soort Rooney rol. Als tweede spits staan opgesteld maar veelvuldig met het spel bemoeien. Zoals ik zeg, zoiets balanceert zich in de praktijk wel uit. Als alle posities maar ten aller tijden bezet zijn!

hmmm emmanuelson lijkt me een goede oplossing, alleen is de vraag of hij het wilt, en hoe hij nu zou spelen op die positie? bij milan is bij niet bepaald een back meer ;

Beste Tom,

Ik ben het met je eens, ik vind Urby Emanuelson is een goede speler die veel aanvallende kwaliteiten heeft maar toch ook echt aardig kan verdedigen (zijn tackle is ook van hoge kwaliteit)

Verder vind ik Pieters onderschat, zijn trap is echt prima en hij laat verdedigend niet vaak steken vallen. Ik vind Jetro Willems in potentie de nummer één maar dat vind ik ook van Pieters op dit moment. Buttner is natuurlijk geen optie, om hem als basisspeler te posteren in een team waar hij niemand van kent, dus dit zou de minste optie zijn in mijn ogen.

Ik vind het een goed stuk je vertelt alle zaken goed, je krijgt vier sterren van mij.

Een erg goed stuk wat nogmaals duidelijk maakt dat backs in het moderne voetbal een stuk belangrijker worden dan dat ze pak 'm beet 10 jaar geleden waren. Je stuk klopt van begin tot eind en ik kan me er helemaal in vinden.

Emanuelson heeft ervaring als linksback, is technisch een fantastische speler, is snel, heeft een goede voorzet (die bij bijvoorbeeld Van de Wiel of Pieters vele malen minder is) en heeft een enorme drive naar voren toe bovendien zal hij zoals jij al aangeeft verdedigend echt niet minder dan Pieters zijn.

Je krijgt er een dynamischer, sneller, actratiever en vooral beter elftal van. Bovendien zal het mooier zijn om naar te kijken en dat vind ik zelf wel belangrijk.

Volle 5 sterren door je goede argumentatie en je fijne schrijfstijl.

Mooi stuk! Ben het sluitend met je eens over de verdedigende linies. Voor de volgende toernooien zie ik graag Willems meegenomen worden.

Goed stuk en helemaal mee eens, echter denk ik ook dat v Marwijk gewoon aan Pieters vasthoud en ook Sneijder in de basis houd. Hoop echter wel dat hij Afellay boven Kuyt verkiest. Fijne schrijfstijl je krijgt 5 sterren van mij!

goed stuk dat zeker maar ik zou toch nigel de jong eens proberen op linksback dat je ook beter voetballend middeveld hebt inplaats van 2 stofzuigers

Ja kan me hier in vinden! Goed stuk. Ik mijn hoofd is de naam van Royston Drenthe ook nog wel is voorbij gekomen als eventuele linksback van Nederland, maar aangezien hij weinig aan spelen toekomt bij Everton zal het EK ook niet haalbaar voor hem zijn. Mij lijkt Urby Emanuelson ook een stuk beter dan een Erik Pieters.

Goed stuk ! Ik kan me er ook in vinden, en ik hoorde gisteren bij VI dat Emanuelson het seizoen als linksback gaat afmaken, dan kunnen we mooi zien of hij een serieuze optie is, verder zou ik Van der Vaart er wel inzetten, omdat ik hem lekker dynamisch vindt en hij kan samen met Affelay en van Persie lekker tikkitakki spelen, wat Sneijder minder beheerst vind ik.

Vreemd....

Je hele betoog is eigenlijk gebasseerd op een verkeerde aanname.

Analyseer de topclubs eens. Zelfs bijna alle topclubs spelen sowieso met 1 back, die verdedigend ook sterk is. Dus in feite is slechts 1 back echt aanvallend ingesteld.

Real heeft met Arbeloa een wat meer teruggetrokken back, Arsenal heeft de verdegend sterke Sagna voor de aanvallende Santos en zelfs het grote Barca heeft Abidal/puyol voor de aanvallende Alves.

Nu dus weer terug naar jouw betoog. Je gaat verder met de aanname van Boulahrouz en Pieters in aanvallend opzicht terkort komen, dat klopt ook, maar Boulah is niet onze vaste rechtsback. Dat is vd Wiel en die is aanvallend wél erg aanwezig. En als nationaal elftal, wat toch een stuk minder ingespeeld is als een club, vind ik 1 aanvallende back meer dan genoeg.

Urby als back zou gewoon niet logisch zijn, hij heeft bijna geen wedstrijden als back gespeeld bij Milan. Dan kunnen we net zo goed Elia naast Heitinga zetten, "omdat de verdediging dan opbouwend zoveel sterker is". Zo werkt dat natuurlijk niet....

Je hebt wel gelijk dat we met het blok van vbommel/ de Jong te weinig voetbal hebben, maar dat neem ik voor lief. Onze verdediging is gewoon te zwak en dan moet je keuzes maken. Laat die 6 man verdedigen en die 4 voorin hebben genoeg individuele kwaliteit om een wedstrijd te beslissen.

In een knock-out-toernooi kan 1 fout fataal zijn, vergeet dat niet!

17 april 2012 om 18:08

Je maakt zelf ook een verkeerde aanname. Als er zes man voor het verdedigen zijn komt die bal niet eens bij die voorste vier. Dat is juist wat ik bedoel. Die bal wordt maar rondgespeeld achterin, vooral Pieters weet er nooit wat nuttigs mee te doen. Je kunt niet zomaar vier creatieve spelers opstellen, achterover gaan leunen, en er van uit gaan dat het goed komt. Juist de verbinding naar die spelers moet in orde zijn vind je niet? Opbouwen? Ik ben ook een voorstander van het blok van twee hoor, omdat we anders worden vernedert. Maar als de backs dat kunnen compenseren met voetballende kwaliteiten kan ik dat alleen maar toejuichen.

De topclubs die jij noemt hebben inderdaad vaak één aanvallende back, maar die spelen ook niet met twee puur verdedigende middenvelders, Oranje wel. Bovendien leunt m'n hele betoog daar niet op, ik geef alleen aan hoe belangrijk dat soort spelers kunnen zijn, niet dat je er persé twee moet hebben. En nu hoeft Emanuelson niet als een gek op te komen van mij, maar in balbezit heb je meer aan hem dan aan Pieters. Bovendien kan Emanuelson best een beetje verdedigen als het moet hoor. En dat hij geen wedstrijden bij Milan op die positie speelt is inderdaad jammer, maar zo zit er als gezegd aan elke back een smetje. Wat heb je dan liever? Iemand die het niet gewend is, of iemand die het überhaupt niet goed genoeg kan;

Een fout kan inderdaad fataal zijn. Maar die fout kan net zo goed het opstellen van Pieters betekenen, maar ik respecteer je mening.

17 april 2012 om 18:16

ahh touché, daar heb je me....

Maar ook weer niet helemaal, want het principe van Oranje was ook min of meer mijn theorie. Die 6 man moeten voor de verdediging zorgen en bij balverovering werd de bal meteen opgehaald door de wat inzakkende Sneijder en brak meteen gevaarlijke counter los. Vooral een speler als Robben kon hier goed op anticeperen. Jammer genoeg zakte van Persie te vaak te veel in, anders hadden we zelfs 2 troeven (en Kuyt ..... ) voorin rond hangen. En trouwens vbommel mag dan wel bepertk zijn: de bal zsm bij Sneijder inleveren kan hij nog wel net.

Pieters heeft het trouwens toch nog niet zo slecht gedaan nog bij Oranje? Tuurlijk is het pure armoede, maar het is wat het is. Gio werd voor het WK ook telkens afgemaakt door zgn "analisten" als Derksen en van Halst en je zag hoe het ging. Wie weet stijt Pieters ook boven zichzelf uit straks.

17 april 2012 om 18:20

In theorie klinkt het inderdaad mooi dat 6 man het dicht houden en die andere 4 zich mogen uitleven. Maar in veel wedstrijden worden ze te kort bereikt. Ook op het WK was dat eigenlijk zo. Tegen Japan kwamen we amper de middellijn over. Je kunt ervoor kiezen een controleur te slachtofferen, of beter voetballende backs op te stellen. Helaas is het slechts één van de twee, aangezien onze verdediging inderdaad te wankel is. Maar Bert kiest nu vaan geen van beide, alleen Van der Wiel kan dan alleen een beetje opbouwen.

Pieters heeft het inderdaad niet zo heel slecht gedaan hoor en het kan meevallen, maar ik zie daar liever iemand die in balbezit iets toevoegt. Anders kan die buitenspeler hem mooi vrij laten en de rechtsachter gaan helpen om onze linksbuiten in te sluiten

ik zou meer denken aan zo'n opstelling met sneijder controlerend, van bommel eruit en van persie een beetje als schaduwspits zoals raul achter huntelaar bij schalke de verdediging ontkom je niet aan, die moet zo.

Stekelenburg
Van der Wiel
Heitinga
Matthijsen
Emmanuelson
De Jong
Robben
Van der Vaar
Sneijder
Van Persie
Huntelaar

Een goed stuk leest lekker door in 1 keer. Ook ben ik het met bijna alles eens het valt me alleen wel op dat VdV geen 1 keer word genoemt en dat kan toch een hele belangrijke pion worden in dit elftal.

Die opstelling die je graag zou willen zien is leuk maar bert kennende gaat hij dit never nooit doen, En het past ook totaal niet bij het nederland elftal want wij horen gewoon 4-3-3 te spelen dat is nederlands eigen.

Overal het gedeelte met de backs ben ik echt met je eens Emanuelson&vanderwiel zijn voetballend zeer goede backs, Verdedigend mischien een tikkeltje minder als bijvoorbeeld een pieters maar de generaal zij ooit : Aanvallen is de beste verdediging !!!

Dit lijkt mij de beste opstelling (wat ook een echte optie voor bert is)

Het liefst zie ik vandervaart of sneijder naast van bommel maar bange bertje zou dat vast weer niet aandurven ?!?!?!!

Bert kennende zal hij gewoon met sneijder op 10 spelen, Van Persie in de spits...kuyt op links robben rechts en huppakee een drama ek !!!

Steek
VanDerWiel
Mathijssen
Heitinga
Emanuelson
VanBommel
DeJong
Robben
VanPersie
Affelay
Huntelaar
17 april 2012 om 19:57

Zoals jij de opstelling doet bedoel ik hem ook ongeveer hoor; En Van Persie schuift dan af en toe ook door naar de spits, Afellay neemt zijn positie over, waardoor er weer ruimte is voor Emanuelson. Zoiets!

Het verbaast me dat de gemiddelde vz gebruiker niet eens weet hoe ze hun eigen land moeten laten spelen. Waarom denk je dat we de finale op het WK hebben gehaald? Juist, omdat we verdedigend goed stonden!
En noem jij Van Bommel opbouwend zwak? Dan moet je echt eens vaker naar hem kijken.
Dat je zegt dat Emanuelson met een beetje scholing best op de LB kan staan slaat helemaal nergens op. Pieters komt op op de juiste momenten, altijd als hij opkomt, geeft hij een goede voorzet. En Pieters komt ook vaak op bij psv, ik denk dat het probleem is dat hij dat van Van Marwijk niet mag.
Maar wat ik niet snap, is dat we Seedorf nog niet gehaald hebben. Hij is de ontbrekende schakel!
Hij staat verdedigend goed, en kan goed opbouwen en aanvallen. Dan op het middenveld in een 4-1-2-1-2, met Robben aan de andere kant. Maar omdat dat te aanvallend is, moet Sneijder wat meer terugzakken, net als Rvp. Huntelaar mag wel in de spits blijven staan. En Van Bommel is opbouwend het best, dus hij als VM. Dan VdW als opkomende back, en de rest laten verdedigen, anders wordt het te zwak achterin. Dan staan we gewoon goed. Maar het probleem is: we hebben kwaliteit te kort, dus zullen we in het systeem van Bert moeten blijven spelen om een prijs te pakken, en zolang de resultaten er zijn, heb ik daar geen moeite mee.

Je stuk is verder gewoon goed geschreven en goed onderbouwd, daarvoor 4 sterren, ik mis iets extra''s aan het stuk. Het is het net niet.

Stekelenburg
Van der Wiel
Heitinga
Mathijsen
Pieters
Van Bommel
Seedorf
Robben
sneijder
Huntelaar
Van Persie
17 april 2012 om 20:02

Je stipt in je eerste paar zinnen aan dat we zo ver kwamen omdat we verdedigend goed stonden en dan laat je in je opstelling Nigel de Jong weg met daarvoor allerlei aanvallende spelers in een rare formatie, en roep je ook nog eens om Seedorf. Sorry, maar dit is nog onrealistischer dan mijn opstelling. Hoe ik het voor ogen heb is defensiever hoor. In mijn opstelling staat een controleur extra, en de linksback is iets aanvallender, moet kunnen.

Wel goed dat je ondanks je meningsverschil het stuk objectief beoordeelt. In dit geval gaat het me overigens totaal niet om de beoordeling, meer om de discussie te openen als het ware. Heb ook niet geprobeerd het stuk mooi aan te kleden en dergelijke. Dat het voor jou als ''net niet'' voelt kan ik dan ook volledig begrijpen, krijg er zelf ook geen kippenvel van

ik vind het een zeer goede oplossing het is jammer dat van marwijk dit niet eerder heeft bedacht want pieters is geen haar beter in verdedigend opzicht dan emanuelson.
ik denk dat het toch beter is om sneijder voor affelay er in te zetten want anders krijg je allemaal spelers met een leuke actie maar iemand moet ook voor de eindpas zorgen en hier is sneijder de perfecte man voor.
maar als hij in deze vorm blijft moet je affelay als back up houden

18 april 2012 om 10:45

Ik denk ook dat Emanuelson de beste oplossing is. En als Pieters helemaal niet meegaat dan Drenthe maar meenemen als backup.

Ik moest wel een beetje lachen op studio voetbal weer, Buttner, Blind etc. Die vermeulen was sowieso weer niet te pruimen. Sprak over Buttner alsof het de oplossing was, maar die jongen mist ervaring en kwaliteit.

18 april 2012 om 11:13

Ervaring mist hij zeker, maar kwaliteit? Laatste halfjaar ongeveer elke wedstrijd uitblinker. Niet alleen aanvallend, maar ook verdedigend erg sterk. EK gaat misschien ver, maar er is sowieso geen gedoogverfde kandidaat mijns inziens.

18 april 2012 om 11:18

Misschien komt hij er ooit wel hoor, maar ik denk dat het te vroeg voor hem is. Hij speelt in de eredivisie, speelt niet bij een topclub waar winnen verplicht is en je geen foutje mag maken, heeft 0 interlands, heeft nooit Europees voetbal gespeeld. Je kan hem nu niet zo maar voor de leeuwen gooien want je weet niet hoeveel hij in zijn mars heeft.

Ik zou het in ieder geval veel te opportunistisch vinden als ze Buttner daadwerkelijk opstellen.

18 april 2012 om 16:35

Kan je die ene ster beargumenteren?

VI wist maandag te melden dat Urby linksback gaat spelen bij Milan, dus dan zou ik hem ook opstellen bij Oranje. Verdedigend is hij niet top, maar dat is Pieters inderdaad ook niet. Verder zou ik Sneijder niet opstellen, hopeloos uit vorm. Als linksbuiten zou ik misschien denken aan Boerrigter. Ik ben totaal geen Ajacied of iets dergelijks, maar hij heeft wel een goede actie met een voorzet. Huntelaar in de spits, Van Persie er iets omheen, Boerrigter met de voorzetten; tel uit je winst.

Stekelenburg
Van der Wiel
Heitinga
Mathijsen
Urby
Robben
Van Bommel
De Jong
Boerrigter
Van Persie
Huntelaar
18 april 2012 om 13:26

Wel Boerrigter, geen Van der vaart?

20 april 2012 om 19:30

Ik denk dat je meer aan Boerrigter hebt aan de zijkant. Van der Vaart vind ik meer een nummer 10. Zoals ik al eerder zei heb je met Boerrigter veel snelheid en een goede voorzet vanaf de flank.

Dit lijkt me ook een hele goede opstelling, gewoon met Van Persie op links en Robben op rechts. Net achter Huntelaar. V/d Vaart en De Jong controlerend, van Bommel centraal acherin en als backs Emanuelson en V/d Wiel. Ik ben het daarom wel eens met jouw opzet. De vraag is of Urby het zelf wilt, maar tegen Oranje zeg je niet zomaar nee.

Stekelenburg
V/d Wiel
Heitinga
V. Bommel
Pieters
V/d Vaart
Sneijder
De Jong
Robben
Van Persie
Huntelaar

Persoonlijk zou ik ook Emanuelson opstellen en verder Sneijder maar op de bank laten zitten. Twee jaar terug was hij samen met Robben de man in vorm, nu zijn van Persie en Robben dat en moeten zij het verschil gaan maken. Een sneijder uit vorm, gaat lopen forceren, irriteren en zichzelf boven het team plaatsen, kijk maar bij Inter dit jaar. Hij loopt dan alleen maar in de weg.

Dit is misschien een hard besluit, Bert gaat dit ook niet durven. Maar het is hard nodig voor dit oranje denk ik.

Stekelenburg op de goal, moeizaam seizoen, maar niet dramatisch en speelt alles. Maar is op ervaring nog wel eerste keus dit toernooi. Volgend toernooi zal het fifty/fifty worden tussen hem en Krul.

Vd Wiel, rechts. Ook geen concurrentie verder. Emanuelson dus links. Pieters 2e keus en als die niet fit is Drenthe meenemen. Wil het bij zijn clubs niet, maar maakt voor oranje wel een uitzondering denk ik. Centraal duo vast blijven houden aan Heitinga en Mathijsen. Toegegeven, het zijn geen geweldenaars, maar het is wel zonder twijfel het beste wat we hebben. Mathijsen wordt hier vaak weggezet als een amateur, maar is gewoon een prima verdediger voor subtop europa.

Van Bommel en De Jong controlerend, voor wat meer defensieve zekerheid. Daarnaast zijn dit echte kerels, die heb je ook nodig als de beuk er een keer in moet. Tegenstanders spelen toch niet graag tegen deze heren.

Dan moet vd Vaart op 10, is lekker dynamisch. En belangrijk, kan in het belang van het team spelen. Heeft een ego, maar een stuk minder groot ego dan Sneijder. Daarnaast verdedigd Vd vaart mee en is in Engeland gewend om in hoog tempo te spelen. Moet zich helemaal leegtrekken. Als hij dan moe is, (dit wordt hij schijnbaar?) kan Afellay of Sneijder hem vervanger voor de laatste minuten.

Op de zijkanten moeten Robben en van Persie spelen. Robben is snel, heeft een actie, een voorzet en kan scoren. Van Persie speelde in oranje vanaf de zijkant sterker dan de laatste jaren in de spits. Dit is niet zijn positie bij Arsenal, maar iemand als van Persie moet dit moeiteloos kunnen invullen. Tevens kan vd wiel of emanuelson erover heen komen voor de voorzet.

En Huntelaar in de spits, met wie hij ook samen speelt in Oranje, Hij scoort. De cijfers liegen niet. Kan je er gewoon niet naast zetten.

Stekelenburg
Vd Wiel
Heitinga
Mathijsen
Emanuelson
Van Bommel
De Jong
Van Persie
Vd Vaart
Robben
Huntelaar

Ik snap niet de meeste mensen voor Emanuelson kiezen, die jongen staat al sinds zijn laatste jaar bij Ajax stil in zijn ontwikkeling en speelde bij Ajax en bij AC Milan amper linksback.. Dat jij Alexander Büttner zo afkraakt is totaal niet terecht, het is de perfecte linksback voor 't nederlands elftal, opkomend en durft best de actie te maken, bij balverlies, pakt hij m zelf weer aan.. Zo simpel is het, hij heeft dit seizoen 3 of 4 wedstrijden linksbuiten gestaan vanwege zijn aanvallende kwaliteiten en gebrek aan een goeie linksbuiten bij Vitesse.. Als Back-up staat daar van Aanholt, maar die laat elke wedstrijd wel steekjes vallen en dat komt ons altijd duur te staan.
Ik zeg: Roep Alexander Büttner maar op, want hij speelt al wel 2 seizoenen vast op linksback.

18 april 2012 om 14:11

Hij was vroeger linksbuiten en is omgeturnd tot linksachter, dat bedoel ik.

Het feit dat je zegt dat het ''ons'' duur te staan komt zegt genoeg. Je bent misschien niet helemaal objectief; Begrijp me niet verkeerd, die jongen doet het uitstekend op dit moment, maar is het grote Oranje niet wat vroeg? Vooral omdat hij helemaal geen ervaring heeft in grote Europese wedstrijden en dat heeft Emanuelson wel. Emanuelson heeft gewoon in de Champions League gespeeld als linksachter, tegen de grootste clubs die er zijn. Dat neem je echt wel mee hoor.

18 april 2012 om 14:26

Als ik dan heel eerlijk moet zijn, is dat niet te zien aan het spel van Emanuelson, speelt 1x in de 10 maanden een keer een goeie wedstrijd.

Er zijn in Nederland 16 miljoen bondcoaches(en ja, dat is een open deur maar het is wel zo) en iedereen heeft een mening over de opstelling en de tactiek. Moet KJH spelen of Rvp, of moeten die 2 samen spelen? Hetzelfde geld voor de positie van linksback, daar is sinds het vertrek van Van Bronckhorst geen opvolger voor gekomen, maar ik ben het helemaal met jou eens dat dat Emanuelson moet worden. Al helemaal nu hij ook bij zijn club linksback mag spelen kan het niet meer fout gaan voor hem. Hij heeft alles wat een moderne back moet hebben: snelheid,goede voorzet,aanvallend inzicht en hij staat verdedigend zijn mannetje. Het enige minpuntje van hem is dat hij kwetsbaar is op de een-tegen-een situatie, als hij tegen een echte rechtsbuiten moet spelen dan is hij kwetsbaar. Gelukkig spelen er bijna geen echte rechtsbuitens op het EK, misschien alleen Ribery en Ronaldo een beetje en de rest zijn bijna alleen wingers.
4*

Goed stuk, leest makkelijk.
Ik zou oog met Urby als linksback beginnen, zeker als hij het seizoen bij Milan op die positie afmaakt.
Als Sneijder niet beter in vorm komt zou ik voor een optie kiezen met een nummer 10 (v Persie) die dicht tegen Huntelaar aanspeelt, en Afellay (indien herstelt) en Robben op de flanken.
VDV of Strootman controlerend naast Bommel, maar daar heb ik geen echte voorkeur voor, ookal zijn het niet dezelfde spelers.

Stekelenburg
Van der Wiel
Heitinga
Mathijsen
Emanuelson
van Bommel
VDV/Strootm
Robben
van Persie
Afellay
Huntelaar

Dirk Kuijt kan ook prima linksback spelen.

Verdedigend doet hij niet onder voor Pieters of Emanuelson, en is aanvallend nog een stuk sterker ook. Brengt daarnaast ook een berg ervaring mee.

Maar het belangrijkste van allemaal: er komt een plek vrij in de aanval. Hiermee kan van Marwijk zowel van Persie als Huntelaar opstellen, zonder Kuijt, Sneijder of Robben op te offeren.

Stekelenburg
van der Wiel
Heitinga
Mathijsen
Kuijt
van Bommel
de Jong
Robben
Sneijder
van Persie
Huntelaar

Tsja.. bij gebrek aan beter. Doe het voor het vaderland, Urby. Maar hij gaat gelukkig sowieso wel mee. Bert ziet hem als stand-in nummero 10. En misschien is ie tegelijkertijd stand-in linksachter. Maar als Pieters fit is staat hij gewoon in de basis.
Ik vind je CE goed geschreven en goed onderbouwd. Maar met een Urby erbij gaat Oranje niet ineens lekker frivool spelen. Als Bert van Marwijk niet durft te voetballen, dan zal ie Emanuelson gewoon verplichten niet over de middellijn te komen.

Urby wisselt goede wedstrijden af met mindere wedstrijden. Maar zoals je al zegt. Elke naam voor del inksback heeft een maar. Raar maar waar.

Ik zou Urby meenemen als standin voor de linksback. Maar mijn eerste keus zou zijn, Royston Drenthe. Hij is veel technischer, sneller en feller. Of hij dat wilt is het 2e.... Als hij niet wilt zou ik ook voor Urby kiezen. Maar Drenthe had ik desnoods door Gio VB over laten halen.

Ik zou Robben een vrije rol geven zodat je hem van elke positie de diepte in kan sturen. Niemand houd hem bij. En 1 tegen 1 zijn tegenstanders kansloos. Huntelaar als 16 meter spits en Vn Persie kort daar achter.

Sneijder samen met Vd Vaart opstellen maar dreigen om ze niet mee te nemen naar het Ek als zij niet in dienst willen spelen van het elftal. Zij moeten dynamisch gaan spelen anders moet je sneijder opofferen voor van bommel. Want als sneijder het vertikt om mee te verdedigen dan is deze opstelling veel te aanvallend.

Maar net als bij Barca kiezen xavi, iniesta en cesc hun momenten om mee te komen naar voren. Dat moeten sneijder en vd vaart ook doen. Belang van het team gaat boven het individu (logisch).

Het mooie is dat je in balbezit enorm veel kan creëren. Deze spelers hebben zo veel inzicht en creativiteit. Met Robben als extra wapen zou dit op papier een behoorlijk elftal zijn. Wat ook fantastisch is, is dat Vn Persie, Vd Vaart en Sneijder alle 3 een steekpass in huis hebben waar veel toplanden van zullen dromen. 1 Steekpass van hen en Robben staat direct voor het goal. Zelfde geld voor Huntelaar.

Alleen in defensief omschakelen moet op gehamerd worden. Maar met deze opstelling zou je veel meer balbezit krijgen omdat elke speler uit de Nederlandse school komt en weet hoe je positioneel moet staan.

En als jij de bal hebt kan de tegenstander niet scoren. En om er nog maar 1 van de meester eruit te gooien. De beste verdediging is de aanval.

In mijn ogen de perfecte opstelling voor het ek.

1 Maarten
2 Vd Wiel
3 Heitinga
4 Boulahrouz
5 Drenthe
6 De Jong
10 Sneijder
8 Vd Vaart
7 Vn Persie
11 Robben
9 Huntelaar

Ik teken hier voor Tomtom, helaas is Bertje te Domdom om dit te willen zien.

Goed artikel ik ben trots op je
5 sterren.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1211
2.Ajax1012
3.NEC8-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller41
N. MaduekeAanvaller42
BrumaAanvaller42
Y. VertessenAanvaller41
E. ZahaviAanvaller42
J. DrommelKeeper30
Y. MvogoKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren