'Ajax mist een speler die irritant is voor de tegenstander, een bijtertje'

Donderdag, 8 maart 2012 om

Siem de Jong denkt dat een ervaren kracht van naam welkom zou zijn bij Ajax. De 23-jarige aanvallende middenvelder is een van de meest ervaren spelers in de huidige selectie, maar zou een 'type-Davids' of 'type-Stam' graag naar de club zien komen. In het verleden voegden Edgar Davids (2006/07) en Jaap Stam (2006/07) zich als ervaren pionnen bij de selectie, maar hun verblijf in Amsterdam hield na anderhalf seizoen al op.

/

In gesprek met fanmagazine De Meersche Helden geeft De Jong te kennen dat hij een speler met de kwaliteiten van Davids of Stam welkom zou heten bij Ajax. “Op dit moment mist Ajax denk ik een speler die irritant is voor de tegenstander: een bijtertje. Iemand die ook echt het team op sleeptouw neemt, die het team er in sommige momenten doorheen sleurt.”

“Denk bijvoorbeeld aan een type Stam of zeker ook Davids, die constant loopt te jagen, dat trekt toch andere spelers mee. In sommige wedstrijden gebeurt dat nu ook al en vaak ook niet dan heb je iemand nodig die het team er doorheen trekt. Theo Janssen heeft dat ook. Dan wordt hij een beetje kwaad en dan gaat de rest van het team mee. Ik denk dat je iets meer van dat soort spelers nodig hebt”, aldus De Jong.


Poll

Ajax heeft iemand nodig die irritant is voor de tegenstander


Gerelateerd

Meer sportnieuws

113 reacties (laatste reactie door jolano)

Die 2 spelers zijn geflopt en Janssen is geflopt en dan wil die het nog een keer proberen?.

Waar heeft De Jong het nou weer over... terwijl ze met Anita en Enoh een bijter in het team hebben

8 maart 2012 om 12:25

Enoh kan niet voetballen. Of ja,.. soms doet hij dingen die buitengewoon zijn, om vervolgens terug te vallen in een bedenkelijk niveau.

8 maart 2012 om 13:18

Huh?? Daar hebben ze er toch al twee van: Vertongen en Enoh, beide irritant

8 maart 2012 om 12:28

Anita en Enoh gaan niet voorop in de strijd, nemen het team niet op sleeptouw. Daar heeft Siem de Jong het over. Er is geen leider op dit moment, iets wat Theo zou moeten kunnen maar niet doet. De grootste leider op dit moment is Vertonghen, maar ook hij is niet dat 'bijtertje'.

8 maart 2012 om 12:31

Jaap Stam en Davids hebben gewoon hun bijdrage geleverd. Ervaring gebracht en het team op sleeptouw genomen. Ze waren alleen te laat gekomen en konden het fysiek niet meer een heel seizoen aan.
Als je spelers gewoon rond hun 30e terughaalt kan je nog een paar seizoen van ze genieten. Precies zoals Cocu heeft gedaan bij Psv.

Daarnaast zijn Anita en Enoh wel bijtertjes maar zonder ervaring. Daarnaast komt Enoh voetballend te kort. Beide spelers nemen het team niet op sleeptouw als het niet loopt.

8 maart 2012 om 12:46

Davids is geflopt bij zijn terugkeer naar Ajax? Hij was helaas een kleine periode geblesseerd maar ik herriner me nog een indrukwekkende statistiek uit die tijd: met Edgar Davids in het team heeft Ajax geen wedstrijd verloren. Lijkt me dat je dan niet flopt maar juist van grote waarde bent voor het elftal.

8 maart 2012 om 23:45

Ik was een paar jaa geleden in het stadion thuis tegen psv toen kreeg davids in de extra tijd rood stand 0-2 dus jou verhaal klopt niet 100%

8 maart 2012 om 12:47

Ik vind dit echt onzinnig, de Jong vind ik ook een dramatische speler persoonlijk. Hij kan niks toevoegen aan mijn cluppie en dat vind ik bij wel meerdere spelers, zoals:

Boerrigter, hij speelt de laatste tijd gelukkig niet vaak, ik ben geen fan hem, veel te egoistisch.

Ook vond ik sigtorson niet goed spelen(niet echt een afmaker) en janssen speelt ook dramatisch.

Oftewel, Ajax heeft schandalig gehandeld op de transfermarkt. Dan zou je moeten denken aan de jeugd, maar nee daar stroomt ook maar barweing door.

Ik hoop dat het bij mijn cluppie weer beter gaat en er geen onrust meer is, zoals voor de tijd met Cruijf, hij heeft ons meer pijn gedaan dan goed gedaan moet ik zelf zeggen.

Als je het met me eens bent, geef een thumb up!

8 maart 2012 om 12:57

Haha, grapjas bij Ajax zijn er niet veel beter dan de Jong ... Vertonghen,vd Wiel en een Janssen in vorm zijn misschien beter maar de rest is toch allemaal wat minder dan Siem vind ik ! En hij wil er wel hard voor werken en is ook nog is vaak belangrijk voor Ajax .

8 maart 2012 om 13:03

YO wordt het niet eens tijd om je profiel foto aan te passen. En wordt het niet eens tijd o de discussie af te ronden wat betreft Cruiff. Laat hem nu maar eens zijn gang gaan. Wordt het niet wat dan kun je hem later nog afserveren.

on. Ajax kan wel degelijk zo'n speler gebruiken en in mijn ogen was dat de Zeeuw. En die laten ze dan zo makkelijk gaan. Dat was voor mij echt onlogisch. Hopen dat Heitinga snel terugkeert hij kan die belangrijke man voor Ajax worden met veel ervaring.

8 maart 2012 om 13:09

Onrust stoken noem ik dit.

Er is geen periode voor Cruijff, aangezien er nog niet eens een periode MET cruijff is... Buiten dat van decennia geleden.

8 maart 2012 om 13:12

@ matrix

Haha grapjas, Boerrigter komt van RKC en heeft zich meteen al belangrijk gemaakt. Sinds hij geblesseerd is is de aanval geen moer meer waard!

Siggie speelde juist fantastisch ,daar is iedereen het over eens, een echte Ajax spits.

En dan te bedenken wat die 2 bij elkaar gekost hebben, vrij weinig.

8 maart 2012 om 13:13

Als ik zo jouw bericht lees snap ik niet waarom je überhaupt fan bent van Ajax. Je zegt 2 keer mijn cluppie, maar je loopt jouw cluppie wel af te kraken. Janssen dramatisch, Boerrigter egoistisch, Sightorsson geen afmaker? Je kan alles zeggen wat je wil over Boerrigter en Sightorsson, maar ik vraag me dan af waar je die informatie vandaan hebt. Beiden hebben namelijk slechts enkele wedstrijden laten zien, en de wedstrijden dat ze speelden hebben ze zich echt wel bewezen. Boerrigter is bijvoorbeeld belangrijk geweest in de Champions League...
Verder is De Jong een van de betere spelers bij Ajax, als hij er niet was geweest weet ik zeker dat Ajax verschillende wedstrijden niet had gewonnen. Misschien moet je eens wat wedstrijden kijken.
Ik snap trouwens ook niet waarom je die laatste regel erbij zet, maar ja..

Ont. De Jong heeft gelijk. Een speler die alleen maar jaagt en het team op sleeptouw neemt (voorin) is op dit moment noodzakelijk voor Ajax. Bulykin doet dit naar mijn mening niet goed genoeg.

8 maart 2012 om 13:18

kuyt23

Een echte supporter dient ook de negatieve dingen van zijn club aan te kaarten. Is niks mis mee.

8 maart 2012 om 13:21

@janneke

Mee eens. Maar ik hoor hem anders niets positiefs zeggen

8 maart 2012 om 13:27

Heb je weer zo'n de jong basher... dramatische speler? Hij scoort, met zijn hoofd, van afstand en staat ook bij de afvallende bal vaak op de goede plek om de bal in te tikken.. Hij voegt veel toe aan het positiespel, is zowel een rustpunt, iemand die de bal bij zich kan houden, als iemand van de combinatie, hij combineert best vlot en bovenal ziet hij ruimte voor andere spelers, met een mooie loopactie maakt hij dan ruimte.. een echte teamspeler..

En hij vergeet zijn verdedigende taken ook niet, altijd vol mee verdedigen, niet te beroerd een keer een tik uit te delen en kan zowel aanvallend als verdedigend luchtduels winnen.. Echt waar de jong is een van onze beste spelers, hij valt alleen niet op.. hij is geen messi of robben die 10 man uitspeelt en dan de bal in de kruising krult, maargoed moet een middenvelder dat perse hebben, of kun je dat ook gewoon aan andere spelers overlaten..

8 maart 2012 om 13:30

The Matrix zegt dit alleen om op deze manier reacties te ontlokken en zo te zien lukt hem dat aardig.. Of hij is er zo een die bij de ajax wedstrijden achter het goal mag zitten tussen zijn soort genootjes en dat ie er dus niet zoveel verstand van hebt..

Ik snap wel wat Siem de Jong bedoelt.. Ik vind wel dat Ajax te laf is qua transfers.. als je kijkt wat PSV en Twente allemaal aankopen kan je duidelijk spreken van versterking. Dit is helaas niet bij ajax gebeurt.. Ik vindt Boerrighter daarin tegen zeker wel een duidelijke versterking..

8 maart 2012 om 15:34

Cytral: Bijna was ik het met jou post volledig eens. en toen las ik dat je vindt dat Ajax laf is in het aantrekken van spelers en dat je een voorbeeld neemt aan Twente en Psv. Psv....een club waarvan veel Ajacieden van vinden dat het een koopclub is....daar ga je het transferbeleid van Ajax toch niet mee vergelijken...ajax moet het, veel meer dan Psv, juist van de doorstroom uit de jeugd teams hebben.

Dan tov Twente...wat heeft Twente het afgelopen seizoen dan meer gedaan dan Ajax??? Ajax koopt bv. Boerrichter (verrassend snel een goede versterking) Janssen (notabene de speler van de eredivisie en nu juist van Twente) en Sigthorson... Welke aankopen heeft Ajax dan minder gedaan dan Twente???

De Jong heeft gelijk. Ze missen een Pitbull/aanjager. Een type Wouters, Davids. Ik denk dat de Boer dat ook zag en dat hij dacht dat hij dat met de aankoop van Janssen ook had opgelost. Ik kan me de actie's van Janssen van vorig jaar nog wel herinneren, zelf iets forceren op het moment dat het bij Twente niet lukte. Helaas komt dat er dit jaar niet uit bij Janssen. Maar misschien volgend jaar weer wel. Veel spelers hebben bij Ajax eerst een jaar aanpassingstijd nodig.

8 maart 2012 om 16:25

@ Tipptopp Ik bedoel niet dat ze zoals PSV en FC Twente net zoveel moeten kopen, maar als je puur kijkt naar de spelers die PSV gehaalt hebben.. Ze zijn stuk voor stuk een aanwinst voor het team..

Zoals je weet heeft Twente uitstekende buitenspelers, vervolgens halen ze Verhoek en waarschijnlijk zullen ze ook Tadic halen. Dit terwijl ze op deze positie erg sterke spelers hebben lopen.. Zodra bij Ajax onze (uitstekende) buitenspelers wegvallen moeten we het hebben van de spelers uit de jeugd.

Als ik dan vervolgens op de aller laatste transferdag lees dat Ajax Narsingh wel had willen halen (het jaar hiervoor hetzelfde met Dost) dan baal ik ervan dat ze niet gewoon eerder komen en gewoon de beslissing (durven) te nemen om deze versterking te halen.. Nu is het dus weer afwachten of iedereen op tijd fit wordt/blijft zo niet moet Ajax weer terugvallen op de jeugd (wat vaak nog iets te kort komt).

9 maart 2012 om 11:51

Dat komt dat die gek alleen ten have fan is, boerrichter is niet egoistisch, die dubiteerde geweldig, hij stond er meteen, siggi, heeft jammer genoeg die blesure, maar anders had deze ajax wel zeer goed gediend. Maar dit kan nog altijd, hij heeft toch genoeg al in gehad. Dus die vent moet zijn mond houden.

8 maart 2012 om 13:08

Geflopt...?

Volgens je naam ben je ajax fan....

Zoals Orajax al aangeeft, met Davids geen wedstrijd verloren...

Stam was een rots in de branding..
Als je echte ajacied bent, kan je dit niet zeggen

8 maart 2012 om 13:12

Ik denk dat lodeiro een grotere bijtertje is met zijn Uruguayaanse mentaliteit...
Siem de bank op lodeiro erin...
En miss volgend seizoen hopen op een Mirakel genaamd:
Clarence Seedorf.

8 maart 2012 om 14:18

Stam geflopt????? hij was erg goed, maar zijn lichaam werkte niet meer mee!!
gaf zelf aan dat hij verschrikkelijk vond om te stoppen maar Ajax was te belangrijk en te mooi om een speler te hebben die maar voor 75% telkens fit is!!!
maar de wedstrijden die speelde was hij goed!!

8 maart 2012 om 18:46

Ze zijn destijds zeker niet geflopt zoals jij dat zegt. Dankzij beide heren hebben ze bijv. de gedenkwaardige bekerfinale van AZ gewonnen. Zonder hen was dit zeker niet het geval geweest. En ze waren beden een voorbeeld voor menigeen in de selectie en daarbuiten.

9 maart 2012 om 01:27

misschien dus suarez, dat was een 'bijtertje' toch...

Vorig jaar was dat Suarez!

suarez en zijn schwalbez

8 maart 2012 om 12:27

Suarez gaat idd voorop in de strijd. Waarom je schwalbeS er bij haalt is gewoon zielig. Anita en Enoh zijn bijtertjes maar nog niet ervaren genoeg om het team op sleeptouw te nemen.

8 maart 2012 om 16:55

Het topic gaat over een speler die irritant is. Schwalbes zijn irritant. Suarez maakte veel schwalbes.
Best een logische rede toch? Of je moet van mening zijn dat Suarez niet vaak schwalbes maakt natuurlijk.

8 maart 2012 om 18:48

De spelers die ergernis oproepen zijn bijna altijd de betere spelers van de tegenpartij zoals Suarez en v.bommel indertijd bij Psv Enig afgunst is ons niet vreemd mensen!

8 maart 2012 om 12:43

Ga jij maar naar barca!
Pff wordt zo moe van zulke types als jou voor een club zijn en nooit gaan alleen voor een club zijn omdat ze veel winnen Baj

8 maart 2012 om 12:51

idd suarez, welke speler doet niet aan swalbe. Belachelijk om hem maar iedere keer hier op aant kijken. Het was wel diegene, wat altijd voor de club ging, of hij nu geschorst was geweest of niet. Vrijwel nooit ziek, zeikte niet in het openbaar tegen zijn trainer, wie dat ook was.
Ben niet altijd eens met de overtredingen die hij maakte, maar hij is een zeer begaafde voetballer. En die zie je nu in de eredivisie niet . Ja guidetti, maar voor hoe lang hij nog.

Hamdaoui is vrij irritant toch?

8 maart 2012 om 12:52

irritant ja, maar die heb je niet nodig, die zou nu alleen maar problemen geven. Die gaat echt niet voetballen nu.

8 maart 2012 om 12:59

Tangaoui,

De Jong heeft het over spelers die irritant is voor de tegenstanders. Mounir is ook irritant voor zijn medespelers en dat werkt niet in een team.

8 maart 2012 om 13:01

Helaas niet nee. Na de statement van FDB heb ik hebt inmiddels ook geaccepteerd.

Maar blijf het jammer vinden..

8 maart 2012 om 17:57

"t is inderdaad een bijtertje ^^.

8 maart 2012 om 19:40

Her verschil met Hamdoui en de eerder genoemde is dat Hamdoui irritant is voor zijn eigen team.

Joeri De Kamps, is een defensieve middenvelder en dat is echt een bijtertje. Maar kan ook goed voetballen. Hoop hem nog dit seizoen op die posititie te zien spelen, in plaats van Enoh of Anita.

8 maart 2012 om 12:36

Maar zeker nog niet iemand die met zijn ervaring een team op sleeptouw kan nemen.

Volgens mij heeft Ajax al zo een speler met Enoh. Loopt 90 minuten te schoppen en zit vaak overal tussen.

8 maart 2012 om 12:30

Ja, maar er is geen medespeler die naar Enoh luistert. Zijn manier van voetballen is verre van aanstekelijk. Naast deze voetbaltechnische kwaliteiten, moet je ook een leider zijn. Ik had gehoopt dat Janssen dat dit seizoen zou brengen, maar hij faalt hier in.

8 maart 2012 om 12:33

Davids en Stam waren toch ook geen leiders. De Jong heeft het over spelers die 90 minuten lang blijven gaan en die tegenstanders een vervelende middag bezorgen. Ik denk dat Enoh zo een voetballer is waar spelers liever niet tegenover staan.

8 maart 2012 om 12:58

“Op dit moment mist Ajax denk ik een speler die irritant is voor de tegenstander: een bijtertje. Iemand die ook echt het team op sleeptouw neemt, die het team er in sommige momenten doorheen sleurt.”

Enoh is niet iemand die het team op sleeptouw neemt. Nogmaals, daar heb je ook leiderschap voor nodig.

8 maart 2012 om 13:04

Davids en Stam waren zeker wel echte leiders op het veld en Davids daarentegen stond juist bekend als een bijtertje. Elke tegenstander die door Davids gedekt moest worden voelde zelfs de hete adem van deze tekkel in zijn nek als hij in de catacombe liep.

8 maart 2012 om 13:13

Davids was een pitbull met verstand en leiderschap. Enoh is hondsdol.

8 maart 2012 om 19:43

Escobarz:
Davids en Stam geen leiders? met alle respekt, maar dan houdt een discussie met jou meteen op. Ooit afgevraagd waardoor de bijnaam "the Pitbull" aan Edgar is gegeven?

8 maart 2012 om 13:42

De Jong heeft het over iemand die irritant is voor de tegenpartij,maar Enoh is meer irritant voor zijn medespelers. Maakt onnodige overtredingen,laat z'n mannetje wel eens lopen en kan niet voetballen. Als ik tegen Ajax zou spelen zou ik hopen dat Enoh speelt.

Is dat ook niet precies de reden waarom Theo naar Amsterdam is gehaald? Alleen laat hij dat niet zien, hij neemt het ploeg niet op sleeptouw, hij jaagt niet constant door. Hij gaat niet voorop in de strijd. Aan alles merk je dat hij niet op z'n plek zit, hopelijk wordt hij komende zomer verkocht.

Iemand ideeën welke speler op dit moment perfect in dit plaatje zou passen? Welke ervaren speler, met een echt afjagersmentaliteit zou op dit moment bij Ajax aan de slag willen en kunnen? Ik kan er zo 123 niet opkomen. Er zijn op dit moment ook geen oud-ajax spelers actief welke zo'n mentaliteit heeft.
Heitinga misschien? Die kon het in zijn tijd bij Ajax af en toe wel. Van der vaart? Vind ik persoonlijk daar niet het type speler voor.
Suggesties hoor ik graag.

Ooijer is anders ook behoorlijk irritant!
als je de Jong mag geloven voldoet Andre aan die voorwaarden;
*oud
*irritant
*over de top
*voegt niets meer toe

Misschien Suarez proberen terug te halen? Dan hebben ze hun bijtertje

On: Ben benieuwd over welke wedstrijden waarin Janssen Ajax op sleeptouw nam de Jong het in dit artikel precies heeft... Theo is inderdaad een jongen die normaal gesproken uitermate geschikt is voor deze rol, maar het is geen geheim dat hij bij Ajax totaal niet uit de verf komt, en waarschijnlijk ook niet meer zal komen.

Linksback, verdedigende middenvelder, winger en een spits missen we ook. Kortom niet zeuren en aub geen excuses zoeken.

8 maart 2012 om 12:36

Minimaal de helft van de selectie kan het niveau Ajax echt niet aan, even realistisch; Anita, Blind, De Jong, Ebecilio, Bulykin, Enoh, Vermeer, Alderweireld, Ozbilz etc kom op nou is dat CL niveau waar Ajax thuis hoort, dacht het ff niet.

8 maart 2012 om 12:46

\door welke bril kijk jij ?

Anita wel degelijk op meerdere plekken inzetbaar daarom al effectief
De jong enorme loopvermogen en strijdbaar ook hij op meerdere plekken inzetbaar

Bulykin nou ik weet zeker dat psv bulykin had willen hebben in de selectie, daar wil je niet tegen over staan!
Alderweireld wel degelijk ajax waardig

ozbiliz en ebecillio en vermeer weet ik zo nog niet, maar Blind absoluut niet ajax waardig

8 maart 2012 om 13:07

Dan mag jij eerlijk gezegd gauw die Ajax foto van je verwijderen, als je echt weet wat Ajax inhoudt dan zal je je echt beter moeten verdiepen in het spel en filosofie waar Ajax mee groot is geworden en waarmee ze titel na titel wonnen zowel nationaal als internationaal. Dus jij wilt zeggen dat De Jong, nb de nr 10, het niveau heeft van Jari Litmanen, Dennis Bergkamp, Sneijder, Cruijff etc...
Je kan nu zeggen dat het allemaal uitzonderingen waren, maar laat ik je erop wijzen dat dat nou juist is wat Ajax tot de top heeft gebracht. Uitzonderlijke talenten opleiden of kopen en verder laten ontwikkelen tot een sieraad voor het voetbal. Dat kan je echt zeggen man van de huidige nr. 10, De Jong, echt heel veel keer....
Ik weet dat sommige Ajax fans hem zo hoog hebben staan omdat hij tegen Feyenoord en Twente beslissende goals had gemaakt, maar ik wil Ajax zien hoe ik Ajax vroeger zag. Er loopt geen enkele speler in de selectie van Ajax rond die een fatsoenlijke schaar kan maken en een mannetje passeert zoals je op elke voetbalpleintje in Amsterdam tegenkomt.

8 maart 2012 om 13:39

Jullie geven die jongens een kans zeg, ebicilio is heus wel ajax waardig, is jong en leert nog, de jong heeft ons toch maar kampioen gemaakt en zo kan ik nog doorgaan over de andere spelers, zoals bokkers zei, door welke bril kijk je, is die sterk genog of is deze brose.

Een type Stam die vind je in Nederland zowat geen 2de meer, maar Janssen had toch redelijk een bijtertje kunnen worden alleen heeft hij hopeloos gefaald, wat jammer is omdat hij bij Twente echt fantastisch speelde!

Ik dacht dat Daley Blind en Anita ook bijtertjes waren? Grrrrrrr.....
Ajax-onwaardige spelers echt te triest voor woorden hoe het prachtige positiespel als sneeuw voor de zon is verdwenen.
Als Ajax nou een goed jaar hadden gedraaid dat de kans best groot was dat Seedorf terug zou komen, maar helaas een weggegooid seizoen.

Wat een onzin.

Ajax mist een goede verdedigende middenvelder. Enoh werkt hard, maar komt voetballend te kort en Anita is leuk voor wedstrijden tegen Eredivisie-clubs, maar komt ook kwaliteit te kort op die positie tegen de topploegen. Daarbij mist Ajax kwaliteit op de vleugels. Die dingen zijn van veel groter belang dan zo'n ervaren kracht. Zo'n ervaren kracht is mooi meegenomen, maar het hoeft geen gemis te zijn. Heeft Twente die dan wel? AZ? Psv? Volgens mij heeft geen van de titelkandidaten zo'n speler.

8 maart 2012 om 12:43

Je kan toch niet ontkennen dat je dat bij Ajax mist? Vaak zie je pas na de rust dat ze er vol voor gaan ( volgens mij na een woede uitbarsting van Frankie in de rust . Dat Enoh voetballend tekort komt ben ik het mee eens, maar Anita vind ik toch ( op cvm ) een zeer goede voetballer die als 1 van de weinige veel beweegt en de bal lekker laat rondgaan. Kwaliteit op de vleugels valt mee mits iedereen fit is. Derk op links en Ozbiliz op rechts lijkt mij op dit moment helemaal niet verkeerd.

8 maart 2012 om 12:52

@ ellocoafca

Anita is een bruikbare speler, maar komt te kort voor die positie. Zeker bij een club als Ajax, daar wordt meer gevraagd. Ozbiliz en Ebecilio hebben toevallig net twee weken aardig gespeeld, maar voor de rest alleen maar aangetoond zelfs als bankzitter te kort te komen. Ik moet het dus nog allemaal zien.
Ajax kan een ervaren kracht goed gebruiken, maar het heeft geen prioriteit.

8 maart 2012 om 13:05

Ik vind juist dat de (andere) titelkandidaten wel bepalende spelers als CVM hebben. Strootman, Elm, Clasie en Fer. Spelers die niet vies zijn van wat verdedigende arbeid, maar ook goed zijn in de passing.

Ik denk dat Anita ook zo'n speler kan worden als hij een keer een serie kan neerzetten op die positie en niet de hele tijd naar LB hoeft. Ik zou wel voor volgend seizoen een concurrent voor Anita aantrekken, houdt iedereen scherp. Enoh is idd te wisselvallig, vooral opbouwend. Denk dat hij niet zou misstaan bij een Wigan oid. In engeland houden ze wel van dat soort werkers.

8 maart 2012 om 12:52

Over de vleugels ben ik het compleet met je eens, maar over Anita niet. Die man Speelt zeer goed en in mijn ogen de beste VM van de Eredivisie. Is van enorme waarde in de opbouw van Ajax. Let maar eens goed op hoe snel de opbouw gaat als anita VM staat of Janssen, Enoh.

In de kampioenswedstrijd speelde die ook geweldig. Prima Vm die je niet hoeft te vervangen. Vleugels, Keeper en bij Siem zelf ligt het probleem.

8 maart 2012 om 12:55

@ voebal

Ik vind Anita te kort komen voor die positie. Hij is bruikbaar, maar mist het overzicht en de lef die een speler op die positie moet hebben.

8 maart 2012 om 13:12

Ik zal niet weten waar je dat op baseert. Overzicht mist zeker niet, en de lef ook niet. Hij durft van achteruit te voetballen en Vermeer in het spel te betrekken. Theo, Enoh Vertonghen en Toby spelen bijna altijd de backs in. Die moeten weer terug op de CV of VM, Waar je dus geen reet mee opschiet. Anita durft juist meer risico te nemen en durft door het midden op te bouwen.

Jij vondt de opbouw met Theo of Enoh beter? Verder zou ik niet weten wie je anders voor die positie wil gaan kopen? In de Eredivisie loopt zowiezo niets beters op VM.

8 maart 2012 om 13:22

hen_nie

Het is nog niet zo lang geleden dat er velen dit van Emanielson ook zeiden. En zie waar hij nu voetbalt.

8 maart 2012 om 14:06

Heb je gelijk in, Emanuelson werd net als Anita vorig en eerder dit seizoen misbruikt op andere posities. Terwijl ze op hun Natuurlijke posities van grote meerwaarde kunnen zijn en door kunnen groeien naar de echte top. Emanuelson( LH) en Anita (vm).

Daarom moet De Boer ten alle tijden proberen te voorkomen dan Anita weer op Links/rechts back moet spelen. Linksback heb je nu Boilessen, Koppers en Dijks voor. Rechtsback, Van der Wiel, Van Rhijn en Ligeon. Anita moet dus gewoon op het Middenveld blijven spelen.

Jaap stam en davids brachten wel degelijk wat agressie in het team janssen ook!

Het komt niet helemaal uit de verf bij theo maar hij is wel zon type!

Dit is meer een sollicitatie van siem naar johnny heitinga!!

8 maart 2012 om 12:38

haha toevallig zie mijn reactie onder jou. Wat zou dat mooi zijn als vervanger van Vertongen! (helaas niet linksbenig maar ok)

8 maart 2012 om 12:41

idd haha, heb ook een tweet gedaan naar siem,

Ik zeg heel snel mijn held Heitinga terughalen! Toch iemand die het team op sleeptouw neemt naar mijn mening.

Eentje als suarez inderdaad. Alleen nam hij de term bijtertje iets te letterlijk.

Diegene hebben ze verkocht en dat was suarez, zo iemand moeten ze weer zien te krijgen, misschien die er nu bij zijn zo opleiden enof anders zoiemand zoeken. Theo kan best een bijtertje zijn, maar hij laat het jammer genoeg niet genoeg zien.

Wel eens gedacht aan woutje brama? Heel vervelend mannetje. br Davids en stam waren toppers en op en top prof. Misschien 3 goede oude mannen halen. Chivu en heitinga en als het kan seedorf. Of snel handelen en van bommel halen haha

Ik begrijp niet dat Ajax geen interesse heeft getoond in Vormer. Leek me de ideale man voor bij Ajax op het middenveld. En nog gratis op te halen ook.

Suarez was het idd in voorgaande jaren. Jannsen lijkt de puf er niet meer voor te hebben. Enoh heeft de drang wel maar mist natuurlijk leiderschap.

Achteraf gezien had Ajax beter 3 miljoen kunnen investeren in Wernbloom ipv Janssen.

Wat een onzin zeg, Ajax mist gewoon kwaliteit. Vermeer, Anita, Blind, Janssen, De Jong, Enoh, Sulejmani, Ozbilliz, Ebecilio, Bulykin (en ik vergeet er nog wel een paar) zijn gewoon op dit moment hele matige voetballers.

8 maart 2012 om 13:09

@ Downtoearth

Ik ben het met je eens dat Ajax kwaliteit mist, maar de namen die je allemaal opnoemt zijn belachelijk. De Jong doet het harstikke goed. Sulejmani is kwalitatief gezien een goede buitenspeler. Bulykin is de beste 2de spits die er rondloopt in de Eredivisie. Anita is een zeer bruikbare speler en Vermeer is een keeper die nog gaat groeien (kijk eens hoe Stekelenburg aan het blunderen was op zijn 26ste). Ik vind echter dat Ajax op de vleugels extra creativiteit nodig heeft en ook een nieuwe verdedigende middenvelder moet halen.

8 maart 2012 om 13:22

7 á 8 spelers van de 10 die jij noemt wist Ajax de titel te halen.;

- Anita als verdediger komt kwaliteit te kort, maar als middenvelder heb ik hem nauwelijks kunnen betrappen op fouten.
- Janssen had bij Twente spelers voor zich die constant in beweging waren en bij Ajax heeft hij spelers voor zich die pas wakker worden als zij de bal in hun voeten hebben.
- Enoh is een echte balafpakker en meer kan hij niet. Bij balverovering moet hij gewoon de bal passen die dicht bij hem in de buurt is en het werk verder aan anderen overlaten.
- Sulejmani lijkt wel steeds zwaarder te worden en dat merk je ook in de wedstrijden. Hij loopt al bijna met een zuurstoffles op zijn rug. Een paar maanden trappen lopen en hij kan weer op het veld rond rennen.
- Bulykin is een echte pinchhitter. Geen geweldige voetballer, maar hij scoort wel doelpunten.

Verder ben ik het met je eens over de kwaliteiten van de spelers, maar 5 spelers van de 10 die jij noemt zijn reserve-spelers.

Ze zijn bijna allemaal en een bijtertje daar kreegt Suarez toch een aardige schorsing voor

zo zie je toch maar dat siem een grote word , heeft nu al meer kijk op het spelletje dan dde meeste teamgenoten.
en idd hij heeft groot gelijk als die zegt dat dit huidige ajax een type davids mist , iets wat mij al lang op viel..

het enige wat je daar tegenover kan stellen is dat je met zijn alleen steeds de 100% inzet geeft die vereist is om dit seizoen nog te laten slagen , en dan het nieuwe seizoen een schifting begint te maken

Het is jammer dat Seedorf niet zal komen. Zou een beetje puzzelen worden op het middenveld, maar een middenveld met Seedorf, Eriksen en Anita zou me geweldig lijken.

Helaas zijn er maar weinig spelers met kwaliteit en ervaring die de rest verrot durven schelden als het even niet loopt. In ieder geval niet die naar Ajax zullen komen.

Vormer komt te kort. Een lopertje, voor de rest weinig bijzonders. Jhonny terughalen is alles behalve realistisch, maar zou wel mooi zijn. Misschien loopt er nog wat talent rond in Belgie, die dat zouden kunnen vervullen. Het hoeft trouwens geen VM te zijn, maar kan ook net zo goed een LM of RM zijn.

Een veteraan erbij heeft in het verleden zowel goed als minder goed uitgepakt. Litmanen liet enkele keren zijn klasse zien, als hij dat deed was hij de beste op het veld. Toch was het van korte duur. Ook Davids deed het in eerste instantie geweldig, maar ook weer van korte duur, zelfde als Stam. Rijkaard weten we allemaal natuurlijk. Frank Verlaat en eigenlijk ook Aron Winter waren een ramp. Om over iemand als Kuffour nog maar te zwijgen.

Als vertonghen weg gaat moeten ze proberen Heitinga terug te halen. Hij wilt ooit terug maar weet niet of hij na dit seizoen al wilt. Maar als ajax boerrigter en sigthorsson weer terug heeft kunnen ze voorin ook meer een vuist maken en dan komt het wel weer goed.

Zou wat zijn als ze suarez en ibrahimovic terug zouden halen. De ene is een bijtertje en de ander geeft zijn medespelers graag een schop onder de kont. Davids in de medische staf want die naait iedereen weer een oor aan. Dan moet het toch helemaal goed komen.

'ajax mist een speler die irritant is voor de tegenstander, een bijtertje.

Gewoon Suarez weer terug halen

Bijtertje vind ik wel meevallen enoh is wel een bijter maar maakt niet altijd de goede keuzes. Anita is een bijter in positieve zin maar speelt meer dienend. Als je een bijter zoekt dan kom je eerder bij aan V.bommel maar dat is geen ajacied. Zo'n speler vind je niet in nederland die het niveau omhoog kan krikken.

Dit klopt wel, vooral achterin missen we zo'n speler... Ik denk dat Chivu bij uitstek geschikt is om deze rol in te vullen, heeft leiderschap, kan gemeen/kwaad worden en heeft bovendien ervaring.. ook slimmigheid een chivu laat zich echt niet zomaar oprollen in utrecht..

Ik denk niet eens dat we zozeer een bijtertje nodig hebben, op het moment missen we voorin gewoon stootkracht, ondanks dat we toch al 63 goals gemaakt hebben. Naar mijn idee missen we ook in de breedte teveel kwaliteit en dan met name voorin. Op het middenveld mist Ajax balans, met Enoh en Janssen zit er gewoon voetbal in. Met Siem, Eriksen en Anita gaat dat al een stuk beter. Al vind ik het persoonlijk dan weer te licht, mag best wat meer kwaliteit in de ploeg.

Nu Ajax het de laatste jaren niet zo goed doet lijken we met steeds minder genoegen te nemen, omdat het dan al snel beter lijkt. Niets is helaas minder waar. Er zijn op dit moment in de basis een paar spelers die ik wel Ajax waardig vind en dat zijn Eriksen, Verthongen, Alderweireld, Greg en Boerrigter (sig nog te weinig gezien vanwege zijn blessure). Vul je dat aan met 1/2 goede (ervaren) spelers dan heb je gewoon een goed elftal waar je ook in Europa mee kan aankomen. En spelers als Anita etc vind ik dan wel weer mooi voor in de breedte.

Ik blijf het zeggen, ik hoop dat Ajax voorin van de zomer zeker nog minimaal 2 versterkingen haalt en een vervanger voor Anita/enoh, een speler zoals Gabri/ Demy. Achterin mogen we ook best een ervaren speler neerzetten wanneer Verthongen en Greg vertrekken.

8 maart 2012 om 13:31

@davidss, vind jij De Jong dan ook niet Ajax waardig ? Ik zeg zelf niet dat hij dat wel is, ik twijfel eigenlijk. Twee seizoenen geleden onder Jol uitstekend, vorig seizoen goed, dit seizoen echter tegenvallend hoewel hij de laatste wedstrijden weer goed is.

Als ik naar het huidige elftal kijk (dus ongeveer het elftal dat eindigde tegen Roda) dan is het achterin behoorlijk. Op rechtsback vind ik Van Rhijn een groot talent en normaal heb je daar met VD Wiel natuurlijk ook een prima speler. Ons centrum is ook gewoon goed en linksback vind ik Knoppers geen hoogvlieger maar een stuk beter dan Blind, om maar niet te spreken van Boilesen wat echt een talent is.

Ons middenveld staat nu ook eindelijk goed met De Jong en Eriksen en Anita daarachter die zo veel meer handelingssnelheid heeft dan Enoh. Je kunt je zelfs permitteren om spelers als Janssen en Lodeiro ernaast te zetten.

Alleen voorin vind ik het mager. Bulykin scoort wel maar blijft een beperkte voetballer en op de flanken vind ik het zonder Boerrigter en Mickey erg mager.

Als Ajax de titel misloopt dan komt dat door de gebrekkige voorhoede. Met een voorhoede Ebicilio-bulykin-ozbiliz hoeft PSV niet bang te zijn van ons. Twente zeker niet.


8 maart 2012 om 13:41

Ik ben eerlijk gezegd nooit echt fan geweest van Siem, maar hij kan zeer zeker wel belangrijk zijn voor Ajax. Bij hem is het wel weer heel belangrijk wie er om hem heen spelen, net zoals Pantelic toendertijd, toen scoorde die aan de lopende band. Dan is hij echt een meerwaarde. Maar echt individuele kwaliteten heeft hij niet, en dat vind ik persoonlijk wel een must voor een Ajaxspeler. Maar afhankelijk van het elftal zou ik hem wel of niet opstellen. Ik ben er wel van overtuigd dat Ajax met de middele die het heeft een beter elftal kan neerzetten, met meer kwaliteit. Ik vind het gewoon teveel middelmaat.

Edit; op je aanpassing. Achterin lijken we voorlopig wel goed te zitten al moeten die jongens het nog wel echt gaan bewijzen. Maar willen we ook in Europa mee gaan doen dan moet er zeker wel 1 ervaren speler achterin komen als Greg en Verthongen vertrekken. Die jeugdspelers gaan sowieso foutjes maken, daar moet wel iemand op gaan letten.

Op het moment vind ik Siem, Eriksen en Anita ook het beste wat Ajax te bieden heeft, maar ik hoop dat Ajax daar van de zomer toch iets gaat veranderen al heb ik er een hard hoofd in.

Voorin is iedereen het denk ik wel over eens, ook daar mis ik een Rommedahl/ Leonardo die de wedstrijd kan openbreken wanneer het niet lukt.

Hmm bijtertjes.
Clasie,el-ahmadi?
Helaas zitten ze al bij de best voetballende ploeg.

8 maart 2012 om 14:13

@robinfey, El Ahmadi zat (!) bij Twente, maar nu niet meer. Clasi speelt niet bij Twente, misschien ben je in de war met Fer.

8 maart 2012 om 14:13

O o, wat een grote muil toch weer. Volgens seizoen zijn jullie sowieso man zonder shirt Guidetti kwijt en hoogstwaarschijnlijk ook El Ahmadi. En springt de meest reële huide feyenoorder Koeman wel op de volgende trein,

Dus ga naar een feyenoord topic om je lof te uiten over je ploeg en blijf vooral nuchter onder de huidige situatie wanneer volgend seizoen kunnen jullie zomaar weer 5de ondere staan.

Wat een onzin van Siem. Voor die rol heeft Ajax gewoon Jan Vertonghen en die is er zelfs zo goed in dat het gros van de niet Ajax supporters hem ook nog eens irritant vindt. Hij juist een schoolvoorbeeld van het type dat de Jong omschrijft.

Aan het begin van het seizoen hebben we precies zo'n speler laten gaan: Demy de Zeeuw. Ontzettend jammer want die had je samen met Eriksen en De Jong prima op het middenveld kunnen hebben.

@robinfeye

Spelen ze niet meer bij feyenoord dan clasie en el-ahmadi?

Dit neigt naar een lobby om Janssen terug het elftal in te halen.
Terwijl Janssen nu net geen basisspeler meer is, hij laat zien juist niet dat extra's te geven waar De Jong het over heeft.....

Enoh heeft die pit zeker, overdadig zelfs omdat hij continu de grenzen van het toelaatbare tart en kaart op kaart krijgt. Bovendien bijna iedere wedstrijd fouten maakt die echt niet kunnen meer.

Zou mooi geweest zijn als De Jong namen had genoemd van kandidaten die nog volop in hun carrière zitten en die passen in het spelsysteem van Ajax.
Kan me voorstellen dat een man als Chivu daarvoor in aanmerking komt. Dat zou een echte versterking zijn namelijk, zoals hij dat voor z'n vertrek ook 2 seizoenen was.

De Jong is een prima kerel maar hier slaat hij de plank gedeeltelijk mis denk ik. Natuurlijk kan het geen kwaad om ervaren spelers als Stam of Davids in je team te hebben. Alleen vergeet hij dat toen die twee spelers voor Ajax speelden er ook veels teveel wedstrijden waren die zwaar onder de maat waren. Waarin we dezelfde lakse wedstrijd mentaliteit te zien was die we ook dit seizoen weer helaas tevaak gezien hebben.

Het probleem ligt naar mijn mening toch echt bij de spelers zelf, wat ze overigens zelf ook vaak aantonen. In de wedstrijden die echt niet om aan te zien zijn maar toch gewonnen worden, zie je telkens dat ze als een beetje aanzetten ze de meeste tegenstanders in de Eredevisie gewoon over de knie kunnen leggen.

Het is een combinatie van zelfvertrouwen maar het is ook denk ik meer laksheid en niet geconcentreerd aan de wedstrijd beginnen. Veel tegendoelpunten/verlies punten kunnen gewoon voorkomen worden als men gewoon goed op let in het veld.

Ze hebben andre ooijer die ook die rol kan vervullen. Alleen dan moet hij wel opgesteld worden. Maar in principe is dat ook zo een type.

Enoh is echt wel een bijtertje, maar hij kan gewoon niet voetballen.

Onzin! Als het niet loopt wordt er altijd maar weer gewezen naar mentaliteit, wil om te winnen enz enz. Het gaat er gewoon om dat Ajax enorm veel kwaliteit mist op dit moment. Een aanval met Ozbilic Boerrigter en Ebecilio is absoluut niet topclub waardig. Blind, Ooijer, Ebecilio Ozbilic Enoh Sulejmani De Jong , Koppers en Lukoki komen allemaal te kort als je kijkt naar het niveau wat Ajax weer wil nastreven. Dat heeft echt niks met een Bijtertje te maken maar gewoon met Kwaliteit.

Met Stam en Davids werden we soms ook van het veld geveegd.

Ajax heeft idd de behoefte aan een fusiek sterke breker op het middenveld. Type Gatusso of liever nog Yaya Touré. (of Anita, die 25 cm groter is)

Aan mooie technische voetballers geen gebrek, maar een krachtpatser, die het werk niet schuwt, ontbreekt wel in dit elftal.

Siem noemt dat Theo dit kan. Dat klopt, maar Jan Vertonghen is ook zo'n speler. Eéntje met gif, alleen is hij verbaal helaas minder sterk !

Van Bommel halen.
Is met Jaap Stam toen ook gelukt.

Had Ajax Pontus Wernbloom bij A Z weg moeten halen voordat hij voor een prikkie naar Moskou vertrok.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
AntonyAanvaller64
A. OnanaKeeper60
Q. PromesAanvaller61
D. TadićAanvaller64
L. TraoréAanvaller65
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

Nederland
435 fans
Middenvelder, 31 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 27 oktober
Warner Hahn traint vanaf maandag mee bij PEC Zwolle. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren