Laurent Koscielny, mijn nieuwe held in de achterhoede

Maandag, 2 april 2012 om 17:12 door RJGunner

Het is 16 februari 2011 en ik zit aan de buis gekluisterd. Met mijn Arsenal-sjaal om ben ik op de bank gaan zitten in afwachting op het Champions League-duel Arsenal-Barcelona. Ik ben al jaren Arsenal-fan en heb veel goede voetballers gezien bij mijn club. Maar nu had ik een echte favoriet, een fantastische jonge, Engelse middenvelder. Zijn naam: Jack Wilshere. Ik was onder de indruk van zijn inzicht en duelkracht. Ik was benieuwd hoe zich zou houden in duel met Iniesta en Xavi; de absolute wereldtop. Ik had een heerlijke avond en de goals van Robin van Persie en Andrei Arshavin waren werkelijk schitterend. En ook mijn held Jack speelde fantastisch. Maar er viel mijn nog iemand op, iemand die Lionel Messi uit de wedstrijd speelde en soeverein was in de passing.

Laurent Koscielny is zijn naam. Koscielny speelde een geweldig pot tegen de beste speler van de wereld. En ik genoot voor de televisie. Ik vond het echt fantastisch, na jaren kritiek te hebben gehad van vrienden over de verdediging van mijn ploeg, was er nu een echt goede verdediger. Natuurlijk was het de laatste jaren erg karig in het Emirates. Verdedigen ligt ons minder, wij houden van aanvallend voetbal. En het verdedigen wordt dan wel eens vergeten. Maar wat was Koscielny goed, en wat kon ik ook hier van genieten. Op fantastische middenvelders en aanvallers hebben wij al jaren patent. Maar een echte topper achterin, daar hadden we echt weer behoefte aan.

In juli 2010 heeft Arsène Wenger zijn gewenste verdediger binnen. Koscielny tekent trots het contract en mag zijn kunsten overzees gaan vertonen. Koscielny heeft slechts één seizoen op het hoogste niveau in Frankrijk geacteerd. Iets wat vragen oproept bij media en supporters. Wenger geeft aan Koscielny al langer op de radar te hebben en hem uitvoerig te hebben bekeken. In zijn eerste seizoen speelt Koscielny goed maar niet geweldig. Ik vond hem toen een redelijke verdediger, maar nog geen wereldtop of zo.

Een seizoen later doet Arsenal het na de winterstop uitstekend. Tot grote vreugde mij is Arsenal rivaal Tottenham Hotspur voorbijgegaan op de ranglijst. Vijf mooie overwinningen gingen hieraan vooraf met als absolute hoogtepunt de afslachting tegen de Spurs. Arsenal staat op een fraaie derde positie wat Champions League-voetbal betekent. In de editie van dit jaar boekte Arsenal een schitterende overwinning. AC Milan kreeg in Londen met 3-0 klop, mede door een goal van mijn held Koscielny. De mooie notering in de competitie is mede op het conto van Koscielny te schrijven. De centrale verdediger heerst achterin, stuurt medespelers aan en wint duels. Per Mertesacker, zijn kwetsbare kompaan in het centrum, raakt geblesseerd waardoor de Fransman nu met Thomas Vermaelen in het hart van de defensie opereert. Mertesacker vind ik maar een kwestbare houten Klaas die teveel steken laat vallen. Gelukkig is mijn held Koscielny er vaak om de rotzooi van de Duister op te ruimen. Als Mertesacker geblesseerd raakt, komt Thomas Vermaelen in het centrum naast Koscielny te spelen. Een gouden duo.

Dat Koscielny de kwaliteiten heeft is inmiddels wel duidelijk. De verdediger wordt in Engeland zeer gerespecteerd en spitsen kijken op tegen een wedstrijd tegen Arsenal. De komst van Bosscielny is voor Arsenal ontzettend belangrijk geweest. Laurent Blanc, coach van de Franse ploeg ziet ook het talent in Koscielny en liet hem onlangs debuteren tegen de VS. Het is duidelijk dat Koscielny nog lang niet aan zijn top zit en nóg veel beter kan worden. Arsenal-fans hopen dat hij nog lang in het shirt van de Gunners te bewonderen is, want met mijn held in de achterhoede zou de toekomst wel eens heel zonnig kunnen zijn.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 12 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door thereddevil)

Bosscienly?? Spelfoutje xd

Verder vind, ik Koscielny , een goeie verdediger maar, eigenlijk niet de verdediger, van het niveau dat Arsenal moet nastreven, als dit hoogste haalbaarste niveau is dan, kan je hem behouden maar als back-up van een wereldverdediger, als er meer in zit, dan heb ik het fout.

Ik heb liever een jongen als, Kompany, Sergio Ramos, Pique, Chiellini, maar die zijn niet haalbaar anders was het als volgt.

Sergio Ramos - Pique - Kompany - Chiellini dat is een wereld-verdediging maar herhaaldelijk, niet haalbaar.

2 april 2012 om 17:32

Ik denk dat Bosscielny eerder een flauwe woordspeling is. Verder vind ik het een redelijk stuk maar heb ik wel eens leukere Ce's gelezen.

2 april 2012 om 22:24

Jij hebt dus weer totaal geen verstand van Engels voetbal. En je kan ook geen Engels. En je username is niet om aan te zien.

Koscielny is nu al bij vele supporters van vele Engelse clubs uitgeroepen tot verdediger van het jaar (met Kompany - City) en daar ben ik het totaal mee eens. Koscielny is een geweldige speler en zeker het niveau van Arsenal. Eindelijk een verdediger die Arsenal weer omhoog kan helpen en zelfs Mertesacker of Vermaelen uit de basis gaat speler wanneer iedereen weer fit is.

2 april 2012 om 23:11

Even een praktische tip: let eens op hoe je een komma moet gebruiken. Niks persoonlijks hoor, maar zoals je het nu doet maakt het je tekst enorm stroef om te lezen en dan let men dus minder op de inhoud.
En verder is Bosscielny een bijnaam, een verbastering van het Engelse woord Boss (baas) en zijn eigen naam.

On: Leuke CE maar meer ook niet. Het is een tikje oppervlakkig en verhaalt zeker voor de Arsenal-fan niet veel nieuws. Voor de mensen die hem niet kennen (of die hem gewoon onderschatten) kan dit misschien een eye-opener zijn, zodat ook zij kunnen zien dat Koscielny een topverdediger is, die nog wel eens de beste ter wereld zou kunnen worden.

2 april 2012 om 23:30

Onzin, Koscielny is gewoon een topper en de beste verdediger van Arsenal. Vermaelen en Sagna zijn ook goed maar die zijn dit jaar veel geblesseerd geweest. Ik heb nog nooit iemand Messi zo uit de wedstrijd zien spelen als Koscielny en hij kan behalve goed verdedigen ook ontzettend goed voetballen. Hij is snel, kan goed koppen en ook in 1tegen1 duels zeer sterk. Als hij wat fysieker (groter en sterken) was, dan was hij wat mij betreft de beste verdediger ter wereld.

hoe oud is die Koscielny??

2 april 2012 om 17:39

Ligt Google eraf? Hij is 26.

2 april 2012 om 17:39

25 Volgensmij, Hij heeft veel in de lagere divisies gespeeld, Gewoon een laatbloeier.

Koschielny is inderdaad een zeer goede verdediger gebleken dit seizoen & vorig seizoen. Ik geloofde eerst ook niet echt in hem maar hij heeft zich inmiddels echt bewezen & Als Vermaelen & Koschielny gewoon 2 jaar naast elkaar blijven staan vanaf nu en niet geblesseert raken is het gewoon een van de beste duó's in de wereld. Ze staan in iedergeval in de top 5 op mij lijstje van beste centraal verdedigende duo's.

Hummels&subotic , Pigue&puyol , Ramos&pepe , Vidic&ferdinand( Mits Fit ) , Koschielny&vermaelen

Zijn zeer zeker heerlijke duo's

Bosscielny wordt hij vaak op Twitter genoemd. Ik zie het als een soort van bijnaam. Is inderdaad een beetje een flauwe woordspelling.
Bedankt voor de reactie's in ieder geval;

Allereerst ben ik het met je eens dat Kos een topper is. Samen met Lucas Leiva de meest onderschatte speler van de PL. In Spanje zou hij allang een held zijn waarschijnlijk.

Maar ik vind je CE te weinig oppervlakkig. Mag wel wat inhoudelijker. Wat maakt hem zo goed bijvoorbeeld? Je kan daar zo 2 alinea's aan wijden.

Anyway, ik ben zo gecharmeerd van Koscielny dat ik overweeg om hem achterop een Arsenal tenue te nemen... dat zou dan mijn eerste verdediger zijn .

2 april 2012 om 20:07

Te weinig oppervlakkig? Overigens vind ik Koscielny inderdaad een klasbak, een van de betere van de PL. Maar ik zie Vermaelen toch eigenlijk ook wel als een topverdediger niet?

3 april 2012 om 18:08

Ho , wilde eerst weinig diepgang intypen i guess.... scherp.

Vermaelen is een goede verdediger, maar zal niet wereldtop worden. Koscielny daarentegen heeft alles om het te worden.

4 april 2012 om 10:00

waarom zou hij in spanje allang een held zijn dan? Omdat het engelse voetbalstukken beter is?

5 april 2012 om 19:09

Omdat een goede verdediger in Spanje zeer zeldzaam is. Ben je een goede verdediger in Spanje dan val je direct op.

Oké dus je vindt koscielny goed, waarom?

Allemaal leuk en aardig om een complimentje uit te delen, maar enige blijk van kennis had je best mogen geven..

Ik had nog twee grote alinea's maar deze heeft VZ er helaas uit gehaald. Erg jammer want het haalt de angel uit mijn verhaal. Dat waren 400 woorden, een groot gedeelte dus. Ben het nu wel met jullie kritiek eens. Wel erg balen dat het weggehaald is!

Laurent Koscielny komt op 10 september 1985 ter wereld in het Franse plaatsje Tulle. Het kleine stadje in de binnenlanden van Frankrijk was de omgeving waar Koscielny vredig groot werd. Zoon van Franse ouders, maar met een Poolse familie groeit hij op. Hij werkt een aantal amateurclubs af maar komt al snel tot de conclusie dat zijn niveau hoger ligt. FC Guingamp, aan de andere kant van Frankrijk, ziet het talent en haalt de negentienjarige verdediger binnen. Koscielny komt in zijn tweede seizoen in de Franse Ligue 2 tot elf duels en speelt meestal op de rechtsbackpositie.

Na drie seizoenen bij Guingamp, pikt FC Tours de verdediger op. Tours komt ook in de het tweede niveau in Frankrijk en Koscielny speelt hier twee seizoenen. Hij speelt bijna alle wedstrijden en wint aan fysieke kracht en tactisch inzicht. Ondanks zijn leeftijd, Koscielny is bij zijn komst 22 jaar, valt zijn inzet op en zijn kwaliteit om elke aanvaller een verschrikkelijke wedstrijd te bezorgen. FC Lorient lijft de verdediger twee seizoen later in en denkt hem hard nodig te hebben in de Ligue 1.

Bij FC Lorient speelt Koscielny op het hoogste niveau in Frankrijk en doet dat goed. Hij speelt op de backpositie, waar ik hem duidelijk minder vind, maar hij is belangrijk voor zijn ploeg. Mede door zijn goal in de uitwedstrijd tegen Olympique Marseille. Op bezoek bij de titelkandidaat maakt Koscielny de belangrijke 1-1. Het doelpunt levert Koscielny nog meer naamsbekendheid op en doet zijn ster nog rijzen. Arsenal-coach Wenger heeft dan al genoeg gezien. De coach heeft een voorliefde voor jonge, Franse spelers met talent. Ik las al verschillende geruchten op het internet, maar daar was dan eindelijk de beloofde en verwachte transfer.

2 april 2012 om 19:08

Als dit het gedeelte moet zijn waarin je uitwijdt over zijn kwaliteiten dan valt dat vies tegen.

Ik heb hier zelf ook, vrij direct na zijn transfer, een CE aan gewijd die op dat moment niet echt gewaardeerd werd, al kan ik nu gerust zeggen dat ik het op een groot aantal punten bij het rechte eind had ;

http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=131569

2 april 2012 om 19:12

Dat is niet het gedeelte waarin ik uitwijdt, maar het gedeelte wat het artikel extra diepgang en info geeft. Zit er helaas dus niet bij. Dat wilde ik aangeven. Waren overigens alinea's die door het hele artikel verspreidt stonden, hoor.

Onlogische volgorde waarin je alles verteld, met ook hele rare switches tussen tegenwoordige en verleden tijd. Sowieso veel fouten in werkwoordstijden.
Verder lijkt me je adoratie van Wilshere niet echt relevant voor de CE, net als de goals van Van Persie en Arshavin niet erg relevant zijn trouwens. De inleiding zou wel wat meer betrekking op het onderwerp mogen hebben.
Verder snap ik echt totaal niet wat je met dit stuk wilt:
''per Mertesacker, zijn kwetsbare kompaan in het centrum, raakt geblesseerd waardoor de Fransman nu met Thomas Vermaelen in het hart van de defensie opereert. Mertesacker vind ik maar een kwestbare houten Klaas die teveel steken laat vallen. Gelukkig is mijn held Koscielny er vaak om de rotzooi van de Duister op te ruimen. Als Mertesacker geblesseerd raakt, komt Thomas Vermaelen in het centrum naast Koscielny te spelen. Een gouden duo.''
Twee keer in drie zinnen precies hetzelfde vertellen? Sowieso moet het 'raakte' zijn.
Verder nog een aantal irritante slordigheidsfoutjes (bijv: ''tot grote vreugde mij''
Over Koscielny vertel je verder inhoudelijk zeer weinig. Je zegt dat hij Messi een keer uit de wedstrijd heeft gespeeld, medespelers aanstuurt, duels wint een keer gescoord heeft en dat de 3e plaats mede op zijn conto komt. Vind ik op het medespelers aansturen na vrij inhoudsloze uitspraken. Je besteed meer aandacht aan het afkraken van Mertesacker dan aan het vertellen wat nou echt de grote kwaliteiten zijn van je held.
Voor de moeite 2 sterren.

ik neem aan dat je zelf toch ook weet dat mertesacker de 3de keus is en niet vermealen zoals je vermeld. vermealen en koscielny is het duo en niet koscielny - mertesacker. mertesacker stond er toen als vervanger voor vermealen die toen geblesseerd was.

verder vind ik het een erg mager stukje zonder ergens echt diep op in te gaan.

*spelfoutje

Rjgunner. Allereerst welkom als nieuwe CE! Eigenlijk is mijn commentaar hier boven al (meerdere keren) verwoord. Volgens mij is een aantal fouten het gevolg van over-enthousiasme. Laat je CE altijd lezen door iemand anders, zodat je die foutjes eruit filtert. Anders is het zo zonde. En de lezers zijn kritisch, dat merk je al. De eerste pannenkoek is nooit perfect, ben benieuwd naar de volgende! Keep it up!

Ik vind het een erg kort stukje waarin je een compliment geeft aan Koscielny. Ik had het in twee minuten uit gelezen en vond het was totaal geen diepgaand stukje. Het enige wat je verteld is hoe goed hij wel niet speelde tegen Barcelona en een paar zinnetjes waarin je verteld over zijn carriere.

Mager stukje. 2 sterren.

Dit is eigenlijk gewoon een compliment van 5 alinea's.

Beschrijf eens waarom hij goed is; ik weet dat hij goed kan koppen, hij verliest bijna geen duel, altijd kort op de man. Een mandekker pur sang. Schakelt de spits van de tegenstander compleet uit.

Dat je trouwens op zo'n manier verwijst naar Mertesacker vind ik schandalig. De beste man is inderdaad niet zo bewegelijk als Koscielny of Vermaelen, maar zijn positionering is echt top class... Hij speelt niet voor niets al 80(?) interlands voor Duitsland.

Goed, zoals ik al zei: ik vind dat er vrij weinig wordt verteld in je Clubexpert.

Ik geef je 2 sterren.

Voor een beginner vind ik het een sterke CE. Zoals al hierboven wordt gezegd; vertel wat meer over Koscielny, maar jij kan er ook niks aan doen dat VZ stukken tekst verwijderd.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Arsenal

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Zaterdag 19 oktober
Chelsea hoopt te kunnen profiteren van de eventuele overgang van Christian Eriksen naar Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren