Brazilië: Topselectie met problemen

Iedereen zal zich de wedstrijd Nederland-Brazilië van het afgelopen Wereldkampioenschap nog wel herinneren. Na een matige start van Oranje en een goed begin van Brazilië bracht Robinho al snel de Zuid- Amerikanen op voorsprong. In de tweede helft kwam Nederland terug aan de hand van Wesley Sneijder, die twee keer scoorde. Brazilië, de recordwereldkampioen, was uitgeschakeld al in de kwartfinale. Waar iedereen in Nederland dolblij was, vroeg ik me af: wat gaat er telkens mis bij Brazilië?

Op het eerste gezicht is het Braziliaanse elftal één van de beste van de wereld. Met supervedettes als Maicon, Thiago Silva, Dani Alves en Alexandre Pato; wonderkinderen als Leandro Damiao, Paulo Henrique Ganso en Neymar heeft Brazilië geweldig spelersmateriaal. Daarnaast zijn vrijwel alle andere spelers een basisspeler bij een topclub. Denk daarbij aan spelers als Lúcio, Robinho, Felipe Melo, Júlio César en Michel Bastos. De selectie is daarnaast ook breed genoeg, wanneer bijvoorbeeld Thiago Silva uitvalt kan Juan zijn plaats in de defensie overnemen. Wanneer Júlio César geblesseerd raakt, kan de coach altijd nog een Diego Alves in het doel zetten. Geweldige selectie dus, op dat punt zijn ze echt niet minder dan landen als Spanje of Duitsland. Het elftal is ook heel goed in balans. Ze hebben een aantal fysiek sterke spelers als Lúcio, Felipe Melo en Maicon alsook beweeglijke spelers als Neymar, Robinho en Dani Alves.

Het is bij Brazilianen zowel een kwaliteit als een probleem: het temperament. Het komt ze heel goed van pas wanneer ze ergens nog in geloven met zijn allen. Dan kunnen ze net dat beetje extra brengen. Echter is het wel een probleem wanneer ze het ergens mee oneens zijn. In dat geval raken ze gefrustreerd en gaan ze rare dingen doen, getuige de rode kaart van Felipe Melo tegen Oranje. Wanneer ze dit niet zouden hebben ze in dat soort situaties veel meer kans om nog door te gaan, het is dan zaak je hoofd koel te houden en er een offensief uit te gooien. Nu zien we vaak dat ze daar niet meer mee bezig zijn, maar alleen maar gefrustreerd rondlopen. Daar helpen de bondscoaches de spelers ook vaak niet in. Iedereen heeft kunnen zien hoe toenmalig bondscoach Dunga helemaal uit zijn dak ging, hij was ook niet meer met de wedstrijd bezig, alleen maar met het onrecht dat hem werd aangedaan. Ze zijn eenvoudig gek te maken door de tegenstander. Dat weten spelers als bijvoorbeeld Mark van Bommel ook en die maken daar dan handig gebruik van.

Daarmee kom ik meteen op mijn volgende punt: de bondscoaches. Ze zien het verkeerd. Nu speelt Brazilië in een op papier verdedigende 4-4-2 formatie, waar ze naar mijn mening een meer aanvallende opstelling als 4-3-3 moeten spelen, met de punt naar achter. Nu spelen ze met twee controleurs op het middenveld, die zijn helemaal niet allebei nodig. Eentje is genoeg, dan kan eventueel Thiago Silva nog inschuiven om mee te helpen. De verdedigers zijn sterk genoeg om het af te kunnen met een controleur. Die verdedigende middenvelder moet dan Felipe Melo worden, die bij Galatasaray weer op de weg terug is. Dan kan in de plaats van nog een controleur een meer aanvallend ingestelde speler komen. Dan denk ik aan iemand als Lucas, die het uitstekend doet bij Sao Paulo. Dat is een snelle jongen die bovendien heel goed kan dribbelen. Verder kunnen ze Kaká dan op de andere plek van aanvallen middenvelder zetten. In de voorhoede kunnen Ronaldinho, Neymar en Leandro Damiao plaatsnemen, die doen het heel goed in Brazilië. Zo heb je een mix van ervaren spelers en jong talent. De bondscoach hoeft verder tactisch niet veel uit te leggen, enkel de besten het veld in sturen en ze koel houden.

En tot slot: de media. Als een jonge speler het goed doet net als Neymar nu, dan wordt hij continu in het nieuws gebracht. Er komt zodoende een heel grote lading op die speler terecht, waar sommige jonge spelers nog niet goed mee om kunnen gaan. Talenten moeten zich in de luwte van de gearriveerde spelers kunnen ontwikkelen, zodat ze later het voortouw kunnen nemen. Nu wordt van de jonge spelers te veel verwacht. Iedereen verwacht dat een jongetje van negentien jaar wel even het elftal op sleeptouw zal nemen, dat hoeft zo’n jonge speler nog niet. Als je geen druk op ze legt is de kans groter dat ze goed gaan presteren. Ze gaan dan ook vrijer spelen, waardoor het voetbal juist leuker wordt om naar te kijken.

Dus om terug te komen op mijn vraag: ze moeten mentaal sterker worden, nu zijn ze te makkelijk gek te maken. Dat kan bijvoorbeeld worden bereikt door een rustige bondscoach aan te stellen. Daarnaast moeten ze afstand nemen van het 4-4-2 systeem en overstappen naar een 4-3-3 systeem, waardoor ze aanvallender voetbal kunnen gaan spelen, het leuker wordt om naar te kijken en bovendien meer rendement zal hebben. Verder moet de media voorzichtig zijn met jonge spelers loven, zodat die zich in rust kunnen ontwikkelen. Op deze manier kunnen De Goddelijke Kanaries schitteren op het WK in eigen land in 2014.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 18 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 2500+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door sanderfr12)

Mijn 7de CE alweer, mijn 1ste van Brazilie.
Ik hoop dat jullie hem goed vinden

9 februari 2012 om 16:36

Wel leuk om te lezen maar is niet echt iets nieuws eigenlijk. Ook vind ik dat jij wel een aantal toch grote namen vergeet die in 2014 toch echt grote namen kunnen zijn. Verder ben ik het me je eens over de 4-3-3 opstelling die brazilie zoiezo moet hanteren om het aanvallende en spectaculaire voetbal weer te zien wat we gewend zijn van het grote brazilie.

Om even in te haken op de spelers die in deze ce toch echt missen en die in 2014 toch echt wel een grote rol gaan spelen mits blessures en andere ernstige zaken geen roet in het eten gooien. Om te beginnen met hulk? Waar is hij in je ce hulk is de superster van fc porto en doet het meer dan aardig heeft vorig jaar samen met falcao fc porto de europa cup 2 bezorgt. Is ook pas 24 als hij zo blijft door gaan zou hij er zeker bij zijn in 2014. Daarna noem je felipe melo op maar die is alweer 29 en speelt bij met alle respect galatasaray wat toch niet meer het grote team van een aantal jaar geleden is. Tegen de tijd van het wk in 2014 is felipe melo alweer 32 eerlijk gezegt denk ik niet dat hij dan nog in staat is om brazilie te dragen. Robinho is ook alweer 28 over 2 jaar is hij 30 als hij bij een grote club als milan goed mee blijft draaien zie ik hem nog wel meegaan, Maar zulke spelers moeten het toch echt hebben van hun snelheid en explosiviteit dus een grote kans om in de basis te staan tegen die tijd is er niet. Een groot talent is casemiro van gremio hij was recent nog een sterkhouder op de cvm positie bij brazilie onder 20 waar hij ook nog aanvoerder was en zijn team leidde naar het wereldkampioenschap. Ik denk dat hij deze zomer naar europa trekt tenminste dat hoop ik en als hij zich zo goed door blijft ontwikkelen zie ik hem wel de plek veroveren waar jij melo heb staan, Al zie je de laatste jaren dat brazilie ook veel spelers uit die competitie de kans geeft in het nationale team. Zo kan ik nog wel ff doorgaan over een paar posities maar dat word een te lang verhaal.

Dit lijkt me de perfecte opstelling voor 2014 echt een potentieel top team mits ze leren samen spelen en zoals jij zegt iets minder impulsief zijn wanneer het even tegen zit.

Al met al leuk stuk maar ik zou zeggen verdiep je eerst iets beter in de braziliaanse competitie en de andere toppers in spe op de europese velden.

al met al 3 en een half sterren voor de moeite. Rond het maar af naar 4 dan

Diego alves
Alves/Rafael
Thiago silva
David Luiz
Marcel/Fabio
Lucas
Casemiro
Ganso
Hulk
Pato
Neymar
9 februari 2012 om 16:40

Zoals ik hieronder ook heb gemeld had ik eigenlijk een roulatiesysteem voor ogen met Hulk en Pato erbij, alleen ben ik dit helemaal vergeten erin te verwerken.
Verder bedankt voor je feedback.

10 februari 2012 om 08:45

Je 7e CE alweer. Dan mag je toch verwachten dat er niet zoveel fouten in zouden staan. Wat mij gelijk al verwonderde, is dat je in je inleiding laat blijken dat je gedachtes begonnen na de verloren wedstrijd tegen Nederland. Vervolgens begin je over spelers te praten die niet eens op het WK waren om aan te duiden dat Brazilie zo'n mooi spelersmateriaal heeft. Dat klopt natuurlijk van geen kant.

Verder staan ook in deze CE weer de nodige fouten in zinsopbouw, spring je op sommige momenten van de hak op de tak maar wat me wel het meest in het oog sprong was dat je (goed opgelet bij Nederlands iig) probeert terugkoppeling te geven in je conclusie t.o.v. de vraag in je inleiding. Maar i.p.v. een antwoord op je vraag waar het fout ging geef je een aantal dingen die ze eventueel kunnen verbeteren. Op zich goede conclusie maar dan had je een andere vraag in je inleiding moeten zetten of een ander begin van je conclusie.

10 februari 2012 om 14:35

Pato staat over het algemeen niet in de basis bij AC dus denk niet dat hij echt voor de hand ligt als vaste spits. Vind het een geweldige speler daar niet van maar bij Milan moet hij toch Ibracadabra voor zich dulden. Vind het overigens een mooie opstelling, Alves is een beetje mijn held na de halve finale van de Copa del Rey, wat een heerlijke keeper zeg. Thiago Silva is een harde maar zeer goede verdediger, David Luiz weet ik dan weer niet zo goed. De twee talenten Ganso en Neymar van Santos maar over het algemeen is het middenveld dan vrij onbekend, niet dat ik ze niet ken, maar iin vergelijking met de andere namen.. Wat voor opties heb je nog meer voor op het middenveld? Ronaldinho?

10 februari 2012 om 15:05

Ja voor het middenveld heb je nog ronaldinho maar die is erg afgezwakt kwa conditie en snelheid. En in 2014 zie ik hem er zeker niet meer staan. Dan heb je nog voor het middenveld opties als ramires van chelsea en lucas leiva van liverpool maar dat zijn niet de beste spelers maar die zijn alle twee wel is geselecteert voor het braziliaanse elftal die zijn alle twee inzetbaar op de centraal verdedigende middenvelder positie. Dan heb je nog sandro van tottenham hotspur maar die speelt amper, henrigue van cruzeiro is ook een groot talent en dan heb je nog jadson die speelt bij shaktar donetsk.

Ik vind het een goede CE met een interessant onderwerp. Mooi geschreven, makkelijk te lezen.
Alleen een ding over je opstelling: jij laat dus alexander pato eruit?

9 februari 2012 om 16:31

ja ik zat zelf te denken aan een roulatie systeem voorin met Pato en Hulk erbij inderdaad, alleen dat ben ik stom genoeg vergeten in het stuk te verwerken

Goed en interessant stuk. Ik ken het huidige Braziliaans elftal van dit moment niet zo goed (meer) dus daarom las ik dingen waar ik niet zo goed van op de hoogte was. Je structuur is uitstekend. Duidelijke inleiding die prikkelt om verder te lezen, informatief middenstuk en een goed slot. Ik vind het moeilijk om te stellen of ik het eens of oneens met je ben omdat ik niet genoeg kennis van zaken hebt. Ik vond je conclusie dat er een rustigere bondscoach zou moeten zijn wat opmerkelijk omdat ik Dunga altijd erg kalm vond. Hij kon er ook niks aan doen dat die Melo rood pakte...

Complimenten en 5 sterren!

9 februari 2012 om 16:40

bedankt voor de complimenten en de 5 sterren!

Goed geschreven man, is wel waar wat je zegt, ik gun Brazilie ook veel hoor, ik hoop dat ze ver komen in de WK in 2014, maar met alle respect ik ben voor Spanje, omdat je veel Barca spelers hebt. Maar hoe kan ik een CE plaatsen, lijkt me wel leuk!

9 februari 2012 om 16:36

Je moet om CE te worden een aanvraag indienen waarin je goed en duidelijk moet onderbouwen waarom je van die club/ dat land Clubexpert wil worden. De reactie zal je aanvraag dan bekijken en wijst deze vervolgens af of accepteert hem. Je kunt het aanvragen op de pagina van de desbetreffende club, daar staat het aan de rechterkant ergens.

Ik denk dat je een essentieel gedeelte bent vergeten. Brazilie is niet echt (meer) een team. Op papier hebben ze misschien wel de sterkste 23 spelers in de selectie zitten bij een WK bijvoorbeeld, maar het is geen ingespeeld team, wat ploegen zoals Duitsland en Spanje wel zijn. Brazilie is altijd het team van het samba-voetbal geweest, maar soms ook van de individualisten. Spelers als Ronaldo, Ronaldinho en Robinho zijn niet de grootste teamspelers. Het zijn individualisten die een wedstrijd met een actie kunnen openbreken. Met zulke spelers hoef je dan soms niet een heel hecht team te zijn om een WK te winnen. Zie het WK 2006 maar waar Ronaldo eigenhandig de finale voor Brazilie won. Maar op dit moment hebben ze niet zo'n speler of zulke spelers die dat kunnen, zeker vorig WK niet. Ik bedoel maar, Kaka kwam net terug van een blessure en Luis Fabiano is een pleinvoetballer ten opzichte van de vorige spitsen van Brazilie.

9 februari 2012 om 17:08

daar heb je gelijk in, maar ik heb het opzettelijk buiten beschouwing gelaten.
Ik dacht dat iedereen dat ongeveer wel wist, en ik wilde nieuwe problemen aan de kaak stellen.
Bovendien zijn er weer nieuwe spelers die dat samba- voetbal ten toon kunnen spreiden. Denk daarbij aan Leandro Damiao, Neymar, Pato en Lucas.

10 februari 2012 om 00:28

Ik denk dat je 2002 bedoelt want 2006 was italie kampioen.

Vind het wel een verfrissende kijk op de zaak, en ik had persoonlijk ook als enige opmerking het feit Pato, maar dit heb je al toegelicht in de comments!

9 februari 2012 om 17:08

bedankt!

Leuk onderwerp maar je bent wel een paar dingen vergeten daarom geef ik je 4 sterren.
Trouwens dit lijkt mij de beste opstelling voor 2014

Cesar
Alves
Tiago silva
David luiz
Marcelo
Ramires
Casemiro
Ganso
Pato
Leandro
Neymar

Beste Ronaldo Dinho,

Ten eerste: ik vind het nu een beetje teveel worden, 3 ce's in twee dagen tijd slaat gewoon een beetje door. Niets ten nadele van jou, maar als je een columnist was van het kaliber Toontje of Persiangooner, (die ik met plezier op hun profielpagina heb bekeken) is het niet eens zo erg. Maar ja, jij bent ten opzichte van hun nog een ''broekie'' in het maken van Ce's, ik wil je absoluut niet van het schrijven houden, je zal vast wel enig potentie hebben en groeimogelijkheden in zinsopbouwen. Maar ik raad je aan om het even rustiger aan te doen, ik snap dat je graag je visie wilt delen, maar doordat jij en Afcagunner zoveel ce's schrijven is bijvoorbeeld de clubexpert van Lapulga_10 maar een halve dag op de site geweest.
Blijf schrijven, maar doe het iets minder, zodat mensen geen overkill krijgen aan Ronaldo Dinho.

Nu over je Clubexpert,

Redelijk stuk, ben niet heel erg gecharmeerd van je schrijfstijl, maar het is ook niet slecht.ik vind dat je meerdere punten had aan mogen duiden. Bijvoorbeeld ook spelers uit de Braziliaanse competitie die misschien een uitnodiging verdienen (jean van Sao Paulo)

Maar goed, het is niet slecht zoals ik al zei.

PS: er staat nog een klein foutje in, in je titel staat: ''''brazilie: Topselectie...''''na een dubbele punt moet er geen hoofdletter staan, alleen bij een naam

3 sterren

9 februari 2012 om 20:23

Uhu dan heb jij het anders geleerd dan ik xd.

Mooie Ce ben eht wel gewend van jouw.

4 sterren

9 februari 2012 om 22:42

bedankt voor je feedback, het is inderdaad misschien verstandig het nu even rustig aan te doen

9 februari 2012 om 23:13

Haha klopt er zijn enorm veel Ce's de laatste tijd. Ik was de afgelopen 2 dagen er niet en heb bij 2 Ce's van mij niet eens gezien dat ze op de frontpage stonden

Achja ik ga het ook rustig aandoen. Ik zoek eigenlijk een onderwerp waar ik een hele goede over wil maken aangezien ik nog niet tevreden ben tot nu toe.

On: Ik vind het een goede CE je verteld alleen niet erg veel nieuws dat is wel jammer. Het leest gelukkig wel goed weg en je maakt er een goed verhaal van 4 sterren van mij.

Ik vind het een beetje jammer dat jij het middenveld en de aanval zo voor je ziet:

Kaka, Felipe Melo, Lucas Silva
Ronaldinho, Leandro, Neymar

En dat terwijl je spelers als Hernanes, Lucas Leiva (middenvelders), Pato en Hulk (aanvallers) niet in je opstelling zet...

Zelfs Sandro, Elias en Luiz Gustavo zijn betere opties dan Felipe Melo. Hij is in zijn hele carriére alleen bij Fiorentina succesvol geweest.

9 februari 2012 om 20:13

Klopt,

Ook is er nog een geniale speler in de Braziliaanse competitie: Jean van Sao Paolo.volgens mij speelt hij nu bij Fluminense, de oplossing van dit elftal, een type Makelele maar technischer en meer doelgericht. 25 jaar oud.

http://www.youtube.com/watch?v=csiod62ejbkenfeatur...

Cesar
Alves
Thiago
Lucio
Marcelo
Ganso
Jean
Lucas .M
Hulk
Pato
Neymar

Nette CE, tot nu toe wel tevreden over je clubexperts

Weer een hele duidelijke CE volgens mij heb je er een nieuwe fan bij ;-)
Overigens ben ik het niet eens met dat Melo op het middenveld zou moeten spelen kvind het een hele matige speler die voetballend veel minder is dan andere spelers die op de bank zitten.
Dit is mijn ideale en ook wel een beetje mijn Fifa12 opstelling ;-)
Het voordeel van deze opstelling is dat alle jongens nog heel lang mee zullen gaan behalve Julio Cesar en Kaka maar als vervangers heb je Diego Alves en Ramires al klaar staan!

Weer een goede CE 5 sterren!

Julio Cesar
Maicon
David Luiz
T.Silva
Bastos
Kaka
Dani Alves
Lucas
Hulk
Pato
Neymar
9 februari 2012 om 23:15

Je kan wel echt zien dat het een fifa 12 opstelling is. Jij zegt dat alle jongens nog heel lang meegaan maar daar ben ik het dus absoluut niet mee eens.kaka is zo een beetje van dezelfde leeftijd als dani alves en maicon is toch echt al in de 30? Bastos is ook al 29 en thiago silva gaat ook al richting 30. In principe is alleen de voorhoede nog echt voor lange tijd en dan david luiz nog. En ook zet je bastos op de linksback positie, Begrijp me goed bastos kan best een of 2 wedstrijden als back fungeren maar is toch echt een aanvaller. Dus leuk van die fifa 12 opstelling maar er zit toch echt wel een heel heel heel groot verschil tussen realiteit en fifa 12.

10 februari 2012 om 19:57

Kheb al gezegd over Kaka dat je die zou kunnen vervangen door Ramires, Maicon heb je idd gelijk in die was ik heel even vergeten. T.silva is 26 en Bastos is pas 28 geworden dus die gaan ook nog wel ff mee! en anders kan je Marcelo nog op de plek zetten die was ik even vergeten die vind ik verdedigend beter dan Bastos.

Leuke CE, ook mooi dat je Melo in je opstelling zet, want hij is echt veranderd. Hij maakt geen rare overtredingen meer en beheerst hij zich. Publiekslieveling en sterkhouder bij ons. Brszillie heeft echt geweldige spelers en talent; Hulk, Pato, Leandro, Ganso, Lucas, Kaka, Ronaldinho, Neymar, Ramires, Luiz, Marcelo, Santos, etc etc Ik zou in een 4-3-1-2 spelen met Hulk en Pato in de aanval, lekker rouleren met Ronaldinho, neymar en Leandro wat een wisselspelers zeg.

Cesar
Alves
Thiago
Luiz
Marcelo
Lucas
Melo/Sandro
Ganso
Kaka
Pato
Hulk

kwa opbouw goed maar je bent te veel talenten en goede spelers vergeten zoals een Ramires die veel kan toevoegen op het middenveld. een David Luis die ik hierboven nog niet tegen ben gekomen is een goede vervanger voor de toch al ouder wordende Lució. voor de aanval heb ik al genoeg alternatieven gezien hierboven dus daar ga ik nu niet meer op in, maar er zullen nog wel 10 toppers in wording rondlopen bijv in oost-europa die misschien nog wel eens een mooie transfer kan maken naar een topclub. en natuurlijk waar is Adriano van Barca die kan ook nog een hele grote worden. Melo is dus niet echt de man waar het dan van moet komen ik zie de opstelling in 2014 ook zoiets worden.

cesar
alves/ maico
David Luis
Thiago Silva
Marcelo
Lucas
Ramires
Kaka / Leiva
Hulk
Pato
Neymar
9 februari 2012 om 22:47

Haha volg jij wel voetbal? Adriano faalt hard bij Barcelona en is geen basisspeler. Felipe Melo is momenteel 3x beter dan hem. Hij is in topvorm bij Galatasaray en zulke voetballers hebben ze nodig bij Brasil.

9 februari 2012 om 23:09

haha, heb jij naar het jaartal gekeken dat ik noem namelijk 2014! je weet niet wat er kan gebeuren in die tijd. adriano is inderdaad misschien niet de beste speler maar misschien wel een Ganso................... die kan altijd nog

9 februari 2012 om 23:25

Goed gereageert maar als je ff de moeite had genomen om mij opstelling te bekijken dat wist je dat ik daar david luiz had staan met het oog op 2014 helemaal. Adriano van barcelona kan nog een hele grote worden maar volgens mij moest hij dat allang zijn het is nu best laat om nog een hele grote te worden. Vooral als je speelt in het sterrenteam van barca of eigenlijk gezegt meer niet dan wel speelt. Hij is ook al weer 28 dus een hele grote zou hij niet meer worden en in 2014 zie ik heel veel spelers die veel beter dan hem zijn, mits de talenten zich blijven ontwikkelen en wekelijks spelen. Verder is het wel mooi dat je zegt dat er misg wel 10 toppers in wording rond lopen in oost europa daar geloof ik ook best wel in, 10 is mischien wat overdreven, maar spelers als welliton die erg goed presteert bij spartak moskou en 26 is zie ik best nog wel meegaan naar het wk van 2014

9 februari 2012 om 23:36

dankje

ik dacht zelf dat Adriano pas tussen de 22 en 25 was, daar heb ik verder geen research naar gedaan. oost-europa word naar mijn mening te vaak over het hoofd gezien. verder staat hij Adriano niet in mijn opstelling.

Leuke stuk. Met een goede trainer die de hele team aanwakkert en voor een sterke mentaliteit zorgt, kan Brazilie de finale halen.

Met spelers als Thiago Silva, Dani Alves, Ganso, Neymar, Pato, 'kaka en Felipe Melo moet het gewoon lukken. Daarnaast moet de bondscoach Julio Cesar nooit meer kiezen, want die is ernstig afgezwakt. In plaats van hem zou ik kiezen voor Diego Alves, van Valencia CF. Fantastische, jonge keeper

Brazilie mist een coach met een duidelijke visie en een verdedigende/controlerende middevelder van wereldklasse. Een echte centrale spil types zoals Dunga en Gilberto Silva. Met alle respect Felipe Melo en Lucas Leiva zijn gewoon niet goed genoeg om op die positie te voetballen. Kaká is daarbij allang niet meer de Kaká van weleer ook al speelt hij nu weer redelijk tot goed bij Real. Ganso, Neymar, Pato en Lucas Piazon zal de nieuwe gouden lichting moeten worden. De potentie is er zeker nu nog een trainer vinden die het spelletje snapt en ze 4-3-3 laat spelen. van Gaal is de eerste naam die bij mij opkomt.

Sorry hoor, aardige column maar ik ben het op sommige momenten volkomen oneens met je. Felipe Melo is niet basis elftal waardig. Ik zag het al toen Ajax tegen Fiorentina speelde, was er zo'n ophef over het wereld talent Melo. Felipe Melo is net het type Pepe, een wilde schopper die als het niet meezit irritant gaat doen en gaat trappen. Alexandre Pato der buiten laten???? Hulk komt niet eens voor in je CE, de gast die volgens sommige 100 miljoen waard is wat natuurlijk achterlijk is, mar dit slaat Nergens op. met Melo als controlerende middenvelder is der geen snelle aansluiting met de aanval, of Damiao, Ronaldinho, Pato, Robinho, Hulk, of Neymar nou speelt kan Brazillie bliksem snel toeslaan daarvoor heeft het een pass nodig. Ganso is een geweldige voetballer, maar hij is verschrikkelijk sloom, ik denk daarom dat hij als controlerende middenvelder moet spelen met Ramires naast zich of Lucas en Kaka voor zich en dan speel ik met Neymar pato en Ronaldinho in de voorhoede waar Pato en Neymar en Ronaldinho net als in Ronnie's laatste 2 jaar bij Barca door elkaar heen lopen, hierdoor vermoei je de tegenstander en is het verwarrend. Verdedigend is het moeilijk maar Thiago Silva hoort bij de 3 beste verdedigers ter wereld, Maicon Dani Alves en lucio hebben op club niveau al alles gewonnen wat er te winnen valt. Voor de rest doe je het aardig, maar het is een mij een beetje saai, voorspelbaar, en al lang bekend.
3 sterren.

Ik ben het eigenlijk best wel oneens met je. Brazilië heeft goede voetballers. Zelfs heel veel goede voetballers. Ze zouden wel 3 goede teams kunnen maken, maar als je puur naar de basisspelers kijkt dan vind ik Spanje en Duitsland toch wel beter en Brazilië meer op het niveau van Nederland, Argentinië, Engeland etc. zitten.

Ook vind ik je wat pessimistisch als je zegt dat het steeds misgaat. Brazilië heeft nu 2 Wk's gespeeld waarin ze niet wonnen maar in 2002 waren ze nog gewoon de beste. De generatie 94-04 was gewoon beter dan deze generatie met Ronaldo, Rivaldo, Roberto Carlos, Bebeto, Cafu.

Desalniettemin 3 sterren!

Oude koeien uit de sloot halen. Je noemt spelers op die goed zijn in de Braziliaanse comp , maar dat betekend niet dat ze het internationaal gaan maken. Je wil een middenveld met Felipe Melo , Lucas en Kaka , met de punt naar achteren. Dan kan je beter voor zekerheid kiezen door met de punt naar voren te spelen en naast Felipe Melo Lucas Leiva neer te zetten. Dat staat een stuk stabieler lijkt me. En Julio Cesar zou ik ook niet meer op doel zetten. Gewoon Diego Alves. Dan je aanval. Ronaldinho , Neymar en Damiaou. En dan denk je dat je een WK kan winnen? Ronaldinho heeft nauwelijks loopvermogen meer en is dus waardeloos op de flank. Damiaou zelfde als Lucas , het is leuk dat je in de Braziliaanse Comp het goed doet , maar dat zegt niks. En je zet Pato buiten de selectie? Dan moet je toch echt goed na gaan denken , want dat is samen met Neymar de beste aanvaller die ze hebben. Daarom spelen ze ook 4-4-2 , de combinatie Neymar met Pato , want je kan veel zeggen maar zo goed is hun aanval op hun na ook niet meer. Je kan veel zeggen maar zoveel wereldspelers heeft Brazilië niet meer , Lucio word oud en slaat graag met zijn armen , André Santos faalt ook hopeloos. En er zijn veel landen met een middenveld beter dan die van Brazilië , bijv: Duitsland , Nederland , Spanje.

Dus ik ben van mening dat dit een CV is dat zomaar uit de mouw is gegooit om er maar weer een bij te hebben , niks mis met schrijfstijl etc.

2,5 Ster

Edit: Anders zou ik nog voor Hulk op de flank gaan.

Felipe Melo en geen Ramires of een Sandro of een Lucas Leiva als Vm? Gast de Turkse competitie is van een veel minder niveau dan Engeland. Als Melo zich niet eens staande kon houden bij Juventus waarin hij bestempeld werd als miskoop van het jaar dan vind ik het niet kunnen om hem als CE te kiezen. Dit is 1 voorbeeld ik mis nog meerdere namen en een 433 is niet echt Braziliaans. Ik zie meer een echte Braziliaanse opstelling 4132. Daarnaast mis ik echt veel namen als CE van Brazilië...

Ik zou voor 2014 deze opstelling hanteren.

Cesar
Alves
Silva
Luiz
Marcelo
Ramires
Hulk
Ganso
Moura
Neymar
Damiao

Goede CE!
Goed geschreven en leest ook lekker weg.
Ik ben het grootendeels met je eens.
Brazilië heeft een geweldig selectie, maar ik denk dat ze nog niet de juiste opstelling hebben gevonden. Over 2 jaar (wk), dan zullen er natuurlijk wel een paar spelers als Robinho minder worden, maar ook een paar spelers als Neymar beter.
Ik ben het niet helemaal eens met je opstelling.
Ik denk dat dit een opstelling zou kunnen zijn waarmee ze WK kunnen worden.

Julio Cesar
Dani Alves
David Luiz
Thiago Silva
Marcelo
Casemiro
Hulk
Ganso
Moura/Neymar
Pato
Neymar/Moura

Ik vond het erg goed geschreven, maar vond het wel opmerkelijk dat jij Pato niet in je opstelling had staan. Verder ben ik het zeker met je eens dat het temperament en de bondscoach een grote rol spelen bij het succes(of het falen) van een ploeg( in dit geval Brazilie).

Ik heb het met plezier gelezen en geef je 4 sterren.

Als ik de opstelling zou maken zou hij er zo uitzien. Het is anders dan hoe Brazilie normaal speelt, maar erg aanvallend met toch een paar controlerende spelers.

Julio Cesar
Dani Alves
David Luiz
Thiago Silva
Filipe Melo
Ganso
Casemiro
Moura
Hulk
Pato
Neymar

Erg goed geschreven. Helemaal mee eens. Geweldige spelers hebben ze, nu nog de juiste taktiek. Ben benieuwd hoe ze het gaan doen.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Brazilië

FIFA ranking: 3
195 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Brazilië1814
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
SpelersPositieW
DaniloVerdediger70
Renan LodiVerdediger70
RicharlisonAanvaller71
CasemiroMiddenvelder61
FredMiddenvelder60
MarquinhosVerdediger61
ÉvertonMiddenvelder60
Voor de complete selectie: Clubpagina Brazilië.

In de wandelgangen

Woensdag 28 juli
Juventus wil niet meer dan twee miljoen euro neertellen voor Kaio Jorge. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren