'Momenteel heb ik geen idee wat mijn situatie bij het Nederlands elftal is'

Donderdag, 1 maart 2012 om

Jonathan de Guzman verwacht binnenkort met de KNVB te praten over zijn eventuele toekomst als Oranje-international. De middenvelder staat open voor een interlandloopbaan met Canada, het land waar hij het levenslicht zag. Nadat De Guzman in januari 2008 tot Nederlander werd genaturaliseerd bleef de gedroomde loopbaan als international beperkt tot enkele optredens in Jong Oranje.

/

"Momenteel heb ik geen idee wat mijn situatie bij het Nederlands elftal is", vertelt De Guzman, die sinds vorig jaar zomer bij Villarreal op de loonlijst staat, aan Voetbal International. "Mijn kansen bij Oranje lijken inmiddels wat kleiner dan voorheen. Maar wat de exacte plannen met mij zijn weet ik niet. Mijn zaakwaarnemer en ik hopen dat een gesprek meer duidelijkheid zal geven."

Broer Julian heeft in Canada een lobby op gang gebracht. "Het is een kans om aan een WK deel te nemen. De Canadese bond probeert ook Junior Hoilett van Blackburn Rovers over te halen. Alleen is in mijn geval de vraag of ik opnieuw een Canadese pas kan krijgen. Die heb ik in 2008 moeten opzeggen. Vanuit Canada word ik nu een beetje gepusht, maar het wordt een lastige keuze."Gerelateerd

Meer sportnieuws

66 reacties (laatste reactie door breedje)

Je situatie is momenteel net als de mijne. Toeschouwer dus.
Al vraag ik me af of je gisteren überhaupt wel hebt gekeken.

1 maart 2012 om 12:16

Ik denk dat De Guzman ook zag dat Sneijder de sterren van de hemel speelde. Die man heeft dit seizoen nog geen 1 goede wedstrijd gespeeld.

1 maart 2012 om 12:41

Sneijder is al twee seizoenen hopeloos. Niks meer laten zien sinds het vertrek van Mourinho. Waarom hij nog zulke hoge credits heeft weet ik echt niet. En dan kan men wel roepen dat hij maar naar United moet gaan of City maar daar heb je al twee fantastsiche spelers die wekelijks superhoog niveau halen. Namelijk Silva bij City en Rooney bij United.

Die man is zo matig. Zoals je zegt, gisteren heeft hij weer laten zien hoe goed wel niet in vorm is. He Wesley ? Of werden jouw ballen en paasjes nu ook niet begrepen..

Liever VDV dan Sneijder. En anders maar V. Persie op 10 en kan je Huntelaar in de spits zetten. Rechts zet je Elia Affelay, Narsing, of John neer, Robben op links.

Is niet zo moeilijk.

1 maart 2012 om 13:45

Nou nou, je lijkt de alwetende wel.
Als het leven en voetbal maar zo makkelijk in elkaar zaten.

1 maart 2012 om 13:51

Het leven is een stuk ingewikkelder vanwege overmacht waar de mens zich continu moet aanpassen. Maar voetbal heb je in eigen hand.

Spelers opstellen die niet horen te spelen heb jezelf in de hand. Voetbal is een simpel spel. Echter is het de mens die het altijd zo ingewikkeld moet maken.

Ben ook absoluut geen voorstander van al die nieuwe technieken en weet ik wat. Mis de zwart-wit tijden waarin het enkel om voetbal ging.

Maar de alwetende ? Haha ik voel me vereerd

1 maart 2012 om 14:29

Jammer dat Sneijder zoveel haters heeft evenals Kuyt dat heeft.
Sneijder is inderdaad niet zo in vorm zoals hij was onder Mourinho, maar jullie geven hem wel erg weinig credit.
Hij kan verschrikkelijk goed voetballen en kan dat nog steeds, heeft ons onwijs veel geholpen op het WK.
Dat het nu niet met hem loopt ligt niet alleen aan Sneijder zelf, maar ook aan die halve zool van een Ranieri. Want heel Inter loopt dramatisch, dus dan is het moeilijk voor een individu om te blinken.

1 maart 2012 om 14:40

@mrvfcg

Sneijder op het WK heeft eerder veel geluk gehad dan dat zijn kwaliteiten van hoog niveau waren. Daarbij speelde Alvarez toen Sneijder geblesseerd was en wonnen zij 7 wedstrijden op een rij. Nu is hij geblesseerd en moet Sneijder het laten zien maar rarara hij is in vorm maar toch draait Inter niet. Alvarez kan het wel en Sneijder niet. Want Sneijder vind dat zijn paasjes en loopacties niet worden begrepen. Arrogantie ten top.

Verder heeft hij gister tegen zeer gehavend Engeland zijn kwaliteiten kunnen laten zien. Hij was geweldig bezig;

Ranieri heeft gelijk Sneijder niet op te stellen want Mourinho heeft het maximale eruit gehaald. Zonder Mou is Sneijder weinig.

1 maart 2012 om 15:53

Het zal heus niet aan een speler liggen of Inter nu zeven wedstrijden op rij wint of juist niet. Dat is wel heel erg kort door de bocht.

Verder vind ik ook dat Sneijder na het WK nog geen bal geraakt heeft. Waar het aan ligt? Geen idee. Misschien heeft hij geen zin meer. Misschien mist hij de hand van Mourinho. Misschien is het wel een gelukje geweest, dat seizoen 2009/2010. Wie zal het zeggen...

1 maart 2012 om 15:57

Pff zwart wit, hoe oud ben jij eigenlijk ? Ik vind persoonlijk vdv ook beter dan Wesley maar het hele inter zit in een wak, hij moet daar weg en snel aangezien zijn leeftijd , naar een voetballende ploeg zodat ie weer zijn draai krijgt/vindt

1 maart 2012 om 16:06

De Guzman zal nooit de veters van Sneijder mogen strikken. Hij is misschien een irritant mannetje, maar als je met droge ogen beweert dat hij niet kan voetballen snap je er geen spreekwoordelijke pepernoot van.

Ga maar lekker voor Canada spelen, want het niveau van het Nederlands elftal ga je nooit halen.

1 maart 2012 om 12:10


En als hij een transfer verdient naar een topclub en speelt de sterren van de heme, dan moet ie weer voor oranje uitkomen?

Hij speelt hoger dan de meeste nederlandse eredivisionisten dus is het geen verkeerde benadering om na te gaan wat zijn status is, voor hetzelfde geldt staat ie wel ergens op een lijstje..

Voorlopig acht ik andere spelers nog beter maar je weet niet hoe het kan lopen in de voetballerij...kijk maar naar Strootman, speelde 1,5 jaar terug nog in de 1e divisie...

1 maart 2012 om 12:19

''hij speelt hoger dan de meeste nederlandse eredivisionisten''

Hij speelt helemaal niet...

1 maart 2012 om 13:02

Degradatievoetbal met Villareal, als hij al speelt, is totaal niet hoger dan de meeste Nederlandse eredivisionisten! Een Strootman schat ik bijvoorbeeld een stuk hoger in dan de Guzman.

1 maart 2012 om 13:32

We hebben allemaal kunnen zien dat hij een doodnormale speler was in de eredivisie en voor hem een mooie transfer naar Mallorca , maar dat is ook zijn niveau. Je ziet nu bij Villarreal dat hij het niet goed doet en ook niet veel beter kan. En Strootman is natuurlijk een veel groter talent dan de Guzman. Maar ik bedoel hiermee dat als hij interlands wilt spelen doe het dan bij Canada, want bij het Nederlands elftal zal die niet verder komen dan 1 a 2 caps.

1 maart 2012 om 13:33

Echt erg dat Villareal zo laag staat, het jaar daarvoor waren ze toch 4de. Hoe komt dit?

2 maart 2012 om 01:03

De Spaanse competitie is dit jaar wel heel raar, dat moet toegegeven worden. De nummer 5 staat geloof ik maar 8 punten voor op de nummer 17.

1 maart 2012 om 16:08

Als spelers als Narsingh, John, Boerigter, Wijnaldum en nog een paar eredivisie spelers de kans krijgen had hij van mij in het verleden ook wel een kans mogen krijgen.. Ik zeg niet dat de Guzman beter is maar ook zeker niet minder en hij speelt bij een Europese suptopper ook al gaat het dit jaar iets minder.

tja, vond het in zijn feijenoord tijd toch altijd een goede speler die wel zou kunnen doorgroeien naar oranje. sinds hij naar het buitenland is gegaan volg ik hem eigenlijk niet meer zo maar begrijp dat hij het niet zo slecht doet daar. feit is alleen dat we bij het nederlands elftal een hele goede lichting (middenvelders) hebben en er dus geen plaats voor hem is. zonde want hij had toch een fantastische (vrije) trap

Voordat mensen hem in Oranje willen schreeuwen, deze jongen stelt sinds zijn komst bij Villarreal enorm teleur. Een van de redenen van de teleurstellende resultaten van deze ploeg is dat ze het vertrek van Cazorla niet hebben opgevangen. Mallorca was meer het niveau van De Guzman.

Het worden van een grotere speler op de Europese markt, zal gepaard moeten gaan met een vergroot marktaandeel. Doordat de de Knvb minder leningen wil uitschrijven, zal dit gedaan moeten worden door in andere zaken te investeren, bijv. Real Estate Development. De vraag is of dit te verantwoorden is. Het is algemeen bekend dat de Guzman er slecht aan toe is. Steeds meer kantoorcomplexen en dergelijke komen, als een gevolg hiervan, leeg te staan. Het zal moeilijk worden om in Villareal in Real Estate Development te investeren en hier een goede 'return' voor te krijgen. Kortom: de Knvb is volgens mij niet de geschikte plek om als bank te groeien met betrekking tot onroerend goed en de Guzman.

1 maart 2012 om 12:36

En als banken al bereid zijn om leningen te verstrekken, dan is dat tegen aangescherpte voorwaarden, hogere rentetarieven en een aanmerkelijk lagere hefboom. De knvb zal daarom meer kapitaal moeten ophalen bij (particuliere) beleggers om hun Villareal Real Estate te kunnen financieren. Dit zal het risicoprofiel van dit soort fondsen ten goede komen, maar aan de andere kant zullen beleggers door de lagere hefboom ook genoegen moeten nemen met een lager rendement. Kortom geef De Guzman een kans, maar doe dit op een voor de markt gunstig moment; bijvoorbeeld na het ek2012.

1 maart 2012 om 12:49

@2hard2handle

Juist, jij snapt het. Misschien dat personen als Mafkee en Bizzybone1 het nu ook begrijpen. Diversificatie komt de Guzman en de Knvb puur ten goede, teneinde het fibeuw van Cabral.

1 maart 2012 om 12:58

Wat een onzin kan jij vertellen zeg. Lees je stuk zelf nog is goed zou ik zeggen. Als je een link wel leggen tussen of een speler wel of niet opgeroepen moet worden voor Oranje en de financiele markt dan begrijp je het niet helemaal denk ik.

1 maart 2012 om 12:39

Pff...wat wil je nou eigenlijk met deze reactie zeggen? Dat je Engelse woorden en woorden met meer dan twee lettergrepen kan gebruiken?
De vergelijking met de vastgoedsector slaat nergens op, en dan heb ik het nog niet eens over het aanhalen van return...als je dit soort woorden denkt hier te moeten gebruiken, snap je echt helemaal geen snars van zaken als Return on Equity...faalhaas.

1 maart 2012 om 13:02

Wauw, iemand heeft zijn eerste Economie les gehad, proficiat! Ik heb het hier natuurlijk over de Return on Assets, dat lijkt mij wel logisch. Vandaar dat ik ook alleen "return" verwerkte in mijn verhaal. Beargumenteer maar even waarom de vergelijking met de vastgoedsector nergens op zou slaan, dat hoor ik graag van je.

1 maart 2012 om 13:10

Eerste les economie? Juist ja...

Verdere reactie of argumentatie is zonde van mijn energie. Heb in andere topics ook posts van jullie gezien, die raakten ook kant noch wal. Inhoudloos, en puur gericht op het uitlokken van reacties. Geloof dat ze daar een naam voor hebben: trollen. Mods zullen zometeen wel wakker worden. Zo niet, veel plezier nog, maar zonder mij.

1 maart 2012 om 13:14

Kansloze reactie van iemand die geen idee heeft waarover hij het heeft. Als je je reacties niet kunt beargumenteren, hou je vreemde gedachten dan lekker voor je.

ON: Cabral.

1 maart 2012 om 13:11

Zou je mij het verband nog eens helder willen maken tussen de Guzman in oranje en het investeren in vastgoed? Ik heb vanuit mijn professie best wat met financiën en investeringen te maken, maar de relatie tussen een Nl-elftal speler en het kopen van onroerend goed kan ik niet plaatsen.

1 maart 2012 om 13:23

Voor moeilijk denkenden als jij (met je 'professie' -.-)... Simpelweg is de Guzman ontroerend goed. Dat zag je al in zijn jeugdtijd, samenspelend met Cabral. De Guzman bewijst zich keer op keer, telkens straalt zijn power er vanaf. Dit ontroert mij en vele medesupporters enorm.

1 maart 2012 om 13:35

@b13r
Los van het verband tussen De Guzman en vastgoed. Waarom zou De Guzman niet in het Nederlands elftal mogen? Ook al is het een Canadees het blijkt ook gewoon een mens. Canadezen zijn niet zo veel minder dan Nederlanders. Misschien ietsje maar dat merk je pas als je met zn om gaat. Aangezien we beide niet met m omgaan, zie ik geen reden waarom hij niet mag worden opgeroepen. Als je dat wilt vindt ben je een racist en ga ik niet verder met je in discussie. Racisten als jij hebben hier niets te zoeken.

1 maart 2012 om 13:45

Jij maakt echt gedachtesprongen die niet kloppen. Jouw vergelijking tussen het oproepen van de Guzman in oranje en het hele vastgoed verhaal sneed al geen hout. Dat je mij racist noemt op basis van wat ik schrijf is echt niet te volgen en slaat werkelijk nergens op.

De Guzman is geen onroerend goed kerel. Als je het uberhaupt al als handelswaar wilt bekijken dan is het nog altijd roerend goed. Daarbij is er voor het NL elftal helemaal geen investering nodig om de Guzman op te stellen. Het hele verhaal dat je schrijft staat bol van onsamenhangende termen die nergens op slaan. Ik weet niet of het nu heel humoristisch of interessantdoenderij is.

1 maart 2012 om 14:41

Hij probeer gewoon aan te geven dat hij de guzman ontroerend goed vindt! Je investeert in hem door vertrouwen te geven, waardoor de return in de vorm van inspanning groter wordt!

Ik denk niet dat hij voorlopig in beeld komt. Was persoonlijk al vergeten dat hij in aanmerking kwam. Ik denk niet dat we hem nodig hebben, er staat inmiddels ook al weer genoeg talent voor de deur. Misschien dat hij in een overgangsjaar (als sneijder, van persie allemaal te oud worden) nog aan bod komt maar verder niet.

Volgens mij mij wordt hij in Nedertland gezocht voor niet betaalde alimentatie,dus eerst even netjes betalen voordat je naar Nederland komt.

ik vond hem bij Mallorca echt goed daarna niet meer zien spelen bij Villareal. jonge die bij Feyenoord ook ontzettend goed was met zijn trap. Ik had het idee dat hij Mallorca niet voor een Emanuelson onder deed. maar Emanuelson speelt nu wel heel goed bij Milan en De Guzman volg ik niet echt.

1 maart 2012 om 13:15

heeft al 16 wedstrijden mee gedaan bij villareal. doet het redelijk maar helaas nog niet meer dan dat! moet nog wennen aan het team

Geen idee? Ik wel, een non-issue.
Speler komt veel te kort voor het niveau oranje.

Ik kan hem uit de brand helpen. Als vpersie, Sneijder, Van der Vaart, Emmanuelson, Afelay, Maher, Wijnaldum toevallig allemaal geblesseerd zijn, zou het zomaar kunnen dat vmarwijk bij de Guzman uitkomt voor de nr10 positie.

1 maart 2012 om 12:14

Kleine kans dus _

1 maart 2012 om 13:14

haha jij kiest maher boven de guzman? sorry maar ik vind het nogal een verschil als je bij az voetbalt of bij villareal.

1 maart 2012 om 13:18

Het verschil zit hem voornamelijk in de positie op de ranglijst of niet?

1 maart 2012 om 13:20

ik zie juist het verschil kwa club en land. Az staat niet zo hoog vanwege maher. k heb gister jong Oranje gezien, nou het was helemaal niks

1 maart 2012 om 13:28

Een jonge jongen met veel potentie is wat ik zie, en dan kan je niet verwachten dat hij er iedere wedstrijd zal staan..

Maar het verschil tussen club en land gaat niet op bij deze.
Naast de top/subtop is het echt niet bijzonder wat het daar allemaal voorstelt in Spanje.

1 maart 2012 om 13:35

Dus kun je Maher nog niet voor de Guzman plaatsen bij het grote Oranje?

normaal gesproken is villareal ook gewoon een subtopper. tevens speelde de Guzman afgelopen seizoen gewoon heel erg goed bij mallorca!

1 maart 2012 om 13:41

Ik ging in op jouw punt waar je zei dat er nogal een verschil is wanneer je bij AZ of Villareal voetbalt.
Ik heb het ook niet over Maher gehad tot jij hem erbij aanhaalde.

Als het aan mij ligt komen ze er allebei niet in!
Maar vooral de Guzman niet omdat ik het een beetje zat ben dat spelers steeds vaker op deze manier zichzelf in de kijkers proberen te zetten.

1 maart 2012 om 13:47

vanaf zin 1 begin ik al over maher en de guzman omdat Villaboas hem de voorkeur geeft. tevens geef ik idd aan dat er idd een verschil is kwa club.

1 maart 2012 om 13:51

Tuurlijk is er een verschil, maar maak je niet druk zou ik zeggen, ik heb ook maar een mening.
Wil alleen niet zeggen dat ik automatisch op al je punten reageer...

Gewoon voor je vaderland spelen.. bij Nederland kom je niet aan spelen toe, teveel supertalenten en sterren aanwezig..
je hebt ook kans om een WK te spelen.. ik zou nieteens nadenken!

1 maart 2012 om 14:41

Kansen bij Canada? Volg je wel voetbal? Hebben gisteren met 3-1 van Armenië verloren!

Heerlijk dat deze jongen niet de 'echte top' heeft gehaald en gelukkig hebben we hem niet nodig in Oranje.
Hij heeft Feyenoord een aantal jaren geleden echt een oor aangenaaid.
Succes met Canada zou ik zeggen... ;-)

1 maart 2012 om 12:20

Nee Feijnoord heeft zichzelf toen genaaid. Ze konden hem op het laatste moment van de transfermarkt aan City verkopen, meen een bedrag rond de 10mlj. Dat weigerde ze, kort nadien raakt de Guzman (weer) geblesseerd en rest is history...

1 maart 2012 om 12:28

14 miljoen wou City betalen, maar Feijenoord zou daar maar 5,5 miljoen van overhouden, de rest zou richting de makelaar en De Guzman zelf gaan. (bron: lezing van Peter Bosz, destijds TD van Feijenoord). Daarom ging Feijenoord niet akkoord, ze wouden zelf meer overhouden. En destijds was De Guzman gewoon een groot talent dat meer waard was, Feijenoord heeft pech gehad met hoe het daarna met hem liep.

1 maart 2012 om 12:30

Ok, maar om dan te zeggen dat de Guzman Feyenoord heeft genaaid, is ook niet helemaal terecht.

Op de Guzman zitten we niet echt te wachten. Op zijn positie hebben we gewoon goede spelers. Ik vraag me ook af waarom hij serieus denkt tegen het Nederlands elftal aan te zitten. Laat hem eerst een keer drie wedstrijden achter elkaar goed spelen, an praten we verder.

Sowieso te debiel voor woorden dat die jongen nooit een kans heeft gekregen.
Hij mag dan wel geen wereldspeler zijn, het niveau van Oranje kan hij wel halen. Zeker gezien enkele koekenbakkers waar we al een flinke poos naar moeten kijken. Daarbij is het niveau van Oranje bij lange na niet zo hoog als mensen denken. We hebben enkele hele goede spelers, maar de rest is hooguit middelmaat.
Geen enkel verdedigend ingestelde speler haalt de Europese top. En in aanvallend opzicht is dat ook maar vrij beperkt.

Alsjeblieft weer een blérdert die zo in de spotlights denkt te komen.
Ga gewoon voetballen, gedraag je als een vent en wacht gewoon je kans af.

Waarom test Bert deze jongen gewoon niet? Tegen Engeland had dat makkelijk gekund dan laat je lekker Vlaar thuis, centrum verdedigers zat tenslotte.

Daarnaast was het achter de spitsen tegen Engeland niet super breed, Emanuelson vind ik persoonlijk te kort komen voor de nummer 10 positie maar op een links half of linksbuiten positie kan je hem best als back up gebruiken.

Deze man is een typisch gevalletje zelfoverschatting!

Hij had nog 2 jaar bij Feyenoord moeten blijven! dan had hij misschien nog een kleine kans gehad!

Ik zie hem graag een keer in het Nederlands elftal. Hij heeft het toch wel verdienstelijk gedaan in Spanje, volgens mij heeft hij ook altijd een basisplek. Als Van Marwijk een Maher een kans geeft, waarom de Guzman niet?

Denk dat hij toch tekort komt om het de gevestigde namen moeilijk te maken en uit de basis te spelen. Simpelweg tekort aan kwaliteit.

Gewoon voor Canada kiezen. Dan moet je op kwaliteit achter Mexico en USA eindigen en speel je lekker het wk in Brazilie. Hem hebben ze nou net nodig voor dat extra beetje creativiteit

Hirschfeld
M. De Jong
Stalter
McKenna
Klukowski
De Guzman
De Guzman
Hutchinson
Radzinski
Rob Friend
Hoillett

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Villarreal

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Osasuna193
12.Levante170
Voor de complete stand: LaLiga

In de wandelgangen

Woensdag 20 november
Heel Europa zit inmiddels achter Erling Braut Haaland aan, maar Manchester United is het meest concreet. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren