Preud'homme legt met nieuwe werkgever wél beslag op landstitel

Zondag, 15 april 2012 om 12:30Matthijs van Laar • Laatste update: 21:00

/

Wat Michel Preud’homme vorig jaar niet lukte met FC Twente, heeft de Belg in Saudi-Arabië wel voor elkaar gebokst. De oefenmeester legde met zijn club Al-Shabab beslag op de landstitel.

Preud’homme wist op voorhand dat één punt tegen concurrent Al-Ahli zou volstaan voor het kampioenschap en zag zijn spelers die opdracht vervullen. Het duel met de ploeg van voormalig Tjechisch international Karel Jarolím eindigde in 1-1.

Vorig jaar was Preud’homme met FC Twente ook dicht in de buurt van de landstitel. Op de laatste speeldag van de competitie verloor hij echter bij Ajax, waardoor de Amsterdammers met het kampioenschap aan de haal gingen.
Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door asr80)

Alsof het hem echt om die titel gaat zolang hij zijn geld maar krijgt.

15 april 2012 om 12:37

Tegenwoordig doet bijna iedereen in de voetbaltak het om het geld en weinige hebben nog Clubliefde.

15 april 2012 om 17:54

Dit moeten we maar accepteren zoals het is. fifa of uefa ( ik weet niet wie daar over gaat) die zouden drastische maatregelen moet nemen!

Dit is gewoon de evolutie in het voetbal en de spelers/staf/fans moeten daar maar in mee gaan vind ik!

15 april 2012 om 12:38

Niets mis mee toch?

15 april 2012 om 12:42

Jawel want Geld heeft eigenlijk het voetbal een beetje kapot gemaakt met belachlijke salarissen ,transfersprijzen en het is een oneerlijke strijd geworden voor de kleinere clubs met minder geld tegenover de Clubs die veel geld hebben ,maar ik hoop dat Financial fair Play daar een beetje verandering inbrengt in 2014

15 april 2012 om 12:52

Dus jij vind het fout dat hij voor geld een club gaat coachen? Die man krijgt het aangeboden, zou jij het het weigeren? 10 miljoen per jaar, weet je hoeveel dat is? Je bent gewoon vooraltijd financieel onafhankelijk.

Ik vind het zijn goed recht, het is niet zo dat hij heeft gevraagd hierom.

15 april 2012 om 12:58

In tegenstelling tot delen werkt "geld" hebzucht in de hand. Een hebzuchtig persoon zal echter zeggen dat dit niet zo is, discussie zonder eind waarbij de neverending story kort lijkt...

15 april 2012 om 13:06

Vaak zijn het degene die zelf wat minder bevoorrecht zijn, degene die het hardst roepen dat geld alles kapot maakt.

Ik vind het daarentegen prachtig dat er nu teams zoals Man City, Real Madrid, Barcelona (ja ook die kopen spelers - Alves, Abidal, Sanchez, Mascherano, Fabregas, Pique, Keita, Maxwell, Affelay, Villa kwamen niet aanwaaien) en Chelsea (in mindere mate) elke week aan kunnen treden met een sterren ensemble.

Al vind ik ook dat je meer respect afdwingt met een beleid soortgelijk aan die Arsenal die wel het kapitaal ter beschikking hebben maar daar amper op terugvallen.

15 april 2012 om 13:17

Leuk man spaanse clubs die bij elkaar miljarden schulden hebben. Het spreekt wel voor zich waarom de europa league en de champions league gedomineert worden door de spaanse clubs. Elke competitie zit dik in de schulden maar spanje steekt er ruim bovenuit.

Ben blij als in 2013 die nieuwe regel van de uefa ingaat en hopelijk ook nageleefd gaat worden, misschien dat voetbal dan eindelijk wat eerlijker gaat worden.

15 april 2012 om 16:23

ja maar die spelers die jij opnoem kan ik er al 5 uithale die miss net zo duur bij elkaar waren dan c.ronaldo bij madrid want val wel op dat je bij van alle clubs alleen barcalona spelers laat zien.

15 april 2012 om 12:44

Het lijkt me duidelijk dat het om allebei gaat. Preud'homme is een winnaar, die zal maar wat blij zijn met die titel. Bovendien staat het ook goed op zijn palmares.

16 april 2012 om 12:41

en het is niet mogelijk om het voor bijde te doen?

16 april 2012 om 14:29

En jij gaat naar je werk uit puur engagement, dat salaris mogen ze houden?

Heel mooie prestatie met Al-shabab, dat is toch verre van de nummer 1 van Saudi-arabië. Alweer een bewijs dat hij een toptrainer is. Ik hoop dat hij binnenkort trainer wordt van de Belgische nationale ploeg.

Ben benieuwd wat voor premies het hem daar oplevert.

Bewijst hiermee toch een zeer degelijke coach te zijn. weet niet wat het niveau daar is maar kampioen worden is toch altijd knap.

Lang niks gehoord van onze Belgische zakkenvuller, leuk voor hem kampioen van de zandbak kan hij gelijk aan de bak bij een Europese topclub. Is toch wel jammer dat sommige trainers/spelers alleen maar voor het geld kiezen.

15 april 2012 om 13:21

tss Belgische zakkenvuller.. kan ik jou wel jaloerse hollander noemen.. bij standard, gent en twente verdiende hij niet genoeg om zekerheid te hebben in het leven, en vroeger verdienden topvoetballers ook lang niet zoveel als nu.. sorry dat hij de kans werd aangeboden op zekerheid en besloot die te nemen.

15 april 2012 om 14:15

Inderdaad ben ik jaloers ja maar ik zal al tevreden nemen met 1 miljoen per jaar en dan lekker in NL of in België zitten dan in zoon zandbak. Dan ben je gewoon geen liefhebber van het voetbal maar een meeloper die alleen voor het geld leeft. Clubliefde is ver te zoeken bij jou zeker ook als je het serieus voor de gast gaat opnemen.

15 april 2012 om 15:19

Ben je er ooit geweest? want je lijkt er alles over te weten.. Wat heeft mijn clubliefde hier mee te maken? ik ben nooit fan geweest van Standard of Preudhomme, ik vind hem wel een fantastische coach, en hij wil helemaal geen clubliefde, zijn doel is duidelijk om met zoveel mogelijk teams te bewijzen dat hij prijzen kan winnen, net zoals Mourinho doet.

15 april 2012 om 15:22

belgische zakkenvuller? lol...

hij zal zich nu wel schuldig voelen dat hij dit leest... ;

hij heeft in het verleden al voldoende gepresteerd.. en heeft een mooie aanbieding gekregen waar het elke dag 30graden is.. de zee licht blauw/groen.. hij mag zijn ideeen naar buiten
brengen.. en hoeft nooit meer tewerken..... wat stel jij daar tegenover? niet veel denk ik ;

trouwens.. ken jij het parcour dat hij nog gaat afleggen in de toekomst? wie ben jij om commentaar tegeven.. hij mag trainen wie hij wil en waar hij wil...

ga jij maar maar spelen in een zandbak.. nuttiger voor jezelf dan je commentaar hier!

15 april 2012 om 20:25

Wie ben jij om tegen mij te zeggen wat ik wel en niet moet doen spuitelf? Als ik hem een zakkenvuller vind dan vind ik dat. En het zou me echt heel weinig schelen wat meneer hier van zal vinden. Als je het zoon kansloze opmerking vind reageer dan gewoon niet jongetje? Denk je nu echt dat hij ooit nog zou moeten werken?nee daarom is het gewoon een meeloper die bang is dat hij net niet zijn huis is Costa Rica kan af betalen. Laat volgende keer je commentaar achterwegen word niemand hier beter van, voordat ikl het vergeet het is een vrij land ik geef mijn mening en geen een mens zeg wat ik wel en niet mag zeggen.

15 april 2012 om 23:46

spuitelf? die is wel goed.. lol

je mag inderdaad je mening verkondigen.. helaas getuigt het niet echt van
veel verstand..

aangezien zijn palmares en wat hij betekent heeft voor het belgisch en portugees voetbal, mag hij gerust doen wat hij wil... tuurlijk heeft het geld ermee temaken, maar om tezeggen dat hij alleen voor het geld naar daar gaat? niet echt.. hij ademt voetbal, de dag dat hij geboren werd.. dat zie je ook als je hem bezig zag tussen de palen en later als trainer.. als hij de kans krijgt dit tedoen in het mooie oosten.. waarom niet? hij wordt tenslotte kampioen.. de zakkenvuller... een fluitje van een cent...

16 april 2012 om 14:32

Jij mag hem inderdaad een zakkenvuller vinden, dat is je goed recht. Maar dan lijk je me niet bepaald goed geïnformeerd. Preud'homme was net een speler die nooit voor het geld gekozen heeft maar het overgrote deel van zijn carrière KV Mechelen trouw is gebleven, ondanks aanbiedingen van grote clubs. Op het einde van zijn carrière is hij dan idd nog naar Benfica gegaan, maar binnen was hij daarmee niet. Als hij nu een goed belegde boterham kan verdienen in uitstekende levensomstandigheden, waarom zou hij dat dan niet mogen doen? In Nederland blijven was geen optie, want daar werd hij niet naar waarde geschat.

15 april 2012 om 17:10

hij heeft eerder een aanbod gehad van Al-shabab en toen zou hij al veel krijgen en toen sloeg hij het aanbod af.
nu werd hem zoveel aangeboden dat hij het niet kon wijgeren.
hij is omgekocht.

Leuk voor hem, zal hij vast wel blij mee zijn, want hij zal nu vast een extra geldbedrag krijgen.

Nouja, dat is mooi, een salaris van 10 miljoen en ook nog extra prijzengeld

on:
Leuk voor hem dat hij weer eens een prijs pakt, maar je kan me niet wijs maken dat hij naar dat land is gegaan voor het sportieve succes.

Beter had hij vorig jaar op de laatste speeldag met zijn 'cluppie' gelijk gespeeld! ;

Goeie trainer, heeft een goed gedaan bij twente door de beker te winnen en tot de laatste dag voor de titel spelen, met een ruiz die vaak geblesseerd was. Daarvoor had hij ook al goeie resultaten met die belgische clubs. Hij heeft ook toegegeven dat hij alleen kwam om geld te cashen.

Jammer dat hij het vorig jaar niet voor mekaar kreeg. Ach, mooi voor hem. Ik denk dat hij nu wel een lekkere bonus krijgt.

off: De laatste jaren gaat er inderdaad meer en meer geld om in het voetbal, waarom zou je dan niet een aantal jaar mogen gaan cashen als het je wordt aangeboden? Als er een bedrijf uit het Midden-oosten komt met een voorstel om bij hun te gaan werken, wat zouden jullie doen?

Preud'homme is echt 1 van de weinige goeie Belgische coaches die er bestaan. Erg spijtig dat hij en Gerets voor de oliedollars kiezen terwijl de nationale ploeg schreeuwt achter zo';n trainer. Hoe lang zal die pipo van een Leekens nog aanblijven als bondscoach...

15 april 2012 om 13:21

Belgie en Marokko aanwezig tijdens de WK in Brazilie zou echt geweldig zijn. Beide landen barsten van het talent maar het wil maar niet uitkomen. In europa is het weliswaar wat moeilijker om voor een eindtoernooi te kwalificeren maar Belgie beschikt uit zoveel klasse dat het met welke trainer ook zou moeten lukken. Maar Leekens doet het toch niet zo slecht? zijn tactische keuzes zijn op zich niet verkeert. Dat hij ciman zo nu en dan basisplek geeft moet geen excuses zijn voor slechte prestatie?

15 april 2012 om 13:33

Tactische keuzes niet verkeerd? Hij gebruikt Hazard bijna als linksachter Hazard moet een vrije rol krijgen en niet vastgekleefd staan aan de linkerflank. Tactisch zijn er betere coaches dan Leekens.

15 april 2012 om 13:38

ik ben zelf van belgie maar belgie op het wk 2014 geloof je het zelf.. ze hebben moeite met azebaidjan en co. missen penalty's op belangerijke momenten en hebben een 2e rangs trainer die even waardeloos is als zijn vorige getrainde clubs..

ik geef marokko meer kansen om wk 2014 te halen, maar dan moet wel Ivoorkust uitgeschakeld worden.. daar gaat Belhanda wel voor zorgen.

15 april 2012 om 13:52

Een fout dat ik nooit meer zal maken is te hoge verwachtingen hebben van Marokko. Laat ze maar eerst uit wedstrijden tegen Gambia etc winnen en dan pas praten over een wk-kwalificatie.

Tegen centraal-afrika zowel thuis en uit 2punten pakken is erger dan tegen azerbeidzjan gelijk spelen. In afrika is het weliswaar makkelijker om te kwalificeren voor de Wk maar Belgie heeft wel meer individueel kwaliteit maar als team zijn ze netals Marokko waardeloos.

15 april 2012 om 19:56

inderdaad, belgie en marokko hebben eenbeetje hetzelfde probleem. te veel goede spelers daardoor wordt keuzes maken moeilijker, verliezen / gelijkspelen tegen (kleine) landen en niet te vergeten beide landen een trainer die verkeerde keuzes maakt (alhoewel gerets een topcoach is, zit die ook maar wat te klungelen)... maar toch schat ik de kansen van marokko nog hoger in, als ze iets geleerd hebben uit de can2012 gaan ze nu de tegenstanders niemeer onderschatten en moeten ze een goede dag hebben tegen Ivoorkust. bij belgie ligt het moeilijker, servie en kroatie staan veel verder..

Die Dorpsidioot kan er toch wat van! Nu nog ergens in Middle of Nowhere Champions Leugue winnen!

15 april 2012 om 13:13

Bromsnor naprater.

Toch bewijs van Klasse van Preud'homme, met Twente heeft hij het ook zeer goed gedaan, op de wedstrijd tegen Ajax na.

Laatste tijd is het voetbal niet meer om de lol, Het is gewoon om het geld geworden.

Tuurlijk speelt geld een belangrijke rol, maar hij zal er voor de rest ook echt wel blij mee (en trots op) zijn dat hij kampioen geworden is met deze club, ondanks dat het ''maar'' een club is in de competitie van Saudi-arabië.

Helaas gaat het voetbal tegenwoordig om geld en dat verbloemt de sport wel vind ik.

Toch leuk voor Michel dat hij de landstitel wint wordt daar goed betaald en behaalt ook nog prijzen hoe mooi kan je het hebben.

Het is wel mooi als je het voor het geld doet, ook steeds om het kampioenschap speelt...

15 april 2012 om 14:20

Ja maar kom op wat is dit voor Mickey Mouse league. Hier kijkt geen hond naar. Hij doet het echt alleen maar voor het geld en niets anders want kwaliteit is er daar helaas niet.

Ga weg daar Prued'homme, je kan een veel leukere club krijgen. Ik kan me niet voorstellen dat je daar kan genieten als trainer van het voetbal, tja zal natuurlijk wel weer aan het geld liggen.

Zo'n titel staat toch mooi op je erelijst als trainer! ^^

Hij heeft tenminste wel bewezen dat hij van alle goed verdienende trainers in Saoudi-arabië het meest aanspraak maakt op zo'n hoog salaris. En een landstitel doet altijd wat met een trainer natuurlijk, het is je werk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Al Shabab Riyadh


7 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Moteb Al-HarbiVerdediger80
Fawaz Al SagourqMiddenvelder80
O. IghaloAanvaller86
I. LichnovskyVerdediger70
Ahmed SharahiliVerdediger71
Hussain Al MonassarMiddenvelder70
Voor de complete selectie: Clubpagina Al Shabab Riyadh.

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren