Voormalig doelwit Juventus maakte eigen doelpunt voor bijna twee ton

Woensdag, 4 april 2012 om

Het Italiaanse voetbal is nog lang niet van de geur van omkoping af. Andrea Masiello doet een boekje open en de Italiaan heeft tegenover persbureau ANSA toegegeven dat hij tijdens de wedstrijd tussen zijn oude club Bari en Lecce (0-2) in mei 2011 expres een eigen doelpunt maakte om zo een verliespartij zeker te stellen. Hiervoor kreeg de linkspoot 180.000 euro.

/

Bari was al vrijwel zeker gedegradeerd, maar Lecce streed nog volop voor handhaving. De 26-jarige Masiello, die tegenwoordig voor Atalanta Bergamo uitkomt, werd benaderd door mensen uit de Balkan en gooide het op een akkoordje. Tien minuten voor tijd frommelde hij de bal in zijn eigen doel. Net als acht voormalige ploeggenoten werd Masiello maandag gearresteerd. Onder meer alle negen laatste duels van Bari uit het seizoen 2010/11 worden onderzocht.

In juni schorste de Italiaanse regering als gevolg van de wedstrijdfiksing zeventien spelers, onder wie de voormalig Italiaanse internationals Cristiano Doni en Giuseppe Signori. De regering noemt de arrestaties ‘schokkende ontwikkelingen’ en zegt schuldige spelers snel te willen straffen. Masiello, die in het verleden nog met een transfer naar Juventus en AS Roma in verband werd gebracht, degradeerde uiteindelijk met Bari naar de Serie B. Masiello maakte vervolgens voor drie miljoen de overstap naar Atalanta.

Bekijk hier het eigen doelpunt van Andrea Masiello:Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door ac_milann)

ongelooflijk dat dit nog steeds voorkomt in het voetbal... 180.000 euro aannemen om een eigen doelpunt te scoren.. die jongens verdienen al genoeg geld dacht ik zo? en vervolgens ook nog doodleuk na de degradatie de club verlaten voor 3 miljoen euro waar meneer ook nog weer 300.000 voor krijgt.. walgelijk gewoon!

4 april 2012 om 21:13

Dat zal altijd wel blijven gebeuren. Zo onoverzichtelijk als wat en het is vaak lastig om te zien of te bewijzen of het echt om spelbederf gaat. Soms gaat er een eigen doelpunt in waarbij je echt twijfels heb, want het lijkt zo verschrikkelijk dom dat het wel nep lijkt. Maar je weet het niet en kan het niet bewijzen.

Zo blijven sommige scheidsrechterlijke dwalingen ook vaak betiteld als partijdigheid, maar dat is nooit te bewijzen..

4 april 2012 om 21:39

Volgens mij komt het meer voor dan ooit te voren.

4 april 2012 om 21:56

Klopt inderdaad, je hoort het steeds vaker, er zin genoeg voorbeelden te bedenken van de laatste 5 jaar. Dat dit ook in de hoogste klassen (serie A) gebeurt is schrikbarend. Er moet hard opgetreden worden tegen dit soort spelers, ongelooflijk.

4 april 2012 om 20:46

Hij geeft het toch zelf toe?

''andrea Masiello doet een boekje open en de Italiaan heeft tegenover persbureau Ansa toegegeven dat hij tijdens de wedstrijd tussen zijn oude club Bari en Lecce (0-2) in mei 2011 expres een eigen doelpunt maakte om zo een verliespartij zeker te stellen. Hiervoor kreeg de linkspoot 180.000 euro.''

4 april 2012 om 20:51

Italiaan heeft tegenover persbureau Ansa toegegeven dat hij tijdens de wedstrijd tussen zijn oude club Bari en Lecce (0-2) in mei 2011 expres een eigen doelpunt maakte om zo een verliespartij zeker te stellen. Hiervoor kreeg de linkspoot 180.000 euro.

Denk dat het zeker is, bij dit soort zaken lieg je niet.
Ziet er inderdaad wel uit alsof het per ongeluk ging.

4 april 2012 om 21:01

Denk omdat zo wordt laten zien dat deze Andrea Masiello een uitstekende voetballer was of is. En dat was hij. Een uitstekende linksback, die ook centraal uit de voeten kan. Sterk en ik had echt verwacht dat hij een stap hoger ging maken. Vond het dan ook vrij opvallend dat hij slechts naar Atalanta Bergamo ging.

4 april 2012 om 21:44

Oké, maar ik begrijp niet wat misleidend is aan de huidige kop. Het klopt gewoon wat er in staat en het woordje 'voormalig' duidt al dat hij tegenwoordig niet meer voor Juventus speelt. Dat is gewoon een soort lokmiddel, maar had jij het bericht gelezen als er 'masiello' in de kop stond? Velen niet, dus ik kan wel begrip opbrengen voor de werkwijze van Voetbalzone. Zo werken media en geef ze eens ongelijk.

4 april 2012 om 22:11

Het is in dit geval niet misleidend, wel een slechte kop omdat dat helemaal het onderwerp niet is. Snap het wel maar het is gewoon irritant. En uiteraard kunnen de moderators ook geen kritiek hebben dus mijn reactie is verwijderd met een punt eraf. Achja deze waarschijnlijk ook.

Dat dit juist weer naar boven moet komen in Italië. Het was net even stil rondom omkoping en andere schandalen. Dit soort spelers meteen verbannen uit het voetbal voor altijd. Vooral als je al weet hoe groot de rivaliteit tussen Bari en Lecce is. En dit soort figuren heeft daar dus gewoon schijt aan. Dan ben je gewoon geen profvoetballer en hou je niet van je beroep!

Jammer dit verpest toch het spel.
Ot; Aan die goal zie je niet gelijk dat hij is omgekocht. niet heel opvallend

Echt jammer dat dit nog steeds gebeurt.
Eigenlijk is het nog best wel knap op een eigendoelpunt te maken zonder dat het te veel opvalt

Om eerlijk te zijn had ik het persoonlijk ook gedaan

ik bedoel dit is een B speler voor wie zon bedrag waarschijnlijk een jaarsalaris is. natuurlijk mag het niet en is het heel fout maar wel begrijpelijkl

4 april 2012 om 21:01

Ik vind het niet echt begrijpelijk, even los van de morele dimensie, je riskeert enorm veel voor geld dat je niet nodig hebt. Het mag dan ongeveer een jaarsalaris zijn, als jij 15 jaar voor ongeveer 2 ton per jaar speelt met af en toe een grote bonus (3 ton bij zijn transfer bijvoorbeeld) erboven op dan heb je jezelf financieel veilig gesteld en dat riskeer je hiermee.

Heeft ie wel geluk gehad moet ik zeggen, want zo'n eigen doelpunt kan iedereen zelfs onopzettelijk maken.

Jammer en onbegrijpelijk dat het nog steeds gebeurd? Het zal alleen maar toenemen met de steeds groter wordende belangen. Denk je nu echt dat een rijke eigenaar niet zal proberen kleine clubs om te kopen om van hen te kunnen winnen ? HEt wordt alleen maar erger vrees ik

Jah erg zonde dit, maar voor 180.000 euro 1x verliezen dan is het wel te begrijpen al is het natuurlijk niet goed wat hij doet.

Italiaanse voetbal is hierdoor sinds 2007 naar de knoppen

Ongelooflijk zeg. Hij mist het trouwens ook nog bijna. 180.000€ is veel geld, zeker voor een speler die bij een degradatiekandidaat speelt. Ik zou het misschien ook doen, maar dat weet ik niet zeker. Er moet wel hard worden aangetreden tegen zulke gasten, gooi ze maar de bak in.

Die 3 miljoen zal hij Atalanta mogen terugbetalen... niet zo slim van die jongen.

Dit is toch wel pijnlijk voor de Bari fans. Vorig seizoen was al een dramatisch seizoen voor ze en een verliespartij tegen aartsrivaal Lecce maakte het zwakke seizoen helemaal compleet. Om nu ook nog eens te horen dat de wedstrijd omgekocht was is natuurlijk helemaal balen voor de Bari fans.

Heeft hij hem ook met links gemaakt? haha

Toch moet ik hem 1 ding nageven: Hij deed het niet opzichtig.

Maar buiten dat is dit natuurlijk gewoon ziek. Je club betaald je een prima salaris en dan haal je dit soort streken uit

Ik denk dat er nog heel wat dingen zijn die nog niet zijn bekend gemaakt.
Jammer dat het omkoopschandaal nog steeds bezig is, en het zou me niet verbazen als er nog meer mensen opbiechten dat ze geld hebben aangenomen om eigen doelpunten te maken of fouten te maken.

Volgens mij heeft deze speler nog alle moeite om de bal tussen de palen te kijrgen. Het ziet er eerder knullig uit dan opzettelijk.

Kan makkelijk een plekje in de acteurwereld veroveren. Prima acteerwerk

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bari

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
G. StasiAanvaller
G. AuteriUnknown
G. FioryKeeper
R. BiancoMiddenvelder50
M. MaitaMiddenvelder50
M. MarrasMiddenvelder50
M. AntenucciAanvaller53
Voor de complete selectie: Clubpagina Bari.
Programma 
Uitslagen
18-10Bari -
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Bari.

0 fans
Verdediger, 34 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Genoa 2 0 1 0
2019/2020 Genoa 15 0 4 0
2019/2020 Atalanta 7 0 1 0
2018/2019 Atalanta 24 0 5 0
2017/2018 Atalanta 31 4 5 0

In de wandelgangen

Zondag 25 oktober
Manchester City gaat toeslaan bij Partizan Belgrado. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren