Speler van in degradatienood verkerend Wolves komt dronken op training

Donderdag, 8 maart 2012 om 14:22Peter Nusselder

Bij Wolverhampton Wanderers moeten ze dit seizoen alles op alles zetten om lijfsbehoud in de Premier League te bewerkstelligen; the Wolves staan op de achttiende plaats in de Engelse competitie. Toch lijkt niet iedereen bij de club helemaal bezig met de strijd tegen degradatie.

/

Verdediger Roger Johnson verscheen afgelopen maandag namelijk dronken op de training en is door zijn werkgever geschorst. Op de officiële website van de club laat trainer Terry Connor weten dat Johnson inderdaad gestraft is: “Ik kan bevestigen dat Roger maandag een gebrek aan discipline heeft getoond, dat hij zijn verontschuldigingen heeft aangeboden en dat hij zijn straf geaccepteerd heeft.”

Op de reden van de schorsing wordt verder niet ingegaan, maar Engelse media hebben achterhaald dat de 28-jarige voetballer maandag nog niet helemaal hersteld was van het afgelopen weekend. De tabloid de Daily Telegraph onthulde donderdag dat Johnson tegen de lamp liep en dat hij vervolgens door Connor werd weggestuurd. De verdediger moet twee weken salaris inleveren en is teruggezet naar de reserves.


Poll

Vind je de straf voor Roger Johnson zwaar genoeg?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door martin1981)

Snap echt niet hoe je dat in je hoofd kan halen als je prof bent ?

8 maart 2012 om 14:28

Zweven, niet meer met beide beentjes op de grond. En dan maar hopen dat niemand het door heeft.

8 maart 2012 om 15:35

Ja laat hem maar lekker zweven bij de reserves.

8 maart 2012 om 14:32

Als René v.d. Gijp zo'n anekdote over zichzelf had verteld had iedereen zich een ongeluk gelachen, gaat het om een onbekende verdediger van een degradatiekandidaat dan hoor je opeens "schande, schande".

Lekker hypocriete reacties.

8 maart 2012 om 14:35

De (financiële) belangen in het voetbal zijn inmiddels wel veranderd natuurlijk! Ik denk dat wat René v.d. Gijp vroeger verdiende in geen verhouding staat tot wat deze speler verdient.

8 maart 2012 om 14:43

Kan hier ook wel om lachen hoor, maar snap gewoon niet hoe je zoiets in je hoofd kan halen? Je benadeeld je collega's die wél serieus bezig zijn. Ook bestaat er nog zoiets als een "voorbeeld functie".

8 maart 2012 om 15:58

Dat we er bij van der Gijp om lachen, komt omdat hij het enorm grappig brengt, en omdat het achteraf is. Op het betreffende moment zouden er ook zeker reacties als "schande Schande!" zijn geweest.

On: Flinke boete geven, en volgend seizoen pas weer kans geven. Als je hem er bijvoorbeeld volgende week weer bij haalt (omdat hij zo goed is), kunnen anderen denken "oo, dit kan ik best een keer doen, ik krijg toch maar een weekje straf"... Niet denken aan zijn status, maar handelen tegen de situatie, en niet tegen de situatie.

8 maart 2012 om 16:12

Ja hetzelfde geldt voor in de komsten van een club op jaarbasis. Jouw vergelijking is dus niet reeël.

ON: Dronken op het veld stappen is het zelfde als dronken naar je werk gaan. En dat is niet goed te keuren, logische stappen vanuit de club.

9 maart 2012 om 05:29

hahaha wat is dit dan voor een domme reactie?? Dit gaat om een compleet andere situatie/persoon en tijd. Gijpie deed dit waarschijnlijk niet op het moment dat ze konden degraderen.

Lijkt mij een logische straf. Lekkere speler, verkeer je in degradatienood en toon je op deze manier je inzet aan het publiek. Die jongen heeft een flink (alcohol)probleem

8 maart 2012 om 15:32

Ja, dat dacht is dus ook meteen. Deze jongen staat namelijk 4x in de week met een artikel op VZ over dat hij weer teveel gedronken heeft. Jongen jongen, wat een moraalridder ben jij zeg.
Ik keur zijn gedrag natuurlijk niet goed, maar voorbarige conclusies trekken is wat anders.

Jij hebt zeker nog nooit te diep in het glaasje gekeken en er de volgende dag spijt van gehad?

9 maart 2012 om 15:10

Jawel hoor, toen ik 16 was.
Daar hoef je geen moraalridder voor te zijn, dat is gewoon volwassenheid. Bovendien gaat het hier niet om een kater, maar is hij nog dronken he? Lijkt me een stapje erger.
Bovendien is er nog een verschil tussen mij en deze kerel, ik werk voor mezelf en mn gezin terwijl hij speelt voor een publiek van tienduizenden toeschouwers.... dus

Deze speler heeft dit seizoen in alle opzichten de bodem al wel gezien.

Zou ie letterlijk tegen een lamp aangelopen zijn? Want dat vind ik dan weer wel humor.

Zielig eigenlijk, je verdient zo'n berg met geld en hebt een voorbeeldfunctie...

Ach ja, ik ben zelf ook wel eens bezopen in een college gekomen. Maar Roger Johnson is een uitstekende verdediger, ik had het niet van hem verwacht. Een terechte straf, maar op den duur zal je hem wel weer bij de eerste selectie moeten halen, hij is immers één van je beste spelers.

8 maart 2012 om 14:29

Van een lambal / student wordt ook weinig verwacht. En al helemaal niet van een heel team + aanhang die zich in een moeilijke situatie bevinden. Ook ken ik geen studenten die tienduizenden euro's per week krijgen voor hun inzet.

Wat dom ook, je speelt in de PL, voor mij de beste competitie die er is en dan zulk onprofessioneel gedrag vertonen. Als ik trainer was had ik het wel geweten. Ben benieuwd wat er zou gebeuren als ik dronken op school zou aankomen.

Niet helemaal hersteld is wel wat anders dan dronken, ik kan het weten.

Naja als ze nuchter al geen wedstrijden winnen, kan je het in ieder geval wel dronken proberen.
Haha zonder gekheid wat een maf zeg.

Misschien is hij verslaafd, heeft prive problemen of is depressief. Om hem gelijk als nep prof te beoordelen is tekort door de bocht.

Tja, puur onprofessioneel gedrag. Je moet zo'n jongen het ook niet kwalijk nemen, hij drinkt gewoon zijn verdriet weg dat the Wolves in degradatienood verkeren. Dit laat alleen maar zien hoeveel passie hij toont voor de Wolves, en hoe erg het hem aan gaat dat ze zo in degradatienood verkeren! Dat je die jongen een boete geeft dat begrijp ik wel, maar terugsturen naar de reserves vind ik ietwat overdreven. Ik neem aan dat ze deze jongen hard nodig hebben in de strijd tegen degradatie.

Andere kijk op de situatie.

8 maart 2012 om 14:34

Is ook wat voor te zeggen. In plaats van hem een boete geven, kun je hem ook verplichten om een party te organiseren voor de hele selectie.

Toch wel 1 van de sterkhouders van Wolverhampton.

De boete kan ik goed begrijpen, maar voor hun zo goede speler terugzetten naar de reserves, kan ook gevolgen hebben die zeker tot degradatie leiden.

En de wereld staat op z'n kop wanneer onze grote vriend Balotelli naar een striptent gaat en die ochtend gewoon topfit en nuchter zich meldt bij de selectie en gewoon z'n werk doet.

8 maart 2012 om 14:40

Stiekem interesseert dat ook vrijwel niemand en Balotelli kreeg alleen een boete en deze speler wordt rustig teruggezet naar de reserves + krijgt een boete.

8 maart 2012 om 15:29

Hehe, blijkbaar wel. Want elke keer als Balotelli iets doet is het voorpagina nieuws, dus het interesseert mensen wel degelijk. Ik vind dronken op de voetbal komen wel wat anders dan tot de late uurtjes uitgaan en daarom ook wel een terechte straf.

Maar waarschijnlijk gezien hun situatie zal hij snel weer aansluiten bij de A-selectie

8 maart 2012 om 15:35

Een paar kranten, sites etc. berichten veel over hem en een paar procent van de voetballiefhebbers heeft het er een halve dag over op een forum of bij een koffieautomaat, maar het gaat me veel te ver om te beweren dat 'de wereld' werkelijk geinteresseerd is in de escapades van een ongeleid projectiel als Balotelli.

Het is niet meer verrassend en echt boeiende dingen doet hij al helemaal niet.


Haha, ik kan er wel om lachen.

Voetballers hebben ook wel eens een feestje en dan kan het blijkbaar ook uitlopen. Natuurlijk moet je dit straffen, maar dit is vooral iets waar je later om kan lachen.

Ik had hem lekker rondjes laten lopen totdat hij alles eruit had gekotst. Eigen schuld dikke bult. Dan leer je het wel af. Wat heeft dat schorsen nou weer voor zin.

Gelijk heeft ie. Hij was kennelijk de wanprestaties van zijn teamgenoten helemaal ZAT

Ach kom, een Britse voetballer met een slok teveel op, we zijn toch niet zo naïef om te denken dat hij de enige is? Enige stommiteit is dat hij betrapt is. Het is een beetje de cultuur. Maar of het zo hoort is weer een heel ander verhaal. Het verdient, zeker als je tegen degradatie strijdt, niet de schoonheidsprijs nee.

Als ik het bericht lees, lijkt het meer op een gigantische kater, dan op dronkenschap.. Zo'n ramp is het nou ook weer niet.. Alleen erg onprofessioneel..

8 maart 2012 om 17:54

Ja inderdaad als ze zijden dat het een kater was had het niemand geboeid maar een beetje het verhaal op fleuren en je hebt er een paar geïnteresseerde bij.

Werkelijk belachelijk en schandalig van een profvoetballer. Het is een voorbode om profvoetballer te zijn en dan misdraag je je compleet. Als voetballer heb je een voorbeeldfunctie naar de jeugd en dit is niet de juiste manier. Het is te hopen dat hij hiervan leert.

Als je 28 bent en dan prof mag je wel verwachten dat hij dit soort acties niet meer voorkomen.

Prima straf lijkt me. hij zal zijn lesje nu wel geleerd hebben hoop ik.

Van een jeugdige speler kan ik het eerder verwachten maar hij zou beter moeten weten.

Misschien dacht hij wel: in de avond een vent dan in de ochtend ook.

Ik zou nooit dronken op de training komen als ik profvoetballer was.
Ik zou mijn benen uit mijn lijf lopen met dit mooie beroep ter wereld !!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Wolverhampton W.

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Arsenal14-3
12.Brentford122
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
José SáKeeper90
C. CoadyVerdediger91
M. KilmanVerdediger90
Rúben NevesMiddenvelder91
João MoutinhoMiddenvelder90
R. SaïssMiddenvelder91
R. JiménezAanvaller91
Voor de complete selectie: Clubpagina Wolverhampton W..

0 fans
Coach, 38 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 28 oktober
Xavi moet de nieuwe trainer van Barcelona worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren