Cocu: 'Het is een uitdaging om de competitie goed af te sluiten'

Vrijdag, 13 april 2012 om 14:52

Drie dagen na de zeperd bij RKC Waalwijk krijgt PSV kans op eerherstel. De ploeg van Phillip Cocu krijgt bezoek van AZ, dat momenteel tweede staat en vier punten meer heeft dan PSV. Ondanks de nederlaag in Waalwijk zegt Cocu 'een goed gevoel' te hebben over de topper: "De belangen zijn groot, ik denk niet dat een extra prikkel nodig is."

/

Cocu kan niet beschikken over Erik Pieters, terwijl achter de namen van Kevin Strootman en Wilfred Bouma vraagtekens staan. Atiba Hutchinson kan gewoon spelen. "Na een aantal goede wedstrijden was afgelopen woensdag een teleurstellend moment", zegt Cocu op de website van zijn club. "Om echt succesvol te zijn moet je een langere reeks neerzetten en daartoe zij we tot nu niet toe nog niet in staat geweest. Er moest woensdag gewonnen worden om alles mee te blijven doen en we zijn dan ook zwaar teleurgesteld daarin."

"Twee dagen is relatief kort om daarna naar de wedstrijd tegen AZ te gaan, maar daar heb je als topsporter mee te maken", vervolgt Cocu. "Daar moet je mee om leren gaan, ook met teleurstellingen. Vandaag (vrijdag, red.) is er heel goed getraind, ik heb een goed gevoel naar de wedstrijd van morgen toe. Ik ga ervan uit dat zij op dezelfde manier deze wedstrijd ingaan en wij op onze manier. Nog vijf wedstrijden te gaan in de competitie, het is een uitdaging om die goed af te sluiten.”Gerelateerd

63 reacties (laatste reactie door len3000eindh)

Mooi moment voor PSV om van AZ te winnen!

13 april 2012 om 14:56

Haha, helemaal mee eens. Zou Ajax niet echt verkeerd uitkomen!
Maar een gelijkspelletje is ook goed hoor.

13 april 2012 om 14:57

Haha dit zou voor ons wel gunstig zijn! Maar ik zou AZ en Feyenoord wel de 2e plek gunnen omdat hun veel beter hebben gepresteerd dan verwacht!

13 april 2012 om 14:57

Kom op zeg, jullie waren kampioen in de 2e minuut van Heerenveen - Ajax.

13 april 2012 om 14:57

PSV kennende pakken ze AZ met 5-0. Thuis spelend zijn ze 100% sterker dan uit. 4 overwinningen in uitwedstrijden, als supporter ga je er bijna van janken. Let maar op dat PSV gewoon dik wint tegen Az;.

13 april 2012 om 15:03

Ja PSV is geweldig thuis, heb je pas een wedstrijd gemist? Ze missen de motivatie en inzet zowel thuis als uit. Vergeet niet dat dit AZ is en niet een subtopper of degradatiekandidaat. Ik weet zeker dat PSV het heel zwaar gaat krijgen en gok dan ook op een gelijkspel.

13 april 2012 om 15:06

Nou dat betwijfel ik nog, Psv zakt inderdaad uit vaak door het ijs maar thuis kunnen ze ook zomaar de bietenbrug omgaan tegen dit AZ, Totaal geen mentale veerkracht in dit psv de ene week hoor je ze zeggen dat ze weer goede hoop op de titel hebben, Een week later liggen ze er echt officieel uit.????

13 april 2012 om 15:08

Tegen jouw counterploegje hebben we verloren ja, maar voor de rest is thuis redelijk goed tot zeer goed gespeeld hoor. Ik vind gewoon dat PSV thuis veeel sterker is en daarom denk ik dat ze AZ wel kunnen winnen.

13 april 2012 om 15:31

Sorry maar az is gewoon kwalitatief sterker dan psv.
Hele seizoen is nu wel gebleken dat psv tekort komt dus om nu te brabbelen dat az met 5-0 verliest van een middelmatige ploeg als psv gaat iets te ver.
Debk gewoon een overwinning van az.

13 april 2012 om 15:34

Dan verschillen wij daarin van mening, we zullen het wel zien zondag, of is het zaterdag? PSV is trouwens kwalitatief zeker niet minder dan AZ. AZ is gewoon mentaal beter en een stuk constanter.

13 april 2012 om 16:00

Wat een onzin zit jij te verkondigen. Maar ja, dat is een euvel van bijna alle Psv-supporters. Of men vergoeilijkt het criminele gedrag van Toivonen of men roept steeds weer van de daken dat ze toch kampioen worden. Dit gebeurde al na de wedstrijd tegen Feyenoord, vervolgens voorafgaand aan de wedstrijd tegen Nac, voorafgaand aan de wedstrijd tegen Ajax en tenslotte alvorens door RKC te worden afgedroogd.

Nu gaat men in ieder geval de tweede plaats pakken, aldus Cocu. Ja, ja, geloof dat maar mooi van niet.
AZ met 5-0 naar Alkmaar terugsturen? Wat een lachertje. Een gelijkspel is het hoogst haalbare voor dit ploegje uit Eindhoven. Wat was de uitslag ook al weer tegen Twente in jullie stadion?
Men zal aan het einde van de competitie de balans gaan opmaken, nou reken er maar op dat die balans er voor PSV niet mooi uit zal zien. AZ heeft een veel beter team dan PSV en dus wordt het geen winst voor jullie, hoog uit een gelijkspel. En vervolgens, als ik het goed heb, moeten jullie tegen NEC spelen. Ook dan zullen jullie niet gaan winnen.

Ik voorspel de volgende eindstand: 1. Ajax, 2. AZ, 3. Feyenoord, 4 Twente, 5. Heerenveen en 6 (ja,ja, daar zijn ze dan toch) Psv. Maar ach jullie hebben in ieder geval de beker. Of was het nou zo dat jullie die eigenlijk niet wilden hebben omdat die beker niets voorstelde? Oh ja, de groeten aan Toivonen!

13 april 2012 om 16:11

Wat ben jij een zielig, gefrustreerd kereltje. Bah bah... Crimineel gedrag? Ben jij niet goed wijs ofzo? Crimineel gedrag is een overval plegen, iemand neersteken, etc. Niet een overtreding maken. Pfff jankerd die je bent.

13 april 2012 om 18:58

Is dat geen kwaliteit dan Wilshere, mentaal beter zijn en consistent?

13 april 2012 om 19:01

Dat is zeker een kwaliteit, maar ik heb het over het voetballende aspect. Op dit gebied heeft PSV gewoon een beter team, qua mentaliteit is het dramatisch. Getuige de dramatische optredens in uitwedstrijden.

13 april 2012 om 19:02

Als je herhaaldelijk, buitensporige, bewuste overtredingen maakt kan je op termijn wel spreken van crimineel gedrag. Zie o.a. Joey Barton

13 april 2012 om 20:24

Herhaaldelijk? Kom op zeg! Een overtreding tegen Overtoom, de rest helemaal niets gedaan dit seizoen.

13 april 2012 om 21:21

De reactie van Gemaaidgras heeft in ieder geval indruk op jou gemaakt. Vast staat dat er bij Toivonen sprake is van ziekelijk crimineel gedrag. Voorts ben jij kort van memorie. Omdat jij Psv-aanhanger bent heeft het weinig zin om met jou hierover te blijven discussieren. Sterkte op de weg naar jullie kampioenschap!

13 april 2012 om 21:43

Het kampioenschap komt er niet. En ziekelijk crimineel gedrag? Volgens mij ben jij zelf ziek. Hij maakt een overtreding en hij is een crimineel? Ga fietsen man, idioot. Met jou kun je al helemaal niet discussiëren, omdat je Ajax-aanhanger bent.

13 april 2012 om 14:58

gewoon een mooi gelijk spel vind ik ook perfect

Dat is het inderdaad cocu! Als je al van rkc verliest dan is elke wedstrijd opnieuw een flinke uitdaging!

Zal wel Cocu ik heb die verhalen al duizend keer gehoord.

13 april 2012 om 15:03

Het valt me wel op dat Psv-supporters nogal hard en definitief over hun coaches. Jullie hebben denk ik nu bewijs dat het niet lag aan de trainers maar aan de matige instelling van de basis-11. Vooral het verdedigen is erg pover. Ik vind het wel erg matig dat je eerst met !!!gemeentegeld!!! de selectie uitbreid naar in van de beste op papier van NL en dan falen. Zonde van de investering en duidelijk een teken van wanbeleid binnen het bestuur van Psv.
Jullie hebben lang kunnen lachen samen met de rest van NL over de situatie bij Ajax, maar daar hebben ze het toch maar met veel jeugdspelers uit eigen jeugd gedaan en maken ze op het moment de meeste kans op de titel.

13 april 2012 om 15:27

Zo gaat het in het voetbal nu eenmaal. Als je een nieuw team samenstelt na enkele magere jaren wordt je nu eenmaal meestal niet direct kampioen. Psv zat 8 jaar geleden in precies dezelfde situatie, en je weet hoe dat afgelopen is. Kunnen wel elke keer liggen te zeiken over die transactie met de gemeente, of weer gemakkelijk roepen dat het wanbeleid is en meer van dergelijke onzin. PSV is een nieuwe weg ingeslagen met veel nieuwe spelers en meer investeringen in de jeugdopleiding waarbij ook nog eens de negatieve financiele spiraal moest worden doorbroken. Ik denk dat een beetje geduld wel op zijn plaats is, want is dit veruit het belangrijkste onderdeel van een goed beleid.

13 april 2012 om 15:27

Dat klopt misschien wel, maar een coach hoort zijn spelers ook te kunen motiveren. Persoonlijk kan ik Cocu er de schuld niet van geven, daar heeft hij gewoon nog te weinig ervaring mee.
Hopelijk doen de spelers er alles aan om in ieder geval die 2de plaats nog te pakken.

13 april 2012 om 16:20

Een nieuwe weg? Dan zijn ze zeker hun Tom-tom vergeten. Voor mij is er bij deze club sprake van een zwabberbeleid. Veel geld van de gemeente krijgen, veel nieuwe spelers halen en nog niets bereiken. Een goede trainer opofferen en tolereren dat een speler als Toivonen om zich heeen blijft maaaien. Begrijpelijk dat het bestuur met de handen in het haar zit.

De door jou genoemde investeringen in de jeugdopleiding, wat hebben die opgeleverd? Welke jeugdspeler is er doorgebroken naaar de top

psv gaat echt niet zomaar van Az winnen aan staande Zaterdag.als Psv een avond wedstrijdje moet voetballen:voetbalen ze altijd inspiratie loos.zonder strootman,labyrat en pieters is een gelijk spel denk ik het max haalbare.het is ook beter voor Nederland dat psv geen voorronde Cl haald anders gaat Heracles Europa in en dat is niet goed voor de punten lijst.psv is wel een club die in de Europa L hoort

13 april 2012 om 15:23

Helaas voor jou doen Strootman en Labyad gewoon mee. Willems is zijn laatste weken beter gebleken dat Pieters. PSV gaat 'gewoon' van AZ winnen. Reden? Kijk mijn stukje hieronder, ook een reply...

13 april 2012 om 16:26

Strootman is indd een belangerijke speler dat scheelt zeker. Maar labyad ben ik niet van onder de indruk die jongen wilt weg en speelt ook ongemotiveerd lijkt het.

Verder tja leuk hoor die aankopen maar ze hebben geeneens een echte nummer 10.
Wijnaldum is dat niet toivonen is dat niet dat zijn gasten die nooit een splijtende paas geven.
Matavz? die is al helemaal nix dit jaar en mertens speelt alleen leuk in thuiswedstrijden tegen excelcior, vvv, en de graafschap. Zet je hem uit bij ajax of nota bene rkc basis dan zit hij verstopt in iemands broekzak.

Over de defensie hoef ik niet eens te praten die zetten psv wekelijks voorschut.
Ik zie az minimaal gelijkspelen als team staat het beter al hebben ze niet eens zoveel meer kwaliteit.

Volgens mij vertelde je voor de wedstrijd tegen RKC precies hetzelfde..... We hebben de beker gewonnen, we hebben lekker getraind... het gevoel is er..... iedereen wil er vol voor gaan....

Niets van terug te zien tijden de wedstrijd.....

Maar begrijp me niet verkeerd, ik hoop dat je wint zaterdag. Ik denk dat ik zelfs zal juichen als PSV scoort en wint.....

Het seizoen mooi afsluiten zou mooi zijn. Dat zeker. Maar is dat met mooi voetbal richting de supporters of een tweede plaats? Ik gun AZ of Feyenoord die tweede plaats veel meer. Die hebben beide een goed seizoen gedraaid. PSV moet winnen van AZ, anders is het helemaal over.

lijkt net Rutten 2 met zn open deuren

13 april 2012 om 15:21

en al die andere 1500 coaches in het betaald voetbal. Er is altijd wel iets te zeiken

Ik geloof er niks van. Zal me niks verbazen als ze uiteindelijk zelfs 6e worden. Gewoon triest hoe slecht deze spelers zijn.

13 april 2012 om 15:21

Kwalitatief zijn ze absoluut niet slecht, zijn ze misschien zelfs wel de beste van de competitie. Het probleem van dit team is dat het geen 5 goede wedstrijden op rij kan spelen. Ze spelen een (paar) keer goed en gaan dan 'zweven', waardoor ze verliezen tegen een club waarvan ze normaal gesproken gewoon zouden moeten winnen. De wedstrijd daarna spelen ze weer gewoon ''goed'', maar het gaat om die ene slechte wedstrijd. Ze hebben gewoon een leider nodig, een type Van Bommel, die ze in die wedstrijd eens flink aanpakt en laat inzien dat ze verkeerd bezig zijn, want dat zijn zowel Toivonen, de aanvoerder, als Bouma, de meest ervaren speler in het team, niet!

13 april 2012 om 15:22

haha lijkt me mooi als ze 6e worden, zie je maar weer dat het totaal geen zin heeft om de trainer eruit te gooien tegen het einde van het seizoen. Je ziet dezelfde tendens bij PSV onder Cocu als bij Rutten ook het geval was, zou het dan toch niet aan de kwaliteit van de spelers liggen, niet alleen qua voetbal, maar ook qua mentaliteit enz...

Dat gezeur steeds dat ze kwalitatief de beste zijn van de eredivisie waar is dat op gebaseerd?
Strootman? Een leuk half seizoen bij utrecht.
Wijnaldum? gemiddeld talent van feijenoord,mertens? in de zak bij van peppen van rkc en debutant van Rhijn,jeugdspeler van ajax.
Toivonen? Geweldige speler tegen ploegen als de graafschap.
De tijden van romario,ronaldo,nielsen zijn gewoon voorbij.

13 april 2012 om 16:20

ik vind dit toch een van de betere opmerkingen van dit draadje, als ik eerlijk ben.


Cocu wat loop je nou uit je nek te lullen.

Heel de instelling is verkeerd, hoeveel talent ook ze moeten er gewoon boven op knallen en niet balletje breed, balletje terug, rust bewaren en hopen dat er een bal een keer goed valt.
Laat zien dat je wil winnen ga er voor deze spelers moeten dat kunnen ik zie ons liever met 2-4 verliezen met strijd dan met een tamme pot 0-1 verliezen..

Bij ajax gingen we ook weer wachten en dan valt er een lucky bal in van de kwal van een Aissati en iedereen is van slag af en het wordt niets meer.
Ik weet niet wat die cursus trainer voorstelt, maar als ik een Rutten zie en nu ook Cocu moet die cursus op spotnet te downloaden zijn .

Misschien moeten ze kijken of ze bloedtransfusie van Verbeek kunnen krijgen wel een man met karakter

13 april 2012 om 20:45

Ik denk eerder dat dit te wijten is aan de brabantse gemoedelijkheid... daar win je geen oorlog mee. psv is gewogen en te licht bevonden... mede door de media... lekker die jongens laten zweven en dan weer keihard op de aarde laten smakken...

vooraf dichtte ik psv goede kansen toe voor de titel, samen met Ajax... maar psv uiteindelijk liet psv het steeds vaker afweten... los zand, staart tussen de benen, met een aanvoerder die alleen maar vies kan spelen, een spits die niet bij de club past...

ik hoop dat het volgend jaar wat beter gaat en met een leukere trainer... zodat jullie in ieder geval tweede kunnen worden.

Kunt beter niks meer zeggen Philip, seizoen is toch al verloren. 2e plaats waarschijnlijk ook ben ik bang. Je had moeten knallen tegen RKC en daar laten zien hoe gemotiveerd iedereen is. Dat is nu mooi te laat, stelletje verwende mannekes.

Sjongejonge zeg, wat een slap gelul. Dit zijn echt dezelfde uitspraken als Rutten. Ik vind dat Cocu met deze uitspraken weer laat zien totaal geen uitstraling te hebben en net zo'n mietje is als zijn voorganger.
Ik ga ervanuit dat we geprikkeld zijn, dat wordt iedere keer geroepen. Zeg nou is dat je zwaar teleurgesteld bent in je ploeg, dat er uit bij RKC niet gewonnen wordt. Vertel hoe boos je bent, dat het PSV niet waard is en dat degene die er nu niet vol voor gaan een plekje op de tribune kunnen verwachten. Ga niet doen alsof het allemaal goed komt en hier een 'uitdaging' in zien. Dit is gewoon diep triest en zwaar teleurstellend, de instelling is helemaal niet goed.

mooie woorden flipje,
maar morgen wordt waarschijnlijk de 1ste keer dat ik Niet ga.
Ben Zeer teleurgesteld en heb weinig zin mijn avond Weer te laten vergallen door een stel lamballen...
Ennuh van mij mag AZ morgen 3 punten meenemen, en dat meen ik.

Tjah, Cocu kan je niets kwalijk nemen als hij het kampioenschap verspeelt. Rutten en het bestuur zijn de schuldigen. Volgend seizoen dan maar een grote schoonmaak van top tot teen en de jeugd kansen geven? Want zeg nou zelf, met een Manolev ga je echt geen kampioen worden.. Onbegrijpelijk dat hij nog bij PSV speelt. En dan heb ik het nog niet eens over die Isaksson en Vennegoor of Hesselink.

PSV moet gewoon alvast zijn plannen maken voor volgend seizoen en Cocu aan het roer laten. Want hij kent PSV door en door en is de geschikte man, net als dat de Boer voor Ajax is.

Wat begint iedereen nou ineens over Cocu. Jullie Psv supporters zouden jezelf kapot moeten schamen. Er zou 90 muniten gezongen moeten worden voor deze man. Tegen AZ ga ik er in ieder geval mee beginnen. We moeten inzien dat psv jonge spelers heeft die ervaring, mentaliteit en misschien nog wel kwaliteiten missen. Die verwende spelertjes moeten een keer flink op hun donder krijgen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

Nederland
211 fans
Coach, 47 jaar
SeizoenClub
2012- PSV U19
2012-2012 PSV
Laatste voetbalnieuws

Cocu lijdt eerste competitienederlaag met Fenerbahçe na fraai doelpunt

Phillip Cocu heeft zaterdagavond in de tweede speelronde van de Turkse Süper Lig zijn eerste competitienederlaag met Fenerbahçe geleden. Op bezoek bij Malatyaspor, vorig seizoen de nummer tien van Turkije, verloor...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 22 augustus
Julen Lopetegui dringt bij Real Madrid aan op de komst van Rodrigo Moreno. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren