ADO leeft zich uit en vergroot misère bij dolend FC Groningen

Donderdag, 12 april 2012 om 22:54Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 22:56

ADO Den Haag heeft donderdagavond ten koste van FC Groningen een volledig verdiende overwinning geboekt: 3-0. De ploeg van trainer Maurice Steijn maakte korte metten met de Groningse bezoekers en rekende zo af met een slechte reeks, daar Groningen acht van de laatste negen competitiewedstrijden tegen ADO aan het langste eind had getrokken. Doelpuntenmakers waren Charlton Vicento, Kenneth Omeruo en Ebi Smolarek. De ploeg uit Den Haag passeert zodoende NAC Breda en ziet het gat met nummer zestien VVV-Venlo oplopen tot zeven punten.

/

De intenties van ADO waren al vroeg in de wedstrijd duidelijk. De ploeg ging voortvarend van start en was al in de eerste tien minuten diverse malen gevaarlijk voor het doel van Luciano. Jens Toornstra schoot de bal na een uitstekende ADO-combinatie voorlangs, en Smolarek dwong de Braziliaanse doelman tot een prima redding, nadat Lex Immers de Pool middels een voorzet in stelling had gebracht. De Hofstedelingen namen geenszins gas terug en bleven voor gevaar zorgen middels Toornstra, Smolarek en Immers.

De eerste mogelijkheid voor de bezoekers deed zich voor toen Dusan Tadic een bal op het hoofd van de inlopende Leandro Bacuna plaatste, maar die miste de controle om de bal doelwaarts te mikken. Gezien de kansverhoudingen was het ADO dat de voorsprong verdiende, en het duurde niet lang voordat die verhoudingen in de score uitgedrukt werden. De Hagenaars hadden een fout van Luciano nodig om het net te vinden. Na een voorzet van Christian Supusepa kwam de Braziliaan onovertuigend zijn doel uit om de bal weg te stompen, maar verloor het luchtduel van Vicento, die zonder al te veel inspanning te leveren het leer tegen de touwen werkte: 1-0.

/

Groningen toonde in het begin van de tweede helft aan uit een ander vaatje te willen tappen. De fel jagende bezoekers drongen de thuisploeg steeds verder naar achteren. In de 54ste minuut leek de opgevoerde druk tot een strafschop te leiden, toen Henk Bos, die zijn debuut maakte in de basis bij Groningen, ten val gebracht werd door Christian Kum. Tom van Sichem oordeelde echter dat het vergrijp te licht was voor een penalty. Enkele minuten later vergrootte Omeruo de zorgen voor de bezoekers door de bal voorbij Luciano te koppen: 2-0. Voor de Chelsea-huurling betekende het doelpunt zijn eerste treffer in het betaalde voetbal.

ADO bleef de betere partij gedurende het restant van de wedstrijd en vlak na het ingaan van het Haags kwartiertje gooide Smolarek de wedstrijd in het slot. Hij gleed de bal voorbij de ongelukkig spelende Luciano: 3-0. Dat de ploeg van trainer Pieter Huistra, dat in haar laatste elf duels slechts zes punten pakte, de wedstrijd doelpuntloos afsloot, mag gezien de geschiedenis opmerkelijk genoemd worden. In onderlinge krachtmetingen tussen ADO Den Haag en FC Groningen had die laatste club in de afgelopen 36 edities telkens minimaal eenmaal het vijandelijke doel getroffen.


Poll

Wie eindigt hoger?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

86 reacties (laatste reactie door feestje)

Tjongejonge, wat een slecht seizoen van mijn cluppie, terwijl het in het begin nog wel goed ging.
Echt ondermaats dit..niet alleen deze wedstrijd, maar de laatste weken/maanden.
Het zit er dit seizoen gewoon niet in, wordt toch ook echt tijd dat er anders gevoetbald gaat worden, dit kan zo niet langer.

12 april 2012 om 23:01

En dan ben je ook nog tadic kwijt volgend seizoen. Sterkte gewenst daar. Groningen is een mooie club die beter verdiend.

13 april 2012 om 03:14

Inderdaad, en dan komt Kostic ervoor in de plaats, weer een jochie die wel als talent bekend staat maar het allemaal nog maar moet bewijzen. Wil Fc Groningen ooit structureel Europees voetbal willen halen dan zouden ze toch echt wat meer ervaring in het team moeten krijgen. Het leek ook vanavond weer helemaal nergens op en er is niemand in dit team die het team dan nog kan oppeppen om er nog iets van te maken. Met weer een zwaar verlies ten gevolge in een wedstrijd die je eigenlijk als Groningen zijnde niet mag verliezen.

13 april 2012 om 09:40

Ene kant is het mooi dat we steeds hele goede talenten halen voor weinig geld en doorverkopen met dikke winst.
Aan de andere kant bouw je nooit echt aan een stabiel elftal.
Maar zoals het nu gaat is het wel heel erg, het loopt voor geen meter meer..geen vechtlust meer..onbegrijpelijke beslissingen van de trainer (mijn mening dan).
Zucht, hopelijk wordt het nog een mooie zomer met het NL elftal.

Hoe lang mag Huistra nog blijven?

12 april 2012 om 23:08

2 dagen hooguit zeg ik

13 april 2012 om 00:17

Nijland zou zijn handje wel boven het hoofd van Huistra houden... Oprotten met die gast!

13 april 2012 om 01:38

nijland was er goed ziek van iig
was vroeg weg uit den haag, halverwege de persconferentie.
ff gauw de felicitaties uitdelen, maar daarna exit.
dus ik weet het niet

12 april 2012 om 23:11

Is wel makkelijk om alle schuld in de schoenen van de trainer te schuiven. Maar ik heb t idee dat bij groningen het zelfde probleem zit als bij Fc utrecht. De instelling van de spelers is niet optimaal. Bij sommige spelers leek het wel alsof ze met de laatste wedstrijd van t seizoen bezig waren. Wat een drama.

Uiteraard de speelstijl die groningen is niet de beste die met dit team kunt spelen. Maar om nou voor de laatste paar wedstrijden met een anders systeem te spelen lijkt me ook niet logisch.
En daarbij zullen ze huistra nou echt niet meer de laan uitsturen. Dat heeft het zelfde effect als laat ik eens wat geld weggooien.
Stiekem hoop ik dat huistra na dit seizoen wel weg moet en dat Jans terug komt. Als Jans niet terug komt denk ik dat Groningen Huistra toch nog een seizoen het vertrouwen moet geven. Want het is toch raar dat als je zo sterk begint met een seizoen je op het einde voort zo staat te ballen? Dan kan je de schuld toch niet bij de trainer zoeken?

12 april 2012 om 23:30

Tactisch gezien doet huistra het idd niet goed,dit valt hem dan ook aan te rekenen. Instelling ligt bij de spelers maar ook voor een gedeelte bij de trainer,vind dat hij ten alle tijden de spelers moet kunnen motiveren. Ik denk niet dat huistra eruit wordt gezet en Jans terughalen is sws geen optie,dat zou echt een wanbeleid zijn. Wie zou huistra dan moeten opvolgen,ik weet het iig niet. Groningen speelt echt dramatisch en inspiratieloos,kan wel janken want het is niet om aan te zien. De ervaren spelers vallen naar mijn mening allemaal door de mand,de jonkies reken ik niks aan.

13 april 2012 om 01:43

Ergens denk ik dat Maaskant volgend jaar voor de groep van Groningen staat. Vraag me niet waarom, maar dat zegt mijn gevoel. Huistra kan de spelers blijkbaar niet (meer) motiveren!

13 april 2012 om 08:51

Huistra is verantwoordelijk en zijn selectie levert de ene na de andere wanprestatie af dit seizoen. Huistra krijgt het niet op de rails en Nijland blijft hem beschermen met als gevolg een totaal mislukt seizoen

13 april 2012 om 12:58

Gooi de assistent trainer eruit!!!! Maak iemand anders (maaskant?) Hoofdtrainer en Huistra een stapje terug (assistenttrainer).

Nijland, je had eerder dit seizoen mooie uitspraken over een mogelijk kampioensschap,
mijn vraag is, gebeurt dat in de eredivisie of in de Jupiler League?????
Ik als supporter schaam me voor uw woorden!!!!!!

12 april 2012 om 23:38

Een trainer die zegt: 'uit de komende uit-wedstrijden halen wij nog maar maximaal één punt' moet je sowieso niet willen.

Hij ziet eruit alsof hij elke avond maar 4 uur slaap pakt, dikke wallen en totaal geen beleving. Voor hem en FC Groningen lijkt het me beter om uit elkaar te gaan. Heeft mooie dingen bereikt, zeker vorig seizoen, met FC Groningen maar die man heeft veel te veel stress.

Er moet volgend jaar toch Serieus wat gebeuren met de selectie van Groningen. Ook al zijn er nu een aantal geblesseerden. Groningen kan een kwaliteitsinjectie gebruiken.

Gelukkig hebben ze hier het geld wel voor lijkt mij na die 7 miljoen die twente heeft betaald voor Tadic.

Wat heb ik genoten van deze wedstrijd, alles zat er in bij ons!
Kort erop zitten, strijd en redelijk goed en verzorgt voetbal.

Maar het mooiste vond ik toch het eerbetoon aan prinses Gillian! R.i.p..
You´ll never walk alone.

Ook eens een compliment aan Eredivisie live om het hier uitgebreid over te hebben.. Topppp

We are staying up!

Mooie overwinning op een matig groninen maar ado zat er bovenop vandaag.
Alleen de 8ste minuut was het mooist.
Kippenvel en een traantje.

Schandalig, maar ik zou bijna zeggen dat het begint te wennen.. Helaas..

Groningen is ech slecht bezig. Gelukkig voor hun hebben ze de eerste seizoenshelft beter gepresteerd anders zouden ze nu voor hun doen echt laag staan. Ik denk niet dat het aan Huistra ligt. Lijkt me toch een goede trainer. Jans was in zn eerste jaar bij Heerenveen ook bagger om het zo maar te noemen. Gewoon houden die man en vertrouwen in hem uitspreken. selectie versterken en volgend jaar nieuwe ronden nieuwe kansen

12 april 2012 om 23:04

Huistra had er al lang uit moet liggen, koppige idioot. Iedereen ziet dat dit systeem al maanden niet loopt maar meneer Huistra wijkt niet van zijn systeem af ten koste van alles. En de enigste reden die hij geeft waarom hij het systeem niet is veranderd is vastigheid terwijl hij zoveel loopt te kloten met de opstelling dat vastigheid niet bestaat bij hem.

Opzouten met die vent.

Ik heb sinds een tijd weer goed voetbal gezien van ADO zijde, prachtig. Eindelijk weer eens strijd, passie en werklust. Vanaf 1 minuut vol op de aanval. Mooi gewoon. En wat speelde Omeruo weer als een beest in de verdediging. Op naar zondag, Vitesse uit!

Een mooi eerbetoon ook met de 2 minuten klappen en het Ynwa zingen. Kippenvel.

was weer te triest voor worden. Huistra Exit!!

12 april 2012 om 23:07

Was tegen Twente ook alleen tegen RKC uit leek weer helemaal nergens op Maar nu vasthouden dit spel.

Huistra heeft vast weer wat aankopingspunten gevonden om het elftal nog slechter te laten spelen, elke week weer een half elftal op de verkeerde plek neerzetten in de hoop dat het nog slechter kan. Ik stel voor zondag Texeira op goal, Luciano laastste man en Hiariej in de spits, en je zult zien dat het nog slechter kan dan vandaag.

Opzich een prestatie van formaat om van dit Ado 3-0 te verliezen.
doet niet weg dat Ado gewoon verdiend gewonnen heeft, veel meer passie & strijd.
voetballend was het van beide kanten matig, een zeer saaie pot maar wel aardig wat spanning..

lang geleden dat ik Grunn zo slecht heb zien spelen, Huistra misschien moet je conclusie's trekken.
je belooft namelijk al weken goed voetbal, maar het wordt als maar erger en erger.

Gefeliciteerd den Haag.

Mooi dat Smolarek ook heeft gescoord, goed om te zien dat hij nog steeds een scorend vermogen heeft ^^ Hoop dat hij tenminste als reserve mee mag naar het EK (en nu Peszko niet meegaat is die kans er wel)

ADO was oppermachtig, vooral eerste helft zat ik te genieten, wel met de angst omdat ze maar één keer scoorde. Tweede helft een kwartier Groningsch gevaar, maar verder was ADO zeker de wetens de terechte winnaar, ADO verdiende zeker hogere score als je kijkt naar megagrote kansen van Immers, Smolarek, Toornstra en die assist van Immers die alles en iedereen voor het goal voorbijgaat!

Meest blij met weer een clean sheet voor Coutinho, wat een superkeeper.

13 april 2012 om 01:35

verdiende overwinning!
maar coutinho topkeeper?
volgens mij was ie in de eerste helft ff kwijt waar zijn strafschopgebied op hield.

13 april 2012 om 09:02

Nee, hij had de bal maar was vervolgens uit balans waardoor hij een misstap moest maken, verder heeft hij heel sterk gespeeld, kijk maar naar meeste clean sheets in Eredivisie? Alleen Esteban heeft dit vaker geflikt, en dan heeft hij een stukke betere verdediging dan ADO Den Haag voor zich staan, dus ik ben trots.

Groningen haalde in heel 2012 slechts 9 punten. Alleen de Graafschap doet het slechter met 7 punten. Beide uit 12 duels.

12 april 2012 om 23:56

Jup triest en dan zijn er nog mensen die Huistra de hand boven het hoofd houden. De selectie kan niet mee om Europees voetbal maar zo slecht is het ook weer niet.

Nijland moet echt rap wat doen voorat hij al zijn geloofwaardigheid verliest.

Treurig voor en van Groningen natuurlijk. ADO uit is nu niet de lastigste opgave. Groningen hoort bij de bovenste 9 te eindigen; maar dat zal (gelukkig) dit seizoen niet lukken, want ze verdienen het zo ook niet.

Van mij mag Huistra eruit. Hij heeft de uitstraling van een zak aardappelen en laat Groningen te verdedigend spelen. Het lijkt nergens op. Zonder Tadic wordt het nog lastiger, al heb ik wel vertrouwen in Kostic - maar die is nog jong.

Ik hoop dat ik zondag in de Euroborg toch een leuke middag heb. Dat is dan voor de statistieken. Groningen eindigt niet bij de bovenste 9. Naast het slechte spel komt dat door het lastige programma in de eindfase van de competitie.

Netjes van ado geen nacompetite dus en wat is Groningen matig dit tweede seizoen alleen van excelsior gewonnen

Ongelooflijk hoe diep Groningen weggezakt is terwijl ze toch een redelijke selectie hebben.

Dus is er nog hoop voor de Graafschap

Trek je conclusies Pieter.het deed weer verdomd veel pijn aan mijn ogen vanavond.+ het gaat veel seizoenskaarthouders kosten volgend seizoen

Als Groningen in het rechterrijtje eindigt met dit materiaal, moet Huistra echt opbokken. Dit kan niet, met Tadic, Texeira en Andersson.

12 april 2012 om 23:38

En toch gebeurd het en toch blijft Huistra.....

12 april 2012 om 23:57

Als hij zondag weer verliest is het exit Huistra, kan niet anders.

13 april 2012 om 10:01

Misschien is het sowieso wel exit Huistra aan het eind van het seizoen..weet niet of het nu nog veel zin heeft en dat zal Nijland ook niet snel doen..maar weet niet of Huistra er volgend seizoen nog wel is.

Ik heb het met huistra nu wel gezien. Hij mag opzouten. Hij kan het elftal niet meer motiveren. Was niet zo handig van Nijland om zijn contract al te verlengen. Verschrikkelijk eigenwijze gozer die huistra. Ook al hebben we veel geblesseerden, dit doet pijn aan de ogen, en daar niet alleen. Voor dit slechte voetbal moeten we 10 jaar terug in de tijd. Pfffff, niet te geloven dit!

we hebben bij FC Groningen teveel hondjes zonder tandjes...
FC Groningen voetbalt na de winterstop zo ongeveer de slechtste van alle eredivisieteams.
Mogen blij zijn dat we voor de winterstop wat punten hebben gepakt, anders waren we dit seizoen misschien nog wel in grote problemen gekomen.
Ik ben ook klaar met het excuus blessures, schorsingen.
Ik zeg er moet een frisse wind door FC Groningen, Huistra graag na dit seizoen uit zijn lijden verlossen

Prachtig eerbetoon aan prinses Gillian! echt Kippenvel

daar laat ik het bij, heb echt geen zin meer om de 'problemen' van Groningen nog eens uitgebreid te analyseren na het horen van dit tragische verhaal

oohja ADO Gefeliciteerd natuurlijk!

Het erge hieraan is ook nog dat het gewoon zwaar terecht is. Groningen speelt echt bagger en verdiende hier niks meer dan een 3-0 nederlaag. Ik vind het wat makkelijk om te zeggen dat het alleen aan Huistra ligt. Ik heb ook het idee dat Tadic al het halve seizoen ongemotiveerd is omdat ie toch wel weet dat hij weggaat. Zwaar bedroefend Groningen op het moment, niet om aan te gluren!

Exit huistra ,als je je elftal niet kan motiveren om je best te doen is het over en uit !
Schande voor je supporters.

Ik heb het idee dat veel mensen de selectie van Groningen echt overschatten.

v Dijk, Kwakman en Kieftenbeld zijn 3 zekerheidjes maar die spelen alle 3 niet.
Dan heb je Tadic en Burnet als zekerheidje en de rest is gewoon matig (bacuna, Andersson, Texeira),
te jong/onervaren (kappelhof, Suk, Keurntjes) of simpelweg niet goed genoeg (luciano, v. Loo, Sparv, Ivens, Hiariej, Jones). En dan heb je nog de spelers waar je geen klote aan hebt (pedersen, Enevoldsen),
Dat betekent dat er doorgeselecteerd moet worden:
- Een talentvolle keeper die de concurrentie met Luciano moet aangaan (bizot?)
- een rechtsback, (geen idee maar wel wat ervaren)
- een all-round middenvelder (sno lijkt me ideaal)
- naast Kostic en van Moorsel nog 2 aanvallers want zonder Tadic is het echt niks.
Ik zou Zeefuik halen, die speelt echt goed dit seizoen en nog een buitenspeler.
Dan veel spelers verkopen of transfervrij laten gaan en kijken wat er nog extra gehaald kan worden dan kan bijv zo'n Schet nog vastgelegd worden, prima speler om erbij te hebben.

12 april 2012 om 23:48

Je overdrijft zwaar vriend. Texeira is een heel groot talent, Groningen mag haar handen dicht knijpen voor hem. Sparv staat al maanden in de belangstelling van enkele Serie A clubs, gewoon een heel nuttige speler en Andersson is gewoon een prima voetballer. Als iedereen fit is, kun je hier gewoon zesde/zevende mee eindigen. Ik ben het wel met je eens dat er een nieuwe doelman moet komen, ik vind die Luciano echt waardeloos.

13 april 2012 om 00:43

Huhhhhh, Sparv staat in de belangstelling van welke clubs?? heb je uberhaupt wel ooit eens deze jongen daadwerkelijk zien spelen? Breedte pass zu en zo, zodra hij moet verdedigen pakt ie alleen maar kaarten...johndeers hierboven heeft groot gelijk..de selectie heeft barweinig talent.

Wat is Groningen toch een ontzettend matig team dit seizoen.
Komen ze daar aanzetten met prutsers als Luciano en Enevoldsen.
Zeer zonde dat ze zo laag staan,
De hele club hoort teminste in het linkerrijtje te staan

12 april 2012 om 23:42

Enevoldsen?

4-4-2!!

Alleen met deze formatie heeft Groningen succes.
Pieter wakker worden!!
Suk en Texie, een beetje meer lef verdomme!

Voor de mensen die van mening zijn dat het niet aan Huistra ligt moeten mij dan maar eens uitleggen hoe het in godsnaam mogelijk is dat je iemand als Henk Bos opsteld die net zo groot is als de cornervlag,geen ervaring heeft en al helemaal geen uitstraling heeft terwijl je Ivens,van der Laak,suk,jonés op de bank heb zitten.
Als je tegen Ado moet dan moet je een speler hebben die het gras opvreet!
Ik klaag niet gauw maar het is nu toch echt Exit Huistra lijkt me!

aan de clubs van de eredivisie. Heeft u last van een vorm dip(je)?. Nou dan hebben wij de perfecte oplossing. Namelijk het wondermedicijn genaamd Fc Groningen. Fc groningen zorgt ervoor dat u gergarandeerd 3 punten kunt toevoegen aan u puntentotaal. Dat u kunt werken aan zowel u zelfvertrouwen als u doelgemiddelde. Succes is 100%zeker. Klinkt u dit nu ook als muziek in de oren voor u matig draaiende team dan kunt u contact opnemen via het volgende telefoonnummer 050-5878787. Of u surft naar www.fcgroningen.nl.

12 april 2012 om 23:51

haha prachtige humor dit

13 april 2012 om 00:44

sluit me er volledig bij aan!!!!

ik heb geen woede verdriet teleurstelling frustratie enzovoort meer over. Daarom maar ff wat pure sarcasme. Op naar het seizoen 2012\2013.

13 april 2012 om 00:24

Hier net zo.. die 3-0 doet me niet eens meer wat?! .. Bizar gevoel

Het ergste is nog dat er zelfs geen animo meer is onder de supporters om eens duidelijk te maken dat het anders moet.
Alles wordt maar gelaten geaccepteerd , de trainer blijft gewoon,bla bla bla .
Zondag moet het gebeuren ,of volgende week of volgende maand of volgend jaar in de jupiler league.
Maakt niet uit want wij zijn een fun only club geworden en vooral een groene club.

Geweldig toch , presteren is bijzaak geworden.
Dit is niet meer mijn fc , schaam me kapot! Wat een puinhoop.

13 april 2012 om 00:56

beste reactie die ik tot nu toe nog gelzen heb..ben bang dat er van de FC een soort heerenveen met alle respect gemaakt wordt..die spokende kolkende massa in de euroborg is dood..elk uitvak maakt meer lawaai en er is geen opstand meer...dit was een paar jaar geleden allemaal ondenkbaar,,,de politie en het bestuur en die kut knvb hebben hun werk weer prima gedaan..

waar ik niet goed van word is huistra!
dan staat bijv. hiarriej rechtsback dan staat hij ineens weer op het middenveld en anders staat hij wel linksback.
zelfde geld voor pedro tegen heerenveen centraal nu weer rechtsback.
dan sparv centraal achterin terwijl ivens wissel is begin dan met ivens en wissel hem later in de wedstrijd.
en het systeem van huistra zit totaal geen balans in daardoor komt alles op tadic aan en staat texeira op een eiland ga gewoon weer na het vertrouwde systeem 4-1-3-2.
ron jans was vaak tactisch ook slecht met zijn wissels maar die motiveerde de spelers wel en gingen ze door het vuur.
en die deed het ook in het begin met mindere spelers maar was el wel strijd.
nu onder huistra ik heb nog nooit z'n lamlendig elftal gezien waar is de beleving?
ste half jaar van huistra draaide het nog wel redelijk anderhalf jaar huistra dramatisch.
vorig seizoen na de winterstop met een granqvist, stenman en een matavz nog draaide het ook al niet meer bij de fc.

wat ik ook erg typerend vond.. De technische staf van FC Groningen..'wij hebben geen keeper nodig..we hebben een goeie'!! Tuurlijk iemand die net zo groot is als een tuinkabouter ga je echt punten pakken..zie eerste doelpunt..heb verdomme het idee dat zelfs helmond Sport beter is..

Wat ben ik blij met die punten zeg, en nog dik verdiend ook, wat was Grunn matig zeg, en ADO strijdlustig, en bij vlagen goed voetbal.

Prachtig in de 8e minuut, hoeft verder geen commentaar denk.

13 april 2012 om 01:36

mooi gebaar idd
bijna beloond met een goal

Hoe durven jullie Huistra de schuld te geven? Wat voor ploeg heeft Groningen nou eigenlijk? Tadic en voor rest is het middelmaat.

Burnet heb ik tegen Heerenveen afgemaakt in me commentaar, hij kan echt niks effectiefs in aanvallend en verdedigend opzicht

Ivens en Kwakman, Ivens is een nobody en Kwakman is wel goed, maar niet goed genoeg om in zijn eentje ook nog eens Ivens te laten excelleren

Hierariej, kleine voldoende

Verdediging is dus matig, die keeper is een grote drama, klein ventje, trekpop

Middenveld

Bacuna, mooi al die power, maar aan de bal is het weinig, loopt wel veel wat goed is, maar hij schiet ze altijd de 2de ring in, leer mikken tussen de palen en onder de lat, je bent verdomme een profvoetballer

Kappelhof, talent, maar een talent kan niks in een niet lopende ploeg

Sparv, triest dat zoiets in de eredivisie speelt, Finland was eerst een land dat meedeed voor eindrondes, nu Sparv gasten als Litmanen en Vayrinnen vervangt is et daar ook niks meer, kijk maar goed

Enevoldsen en Andersson, mislukte aankopen, kunnen alleen mee als het draait.

En dan de man die ahum in de belangstelling stond van Liverpool(vind je het gek dat ze steeds verder wegzakken), de heer Texeira, die man zet echt geen stap teveel en is lui, daarom liever Suk, daar geniet je nog van.

Tadic speelt door al die gebreken in het elftal op 80% van zijn kunnen

Ik kan al raden dat ik nu jankende Groningers op me dak ga krijgen, van die en die is wel goed bla bla bla, je daarom sta je 13de, wat een wereldelftal, zeg gewoon dat ik gelijk heb en laat Nijland verdomme eens goed scouten in de eerste divisie. Gasten als De Leeuw(cambuur),rosheuvel(almere City), Bart van Hintum(zwolle) en Kevin Brands(telstar) staan te popelen om gekocht te worden en te excelleren

Of die Lachman, jongen die gast is beter dan wat groningen heeft en raad eens, hij is eigendom van Groningen

13 april 2012 om 08:42

Ik ben het met je eens dat het ontbeert aan kwaliteit, maar de opstelling en tactische keuzes van Huistra zijn echt net zo erg. Met buitenspelers spelen, terwijl je niemand op rechtsvoor hebt die daar toen in staat is. Met één spits spelen terwijl Texeira daar de spits niet voor is. Als je het over kwaliteit hebt, dan heb je Suk ook niet nodig. Zijn hele carrière één opleving gehad: PSV thuis.

Verder is het niet erg dat het een jaar minder gaat. Jarenlang boven onze stand geleefd en nu gewoon een heel slecht seizoen. Het is niet anders. Andersson vind ik geen miskoop, maar een verkeerd uitgevallen koop. Is dat wat anders: Ja! Je kan van tevoren niet voorzien dat hij twee zware blessures op rij krijgt. Ik ben het wel met je eens dat hij zijn niveau niet meer haalt.

2 of 3 spelers erbij waarvan een echte vechter. Als het goed loopt gaan die jonge jongens beter spelen en dan kunnen er leuke dingen gebeuren (zie Feyenoord met zijn jonge ploeg)
Huistra alleen de schuld geven is te makkelijk, hem buiten schot laten ook. Laat hem in ieder geval eens een ander systeem proberen. Met een geheel fitte selectie is Groningen niet veel beter dan wat er gisteren in het veld stond helaas.

13 april 2012 om 14:31

Weet je hoe ik weet dat Huistra een goede trainer is, toen hij (bijna?) winterkampioen werd met een elftal die niemand hoger inschatte dan de 9de plaats, dat was 1 of 2 seizoenen geleden

13 april 2012 om 09:18

Geen jankende Grunninger, maar een nuchtere Fries. Grun mist kwaliteit, lengte en ervaring. Ik vind de ploeg maar lamlendig spelen, mis inzet en strijd. De trainer de schuld geven is wel erg makkelijk, dat ben ik met je eens. Het commentaar na elke wedstrijd wordt wel een beetje ééntonig. Huistra ziet na elke wedstrijd weer aanknopingspunten waar hij iets mee kan. Het zou mij verbazen, dat Huistra volgend seizoen nog trainer is van Grun. Een aantal goede aankopen, een trainer met wat meer pit voor de groep en dan hebben we volgend seizoen weer 2 mooie derby's van het noorden!

13 april 2012 om 14:48

Ik stopte met lezen toen ik las:

Hiariej, kleine voldoende. Mensen die dat roepen kan ik niet serieus nemen, sorry.

Het ligt 100% aan onze trainer.

13 april 2012 om 14:49

Bastard0,

Groningen-heerenveen, kijk aub die wedstrijd terug en vergelijk Hiariej eens met Burnet, je zal schrikken!

13 april 2012 om 14:58

Elke wedstrijd van FC Groningen heb ik dit seizoen gezien, thuis in het stadion en uit via eredivisie live. Op basis van de prestaties van Hiariej ben ik heel benieuwd hoe jij gaat uitleggen hoe Hiariej in hemelsnaam een voldoende scoort.

Hij is altijd te laat, maakt foute keuzes, lijkt vaak afwezig en is slecht in directe duels. Hij is geen rechtsback. Daarbij heeft hij geen goeie sprint in huis en voegt hij aanvallend dus helemaal niks toe.

Nu ik klaar ben met Groningen wil ik wel even zeggen dat ik het echt leuk vind voor Steijn, hij is een beetje als een nobody erin gestapt bij Ado, vind het wel leuk dat hij dat presteert, heb sympathie voor die man. De jaar met vd Brom was gewoon boven stand voetballen(55 punten?), met de selectie van Ado moet je ongeveer 1/3de van je wedstrijden winnen en een paar gelijke spelen, dat is dus 38-40 punten en dat gaat Steijn wel halen hoor.

@kharika ken je de feiten wel? Over Finland enz. Heeft zich nog nooit geplaatst http://nl.m.wikipedia.org/wiki/fins_voetbalelftal

13 april 2012 om 14:30

Weet ik, maar kijk in 2008 en 2006, ze deden toen heel goed mee, ik weet ook wel dat ze zich nooit geplaatst hebben

Knap van Ado om een tegenstander als groningen met 3 doelpunten te verslaan !

Groningen stelt toch wel teleur dit seizoen in vergelijking met voorgaande jaren !

13 april 2012 om 13:55

Zo knap is dat ook weer niet, RKC kon dat ook.....

Nijland snapt volgens mij niet helemaal dat als je je beste spelers verkoopt het een stuk minder wordt en niet beter. Groningen verkoopt ieder jaar voor een topprijs spelers maar waar besteden we dat dan aan , want we halen steeds talenten die het nog maar moeten bewijzen en die kopen we voor 200.000 euro ,maar waar gaat al dat geld dan heen?
Het ergste van alles vind ik nog wel dat ik weet dat we uit de volgende wedstrijden in de eredivisie we denk ik maar 1 puntje gaan halen.

Wat een triest seizoen voor FC Groningen vind het heel jammer want als je zulke spelers ((nog)) hebt als Van Dijk, Tadic, Burnet, Suk en Texeira zou ik toch denken dat je wel moet winnen van ADO maar ze zitten nu gewoon in een heel diep dal en ik hoop voor ze dat ze er snel uitkomen want ik zou het geweldig vinden om Groningen weer is in Europa te zien!

Nu word het echt wel eens tijd voor aktie: de mannen even een tijdje geen salaris meer uitbetalen todat ze weer eens goed wakker zijn geschut. Als je niet je werkt wilt doen, verdien je ook geen betaling. Als je weer ziet met wat een slappe inzet de Groningers over het veld sjokten en als een kip zonder kop rond rendden, dan is het wel eens tijd om de mannen hu kop uit hun reet te laten halen!!!! Het is op deze manier wel erg lastig om supperter van deze slappe hap te blijven!!!!!

Shaktar, ik overdrijf toch niet, ik geef een heldere analyse van de selectie van Groningen.
Over Andersson ben ik het nog wat eens met je, die kan goed zijn en toont in ieder geval wel altijd 100% inzet, maar als ik bijvoorbeeld een transfervrije Sno zou kunnen ophalen ipv hem zou ik dat meteen doen.
Over Sparv hebben wij duidelijk een meningsverschil, die speelt dit seizoen echt ver onder de maat.

Als iedereen fit is heb je voor volgend jaar 1 keeper (luciano) dus daar moet iemand bij.
2 linksbacks (burnet, Johansson), 4 centrale verdedigers (kwakman, v Dijk, Kappelhof en Ivens) en 1 rechtsback (kappelhof) dus er moet een rechtsback bij.

Middenveld komen Holla en Ajilore terug maar die zullen allebei vertrekken heb ik het idee, net als Andersson. Dan heb je Kieftenbeld, Sparv, Hiariej en Keurntjes, duidelijk dus dat daar een goede speler bij moet komen want daar mis je kwaliteit.

Achter de spits heb je v. Moorsel en Bacuna, op links Kostic (en eventueel Enevoldsen), op rechts Jones (en eventueel Enevoldsen) en in de spits Texeira en Suk. Nou hoe duidelijk wil je het hebben, een rechtsbuiten en een allround aanvaller moeten erbij, dan heb je, mits iedereen fit, een goed elftal volgend jaar. En je kan eventueel nog afscheid nemen van jongens die erbij hangen (pedersen, Hiariej, Ivens) en als dat gebeurt kan je nog iemand extra halen.

Dus Hans, ik hoop dat je dit leest haha.

Lijkt erop dat we als FC net zo'n club als heerenveen gaan worden.... Totaal geen beleving meer bij de supporters...
Bestuur doe er wat mee!
Eerst exit Huistra en zorg dat er iemand voor de groep komt die weer pit in het elftal krijgt.
Zou toch echt zonde zijn dat we qua beleving zover gaan wegzakken

Mijn seizoenskaart word na dit seizoen opgezet.

Ik besef dat ik nu allemaal commentaar ga krijgen zoals "gloryhunter" e.d. Maar moet ik dan naar het stadion blijven gaan omdat ik de titel "gloryhunter" moet vrezen?

Ik heb totaal geen binding meer met de club, wel met de regio. Ik voel mij een echte Groninger, maar heb het gevoel dat het beleid van de club niks met Groningen te maken heeft. Ga terug naar de basis zoals wij bijna Champions League hebben gehaald: een ploeg die voor elke centimeter werkte in een 4-4-2 opstelling waar fysiek en veerkracht de belangrijkste elementen waren en talent ondergeschikt.

Welke hampel heeft Pedersen gescout? Welke hampel heeft Femi gescout? Ze hebben allebei hun kwaliteiten opzich, maar passen gewoon totaal niet bij FC Groningen. Van het huidige team past alleen Andersson (in huidige rol), Kieftenbeld, Kappelhof en Luis Pedro qua mentaliteit en fysiek bij de FC.

Ik heb nu het gevoel dat we op zijn Ajax willen spelen (bedankt, Pieter!) terwijl je daar hele andere kwaliteiten voor nodig hebt.

Wij Groningers lopen niet naast onze schoenen, houden van hard werken en zijn zo nuchter als de pest. Prima als we 12e eindigen, maar niet met de 11 paradepaardjes die nu op het veld lopen. Zo moeilijk is het niet, Hans.

kunnen we nog de play offs halen. ik bedoel die van degradatie / promotie. iemand hier al een doom scenario voor.
wat gaan we zondag doen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.VVV-Venlo16-2
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
L. KoopmansKeeper120
J. AmofaVerdediger120
B. KemperVerdediger121
D. Moreo KlasMiddenvelder121
S. SteijnMiddenvelder125
V. BesuijenAanvaller124
A. ĆatićAanvaller123
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

Nederland
8 fans
Coach, 47 jaar

In de wandelgangen

Maandag 25 oktober
Hoewel Mohamed Salah interesse geniet van Real Madrid, heeft hij oren naar een langer verblijf bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren